Translate

zaterdag 8 december 2012

'Plaatselijk extreem glad vannacht'

In de loop van vanavond doet een dooiaanval zijn intrede in Nederland. Sneeuwbuien zullen overgaan in regen en omdat het aan de grond vriest kan het verraderlijk glad worden vannacht. Dat voorspelt Michiel Severin van Weerplaza.

Vanavond is het nog vijf graden onder nul, maar in de overgang naar morgen lopen de temperaturen op tot ruim boven nul. De sneeuw zal in de loop van de avond of nacht overgaan in regen. Weerplaza waarschuwt daarom voor ijzel waarbij extreme gladheid gepaard gaat.

'Vooral het oosten en zuidoosten van Nederland kunnen hinder ondervinden van ijzel', vertelt Severin. 'De kustprovincies ontspringen mogelijk de dans'. 'Mensen die vanavond en vannacht de weg op gaan kunnen de weerberichten maar beter goed in de gaten houden'.

Code oranje
Ook het KNMI waarschuwt voor mogelijk extreem weer in een groot deel van het land. In het noorden van het land is dat al het geval, meldde het weerinstituut rond 21.30 uur. De ijzel breidt zich uit naar het oosten en zuidoosten. Plaatselijk valt ook sneeuw. De waarschuwing ('code oranje') geldt voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Vriezen of dooien?
Zondag en maandag dooit het in Nederland, maar de thermometer zal niet lang temperaturen boven de nul aanwijzen. 'Vanaf dinsdag dalen de temperaturen weer en tot en met donderdag is het koud. Daarna is het volgens Severin onduidelijk wat het weer gaat doen. Het zal een strijd worden tussen warme en koude lucht en zoals het er nu voor staat zijn de kansen 50/50.'

Bron

Oudste mens ter wereld (116) overleden


Besse Cooper, de vrouw die te boek stond als de oudste levende mens ter wereld, is dinsdag in een verzorgingshuis in de Amerikaanse staat Georgia overleden. Ze werd 116 jaar.

Ze overleed aan de gevolgen van een maagvirus, aldus haar zoon Sidney Cooper. Het afgelopen weekeinde was ze daardoor ziek geweest, maar maandag leek het beter te gaan. Dinsdag werd ze, terwijl ze naar een kerstvideo zat te kijken, opnieuw onwel. Haar zoon liet weten dat ze 'vredig' is heengegaan.

Besse Cooper werd uitgeroepen tot 's werelds oudste in januari. In mei kwam het Guinness Book of World Records er evenwel achter dat een Braziliaanse, Maria Gomes Valentin, 48 dagen ouder was. Nadat Valentin in juni overleed, was Cooper alsnog officieel de oudste ter wereld.


Bron

Langste vrouw ter wereld (2,36 meter) overledenDe langste vrouw ter wereld is in China op 40-jarige leeftijd overleden. De 2,36 meter lange Yao Defen stierf op 13 november aan de gevolgen van een hersentumor. Het nieuws werd pas woensdag bevestigd.

De Chinese droeg schoenen van de Nederlandse schoenmaker Georg Wessels. 'Het is heel jammer dat ze is overleden, maar die mensen hebben het niet makkelijk', aldus Wessels, die eerder dit jaar ook al Aleksander Sizonenko als klant verloor. De Rus was op dat moment de langste man ter wereld en had schoenmaat 69.

Bron

vrijdag 7 december 2012

Zoon Buffett: miljoen voor hulp vluchtelingen Congo

Howard Buffett, de oudste zoon van de Amerikaanse miljardair Warren Buffett, doneert een miljoen dollar voor hulp voor vluchtelingen die naar hun huizen terugkeren in het oostelijk deel van de Democratische Republiek Congo. Dat heeft het voedselprogramma van de Verenigde Naties vrijdag bekendgemaakt.

Howard Buffett bezocht de provinciehoofdstad Goma. Vorige week trokken de rebellen van de beweging M23 zich uit de stad terug, nadat ze de stad twee weken bezet hielden.

Volgens de VN gaat de financiële bijdrage van Buffett naar voedsel voor 41.000 vluchtelingen en 8500 ondervoede kinderen.

Howard Buffett is bekend om zijn eenvoudige manier van leven. Zijn vermogen wordt geschat op 44 miljard dollar.

Bron

donderdag 6 december 2012

Twee vissers eten vrienden op om te overleven bij -30

De film 'Alive' over kannibalisme om te overleven na een vliegtuigcrash was gebaseerd op een waar verhaal. In de Siberische vrieskou zouden twee vissers zich geïnspireerd hebben op de film om in leven te blijven. Ze worden ervan verdacht twee van hun vrienden vermoord en dan opgegeten te hebben om te overleven bij -30 graden.

Alexander Abdullaev (37) en Alexei Gradulenko (35) werden na een barre visserstrip van liefst drie maanden door een reddingshelikopter opgepikt. Ze ontkennen de aanklacht van kannibalisme, meldt de Siberian Times.

Drie maanden geleden stapten de vier vissers op hun boot in de afgelegen Siberische Sahka-republiek in het noorden van Rusland. Al snel liep het mis en in vreselijk winterweer (temperaturen tot -30 graden) raakten ze op drift. Klaarblijkelijk hebben Alexander Abdullaev (37) en Alexei Gradulenko (35) door de ontbering besloten om hun twee oudere vrienden Viktor Komarov (47) en Andrei Kurochkin (44) te vermoorden en vervolgens op te eten.

Zwaar toegetakeld lijk
De twee geredde vissers beweren dat ze hun twee vrienden hebben achtergelaten bij een oude schuilhut en vervolgens hulp zijn gaan zoeken. De politie hecht maar weinig geloof aan dat verhaal. Speurders vonden immers de menselijke resten van een van de twee andere vissers. Zijn lichaam was zodanig in stukken gehakt dat hij nog niet kon geïdentificeerd worden. Naast een bebloed vest werd ook een houten stok met een scherpe punt aangetroffen.

Deel schedel
'We vermoeden dat de twee overlevers hun vrienden hebben vermoord en opgegeten omdat ze vreselijk honger hadden', zei een politiebron aan de Siberian Times. 'Toen we de lichaamsresten onderzochten, zagen we duidelijke snijwonden. Het lijk was in stukken gesneden. Een deel van een schedel en vleesresten worden nu verder onderzocht. Het lichaam van de vierde visser is nog niet gevonden. Wellicht viel hij ook ten prooi aan kannibalisme.'

Bron

Man slaat raam uit vliegtuig omdat hij niet naast moeder mag zitten

Een man uit het Amerikaanse New Jersey is in Orlando gearresteerd nadat hij het voor elkaar kreeg om een raam in een passagiersvliegtuig te vernielen. Robert Ramirez uit de stad Hackensack deed dit uit boosheid omdat hij in het vliegtuig niet naast zijn moeder mocht plaatsnemen.

Het incident deed zich voor kort nadat het toestel de gate had verlaten en onderweg was naar de startbaan. Het toestel van vliegmaatschappij JetBlue moest terugkeren voor een noodzakelijke reparatie waardoor de vlucht een lange vertraging opliep.

Ramirez dient binnenkort voor de rechter in Florida te verschijnen waar hij wordt aangeklaagd wegens vernieling van een vliegtuig. Volgens de aanklacht ging de man compleet door het lint, toen het cabinepersoneel hem sommeerde te gaan zitten.

Voor zover bekend is hij de tweede persoon ooit die het klaarspeelt om een raampje uit een vliegtuig te slopen. Tot verbijstering van passagiers en crew sloeg de dader het raam compleet uit de wand van het vliegtuig.

Bron

'Ergste sneeuwbuien morgen in ochtendspits'

Weerplaza.nl waarschuwt dat de ergste sneeuwbuien morgen precies in de ochtendspits vallen. Daar heeft dan vooral het westen van het land last van. Gemiddeld valt er 10 tot 12 centimeter sneeuw. Ook staat er vrijdag een harde tot stormachtige wind, waardoor sneeuwduinen kunnen ontstaan. Dat alles zorgt voor slecht zicht in het verkeer.

Vanaf middernacht gaat het sneeuwen en plaatselijk kan meer dan 15 centimeter vallen. Het zwaartepunt van de buien ligt precies tussen 7 en 9 uur, aldus een woordvoerder.

'Het weerbeeld voor morgen is in grote lijnen hetzelfde ten opzichte van wat we gisteren al aangaven, toch zijn er wel enkele belangrijke details anders. Het belangrijkste verschil is dat de weermodellen beginnen te 'twijfelen' over de treksnelheid van de sneeuwdepressie. Die snelheid is echter heel belangrijk, want dat bepaalt hoe lang het sneeuwt, waar het sneeuwt en wat de temperaturen zijn. Simpel gezegd, bij een trage snelheid is de kans op langdurige sneeuwval groter, maar weet zachte lucht van de Noordzee ook wat verder het land binnen te stromen. In de kustregio's gaat de sneeuw dan over in regen. De grote vraag waar onze meteorologen nu mee stoeien is waar die grens komt te liggen', aldus Michiel Severin van Weerplaza.nl.

Bron

Jasper S. bekent moord op Marianne Vaatstra

Jasper S. heeft de moord op en verkrachting van Marianne Vaatstra bekend. Het Openbaar Ministerie liet dat vandaag weten. De 45-jarige man uit Oudwoude verklaarde vandaag tijdens een verhoor bij de politie dat hij Marianne in de nacht van 1 mei 1999 in een weiland aan de Keningswei in Veenklooster heeft verkracht en van het leven heeft beroofd.

Hij verklaarde dat hij Marianne niet kende maar haar toevallig die nacht tegen is gekomen. Hij heeft Marianne onder bedreiging van een mes meegenomen het weiland in.

De familie van Marianne Vaatstra is inmiddels op de hoogte gebracht van wat de verdachte tijdens het verhoor heeft verklaard.

Voorarrest
Gisteren besloot de raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden Jasper S. 90 dagen in voorarrest te houden. Hij zat toen al ruim 2 weken in beperkingen; dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. De officier van justitie heeft, nu er een bekentenis ligt, donderdag opdracht gegeven om de beperkingen op te heffen.

S. werd 19 november aangehouden in zijn woonplaats Oudwoude, op luttele kilometers van het weiland bij Veenklooster waar het lichaam van de toen 16-jarige Marianne werd aangetroffen. Politie en justitie kwamen hem op het spoor na een match in het een grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek. Zo'n 6500 mannen in Noord-Friesland stonden DNA af in een laatste poging van justitie om ruim 13 jaar na dato de moordenaar van Marianne te vinden.

Bron
Lees ook: 'Vader Jasper S. belaagde vrouw'

woensdag 5 december 2012

Vier doden bij aanvaring Noordzee

Door het zinken van een vrachtschip na een aanvaring zijn woensdagavond vier mensen om het leven gekomen. Dat zei Peter Verburg van het Kustwachtcentrum in Den Helder op de NOS-televisie. Acht opvarenden worden nog gemist, maar volgens een woordvoerder van de kustwacht is de kans dat ze nog leven 'minimaal'.

Volgens Verburg wordt er op dit moment nog druk gezocht naar vermisten. Of de zoektocht de hele nacht door zal gaan is nog onduidelijk. Over de vermisten zei hij: 'Het zal best moeilijk worden, die mensen zijn niet in een overlevingspak in het water terechtgekomen'.

De reddingswerkers moeten metershoge golven trotseren bij de zoektocht naar de bemanning. De golven zijn momenteel 3,5 meter hoog. Dat is hoger dan normaal, aldus Rijkswaterstaat. Er staat bovendien windkracht 7. De temperatuur van het zeewater is 10 graden, gemiddeld voor deze tijd van het jaar.

Vermisten
De autoriteiten kunnen nog geen duidelijkheid geven over de precieze aantallen, vermisten, doden en geredde personen. Volgens het Kustwachtcentrum moeten de bemanningslijsten nog worden onderzocht op het exacte aantal opvarenden. De politiewoordvoerder sprak van mogelijk zelfs 25 opvarenden, en niet van 24 zoals eerder werd gecommuniceerd.

Volgens de politiewoordvoerder zijn vier geredde personen inmiddels overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Zeven opvarenden zouden naar ziekenhuizen in België zijn gebracht. Drie mensen zouden op een ander schip of een reddingsschip terecht zijn gekomen.

De aanvaring had plaats rond 19.40 uur op zo'n 65 kilometer uit de kust van Zeeland. Het vrachtschip, met 24 mensen aan boord, is gezonken. Het containerschip liep nauwelijks schade op. Het vrachtschip vervoerde auto's en is 148 meter lang.


Oplossing dubbel opstaptarief voor treinreizigers in zicht

Het ziet ernaar uit dat treinreizigers binnenkort over kunnen stappen van de ene vervoerder naar de andere zonder daarvoor opnieuw een opstaptarief te moeten betalen. De betrokken openbaar vervoerders streven ernaar dit begin volgend jaar technisch mogelijk te maken.

Dat staat in een brief die staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) vandaag heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. Haar ministerie, de Tweede Kamer en veel reizigers willen al langer af van de dubbele kosten voor de treinreiziger, maar tot nu toe schoot het daarmee niet echt op.

Probleem was ook dat het schrappen van het dubbele opstaptarief de vervoerders inkomsten scheelt. Daar heeft Mansveld nu ook een oplossing voor bedacht. Volgend jaar trekt ze als dat nodig is zelf de portemonnee om getroffen vervoersbedrijven te compenseren. Voor de drie jaar daarna zal 'een brede basis van treinreizigers" meebetalen door een beperkte verhoging van de tarieven. Deze verhoging wordt geleidelijk weer lager, terwijl de tarieven in de regio dan omhoog gaan

Bron

OM eist cel gewelddadige therapeute

De zelfbenoemde therapeute Ada S. uit Nijmegen (51), moet veroordeeld worden tot 1,5 jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem woensdag, vanwege zware mishandeling en mishandeling van zes cliënten.

Een jonge vrouw werd van 24 op 25 juni tijdens een duivelsuitdrijving met een vijl aan haar gezicht en tanden bewerkt, waarbij haar neus brak. Andere cliënten werden gedwongen dit slachtoffer in bedwang houden. De moeder van het vijlslachtoffer werd op haar strottenhoofd getrapt. De vriend - ook cliënt - vond het te gortig worden en belde de politie, die de therapeute arresteerde.

Behalve wegens (zware) mishandelingen acht de aanklager ook dwang bewezen omdat cliënten elkaar moesten beschadigen en rekeningen, een auto en spullen voor de therapeute moesten betalen. Ook overtrad S. de wet BIG voor zorgverleners, door cliënten te beschadigen, aldus het OM.

De vrouw bond de cliënten aan zich door te dreigen met paranormale ingrepen. Ze kon afhakers een ongeluk, kanker of hartstilstand bezorgen en refereerde aan Mengele. Cliënten werd aangepraat dat ze een stoornis hadden of dat hun vader een seriemoordenaar was.

Bezinningsreis
S. begon in 2006 en stelde cliënten eerst tevreden. Ze organiseerde bezinningsreizen in Nederland, Ierland, Malaga en Mallorca. Na een tijd werd de vrouw manipulerend en verbaal en fysiek langzaamaan steeds gewelddadiger. Cliënten werden geïsoleerd, opgesloten, onder een koude douche gezet of tot kruipen gedwongen. Tijdens een gewelddadige bezinningsreis in Borculo maakte de vrouw een aanloop naar een psychose, die in het weekend van de duivelsuitdrijving totaal werd. Ze is daarom voor het vijlincident ontoerekeningsvatbaar en voor het overige verminderd, zeggen deskundigen.

De advocaat vindt dat de zaak naar de prullenbak moet omdat het OM fouten maakte. En anders moet de vrouw worden vrijgesproken wegens haar geestelijke toestand en omdat de cliënten zelf de therapie kozen. De therapeute zit bijna een half jaar vast.

De uitspraak wordt 19 december verwacht.

Bron

dinsdag 4 december 2012

Frans 'UFO-dorp' wordt van buitenwereld afgeslotenIn Frankrijk wordt de berg Pic de Bugarach en het gelijknamige dorpje op last van de autoriteiten op 21 december volledig op slot gegooid.

 Sommige 'believers' menen dat op 21-12-2012 de berg bij het dorpje opengaat voor andere werelden ofwel dat buitenaardsen hun toevlucht zoeken tot de de berg, die ufologen zien als een soort immense 'UFO-garage.'

'Die idiote profeten uit de hele wereld hebben van onze berg een soort ufo-garage maakt', zei burgemeester Jean-Pierre Delord. 'Het lijkt grappig, maar zij zijn bloedserieus'.

Mayakalender
Volgens sommige interpretaties van de Mayakalender is 21 december 2012 doomsday, de dag van de Apocalyps. De burgemeester van Bugarach heeft nu een samenscholingsverbod afgekondigd van drie dagen voor tot twee dagen na 21 december 2012.

Het was de afgelopen tijd al drukker dan normaal dorpje en op de Pic de Bugarach en hij vreest dat er tegen 21 december 2012 een massa mensen naar het 'evenement' zal komen kijken.

Bron

'Wonderbaby's' zwemmen zelfstandig baantje rugslag

Ze worden in eigen land al voorzichtig de Olympische zwemkampioenen van de jaren '30 genoemd. De tweeling William and Ellenita Trykush uit Cirencester in het Engelse graafschap Gloucestershire is pas negen maanden oud, maar beide baby's kunnen nu al zelfstandig zwemmen.

Zoals in het nieuwsitem van de BBC te zien is, kunnen de baby's niet alleen zelfstandig een 25-meterbaantje trekken, maar weten ze ook precies wat te doen als ze met hun hoofdjes onder water komen.

'De kinderen lijken zich volledig op hun gemak te voelen,' aldus de trotse ouders die zelf beduusd zijn van de zwemcapaciteiten van hun kroost. Om de prestatie van de tweeling in het juiste perspectief te plaatsen: de kinderen kunnen nog niet lopen of rechtop zitten.
Bron

Noord-Korea meldt vondst van nest mythische eenhoornArcheologen in Pyongyang hebben de vondst van een hol van het mythische dier de eenhoorn 'recentelijk herbevestigd', zo wordt gemeld door het KCNA (Korean Central News Agency), het officiële staatspersbureau van Noord-Korea.

Normaal gesproken komt er van de KCNA alleen maar nieuws over de onwaarschijnlijke wetenschappelijke prestaties van Noord-Koreaanse wetenschappers, en de liefde die het volk voelt voor de leiders.

Het zou gaan om het hol van een van de eenhoorns die werd bereden door de oude Koreaanse koning Tongmyong. Hij was de grondlegger van een konininkrijk dat delen van China en het Koreaanse schiereiland omvatte van de derde eeuw voor Christus tot de zevende eeuw na Christus. Volgens Jo Hui Sung, directeur van het Archeologische Historische Instituut van Noord-Korea, wordt er in de oude geschiedenisboeken al over dit hol gesproken.

Het hol zou zich 200 meter van een tempel bevinden. Vlak voor het nest zou een rechthoekige rots staan met daarop de inscriptie 'Eenhoornhol'. 'Deze inscriptie stamt vermoedelijk uit de periode van het Koryo Koninkrijk (918-1392)', meldt het KCNA.

Bron

Man durft gezicht weer te laten zien na transplantatieDe Amerikaanse Richard Lee Norris (37) heeft na vijftien jaar als een kluizenaar geleefd te hebben zijn leven weer terug. In 1997 raakte hij betrokken bij een schietincident en raakte daarbij een groot deel van zijn gezicht kwijt. Dit jaar onderging hij de meest uitgebreide gezichtstransplantatie ooit.

Voor het eerst vertelt Norris aan de Washington Post zijn ervaringen. Door het ongeluk verloor hij zijn neus, lippen en kaak. Jarenlang droeg hij een chirurgisch masker en ging hij liever niet naar buiten. Als hij boodschappen moest doen, deed hij dat 's nachts, bang dat mensen hem aanstaarden. 'Nu kan ik langs mensen lopen, zonder dat ze nog een keer achterom kijken', aldus Norris.

Transplantatie
Norris werd in 2005 geselecteerd als kandidaat voor transplantatie. Voor die tijd had hij al meer dan tien operaties ondergaan, zodat hij in ieder geval zijn mond weer kon gebruiken. Zijn lippen, neus en het topje van zijn tong konden niet meer hersteld worden.

'De gezichtstransplantatie was een van de allerlaatst mogelijke opties voor mij', vertelt Norris. 'Na alle pogingen tot reconstructie, was het duidelijk dat al die operaties niet gingen werken.' In maart dit jaar werd de 36 uur durende operatie volbracht, waarbij meer dan 150 artsen betrokken waren.

Toen Norris zijn nieuwe gezicht voor het eerst in de spiegel zag, wilde hij alleen maar chirurg Rodriguez, die de operatie leidde, omhelzen, vertelt hij in een brief aan de Washington Post.maandag 3 december 2012

Dolfijn Seaworld bijt meisje in arm

Een achtjarig meisje beleefde de schrik van haar leven toen een dolfijn haar bij de arm greep terwijl ze het dier aan het voederen was in SeaWorld in Orlando, Florida. Haar vader legde de 'aanval' op video vast en hoopt hiermee andere ouders te waarschuwen die met hun kinderen naar de attractie trekken. Het meisje hield er een gehavende hand aan over.

Jillian Thomas bezocht het dierenpark SeaWorld in Orlando samen met haar familie. Zij was samen met haar haar broer de dieren aan het voederen toen het meisje de voedselschaal verschoof. Hierop sprong de dolfijn uit het water en greep haar bij de arm. Het kind werd bijna aan haar pols het water in gesleurd. 'Eerst dacht ik dat ik in het water moest springen om mijn dochter te redden', vertelde de geschrokken papa aan Orlando Sentinel.

Gelukkig kwam het niet zo ver want het dier liet uiteindelijk los, maar het handje van Jillian was wel flink gehavend en opgezwollen na de aanval.

Er wordt aan bezoekers gevraagd om geen juwelen te dragen en het hoofd van de dieren niet aan te raken. Ook mogen ze de voedselschaal niet verplaatsen. En dat is nu net wat kleine Jillian onbewust wel deed: ze verschoof de voedselschaal om te laten zien dat deze leeg was. Toen sloeg de dolfijn toe.

Minimumleeftijd
Volgens de ouders deden de medewerkers van het dierenpark achteraf of er niet veel aan de hand was. Jamie en Amy Thomas willen met het verspreiden van de beelden voorkomen dat een ander kind hetzelfde overkomt. 'Wij dachten dat er niets mis kon gaan', aldus de moeder van Jillian. 'Ook al zien dolfijnen er lief uit, het blijven natuurlijk wel wilde dieren.' De ouders gaan geen klacht indienen tegen het park maar willen wel dat SeaWorld de miniumleeftijd voor het voederen van de dolfijnen optrekt.

Bron

Prins William en Kate verwachten een kind

.De Britse prins William en zijn vrouw Kate verwachten een baby. Dat is maandag officieel bekendgemaakt.


'De Koninklijke Hoogheden de Hertog en Hertogin van Cambridge zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat de hertogin van Cambridge een baby verwacht', zei een woordvoerder van het paleis.

Kate is opgenomen in het King Edward VII Hospital in hartje Londen. Ze had last van acute ochtendmisselijkheid en moet naar verwachting enkele dagen blijven, aldus de BBC. De zwangerschap is nog in een vroeg stadium. Aangenomen wordt dat deze is bekendgemaakt naar aanleiding van de ziekenhuisopname.

De families van het paar zijn heel blij met de zwangerschap. De Britse premier David Cameron laat via Twitter weten ook enorm verheugd te zijn over het nieuws en denkt dat 'ze fantastische ouders zullen worden.'

Britse media hadden eerder al melding gemaakt dat Kate in verwachting is. Het stel trouwde in april 2011.

Troon
Het kind van William en Kate maakt een goede kans om ooit op de Britse troon te belanden, ongeacht of het een jongetje of een meisje is. William is na zijn vader, prins Charles, de eerste in de lijn van troonopvolging. Het kind is daarmee derde in de lijn.

Bron

Afghaans meisje (14) dat huwelijk weigerde onthoofd

Een 14-jarig meisje is vorige week in Afghanistan onthoofd omdat ze een huwelijksaanzoek weigerde. Gastina, een meisje in het zevende jaar van haar school, werd door twee broers aangevallen toen ze op weg was om drinkwater te halen in de provincie Kunduz.

Een woordvoerder van de politie in Kunduz vertelde The Daily Beast dat het meisje geen enkele kans had. 'Ze lieten haar niet eens om hulp roepen'. Volgens Nadiya Guyah, namens de provincie verantwoordelijk voor vrouwenzaken, werd Gastina 'op gruwelijke wijze onthoofd'.

Twee broers zijn opgepakt na de moord, die vorige week dinsdag plaatsvond. Een van de twee had Gastina meerdere malen ten huwelijk gevraagd, maar ze weigerde. De broers en hun familie bedreigden de familie van de 14-jarige Gastina al langer, omdat ze een weigering niet zouden accepteren.

De twee wachtten Gastina op terwijl ze drinkwater ging halen bij een bron op ongeveer 500 meter van haar huis in de provincie in het noorden van Afghanistan. Met een jachtmes sneden ze haar keel door tot op het bot. De broers vluchtten daarna na hun huis, kleedden zich om en probeerden te vluchten, maar werden gearresteerd. Volgens de politie leken de twee 'angstig en nerveus' bij hun aanhouding. De bebloede kleren en het moordwapen werden later gevonden. Over een aanklacht is nog niets bekend.

Familie-eer
Geweld tegen meisjes en vrouwen in Afghanistan komt vaker voor. In het oosten van het land zijn gevallen bekend van tienermeisjes die zijn verminkt door neuzen en oren af te snijden, of die zijn aangevallen met bijlen, omdat ze op de een of andere manier de familie-eer hebben geschonden. Ook zijn er meer zelfmoordpogingen onder vrouwen die een huwelijk in gedwongen worden.


Terreurbeweging dreigt met aanslag in Nederland

De Somalische terreurbeweging Al-Shabaab dreigt met een aanslag op 'het Nederlandse parlement', als de regering de plannen doorzet om het verbod op godslastering af te schaffen.

Sheikh Fuad Mohamed Khalaf Shongole, de woordvoerder van de terreurbeweging waarschuwt ons land dat de gevolgen groot kunnen zijn, indien de plannen rond verbod op godslastering worden doorgezet. Het is niet duidelijk wat de sheikh precies bedoelde met de 'grote gevolgen'; hij heeft die niet gespecificeerd, aldus diverse buitenlandse media.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligeid (NCTV) is van het al-Shabaab-bericht op de hoogte en heeft het ook al geëvalueerd, zo meldde een woordvoerder. De toekomst van het godslasteringsartikel is één van de onderwerpen in de Nederlandse politiek die door extremistische moslims als moslimvijandig kunnen worden gezien. Er is volgens de NCTV geen enkele reden om de veiligheidsmaatregelen op te schroeven naar aanleiding van het dreigement.

De VVD wilde in het vorige kabinet het godslasterverbod al afschaffen, toen zijn deze plannen er niet doorheen gekomen omdat er een meerderheidsstem nodig was van de SGP. Met de nieuwe politieke verhoudingen is er een meerderheid in de Tweede kamer voor afschaffing.

PVV
De PVV wil opheldering van minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie en heeft maandag vragen aan de minister over de kwestie gesteld.

Sheikh Fuád Mohamed Khalaf Shongole van al-Shabaab waarschuwde vorige week voor 'grote gevolgen' als het parlement instemt met het afschaffen van het verbod op godslastering, aldus Keniaanse media. De PVV wil van Opstelten weten wat de bedreiging inhoudt en welke maatregelen hij neemt. Ook wil de partij weten of in Nederland wonende Somaliërs er mogelijk bij zouden zijn betrokken.

Bron

zondag 2 december 2012

Achteruit inparkeren levert wereldrecord op

Ronny Wechselberger heeft zijn plaats in het Guinness Book of World Records dubbel en dwars verdiend. De Duitse stuntpiloot, bijgenaamd Ronny C. Rock, demonstreerde een bijzonder fraai staaltje achteruit inparkeren.

Bij het zogenaamde parallel parkeren snelde Wechselberger achterwaarts richting een smalle parkeerplaats tussen twee auto's. Een tiental meter voor de parkeerplaats trok hij heftig aan zijn handrem, de auto draaide met gierende banden rond zijn as en paste perfect tussen de twee auto's.

Het eindoordeel van de jury luidde: wereldrecord! Uit de vele herhalingen bleek dat Wechselberger de twee andere auto's niet geraakt had bij zijn unieke parkeermanoeuvre en op amper 35 centimeter van de witte lijn tot stilstand was gekomen. Wegrijden uit deze parkeerplaats is dan weer een andere kwestie.
Bron