Translate

zaterdag 12 januari 2013

Moeder treft slapend dochtertje (2) in greep van python

et noorden van Australië heeft een vrouw haar tweejarig dochtertje slapend aangetroffen in de greep van een 1,85 meter lange python. Moeder en dochter lagen in hetzelfde bed.

De vrouw, de 22-jarige Tess Guthrie uit Lismore, werd om half vier 's nachts gewekt door het geluid van haar blazende kat. Daarop constateerde ze dat er een slang rondom de arm van haar dochtertje Zara zat gewikkeld.

Terwijl de moeder de slang probeerde te verwijderen, zag het dier kans drie keer in Zara's hand te bijten. Het kind werd ter behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Groepsknuffel
De ruitpython hield zich waarschijnlijk al een paar dagen schuil in het huis. Toch had het dier niet de intentie om Zara kwaad te doen of op te eten, zegt Tex Tillis van Tex's Snake Removals, het bedrijf dat de slang verwijderde. 'Het dier wou gewoon een groepsknuffel', zegt hij aan de Daily Telegraph. 'Pythons hebben onder hun onderkaak een rij sensoren waarmee ze de wereld met infraroodbeelden kunnen zien. In het donker zien ze een baby als een warm plekje.'

Tillis schat dat de python vijf tot tien jaar oud is, maar is niet onder de indruk van de lengte van 1,85 meter. 'Ze kunnen nog veel groter worden.' Op verzoek van de moeder werd het dier niet gedood, maar vrijgelaten op zo'n vijf kilometer van het huis.

Bron'Ik stond er in mijn eentje, het was donker en ijskoud'

De identiteit van het 16-jarige meisje dat vrijdagavond laat door de NS uit de trein is gezet, is bekend. Volgens Omroep West gaat het om Loreen Tielman, de dochter van de overleden indyrocker Andy Tielman. 'Voordat ik het wist, stond ik gewoon buiten', aldus Loreen.

De 16-jarige werd om 23.00 uur aan haar lot overgelaten op een uitgestorven perron van station Moerwijk in Den Haag. 


'Ik wilde naar Rijswijk, en ik had blijkbaar het verkeerde kaartje. De controleur gooide me de trein uit en begon niet over een boete, ik kon er niet op ingaan. Voordat ik het wist, stond ik gewoon buiten. Ik stond er in mijn eentje, het was donker en ijskoud. Op een gegeven moment kwam er een man die me raar aankeek en ik wist niet wat ik moest', luidt haar verhaal aan Omroep West. 'Ik ken deze buurt niet en ik ben hier nog nooit geweest. Ik kon geen andere trein nemen, want er kwam geen trein door vertragingen. Ik wist niet hoe ik naar huis moest; er was geen tram of bus, niets.'

Onverantwoord
Het meisje belde de politie en werd geholpen door een agent, die telefonisch contact met haar hield totdat haar moeder haar kon ophalen. Dit lukte niet direct, omdat ze niet over een auto beschikt. Loreen: 'Ik vind het niet kunnen dat ik uit de trein ben gezet. Ik ben 16 en geen kind meer, maar je kunt niet een minderjarig persoon om 23.00 's nachts de trein uitzetten als het kaartje niet 100 procent klopt.'

Loreens moeder vindt het onverantwoord dat de conducteur haar dochter uit de trein zette op een station dat als onveilig bekend staat.

De NS heeft nog niet gereageerd op de zaak.

Bron

Lees ook: NS laat meisje van 16 aan lot over

vrijdag 11 januari 2013

Grootste stelsel in heelal ontdekt

Een internationale groep wetenschappers heeft het grootste sterrenstelsel in het heelal ooit gevonden. Het gaat om een groep van objecten, die maar liefst vier miljard lichtjaar in doorsnee is. Dat is 40.000 keer zo groot als onze Melkweg.

De ontdekking is vrijdag bekendgemaakt in het Britse wetenschapsblad Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. De objecten zijn zogeheten quasars. Dat zijn mysterieuze hemellichamen in de kernen van sterrenstelsels uit de begintijd van het heelal. De afstand tot de aarde is gigantisch, maar quasars zijn zo helder dat astronomen ze desondanks kunnen zien.

De ontdekte quasargroep tart wat wetenschappers voor mogelijk hielden. Sterrenkundigen dachten dat stelsels nooit zo groot zouden kunnen worden. De limiet zou een doorsnee van 1,2 miljard lichtjaar zijn, maar dit cluster blijkt dus ruim 3 keer zo groot.Ontvoerde jongen na 19 jaar teruggevonden

Een Amerikaanse jongen die in 1994 tijdens zijn voogdijzaak werd ontvoerd door zijn grootouders is na 19 jaar teruggevonden. De inmiddels 24 jarige man woont onder een andere naam in Minnesota.

Volgens de politie van Indiana werd de destijds 5-jarige Richard Wayne Landers Jr. in juli 1994 ontvoerd in Wolcottville door de ouders van zijn vader. Een 24-jarige man met dezelfde geboortedatum en hetzelfde sociale zekerheidsnummer als Landers is nu gevonden in Minnesota. Ook de grootouders blijken daar, op steenworp afstand van de man, onder een schuilnaam te wonen.

Wegens verjaring van de zaak in 2008 kunnen de grootouders niet meer worden vervolgd voor de ontvoering. Maar er zal wel een poging worden ondernomen om de man met zijn moeder te herenigen.

Bron

Quote 500-bende is familie

Vier verdachten van de Quote 500-bende die gisteren voor het eerst terechtstonden, zijn familie van elkaar. Het gaat om drie broers en een oom. Door de jongste van de drie kwam de politie de bende op het spoor, zo bleek gisteren tijdens de rechtszaak.

Het was Rocky L. (29), het jongste broertje van Stef en Terry, die begin vorig jaar voor 17.000 euro aan sieraden inleverde bij een Haagse juwelier, schrijft AD/Haagse Courant vandaag.

De politie was net een groot onderzoek begonnen naar de criminele activiteiten van een jeugdgroep in de Haagse Spoorwijk en deed navraag bij juweliers. L., die alleen een invalidenuitkering had, sprong eruit. De politie onderzocht zijn computer en ontdekte toen dat aan de hand van de Quote 500, een lijst met Nêerlands rijkste inwoners, driftig gezocht was naar informatie. Aangiftes werden ernaast gelegd en toen bleek dat al voor miljoenen was buitgemaakt.


Ontslag na heldendaad

Je kunt maar beter geen held zijn, ontdekte Margriet van den Heuvel (22). Zij rende laatst een brandend huis in om te zien of de bewoners thuis waren, maar dit leverde haar ademhalingsproblemen én haar ontslag bij McDonald's in Barendrecht op.

Margriet moest zich zo vaak ziek melden bij de hamburgergigant dat haar halfjaarcontract niet wordt verlengd. 'Ik had niet verwacht dat zo'n groot succesvol bedrijf het personeel zo slecht behandelt als het ziek wordt. Er kon nog niet eens beterschap vanaf,' foetert de kassabediende tegen het AD/Rotterdams Dagblad.

Zij was begin december aan het klussen in haar nieuwe flatwoning in Papendrecht toen er brand bij de buren uitbrak. Een pannetje met vet spuwde vuur en zette het huis vol rook. 'Mijn vader en ik hebben een ruitje van de deur ingeslagen en zijn naar binnen gegaan. Terwijl hij het gas uitdraaide, ben ik gaan zoeken naar de buren die ik nog nooit ontmoet had, maar er was niemand.'

Benauwd
Margriet ademt veel rook in waar ze nu, een maand later, nog steeds last van heeft. 'Ik heb het soms zo benauwd dat ik niet durf te slapen.' Van de dokter kreeg ze prednison en puffers. De longarts doet nader onderzoek. 'Ik werd van de medicijnen zo suf dat ik niet kon werken,' vertelt ze. Een dag na haar ziekmelding, stuurt McDonald's de ontslagbrief. Naar eigen zeggen maakt de Mac een grote fout. Hamburgers bakt ze razendsnel bruin.

Privacy
McDonald's bevestigt dat het contract stopt, maar wil vanwege privacy van haar personeel niet reageren. Margriet zit nu werkloos thuis. Maar niet voor lang, hoopt ze. 'Ik kan niet stilzitten. Ik wil werken.' Bij de McDonald's zet ze geen voet meer over de drempel.

Bron

donderdag 10 januari 2013

Wapenfanaat compleet door het lint in talkshow CNN

Alex Jones is een zeer populaire talkradio-persoonlijkheid in de VS, en bovendien een notoir voorstander van persoonlijk wapenbezit. De man was maandag te gast in de CNN-show van de Britse tv-presentator Piers Morgan, die na de dodelijke schietpartij in Newtown een kruistocht voert tegen (de voorstanders van) Amerikaanse wapenwetten.

ones bleek niet alleen een onverbeterlijke wapenfreak, maar ook een heethoofd. Hij ging volledig over de rooie. 'Ik kan dan ook geen betere reclame bedenken dan dit interview met Alex Jones om wapenbezit in te perken', reageert Morgan.

Alex Jones werd uitgenodigd door Piers Morgan nadat de radiohost een petitie op de site van het Witte Huis had opgestart om de Brit uit de Verenigde Staten te verwijderen. Vanaf 25.000 handtekeningen moet het Witte Huis officieel reageren op zo'n petitie, die in een mum van tijd door 100.000 voorstanders werd getekend.

De journalist, die zelf dus tegen het vrije wapenbezit is, hoopte op een soort van debat met Jones, maar dat bleek al snel onmogelijk. Het potje van Jones kookte immers vrijwel meteen over. Nadien nam de kennelijk wat paranoïde Jones ook nog eens een filmpje op waarin hij beweert schrik te hebben om door undercover agenten vermoord te worden.'Herstarten kerncentrales België gevaarlijk'

Het weer opstarten van twee kerncentrales in Tihange en Doel in België is gevaarlijk. Uit onderzoek door een deskundige van de universiteit van Wenen in opdracht van de Europese Groenen blijkt dat duizenden scheurtjes in de reactoren door het opstarten groter kunnen worden, wat een risicovolle situatie kan veroorzaken.

De Groenen presenteerden het rapport donderdag. België wil de reactoren weer aan het werk zetten. Het Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken liet in november weten dat dit op zijn vroegst pas in februari zal zijn. De reactor van Doel, net over de grens bij Antwerpen, en Tihange in het zuidwesten van België gingen dicht nadat bij een routinecontrole in Doel scheurtjes werden ontdekt.

Bron

Boston kondigt noodtoestand af na achttien griepdoden

De Amerikaanse staat Massachusetts heeft de noodtoestand afgekondigd nadat er dit seizoen al minstens achttien griepdoden gevallen zijn. Volgens Nick Martin van de commissie voor Volksgezondheid is er 'een opvallende toename van de ziekte en de ernst ervan', zo meldt de Boston Herald

Van de achttien slachtoffers vielen er vier in Boston, de grootste stad in het noordoosten van de VS. Maar ook elders in de VS is sprake van een opmars van de ziekte, al zijn preciese cijfers nog niet bekend.

Volgens de Canadese krant The Globe and Mail is de griepepidemie normaal voor deze tijd van het jaar, maar lijkt hij harder aan te komen. De variant H3N2 is een hardnekkige griepsoort waardoor mensen langer en ernstiger ziek zijn en eerder zijn geneigd medische hulp te zoeken, zo schrijft de krant.

Nu de meeste kinderen na de kerstvakantie deze week weer naar school zijn gegaan, wordt rekening gehouden met een nieuwe golf griepgevallen.

Bron

woensdag 9 januari 2013

'Vorst zet vrijdag in, schaatsijs op komst'

Het begint vrijdag te vriezen. De vorst is niet streng, maar duurt wel zo lang dat halverwege volgende week op steeds meer plaatsen geschaatst kan worden. Die verwachting sprak MeteoConsult vandaag uit.

Vrijdag nestelt zich boven Scandinavië een hogedrukgebied dat daarna voorlopig niet meer van zijn plaats komt. De wind draait naar het oosten tot noordoosten en de temperaturen dalen. Vooral op ondiep water kunnen straks de schaatsen worden ondergebonden.

Op grote plassen en meren is schaatsen voorlopig niet aan de orde. Het gaat volgens het weerbureau in de nacht van donderdag op vrijdag het eerst in het noorden van het land vriezen, daarna ook elders. Overdag liggen de maximumtemperaturen dan rond het vriespunt.'Doodgestoken Marokkaans meisje was mogelijk zwanger'

De door haar moeder doodgestoken IJsselsteins Mirjam Abarkan was mogelijk zwanger. Dat meldt Elsevier.nl, op basis van 'gesprekken met bronnen rond het onderzoek.' Het 16-jarige slachtoffer uit IJsselstein werd met een keukenmes om het leven gebracht omdat ze regelmatig in onmin leefde met haar moeder.

Aanleiding voor het drama aan het IJsselsteinse Saffierpad waren problemen binnen het gezin. Bij het doodgestoken meisje was thuis vaak ruzie. Maar het meisje 'sprak daar nooit over', vertelde een vriendin vorige week.

De politie is bezig met een onderzoek naar de gebeurtenis. De moeder zit vast en wordt verhoord. De politie weidt niet uit over de aard van de problemen tussen moeder en dochter.

Bron
Lees ook: Door moeder doodgestoken IJsselsteinse was niet zwanger

Onrust rond gevangenis Middelburg door bedreiging

Een bedreiging gericht tegen een gevangene heeft vanmiddag voor grote onrust gezorgd in en om de gevangenis in Middelburg.

Tientallen agenten in kogelvrije vesten en een bewapend arrestatieteam rukten uit voorzorg uit. De wegen rond de penitentiaire inrichting Torentijd werden afgezet en ook in het complex werden voorzorgsmaatregelen genomen. Na zo'n 2,5 uur bleek dat de dreiging vooralsnog niet was uitgevoerd. Er is geen arrestatie verricht, maar de politie sluit niet uit dat dat alsnog gebeurt.

Bron

dinsdag 8 januari 2013

Wilde honden verscheuren vrouw, baby en twee kinderen

Verwilderde honden hebben in een natuurpark in Mexico-Stad vier mensen aangevallen en doodgebeten. De slachtoffers zijn een 26-jarige vrouw, haar acht maanden oude baby, een 16-jarige jongen en zijn 15-jarige vriendin.

De verminkte lijken werden de voorbije dagen op de Cerro de la Estrella in het zuidoosten van de Mexicaanse hoofdstad gevonden. De heuvel in de armere wijk Iztapalapa is bekend voor zijn jaarlijks passiespel.

De juiste omstandigheden van de aanvallen zijn nog niet duidelijk. De aard van de verwondingen laat volgens de politie concluderen dat de slachtoffers door een meute van tien of meer honden moeten zijn aangevallen. Volgens mediaberichten zou het 15-jarige meisje met haar mobiele telefoon haar zus hebben gebeld en om hulp hebben geroepen, terwijl ze de honden haar aanvielen. De oproep werd aanvankelijk voor een grap gehouden.

Bron

Ex-spion is eerste CIA-agent die de cel in moet wegens lekken naar media

Nadat hij in 2007 op tv commentaar gaf over waterboarding, werd John Kiriakou een belangrijke bron van informatie voor journalisten die schreven over de Amerikaanse nationale veiligheid. Nu is hij de eerste oud-CIA-agent die de gevangenis in moet omdat hij geheime informatie aan de media heeft doorgespeeld. 'Ik zat al een uur met twee agenten te praten toen ik doorkreeg dat het onderzoek waarover ze me wilden spreken, over mij ging', zegt de ex-spion in een interview met de New York Times.

De 48-jarige Kiriakou heeft vijftien jaar lang voor de CIA gewerkt, waaronder enkele jaren in het buitenland. Hij heeft op Al Qaeda en andere terroristische groeperingen gejaagd en leidde het team dat in 2002 de belangrijke logistieke specialist van Al Qaeda, Abu Zubaydeh, vond. In 2004 stapte hij op om consultant te worden.

Na zijn televisieoptreden bij de nieuwszender ABC werd hij regelmatig door journalisten benaderd en toen een freelancer hem om hulp vroeg, gaf Kiriakou hem de naam van een geheim agent. De journalist zocht iemand die hem verder op weg zou kunnen helpen en Kiriakou had er het volste vertrouwen in dat de naam van de agent nooit in een verhaal gebruikt zou worden. Dat gebeurde ook niet, maar volgens de letter van de wet had hij de naam nooit mogen lekken. 'Ik heb er spijt van', zegt Kiriakou tegen de NYT, 'en zal het nooit meer doen.'

Spijt of niet: Kiriakou zal op 25 januari tot 30 maanden cel worden veroordeeld als onderdeel van een deal waarin hij schuld heeft bekend.

Nieuwe 'Bermuda Driehoek' na verdwijning van vliegtuig?

Na de mysterieuze verdwijningen boven de 'Bermuda Driehoek' is er mogelijk een nieuw gebied waar vliegtuigen in het niets lijken op te gaan. Boven de Islas Los Roques, een eilandengroep in de Caraïbische Zee, is vorige week een vliegtuig met zes inzittenden verdwenen. Een verklaring is er nog niet.

De vlucht van een klein vliegtuig had vrijdag normaal 42 minuten moeten duren. Volgens de Venezolaanse overheid had het toestel genoeg brandstof aan boord om drie uur te vliegen, maar het is spoorloos verdwenen. Aan boord bevond zich de Italiaanse mode-ontwerper Vittorio Missoni, die op de eilandengroep op vakantie was. Een mogelijke verklaring is een mechanisch probleem, terwijl volgens een andere theorie er sprake kan zijn van ontvoering.

Maar misschien hebben we te maken met een fenomeen zoals in de 'Bermuda Driehoek'. Volgens The Guardian zijn er sinds de jaren 90 minstens vijftien incidenten geweest met vliegtuigongevallen of verdwijningen. In 2008 verdween een toestel met veertien passagiers. Enkel het lichaam van de piloot werd teruggevonden, andere passagiers en brokstukken bleken verdwenen.

Bron
Lees ook: Erfgenaam modehuis Missoni vermist

maandag 7 januari 2013

Is dit een bloem op Mars?Een foto van het oppervlak van Mars zorgt voor heel wat speculaties. Dit beeld werd door de Curiosity rover gemaakt. Sommigen zien er een bloem in, anderen een kristal.

Het beeld dateert al van 19 december en werd pas opgemerkt op een internetforum. Sommige surfers zagen er een bloem in. Dat lijkt vreemd aangezien het witte object in dat geval uit stenen moet groeien.

Anderen zien er daarom een kristal in. Maar het zou een stuk plastic van de Marswagen zelf kunnen zijn. In oktober werd nog een vreemd object op deze manier verklaard.

NASA gelooft zelf dat het om een stukje van de rots gaat. De wagen gaat vanaf volgende week in het oppervlak boren, zes maanden na de landing op Mars.

Bron

zondag 6 januari 2013

Vliegtuig met 1,5 ton goud uit Ghana mag Turkije niet verlaten na noodstop

Een vliegtuig van de Turkse vrachtmaatschappij ULS Cargo met anderhalve ton goudstaven aan boord, staat sinds dinsdag aan de grond op de luchthaven van Istanbul. De Turkse autoriteiten menen dat enkele documenten niet in orde zijn, zo berichten Turkse media zondag.

Het vliegtuig, een Airbus A300, was op weg van Ghana naar Dubai, maar moest een tussenstop maken in Istanbul omwille van brandstofproblemen. Dat meldt de zender CNN-Türk. Omdat bepaalde documenten niet aanwezig zijn, mag het toestel niet meer vertrekken. De lading is verzegeld. De politie is massaal aanwezig om eventuele diefstallen te verhinderen, verduidelijkt de openbare omroep TRT.

Volgens de media zou de lading een betaling van Ghana aan Iran zijn die via Dubai versluisd wordt om geen aandacht te trekken. Iran is getroffen door internationale sancties omwille van het kernprogramma van Teheran. De Turkse autoriteiten noch de verantwoordelijken van de maatschappij gaven commentaar op de zaak.

Bron

'Nederlandse bus gekanteld op Britse snelweg'

Een bus met zeker 26 en mogelijk 40 Nederlandse toeristen aan boord is zondag gekanteld op de Britse snelweg M3. Enkele passagiers zijn daarbij lichtgewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde ten westen van Londen. Dat meldden de Britse omroepen Sky News en BBC.

De regionale brandweer laat op Twitter weten dat twee gewonden uit de bus zijn gehaald er dat geen van de passagiers ernstig gewond is geraakt.

De bus zou zijn omgeslagen tussen de plaatsen Fleet en Basingstoke. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De snelweg is afgesloten voor hulp aan de inzittenden en de berging van het wrak. Het is niet duidelijk hoe lang dat gaat duren.


Bron