Translate

zaterdag 8 september 2012

'Ron P. bekent moord aan medegevangene'

Ron P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de Rijswijkse Anneke van der Stap, zou zijn daad hebben bekend aan een medegevangene. Die zou het gesprek hebben opgenomen met een mobiele telefoon die hij illegaal in zijn cel had. Dat schrijft het AD op basis van dossierstukken die de krant in bezit heeft.

Volgens het AD heeft de medegedetineerde de geluidsopnames naar een telefoon buiten de gevangenis gestuurd. Hij weigert de opnames aan de recherche te geven, omdat hij hulp wil in zijn eigen proces. Justitie heeft een deel van de opnames boven water weten te krijgen, zegt de krant.

Uit het dossier zou blijken dat de medegedetineerde van Ron P. daderkennis heeft, schrijft het AD. Zo zou hij vertellen over de bosjes waar Anneke werd gevonden en zou hij weten dat zij 'buiten de bus' is omgebracht. Ook zou P. aan hem een strategie hebben onthuld om de moord op Van der Stap op een ander af te schuiven, aldus de krant.

Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de details uit het dossier die het dagblad in bezit zegt te hebben. Wel laat een woordvoerder van het OM weten dat ondanks onderzoek door justitie 'ons niets is gebleken van het bestaan van een opname met een bekentenis'.

Het proces tegen Ron P. in de zaak Van der Stap begint maandag. P. is al eerder veroordeeld tot 18 jaar cel voor de moord op Christel Ambrosius. Die zaak is bekend geworden als de Puttense moordzaak. In die zaak is hij tot 18 jaar cel veroordeeld. P. ontkende dat hij Christel heeft vermoord en hij ontkent ook in de zaak-Van der Stap.

Bron

Mogelijk 3 toestellen betrokken bij ongeval met CDA-reclamevliegtuigje

Boven het natuurgebied Meijendel bij Den Haag zijn zaterdag rond 16.15 uur mogelijk drie vliegtuigjes met elkaar in botsing gekomen. Een toestel, dat als reclamevliegtuigje was ingehuurd door het CDA, heeft een voorzorgslanding gemaakt op het strand. Dat meldde het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Een tweede vliegtuigje is veilig geland op Rotterdam The Hague Airport. Beide piloten bleven ongedeerd, aldus een woordvoerder. Een derde toestel met een gele kleur zou in de duinen bij Wassenaar terecht zijn gekomen.

Vanwege het zomerse weer zijn er veel mensen op het strand, maar volgens de zegsman van de KLPD is ook op het strand niemand gewond geraakt.

Bron

'Gestolen schilderij ligt in boedel oud-minister'

Het gestolen paneel van het wereldberoemde altaarstuk De Aanbidding van het Lam Gods is in bezit van de familie van wijlen de Belgische oud-minister August De Schryver. Dat beweren twee anonieme tipgevers, die vorig jaar het bisdom Gent benaderden met de mededeling dat zij over de teruggave van het kunstwerk wilden bemiddelen.

Dat schrijft de Vlaamse krant De Standaard zaterdag.
Het paneel De Rechtvaardige Rechters van het drieluik van de gebroeders Van Eyck is spoorloos sinds het in 1934 uit de Sint-Bataafskathedraal werd gestolen. Er wordt al decennialang gespeculeerd over het lot van het kunstwerk en de identiteit van de daders.

Begin 2011 meldde zich eerst een bejaarde man bij het bisdom, die zich opwierp als tussenpersoon. De familie De Schryver zou het gestolen luik op een discrete manier willen teruggeven. Een half jaar later belde een wat jonger klinkende man met slecht nieuws. De familie zou verdeeld zijn geraakt over de kwestie, en ruziën over houden of afstaan.

De nabestaanden van de katholieke oud-minister De Schryver ontkent volgens De Standaard dat zij iets met het gestolen paneel van doen hebben. De Schryver werd al vaker genoemd door onderzoekers van de diefstal. De roof zou onderdeel zijn van een machtsstrijd die destijds in zijn christendemocratische partij woedde. Maar tot dusver ontbreekt bewijs.

Bron

vrijdag 7 september 2012

Moord Annecy draagt tekenen van commando-actie

Twee dagen na de raadselachtige misdaad met vier doden in de Franse Alpen draait het onderzoek op volle toeren. De moord op het Iraaks-Brits gezin in de Franse Alpen draagt de tekenen van een commando-actie, zo heeft SkyNews op gezag van Britse politiebronnen gemeld. Elk van de drie volwassenen in de auto is door twee gerichte schoten in het voorhoofd gestorven. De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij bij het Meer van Annecy.

Er is in verband met de dodelijke schietpartij in de Franse Alpen een gerechtelijk onderzoek naar 'moorden' en 'pogingen tot moord' geopend, zo heeft het parket van Annecy vandaag volgens de regionale krant Le Dauphiné Libéré aangekondigd.

Bij het bloedbad werden drie vakantiegangers uit Groot-Brittannië en een Franse fietser vermoord. Twee meisjes overleefden het drama. De politie onderzoekt of een vete tussen broers te maken heeft met de moordpartij bij het Meer van Annecy.

Halve minuut
De vier slachtoffers werden met schoten in het hoofd afgemaakt. Elk van de drie volwassenen in de auto is door twee gerichte schoten in het voorhoofd gestorven. De Franse fietser, wiens lijk buiten de auto is aangetroffen, vertoont vijf schotwonden. De operatie zou niet langer dan een halve minuut hebben geduurd. Het is niet uitgesloten dat met meerdere wapens is gevuurd.Contactlenzen? Dan is dit je ergste nachtmerrie

Experten waarschuwen voor een parasiet die in leidingwater, stof en zwembaden leeft en die, eens gevangen onder een contactlens, aan het hoornvlies begint te vreten. De schade kan leiden tot blindheid. Toch nuanceren ze de zaak door te stellen dat je nu niet onmiddellijk je lenzen moet verbannen. Er zijn namelijk heel wat maatregelen die je zelf kan ondernemen om het risico zo laag mogelijk te houden.

De parasiet staat bekend als de Acanthamoebe en werd gevonden in stof, zee- en leidingwater en zwembaden. Hoewel het aantal gekende besmettingen niet groot is, waarschuwen experten voor een uiterst pijnlijke en lange behandeling, die zelfs niet altijd effectief is. n het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, zijn er jaarlijks 75 slachtoffers, waarvan er enkele blind achterblijven.

De parasiet wordt bestreden met Dettol-achtige druppels die in het ziekenhuis elke 20 minuten moeten worden toegediend, dag en nacht, tot drie weken. Bij de ernstige gevallen wordt een hoornvliestransplantatie uitgevoerd.

Nachtmerrie
"Het is een potentieel probleem voor iedereen die lenzen draagt want de parasiet is overal", verklaart Fiona Henriquez van de West of Scotland universiteit. Wanneer contactlenzen in de ogen worden gestopt, begint de amoebe zich een weg door het hoornvlies te eten, vergelijkbaar met ratten onder een hete emmer. Onderweg kweekt de parasiet rustig verder.


Chirurg gaat eten, patiënt sterft op operatietafel

In Zweden is een 72-jarige patiënt overleden tijdens een nieroperatie. De man werd aan zijn lot overgelaten toen de chirurg en de anesthesiste het tijd vonden om een hapje te gaan eten. Het incident gebeurde in een ziekenhuis in Lidköping.

De patiënt werd om 10.45 uur onder verdoving gebracht om een tumor uit een nier te verwijderen, schrijft het Zweedse Aftonbladet. Klokslag 12 uur hield de chirurg het evenwel voor gezien. Hij ging lunchen. Een kwartier later verliet ook de anesthesiste de operatiezaal om een hapje te gaan eten. De patiënt bleef alleen achter.

Onbekwame vervangster
Minuten later daagde een vervangster voor de anesthesiste op. Zij was evenwel als 'gewone' verpleegster actief in de orthopedische afdeling en was niet vertrouwd met het beademingstoestel waaraan de 72-jarige nierpatiënt was gekoppeld.

Bloeding
Een uur later begon de patiënt plotseling te bloeden en ging zijn bloeddruk snel omlaag. De vervangster probeerde wanhopig de lunchende anesthesiste te bereiken. Toen de chirurg en de hoofdanesthesiste eindelijk terugkwamen, stelden zij vast dat het beademingstoestel uitgeschakeld was. De patiënt had acht minuten geen zuurstof meer gekregen.donderdag 6 september 2012

"Van cocaïne tot watten eten, zolang we maar mager zijn"

Het 'Fashion Week'-seizoen is vandaag weer geopend met de start van de modeweek in New York. Elk jaar opnieuw duikt de problematiek van eetstoornissen bij graatmagere modellen en het bijhorende ongezonde ideaalbeeld weer op. Eén model heeft de moed bijeen geraapt om te getuigen hoe het er achter de schermen echt aan toe gaat. Kira Dikhtyar praat over de extreme manieren waarop modellen hun lijntje behouden.

Catwalkmodel Kira Dikhtyar getuigt

"Kettingroken, dagelijkse darmspoelingen, laxeermiddelen, dieetpillen, amfetamines, hongeronderdrukkers, ... dit zijn slecht een paar technieken waarmee collega's hun eetlust afremmen", getuigt de Russische Kira Dikhtyar.

Cocaïne en co
Ze gaat verder: "Ik heb al genoeg verhalen gehoord van modellenbureaus die het gebruik van cocaïne en speed stimuleren om het metabolisme te versnellen en minder te eten".

"Ook een heleboel soorten injecties worden steeds populairder, waaronder HCG (zwangerschapshormoon dat de honger zou onderdrukken) in combinatie met een dieet van slechts 500 calorieën, en T3 schildklierinjecties die gezonde modellen inspuiten om hun metabolisme in overdrive te zetten", klinkt het. Nochtans zijn de gevaren van HCG ondertussen al gekend, van bloedklonters en galstenen tot beroertes.

Bolletjes watten
Het wordt nog absurder... Zo claimt de 24-jarige Kira dat sommige modellen zich volstoppen met bolletjes watten om te vechten tegen een lege maag. Zelf werd ze nog maar één keer in haar hele carrière geweigerd omdat ze te dun was, net nu, voor de opkomende show van designer Elie Tahari in New York.


Bron

Goedkoop uit eten? Betalen met zelf geteelde groenten

De crisis slaat ook hard toe in de wereld van gastronomen en eetgelegenheden. Een Italiaans restaurant in Florence heeft daarom een plan bedacht om klanten die geen geld meer hebben, toch aan tafel te krijgen en te voorzien van heerlijkheden.

Restauranteigenaar Donella Faggioli zei tegen het Italiaanse persbureau ANSA dat vanaf het einde van deze maand gasten met zelf geteelde of gemaakte etenswaren kunnen betalen voor de gerechten uit de traditionele Toscaanse keuken die het restaurant aanbiedt.

Na een reservering kunnen gasten komen eten en afrekenen met hun zelf geteelde groenten, fruit of bijvoorbeeld zelf gerookt vlees. Die worden dan weer in de keuken van het restaurant gebruikt. Het is volgens Faggioli 'een manier door de hele moeilijke situatie waarin we leven heen te komen'.

Bron

Slapende Russin op scooter ontsnapt aan de dood

Voor een Russische vrouw die in slaap valt op haar scooter loopt het maar net goed af. Ze reed op de snelweg toen ze langzaamaan in slaap sukkelde. Ze week daardoor af naar de andere weghelft en werd geschampt door een naderende vrachtwagen.

De vrouw bevond zich op een snelweg in Rusland, toen het ongeval zich voordeed. De autobestuurder achter haar wist het incident vast te leggen met een dashboard camera.

We zien op de beelden hoe een enorme vrachtwagen nog net kan uitwijken voor de scheurende slaapster, maar haar toch zijdelings raakt en terug op haar eigen rijbaan duwt. Daar komt ze lelijk ten val, terwijl haar scooter nog een eindje voortrijdt en uiteindelijk tot stilstand gebracht wordt door de bumper van een aankomende wagen.

Een getuige schiet de vrouw onmiddellijk te hulp en begeleidt haar naar de kant van de weg. De vrouw is bij bewustzijn en lijkt er zonder veel kleerscheuren vanaf gekomen te zijn. De identiteit van de schone slaapster is nog niet bekend.


Bron

woensdag 5 september 2012

Bijzondere tweeling geboren: een meisje is zwart, zusje is blank

De Britse kersverse mama Pamela Frazer was nogal verrast toen ze haar pasgeboren tweeling voor het eerst te zien kreeg: ze zette vorige maand namelijk een blank en een zwart meisje ter wereld.

De pasgeboren Candice Anne heeft een donkere huid, zwart haar en donkere ogen, haar tweelingzusje Aleisha Lilly is blank met blonde lokken en lichte ogen. Mama Pamela Frazer en haar partner Oswald hebben beiden zowel blank als zwart bloed door hun aders stromen. "Mijn moeder heeft Jamaicaanse, Afrikaanse en Ierse voorouders, mijn vader is blank. De vader van Oswald is Jamaicaans, zijn moeder heeft Jamaicaanse en Ierse roots. De trotse Pamela Frazer, die een maand geleden is bevallen, kan er wel met de situatie lachen. Gisterenavond zei ze: "Ik kan me in elk geval al niet vergissen tussen de twee."

Verklaring
"Dit fenomeen komt vaak voor bij broers en zussen, maar voor een tweeling is dit wel heel zeldzaam. De dokter zei dat de kans een op een miljoen is." Maar ook papa Oswald is ontzettend trots op zijn twee dochters: "Ik zag ze en hield meteen van hen. Net na de geboorte leken ze erg op elkaar, maar nu zijn ze erg verschillend." Tweelingen kunnen een andere huidskleur hebben wanneer twee aparte eicellen bevrucht worden door twee zaadcellen. Dit betekent dat de genen die de huidskleur bij elk kind bepalen verschillend kunnen zijn.Orkaan zorgt voor 15.000 stinkende ratten op stranden

De orkaan Isaac raasde vorige week langs de Amerikaanse zuidkust. De schade voor de mens viel mee, maar heeft een slachting onder een bepaalde faunasoort ontketend. Enkele dagen na de storm werden de stranden plots overspoeld met duizenden dode en zwaar stinkende beverratten.

De stranden van de kust langs van de Amerikaanse staat Mississippi moesten worden gesloten, terwijl honderden schoonmakers in beschermende kleding hun handen vol hebben aan het opruimen van de rottende kadavers.

Beschermende kleding is in dit geval noodzakelijk, naast de stank verspreiden de lijken ook ziektekiemen. Bij een eerdere opruimactie werden opruimers die zich niet goed hadden beschermd ziek. De stank is extra penetrant omdat de lijken in het water opzwellen en wanneer ze eenmaal aan land aanspoelen openbarsten.

Kenners schatten dat er tussen de 15.000 en 18.000 ratten langs de waterrand liggen. Mondjesmaat spoelen er nog steeds kadavers aan. Een medewerker van de regionale milieudienst wist nog te melden dat de lijken 'gewoon' met het huisvuil mee worden verbrand.

Beverratten komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, maar komen ook in onze omgeving voor, ze kunnen tot 60 centimeter lang worden en tot negen kilo zwaar. De beesten zijn schadelijk omdat ze tunnels graven en daardoor dijken kunnen aantasten. Ze zijn niet zeldzaam of beschermd en worden (net als muskusratten) actief bestreden.

Bron

Dodental West-Nijlvirus VS stijgt snel

Het West-Nijlvirus heeft dit jaar al 87 levens geëist in de Verenigde Staten. Een stijging van 21 in een week tijd, blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van de Centers for Disease Control (CDC).

In totaal zijn tot dusver bijna 2000 Amerikanen ziek geworden. Bijna de helft van de meldingen komt uit de staat Texas. De VS kampen met de grootste uitbraak sinds de ziekte in 1999 in het land werd ontdekt. Twee weken geleden lag het dodental nog op 41.

Bron

dinsdag 4 september 2012

Reus uit 'The Green Mile' (54) overleden in Los Angeles

De Amerikaanse acteur Michael Clarke Duncan, de ster uit 'The Green Mile', is op 54-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat laat zijn verloofde weten in een persbericht. Zijn dood zou volgens eerste berichten onverwacht zijn. De acteur werd op 13 juli getroffen door een hartstilstand en is hiervan nooit meer hersteld.

Duncan is het meest bekend van zijn rol als John Coffey in de film 'The Green Mile' (1999), waarvoor hij genomineerd werd voor een Oscar en een Golden Globe. Hij vertolkte er de rol van een imposante gevangene op de afdeling terdoodveroordeelden. Duncan is twee meter groot, maar werd op het scherm nog groter voorgesteld. Maar hij speelde ook in vele andere films, zoals 'The Whole Nine Yards', 'Armageddon' en 'Daredevil'.

Voor hij doorbrak als acteur, was hij bodyguard van beroemdheden, zoals Will Smith en LL Cool J.

Bron

"FBI luistert miljoenen iPhones en iPads af"

Het hackerscollectief Antisec wrijft de federale Amerikaanse politiedienst FBI aan op grote schaal data te hebben verzameld van gebruikers van de iPhone en iPad van Apple. Om dit te staven, publiceert de groep een gigantische lijst van identificatienummers van zo'n toestellen (UDIDS).

Antisec zegt te hebben ingebroken in de beveiligde draagbare computer van een agent van de cyberafdeling van de FBI. Die bevatte een lijst van 12.637.232 iOS-toestellen, inclusief UDID's, gebruikersnamen, toestelnamen, toesteltypes, Apple Push Notification Service-tokens, postcodes, mobiele telefoonnummers, adressen enzovoort, zo citeert zdnet.be de hackers.

Als naar eigen zeggen bewijs van die vondst heeft Antisec éen miljoen UDIDS op het internet gepubliceerd, zij het met weglating van de meeste persoonlijke informatie. Een "Unique Device Identifier" (UDID) is een unieke combinatie van cijfers en letters die Apple gebruikt om iOS-toestellen zoals de iPhone te identificeren. De nummers werden voorheen door ontwikkelaars gebruikt om gebruikersdata van geïnstalleerde apps te kunnen volgen en massaal kopiëren daarvan tegen te gaan.

Hoewel UDID's op zichzelf onschadelijk zijn, kunnen ze in combinatie met andere persoonlijke informatie worden gebruikt om de gangen na te gaan van Apple-gebruikers. Apple heeft hiervoor in het verleden fikse kritiek gekregen en heeft daarom besloten om de toegang naar de ID's flink te beperken voor zijn ontwikkelaars.

Bron

In elkaar geslagen Nederlander overleden

De 39-jarige Nederlander die zaterdag in het Zuid-Australische Gawler, een voorstad van Adelaide, in elkaar werd geslagen, is in een ziekenhuis in Adelaide overleden. Dat hebben Australische media dinsdag gemeld.

Kassenbouwer Henk van Oosterom (39) uit Den Haag die in Australië een werkvergunning had en acht weken in het land was, probeerde zaterdagochtend vechtende mensen tot kalmte te brengen en werd vervolgens zelf het slachtoffer van agressie. Hij werd met ernstige hoofdwonden in het ziekenhuis opgenomen.

Rake klappen
Van Oosterom stond omstreeks half vier bij een horecagelegenheid in Gawler op een taxi te wachten toen een groepje Australiërs ruzie kreeg. 'Henk sprong ertussen, maar kreeg rake klappen van een tweede groep die zich er ook mee bemoeide,' zegt Martin Steentjes van Van der Hoeven Horticultural Projects uit Den Hoorn in het AD.


Brandwonden door crème 'kwakzalver' Rineke van den B.

Het Openbaar Ministerie zoekt slachtoffers van de vermoedelijke kwakzalver Rineke van den B. De politie heeft de 52-jarige afgelopen vrijdag opgepakt tijdens opnames van het programma Tros Radar. Ze verkocht zogenoemde zwarte zalf en beweerde dat huidkanker daarmee te genezen was, terwijl het goedje ernstig letsel kan veroorzaken, zoals brandwonden. Dat meldt het AD.


Zelf gelooft Van den B. er heilig in. Koop een potje 'zwarte zalf' en je bent genezen van huidkanker. Slagingspercentage: 99 procent. Iets wat geen enkele oncoloog kan garanderen. Je hoeft het maar één keer op te smeren en kunt er je leven lang mee doen. En dat voor slechts 43 euro.

Verborgen opnames
Tijdens bijeenkomsten door het hele land prees Rineke van den B. uit Oud-Beijerland op deze manier haar 'wondermiddel' aan. Ze ontraadde mensen zelfs de reguliere gezondheidszorg, weet redacteur Kelly Valk van Tros Radar. Valk bezocht een bijeenkomst van Van den B. en maakte verborgen opnames. Ze deed alsof haar moeder huidkanker had. 'Ik vroeg haar of het met die zalf nog noodzakelijk was om chemotherapie te volgen. Dat was niet nodig vertelde ze.'

Haar zogenaamde wondermiddel 'zwarte zalf' zou eeuwen geleden door de indianen zijn ontdekt. Door het goedje op te smeren ontstaat een zwarte korst. Als deze er afvalt, is de kanker volgens Van den B. genezen. Maar in werkelijkheid is het middel verboden in landen als de Verenigde Staten, Duitsland en Australië.