Translate

zaterdag 6 oktober 2012

'Schone' zwemster krijgt tonnen na mislopen Spelen

De Griekse zwembond moet Tonia Machaira een schadevergoeding betalen van 277.000 euro omdat ze ten onrechte niet mee heeft kunnen doen aan de Olympische Spelen van 2004 in Athene. Ze had zich voor eigen publiek gekwalificeerd op de 100 meter vrije slag maar kreeg een startverbod wegens een vermeende dopingaffaire.

Machaira had 1 miljoen geëist van de bond. De rechter bepaalde het smartengeld vrijdag op 150.000 euro, plus rente. Deze is lekker hoog in Griekenland, maar het slachtoffer was daar niet blij mee. 'Ik ben onverminderd bitter', reageerde de Kretenzische. 'Ik wilde na een carrière van 20 jaar meedoen aan mijn derde en laatste Spelen. Dat was me niet gegund, terwijl ik clean was. Na de schorsing durfde ik vier maanden de straat niet eens op.'

Antidopingbureau WADA bevestigde dat Machaira niet was betrapt op het gebruik van verboden prestatiebevorderende middelen.

Bron

vrijdag 5 oktober 2012

Douane neemt 40.000 nepmedicijnen in beslag

Bij een internationale douane-operatie zijn in Nederland ruim 40.000 doseringen namaakgeneesmiddelen in beslag genomen. Dat meldde een woordvoerder van de fiscale opsporingsdienst FIOD vrijdag. De grootschalige operatie, Pangea V. genaamd, werd eind september uitgevoerd in honderd landen.

De Nederlandse douane controleerde ruim 8500 post- en koerierszendingen. In 90 gevallen werden illegale geneesmiddelen in beslag genomen, waaronder kalmeringsmiddelen, antidepressiva, pijnstillers, erectiemiddelen en antibiotica. Ook zijn veel afslankmiddelen onderschept met verboden ingrediënten die voor ernstige bijwerkingen kunnen zorgen, maar die niet op de verpakking worden vermeld.

'In Nederland zijn geen aanhoudingen verricht, maar de douane heeft wel informatie doorgegeven aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die kijkt of dat nog zou moeten', aldus de FIOD-zegsvrouw. Naast medicijnen werden er in Nederland ook verdovende middelen, (stroomstoot)wapens, grondstoffen voor amfetamines, sigaretten, beschermde planten en namaakproducten onderschept.

Wereldwijd werden 6740 postpakketten in beslag genomen met daarin 3.758.000 doseringen. De totale opbrengst was goed voor zo'n 10 miljoen dollar. In totaal 79 mensen werden gearresteerd.

Bron

Witte Huis juicht om banencijfers: 'Zie je wel, Obama's beleid werkt'

De positieve banencijfers die vandaag bekend werden, zijn direct door het Witte Huis ingezet als 'bewijs van het succesvolle beleid van president Obama'. Die kon de onverwachte opsteker wel gebruiken, na het voor hem desastreus verlopen eerste presidentsdebat, afgelopen dinsdag.

De werkloosheid in de Verenigde Staten daalde in september tot 7,8 procent van de beroepsbevolking, het laagste niveau sinds januari 2009. Het percentage is nu dus even hoog als toen Obama president werd.

Romney
Obama's tegenstrever Mitt Romney - vol vechtlust na het voor hem uitstekend verlopen debat - liet direct weten er niet van onder de indruk te zijn. Hij greep de cijfers juist aan om te wijzen op de traagheid waarmee het banencijfer stijgt. 'Dit is niet mijn idee van een snel herstel', zei hij vandaag. Obama zelf reageert later vandaag op de nieuwe cijfers.


Graf Maya-koningin ontdekt in Guatemala


© ap.
Archeologen hebben in Guatemala een graftombe ontdekt die mogelijk de laatste rustplek was van een machtige Maya-koningin. De vondst kan nieuw licht werpen op de politieke rol van vrouwen ten tijde van het klassieke Maya-tijdperk, zeiden deskundigen donderdag.
© ap.
© ap.
Een team Guatemalaanse en Amerikaanse deskundigen onder leiding van archeoloog David Freidel stuitte in een grafkamer in de koningsstad El Peru-Waka, in het noorden van Guatemala, op een stenen pot die volgens hen was gewijd aan Vrouwe K'abel, een vorstin uit de zevende eeuw. 'Vrouwe K'abel lag vlakbij een trap in een tempel elf meter onder de oppervlakte begraven', zei Freidel. 'K'abel was geen gewone persoon. Dat ze haar daar hebben begraven betekent dat ze belangrijk was; het betekent dat mensen haar bleven aanbidden'.

Naast de stenen pot werden andere aanwijzingen gevonden, zoals aardewerken schalen, juwelen van jade, duizenden scherven van lavaglas en een grote steen met inscripties die verwijzen naar Vrouwe K'abel.

De pot van albast toont het hoofd en de arm van een vrouw op leeftijd en tekeningen die wijzen op de naam van de koningin.

donderdag 4 oktober 2012

Bijlmerramp herdacht met minuut stilte

anp.
Met een minuut stilte is donderdag even na 18.30 uur de Bijlmerramp herdacht. Precies 20 jaar geleden stortte op dat tijdstip in de Amsterdamse Bijlmer de El Al-Boeing 747 neer op twee flatgebouwen. Volgens de organisatie kwamen naar schatting zo'n 350 mensen bijeen bij de 'boom die alles zag', de plek waar het vrachtvliegtuig op 4 oktober 1992 een gat sloeg in de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg.

De vliegramp kostte aan 43 mensen het leven. Tientallen raakten gewond. 'De Bijlmervliegramp is een gebeurtenis die zijn weerga niet kent', zei burgemeester Eberhard van der Laan tijdens de herdenking. 'Het heeft de stad, de wijk, de nabestaanden, buurtbewoners en reddingwerkers blijvend getekend. De jaren hebben de ergste pijnen misschien ingekapseld, maar niet verdreven.'Student verzon complete stage

Een student van de opleiding Instituut Sociale Opleidingen aan de Hogeschool Rotterdam verzon zijn complete stage. Hij of zij is inmiddels van school gestuurd, meldt het AD.

De student kreeg aanvankelijk alleen een sanctie opgelegd van de examencommissie voor het verzinnen van de stage, aldus Profielen.

De student deed alsof hij stage had gelopen bij een bedrijf en verzon ook het stageverslag, inclusief 178 vervalste handtekeningen. Een woordvoerster van de Hogeschool heeft laten weten dat het de eerste keer is dat een zware straf is opgelegd

Bron

Egypte laat christelijke kinderen vrij

Een Egyptische rechtbank heeft donderdag de vrijlating gelast van twee christelijke kinderen die de islam zouden hebben beledigd. De kinderen komen vrij vanwege hun leeftijd; ze zijn 9 en 10 jaar oud.

De Egyptische politie arresteerde de kinderen eerder deze week. Ze zouden over een papier hebben geplast waarop verzen uit de Koran stonden. De twee jongetjes komen uit het zuiden van het Noord-Afrikaanse land en zaten vast in een jeugdgevangenis

Bron

Honden houden vermiste kleuter warm in koude nacht

In Australië heeft de verdwijningszaak van de 4-jarige Riley Martin een miraculeuze afloop gekregen. Dankzij zijn drie trouwe honden én enkele vrijwilligers die mee kwamen zoeken na een hartverscheurende oproep via Facebook is de kleuter weer terecht.

De honden, Missy, Nitro en Bruno hielden de jongen met het Syndroom van Down warm in de ijskoude nacht. Het waren twee vrijwilligers die reageerden op een emotionele oproep op Facebook en mee kwamen zoeken in het holst van de nacht die een hond hoorden blaffen en zo de vermiste jongen aantroffen in een bos.

Het jongetje was weliswaar onderkoeld geraakt, maar door de warmte van de honden was hij toch voldoende warm gebleven.

Bron

Ophef over uitkering voor miljonairs VS

In de VS is ophef ontstaan over werkloosheidsuitkeringen voor huishoudens waar een miljoen dollar per jaar binnenkomt. Het gaat om circa 2400 Amerikanen in het jaar 2009, volgens de Congressional Research Service donderdag op tv-zender Fox News.

De uitkeringen gingen ook naar 954.000 mensen in huishoudens waar ruim 100.000 dollar binnenkwam. De Amerikaanse wet bepaalt dat iemand na ontslag een WW-uitkering krijgt, ongeacht het inkomen.

Het Huis van Afgevaardigden had eerder besloten tot een belasting op de WW-uitkering voor grootverdieners. Maar president Barack Obama nam die niet over.

'Om miljonairs een uitkering te geven is een toonbeeld van buitensporige uitgaven', foeterde de Republikeinse senator Tom Coburn tegen persbureau Bloomberg.

In Nederland heeft het inkomen van een partner ook geen invloed op de hoogte van de uitkering, voorzover er geen toeslag wordt ontvangen.

Bron

woensdag 3 oktober 2012

Barack en Michelle verklaren elkaar de liefde op Twitter: 20 jaar getrouwd

Barack en Michelle Obama in 1995. © ANP.
Waarschuwing: dit bericht is niet geschikt voor lezers die niet tegen mierzoete berichtjes kunnen. Het echtpaar Obama is vandaag twintig jaar getrouwd en dat delen ze graag met de rest van de wereld, op Twitter.
Barack Obama beet het spits af rond half zeven 's ochtends (Amerikaanse tijd). 'Twenty years ago today, I married the love of my life and my best friend. Happy anniversary, Michelle. -bo', zo twitterde de Amerikaanse president. Het bericht werd meer dan 15.000 keer geretweet. 

Een uurtje later gooide het team-Obama er een campagnetweet achteraan: 'Only 34 days until Election Day. RT if you're excited to cheer on President Obama in tonight's debate.' Vannacht om 3.00 uur Nederlandse tijd is het eerste verkiezingsdebat tussen Obama en zijn uitdager Mitt Romney. 

Na de campagnetweet volgde weer een liefdesverklaring. 'Twenty years together', schreef Obama en stuurde een huwelijksfoto uit 1992 mee aan zijn meer dan 20 miljoen volgers. 

Rond half acht antwoordde Michelle, ook met een tweet. 'Happy 20th anniversary, Barack. Thank you for being an incredible partner, friend, and father every day. I love you! -mo', schreef ze. Het bericht werd niet lang daarna door Barack geretweet. 

Als klap op de vuurpijl stuurden zowel Michelle als Barack nog een link de wereld in naar een speciale websitewaar men het jubilerende stel kan feliciteren door een digitale 'kaart' te ondertekenen. Een e-mailadres achterlaten is overigens verplicht.
Trouwfoto van Barack en Michelle Obama. © ANP.
Wat een prachtig koppel. Ze zullen vele mensen ontroeren met hun liefde voor elkaar en hun gezin.
Eva
Bron