Translate

zaterdag 10 november 2012

Alle stemmen zijn geteld: Obama wint nipt in Florida

Alle stemmen in de VS zijn geteld. President Barack Obama wint ook in de staat Florida en daarmee heeft hij 332 kiesmannen achter zich geschaard, tegen 206 van zijn Republikeinse uitdager Mitt Romney. Dat meldt de Huffington Post.

Het heeft even geduurd, maar alle stemmen in Florida zijn nu ook geteld. Na 36 uur blijkt dat Obama maar nipt gewonnen heeft in de Sunshine State. Obama won daar met 4.169.044 stemmen tegen 4.117.106, dat zijn dus maar 51.938 stemmen meer dan Romney. Door deze overwinning heeft Obama er wel in één klap 29 kiesmannen bij.

Romney aangeslagen
Na de bekendmaking van de laatste cijfers reageerde het campagneteam van Mitt Romney aangeslagen. 'De cijfers lieten zien dat Florida te winnen was' zei Brett Doster, adviseur van Romney in Florida tegen de Miami Herald. 'We dachten dat op basis van onze peiling en het bereik van de organisatie. We hebben dus duidelijk niet gewonnen, daardoor hebben ik en alle anderen in Florida een misselijkmakend gevoel dat we iets hebben laten liggen. Ik kan u verzekeren dat dat niet meer zal gebeuren.'

In totaal won de Amerikaanse president in bijna alle belangrijke 'battleground'-staten, behalve North Carolina. Landelijk stemden 61.170.405 mensen op de Democraat, 58.163.977 stemden op Romney. De overwinning van Obama was wel minder indrukwekkend dan vier jaar geleden. Toen behaalde hij namelijk 363 kiesmannen. Voor een overwinning waren afgelopen verkiezingen minimaal 270 kiesmannen vereist.

Bekijk hier alle uitslagen per staat.

Bron

vrijdag 9 november 2012

Man ontdekt teelbalkanker door zwangerschapstest

Op het eerste gezicht lijkt het grappig: je doet als man een zwangerschapstest en die blijkt positief te zijn. Maar toen een Amerikaanse man dit 'grappige resultaat' vorige week op een sociale nieuwswebsite deelde, waarschuwden andere gebruikers hem voor teelbalkanker. En inderdaad: in de rechterteelbal van de man werd een tumor gevonden.

Daarover schrijven Daily Mail en Huffington Post vandaag. Het begon allemaal als een grap, nadat de man in zijn medicijnkastje een zwangerschapstest vond van zijn ex-vriendin. Toen die positief bleek te zijn, was de man eerst geschokt, maar uiteindelijk kon hij er met zijn vrienden wel om lachen. Eén van hen maakte er een kort stripverhaal over, dat hij vervolgens op de Amerikaanse sociale nieuwswebsite Reddit plaatste. Het lokte meer dan 1.300 reacties uit van bezorgde gebruikers.

Teelbalkanker
'Als dit echt waar is, dan moet je gecontroleerd worden op teelbalkanker. Echt waar. Google het', schreef één van de gebruikers. De maker van het stripverhaal deelde die bezorgdheid met de man in kwestie, die onmiddellijk een afspraak maakte bij de dokter. Die ontdekte een kleine tumor in de rechterteelbal van de man en stelde zo de diagnose van teelbalkanker.

'Het blijkt dat een behoorlijk aantal teelbalkankers exact hetzelfde hormoon aanmaken als bij een zwangerschap', vertelde oncoloog dr. Mark Pomerantz aan ABC. Het gaat om humaan choriongonadotrofine (of hCG), waar zwangerschapstesten naar peilen in je urine. "Buiten placenta zijn er weinig dingen in het lichaam die hCG aanmaken, maar teelbalkanker is er één van."

Bron

Ontvoerde Kampusch nu succesvolle zakenvrouw

Natascha Kampusch, die als meisje meer dan 8 jaar werd vastgehouden door een ontvoerder, heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle zakenvrouw. Het marketing- en IT-bedrijf van de inmiddels 24-jarige Oostenrijkse maakt meer dan 450.000 euro winst.

Dit heeft het Oostenrijkse zakenblad Format vrijdag gemeld. Kampusch werd op 10-jarige leeftijd ontvoerd door Wolfgang Priklopil. In 2006 slaagde zij erin te ontvluchten. Haar boek over de ontvoering, 3096 dagen, was haar eerste zakelijke succes

Bron

Russische oma slaat wolf dood

Een Russische grootmoeder heeft zich met succes verzet tegen de aanval van een wolf. Na een minutenlange worsteling wist zij het roofdier met een grote bijl dood te slaan.

Dit hebben plaatselijke media vrijdag gemeld. De 56-jarige Aisjat Maksoedova was net een omheining aan het repareren toen zij door de wolf werd aangevallen. Die duwde haar op de grond en beet haar in benen en handen, aldus een arts in de plaats Novi Birjoesjak in de deelrepubliek Dagestan. De gewonde vrouw maakte met haar mobieltje een foto van de dode wolf, voordat zij zich naar haar kleindochter sleepte om hulp te zoeken.

Bron

donderdag 8 november 2012

Vader doodt kinderen omdat vrouw geen sluier wil dragen

In het Italiaanse stadje Umbertide in de buurt van Perugia heeft een vader zijn twee kinderen van 8 en 12 jaar de keel doorgesneden. Daarna probeerde hij zelfmoord te plegen, maar hij overleefde die poging. Met deze gruwelijke dubbele kindermoord wilde de 44-jarige Marokkaan zijn vrouw straffen omdat ze had geweigerd nog langer een sluier te dragen. De dader had eerder al zijn vrouw met een mes bedreigd.

Mustafa Hajjaji, een orthodoxe moslim, kon het niet verkroppen dat zijn 34-jarige vrouw besloten had de islamitische traditie naast zich neer te leggen en niet langer een sluier te dragen. Na enkele hoogoplopende ruzies was het koppel sinds kort gescheiden, maar de man kwam terug naar het huis van zijn vrouw toen ze niet thuis was voor een barbaarse wraakactie. De 44-jarige vader sneed in de badkamer hun dochtertje Jiahane (12) en hun zoontje Ahmed (8) meedogenloos de keel door en liet hen dood achter op de grond. Vervolgens probeerde de dader zelfmoord te plegen, maar dat mislukte.

Met bloed boodschap geschreven
Hajjaji had zijn vrouw, die op dat moment in een restaurant aan het werk was, al gebeld dat hij een wanhoopsdaad plande. Ze waarschuwde meteen de politie, maar die vond niemand in zijn huis. In het huis van de moeder trof de politie vervolgens naast de twee lijken ook de zwaargewonde man aan. Hij had met het bloed van zijn kinderen ook boodschappen in het Arabisch op de vloer en op een blad papier geschreven, wellicht om zijn wanhoopsdaden te verklaren.
Het moordwapen werd ook aangetroffen. De dader werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Hij zal zijn zelfmoordpoging overleven.

Eerder al bedreigingen
Een maand geleden was dezelfde man al aangeklaagd door zijn vrouw wegens bedreigingen, slagen en verwondingen en mishandelingen. Ze had de politie verteld hoe haar man haar met een mes bedreigd had. Umbertide, het kleine en anders altijd vredige stadje in Umbrië waar de tragedie gebeurde, is in diepe rouw gedompeld.

Bron

Zieke os hoest peperdure galstenen opBoer Yang uit het Chinese Bijie is van de ene op de andere dag een rijk man geworden dankzij zijn os. Het zieke rund hoestte namelijk twee galstenen op die een klein fortuin waard blijken te zijn, meldt de Chinese Global Times.

De stenen, bekend als calculus bovis, zijn gewild als grondstof voor medicijnen die gebruikt worden in de traditionele Chinese geneeskunde. De os hoestte eind vorige maand twee exemplaren op van bijna een halve kilo per stuk.

De veehouder trok op 4 november met de stenen naar een ziekenhuis voor Traditionele Geneeskunde in Bijie. Daar werd de waarde geëvalueerd op 40.000 yuan (ruim 5.000 euro).

Bron

Hond verkoopt kippen

Een niet alledaags tafereel op een straatmarkt in China. Normaal gesproken verkopen marktlui daar zelf hun waren, maar ditmaal is een hond als extra verkoopkracht ingeschakeld.

Met de handelswaar op zijn rug en de prijs op een kaartje in zijn bek probeert hij kooplustigen te lokken.
Bron

woensdag 7 november 2012

Obama herkozen als president

Barack Obama is herkozen als president van de Verenigde Staten. Hij heeft 303 kiesmannen achter zich gekregen; zijn Republikeinse rivaal Mitt Romney kreeg er 206. Romney bleef dankzij een bloedstollende strijd in de staten Florida, Ohio en Virginia lang in zijn spoor, maar gaf even voor 1 uur 's nachts (lokale tijd) zijn nederlaag toe.


De kansen van de Republikein waren aanzienlijk geslonken nadat Obama de winst in de cruciale staten Pennsylvania en Wisconsin naar zich had toegetrokken. In Florida, Ohio en Virginia, de staten die voor Romney het verschil hadden moeten maken, bleef het spannend tot het eind.

Uiterst verdeeld
Dat het Amerikaanse politieke toneel de komende jaren tot op het bot verdeeld blijft, werd duidelijk door de uitkomst van de strijd die zich afspeelde in de schaduw van de presidentsverkiezingen. Dinsdag koos het Amerikaanse volk ook een deel van het Congres. De Democratische partij verstevigde zijn positie in de Senaat, terwijl het Huis in handen blijft van de Republikeinen.Deel winkelcentrum in Ghana ingestort

In Ghana zijn de bovenste drie verdiepingen van een winkeltoren van zes verdiepingen ingestort. Een onbekend aantal mensen is bekneld, melden ooggetuigen.

Een groot aantal hulpverleners is op zoek naar overlevenden. Volgens ooggetuige Kojo Boadi gaat het om een winkelcentrum van de Melcom-groep in de wijk Achimota.

Over doden en gewonden is nog niets bekend.

Bron

'El Niño': de baby die vuur spuwt en plotseling verdwijnt

De 24-jarige Ana Feria Santos weet zich geen raad meer met haar baby. De radeloze moeder uit Colombia stelt dat de jongen van amper twee maanden door de duivel bezeten is en 'vuur spuwt'.

Volgens The Sun zou de baby al een matras, kleding en meubilair in brand hebben gestoken en verdwijnt hij geregeld uit zijn box. Volgens Santos kan haar zoontje ook plotseling veranderen in een 'spookachtige oudere jongen met intimiderende ogen'.

Zowel bij Ana als in het kleine dorpje Nueva Estrella, aan de Caraïbische kust van Colombia, zit de schrik er goed in. Volgens veel mensen is er sprake van hekserij. Dat belet de moeder niet haar zoontje met de beste zorgen te overladen. Wel heeft ze de jongen (nog) geen naam gegeven. Voorlopig gaat hij als 'el niño' (het jongetje) door het leven.

Bron

dinsdag 6 november 2012

Mogelijk evacuaties door nieuwe storm VS

Een nieuwe storm die richting de oostkust van de Verenigde Staten trekt kan tot evacuaties leiden. Dat liet de gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, weten. "Mocht het noodzakelijk zijn te evacueren, dan beginnen we daar vroeg mee'', voegde Cuomo daaraan toe.

"Normaal gesproken is de nieuwe storm niet levensbedreigend, maar we verkeren niet in een normale situatie", aldus de gouverneur. Hij waarschuwt dat de storm het puin van superstorm Sandy in de lucht kan zuigen en met hoge snelheden rond kan slingeren, met alle gevolgen van dien.

Volgens meteorologen kan de nieuwe storm woensdag (plaatselijke tijd) aan land komen bij de staten New York en New Jersey.

Bron

Van kiesmannen tot het congres: het Amerikaanse kiesstelsel in een notendop

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn niet te vergelijken met verkiezingen zoals we die in Nederland kennen. In plaats van een landelijke verkiezing waarbij de meeste stemmen gelden, kent de VS een Kiescollege van 538 kiesmannen die uiteindelijk de nieuwe president kiezen.


Het Amerikaanse kiesstelsel is het resultaat van een compromis uit de achttiende eeuw. Staten wordt een bepaald aantal kiesmannen toebedeeld, op basis van het aantal inwoners. In bijna alle gevallen wint de winnaar van een staat alle kiesmannen die daar worden verdeeld. Alleen in de staten Maine en Nebraska worden de kiesmannen evenredig verdeeld. De kandidaat die een meerderheid van de 538 kiesmannen weet binnen te slepen woont de komende vier jaar in het Witte Huis.

De meeste staten zijn trouwe aanhangers van een van de twee partijen. President Barack Obama en zijn tegenstrever Mitt Romney zijn tot dusver echter geen van beiden zeker van genoeg staten om 270 kiesmannen te halen. Daarom zijn de zogenoemde swing states, waar de uitslag nog onzeker is, zo belangrijk.

In landelijke peilingen zijn de verkiezingen verworden tot een nek-aan-nekrace. Deze peilingen zijn echter niet per se een goede voorspelling van de uitslag van de verkiezingen. Een kandidaat kan een meerderheid van de bevolking achter zich krijgen, zonder president te worden, zoals Al Gore in 2000. Alles draait om de swing states. En vooralsnog is Obama daar in het voordeel.

Het kiescollege
Een staat krijgt een kiesman voor elke afgevaardigde die hij in het Congres heeft. Eén voor elk lid van het Huis van Afgevaardigden, waar de zetels worden verdeeld op basis van inwonersaantallen, en twee voor de twee senatoren die elke staat levert. Het absolute minimumaantal kiesmannen voor een staat is dus drie. Het district Columbia, waar de hoofdstad Washington ligt, heeft ook drie kiesmannen, hoewel het niet dezelfde vertegenwoordiging in het Congres kent als de vijftig staten.

Na de verkiezingen zijn er nog twee formaliteiten die moeten worden afgewerkt. Op 17 december komen de kiesmannen in hun staat bijeen om officieel hun stem uit te brengen. Het Congres houdt dan 6 januari nog een officiële telling.

Het Kiescollege kan voor twee ongebruikelijke situaties zorgen. Ten eerste is er de situatie uit 2000, toen George W. Bush tot president werd gekozen terwijl hij minder stemmen binnenhaalde dan Al Gore. Het tweede ongewone scenario is een gelijke eindstand, waarin beide kandidaten 269 kiesmannen binnenhalen. Het Huis van Afgevaardigden kiest dan de president. Het is echter in deze situatie aan de Senaat om de vicepresident te kiezen.

Aangezien de Republikeinen waarschijnlijk hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden behouden, zou een gelijkspel Romney in het Witte Huis betekenen. De Democraten blijven echter naar alle waarschijnlijkheid in de meerderheid in de Senaat, waardoor Romney zou worden opgescheept met vicepresident Joe Biden.

Het congres
Hoewel alle aandacht uitgaat naar de race om het Witte Huis, wordt dinsdag ook gestemd voor het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. De Republikeinen behouden hoogstwaarschijnlijk hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. De Democratische meerderheid in de Senaat leek lange tijd in gevaar te zijn, maar de peilingen lijken nu toch goed nieuws voor de Democraten te voorspellen.
Een derde van de honderd zetels in de Senaat staat op het stembiljet. Om een meerderheid te veroveren moeten de Republikeinen een nettowinst van vier zetels boeken als Obama wordt herkozen. Als Romney wint zijn drie zetels genoeg, aangezien de vicepresident bij staken van de stemmen in de Senaat de doorslag geeft.maandag 5 november 2012

In tien minuten naar een betere nachtrustZo goed als niemand ontsnapt vandaag de dag nog aan stress en volgens deskundigen is het dé reden waarom zoveel mensen klagen dat ze slecht slapen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat je in tien minuten tijd kunt ontladen van alles wat stressvol is om vervolgens rustig weg te dromen. Ontdek hier welke trucjes je kunt toepassen voor een betere nachtrust.

Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Walter Reed National Military Medical Center in Bethesda. Meer dan 300 deelnemers kregen een techniek (genaamd 'tension tamer') aangeleerd die ze vlak voor het slapengaan moesten toepassen. Diep inademen en verbeelding spelen daarbij een sleutelrol. Voor 65 procent van de proefpersonen zorgde deze 'spanningstemmer' voor aanzienlijk minder stress én een betere nachtrust.

'De tien minuten durende 'tension tamer' is een nieuwe stressreducerende techniek die de nachrust bij een ruime meerderheid verbetert en slepende vermoeidheid aanpakt', stellen de onderzoekers.

Betere nachtrust
Diep inademen met de nodige verbeelding is echter niet de enige effectieve optie. 'Het feit dat je bewust die tien minuten neemt is belangrijker dan de manier waarop je ze invult', stelt slaapexpert Joe Ojile.

Wat niet te doen
Ook belangrijk om te weten is wat je niet moet doen. Laat de laptop, tablet en smartphone voor wat ze zijn. Zakelijke mails zijn geen goede bedlectuur. Wie een televisie op de kamer heeft, kan die beter verhuizen. 'De slaapkamer moet vrij zijn van welke stimulus dan ook', stelt Ojile.

In tien minuten
Dingen die je kan doen om stress te saboteren en je nachtrust te verzekeren:Baanbrekend toestel spoort kanker binnen 20 minuten op

Britse wetenschappers zijn volop in de weer met de ontwikkeling van een revolutionair toestel dat op 20 minuten kanker kan identificeren én dat advies kan geven over de meest efficiënte medicatie. Deze eerste 'tumorprofiler' zou binnen dit en drie jaar functioneel zijn in ziekenhuizen, meldt Elite Daily.

Het toestel werd ontwikkeld door een team van de universiteiten van Newcastle en Sheffield, in samenwerking met privébedrijf QuantuMDx. Wetenschappers verwachten dat het 'Q-Cancer'-toestel een drastische impact zal hebben op kankerdiagnoses, aangezien ze sneller en accurater zullen zijn. Het toestel zou de levens van ruim 12 miljoen nieuwe kankerpatiënten wereldwijd aanzienlijk kunnen verlengen.

Baanbrekend
De tumorprofiler zal chirurgen toelaten tumoren onmiddellijk te verwijderen en zal oncologen bovendien helpen bij het voorschrijven van de correcte behandeling voor specifieke types kanker. Door gebruik te maken van nanotechnologie, analyseert het toestel submicroscopische hoeveelheden weefsel om het type kanker te identificeren en na te gaan hoe ver alles ontwikkeld is.

'Nu moeten stalen van tumoren naar gecentraliseerde onderzoekslaboratoria die er vaak lang over doen en heel wat geld kosten. Wij hebben de mogelijkheid om een complexe DNA-tumortest binnen te brengen in het standaard lab. Een betaalbaar toestel, dat geen technische expertise vereist, zal DNA van tumoren abstraheren, uitvergroten en analyseren om te verzekeren dat patiënten de juiste behandeling krijgen zonder enig uitstel', verklaart professor John Burn.

Bron

Kenianen verbranden eigen familieleden levend

Lynchpartijen om eigenaar te worden van lucratieve gronden die aan oudere familieleden toebehoren: het is Kenia de dag van vandaag schering en inslag. Het alibi voor de daders is telkens hetzelfde. Ze beschuldigen hun verwanten van hekserij, voldoende reden om hen uit de weg te ruimen. Sommigen worden levend verbrand, anderen doodgeslagen met machetes.

Vooral de grond langs de kustlijn van de Indische Oceaan is in Kenia een begeerd goed, meldt de Daily Mail. Schrijnend is daarbij het verhaal van de 100-jarige Sadaka Muruu, die 12 hectare grond bezit in het kustgebied van de Kilifi-provincie. De hoogbejaarde vrouw kreeg van haar kleinkinderen te horen dat ze haar levend zouden verbranden als ze haar gronden niet verkocht aan investeerders. De vrouw zou naakt uit haar huis gesleept zijn en door haar verwanten beschuldigd zijn van hekserij.

Opvangcentrum
Dat Muruu haar verhaal nog kan navertellen, heeft ze te danken aan een plaatselijke wethouder, die haar op het nippertje uit de klauwen van haar familie kon redden.

Dit jaar alleen al zouden in Kenia ruim 50 mensen ouder dan 60 gelyncht zijn vanwege vermeende hekserijpraktijken. Sommigen werden levend verbrand, anderen werden doodgeslagen met machetes, zoals de 79-jarige Thomas Barawa, die in augustus omkwam slechts vier weken nadat zijn vrouw hetzelfde lot had ondergaan. Veel geld vragen de daders overigens niet voor hun 'zaakjes': nog geen 40 euro.

Bewijsmateriaal
De politie staat in deze zaken vaak machteloos. Meestal ontbreekt het bewijsmateriaal omdat de slachtoffers te bang zijn om te getuigen tegen hun eigen verwanten. De meeste slachtoffers die ontsnappen aan de dood, keren nooit meer naar huis terug uit angst voor een nieuwe confrontatie met hun familieleden. En zo krijgen die laatsten uiteindelijk waar ze naar op zoek waren: de lucratieve stukken grond van hun naasten.

Bron

Zuid-Korea legt twee kernreactoren stil

 Zuid-Korea heeft maandag per direct twee kernreactoren stilgelegd voor onbepaalde tijd. Bepaalde onderdelen van de reactoren waren niet goedgekeurd en hadden nagemaakte veiligheidscertificaten. Volgens de regering is er geen gevaarlijke situatie geweest.

De twee centrales staan op het nucleaire complex Yeonggwang. Mogelijk liggen ze stil tot januari. Ingenieurs moeten ruim 5000 onderdelen met vervalste certificaten vervangen. Het gaat om onder meer koelingssystemen met nepkeurmerken.

Minister van Economische Zaken Hong Suk-woo vreest dat dat deze winter voor stroomtekorten gaat zorgen.

Bron

Testikel van 5-jarig jongetje per ongeluk verwijderd

Een chirurg van het Rijnstate Ziekenhuis in Arnhem heeft vlak voor zijn pensioen per ongeluk een testikel van een 5-jarig jongetje verwijderd. Hij zag het aan voor een 'verdacht gezwel'. De man is aangeklaagd bij het regionaal tuchtcollege.

Dat meldt het AD. De operatie gebeurde in januari 2011. De jongen klaagde over pijn en doktoren dachten aan een liesbreuk. De chirurg haalde een 'bobbeltje' van ongeveer een centimeter doorsnee weg, omdat hij dacht dat 'de ouders ook wel wilden weten wat het zou zijn'. Het jongetje kan later overigens nog steeds een kind verwekken en zal in principe geen last hebben van de blunder.

Bron

zondag 4 november 2012

Politie redt Groningse koperdief met hoogwerker

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Groningen een koperdief 'bevrijd'. Een voorbijganger had gezien dat de 30-jarige man op het dak van een kerk aan de Landsteinerlaan koperleidingen losknipte. Toen agenten arriveerden, vluchtte hij naar een plauteaudak, zo meldde de politie dinsdag.

Daar kon hij niet verder en werd hij bevangen door hoogtevrees. Ook de politie kon niet bij de man komen. Zij moest een hoogwerker laten komen om hem van het dak te halen. De Groninger bedankte de agenten vervolgens hartelijk, omdat hij niet wist hoe hij weg had moeten komen, aldus de politie. De man is aangehouden en in de cel gezet.

Bron

Via DNA familie Utrechtse verkrachter gezocht

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gaat in de DNA-databank op zoek naar mogelijke familieleden van de Utrechtse serieverkrachter. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte vrijdag bekend dat het opdracht heeft gegeven tot zogenoemd DNA-verwantschapsonderzoek in het laboratorium.

De Utrechtse serieverkrachter hield de gemoederen de afgelopen jaren flink bezig. In het groene gebied tussen Utrecht, De Bilt en Bunnik verkrachtte hij tussen 1995 en 2001 zeven vrouwen en deed hij 11 pogingen daartoe. In 1995 en 1996 was hij het meest actief. Hij had het vooral gemunt op vrouwen die alleen in het gebied fietsten. Uit onderzoek is gebleken dat het steeds om dezelfde man ging.

De kans dat er verwanten van de verkrachter in de databank zitten, is klein, aldus het OM, omdat de genetische profielen van maar 150.000 personen erin zitten. Desondanks willen politie en OM de kans benutten. Het DNA-verwantschapsonderzoek mag sinds 1 april van dit jaar worden ingezet in strafzaken.

Het onderzoek vindt plaats in de databank van het NFI; het gaat niet om grootschalig DNA-onderzoek onder de bevolking, zoals momenteel in de zaak rond de vermoorde Marianne Vaatstra gebeurt. In dat onderzoek zijn ruim 8000 mannen gevraagd wangslijm af te staan.

In de loop der tijd zijn diverse mannen als verdachte verkrachter in beeld geweest, maar steeds bleek het niet om de dader te gaan. Tot een grootschalig DNA-onderzoek onder mannen in en rond het gebied van de aanrandingen en verkrachtingen is het nooit gekomen.

Als in de databank DNA-profielen worden gevonden die gedeeltelijk overeenkomen met dat van de serieverkrachter, moet de recherche vervolgens nog onderzoek doen om namen uit te sluiten of de dader op te sporen.

Bron

Taxichauffeur slaat in Utrecht vrouw bewusteloos

Omdat een vrouw de ritprijs niet kon betalen, heeft een taxichauffeur haar zaterdagavond mishandeld. De vrouw raakte bewusteloos en moest naar het ziekenhuis. Dat meldde de politie vanmiddag.

De 29-jarige vrouw had een taxi gepakt vanaf Amersfoort naar Utrecht. Eenmaal in de Domstad kwam zij erachter dat ze niet genoeg geld op zak had. Daarover ontstond een conflict met de chauffeur van de taxi, die haar vervolgens begon te slaan. Ze werd uiteindelijk op de Balijelaan bewusteloos gevonden door een passant.

De politie zoekt getuigen, de taxichauffeur is nog niet gevonden.

Bron

Zelfs ufologen geloven niet meer in vliegende schotels

Er zijn tegenwoordig steeds minder meldingen van ufo's en ook fanaten van vliegende schotels moeten toegeven dat ze beginnen te twijfelen aan buitenaards leven. Al tientallen jaren houden ufo-watchers het luchtruim voor ons in de gaten. Maar na al die tijd hebben ze nog geen bewijzen gevonden.

Bovendien worden er steeds minder ufo's gezien en dat kan de komende jaren tot het einde van een hype leiden, stellen Britse 'ufo-kenners'. Volgende week organiseert één van de grootste organisaties in het onderzoek van ufo's een bijeenkomst om te bespreken of ze nog wel een toekomst hebben.

'Het is best mogelijk dat over tien jaar niemand nog over ufo's spreekt', zegt Dave Wood, voorzitter van de 'Association for the Scientific Study of Anomalous Phenomena' (Assap). 'Het gebrek aan bewijzen doet ons vaststellen dat er niets is daarbuiten. Ik denk dat iedere ufo-onderzoeker zal zeggen dat 98 procent van de vaststellingen eenvoudig te verklaren zijn.' Dat het aantal meldingen afneemt, is heel verrassend in deze tijd van het internet. Bij Assap is het aantal ufo-zaken sinds 1988 met liefst 96 procent gedaald. Natuurlijk impliceert het gebrek aan ufo's niet noodzakelijk dat er geen buitenaards leven mogelijk is.