Translate

zaterdag 11 augustus 2012

Lening aan Google maakte hoogleraar miljardair

David Cheriton moet zo ongeveer de rijkste hoogleraar ter wereld zijn. Hij zal in 1998 waarschijnlijk niet verwacht hebben dat het zo'n vaart zou lopen, maar zijn lening van 100.000 dollar is nu meer dan een miljard dollar waard. Aan wie schreef hij die cheque uit? Aan twee studenten genaamd Larry en Sergey.

Het gaat uiteraard om Larry Page en Sergey Brin, de oprichters van internetgigant Google. In 1998 waren beiden nog doctoraatsstudenten aan de Californische Stanford University, bekend om de uitstekende opleiding in computertechnologie. Eerst stuurde hij hen nog door naar een vriend, maar toen die investeerde, volgde Cheriton dat voorbeeld.

Dat Cheriton wilde investeren in hun kleine start-up was waarschijnlijk een teken aan de wand, aangezien hij eerder al heel wat geld had verdiend op een soortgelijke manier. Zo werden de eerste twee bedrijven die hij oprichtte verkocht aan netwerkreus Cisco en Sun Microsystems voor enkele 100 miljoen dollar.

In totaal gaf de hoogleraar zo'n 50 miljoen dollar uit aan nieuwe bedrijven. Hij noemt het zijn hobby. Het is ook het enige waar hij geld aan uitgeeft, want hij rijdt nog met dezelfde Volkswagen uit 1986, toen hij nog nooit geïnvesteerd had. Ook heeft hij geen interesse in sociaalnetwerksites. Zo heeft hij geen Facebook- of LinkedIn-profiel, en tweet hij niet. Wat doet Cheriton dan met zijn tijd? Werken. 10 tot 12 uur per dag.

Bron

Dertien doden na blikseminslag op moskee in Bangladesh

Bij een blikseminslag op een tijdelijke moskee in een dorp in Bangladesh zijn dertien doden gevallen. Vijftien anderen raakten gewond, zo meldt de politie. De slachtoffers waren samengekomen voor het gebed.

De bewoners van Saraswatipur, op 200 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Dacca, hadden een woning omgebouwd tot een tijdelijke moskee. Het had er de laatste weken immers hard geregend en door overstromingen konden ze niet meer naar hun gebruikelijke moskee.

Er waren 35 mensen samengekomen voor het gebed tijdens de Ramadan. De blikseminslag doodde de imam en 12 gelovigen, zo verduidelijkte de politie. Het onweert regelmatig in de regio, vooral tijdens de moessonregens tussen juni en september.

Bron

Mens draagt 1 kilo aan bacteriën met zich mee

'Ieder mens zit vol bacteriën, vooral in de darmen maar ook op de huid. Gemiddeld 1 kilo van ons lichaamsgewicht bestaat uit bacteriën.' Dat zei hoogleraar microbiologie en infectiepreventie Jan Kluytmans van het VUmc zaterdag. 'De meeste bacteriën kunnen geen kwaad, maar sommige bacteriën kunnen gevaarlijk zijn voor mensen met een zwakke weerstand, zoals ouderen of ernstig zieken'.

In ziekenhuizen is het daarom zaak om extra alert te zijn op besmettingen met resistente bacteriën. Dat zijn bacteriën die niet meer reageren op antibiotica en daardoor moeilijk te bestrijden zijn.

'Je kan niet voorkomen dat mensen die een bacterie bij zich dragen in een ziekenhuis binnenkomen. Wat je wel moet proberen te vermijden is dat ze er ziek van worden of anderen mee besmetten. Daarom is het belangrijk dat je risicogroepen test om uit te zoeken of ze een ziekenhuisbacterie bij zich dragen. Varkenshouders worden standaard getest als ze binnenkomen in het ziekenhuis, maar ook mensen die recent in een buitenlands ziekenhuis geweest zijn', legt Kluytmans uit.

Lang niet iedereen die het ziekenhuis in komt wordt getest. Daardoor kan iemand die een ziekenhuisbacterie met zich meedraagt weleens gemist worden. 'Wanneer de besmetting dan vastgesteld wordt, moet meteen een contactonderzoek gedaan worden om te kijken of de patiënt anderen besmet heeft.'vrijdag 10 augustus 2012

'Cycloon 'Gordon' nadert Nederlands Caribisch gebied'

Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba moeten zich mogelijk opmaken voor de tropische cycloon 'Gordon'. Op de Atlantische Oceaan ten oosten van de eilanden bevindt zich een buiengebied dat aan het samen klonten is. Verwacht wordt dat dit later vandaag de status van een tropische storm krijgt.

Op dit moment levert het lagedrukgebied op de oceaan windkracht 5 tot 7 op en dat is 'niets bijzonders', meldt Weerplaza. De verwachting is dat de depressie westwaards trekt richting de eilanden van de Caribische Zee. De huidige verwachting is gunstig voor de Bovenwindse Eilanden. 'Gordon' trekt namelijk naar Barbados, St. Lucia en Martinique. Bij deze eilanden wordt een storm verwacht, windkracht 9. Die zou dan zondag moeten plaatsvinden. Het buiengebied draagt nu nog codenaam 7.Vakantiekracht warenhuis geeft vrienden ruim 10.000 euro korting

Een 19-jarige vakantiekracht van een warenhuis in het centrum van Amsterdam heeft voor meer dan 10.000 euro korting gegeven aan vrienden. De politie heeft de vrouw eind juli aangehouden op verdenking van verduistering.

In de woning van de kassamedewerkster in Amsterdam Zuidoost stuitte de politie bovendien op 472 kledingstukken.

De zaak kwam aan het rollen toen een beveiliger van het warenhuis eind juli naar de polite stapte om aangifte te doen. De vakantiekracht zou veel te weinig afrekenen voor luxe kleding en lingerie. Klanten verlieten met volgestampte tassen de winkel, terwijl de kassa slechts een kleine transactie liet zien.

De 19-jarige zal voor de rechter haar daden moeten verantwoorden, zo meldt de politie Amsterdam-Amstelland.

Bron

Hoogtepunt Perseïden dit weekend: honderd vallende sterren per uur

Aankomend weekend scheert meteorenzwerm Perseïden weer langs de aarde. Waarschijnlijk is de sterrenregen dit jaar goed te zien in Nederland, de weersomstandigheden zien er namelijk gunstig uit. Het maanlicht is vrij zwak en stoort daardoor minimaal het zicht.

 Elke zomer trekt de Aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. Veel stofdeeltjes komen dan met zestig kilometer per seconde in botsing met de dampkring van de Aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor, die helemaal uiteen valt.

Het hoogtepunt van de meteorenzwerm valt dit jaar in de nacht van 12 op 13 augustus, met zo'n honderd vallende sterren per uur.

Volgens het KNMI zou alleen bewolking de zichtbaarheid van de vallende sterren kunnen verminderen: 'Er is 's nachts veel bewolking, maar het klaart ook geregeld op. Het is een kwestie van mazzel hebben en net dat gaatje in de bewolking meepikken.'

Op meerdere plekken in Nederland worden bijeenkomsten georganiseerd om naar de sterrenregen te kijken. Zo verzamelen zich zaterdagavond sterrenkijkers onder meer in Het Park in Rotterdam voor het kosmisch schouwspel.

Bron

donderdag 9 augustus 2012

Computervirus Sasfis gemist door scanners

Computervirus Sasfis kan sinds dinsdag bij verschillende gemeenten toeslaan omdat het niet is opgemerkt door enkele virusscanners. Voor zover nu bekend gaat het om onder andere McAfee en Symantec die in Den Bosch, Borsele, Weert en Venlo worden gebruikt.

Ook de gemeentes Almere, Buren, Tubbergen en Tilburg hebben last van het virus. Eerder vandaag werd gemeld dat zeker 20 instellingen waaronder gemeenten, bedrijven en universiteiten zijn getroffen door het computervirus. Het virus komt via mailbestanden in de computers terecht.

Een zegsvrouw zei dat het sinds vanochtend vroeg mogelijk is om beschadigde documenten te herstellen. Volgens haar waren in ons land tot vanochtend ruim 2200 computers besmet. Uit een eerste inventarisatie bleek dat in het buitenland tussen de 100 en 200 computers zijn geïnfecteerd.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) probeert de omvang van de problemen in kaart brengen en onderzoekt de meldingen.Onderhoudsboodschap op vliegtuigvleugel veroorzaakt tumult

Een passagier schrok zich tijdens een vlucht van Alaska Airlines rot toen hij door het raampje van het vliegtuig naar buiten keek. Op de gehavende vleugel van het toestel stond namelijk de handgeschreven boodschap "we weten hiervan" te lezen. Het bericht zorgde voor heel wat commotie.

Al hield de vlucht volgens de luchtvaartmaatschappij geen enkel gevaar in. "De vleugel moest worden hersteld, maar er viel niets te vrezen. De piloten waren op de hoogte en hadden alles onder controle. Het toestel kon zonder problemen de lucht in," vertelt Bobbie Egan. De woordvoerster gaf wel toe dat een onderhoudsmedewerker zijn boekje te buiten was gegaan door dergelijke mededeling op de vleugel te schrijven. "Het valt niet goed te praten. Zoiets is erg ongepast en heeft onterecht paniek veroorzaakt," aldus de maatschappij.

Het bericht werd inmiddels van de vleugel verwijderd en de vliegtuigmaatschappij verontschuldigde zich voor het ongemak.

Bron

Franse jongens jagen op straalbezopen pubermeisjes

Het losbandige gedrag van minderjarige straalbezopen meisjes baart de politie van het Zuid-Franse kustplaatsje Argelès-sur-Mer zorgen. Schaarsgeklede pubers wankelen na het uitgaan maar al te vaak in de armen van Franse jongemannen met slechte bedoelingen.

Hele busladingen tieners overspoelen tijdens de vakantiemaanden de Franse badplaats. Vooral Nederlandse meisjes die in groep meestal voor het eerst zonder ouders op vakantie gaan, gooien alle remmen los, zo schrijft de Telegraaf.

Verkrachting
Vorige zomer is er drie keer aangifte gedaan van een verkrachting maar Jean-Christophe le Gac van de plaatselijke gendarmerie is ervan overtuigd dat aanrandingen helaas vaker voorkomen. De meiden kleden zich erg sexy en brengen daarmee het hoofd van de lokale jeugd op hol. Eens dronken zijn het makkelijke prooien voor Franse jongens die hen speciaal opwachten aan de uitgang van discotheken of op het strand.

Deze zomer loopt er een Nederlandse agent mee om een oogje in het zeil te houden, excessen de kop in te drukken, onbezonnen jongeren op hun verantwoordelijkheid te wijzen en mogelijke communicatieproblemen op te lossen. Geen overbodige luxe zo blijkt.

Verantwoordelijkheid
De organisatoren van de jongerenreizen schuiven hun verantwoordelijkheid immers af op de minderjarige jongeren zelf en hun ouders. "Jongeren van onder de achttien mogen alleen mee als hun ouders toestemming geven. Dan gaan wij ervan uit dat ze eraan toe zijn om zelfstandig op vakantie te gaan", verklaart Jacco Tas van organisatie Beachmasters aan de Telegraaf.

Bron

Russische sekte leefde jarenlang met 20 kinderen in ondergrondse bunker

Zeventig leden van een Islamitische sekte in Rusland hebben jarenlang gedwongen in een ondergrondse bunker geleefd. De bunker werd gevonden onder een huis in de Russische stad Kazan. Sommige cellen van de bunker lagen acht verdiepingen onder de grond en er was geen verwarming of zonlicht.

Onder de volgelingen van de 83-jarige sekteleider Faizrakhman Sattarov waren ook twintig kinderen, onder wie een peuter van pas 18 maanden. De kinderen leefde in erbarmelijke omstandigheden en kregen geen medische hulp. De meesten van hen hebben vermoedelijk nog nooit het daglicht gezien.

De ouders zullen worden aangeklaagd voor kindermisbruik. Sattarov zal zich moeten verantwoorden voor de Russische justitie. De kinderen zijn opgevangen in ziekenhuizen. De rechter zal bepalen of de kinderen bij hun ouders mogen blijven of in weeshuizen worden ondergebracht.

In de voormalige Sovjet-Unie werd religie onderdrukt. Het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 zorgde dat verschillende culten en sekten tot bloei.

Bron

Man leert nieuwsgierige vriendin een lesje

Een Amerikaanse jongeman was het beu dat zijn nieuwsgierige vriendin steeds geschenken op voorhand opende en zo de verrassing verknoeide. Hij besloot haar op gepaste wijze beet te nemen.

Wanneer het meisje in de auto stapt, geeft hij haar een ruiker bloemen en een doosje, met de nadrukkelijke boodschap het pakje nog niet te openen. Vervolgens verlaat hij de wagen en doet hij de deuren op slot. Toch kan de nieuwsgierige dame zich niet bedwingen en opent ze het geschenk. En jawel, daarbij krijgt ze de verrassing van haar leven...Bron

Kinderen uit incestueuze relatie moeten afstamming kunnen laten erkennen

Kinderen die geboren zijn uit een incestueuze relatie moeten het recht hebben om hun afstamming te laten vastleggen. Nu is dat wettelijk onmogelijk. Maar dat wettelijk verbod "doet afbreuk aan het recht" van kinderen uit incestueuze relaties om hun afstamming te laten vastleggen. Dat zegt het Grondwettelijk Hof vandaag.

Het Grondwettelijk Hof deed zijn uitspraak naar aanleiding van een koppel met drie kinderen. Op het moment dat de vader en moeder een relatie begonnen, wisten ze niet dat ze dezelfde moeder hadden en dus eigenlijk halfbroer en halfzus waren. Die incestueuze band vernamen ze pas later. Het koppel kreeg samen drie kinderen en tekende in 2008 een verklaring van wettelijke samenwoning.

Nadat de vader in 2010 overleed, wilde de moeder diens vaderschap officieel laten vastleggen. Maar volgens artikel 325 van het Burgerlijk Wetboek kan zo'n afstammingsonderzoek niet gebeuren als er sprake is van een incestueuze relatie. Als het kind op die manier te weten komt dat hij voortkomt uit een "bloedschennige" relatie, zou dat wel eens nadelig kunnen zijn, zo oordeelde de wetgever.woensdag 8 augustus 2012

Curiosity is veilig geland op Mars, en wat nu?

Na ruim acht maanden reizen, was het vanochtend zover: de Amerikaanse robotwagen Curiosity landde veilig op Mars. Maar wat gaat de Marsauto de komende twee jaar op de rode planeet doen?


Het belangrijkste doel van de MSL-missie (Mars Science Laboratory) is vaststellen of er in het geologische verleden leven mogelijk was op Mars. De landingsplaats van Curiosity is dan ook uitgekozen op basis van recente satellietfoto's, waarop het bestaan van water werd aangeduid.

Daarnaast wordt het klimaat en de geologie bestudeerd en moet uiteindelijk, aan de hand van de resultaten, een bemande missie naar Mars mogelijk worden.

Kleurenfoto's
In de komende paar dagen zal de nucleair aangedreven Curiosity naar verwachting de eerste kleurenfoto's van Mars terugsturen.Serena Williams onder vuur na haar 'Crip Walk' dansje op Wimbledon

LONDEN 2012 De zogenaamde 'Crip Walk' die Serena Williams zaterdag opvoerde na haar zege in de finale van het enkelspel tegen Maria Sharapova, krijgt nog een staartje. De tennislegende komt onder vuur te liggen omdat ze met het dansje de Amerikaanse gangcultuur zou glorificeren.

Serena maakte met 6-0, 6-1 brandhout van Sharapova, waarna ze een spontaan hip-hop dansje deed dat berucht werd in de jaren '70 dankzij de bende 'The Crips', bekend omwille van hun moordpartijen, drugshandel en banden met de maffia. Op Twitter kreeg Serena er al danig van langs, waarna ook enkele sportcommentatoren in de dans sprongen. Jason Whitlock van Fox Sports bestempelde Williams als "onvolwassen en zonder klasse", terwijl Reid Forgrave -ook Fox Sports- het als volgt beschreef. "En daar was Serena, winnares van veertien individuele grandslamtitels, de beste speelster van haar generatie, het Amerikaanse meisje dat gekroond wordt op de All England Club als tenniskoningin, 'Crip-walking' over een van de meest Heilige Gronden ter wereld. Ik kon niet anders dan het hoofd schudden, alsof Serena niet zonder die controverse kan."Bron

Revolutionair driehoekig vliegtuig maakt proefvlucht

NASA en Boeing hebben een baanbrekend prototype van het vliegtuig van de toekomst voorgesteld. Het opvallende driehoekige toestel is zodanig vormgegeven dat het veel efficiënter en geluidlozer vliegt dan de hedendaagse vliegtuigen. Maar een zitplaats aan het venster is er wel niet meer bij.

Een nieuwe versie van het door Boeing en NASA ontwikkelde 'Blended Wing Body'-vliegtuig heeft voor het eerst gevlogen. De X-48C steeg op vanaf het NASA-onderzoekscentrum Dryden bij luchtmachtbasis Edwards in Californië. Het toestel bleef 9 minuten in de lucht, zo meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Het onbemande schaalmodel heeft een spanwijdte van zes meter maar de definitieve versie zal naar verluidt een spanwijdte van zeventig meter hebben. In de toekomst zou de X-48C kunnen ingezet worden als transportvliegtuig maar ook commerciële vluchten worden niet uitgesloten.

Bron

Hittegolf in VS breekt alle records

Het weer in de Verenigde Staten blijft alle warmterecords breken. De maand juli was de warmste ooit, meldden de autoriteiten voor het weer en oceanografie in Washington.

Gemiddeld gaf de thermometer 25,3 graden Celsius aan, ofwel 1,8 graden boven het gemeten gemiddelde in de 20e eeuw. Daarmee is het juli-record van 1936 gebroken. Toen was het iets meer dan 0,1 graad koeler.

Gemeten over de eerste 7 maanden van 2012 was dit jaar ook het warmste jaar ooit in de VS sinds het begin van de klimaatmetingen 110 jaar geleden. Bovendien is er aanzienlijk minder regen gevallen dan normaal. Bijna 63 procent van het land kampt met droogte.

Bron

El Al verlaagt vliegtickets per ongeluk van 1300 naar 300 euro

Onder orthodoxe joden in New York is dinsdag een run ontstaan op retourtickets naar Israël van luchtvaartmaatschappij El Al. Door een fout was de prijs van een ticket drie uur lang verlaagd van de gebruikelijke zestienhonderd dollar (bijna dertienhonderd euro) naar vierhonderd dollar (ruim driehonderd euro).

Het nieuws van de lagere prijs verspreidde zich als een lopend vuurtje onder de orthodoxe gemeenschap van New York, meldde de krant New York Post. Er werden bijna vijfduizend vliegtickets verkocht.

El Al weet de fout aan het bedrijf dat namens de maatschappij ticketprijzen op internet plaatst. Komende week wordt besloten of de kopers hun tickets mogen houden, aldus El Al.

Bron

Duitse gewichtheffer laat halter van 196 kilo op nek vallen

Titelverdediger Matthias Steiner is gisteren op pijnlijke wijze uitgeschakeld. De Olympisch kampioen van Peking in 2008 kreeg bij het gewichtheffen een halter van 196 kilogram niet omhoog en liet het hele gewicht op zijn nek vallen.

Er werd direct gevreesd voor een ernstige blessure. Steiner bleef met pijn op de grond liggen en doktoren meldden zich op het podium. Enkele vrijwilligers ontnamen met een doek de toeschouwers het zicht op het tafereel. Maar het bleek gelukkig allemaal mee te vallen. Steiner kon weer opstaan en zwaaide naar het publiek ten teken dat het goed met hem ging.

Hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht en kon de wedstrijd daardoor niet vervolgen. De Iraniër Behdad Salimikordasiabi won de gouden medaille.

Bron

'Steeds meer Nederlanders emigreren door crisis'

Steeds meer Nederlanders emigreren. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die NOS.nl geeft, blijkt dat in de eerste vijf maanden van dit jaar ruim 52.000 mensen naar het buitenland verhuisden. Dat zijn er 344 per dag.

In diezelfde periode vorig jaar vertrokken er zo'n 47.000 Nederlanders. Donderdag komt het CBS met cijfers over de maand juni. Daaruit blijkt dat in die maand opnieuw meer Nederland zijn geëmigreerd.

Bron

dinsdag 7 augustus 2012

Duitse duiker krijgt nul over hele lijn

De Duitser Stephan Feck had zich zijn Olympische Spelen wellicht anders voorgesteld. Zijn sprong op de springplank van drie meter liep faliekant af. Het resultaat: een totaal van nul punten.

Het was gisteren het dagje niet van duiker Stephan Feck in het Aquatics Centre. De Duitser hoopte nog een medaille mee te pikken. Achteraf bekeken bleek dat net iets te optimistisch.

Rug plat op water
De bedoeling was om een drieëneenhalve zomersprong uit te voeren om dan te eindigen in de snoekpositie. Maar zo liep het jammer genoeg voor Feck niet af. De vijftiende beste duiker van de wereld roteerde volledig verkeerd en kwam met zijn rug eerst plat op het water.

Geen genade
De jury was onverbiddelijk en toonde geen genade. De Duitser kreeg van elk jurylid een nul gepresenteerd. Uiteindelijk stapte Feck zelf uit competitie omdat hij nog te veel hinder ondervond van zijn pijnlijke 'duik'.

Bron

Meisje klampt zich vast aan dode vrouw in meer

In de Amerikaanse staat New York hebben vissers een zesjarig meisje gered uit een meer in Carmel, circa 100 kilometer ten noorden van de stad New York. Het kind had zich vastgeklampt aan het lichaam van een dode vrouw.

De vrouw was een vriendin van de moeder van het kind, vernam The Journal News van de lokale politiediensten. Ze werd later geïdentificeerd als de 59-jarige Pamela Kaner, die op het kind paste toen de moeder haar wagen naar de garage bracht.

Vissers vertelden de politie dat de vrouw en het kind blijkbaar iets voor 17.00 uur gisteravond aan het waden waren in het ondiepe water van Lake Gleneida. Wat er daarna gebeurde, is nog niet duidelijk.

Redding
De vissers, die in een bootje zaten, zagen het meisje vastklampen aan een object in het water, en dachten aanvankelijk dat het een grote plastic zak was. Pas later beseften ze dat het ging om het lichaam van de vrouw. Ze redden het meisje en verwittigden de hulpdiensten, die rond 17.00 uur arriveerden en enkel de dood van de vrouw konden vaststellen.

John Dearman van de politie zegt dat het meisje en de vrouw tijdens de reddingsactie "enkele honderden voet" van de oever dreven, waardoor de afstand zeker meer dan 60 meter bedroeg. Het meisje had geen verwondingen, maar werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk of het kind al dan niet kon zwemmen.

Bron

'Giftige alg uitzonderlijk in Nederland'

De giftige alg dinoflagellaat komt in Nederland vrijwel nooit voor, des te uitzonderlijker is het dat deze in een kreek in het Zeeuwse Ouwerkerk is gevonden. Dat zegt programmaleider Toxische Stoffen Ron Hoogenboom van het instituut voor voedselveiligheid Rikilt in Wageningen.

'Het is heel verstandig dat er meteen groot alarm is geslagen. We moeten namelijk uitsluiten dat mosselen hiermee besmet zijn', aldus Hoogenboom. Als iemand met de alg besmette mosselen eet, kan die persoon 'goed ziek' worden.

De giftige alg dinoflagellaat komt volgens Hoogenboom geregeld voor in Spanje, Ierland en Noorwegen. 'Deze alg houdt niet zo van onze kust omdat hier te veel golven zijn. Daarom zijn we erg verbaasd dat het hier is aangetroffen.'

Een hond die vorige week in de besmette kreek heeft gezwommen, is later overleden. 'We weten niet of dat door de giftige alg komt, dat is nu nog lastig te achterhalen. Wel worden waters in de omgeving onderzocht om uit te sluiten dat die ook besmet zijn.'

Een alg is een organisme. Het heeft  geen bladeren, wortels, bloemen of andere organische structuren zoals planten

Bron
Lees ook: Water met giftige algen geloosd op Oosterschelde

'Al-Qaidaverdachten planden aanslag tijdens Spelen

De drie mannen die vorige week in Spanje opgepakt werden en ervan verdacht worden lid te zijn van al-Qaida, planden een aanslag op een winkelcentrum in Gibraltar tijdens de Olympische Spelen in Londen. Dat hebben verschillende Spaanse media gisteren gemeld.

Gibraltar is Brits overzees gebied, gelegen aan het zuidelijke uiteinde van het Iberische schiereiland.

De Spaanse politie ontdekte in de woning van een van de verdachten, de Turk Cengiz Yalcin, een video waarin hij in de weer is met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje, meldt de krant El Pais op zijn website. Op een bepaald moment daalt het vliegtuig en dropt het een pakket.


'Van windturbines kun je ziek worden'

Het geluid van windturbines veroorzaakt een grote stroom klachten, ook kunnen omwonenden van het geluid wel degelijk ziek worden. De klachten lopen uiteen  slaapproblemen, duizeligheid, depressies, concentratie- en leerproblemen en oorsuizen.

Tot die conclusies komt onderzoeker Kinanya Pijl van de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Utrecht, na een uitgebreide analyse van het beschikbare wetenschappelijke bewijs over de gevolgen voor de volksgezondheid van het windturbinegeluid. Dat meldt Sp!ts. 'Er zijn nationaal en internationaal in de loop der jaren tal van onderzoeken hierover verschenen', vertelt onderzoeker Pijl. 'We hebben op basis van methodologisch onderzoek het kaf van het koren gescheiden.'Steroïden om lesbische dochter te voorkomen

Een recente studie bracht een verontrustende praktijk van Amerikaanse dokters in kaart: ze schreven zwangere vrouwen een steroïde voor om homo- en biseksualiteit bij vrouwelijke foetussen te voorkomen.

De studie werd uitgevoerd aan de Northwestern University in de Verenigde Staten. Deze kaart het gebruik van het medicijn dexamethasone bij zwangere vrouwen aan om het risico op een kind met congenitale adrenale hyperplasie (CAH) te beperken. Dit is een ziekte van het endocrien systeem dat de ontwikkeling van mannelijke trekken bij vrouwen kan veroorzaken.

Omdat sommige vormen van deze aandoening gevaarlijk kunnen zijn, is het in de Verenigde Staten verplicht baby's hierop te screenen. Het medicijn dexamethasone werd door medische organen echter nooit goedgekeurd als officiële behandeling van CAH. Het kan ook deze aandoening niet voorkomen, maar het zorgt er wel voor dat een foetus meer typische vrouwelijke kenmerken ontwikkelt.maandag 6 augustus 2012

Een vulkaan in Nieuw-Zeeland is, voor het eerst sinds 1897, uitgebarsten. De 1.968 meter hoge vulkaan spuwt rode rotsen uit en hult het merendeel van het centrum van het North Island in een wolk van as.

Door de uitbarsting verlieten mensen in het gebied hun woning. De politie sloot de belangrijkste autoweg tussen de hoofdstad Wellington en de grootste stad Auckland af wegens de slechte zichtbaarheid.

Er zijn vooralsnog geen berichten over slachtoffers en/of materiële schade.

Bron
Foto's:

Griekenland arresteert bijna 1.600 illegalen

De Griekse politie heeft bekendgemaakt gisteren 395 mensen zonder papieren te hebben gearresteerd. Tijdens de grootscheepse jacht van afgelopen weekeinde om illegale immigranten zijn aldus in totaal 1.595 mensen gearresteerd.

Tijdens het weekeinde zijn meer dan 6.000 mensen opgepakt bij operatie "Xenios Zeus" waaraan in Athene 2.000 en in de aan Turkije grenzende provincie Evros 2.500 agenten zijn ingezet. Een politiewoordvoerder zei dat de operatie de volgende dagen verdergaat.

De conservatieve minister voor Burgerbescherming Nikos Dendias noemde het immigratieprobleem "mogelijk groter" dan de financiële problemen waarmee Griekenland worstelt

Bron
Lees ook: Griekenland ontmaskert nog eens ruim 2.700 gevallen van pensioenfraude

Pakistaanse agent doodt zus omdat ze jeans droeg

In Pakistan heeft een politieman zijn zus doodgeschoten. Agent Asad Ali kon het niet hebben dat zijn zus Najma Bibi (22) 'mannenkleren' droeg. Toen Asad Ali haar vrijdag zag in haar jeans, moest de jonge vrouw dit met haar leven bekopen.

De agent had al vaker ruzie gemaakt met zijn zus over haar 'onwelvoeglijke' kledij. Begin vorige week had Asad Ali er nog mee gedreigd zijn zus te zullen doden indien ze het nog zou wagen in het openbaar te verschijen met haar jeans aan.

Na die bedreigingen diende Najma Bibi bij de politie klacht in tegen haar broer. Ze vroeg om bescherming. De politie ondernam evenwel geen stappen tegen agent Asad Ali.

Vrijdag lag Asad Ali op de uitkijk. Toen hij zag dat zijn zus het huis verliet in haar vervloekte jeans, nam hij de jonge vrouw onder vuur. Najma stierf ter plekke. Haar broer kon ontkomen. Zijn collega's sporen hem op.

Bron

Driejarig meisje vermoord tijdens duiveluitdrijving

Een driejarig meisje uit Maleisië is gisterenavond gestikt doordat zeven familieleden haar tegen de grond drukten om boze geesten te verjagen. Dat gebeurde bij een exorcismeritueel in Bukit Mertajam, zo'n 280 kilometer ten noorden van de hoofdstad Kuala Lumpur.

De politie werd op de hoogte gesteld van het gruwelijke gebeuren door een oom van het slachtoffer. Die kwam toevallig langs, maar wist onmiddelijk dat er iets mis was toen de voordeur niet gesloten was en er niemand antwoordde. De deur van de slaapkamer was bovendien op slot en zijn familieleden weigerden om hem binnen te laten, waarop hij de politie belde. Zij moesten de deur inbeuken om binnen te geraken, maar ze kwamen te laat om hulp te bieden aan het driejarige meisje.

De politie liet vandaag weten dat ze de ouders en vier andere familieleden had opgepakt. Ook de Indonesische meid zou de ouders geassisteerd hebben tijdens de duiveluitdrijving. Ze worden allemaal verdacht van moord.

Bron

zondag 5 augustus 2012

Noodweer trekt over Nederland

Hevige regenbuien die vandaag aan het begin van de avond over het land trekken, hebben op verschillende plekken voor overlast gezorgd. De buien bereikten rond 18 uur de provincie Utrecht.

Daar moest de brandweer regelmatig uitrukken vanwege onder meer ondergelopen kelders en overstroomde dakgoten. Ook kon de riolering hier en daar de grote hoeveelheid water niet aan, liet een woordvoerder van de brandweer weten.

Winkelcentrum Kerkelanden in Hilversum werd vandaag ontruimd nadat het blank kwam te staan na enorme regenbuien. Het is nog niet bekend hoeveel mensen zich in het winkelcentrum bevonden.

Rotterdam
Enige tijd daarvoor had een korte maar zeer hevige hoosbui het verkeer rond Rotterdam ontregeld. Door ondergelopen rijstroken en een ongeval op de Van Brienenoordbrug ontstonden op de A15 en A16 files van enkele kilometers lang. Dat meldde de ANWB. Automobilisten moesten plotseling remmen toen ze werden overvallen door de hoosbui, zei een woordvoerder.

Het KNMI waarschuwt vandaag op de website voor stevige onweersbuien in het hele land. Hierbij is kans op hagel en veel neerslag in korte tijd. Zeer lokaal kunnen ook windstoten voorkomen. De buien trekken in noordoostelijke richting,

Bron