Translate

zaterdag 5 januari 2013

Duizenden zonder stroom na brand in Enschede


Een groot deel van Enschede zit zaterdagmiddag en -avond zonder stroom door een brand in een verdeelstation. Dat meldde de brandweer. Het noorden, oosten en centrum van de stad hebben geen stroom meer. Bij de brand vielen geen gewonden.

In totaal hebben ruim 20.000 klanten van netbeheerder Enexis geen elektriciteit meer. Nog eens 1700 bewoners van het stadshart hebben sinds half 6 weer elektra via een speciaal omgeleide installatie. Na het blussen van de brand gaven brandweerlieden de monteurs van Enexis toestemming om het verdeelstation te betreden en de schade op te nemen.

'Afhankelijk van hoe erg de reserve-installatie beschadigd blijkt, kunnen we bepalen hoe lang het nog duurt tot iedereen weer stroom heeft', aldus een woordvoerder van Enexis. In het meest positieve geval duurt dat nog enkele uren.Kat bezoekt al maanden elke dag graf van baasje
Al ruim 15 maanden bezoekt een kat haar overleden baasje op het kerkhof van Montagnana in Toscane. En nog merkwaardiger: de poes komt nooit met lege pootjes opdraven. Telkens heeft Toldo een geschenkje mee voor de man die haar destijds adopteerde. Dat schrijft de Italiaanse krant Le Corriere Fiorentino.

Blijkbaar kan Toldo de dood van baasje Renzo Iozzelli maar niet verwerken. De man overleed in september 2011 op 71-jarige leeftijd. Drie jaar eerder ontfermde hij zich over het toen nog jonge katje dat was achtergelaten aan de kant van de weg.

Cadeautje
Toldo is haar baasje hier nog altijd erg dankbaar voor. In die mate dat ze elke dag naar zijn graf trekt. En wat meer is: telkens brengt de kat een 'cadeautje' mee dat ze achterlaat op de graftombe van Renzo. Dat kunnen papieren zakdoekjes zijn, een plastic bekertje, takjes of andere gevonden voorwerpen.

De kat is intussen uitgegroeid tot de mascotte van het dorpje Montagnana. Zij zorgen er voor dat Toldo in alle veiligheid naar en van het kerkhof kan lopen.

Bron

Eneco gaat strijd aan met bouwvakkersdecolleté

Energiemaatschappij Eneco is de bouwvakkersdecolleté meer dan zat. Zo'n 500 cv-monteurs van Eneco krijgen daarom nieuwe aangepaste bedrijfskleding. Hoe diep de monteur ook tijdens zijn werk door de knieën gaat, een verhoogde broekrand en een verlengd jasje maken het zicht op de doorgaans mannelijke bilspleet onmogelijk.

'Onbegrijpelijk dat de 'knakenspleet' het nog zo lang heeft kunnen volhouden,' zegt Frans Dingerdis in het AD. Officieel is hij leverancier van zeilkleding maar Eneco vroeg hem om nieuwe bedrijfskleding te ontwerpen. 'Zeg nou zelf: zo'n centenbak is niet bepaald een visitekaartje voor je bedrijf.'

Buiten de overtuigende aanpak van de bouwvakkersspleet is de nieuwe bedrijfskleding ook 'zweetbestendig'. Zo stelde Dingerdis innovaties uit de sportwereld voor, zoals het gebruik van antibacteriologisch materiaal.

Eneco krijgt nieuwe bedrijfskleding omdat de bedrijfsonderdelen Tempus in Schiedam, GSU in Utrecht en Metapart in Amsterdam verdwijnen. Het energie- en installatiebedrijf gaat onder één merknaam verder.

Bron

Man zonder geheugen stelt Oostenrijk voor raadsel

En man zonder naam en geheugen stelt politie en artsen in Oostenrijk voor een raadsel. In een laatste poging zijn identiteit te achterhalen en hem mogelijk zijn geheugen terug te geven, begint de politie nu een grote opsporingsactie waarbij foto's van de man worden verspreid.

De man dook op 19 november op bij een ziekenhuis in Bregenz, waar hij zich voor een blessure wilde laten behandelen. Wat voor blessure wil de politie niet zeggen, maar het was in elk geval geen kwetsuur aan het hoofd.

De man wist de artsen niet meer te vertellen dan dat hij met de trein in Lindau aan het Bodenmeer in Beieren was aangekomen en vandaar uit de bijna 9 kilometer naar Bregenz te voet had afgelegd. Daar bleef het bij, ook na wekenlange behandeling door de artsen kwam zijn geheugen niet terug.

De man ging gekleed als een wandelaar en droeg een rugzak. De autoriteiten omschrijven de Duits sprekende, ongeveer 50-jarige man als intelligent, ontwikkeld en niet verwaarloosd.

Hij had niets bij zich waaruit zijn identiteit kon worden opgemaakt. De autoriteiten denken aan zijn spraak te kunnen horen dat hij uit Duitsland afkomstig is.

Bron

vrijdag 4 januari 2013

Rode Kruis vreest voor massale armoede Europa


Armen in Europa zullen meer dan ooit een beroep doen op de hulpverlening door het Rode Kruis. Door de economische crisis staat Europa een moeilijke periode van jaren van massale armoede te wachten.


Dit zegt de directeur-generaal van het internationale Rode Kruis, Yves Daccord, woensdag in de Deense krant Politiken: 'De komende 2 à 4 jaar zullen volgens onze inschatting erg zwaar worden.' Hij wijst erop dat in veel landen wordt bezuinigd op de sociale voorzieningen, terwijl de armoede groeit. In Spanje zijn nu al 300.000 mensen afhankelijk van noodhulp van het Rode Kruis.

Bron

Gezin op Zandmotor met waterscooter bevrijd

en gezin dat zaterdagmiddag vast was komen te zitten op een stuk van de Zandmotor, een kunstmatig schiereiland bij het strand ten zuiden van Den Haag, is met een waterscooter bevrijd. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Door het opkomende water konden de man, vrouw en twee kinderen van 4 en 7 jaar niet meer verder. Na een half uur tot drie kwartier werden de gezinsleden door medewerkers van de reddingsbrigade van Monster per waterscooter naar een veilige plek gebracht. Een helikopter was in de buurt en ook reddingsmaatschappij KNRM was gewaarschuwd.

Volgens de politie liepen de vier geen gevaar. 'Het was niet koud, maar het water was te diep voor hen om terug te gaan'.

Twee weken geleden raakte 's avonds een groep scholieren en begeleiders gedesoriënteerd op de Zandmotor. Zij moesten met vrachtwagens worden opgehaald. Enkele mensen waren licht onderkoeld.

De experimentele Zandmotor bestaat uit 21,5 miljoen kuub zand. Dat wordt weggeslagen door wind, golven en stromingen. Die leggen het verderop neer. Zo moet de kustlijn steviger worden. Door de Zandmotor is het niet meer nodig elke 5 jaar zand op de kust te spuiten. Dat scheelt in de kosten.

Bron  zie foto

Baby grijpt vanuit baarmoeder naar vinger arts

Baby Nevaeh was nog niet eens uit de baarmoeder toen ze al richting vingers van de dokter greep. De trotse ouders plaatsten het opvallende plaatje op Facebook en de foto verspreidt zich inmiddels razendsnel via internet.

Alicia Atkins uit Glendale (Arizona) beviel op 9 oktober via een keizersnede. Haar echtgenoot Randy stond op de eerste rij om het speciale moment vast te leggen. 'De dokter maakte me er plots attent op dat ze zijn vinger vastpakte. Ik rende ernaartoe en maakte vol ontzag deze wonderbaarlijke foto', aldus een trotse vader in de Daily Mail.

Op 26 december deelde de moeder het kiekje met haar familie en vrienden op haar Facebookpagina. 'Dit was tien weken geleden, toen mijn water brak en ik een keizersnede had. Echt ongelooflijk, iets om voor eeuwig te koesteren', schreef ze erbij.

Tot haar verbazing regende het positieve reacties. 'We dachten dat mensen het wansmakelijk zouden vinden', aldus een verbaasde Alicia. Baby Nevaeh -Heaven achterstevoren gespeld- verkeert trouwens in goede gezondheid.

Bron

Dikste man ter wereld is 300 kilo kwijtDe dikste mens ter wereld is zijn weinig benijdenswaardige titel kwijt. Paul Mason heeft al twee derde van zijn gewicht verloren en hoopt nu op nog een operatie om van dat vervelende huidoverschot af te raken.

Van 450 naar 158 kilo in twee jaar tijd, de gastroplastie heeft haar effect duidelijk niet gemist. De lijdensweg van de vroegere postbode zit er echter nog niet helemaal op: om het overtollige vel weg te snijden, dient hij zijn gewicht minstens twee jaar stabiel te houden.

In afwachting kan de 51-jarige Mason uit Ipswich wel al een actiever leven aan. Zo is hij volgens de Daily Mail druk bezig om een boek te schrijven over zijn leven, wil hij mensen met eetbuistoornissen vakkundige raad geven en droomt hij er ook van een juwelenwinkel te openen. 'Als ik beweeglijker ben en die rolstoel niet meer nodig heb, heb ik ook de ambitie om zilver te smelten en mijn creaties online te verkopen'.Bauke Vaatstra wordt gestalkt door complotdenkerBauke Vaatstra, de vader van de vermoorde Marianne Vaatstra, wordt sinds de arrestatie van Jasper S. gestalkt door een man die beweert dat de verkeerde vastzit voor de moord. Dat meldt de Gooi- en Eemlander.

De zelfbenoemde speurder, Wim Dankbaar uit Overveen, mailt Vaatstra voortdurend zijn complottheorie en vertelt de vader daarbij gedetailleerd wat er volgens hem tijdens Koninginnedag 1999 in het Friese Veenklooster is voorgevallen.

Dankbaar is nog steeds van mening dat de twee asielzoekers die eerder werden aangehouden de daders zijn. Hij gelooft dat er destijds met het DNA geknoeid is, om zo de werkelijke daders buiten schot te houden.

'Het is allemaal om gek van te worden. Ik heb met de zaaksofficier overlegd of we die vieze leugenaar juridisch aan kunnen pakken, maar dat ligt moeilijk', vertelt Vaatstra aan het dagblad.

De complotdenker begrijpt echter niets van de reactie van Vaatstra: 'Het gaat mij niet om de familie Vaatstra, maar om het feit dat zich een groot onrecht afspeelt.' Daarnaast zouden Jan Vlug, de advocaat van Japers S., en het Openbaar Ministerie onder een hoedje spelen. Dat concludeerde hij nadat de advocaat de verklaring van S. openbaar maakte.

Half november vond het Nederlands Forensisch Instituut een match met het DNA dat op het lichaam van Marianne was gevonden in 1999. Kort daarna werd Jasper S. aangehouden, een melkveehouder die slechts 2,5 kilometer van het weiland woont waar het lichaam van Marianne werd gevonden.

Bron

Arrestatie voor aanslag gemeentehuis Waalre

Een 32-jarige man uit Waalre is donderdagochtend aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre in juli. De man is vrijdagmiddag na verhoor vrijgelaten. De politie heeft dat bekendgemaakt.

'De rol en de mate van betrokkenheid van de verdachte moeten nog worden onderzocht', aldus de woordvoerder. De politie noemt de aanhouding het eerste zichtbare resultaat van het onderzoek tot dusver. Er werken nog steeds 40 rechercheurs aan de zaak. De politie gaat er nog steeds vanuit dat het onderzoek een kwestie van lange adem is.

Het monumentale deel van het gemeentehuis in Waalre werd verwoest door brand nadat op 18 juli twee auto's naar binnen reden.

Vanaf het eerste moment worden de bewoners van het woonwagenkamp in Waalre in verband gebracht met de aanslag. Zij hebben een conflict met de gemeente over de toekomst van het woonwagenkamp. De politie zegt niet of de aangehouden man op het kamp woont.

Bron

donderdag 3 januari 2013

'Zwitsers moeten geen hond meer eten'

evaDierenbeschermers in Zwitserland eisen een verbod op het eten van hond. Politici lijken echter vooralsnog niet geneigd tot wetgeving over te gaan en willen het aan elke burger zelf overlaten of hij al dan niet hond eet.

Dit heeft de krant Bild woensdag gemeld. De traditie van het eten van hond leeft in enkele landelijke streken van het Alpenland, zoals het Rheintal, Appenzell en de Innerschweiz. Vaak zijn het boeren die 'overtollige' honden opeten. De Zwitserse krant SonntagsBlick haalde een boer aan die gerookte hond eet en die 'voortreffelijk' vindt smaken. Een andere boer zegt in de krant Tages-Anzeiger: 'Vlees is vlees.'

Het eten van honden is in Zwitserland niet verboden zolang het voor eigen gebruik is en het beest diervriendelijk wordt gedood. De handel in hondenvlees is echter verboden. In de buurlanden Duitsland en Oostenrijk is ook het eten van hond verboden. In Aziatische landen als China, Korea en Vietnam daarentegen is het eten van hond gebruikelijk.

Bron

Politie mag paragnosten blijven inzetten

De politie kan paragnosten blijven inzetten bij de oplossing van bepaalde zaken. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) ziet geen reden om dat te verbieden. Dat heeft de minister geantwoord op vragen van Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers (ChristenUnie). Volgens Opstelten zijn 'sommige delicten zo ernstig in de gevolgen voor slachtoffers dan wel nabestaanden, dat de politie en het OM alle mogelijkheden om een delict op te lossen in overweging willen kunnen nemen''.

Een aanvraag voor de inzet van de zogenoemde onorthodoxe opsporingsmethode 'komt overigens zelden voor''. Wel moet er sprake zijn van een ernstig strafbaar feit en daarnaast dient het onderzoek met gebruikmaking van de gebruikelijke recherchemethoden te zijn vastgelopen.

Volgens Opstelten is het in dat licht niet zo dat de inzet van paragnosten verwarring in onderzoeksteams tot gevolg heeft en dat kostbare tijd verloren gaat.

Bron

Milde griepepidemie in Nederland

Er is sprake van een griepepidemie in Nederland. Eind vorig jaar hadden zich gemiddeld 61 op de 100.000 inwoners zich bij de huisarts gemeld met griepachtige verschijnselen.

Dan is er volgens het onderzoeksinstituut Nivel sprake van een lichte griepepidemie.

Vooral jonge kinderen, tussen de 0 en 4 jaar, hadden last van griep. Het aantal zieke mensen ligt vermoedelijk hoger. Vaak hebben meer mensen het griepvirus te pakken, maar gaan ze niet naar de dokter en komen dus niet in de statistieken terecht.

De epidemie is eerder dan vorig jaar; toen hadden pas rond maart veel mensen last van griep. Gemiddeld duurt een uitbraak zo'n 8 weken.

Symptomen van griep zijn onder meer koorts, hoofdpijn, keelpijn en spierpijn. Voorkomen is lastig. Meer dan bijvoorbeeld handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken en tegen je elleboog hoesten is er niet aan te doen.

Het Nivel spreekt van een epidemie wanneer de huisartsen van de Continue Morbiditeitsregistratie (CMR) Peilstations 2 weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen met griepachtige klachten rapporteren en onderzoek het virus aantoont in neus- en keelmonsters.

Bron

Winnaar AD Oliebollentest slachtoffer van kluisroof

De winnaar van de AD Oliebollentest 2012, bakkerij Olink uit Maarssen, is het slachtoffer geworden van een brutale roof. Gisterennacht haalden inbrekers de kluis kluis weg uit het bedrijf. Veel geld maakten ze niet buit, want bollenbakker Willy Olink had de omzet van de afgelopen dagen al naar de bank gebracht. Daardoor bleef de euforie na een fantastisch weekend overeind.

Bakker Willy Olink en zijn vrouw Inge zagen gistermorgen tot hun grote schrik dat de deur van hun bakkerij in Maarssen openstond en sporen van inbraak vertoonde. 'We hebben meteen de politie gebeld en aangifte gedaan. Die zijn een onderzoek gestart, maar over de daders is nog niets bekend. Een domper na zo'n fantastisch weekend', vertelt Inge Olink in het Algemeen Dagblad.

Na het winnen van de AD Oliebollentest kwamen de klanten van heinde en ver naar Maarssen om een bolletje te kopen. 'Om vijf uur 's ochtends stond er al een rij van een half uur', zegt Olink. 'Wat een eer!' Willy en Inge verkochten ruim 100.000 oliebollen, en verdubbelden zo hun omzet. Het geld van het topweekend werd snel gestort.Videoboodschap VN-baas voor Haagse Vredespaleis

Ban Ki-moon heeft Den Haag woensdag gefeliciteerd met het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties deed dat in een videoboodschap die werd vertoond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Den Haag.

Ban Ki-moon zei in het filmpje dat Den Haag wereldwijd wordt erkend als baken voor internationaal recht. 'De VN heeft grote waardering voor de gastvrijheid van Den Haag en de Nederlandse overheid aan de vele tribunalen en rechtbanken die door de Verenigde Naties zelf of met hulp van de VN zijn ingericht. Samen met de vele andere internationale organisaties in Den Haag spelen zij een cruciale rol in het vreedzaam oplossen van internationale geschillen', aldus de VN-chef.

Ban Ki-moon riep op het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis op 28 augustus aan te grijpen om samen nog harder te werken aan een toekomst waarin alle mensen kunnen leven in vrijheid en vrede. Tussen 28 augustus en 21 september houdt de gemeente Den Haag evenementen die daar een bijdrage aan moeten leveren.
Bron

woensdag 2 januari 2013

Vrouw gaat tussen rails liggen om trein te ontwijken

Het treinverkeer rond Uitgeest heeft rond 10.00 uur stilgelegen. Een oudere vrouw was bij station Uitgeest op het spoor gevallen, schrijft het Noordhollands Dagblad. Ze is toen tussen de rails gaan liggen, zodat de trein over haar heen kon rijden zonder haar te raken. Dit is gelukt en ze is dan ook niet gewond.

Nadat de trein een noodstop had gemaakt, hebben omstanders de vrouw van het spoor gehaald. Volgens een ooggetuige heeft de politie haar daarna opgevangen.

De politie verklaarde dat het ging om een verwarde vrouw die op het spoor was gaan zitten.

Bron

Man koopt televisie en wint retourtje ruimte

De heer Mikolajewski uit Hoogmade is de winnaar van een retourtje ruimte. Vandaag werd zijn naam door de notaris getrokken uit de circa 3.000 kanshebbers die een actieproduct kochten bij de Media Markt.

De winnaar kocht een televisie bij de Media Markt in Alphen aan den Rijn en deed op die manier mee aan een gezamenlijke actie van Media Markt, Samsung en Space Expedition Corporation (SXC), dat vanaf 2014 commerciële ruimtevluchten uitvoert vanaf Curaçao. Wanneer de ruimtereis gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Vananavond zal de gelukkige winnaar zijn prijs in ontvangst nemen tijdens een feestelijke bijeenkomst in de vestiging in Alphen aan den Rijn.

Kopen ruimtereis
Vorig jaar ging de eerste ruimtereis in de verkoop bij de Media Markt. De 18-jarige Rowin uit Helmond was de eerste koper. De retourticket met een waarde van 73.333 euro werd verkocht vanwege het 12,5 jarig bestaan van de winkelketen.

Bron

Gruwelijke beelden van aanslag in Damascus

Vandaag zijn gruwelijke beelden op internet gepubliceerd van de gevolgen van een luchtaanval op het door rebellen bezette oostelijke deel van Damascus, de hoofdstad van Syrië.

Bij de luchtaanval van vandaag door regeringstroepen van president Assad zouden zeker 30 slachtoffers zijn gevallen. Op de schokkende beelden is een volledig verbrand lichaam is te zien, dat nog op een motorfiets zit. Gewonden worden uit de brandende puinhopen getrokken. Op de beelden is ook een rouwende man te zien, die met een aan stukken gereten lichaam in zijn armen rondloopt.

De gepubliceerde beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Minstens 60.000 doden
In de bijna twee jaar woedende burgeroorlog in Syrië zijn volgens VN-cijfers al minstens 60.000 mensen gedood. Dat blijkt uit onderzoek, aldus de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de VN.

Navi Pillay acht vooral het Assad-regime, maar ook de rebellen verantwoordelijk voor de doden. 'Dit enorm verlies aan mensenlevens had vermeden kunnen worden als de Syrische regering een andere weg had ingeslagen dan de gewetenloze onderdrukking van het aanvankelijk vreedzaam en legitiem protest van ongewapende burgers', verklaarde ze. Later werden ook steeds meer mensen gedood door antiregeringsgezinde gewapende groepen. 'Maar zware misdaden en naar alle waarschijnlijkheid ook misdaden tegen de mensheid werden door beide kampen gepleegd.'

Bron

dinsdag 1 januari 2013

Tientallen gewonden door rellen Westoever

Tientallen Palestijnen zijn dinsdag gewond geraakt tijdens rellen bij een dorp op de Westelijke Jordaanoever. Israëlische commando's die zich hadden vermomd als Arabische groenteverkopers werden ontmaskerd, waarna de situatie escaleerde, meldden Israëlische media.

De militairen wilden een lid van de terreurbeweging Islamitische Jihad arresteren bij het dorpje Tamoun in het door Israël bezette gebied. Toen de commando's waren ontmaskerd werden ze bekogeld met stenen. Israëlische troepen ontzetten de speciale eenheid. Enkele tientallen Palestijnen raakten daarbij gewond door rubberkogels. Ook enkele militairen raakten lichtgewond door stenen.

Bron

Japanse bevolking daalt in recordtempo

De bevolking van Japan is vorig jaar afgenomen met het recordcijfer van 212.000 mensen, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Japanse ministerie van Gezondheid. Het is een scherpere daling dan in 2011, toen alleen al 19.000 mensen omkwamen door een zware aardbeving en de tsunami die daarop volgde. Dat jaar kwam de totale bevolkingsafname voor het eerst in de buurt van de 200.000.

In 2012 werden in Japan 1,033 miljoen baby's geboren, een laagterecord. Het aantal mensen dat stierf bedroeg 1,245 miljoen. Dat resulteert in de nettodaling van de bevolking met 212.000 tot circa 126 miljoen.

Japan is snel aan het vergrijzen. Meer dan 20 procent van de bevolking is 65 of ouder. Daarmee behoort Japan wereldwijd tot de landen met het grootste percentage bejaarden. Japanse beleidsmakers maken zich zorgen over de bevolkingsontwikkeling, onder meer met het oog op de betaalbaarheid van de pensioenen.

Japan heeft weinig immigratie. Iedere suggestie om de grenzen te openen voor jonge buitenlandse werknemers, stuit echter op sterk afwijzende reacties uit de samenleving.


Bron

Pizzabestelling wordt Italiaanse kidnappers fataal

De Italiaanse politie is een bende kidnappers op het spoor gekomen nadat ze een pizza hadden besteld. De bende hield een Italiaanse zakenman al twee weken gegijzeld.


De 31-jarige zakenman, Andrea Caleva, wiens familie een bouwfirma bezit, werd ruim twee weken geleden door gemaskerde en gewapende mannen uit zijn huis in de provincie La Spezia ontvoerd en geketend in een kelder gevangen gehouden.

De politie kwam de verblijfplaats van de ontvoerders uiteindelijk op het spoor, nadat ze per telefoon pizza bestelden, zo schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Drie mannen, onder wie een collega van de gijzelaar, werden opgepakt. Ze hadden 8 miljoen euro losgeld geëist, dat echter nog niet betaald was.

Bron

Agenten vluchten huis in voor woeste menigte jongeren

In Moordrecht is de jaarwisseling flink uit de hand gelopen. Agenten werden belaagd door een grote groep jongeren en vluchtten uiteindelijk een woning in. De Mobiele Eenheid moest er aan te pas komen om de rust terug te brengen. De politie hield 18 jongeren aan.

Surveillerende agenten kwamen af op een melding van vernieling van een aantal ruiten in een huis. Toen ze ter plaatse waren, werden ze bekogeld door de jongeren. De jongeren waren mogelijk ook verantwoordelijk voor de vernielingen. De agenten vluchtten het huis in. Ook de ME'ers werden bedreigd en bekogeld met flessen.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Man met hamer volgt jongen in eigen huis
Omdat hij een 15-jarige jongen te lijf zou zijn gegaan met een rubberen hamer en hem zelfs zou hebben achtervolgd tot in het huis van de tiener, is een 41-jarige man in Zoeterwoude opgepakt.

De man zou last hebben gehad van vuurwerk dat de jongen afstak. Hij achtervolgde de jongen met de hamer tot in zijn huis en heeft hem enkele malen bij de keel gepakt. De politie pakte hem op wegens bedreiging, huisvredebreuk en mishandeling.maandag 31 december 2012

'Dode' oma wordt na 3 dagen wakker in lijkenhuis

Een 61-jarige Russische oma is niet één, maar al twee keer uit het 'rijk der doden' opgestaan. Hardy Lyudmila Steblitskaya mag van geluk spreken dat ze het nog kan navertellen, want de vrouw werd slecht enkele minuten voor haar autopsie wakker in het lijkenhuis.

Lyudmila lag drie dagen lang in een ijskoud mortuarium toen ze weer bijkwam. De Siberian Times schrijft dat de gepensioneerde kokkin vorig jaar in november voor de eerste keer 'overleed'. Een jaar later, in oktober 2012, gebeurde het ondenkbare: de vrouw werd opnieuw doodverklaard en kwam ook nu weer tot leven.

Lyudmila verraste vriend en vijand toen ze volgens de dokters haar laatste adem uitblies in het Tomsk Regional Clinical Hospital. Toen haar 29-jarige dochter Anastasia, mama van de 9 jaar oude Nelli, de dokters opbelde om te vragen hoe het met haar moeder was, kreeg ze te horen dat haar moeder was overleden.

Begrafenis geregeld
Anastasia, kapot van verdriet, bracht vrienden en familieleden op de hoogte van het nieuws en begon aan de voorbereidingen van de begrafenis. Ze gaf 60.000 roebel (zo'n 1.300 euro) uit aan bloemen, een doodskist, een begraafplaats en aan de koffietafel.

Toen Anastasia op de dag van haar moeders begrafenis haar lichaam kwam ophalen, kreeg ze echter te horen dat ze moest wachten omdat de dokters nog geen autopsie hadden uitgevoerd. De dochter vertelde tegen de krant dat een arts haar benaderde en zei dat haar moeder niet dood was. Anastasia zag tot haar grote verbazing hoe haar moeder doodgewoon in bed lag.


Omstanders zakken massaal door ijs bij reddingspoging

Bij een bevroren meer in Wrightwood (Californië) voltrok zich afgelopen weekend een waar ijsdrama toen een recreant in een wak belandde. Omstanders schoten de drenkeling massaal te hulp, maar een overgroot deel viel daarbij zelf in het ijswater.

Een getuige legde het incident vast op camera. Op de video is te zien hoe iemand het wak inglijdt en om zich heen spartelt in het bitterkoude water. Een omstander schiet te hulp, maar belandt al vrij snel zelf in het wak.

Wat volgt is een massale reddingspoging waarbij touwen, rubberen banden en sleeën worden ingezet als hulpmiddelen. Daarbij raakt de een na de ander te water. Sommige ongelukkigen liggen wel tot negen minuten in het ijswater voordat ze worden gered. Nadat iedereen op het droge is getrokken, trekken sommige getuigen snel hun winterkleren uit en proberen hen daarmee op te warmen. Buiten een stel koude handen en voeten, liep niemand ernstige verwondingen op.

Bron

Zon knipoogt na 'einde van de wereld' naar Aarde

Ingenieurs van Nasa keken raar op toen ze een aantal weken geleden een foto van de Zon maakten. Enkele momenten nadat volgens de Maya's de wereld zou moeten vergaan, gaf de Zon een grappig signaal af naar de Aarde.

De mannen van Nasa's Solar Dynamics Observatory legden het opvallende tafereel vast op 22 december, een dag nadat zich volgens het Maya-volk het einde van de wereld zou aandienen. Te zien is hoe op de Zon een gezicht wordt gevormd, compleet met mond, neus en twee ogen. Het 'linkeroog' is een golfje, waardoor het lijkt alsof het knipoogt.

Volgens de Daily Mail wordt de gezichtsuitdrukking gevormd door zonnevlekken, veroorzaakt door intense magnetische activiteit.

Bron    zie foto

zondag 30 december 2012

'Grote tegenslag' in overleg fiscal cliff

De onderhandelingen tussen de Democraten en Republikeinen in de Verenigde Staten over een bezuinigingscompromis liggen stil. Volgens leiders in de Senaat is er vandaag nog geen vooruitgang geboekt, meldt Huffington Post.

'Ik ben bezorgd over het gebrek aan urgentie. We weten allemaal dat we niet veel tijd meer hebben', zei Mitch McConnell, leider van de Republikeinen in de Senaat.

'Er staat nu veel te veel op het spel voor politieke tactieken', aldus McConnell, suggererend dat de Democraten een spelletje spelen. 'Het knelpunt lijkt bereidheid, een belang of eerlijk gezegd de moed om de deal te sluiten.'

McConnell zei dat er geen onoverbrugbare geschilpunten zijn. 'Iedereen moet weten dat ik dit voor elkaar wil krijgen, maar ik heb dan wel een danspartner nodig', aldus McConnell.

Belangrijke verschillen
Harry Reid, de leider van de Democraten in de Senaat, liet weten dat de Democraten en Republikeinen nog altijd op belangrijke punten te ver uit elkaar liggen om tot een begrotingsakkoord te komen, meldt persbureau Reuters.

Een belangrijk geschilpunt is nog altijd belastingverhogingen voor hoge inkomens. De Republikeinen zijn fel tegen. Zij zien zien veel meer in het snijden in sociale voorzieningen om de staatsfinanciën op orde te krijgen. De manier waarop de Republikeinen dit willen regelen, is voor veel Democraten onacceptabel omdat dit voorzieningen in de toekomst te veel zou uithollen.

'Ik heb een aantal gesprekken met de president gehad, en in dit stadium zijn we nog niet in staat om een tegenaanbod te doen', liet Reid weten. Hij zei dat de Democraten in staat zijn een dergelijk aanbod te maken naarmate de dag vordert.

Als er niet uiterlijk maandag toch een akkoord komt, vervalt op 1 januari een groot aantal belastingvoordelen voor Amerikanen met een modaal tot hoog inkomen. Ook treden automatisch zware bezuinigingen in werking. Deze zogeheten fiscal cliff, die Republikeinse en Democratische leiders niet willen, kan de Amerikaanse economie schade berokkenen.Weekend vol overlast: 50.000 klachten over vuurwerk

Met de jaarwisseling voor de deur groeit de overlast door vuurwerk. Legaal vuurwerk wordt te vroeg afgestoken, illegaal vuurwerk wordt gebruikt om spullen op te blazen, zo bleek zaterdag en zondag.

De graadmeter voor de overlast door vuurwerk is dit jaar een speciaal meldpunt op internet. Stond de teller van het door 15 lokale afdelingen van GroenLinks geopende meldpunt vrijdagmiddag nog op 35.000 klachten, zondagavond was de grens van de 50.000 meldingen doorbroken.

Ook de politie heeft de handen vol aan de meldingen, die via twitter en telefoon binnenkomen. In Roermond, Goes en Winterswijk werden grotere en kleinere partijen illegaal vuurwerk ontdekt. In onder andere Leeuwarden, Den Helder, Hilversum en Utrecht werd illegaal vuurwerk gebruikt om brievenbussen, een prullenbak en zelfs een auto op te blazen. Een man in Doorwerth liep zondag zware verwondingen op aan zijn hand, toen vuurwerk vermoedelijk te vroeg ontplofte.

video

AH ontslaat medewerkers om eten stukje brood en koekje

Twee medewerkers van een Albert Heijn in Almere zijn de laan uitgestuurd, omdat zij een stukje brood en een koekje aten. Dat meldde Omroep Flevoland zondag op basis van vakbond FNV Bondgenoten.

Volgens de vakbond was een mannelijke medewerker ontslagen, omdat hij een stukje van een mislukt stokbrood had gegeten. Een vrouwelijke collega kreeg de zak, omdat zij een koekje had gegeten van een schaal waar alleen bezoekers van de supermarkt van mogen pakken.

De vakbond heeft al jaren een conflict met de eigenaar van de supermarkt. De ontslagen man is kaderlid van de vakbond. De FNV denkt dat het ontslag te maken heeft met de vakbondsfunctie van de man.

Bron

Overval op kinderboerderij in Utrecht

Een man heeft zondag in Utrecht een kinderboerderij overvallen. Rond sluitingstijd bedreigde hij twee medewerkers en ging er met een geldbedrag vandoor. Dat meldde een woordvoerster van de politie.

De man liet de dieren ongemoeid. Op het moment van de overval waren er geen kinderen meer aanwezig in de boerderij aan de Koppeldijk. De politie heeft een helikopter ingezet bij het zoeken naar de ongeveer 30-jarige verdachte.

Bron