Translate

zaterdag 18 augustus 2012

Fransman zonder armen en benen verbindt al zwemmend de vijf continenten

De Franse zwemmer Philippe Croizon heeft gisteren van het Amerikaanse eiland Klein Diomedes naar het vier kilometer verderop liggende Russische eiland Groot Diomedes gezwommen. Hij werkte daarmee de laatste etappe af in zijn droom om al zwemmend de vijf continenten te verbinden.

Croizon zag achttien jaar geleden zijn vier ledematen geamputeerd nadat hij geëlektrocuteerd raakte terwijl hij de schotelantenne op zijn dak aan het bijstellen was. Bij de amputatie van zijn laatste ledemaat verloor hij naar eigen zeggen de wil om nog verder te leven.

Een documentaire op tv in het ziekenhuis inspireerde hem uiteindelijk om toch door te zetten. Het programma volgde een vrouw die het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland had overgezwommen. In 2010 deed Croizon haar dat als eerste mens zonder ledematen na.

Begin dit jaar ging de Fransman dan voor een nieuwe uitdaging: al zwemmend de vijf continenten verbinden. In mei zwom hij 20 kilometer tussen Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië, in juni stak hij de Rode Zee over van Egypte naar Jordanië en in juli was de Straat van Gibraltar aan de beurt.Bron

vrijdag 17 augustus 2012

Arts in VS vrijuit vanwege te veel bewijs

Het is eens iets anders: een arts die verdacht wordt van illegale internethandel in medicijnen, wordt niet vervolgd omdat er te veel bewijs tegen hem is. En dat terwijl hij op een lijst met meest gezochte criminelen van Florida staat.
De dokter, Armando Angulo, wordt ervan verdacht voor miljoenen medicijnen te hebben verkocht aan 'patiënten' die voor hun klachten nog nooit met een arts hadden gesproken.

440.000 documenten
In 2007 begon het Openbaar Ministerie met het verzamelen van bewijsmateriaal tegen de man, maar dat is inmiddels zo veel dat het OM kampt met ruimtegebrek. In de zaak zijn twee terabyte (2.000 gigabyte) aan gegevens, 440.000 geprinte documenten en dozen vol met computers en servers verzameld.

De man is reeds jaren geleden gevlucht naar zijn geboorteland Panama, een land waar de VS geen uitleveringsverdrag mee heeft. Omdat het OM niet verwacht Angulo naar de VS te kunnen halen, en de hoeveelheid bewijs het de medewerkers van het OM steeds moeilijker maakt om hun werk te kunnen doen, is besloten de aanklacht tegen hem te laten vallen.

Andere rechtszaken
Dat betekent niet dat Angulo nu terug kan keren naar de VS: hij staat nog steeds op de lijst met 'most wanted criminals'. Mocht hij alsnog terugkeren naar de VS, dan staan hem een rechtszaak voor andere medicijnfraude en handel in verdovende middelen te wachten.

Bron

Peopleofwalmart.com: de bizarre klanten van supermarkt Walmart

Een Amerikaanse website biedt sinds kort een compilatie van grappige foto's aan, genomen in de verschillende vestigingen van de Amerikaanse supermarkt Walmart. En dat levert heel wat pareltjes op.

De site verzamelt foto's van klanten die de gangpaden tussen de winkelrekken doorkruisen, en daar zitten blijkbaar een hoop vreemde types bij. Extravagante outfits, onmogelijke kapsels, vreemd uiterlijk, je kan het haast zo gek niet bedenken. De klanten werden zonder hun medeweten op de gevoelige plaat vastgelegd en zijn nu in vol ornaat te bewonderen op peopleofwalmart.com.

Bron

donderdag 16 augustus 2012

Agent schiet hond van onwel geworden man neer

De New Yorkse politie heeft een hond, Star genaamd, waarvan het baasje onwel op straat lag, neer moeten schieten omdat het dier niemand in de buurt van zijn eigenaar liet komen. 'Hij beschermde alleen maar zijn baas', zegt een ooggetuige.
Toen het baasje, een dakloze Pool die vaker met zijn hond in de buurt rondhangt, een toeval kreeg en op straat in elkaar zakte, kwam de pitbull in actie. Toegesnelde agenten wilden de bewusteloze man helpen, maar werden geconfronteerd met de beschermende viervoeter.

Het dier liet zich niet kalmeren, waardoor de dienders de stuipende man, die door langskomend verkeer geraakt dreigde te worden, geen hulp konden bieden. Ook viel de hond een aantal omstanders aan, waaronder een vrouw die in haar been werd gebeten. Een agent zag zich genoodzaakt Star neer te schieten.

'Hoe kon je dat doen?'
De andere agent bespoot het beest met pepperspray. Hoewel noodzakelijk konden sommige toeschouwers de actie niet waarderen. 'Hoe kon je dat doen?', schreeuwde iemand de politieman toe. Anderen gaven echter aan, in geval van de agenten, hetzelfde te hebben gedaan.

'Als er een pitbull op je afkomt, blijf je niet staan om gebeten te worden', zegt een van hen. Gelukkigerwijs overleefde de hond het schot, en herstelde van zijn verwonding. Ook zijn baasje, Lech Stankiewicz, stelt het inmiddels goed. Wat de oorzaak van zijn toeval is geweest, blijft onduidelijk.


Bron

dinsdag 14 augustus 2012

Gemuteerde vlinders ontdekt na ramp Fukushima

Blootstelling aan radioactief materiaal heeft in Japan mutaties onder vlinders veroorzaakt, blijkt uit een onderzoek. Na de ramp in Fukushima constateerden wetenschappers dat de Aziatische variant van het blauwtje kleinere vleugels en beschadigde ogen vertoont.

Het verband tussen de mutaties en het radioactieve materiaal bleek uit laboratoriumproeven, aldus de wetenschappers.

Twee maanden na de ramp in Fukushima heeft een team van Japanse onderzoekers 144 volwassen 'Pale Grass Blue' vlinders (Pseudozizeeria maha) onderzocht. De vlinders kwamen uit tien verschillende gebieden in Japan, waaronder het Fukushima-gebied. Deze vlinders waren op het moment van de ramp aan het overwinteren als larven.

Na vergelijking van de mutaties bij de vlinders uit de verschillende gebieden, bleek dat de vlinders uit de gebieden met grotere hoeveelheden straling kleinere vleugels en onregelmatig ontwikkelde ogen hadden.

'Over het algemeen werd gedacht dat vlinders goed bestand zijn tegen straling', vertelt hoofdonderzoeker Joji Otak van de Universiteit van Ryukyus aan de BBC. 'Daarom zijn de resultaten van ons onderzoek onverwacht.'

Kweek
Vervolgens ging het team in een laboratorium deze vlinders verder kweken, waardoor het op steeds meer afwijkingen stuitte, waaronder misvormde antennes.maandag 13 augustus 2012

Vrouw neemt het op tegen stier

Deze Portugese vrouw had wellicht al enige glaasjes port op toen ze besloot tijdens de jaarlijkse kermis een stier uit te dagen.

Wij vinden dat de stier al met al nog veel mededogen heeft voor de vrouw, die haar rok optilt om zijn aandacht te trekken.Bron

Moeder geeft al haar 15 kinderen dezelfde naam

Alsof het al niet moeilijk genoeg is om 15 kinderen op te voeden, maakte een Braziliaanse moeder het zich nog een tikkeltje lastiger: ze gaf al haar kinderen dezelfde naam.

De Braziliaanse Erodites beloofde haar echtgenoot, Walter, hun eerste kind naar hem te vernoemen. Maar toen Walterlucia geboren werd, besloot het koppel ook de nakomers Walter te noemen. 'Ik had nooit gedacht dat er zoveel zouden volgen, maar ik kon geen nee zeggen tegen hem en we besloten de traditie voort te zetten.'

In totaal zette het stel negen dochters en zes zonen op de wereld: Walterlucia, Walterlivia, Walterlenia, Walterlonia, Walterlacia, Walterluzia, Walterluana, Walterangelina, Waltersilviana, Walteremanuel, Walterluis, Walteroliver, Waltermarcelo, Walterlicinio en Walterfernando.

Erodites en Walter hebben inmiddels ook 33 kleinkinderen en ja, u raadt het al: ze dragen ook allemaal de naam Walter.

Bron