Translate

vrijdag 21 december 2012

Pastoor gaf ex Dutroux lift naar Knokke

Een pastoor blijkt de ex-vrouw van de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux naar de badplaats Knokke te hebben gebracht. Over het uitstapje van Michelle Martin ontstond in België heel wat commotie.

Pastoor Georges Lamotte uitte vrijdag in media zijn vrees dat mensen wraak willen nemen op hem. Hij vroeg begrip voor het geven van de lift: 'Martin is geen monster meer. Ze verdient een nieuwe kans en ik wil haar daarbij helpen.'

Lamotte nam Martin mee in zijn BMW X3 vanuit het klooster in het Waalse Malonne, waar de vrouw na haar vervroegde vrijlating onderdak kreeg. Ze was veroordeeld voor haar betrokkenheid bij de moorden.

Bron
Lees ook: 'Nonnen willen ex-vrouw Dutroux weer buiten zetten'

Argentijnse trouwt met moordenaar tweelingzus

Een 22-jarige Argentijnse vrouw trouwt vrijdag met de man die veroordeeld werd voor de moord op haar tweelingzus in 2010. Dat meldt de toekomstige echtgenoot van de vrouw zelf. Het huwelijk zal plaatsvinden in de gevangenis, aangezien de man werd veroordeeld tot een celstraf van dertien jaar.

'Ik hield van Johana, maar hou nu ook van Edith', aldus Victor Cingolani. Hij heeft altijd volgehouden dat hij Johana niet heeft vermoord.

Edith Casas gelooft dat haar verloofde onschuldig is. 'Hij kan niemand slaan, we gaan bewijzen dat hij onschuldig is', zegt ze. 'Wanneer hij de gevangenis verlaat, zullen we gelukkig zijn samen.'

De moeder van de tweelingzussen heeft aangekondigd dat ze er alles aan zal doen om het huwelijk tegen te houden.

Bron

donderdag 20 december 2012

21 december is begonnen, maar Kiribati bestaat - waarschijnlijk - nog

Op verschillende plekken op de wereld - ver ten oosten van ons - is 21 december al begonnen, maar berichten over het einde van de aardbol komen er tot op dit moment nog niet vandaan.

Om 11.00 uur Nederlandse tijd begon de dag die volgens sommigen het einde der tijden zou inluiden al op exotische eilandenrijkjes als Samoa en Kiribati. 21 december 2012, zo menen doemdenkers, werd door de Maya's berekend als de dag waarop er een einde zou komen aan al het leven op aarde. Maar persbureaus, twitteraars en lokale media maken vooralsnog geen melding van ongewone feiten. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat wanneer al het leven er wel zou zijn vernietigd, berichten daarover lastig de rest van de wereld kunnen bereiken.

Als eerste grote landen waren om 12 uur Nederlandse tijd Nieuw-Zeeland en het uiterste oosten van Rusland aan de beurt. Ook zij lijken vooralsnog ongeschonden uit de strijd te komen. De Russische president Vladimir Poetin leek zich eerder vandaag geen zorgen te maken. Volgens hem kan de wereld nog miljarden jaren mee.

Overigens weten we pas zaterdagmiddag 12 uur zeker of de gehele wereld de vermeende apocalyps heeft overleefd. Dan is het ook op de Amerikaanse Midway-eilanden 22 december.

Bron

'Eetpiraat met rare voeten aangehouden in Den Haag'

De eetpiraat naar wie de politie sinds 10 december naar opzoek was, is aangehouden in Den Haag. Dat meldt L1.

De man zonder vaste woonplaats is woensdagochtend na zijn arrestatie overgebracht naar een politiecel in Maastricht.

De oplichter heeft de afgelopen maanden in Limburg in hotels en restaurants overnacht, gegeten en gedronken zonder te betalen. Ook at hij zonder te betalen in Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en in Zeeland. Hij zou daarbij meerdere valse namen hebben opgegeven. Tegen hem zijn vele tientallen aangiften gedaan.

De grote en zware man is een opvallende verschijning omdat hij twee verschillende schoenmaten draagt: 43 en 49.

Bron

Kleuter broedt eieren van zeer giftige slangen uit


In de Australische deelstaat Queensland heeft een driejarige kleuter de eieren van een uiterst giftige slang meegenomen naar zijn kamer. Kyle Cummings stopte de eieren in een doos, waarna ze uitkwamen.

De moeder van de jongen trof tot haar ontzetting zo zeven jonge bruine slangen aan in de kinderkamer. De bruine slang is de tweede giftigste soort ter wereld.

Kyle bewaarde de dieren gelukkig in een plastic doos met een deksel (en beluchtingsgaatjes). 'Hij heeft erg veel geluk gehad dat zijn moeder de reptielen vond, vooraleer hij de doos kon openen om met de dieren te spelen', zegt Trish Prendergast van North Queensland Wildlife Care. 'De dieren ontwikkelen hun gif niet na verloop van tijd, maar worden erg giftig geboren.'

Bron

woensdag 19 december 2012

Korte koude periode met ijzel nadert Nederland

De astronomische winter gaat vrijdag van start en dat zullen we merken ook. Koude lucht zal het land binnenstromen en boven Nederland in botsing raken met zachte lucht. Op het grensgebied en daarboven vallen dan winterse buien die gepaard gaan met verraderlijke ijzel. Michiel Severin van Weerplaza waarschuwt voor gladheid. Na het weekend kruipen de temperaturen tot ruim boven nul en moeten we het doen met een groene kerst.

'Ergens boven Nederland zal warme lucht uit Zuid-Europa botsen met koude lucht uit het noorden van Europa', vertelt weerman Severin. 'De vraag is alleen waar dit strijdgebied komt te liggen'. Vrijdag zal de temperatuur in Groningen en Drenthe amper boven het vriespunt uitkomen. In het weekend blijft het daar de hele dag vriezen. Op hetzelfde moment waait in de zuidelijke provincies de wind uit het westen tot zuidwesten. Daar wordt zachte lucht aangevoerd waardoor het er 's middags 5 tot 7 graden wordt.

Winterse buien
Severin: 'Het is lastig te voorspellen wat het grensgebied krijgt aan neerslag. Zo kan het de hele dag regenen, maar is er ook kans op een pak sneeuw van tien centimeter. Ook is er ijzel mogelijk. Met name de ijzel kan voor problemen in het verkeer zorgen. In ieder geval is het oppassen geblazen voor weggebruikers op het grensgebied en ten noorden daarvan'.

Groene kerst
En dan rijst de grote vraag: krijgen we een witte kerst? Daar kan Severin met meer zekerheid antwoord op geven. De warme lucht zal het na het weekend zeer waarschijnlijk gaan winnen en de temperaturen komen dan ruim boven nul te liggen. Temperaturen schommelen met de kerstdagen zo tussen de vier en acht graden. Ook de periode daarna is de winter in Nederland ver te zoeken. Dat is te zien op de 15-daagse verwachting van Weerplaza.

Bron

'Steenarend grijpt spelend kind in Canadees park'

Relaxen in het park kan erg gevaarlijk zijn. Een vader zag een uitje op de Mont-Royal in het Canadese Montreal bijna faliekant mislopen toen een rondcirkelende arend het gemunt had op zijn spelende zoontje. Aan de echtheid van het filmpje wordt overigens getwijfeld.

De roofvogel tilde het jongetje meer dan een meter op, waarna het beest zijn lading loste en een einde maakte aan de aanval.

Het jongetje mocht dan wel huilen, hij hield niets over aan het bijzondere voorval. Sinds deze hallucinante beelden dinsdag op YouTube werden gezet, zijn ze razendsnel verspreid.

Hoax
Op internet laait de discussie op over de echtheid van het filmpje, kenners beweren dat wanneer de film vertraagd wordt afgespeeld (zie hieronder) het bedrog zichtbaar zou zijn. De beelden waarin de actie van de vogel herhaald wordt, zijn volgens sommige mensen in scène gezet.
Bron
Lees ook: Video steenarend gemaakt door animatiestudenten

Time roept Obama uit tot 'Persoon van het Jaar'BTime roemt de vorige maand herkozen president als 'de architect van het nieuwe Amerika.' Het magazine memoreert dat Obama de eerste president is die illegale immigranten werkvergunningen heeft bezorgd, die zich achter het homohuwelijk heeft geschaard en die is herkozen terwijl de werkloosheid meer dan 7,5 procent bedraagt. En: 'Hij is de eerste Democraat die twee termijnen heeft gewonnen met meer dan 50 procent van de stemmen sinds Franklin Delano Roosevelt (1933-1945)', aldus Time-hoofdredacteur Rick Engel.

Tweede keer
Het is de Tweede keer dat Obama de jaarlijkse verkiezing heeft gewonnen; in 2008 deed hij dat ook. Hij was de eerste Afro-Amerikaanse president van de Verenigde Staten ooit. Ook zijn voorgangers Bill Clinton en George W. Bush wisten de verkiezing tweemaal te winnen. Het is dan ook niet bijzonder dat een gekozen dan wel herkozen Amerikaanse president door Time tot Persoon van het Jaar wordt uitgeroepen. In tegendeel: in de afgelopen zes verkiezingsjaren gebeurde dat vijf keer.

Vier personen werden dit jaar door Time uitgeroepen tot 'runner-up': de 17-jarige Pakistaanse Malala Yousafzai, die vanwege haar inzet voor de kinderrechten door de Taliban werd neergeschoten; Apple-CEO Tim Cook, die Steve Jobs opvolgde; de Egyptische president Mohammed Morsi, die in juli als eerste democratisch gekozen leider in Egypte geschiedenis schreef; en Fabiola Gianotti, één van de hoofdonderzoeksters van deeltjeslab CERN in Genève, waar dit jaar - hoogstwaarschijnlijk - het langgezochte higgs-deeltje werd ontdekt.dinsdag 18 december 2012

Deadline bankregels definitief overschreden

De deadline voor de invoering van de nieuwe bankregels, het zogeheten Basel III-akkoord, wordt in Europa definitief niet gehaald. Dinsdag werden onderhandelingen over de regels door de Europese Unie opgeschort. Eind 2010 kregen de G20 landen 2 jaar de tijd om de regels in te voeren, die vervolgens per 1 januari 2013 zouden gelden.

Slechts 11 van de G20 landen hebben de boel op orde en zijn klaar om de regels in te voeren. Eerder liep de introductie onder meer vertraging op in de Verenigde Staten. Door het akkoord moet de omvang van de kapitaalbuffers die banken aanhouden in 6 jaar verdrievoudigen. Daarmee moet voorkomen worden dat banken massaal aan de bedelstaf raken in het geval van een nieuwe crisis.

Lidstaten van de EU en het Europees Parlement kwamen vorige week dicht bij een akkoord over een wetsvoorstel waarin de invoering was vastgelegd, maar dinsdag werd beslist dat er meer overleg nodig is. 'Ik kan bevestigen dat er dinsdag geen onderhandelingen plaatsvinden', aldus een woordvoerster van de EU. Naar verwachting wordt de invoering formeel uitgesteld tot 1 januari 2014.

Bron

Unieke beelden van asteroïde die langs aarde raast

Vorige week woensdag raasde asteroïde 'Toutatis' relatief dicht langs de Aarde. NASA maakte van deze gelegenheid gebruik om unieke beelden te schieten van de gigantische planetoïde met een diameter van 5,4 kilometer.

Dat meldt The Huffington Post. De asteroïde, die te boek staat als een potentieel gevaarlijk exemplaar, kwam voor astronomische begrippen erg dichtbij. Toutatis naderde de aarde tot op zo'n 7 miljoen kilometer, 18 keer de afstand tussen de maan en de aarde.

NASA maakte de fascinerende beelden, die een tuimelende planetoïde laten zien, op 12 en 13 december met behulp van de Deep Space Network Antenna.

Toutatis, vernoemd naar een Keltische god, is een langgerekte asteroïde die rustig door de ruimte zoeft. Toch kan hij gevaarlijk worden indien hij de aarde te dicht nadert. Maar daar zouden we ons de eerste 400 jaar nog geen zorgen om moeten maken volgens wetenschappers
Bron

Dikke ter dood veroordeelde krijgt gratie

Een corpulente ter dood veroordeelde gevangene in de Amerikaanse staat Ohio heeft gratie gekregen. De gouverneur van de staat heeft daartoe besloten omdat de advocaten van de man in het verleden te veel fouten hebben gemaakt. De straf is omgezet in levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating.

De schuld van de man, Ronald Post, staat buiten kijf, aldus de gouverneur maandag, maar hij is in het verleden belabberd verdedigd. Post werd ter dood veroordeeld voor de moord op een medewerker van een motel in 1983. De executie stond gepland voor 16 januari.

Post probeerde de afgelopen tijd executie te ontlopen door verwijzing naar zijn overgewicht. De beulen die hem een dodelijke injectie zouden toedienen, zouden moeite hebben zijn aderen te vinden, omdat zijn armen en benen te dik zijn. Hij zou daardoor het risico op een pijnlijke en inhumane dood lopen.

Bron

Eeuwenoud mysterie rond dood farao Ramses III opgelost

De vermoorde Egyptische koning Ramses III is hoogstwaarschijnlijk de keel doorgesneden. Dat blijkt uit nieuw forensische onderzoek. Hiermee lijkt het 3.000 jaar oude mysterie rond zijn dood opgelost.

De wetenschappers onderzochten de mummie van Ramses III en de mummie van 'Man E.', vermoedelijk de zoon van Ramses III, prins Pentawere.

De doodsoorzaak was eeuwenlang niet bekend doordat het verband van dikke linnen doeken rond de keel van de mummie van Ramses III niet verwijderd kon worden, omwille van het behoud van de mummie. De precieze doodsoorzaak is lange tijd onderwerp geweest van fel debat onder historici.

Fatale snede
De eerste CT-scans van de mummie van de koning onthulden een brede, diepe snede in de nek, diep genoeg om fataal te zijn. Volgens oude Egyptische documenten werd Ramses III, die beschouwd wordt als de laatste grote farao, vermoord tijdens een paleisrevolutie in 1155 voor Christus. Dankzij de resultaten lijkt het erop dat deze coup daadwerkelijk plaatsvond en ook succesvol was.

De snee van 7 centimeter breed zit vlak onder het strottenhoofd. Volgens de wetenschappers was er een zeer scherp mes gebruikt, waardoor de farao onmiddellijk overleed. Hij stierf op ongeveer 65-jarige leeftijd.

Zoon Ramses
De andere mummie, met een geschatte leeftijd van 18 tot 20 jaar, had opvallende huidplooien in de nek en een opgezwollen borstkas. Volgens de onderzoekers is de man een gewelddadige dood gestorven, vermoedelijk door wurging of ophanging.

Bron

maandag 17 december 2012

Dode parachutist lag ruim een week in weiland

Een parachutist die overleed na een sprong, heeft mogelijk negen dagen dood in een weiland gelegen voordat hij gevonden werd. De politie meldde vanavond dat de 48-jarige man uit Schijndel zaterdag 8 december een parachutesprong maakte.

Wat er precies tijdens de sprong is gebeurd, wordt nu onderzocht. Hij was opgestegen vanaf vliegveld Teuge. De politie noemt het zeer aannemelijk dat de man ook daadwerkelijk die zaterdag ten gevolge van de val is overleden.

De man werd vanmiddag gevonden in een weiland aan de Zandenallee in de buurt van vliegveld Teuge. In eerste instantie was het onduidelijk om wie het ging, omdat niemand de man als vermist had opgegeven. Hij woonde alleen, aldus de politie.

Bron

Landmijn doodt tien meisjes in Afghanistan

Tien jonge Afghaanse meisjes zijn maandag om het leven gekomen toen een landmijn explodeerde. Dat hebben de autoriteiten van de noordoostelijke provincie Nanagahar gemeld.

De kinderen in de leeftijd van 9 tot 11 jaar waren brandhout aan het sprokkelen. De mijn ontplofte doordat een van hen er per ongeluk met een bijl op sloeg, vertelde een Afghaanse functionaris.

Bron

zondag 16 december 2012

Demonstratie tegen uitlatingen paus over homohuwelijk

evap het Sint-Pietersplein in Rome werd vandaag gedemonstreerd tegen uitspraken van paus Benedictus XVI over het homohuwelijk.

Tijdens de wekelijks toespraak van de paus vanuit zijn raam bij het Sint-Pietersplein lieten de demonstranten protestborden zien met teksten als 'Het huwelijk is voor iedereen' en 'Homofobie is de dood'.

De politie greep in zodra de demonstranten het plein opkwamen, op het moment dat de paus zich voor het eerst liet zien. De protestborden werden afgepakt onder het oog van talloze bezoekers.

In zijn jaarlijkse vredestoespraak, die afgelopen vrijdag door het Vaticaan werd vrijgegeven, noemde de paus het homohuwelijk en abortus als bedreigingen voor de vrede.

De organisatoren van de demonstratie liet via een verklaring weten dat 'Niet homoseksuelen maar wapens een bedreiging zijn voor vrede'.

Bron
bekijk de foto

VS in shock na gruwelijke slachting kinderen

De Verenigde Staten verkeren in shock na de schietpartij op een basisschool in het stadje Newtown, waar vrijdag 20 kinderen en zes volwassenen in koelen bloede werden doodgeschoten.


President Barack Obama kondigde aan dat hij zondagavond (lokale tijd) een herdenkingsdienst in het plaatsje zal bijwonen. Ook praat hij dan met familieleden van de slachtoffertjes. De discussie over wapenbezit is na het drama weer in alle hevigheid opgelaaid.

Dit weekeinde werd duidelijk wat er vrijdagochtend had plaatsgevonden. De 20-jarige dader Adam Lanza doodde eerst zijn 52-jarige moeder in haar huis. Vervolgens reed hij in haar auto naar de basisschool Sandy Hook, waar hij het gebouw binnendrong. Van korte afstand schoot hij met een semi-automatisch geweer op de kinderen, die op vier na allemaal 6 jaar oud waren. Ook zes volwassenen, onder wie het schoolhoofd, kwamen om. Na de schietpartij sloeg de schutter de hand aan zichzelf.

Liefhebber van wapens
Volgens de media had de moeder van de schutter zeker vijf vuurwapens in bezit en stonden de wapens die Lanza gebruikte op haar naam. Bij zijn lichaam zijn meerdere wapens gevonden. Zijn moeder was naar verluidt een liefhebber van wapens en ze zou de dader vaak hebben meegenomen naar schietbanen.