Translate

zaterdag 25 augustus 2012

Meerdere miskramen: het gevolg van extreem hoge vruchtbaarheid?

Specialisten stellen dat vrouwen die herhaaldelijk miskramen krijgen wel eens buitengewoon vruchtbaar kunnen zijn. Zo zouden imperfecte embryo's, die doorgaans onopgemerkt verdwijnen nog voor het uitblijven van de menstruatie, zich toch inplanten in de baarmoeder.

"Veel vrouwen die meerdere miskramen ervaren, voelen zich schuldig omdat hun lichaam zwangerschap afwijst, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat de oorzaak niet moet gezocht worden in het feit dat ze geen kinderen kunnen dragen, maar in de ontdekking dat ze supervruchtbaar zijn. Imperfecte embryo's die anders nooit zouden overleven, worden toch geïmplanteerd in de baarmoeder", verklaart professor Nick Macklon.

Miskraam
Voor dit onderzoek werkte Macklon samen met een team van de universiteit van Utrecht. Cellen uit de baarmoederwand van vrouwen met meerdere miskramen werden onderzocht en vergeleken met cellen van dames met een normale vruchtbaarheidscyclus. Hieruit blijkt dat de cellen van buitengewoon vruchtbare vrouwen niet selectief zijn in de kwaliteit van embryo's en bovendien het inplanten aanmoedigen.Man stuurt stukje vinger naar Franse minister

Een wanhopige gevangene in Frankrijk heeft een stuk van zijn vinger afgesneden en opgestuurd naar de Franse minister van Justitie. Hij wilde met deze bizarre daad aandacht vragen voor zijn verzoek om overplaatsing naar een andere gevangenis.

De envelop met het stuk vinger was donderdag bezorgd bij het kantoor van minister Christiane Taubira. Bij de vinger was een briefje gevoegd, waarin hij pleitte voor overplaatsing naar een gevangenis dichter bij zijn familie. 'Een trieste zaak', zei een woordvoerder van de minister.

Franse gevangenissen kampen met overbevolking. De cellen herbergen een recordaantal van 67.000 mensen dit jaar, wat er 10 jaar geleden nog 50.000 waren.

Bron

Tragisch: bruid verdrinkt bij waterval in Canada

In Canada is een bruid verdronken nadat ze in het water terechtkwam vlakbij een waterval. Het tragische ongeval deed zich voor in Rawdon in de provincie Quebec, 70 kilometer ten noorden van Montréal.

De 30-jarige vrouw was op 9 juni gehuwd en wilde nu in haar trouwjurk foto's laten nemen bij de Dorwin Falls. Tijdens de fotoshoot stond ze met haar voeten in het water. Maar doordat haar trouwjurk zich volzoog met water, verloor ze het evenwicht en werd ze meegesleurd in de Ouareau River.

De fotograaf liet onmiddellijk zijn apparatuur vallen om de vrouw ter hulp te snellen. Samen met een omstander probeerde hij haar nog te redden, maar dat lukte niet doordat haar jurk zo zwaar was geworden.

Een reddingsteam kwam vervolgens ter plaatse. Het lichaam van de vrouw was lange tijd vermist. Politieagenten, brandweermannen en lokale duikers kamden de omgeving uit. Enkele uren later werd het levenloze lichaam 30 meter verderop teruggevonden en uit het water gehaald.

Bron

donderdag 23 augustus 2012

'Bijtende ranja was reinigingsmiddel voor vaatwassers'

De 'ranja' waar twee meisjes woensdag in een ROC in Tilburg ernstige verwondingen door opliepen was een reinigingsmiddel voor vaatwassers. Dat zegt ROC-directeur Joep Reijven. Volgens Reijven heeft iemand in de keuken van de school het donkergele middel aangezien voor ranja. 'Het gaat hier om een vergissing', verklaart de directeur.

De politie onderzoekt de zaak nog en laat weten opzet niet uit te sluiten. Voor de ROC-directeur staat echter vast dat de 16-jarige meisjes het gele reinigingsmiddel hebben gedronken dat er 'als twee druppels water uitziet als sinaasappelranja'.

Volgens zijn verklaring stond op de vloer van de keuken een jerrycan met het reinigingsmiddel. Dit werd met een schenkkan in de vaatwasser geschonken. Medewerkers hebben woensdag met hetzelfde type schenkkan ranja ingeschonken waardoor de vergissing kon plaatsvinden, aldus de directeur.

Reijven is 'ontzettend geschrokken' door het voorval. 'Meteen nadat duidelijk werd dat de meisjes gewond waren hebben we 112 gebeld', zegt de directeur.

De twee meisjes uit Tilburg en Berkel Enschot liepen door het drinken van het bijtende middel brandwonden en blaren op in mond, keel en mogelijk ook de slokdarm, meldt de politie. De meisjes werden opgenomen op de intensive care. Een van hen ligt daar nog. Een jongen kon nog net op tijd de vloeistof uitspugen. Hij is na behandeling in het ziekenhuis naar huis gestuurd.

Bron
Les ook: Meisjes gewond na drinken 'bijtende' ranja

'Eiffeltoren is 434 miljard euro waard'

De Eiffeltoren is het duurste monument van Europa. Uit een studie blijkt dat het bouwwerk in Parijs maar liefst 434 miljard euro waard is. Daarmee is de Franse toren bijna vijf keer meer waard dan het Colloseum in Rome.

 Het onderzoek dat de Kamer van Koophandel in Monza deed, bestaat uit een vergelijking van de waarde van een aantal bekende historische monumenten en bouwwerken in Europa.

Het onderzoek is echter niet gebaseerd op de materiële waarde maar op het imago, de 'merkbekendheid' en de esthetische kwaliteiten van de bezienswaardigheden. Op basis van die gegevens wordt de trots van Parijs dus geschat op 434 miljard euro.

Het Colloseum in Rome staat op de tweede plaats. Het bouwwerk is 'amper' 91 miljard euro waard, een miljard meer dan de nog onafgewerkte Sagrada Familia van Gaudi in Barcelona.

Andere bekende monumenten op de lijst zijn de kathedraal van Milaan, goed voor 82 miljard euro, de Tower of London (70,5 miljard euro), het Pradomuseum in Madrid (59 miljard euro) en Stonehenge (10,5 miljard).

De Italianen plakken voor de aardigheid ook een som op het Witte Huis. Het bekende optrekje in Washington DC is goed voor zo'n 81 miljard euro.

Bron

Thaise moeder verwart zoons met varkens en eet ze op

Een Thaise vrouw is aangeklaagd voor het doden, koken en opeten van haar eigen zoons. De vrouw dacht dat haar zoons varkens waren. De geestelijk zieke vrouw bleek te maken te hebben met hevige hallucinaties toen zij de misdaad pleegde.

De vrouw, die lid is van de Musur bergstam in Chiang Mai, het noordelijke district van Thailand, heeft haar zonen van 1 en 5 jaar 'afgeslacht' en opgegeten. Zo schrijft de Bangkok Post. Volgens de Thaise krant trof de politie de vrouw slapend aan met een aantal lichaamsdelen bezaaid om haar heen. De vrouw is vanaf 2007 in behandeling voor een geestelijke ziekte.

Een of twee maanden geleden is de vrouw gestopt met het nemen van haar medicijnen. Uit een ziekenhuisrapport komt naar voren dat de vrouw leed aan heftige hallucinaties en bang was dat iemand haar iets aan zou doen.

Dit jaar vonden er meerdere gevallen van kannibalisme plaats. Zo heeft de politie in Papoea-Nieuw-Guinea een man opgepakt voor het opeten van penissen en hersenen van zijn slachtoffers. In Brazilië zijn drie mensen opgepakt nadat zij een aantal vrouwen opzettelijk hebben gebakken en opgegeten.

Bron

Boze man bijt giftige cobra dood

Een man in Nepal heeft een gifslang doodgebeten nadat de cobra hem had gebeten. Dat meldde een Nepalese krant donderdag.

De slang sloeg dinsdag toe terwijl Mohamed Salmo Miya (55) aan het werk was op zijn rijstveld. Hij zette de achtervolging in, ving de slang en beet net zo lang totdat het reptiel het leven liet. 'Ik had hem kunnen doden met een stok, maar deed het met mijn tanden omdat ik boos was', vertelde Miya in de Annapurna Post.

Hij moest zich voor de slangenbeet laten behandelen, maar verkeert niet in levensgevaar.

De politie liet weten dat Miya vrijuit gaat omdat de slang niet voorkomt op de Nepalese lijst van beschermde diersoorten.

Bron

dinsdag 21 augustus 2012

Verband tussen tandenpoetsen en dementie

Wetenschappers van de universiteit van Californië hebben een verband aangetoond tussen tandenpoetsen en dementie. Onder ouderen die hun gebit goed verzorgen, komt blijkens het onderzoek dementie aanmerkelijk minder vaak voor.

Tijdens het onderzoek, dat zich uitstrekte over een periode van achttien jaar, werden 5500 oudere patiënten gevolgd. Deelnemers die hun tanden gemiddeld minder vaak dan eens per dag poetsten, bleken tot 65 procent meer kans te hebben op het ontwikkelen van dementie, vergeleken met deelnemers die hun tanden dagelijks poetsten.

Ontstekingen
Ontstekingen die worden veroorzaakt door bacteriën van tandvleesaandoeningen, zijn wel al vaker in verband gebracht met hartaanvallen, beroertes en suikerziekte. Blijkens andere onderzoeken worden in de hersenen van mensen die lijden aan Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie, vaker bacteriën aangetroffen die verband houden met tandvleesaandoeningen dan in mensen zonder Alzheimer.

Een van de onderzoekers zegt dat de bacteriën van tandvleesaandoeningen kunnen doordringen tot de hersenen, en daar ontstekingen en hersenschade kunnen veroorzaken. De studie is gepubliceerd in de Journal of the American Geriatrics Society.

Bron

40 miljoen aan fraude met toeslagen

De Belastingdienst is over het afgelopen jaar op zo'n 40 miljoen euro aan fraude met toeslagen voor zorg, huur of kinderopvang gestuit. Daarnaast lopen er nog bij 160 dossiers met een belang van 40 miljoen strafrechtelijke procedures.

Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) schrijft dat dinsdag aan de Tweede Kamer. Met een aantal extra maatregelen wil hij volgend jaar de strijd tegen fraude onverminderd doorzetten. Zo kondigde het kabinet eerder al aan dat mensen die tot twee keer toe fraude plegen met toeslagen vanaf volgend jaar kunnen rekenen op een boete van 150 procent van het terug te vorderen bedrag. Verder stopt de Belastingdienst de uitbetaling van een toeslag als iemand niet reageert op het verzoek inkomen uit het buitenland op te geven.

De hoogte van het inkomen bepaalt de toeslag. De Belastingdienst wil ontvangers van toeslagen helpen het inkomen beter in te schatten. Als blijkt dat iemand 2 jaar op rij ten onrechte huurtoeslag uitgekeerd heeft gekregen, dan kan die stopgezet worden.

Bron

Voorwaardelijke doodstraf voor vrouw gevallen politicus China

Gu Kailai, de echtgenote van een gewezen Chinese toppoliticus, is vandaag voorwaardelijk veroordeeld tot de doodstraf vanwege de moord op de 41-jarige Britse zakenman Neil Heywood. Kailai heeft een bekentenis afgelegd. Ze moet ten minste 14 jaar in de gevangenis doorbrengen.

Gu heeft Heywood vorig jaar november vergiftigd. Tijdens het proces verklaarde ze dat ze was ingestort en vreesde voor het lot van haar zoon, die verwikkeld was in een ruzie met de zakenman.

Gu is getrouwd met Bo Xilai. Hij leidde de Communistische Partij in Chongqing. Eerder was hij minister van Handel. Hij stond bekend om zijn genadeloze strijd tegen corruptie en was de rijzende ster van de communisten. Dit najaar zou Bo promoveren naar de hoogste kringen in de Chinese politiek.

In februari viel hij in ongenade. Zijn politiechef werd betrapt bij een Amerikaans consulaat, mogelijk omdat hij wilde overlopen. Bo werd ontslagen als partijchef in Chongqing en geschorst als lid van het politbureau van de partij. In april werd Gu opgepakt

Bron

maandag 20 augustus 2012

Verkeersboetes uit België niet meer geïnd

De Nederlandse verkeersovertreder die daarvoor bij onze zuiderburen een boete krijgt, gaat vrijuit. Duizenden boetes van Nederlanders worden namelijk sinds begin 2012 niet meer geïnd. De Belgische politie vindt het te veel moeite om de kentekengegevens op te vragen in een nieuw computersysteem.

Tot dit jaar vroegen Belgische agenten informatie over verkeersovertreders bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) in Veendam via visitekaartjes, faxen en e-mails. Het RDW werkt niet meer mee aan deze 'informele' methodes. Dat meldt het AD. Het kost te veel tijd, want er waren in Veendam tien mensen mee bezig. De Belgische politie klaagt nu dat het RDW daarmee is gestopt.

Veel politiekorpsen in België leggen bekeuringen aan Nederlanders nu naast zich neer, want zonder adresgegevens kan een boete toch niet worden geïnd. In Antwerpen worden de kentekens genoteerd in de hoop de Nederlander bij een volgende gelegenheid wel de bon te kunnen overhandigen.

'Het is onzin dat wij hindernissen opwerpen,' zegt Hans van der Bruggen, voormalig adjunct-directeur van de RDW en nu voorzitter van de Europese associatie van kentekenautoriteiten. 'Politiekorpsen kunnen terecht bij het nieuwe Europese systeem. Ook de Belgen.'

Bron

's Avonds laat eten maakt niet dikker

Wie 's avonds laat nog een rijkelijke maaltijd opneemt, pleegt een aanslag op zijn lijn, luidt de mythe. Recent Duits onderzoek toonde echter aan dat om af te vallen niet het tijdstip, maar wat je in mond stopt van belang is.

Voedingsdeskundige Gisela Olias aan het Duitse Instituut voor Humane Voeding in Potsdam ontdekte dat het niet uitmaakt wanneer je iets eet, maar dat vooral de inhoud van de maaltijden telt. Dat schrijft de Berliner Morgenpost. 'Wie 's ochtends veel calorieën opneemt en 's avonds bijna niets, heeft uiteindelijk evenveel opgenomen als wie dit over een hele dag verspreidt. Je valt dus niet af door 's avonds een maaltijd over te slaan, het enige waar je op moet letten bij het vermageren is dat je minder opneemt dan je verbruikt.'

Ook kun je prima iets eten twee uur voordat je naar bed gaat. Je verbrandt de opgenomen calorieën dan simpelweg de volgende ochtend. Toch adviseert Olias om 's avonds laat niet te veel te

Bron

Minder tienermoeders dan ooit in Nederland

In Nederland zijn in 2011 minder tieners dan ooit moeder geworden. 2365 meisjes onder de 20 kregen een kind, dat is minder dan 5 op de 1000. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

Het aantal tienermoeders is lager dan het CBS ooit heeft waargenomen. Wel zijn er grote verschillen tussen de herkomstgroepen. Onder in Nederland geboren Antilliaanse meisjes onder de 20 is het aantal tienermoeders ruim zes keer zo hoog als onder autochtone meisjes. In Nederland geboren Turkse tienermeisjes daarentegen krijgen minder vaak een baby dan autochtone tienermeisjes.

De afgelopen decennia is het aantal tienermoeders in Nederland sterk gedaald. Veertig jaar geleden kregen 22,3 per duizend meisjes een kind. In 2011 was dat 4,8 per duizend.

Preventie
Dat Nederland het goed doet in het terugdringen van het aantal tienermoeders, herkent ook Rineke van Kessel, directeur van het Fiom, die onder meer hulpverlening verzorgt aan tienermoeders. Maar Van Kessel waarschuwt wel dat het belangrijk is dat er aandacht blijft voor de preventie van tienerzwangerschappen. 'Het is net zoals bij campagnes voor stoppen met roken. Daar moet je ook niet mee stoppen als veel mensen stoppen met roken. Je moet aandacht blijven besteden aan het probleem, anders wordt het weer groter.'

Bron

Curiosity schiet laserstralen af op Mars

De Amerikaanse Marsjeep Curiosity heeft voor het eerst zijn laser gebruikt. Daarmee kon Curiosity de wetenschappers betere plus rijkere gegevens dan verwacht geven, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA gemeld.

De laster richtte zich op een steen die de naam Coronation heeft gekregen en waarvan het ChemCam-instrument dan de chemische samenstelling analyseerde. "Wij hebben een groot spectrum van Coronation", zei onderzoeker Roger Wiens van het Los Alamos National Laboratory in de staat New Mexico.

Het Franse lid van het onderzoeksteam, Sylvestre Maurice, zei verrast te zijn dat de "data zelfs beter zijn dan ooit bij tests op Aarde bekomen". Maurice is verbonden aan het Institut de Recherche en Astrophysique et Planetologie (IRAP) in Toulouse. De steen gold aanvankelijk maar als object voor een test. Maar de omvangrijke resultaten laten wetenschappers toe deze nu verder uit te werken.

Ondertussen wordt de robotjeep klaargestoomd voor zijn eerste ritje. Tegen het einde van de week dienen alle instrumenten te zijn uitgetest.

Bron
Lees ook: Curiosity stuurt stemopname en telelensfoto