Translate

zaterdag 26 januari 2013

ANWB waarschuwt voor spekgladde wegen

De temperatuur in De Bilt is zaterdag gestegen tot boven het vriespunt. Bij het weerstation van het KNMI was het aan het begin van de avond 0,4 graden. Daarmee is een einde gekomen aan een periode van 12 dagen achter elkaar met vorst. Dat heeft het KNMI laten weten. De laagste temperaturen werden in de nacht van 15 op 16 januari gemeten. In het dorp Herwijnen in de Betuwe daalde het kwik tot 18 graden onder nul. Aan de grond was het zelfs onder de min 20.

Door een combinatie van dooi en harde wind begint het ijs rond het IJsselmeer te kruien. Daardoor is een metershoge ijsmuur ontstaan bij de vuurtoren van het schiereiland Marken. Ook aan de andere kant van het meer, bij het Friese Stavoren, hopen de ijsschotsen zich op.

De ANWB waarschuwt dat het vanavond en vannacht op alle wegen glad kan worden door bevriezing van natte weggedeelten. Dit komt doordat de vorst nog in de grond zit.


Baby overleeft met hartje buiten het lichaam

In Texas is een baby geboren met een deel van haar hartje buiten haar lichaam. Na een succesvolle hartoperatie mocht het meisje afgelopen week naar huis. Een uniek schild moet haar broze hart beschermen, meldt ABC News.

Audrina Cardenas is een doorzettertje. De baby kwam in oktober vorig jaar ter wereld met een zeldzame aandoening genaamd 'ectopia cordis', waarbij het hart buiten de borstkas gevormd wordt. Het komt slechts bij één op 8 miljoen baby's voor en de meeste borelingen worden dood geboren of sterven binnen drie dagen na de geboorte.

Drie keuzes
Ashley Cardenas, de moeder van Audrina, werd na 16 weken zwangerschap geconfronteerd met de levensbedreigende diagnose. Ze kreeg drie keuzes voorgeschoteld: een abortus, de zwangerschap voldragen, wetende dat de baby zou sterven of de dokters de toestemming geven om onmiddellijk na de geboorte een gat te maken in de borstkas van de baby om het hart meer ruimte te geven.Britse bevalt twee keer in acht maanden

Een 26-jarige vrouw uit Wales is twee keer bevallen in acht maanden tijd en de baby's zijn geen tweelingen, meldt de Daily Mail.

Claire Ormrod was 25 weken zwanger van Alice toen ze een spoedkeizersnee moest ondergaan op 6 december 2011. Alice woog 0,54 kg, de artsen dachten niet dat ze het zou halen. Zeven weken later raakte Ormrod opnieuw zwanger, ondanks het feit dat ze een anticonceptiemiddel slikte. In september 2012 kwam haar zoon Gareth op de wereld, hij woog 900 gram.

Ormrod vertelt: 'Ik was doodsbenauwd toen ik ontdekte dat ik opnieuw zwanger was. Mijn dokter raadde me aan de zwangerschap te beëindigen, hij vreesde voor mijn leven en dat van mijn baby. Ik heb gezegd dat ik dat niet wilde.'

Ormrod heeft drie oudere kinderen, die ook allemaal verwekt werden ondanks het feit dat ze de pil slikte. Dochter Alice heeft door haar vroege geboorte hersenschade aan de linkerkant van haar brein en kampt met een aandoening aan haar darmen. Artsen zullen pas later kunnen inschatten hoe ernstig de hersenschade van Alice is.

Bron

vrijdag 25 januari 2013

Oom doodt nichtje van 18 maanden en roostert het lijk

Een dronken man in Oost-Siberië heeft zijn nichtje van 18 maanden aan stukken gesneden en haar lichaamsdelen in de oven geroosterd, dat maakte de lokale politie gisteren bekend.

De zus van Andrey Gadzhiev's, de 29-jarige Elena Titova, had haar kleuter gedurende 15 minuten bij hem achter gelaten omdat ze even naar de buren ging. Toen ze terugkeerde, vond ze haar dochter niet meer. Haar benevelde broer kon niet vertellen wat er met haar gebeurd was.

Ze doorzocht het huis in het Oost-Siberische Oldonda toen ze een vreemde geur opmerkte die uit de oven kwam. Toen ze die opende, merkte ze de geroosterde overblijfselen van het lichaam van haar dochter op.

Bij de gootsteen werd nog een deel van het been van het kind gevonden. De politie arresteerde de man, die emotieloos toegaf dat hij de baby had gedood en het meisje in de oven had gestopt. De 34-jarige man beweert dat hij het meisje had geduwd, waardoor ze was gevallen en gestorven. 'Ik probeerde haar lichaam te verbergen, dus stopte ik haar lijkje in de oven.'

Bron

donderdag 24 januari 2013

Google geeft zoekmachine afbeeldingen opknapbeurt


Internetgigant Google gaat zijn zoekmachine voor afbeeldingen een grondige renovatiebeurt geven. De afbeeldingen zullen na de update op een hele andere manier aan de gebruiker getoond worden, wat voor snelheidswinst zou moeten zorgen.

Als je nu naar een afbeelding zoekt op Google, krijg je een enorme hoeveel afbeeldingen naast en onder elkaar te zien. Bij het klikken op een afbeelding krijg je een grotere versie te zien, met op de achtergrond de bronpagina van die afbeelding. Dat hele proces wordt veranderd met deze update, die in de volgende dagen wordt uitgerold.

Na de update worden ook de grotere versies van de afbeelding binnen de zoekmachine getoond. Bovendien krijgen gebruikers er ook meteen alle metadata, dat is informatie over onder andere de herkomst en grootte van de afbeelding, bij te zien. Dat moet volgens Google leiden tot een snellere en betere gebruikservaring.

Bron

In een week 20.000 Syriërs gevlucht naar Jordanië

De afgelopen zeven dagen zijn circa 20.000 Syriërs gevlucht naar buurland Jordanië. Dat maakte de Jordaanse minister Nasser Judeh van Buitenlandse Zaken woensdag bekend.

Niet eerder kwamen in het tijdsbestek van een week zoveel Syrische vluchtelingen de grens over naar Jordanië. In Syrië wordt al bijna twee jaar gevochten tussen rebellen en de troepen van president Bashar al-Assad. De Jordaanse bewindsman schreef de vluchtelingenstroom toe aan de escalatie van het geweld in het zuiden van Syrië.

Bron

Ophef in Belgie over chirurg met kniptang in OK

De Vlaamse Orde van Geneesheren is niet te spreken over een Facebookfoto die genomen werd tijdens een operatie in het Heilig Hartziekenhuis in Lier, meldt de Belgische zender VTM in Het Nieuws.


Op de foto is te zien hoe een 25-jarige assistent van de chirurg poseert met een grote metalen kniptang boven het been van een patiënt.

De assistent zette de foto nadien op zijn Facebookpagina samen met het bijschrift 'Gewoon een normale dag in de orthopedische operatiekamer'.

Het ziekenhuis neemt maatregelen tegen de assistent in kwestie. Of de man geschorst wordt, laat de directie in het midden.

Bron zie foto

woensdag 23 januari 2013

Dreumes weggesleurd voor vrachtwagen

Bij een ongeluk op de snelweg bij Moskou is eerder deze week op miraculeuze wijze een dreumes aan de dood onsnapt.

Op 20 januari verliest de bestuurder van de Mitsubishi de controle over het stuur. De auto slipt weg en wordt door een aankomende vrachtwagen zijdelings geraakt.

Door de klap vliegt een eenjarige peuter uit het zijraam en belandt op de weg. Een volgende vrachtauto weet met veel moeite het kind te ontwijken. Voor de wielen van een tweede vrachtauto weet de bestuurder van de gecrashte auto nog net op tijd de peuter op te pakken en in veiligheid te brengen.

Naar verluidt heeft het kindje een hoofdwond opgelopen.
Bron

Nepcollectantes halen ruim 1,5 ton op

Drie nepcollectantes steken al twee jaar het geld van tienduizenden mensen uit het Rijnmondgebied in eigen zak. De stichting Leven met Kanker, voor wie ze beweren collecteren, schat dat de drie al ruim 1,5 ton hebben 'verdiend'. 'Het lijken leuke meiden maar het zijn doorgewinterde criminelen.'


Gisteren was de rechtszaak tegen Shirley S., de 21-jarige hoofddader uit Hoogvliet. Voor vier illegale collectes langs enkele honderden adressen kreeg ze een taakstraf van 60 uur.

Hans van Houwelingen van Leven met Kanker is woest dat de naam van zijn stichting wordt misbruikt. 'Wij houden geen collectes. Daar komen mensen achter als ze onze website opzoeken. Daarna bellen ze ons. Wij verkopen alleen kalenders. Van dat geld wordt speelgoed gekocht dat bekende Nederlanders als Marco Borsato naar kinderen met kanker in ziekenhuizen brengen,' vertelt hij aan het AD/Rotterdams Dagblad.

Lieve gezichten
Volgens Van Houwelingen worden de vrouwen soms aangehouden maar staan ze dan al snel weer op straat. 'Met hun lieve gezichten en geverfde haren lijken het leuke meiden maar het zijn gewoon doorgewinterde criminelen.'

Hij schat in dat het trio ongeveer 400 euro per dag ophaalt. 'Als je dat vier dagen per week doet, heb je 1600 euro. En dat weken achter elkaar. Dan praat je in twee jaar tijd al snel over ruim 1,5 ton.' Het is niet bekend waar dat geld is gebleven.

Bron

Hoogleraar: 'Meteoriet bewijst dat aliens bestaan'

Een Britse wetenschapper claimt dat hij na onderzoek van een buitenaardse meteoriet bewijs heeft gevonden dat aliens echt bestaan. De steen werd gevonden in Sri Lanka en naar Cardiff opgestuurd.

Chandra Wickramasinghe, hoogleraar aan de universiteit van Cardiff, ontdekte fossielen van zeewier in een meteoriet van 5 centimeter die in Sri Lanka terechtkwam. Hij zegt dat dit bewijst dat UFO's bestaan en dat deze steen mede aan de grondslag ligt van het leven op aarde. 'Deze resultaten bevestigen de hypothese dat de bron van het menselijke leven op aarde ergens in de ruimte ligt.'

55 miljoen jaar geleden
De inwoners van het dorp in Sri Lanka raapten de stukken van de meteoriet op kort nadat die was neergekomen. Het materiaal werd naar de universiteit gestuurd voor verder onderzoek. Onder de elektronenmicroscoop werden de resten onderzocht op fossielen van algen. Die bleken veel weg te hebben van micro-organismen die werden aangetroffen in fossielen uit het tijdperk van de dinosaurussen, dat ruim 60 miljoen jaar geleden ten einde kwam.dinsdag 22 januari 2013

Flauwgevallen vrouw net op tijd voor metro gered

Een 52-jarige vrouw is gisteren in Madrid flauwgevallen op de metrorails, maar kon nog net op tijd worden gered door omstanders. Op de video is te zien hoe de metro net het station binnenrijdt terwijl de vrouw nog op de rails ligt. Omstanders gebaren de chauffeur op tijd om te stoppen.

Het ongeval werd vastgelegd door een bewakingscamera in het Madrileense metrostation Marques de Vadillo. Een alerte politieman sprong op de rails.

De vrouw werd vervolgens vlak na het incident door een dokter onderzocht die op dat moment ook op het station was, meldt de politie. Hij verleende haar eerste hulp, aldus The Telegraph.
Bron

Terroristenronselaars opgepakt in Marokko

De Marokkaanse politie heeft een netwerk opgerold dat jongeren wierf voor terrorisme. Het zou om acht tot tien verdachten gaan, onder wie twee mannen die eerder gevangen hebben gezeten in het beruchte Amerikaanse kamp van Guantanamo Bay. De groep was actief in de Spaanse enclave Ceuta, Fnideq, al-Hoceima, Meknes en Tanger.

Het netwerk verzorgde een intensieve militaire training en trainingen voor het plegen van zelfmoordaanslagen onder de vlag van al-Qaeda. Er zouden zeker 40 jongeren zijn geworven sinds april vorig jaar die op verschillende 'fronten' ten strijde zijn gestuurd. Drie van hen zijn omgekomen 'bij terroristische zelfmoordaanslagen in gespannen zones', meldden maandag media in Ceuta, die vermoedden dat Syrië wordt bedoeld.

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken maakte de ontmanteling van het netwerk in het afgelopen weekeinde bekend. Het is erg bezorgd over 'de verbreiding van terroristische netwerken'.

Bron

maandag 21 januari 2013

Krokodil jaagt Nederlanders nachtje de boom in

Vier Nederlanders hebben in het noorden van Australië ruim 20 uur in een mangroveboom gezeten om uit de klauwen van krokodillen te blijven. De dertigers probeerden zondag krabbetjes te vangen in een bootje, toen dat omsloeg in het ruwe water van Darwin. De mannen klauterden hierop in de boom en brachten er de nacht door.

`De 34-jarige Michiel Muller vertelt tegen de Australische pers dat hij met drie vrienden krabvallen aan het plaatsen was. Nadat de boot omsloeg zwommen ze naar de mangrovebomen en zag één van de mannen een krokodil.

'Het zag ons, maar viel niet aan', vertelt Muller. ''s Nachts klommen we in grotere bomen om veiliger te zijn. We hoorden in het donker duidelijk 'dingen' om ons heen zwemmen.'

In de mangroveboom waren ze weliswaar veilig voor de krokodillen, maar niet voor de vele muggen en vliegjes. Na een barre nacht werd het laagwater. Toen slaagden de Nederlanders erin hun boot te bereiken. Zo konden ze een noodsignaal versturen, waarop een helikopter ze kwam redden, meldde het Australische persbureau AAP maandag. 'Het was een verschrikkelijk avontuur', zegt een van de vissers na de reddingsactie. 'Maar het geluid van de helikopter was prachtig.'

Volgens de directeur van CareFlight, een soort 'vliegende dokters', waren de Nederlanders in orde, maar schaamden zich wel een beetje. 'Ze kijken ernaar uit om zich op te frissen en een douche en een biertje te nemen', aldus Ian Badham.

Bron

Aanslag op Bulgaarse politicus 'was een stunt'

De mislukte aanslag zaterdagochtend op Ahmed Dogan, oprichter en voorzitter van de Beweging voor Rechten en Vrijheden, was een stunt, volgens The Guardian. Het pistool was gevuld met pepperspray en twee losse flodders bedoeld om lawaai te maken, meldt de Bulgaarse justitie. 'Met dit wapen kun je geen mens doden. Met deze kogels kun je ook geen mens doden', aldus woordvoerder Boris Sarafov.


De schutter was Oktai Enimehmedo, een 25-jarige Turk. Enimehmedo had thuis een briefje achtergelaten voor zijn moeder waarin stond dat hij niet de intentie had op de partijleider te vermoorden. Hij wilde slechts aantonen dat Dogan niet onaantastbaar is. Enimehmedov is eerder veroordeeld voor het bezit van verdovende middelen, overvallen en vandalisme.

Volgens Ivan Dikov, redacteur bij Sofia News Agency, was de aanslag een vooropgezet plan van de partij van Dogan. 'Het lijkt erop dat dit een poging was om de partij in een slachtofferrol te positioneren. Om stemmen te winnen.' Later dit jaar zijn er verkiezingingen in Bulgarije. 'Hij mocht Dogan. Hij was teleurgesteld in het feit dat Dogan niet eerlijk was tegen zijn eigen mensen', aldus directeur Nedelcho Stojchev van het psychologisch instituut van het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken tegen het Bulgaarse persbureau Novinite.

Partijcongres
Dogan heeft een Turks-Bulgaarse achtergrond. Hij leidt de Beweging voor Rechten en Vrijheden sinds 1990. Dogan is in opspraak geweest na beschuldigingen van corruptie, maar daarvan werd hij in 2010 vrijgesproken.

De aanslag vond plaats in het Nationaal Cultuurpaleis, waar een partijcongres werd gehouden. Bij dat congres was ook VVD'er Hans van Baalen aanwezig in zijn rol als voorzitter van de Liberale Internationale, een organisatie van liberale partijen.

Bron

'Zoon Kaddafi moet naar Den Haag worden gebracht'

De rechters van het Internationaal Strafhof (ICC) moeten Libië bevelen om Saif al-Islam Kaddafi meteen over te brengen naar Den Haag. Dit schrijft de verdediging van de zoon van de 'Gids van de Revolutie' maandag in een verzoekschrift aan de rechters.

Volgens de toegewezen advocaat van Kaddafi is justitie in Libië begonnen met een 'kafkaësk showproces'. Kaddafi is aangeklaagd wegens het in gevaar brengen van de nationale veiligheid omdat hij geprobeerd heeft via zijn advocaat met het ICC te communiceren, motiveert het verzoekschrift.

Bij het ICC loopt al sinds mei 2012 een procedure over de vraag of Kaddafi in Den Haag of in Libië berecht wordt. De verdediging vraagt de rechters in het urgente verzoekschrift van maandag om hierover eindelijk een beslissing te nemen. De toegewezen advocaten gaven vorig jaar al aan dat Libië Kaddafi volgens hen geen eerlijk proces kan bieden. Tevens speelt mee dat Kaddafi in Libië de doodstraf kan krijgen, terwijl bij het ICC de maximumstraf levenslang is.


zondag 20 januari 2013

Hond bezoekt iedere dag de mis na overlijden baasje

TroEen Duitse Herdershond is al twee maanden in diepe rouw na de dood van zijn baasje Maria. Elke dag als de klokken luiden, trekt Tommy steevast naar de kerk van San Donaci nabij Brindisi in het zuiden van Italië waar Maria's begrafenis plaatsvond.

De trouwe hond gaat bij het begin van de mis voor het altaar liggen en neemt dan bijna letterlijk deel aan de viering met de andere gelovigen van het dorp. Af en toe dommelt de 12-jarige Tommy even in als het hem wat te langdradig wordt, maar bij de communie neemt hij telkens weer plaats naast de priester die de hosties uitdeelt.

Tommy's baasje Maria was een echte hondenliefhebster. De alleenstaande vrouw ontfermde zich over vier zwerfhonden die ze geadopteerd had alsof het haar kinderen waren. Haar hele leven stond in het teken van haar honden. Twee maanden geleden is Maria plots overleden op 57-jarige leeftijd.Trouwste gelovige
Haar honden bleven verweesd achter, maar de Duitse Herdershond ging net voor haar afscheid nog mee naar de Santa Maria Asunta kerk in San Donaci en volgde de begrafenismis helemaal mee zoals de andere gelovigen.

Nu begeeft Tommy zich elke dag klokvast om 17 uur als de klokken luiden op het dorpsplein naar de kerk waar zijn baasje begraven werd.

Voedsel
Gelukkig kunnen Tommy en zijn drie viervoetige vriendjes na de dood van hun baasje voor voedsel rekenen op de hulp van de plaatselijke apothekeres. Zij hielp Maria al een handje bij het voeden van de honden en heeft nu min of meer haar rol overgenomen.

Bron

Fruittelers in de rats door woelratFruittelers zitten met de handen in het haar, omdat de woelrat niet meer chemisch mogen bestrijden. Het knaagdier veroorzaakt miljoenen euro's schade, maar mag sinds deze zomer slechts nog met een val of klem gevangen worden. Dat meldde de Limburgse zender L1.

De knaagdiertjes die zo'n 20 centimeter groot worden, vreten vooral in Zuid-Limburg aan de wortels van fruitbomen. Daardoor blijft de oogst achter en dat kost miljoenen. De telers willen dat er snel een oplossing komt.

Bron

Aardbeving in Limburg

Midden-Limburg is zondagavond iets voor half 8 getroffen door een aardbeving. Volgens het European Mediterranean Seismological Centre had de aardbeving een kracht van 3,4 op de schaal van Richter, het KNMI houdt het op 3,1 op de schaal van Richter.

Het epicentrum van de beving lag volgens het KNMI bij het plaatsje Sint Joost. De beving vond plaats op een diepte van 23,3 kilometer. In Roermond en omgeving was een duidelijke trilling voelbaar. Bij politie en brandweer komen veel telefoontjes van ongeruste mensen binnen. Bij de brandweer is niets bekend over schade en persoonlijke ongevallen.

Limburg en Zuid-Nederland worden wel vaker opgeschrikt door aardbevingen. Er zitten in die regio breuken in de aardkorst, waarvan de bekendsten de Peelrandbreuk en de Feldbiss zijn. Roermond is ook de plaats waar de sterkste aardbeving in Nederland plaatsvond; op 13 april 1992 zorgde een aardbeving van 5,8 op de schaal van Richter voor veel schade.

Ook in het noorden van Nederland zijn regelmatig aardbevingen, maar die worden veroorzaakt door gaswinning.

Bron