Translate

dinsdag 11 juni 2013

Zwangere vrouw overlijdt na blunder chirurgen in opleiding

Een blindedarmoperatie is fataal afgelopen voor de 32-jarige Britse Maria De Jesus. Bij de ingreep in het Queen's Hospital in Romford verwijderden chirurgen in opleiding per ongeluk haar eierstok in plaats van haar appendix. De vrouw, vijf maanden zwanger, bezweek 19 dagen na de operatie nadat haar orgaanfuncties waren uitgevallen.

Twee weken na de operatie was de zwangere vrouw noodgedwongen teruggekeerd naar het ziekenhuis omdat de pijn maar bleef aanhouden. Daar was intussen een rapport opgesteld over de vergissing, maar de artsen die haar behandelden, hadden verzuimd het te lezen.

Pas twee dagen later, nadat de vrouw een miskraam had gekregen, realiseerden ze zich dat ze een verschrikkelijke fout hadden begaan. Aangezien de ontstoken blindedarm nog steeds niet was verwijderd, was er een infectie in haar bloedbaan opgetreden.

Tijdens een spoedoperatie werd de appendix alsnog verwijderd, maar de vrouw overleed op de operatietafel. Haar echtgenoot heeft intussen laten weten juridische stappen te zullen ondernemen tegen het ziekenhuis dat zijn vrouw 'vermoord heeft'. Het ziekenhuis is een onderzoek begonnen naar acht personeelsleden die betrokken waren bij de zaak.

Bron

9 opmerkingen:

 1. Duidelijk is er maar 1 gevolgtrekking.

  Deze betrokken artsen in opleiding (en verantwoordelijke behandelend artsen) moeten uit hun ambt worden gezet. Zulke onvoorzichtigheid past niet bij hun vakgebied. Punt uit !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Houd dit soort vergissingen in gedachten als je als overheid overweegt om mensen een second opinion te onthouden en als burgers moeten we daar ook tegen in opstand komen. Het gaat om mensenlevens!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is verschrikkelijk wat hier gebeurd is dat is met geld niet goed te praten die man is zijn vrouw kwijd ik weet niet of er al kinderen waren als dat wel zo is zijn die kinderen hun moeder kwijder moet beter opgelet worden waar mensen stage lopen niet het werk zo maar uit handen geven het gaat toch om mensen levens

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is inderdaad een blunder. Ze kenden het verchil niet tussen een appendix en een eierstok.Een advies om te stoppen met de opleiding wegens een …

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Reacties
  1. Pardon? Van fouten leer je? Je praat over mensenlevens dan kun je geen fouten maken. Als je met een produkt werkt dan kun je fouten maken beslist niet met mensenlevens.

   Verwijderen
 6. Worden ze juridisch niet vervolgd? In feite hebben ze iemand vermoord door hun achteloosheid en/of onkunde.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verschrikkelijk!!! Hoe dom kun je zijn!! Van fouten leer je?!!! Inderdaad, daar kun je geen fouten mee maken!!! Barend B, ook niet om dieren levens hoor ;-).

  BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: