Translate

zaterdag 17 november 2012

Taliban begaan e-mailblunder

Een woordvoerder van de islamitische guerrillabeweging vergiste zich bij het versturen van een e-mail tussen 'CC' en 'BCC' waardoor meer dan vierhonderd contacten niet langer geheim zijn voor elkaar.

De inhoud van de e-mail was een onbelangrijk persbericht. Wel van belang is dat talibanwoordvoerder Qari Yousuf Ahmedi de boodschap verstuurde als 'carbon copy' (CC), in plaats van 'blind carbon copy' (BCC).

De geadresseerden konden zo de hand leggen op de e-mailadressen van honderden andere talibancontacten, aldus ABCNews.

De lijst van ontvangers zou meer dan vierhonderd contacten hebben geteld. Het ging voornamelijk om journalisten, maar er werden ook contactgegevens verspreid van onder andere activisten, wetenschappers, een Afghaanse provinciegouverneur en een Afghaanse wetgever.

Eveneens het e-mailadres van een vertegenwoordiger van Gulbuddein Hekmatar raakte bekend. Dat is de leider van de Afghaanse groepering Hezb-i-Islami, waarvan vermoed wordt dat hij het brein was achter verschillende aanslagen tegen coalitietroepen in Afghanistan.

Betrokkene Mustafa Kazemi is alvast niet te spreken over de misser. 'Mijn vier e-mailadressen zijn zomaar te grabbel gegooid.' De Afghaanse journalist zegt nu voor zijn veiligheid te vrezen.

Bron

Lijk in het water bij intocht Sinterklaas in IJmuiden

Terwijl Sinterklaas zaterdagmorgen voet aan wal zette op de Loswalkade in IJmuiden, lag enkele tientallen meters verderop een lichaam in het water.

De politie had het stoffelijk overschot te laat ontdekt om de intocht nog af te blazen. In plaats daarvan werd het deel van de kade en de boot waaronder het lijk zit, afgeschermd.

Rond een uur of 9 trof een schipper iets verdachts aan onder zijn boot. 'Hij alarmeerde de politie en die heeft het lichaam gevonden. Omdat er toen al mensen onderweg waren naar de intocht, besloten we het onderzoek te 'bevriezen' en de omgeving goed af te zetten', aldus de zegsman.


Groot onderzoek naar slachtoffers Robert M.

De GGD Amsterdam werkt aan een grootschalig onderzoek naar de gevolgen van het seksueel misbruik van de vele jonge kinderen door Robert M., meldt Trouw. Wilco Tuinebreijer, hoofdbehandelaar van de GGD wil in de krant niets over de aard en het tijdstip van het onderzoek zeggen.

Dat er pas twee jaar na de Amsterdamse zedenzaak een onderzoek komt, komt omdat het zorgvuldig moet gebeuren. Tuinebreijer zegt dat ook buitenlandse experts worden ingeschakeld. Onder regie van de GGD is een groot aantal instellingen al ingeschakeld voor de opvang van de misbruikte kinderen.

Donderdag verschenen Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O. voor het eerst tijdens hun hoger beroep voor het gerechtshof. M. vecht daar zijn straf aan voor het misbruik van 67 zeer jonge kinderen. Hij werd door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar cel met tbs. Tijdens de eerste zitting meldde advocaat Richard Korver, die optreedt namens de ouders van de slachtoffertjes, dat een aantal kinderen in gesprekken met hun ouders aangeeft herinneringen te hebben aan het misbruik.

Bron

vrijdag 16 november 2012

Record: Astronomen kijken 13 miljard jaar terug in de tijd

Een internationaal team van astronomen heeft een nieuw record gevestigd, door licht waar te nemen dat ruim 13,3 miljard jaar oud is. Dat maakte het Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) donderdag bekend.

Het licht komt van een sterrenstelsel en is uitgestraald 420 miljoen jaar na de oerknal. Het vorige record was van 450 miljoen jaar na de oerknal.

'Hoewel men verwacht eens in de zoveel tijd een extreem ver weg gelegen sterrenstelsel te vinden door de enorme kracht van zwaartekrachtlenzen, overtreft deze ontdekking al onze verwachtingen', aldus astronoom Rychard Bouwens van de Universiteit Leiden.

De Nederlandse astronoom Arjen van de Wel (Max Planck Instituut voor Astronomie, Heidelberg, Duitsland) behoort ook tot het onderzoeksteam.

Bron

Oorzaak zeldzaam syndroom gevonden in DNA

Een team van erfelijkheidsdeskundigen is erin geslaagd om de oorzaak te achterhalen van een uiterst zeldzame verstandelijke handicap. Dat deden ze door het DNA te bestuderen van twee jongens die een syndroom leken te hebben dat geen enkele arts herkende.

Toen de genetici het met collega's hadden over een jongen met een voor hen een onbekend syndroom, meldde zich een arts uit België, die een jongen behandelde die er net zo uitzag als de Nederlandse jongen. 'Ik heb foto's gezien van beide jongens. Het leken wel broers. Mensen met het syndroom van Down hebben ook allemaal dezelfde typische uiterlijke kenmerken. Dat hebben deze jongens ook, maar dan lijken ze nog meer op elkaar', vertelde erfelijkheidsarts in opleiding Janneke Schuurs-Hoeijmakers van het UMC St Radboud in Nijmegen vrijdag.

Uit een analyse van alle genen van hun DNA bleek dat beide jongens op precies hetzelfde gen exact dezelfde verandering hebben. 'Ze hebben allebei boogvormige wenkbrauwen, een ietwat bolle neus, dunne lippen en ogen die wat schuin naar beneden staan', omschrijft Schuurs-Hoeijmakers. 'Het zijn heel aardige jongens. Hun IQ ligt rond de 50. Ze leren moeilijk en zullen nooit zelfstandig kunnen leven.'

Bron

Koperdieven strippen bejaardentehuis

Koperdieven hebben de afgelopen weken een groot bejaardentehuis in Assen volledig gestript. De complete bliksemafleiding is verdwenen.

Vermoedelijk zijn de daders meerdere keren 's nachts teruggekomen, maar niemand heeft iets gemerkt. Een conciërge ontdekte de diefstal donderdag pas. Op het dak van het complex werden alleen nog maar enkele restjes koperleiding aangetroffen.

Bron

105-jarige moet naar de basisschool gaan

Anna Eriksson uit het Zweedse Tierp vond in de brievenbus een vriendelijke uitnodiging om naar de basisschool te komen. Op zich is dat niet uitzonderlijk, ware het niet dat de Zweedse de gezegende leeftijd van 105 bereikt heeft.

Eriksson kon haar ogen nauwelijks geloven. In de brief stond dat de lagere school van het plaatsje op 130 kilometer van Stockholm, haar volgend jaar verwacht voor de lessen in het eerste leerjaar.

Volgens de directrice van de school, Marinna Eriksson hebben Anna en zestig andere kinderen de uitnodiging gekregen. 'De uitnodiging werd verstuurd naar alle kinderen die in '07 geboren zijn. We kregen de namen van de dienst Bevolking', aldus Eriksson in de krant Upsala Nya Tydning.

Toen de brieven verstuurd werden, merkte niemand op dat Anna geboren werd in 1907 en niet in 2007 en zo kreeg het krasse oudje de brief in de bus. 'Haar dochter nam contact op en liet weten dat ze het wel grappig vond', aldus de directrice. Anna is meer dan welkom in de school. 'We willen haar graag ontvangen voor een kopje koffie en een babbel', besluit Marinna Eriksson.

Bron

Nederlandse in India uit trein gegooid en beroofd

Een Nederlandse toeriste is begin deze week in het noordwesten van India uit een trein gegooid en vervolgens beroofd. De 34-jarige vrouw overleefde het hachelijke avontuur ternauwernood. Ze heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten.

De vrouw reisde volgens Indiase media vrijdag met de trein naar Amritsar en werd 's avonds laat na een bezoek aan het toilet door een onbekende uit de trein geduwd. De overvaller sprong volgens de lokale politie ook uit de trein en ging ervandoor met de tas van het slachtoffer.

Een politiepatrouille vond de bewusteloze vrouw naast het spoor en bracht haar naar het ziekenhuis. De beroving had plaats vlak nadat de trein het station van Laxar had verlaten.

Bron

donderdag 15 november 2012

Incestzaak Franse Fritzl: dochters stemden in met seks

Een grootschalige incestzaak tegen een familie uit het Franse Compiègne heeft een wel heel vreemde wending gekregen. In eerste instantie werd de familievader vorig jaar tot acht jaar cel veroordeeld voor herhaaldelijke seks met zijn dochters. De moeder kreeg vijf jaar voor medeplichtigheid. Het misbruik dateert al van jaren geleden, maar zijn dochters (momenteel 29 en 31 jaar), stellen nu dat ze instemden met de seks met hun vader.

Een van hen leeft zelfs al twaalf jaar als partner met haar vader samen, meldt het Franse Le Courrier picard. Ze heeft een kind van hem en zegt verliefd te zijn. Haar jongere zus was drie keer zwanger van hem. Twee keer liet ze een abortus uitvoeren en een keer kreeg ze een miskraam. Het jongste dochtertje, toen amper vijf jaar, ontsnapte aan het misbruik maar moest soms toekijken.

Moeder hield planning bij
De moeder was op de hoogte van het misbruik, moedigde het zelfs aan, nam eraan deel en hield zelfs een soort planning bij van wie wanneer met haar man naar bed mocht. Volgens de verklaringen van de meisjes had ze zelfs seks met haar man in aanwezigheid van haar dochter(s). De moeder leerde haar dochters ook hoe ze orale seks moesten hebben met haar man.

De vrouw is inmiddels wel gescheiden van haar man. De veroordeelde vader stelt dat het gerecht de werking van zijn familie niet begrijpt. Het Hof van Beroep in Amiens moet nu een uitspraak doen in de erg complexe zaak van deze Franse Josef Fritzl.

Opgebiecht aan vriendin
De vader leeft inmiddels samen met zijn oudste dochter met wie hij een kind heeft. Zij zegt: 'Wij hebben een echte liefdesrelatie. Ik ben verliefd geworden op mijn vader en het kind dat we samen hebben, was absoluut gewenst.' De twee meisjes hebben aanspraak gemaakt op hun rechten om zo het dossier te kunnen inkijken. De twee dochters blijven hun vader door dik en dun steunen. De zaak kwam aan het licht toen een van hen de seksuele relatie met haar vader opbiechtte aan een vriendin, die naar de politie stapte. In eerste instantie vertelde de jongste dochter, die het huis verlaten had, aan de politie dat haar vader haar gedwongen had tot seks, maar gaandeweg paste ze haar versie aan en gaf toe dat ze altijd had ingestemd met de seks.

Tiran sloeg zonen
De vader, een kaderlid in een firma, werd tijdens het proces beschreven als een tiran in huis. Hij koos ervoor om met zijn gezin een geïsoleerd bestaan te leven. Hij sloeg zijn twee zonen (van 13 en 16 jaar) ook regelmatig. Daarom werd hij ook vervolgd voor huiselijk geweld. Bij het eerste proces, waarop de vader acht jaar kreeg en de moeder vijf jaar, bleek ook dat het jongste zus nooit misbruikt was geweest, al was ze wel op de hoogte van de incestpraktijken.

Bron

Slechtste hotel ter wereld wordt hit onder toeristen

Het hotel Hans Brinker in Amsterdam moet het als slechtste hotel ter wereld logischerwijs niet hebben van de uitstekende reviews op ratingwebsites. Maar het management van deze bijzondere logeerplek laat de moed niet zakken, integendeel. Het hotel speelt zijn negatieve kanten uit als troeven in een opvallend ludieke campagne en dat heeft zijn doel niet gemist. Backpackers vechten er nu om een plaatsje, aldus de Daily Mail.

Hilarische slogans zoals 'Nu met bedden op elke kamer', 'We zijn een kei in het verliezen van jouw bagage', 'Eigenlijk kan het niet meer erger maar we doen gewoon ons best' en 'hier gebruik je gordijnen om je af te drogen' hebben de populariteit van het Hans Brinker hotel de hoogte ingejaagd.

Gasten betalen zo'n 20 euro per nacht voor een minimum aan comfort. Toch zijn ze nog aangenaam verrast als ze aankomen. Volgens manager Tijmen Receveur hebben bezoekers zich op het ergste voorbereid en zijn ze na het inchecken meestal blij vast te stellen dat het niet zo erg is als ze verwacht hadden.

Bron

Hof gelast psychisch onderzoek naar Robert M.

Robert M., hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak, wordt opnieuw geobserveerd in een psychiatrische kliniek. Het gerechtshof in Amsterdam heeft donderdag bepaald dat M. in de kliniek Oldenkotte in Rekken wordt geplaatst en dat een psycholoog en psychiater een rapport over hem zullen maken.

M., die 18 jaar celstraf kreeg voor seksueel misbruik van tientallen kleine kinderen, heeft beloofd dat hij zal meewerken.

Eerder weigerde hij zijn medewerking nog, omdat hij het Pieter Baan Centrum (PBC) niet als onafhankelijk zag. Volgens hem stond van tevoren al vast wat de uitkomst van zijn observatie zou zijn. Zijn verdediging, advocaten Wim Anker en Tjalling van der Goot, stelden het hof donderdag voor hem óf in het Erasmus Medisch Centrum op te laten nemen, óf in Oldenkotte.

Mocht blijken dat de psychische observatie niet voor 15 februari klaar kan zijn, dan wordt op een andere manier onderzoek gedaan naar de psyche van de verdachte.

Op 11 februari is er een pro-formazitting over de omvangrijke misbruikzaak die eind 2010 aan het licht kwam. Het gerechtshof mikt erop dat de inhoudelijke behandeling in maart plaatsvindt, maar of dat lukt, hangt onder meer af van het onderzoek naar M.

Bron

woensdag 14 november 2012

Vleesetende 'harpspons' ontdekt op de zeebodem

Een team van het Monterey Bay Aquarium keek raar op toen ze met een diepzeeduikboot op de bodem van de oceaan voor de Californische kust een wonderbaarlijk wezen aantroffen. De harpvormige spons bleek een nieuwe vleesetende sponssoort.

Chondrocladia lyra is de wetenschappelijke naam van het nieuwe zeewezen, dat op zo'n 3.400 meter diepte werd gevonden.

Met de rechtopstaande tentakels vangt de harpspons, die met een soort wortels is vastgehecht aan de zeebodem, kleine prooien die met de stroming door de harpstructuur gedreven worden. Aan die tentakels zitten kleine haakjes. De vleesetende spons grijpt zo ook kleine schaaldieren. Zit de prooi vast in de harp, verpakt de spons die in een soort membraan en dan begint de trage vertering.


De opgezwollen balletjes bovenaan de harptakken produceren spermapaketten. Die worden met de stroming meegezogen en belanden zo bij soortgenoten. Daar dringt de sperma door in de tentakels tot de kern van de gastharpspons, waar de eitjes bevrucht worden.


Bron

dinsdag 13 november 2012

Vegetatieve patiënt communiceert en laat weten dat hij geen pijn heeft (video)

Een Canadese man, waarvan werd aangenomen dat hij al meer dan tien jaar in vegetatieve status leefde, heeft zijn artsen laten weten dat hij geen pijn heeft, zo meldt de BBC. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat iemand met dergelijke zware hersenbeschadiging na zo'n lange tijd weer kan communiceren met de buitenwereld.

De 39-jarige Scott Routley, die twaalf jaar geleden een auto-ongeluk kreeg en daar ernstig hersenletsel aan overhield, werd vragen gesteld terwijl zijn hersenen werden gescand in een fMRI-machine. Patiënten in vegetatieve status hebben een lichaam dat gewoon functioneert, alleen reageren hun hersenen nergens op. Het is de ergste graad van functioneel hersenlijden. Mensen in vegetatieve status bevinden zich niet in een coma. Ze zien er wakker uit, omdat ze overdag gewoon hun ogen open hebben, maar ze hebben geen waarneming van zichzelf of de buitenwereld.

Artsen noemen de gebeurtenis revolutionair. De Belgische comaspecialist Steven Laureys heeft echter al eerder gecommuniceerd via een MRI-scanner met comapatiënten. Laureys stelt de patiënt vragen die met ja of nee beantwoord kunnen worden. Wanneer de patiënt ja wil zeggen, moeten ze aan bijvoorbeeld iets ruimtelijks denken, zodat er een ander hersengebied oplicht dan wanneer ze nee willen zeggen.


Griekse minister noemt risico op faillissement "zeer groot"

Het risico op een Grieks faillissement is "zeer groot". Daarvoor heeft minister van Financiën Yannis Stournaras in het Europees Parlement gewaarschuwd. Volgens de minister nadert zijn land de grens van wat houdbaar is.

Ik begrijp dat men druk uitoefent om ervoor te zorgen dat Griekenland de gevraagde maatregelen uitvoert in ruil voor de steun, maar het risico op een ongeluk is zeer groot
Yannis Stournaras

"We moeten opletten. Ik begrijp dat men druk uitoefent om ervoor te zorgen dat Griekenland de gevraagde maatregelen uitvoert in ruil voor de steun, maar het risico op een ongeluk is zeer groot", waarschuwde hij. "We houden zo goed mogelijk vol, maar er zijn limieten die we niet kunnen overschrijden".

Ondanks de goedkeuring van een nieuw besparingspakket in Athene konden de ministers van Financiën van de eurozone maandag nog niet het licht op groen zetten voor de vrijmaking van vers geld. Nieuw overleg is gepland op 20 november, maar Stournaras vreest dat de kredietverleners van Griekenland het ook dan niet eens zullen raken.

De geplande nieuwe steun voor Griekenland omvat een sinds juni geblokkeerde schijf van 31,2 miljard euro, een schijf van 5 miljard euro die in derde trimester moest uitbetaald worden en een schijf van 8,3 miljard euro voor vierde trimester.

De Duitse minister Wolfgang Schaüble oordeelde vandaag dat het logisch zou zijn om alle schijven simultaan vrij te geven, op voorwaarde dat een controlemechanisme wordt ingevoerd om erop toe te zien dat de hervormingen en besparingen in Griekenland op koers blijven.

Bron

Rat valt uit plafond van restaurant en bijt vrouw

Een etentje in een vegetarisch restaurant in de Chinese stad Guangzhou is niet bepaald prettig verlopen voor een groepje vrienden. Huang, een vrouw uit het vrolijke het gezelschap, werd tot haar grote weerzin gebeten door een rat die pardoes uit het vals plafond van het eethuis naar beneden kwam gevallen.

Dergelijk voorval zou voor de meeste restauranthouders de gelegenheid zijn om hun uitgebreide verontschuldiging aan te bieden en als de bliksem werk te maken van de rattenplaag in hun zaak. Maar niet voor Chai, de zaakvoerster van restaurant 'Hixing'. "Vermits we een vegetarisch restaurant zijn, maken we er een erezaak om geen dierenleed te veroorzaken".

Principes
"Ik was erg verrast toen ik over het incident hoorde", aldus mevrouw Chai. "Ik heb twee obers het vals plafond laten onderzoeken. Ze hebben geen ratten meer gevonden. En mocht dat het geval zijn geweest, zou ik ze niet laten verdelgen. Dat is tegen mijn principes als vegetariër". Chai zal wel de medische kosten van mevrouw Huang vergoeden.

Niet appetijtelijk
Het slachtoffer is inmiddels nog altijd geschokt door wat haar is overkomen. "De rat was zo groot als mijn hand. Ik zag trouwens nog een exemplaar lopen op de zoldering. Ik werd tot bloedens toe gebeten door het ongedierte. Ik ben meteen een spuitje gaan halen om me te beschermen tegen infecties. Ratten die uit het plafond vallen: appetijtelijk is het allerminst. Vegetarisch restaurant of niet", aldus mevrouw Huang.

Bron

maandag 12 november 2012

Eerste zonsverduistering Noord-Australië in 1300 jaar

Tienduizenden mensen zijn op weg naar het noorden van Australië om daar woensdag naar een zeldzame complete zonsverduistering te kunnen kijken. Het fenomeen is al 1300 jaar niet meer te zien zijn geweest in de regio, zeggen experts.

De deelstaat Queensland verwacht dat zo'n 60.000 bezoekers komen kijken hoe de dag in de nacht verandert. Het noorden van Australië is een van de weinige plekken waar de verduistering voor grote groepen mensen te zien is.

Het natuurspektakel voltrekt zich vooral boven zee. Op andere plekken is wel iets van de verduistering te zien, maar schuift de maan niet helemaal voor de zon.

De donkerte houdt 2 minuten en 5 seconden aan en de temperatuur zal in die tijd merkbaar dalen, verwachten de kenners. Overigens duurt het hele proces van aarde, maan en zon die op een lijn komen enkele uren.

Hotels kregen 3 jaar geleden al boekingen van mensen die de zonsverduistering niet willen missen. De bezoekers zullen het verschijnsel bekijken vanaf land, boten, treinen en zelfs vanuit heteluchtballons.

Bron

Motor superjumbo ontploft in volle vlucht

Op een vlucht van Sydney naar Dubai beleefden passagiers zondagavond angstaanjagende momenten toen de motor van de Airbus A380 van vliegtuigmaatschappij Emirates een halfuur na vertrek ontplofte. Onthutste reizigers hoorden een knal en zagen een lichtflits.


De passagiers kwamen met de schrik vrijgeveer een halfuur na het opstijgen vanaf de luchthaven van Sydney hoorde de Nieuw-Zeelandse passagier John Fothergill een explosie die het vliegtuig stevig dooreenschudde. 'Ik zag een flits en dacht eerst dat het misschien om een blikseminslag ging, maar daarna kwamen er vlammen uit de motor.'

Vogels
Volgens de Australiër Matt Campbell was de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, nog volop hoogte aan het winnen toen het incident zich voordeed. Medereizigers vroegen zich af of het vliegtuig misschien in botsing was gekomen met een zwerm vogels. 'Ik zag een felle oranje lichtflits, maar geen vlammen', aldus de Australiër. 'De flits die ik zag, leek er wel op te wijzen dat de motor ontploft was.'Meisje (5) veroorzaakte helikoptercrash met 5 doden

Een geruchtmakende helikoptercrash die in 2010 plaatsvond in de Amerikaanse staat Arizona, is veroorzaakt door een 5-jarig meisje dat even op schoot mocht komen zitten bij haar vader, die ook copiloot van het toestel was. Tot die conclusie komt de Amerikaanse luchtvaartveiligheidsdienst NTSB na ruim twee jaar onderzoek.

Sydney, het dochtertje van multimiljonair Thomas Stewart en diens eveneens meevliegende echtgenote Madena Stewart, moet bij haar vader op schoot met haar voetjes de bediening van de helikopter hebben ingetrapt. Daarop verloren de piloten de controle over het toestel.

Naast het echtpaar en hun dochtertje kwamen bij het ongeval, op Valentijnsdag 2010, ook een zwager en de piloot van de helikopter om het leven.

De NTSB zegt dat hetzij de piloot, hetzij copiloot Stewart in paniek moet hebben geprobeerd corrigerende manoeuvres uit te voeren. Het gevolg daarvan was dat de hoofdschroeven plooiden en de staart van de heli raakten, waarop de crash volgde. De inzittenden waren op slag dood.

Bron

zondag 11 november 2012

Britse vrouw laat snor én baard staan voor MovemberVooraleer er te veel hilariteit optreedt: Siobhain Fletcher lijdt aan het ongeneeslijke polycysteus-ovariumsyndroom, waardoor ze last heeft van overdreven lichaamsbeharing. De aandoening stelt haar wel in staat om mee te doen met Movember, de actie waarbij honderdduizenden mannen over de hele wereld hun snor laten staan om geld in te zamelen voor onderzoek tegen prostaatkanker.

Als tiener schaamde de 36-jarige Britse zich voor al die haren op haar gezicht, maar nu laat ze vol overtuiging een snor én een baard groeien. Ruim een week heeft ze zich al niet meer geschoren. "Als ik gedurende een maand zo op straat durf lopen, dan kunnen mannen zich toch ook even laten testen? Ik vind het verschrikkelijk dat sommigen hun leven op het spel zetten omdat ze zich te zeer schamen."

Twaalf jaar geleden kreeg Siobhain te horen wat er met haar scheelde. De ziekte leverde haar ook een pak extra kilo's en een depressie op, maar intussen heeft ze zich verzoend met haar "genetische samenstelling".

"Ik heb al vanalles geprobeerd. Op een dag trachtte ik de haarwortels zelfs eens chemisch te verbranden met een crème. En als ik wax, komt de huid mee los. Mijn voornaamste boodschap? Wat er op je gezicht staat is niet belangrijk, het is het innerlijke dat telt." In ons land laten onder meer Koen Wauters, Bart De Pauw, Lieven Scheire, Christophe Deborsu en -jawel- Debby en Nancy hun snor staan voor het goede doel.

Bron