Translate

zaterdag 28 juli 2012

Spanje schrapt siësta om crisis

In de strijd tegen de economische crisis is ook de siësta in Spanje niet meer heilig. De Spaanse regering verlengt de openingstijden van winkels, vooral in toeristische gebieden. Winkeliers mogen dan ook het dagelijkse rustuurtje in de middag schrappen en doorwerken, iets wat tot nu toe als taboe gold.

Doel is het voor toeristen en ander kooplustig volk makkelijker te maken om de euro's uit te geven. Winkeliers in 'gewone' gebieden mogen in het vervolg 90 in plaats van 72 uur per week open. Het aantal koopzondagen gaat van 12 naar 16. In toeristische gebieden worden de tijden nog ruimer en mogen de deuren alle zondag en feestdagen open.

Bron

'Ik ben een joker, ik laad mijn wapen en blaas iedereen op'

Een 28-jarige man, die geïnspireerd werd door de schietpartij tijdens de première van een Batman-film in Aurora, Colorado, is gisteren opgepakt nadat hij zijn werkgever had bedreigd. De politie van Maryland trof bij een huiszoeking een compleet arsenaal aan wapens aan.

De man, afkomstig uit het stadje Crofton in Maryland, iets ten oosten van de Amerikaanse hoofdstad Washington, stond op het punt ontslagen te worden, had twee keer over de telefoon tegen zijn werkgever gezegd: 'Ik ben een Joker. Ik laad mijn wapens en blaas iedereen op', zo verklaart de politie van Prince George in de hoofdstad Washington DC.
vrijdag 27 juli 2012

Door waanideeën gedreven moeder wurgde dochtertje

Ernstige psychotische waanideeën hebben de 39-jarige Monique R. er op 20 september vorig jaar toe gedreven haar 10-jarige dochtertje Jille te wurgen in de tuin van het kantoor van CNV Publieke Zaak aan de Carnegielaan in Den Haag. Volgens gedragsdeskundigen kan de schokkende daad haar daarom in het geheel niet worden toegerekend en moet zij tbs met voorwaarden krijgen. Dat bleek vandaag bij de rechtbank in Den Haag, waar R. terechtstaat.


De vrouw heeft bekend dat zij haar kind die dag in de tuin van het kantoor CNV Publieke Zaak in Den Haag heeft gewurgd.

Gedragsdeskundigen hebben vastgesteld dat R. destijds ernstig psychotisch was en elk gevoel voor de realiteit was verloren. Zij hebben tbs geadviseerd, omdat R. geheel ontoerekeningsvatbaar is. Ofiicier van Justitie Wouter Bos verenigt zich met dat advies.

Volgens Bos is er sprake geweest van doodslag, niet van moord. R. heeft van tevoren geen plannen gehad haar kind te doden.

Overvallers juwelier namen ijskoud de bus

De drie mannen die vorige week een juwelier op het Hobbemaplein in Den Haag hebben overvallen, zijn uitstekend herkenbaar op camerabeelden die zijn gemaakt in een stadsbus.

Het drietal drong op woensdag 18 juli bij de juwelierszaak binnen en verwondde een medewerkster. Na de beroving bleken ze zich te hebben omgekleed, Daarna namen ze ijskoud de bus.

De politie werd getipt door een deelnemer van Burgernet: 'Hij had drie mannen gezien in een bushokje die zich verdacht gedroegen.' Vermoedelijk hebben ze zich daar verkleed.

Volgens de politie zijn de mannen op de bewakingsbeelden hoogstwaarschijnlijk degenen die de juwelier hebben overvallen. Door het vrijgeven van deze beelden hoopt de politie snel de verdachten te kunnen arresteren.Bron

Vrouw sterft in McDonald's: personeel werkt door

In Kroatië is ophef ontstaan nadat gebleken is dat het personeel van de McDonald's in Sibenik gewoon verder de klanten bediende nadat een vrouw was doodgevallen voor de toonbank van de hamburgertent. Toen de dame niet meer gereanimeerd kon worden, werd haar lichaam naar een hoekje van het restaurant gesleept en werd er een servet over haar hoofd gelegd.

Vermoed wordt dat de vrouw overleed aan de gevolgen van een hartaanval. Kort voor ze de fastfoodketen was binnengegaan, zou ze gezegd hebben dat ze zich onwel voelde. Dat schrijft de Daily Mail.

Anderhalf uur
Getuigen hadden zware kritiek op het feit dat het personeel gewoon de mensen bleef bedienen. Het dode lichaam van de vrouw bleef anderhalf uur in het restaurant liggen tot het werd opgehaald door een begrafenisondernemer.

Opgeklopt
Een woordvoerder van McDonald's beweert dat de zaak fel werd opgeklopt. Volgens hem bleef enkel de drive-thru operationeel tijdens het treurige voorval en werd het restaurant gesloten tot het lijk werd opgehaald.

Bron

Man vraagt scheiding aan om slechte maaltijd

Een Palestijnse man besloot op de eerste dag van de Ramadan om van zijn vrouw te scheiden. De reden: zijn echtgenote vergat wortelen toe te voegen aan zijn favoriete erwtengerecht.

De man liep bij thuiskomst direct richting de keuken om het eten te controleren. Hij tilde het deksel, zag dat de wortelen ontbraken en riep zijn vrouw op het matje. Die gaf toe dat ze ze vergeten was. De man nam daarop het drastische besluit dat het zo niet langer kon.

Het is onduidelijk waar de man precies woont en of er wellicht al eerder problemen waren in het huwelijk. De man vroeg de scheiding aan omdat zijn vrouw volgens hem onattent en ongevoelig was voor zijn eetwensen.

Bron

donderdag 26 juli 2012

9-jarige terroriseert peuters in kinderopvang

Bewakingscamera's in een kinderopvang in Mississippi hebben gruwelijke beelden vastgelegd van een gewelddadig jochie dat peuters mishandelt. Het 9-jarige jongetje slaat toe wanneer werknemers niet opletten.

Het ventje mishandelde 15 kleine kinderen, waaronder een van amper een jaar. De slachtoffertjes werden geschopt, geslagen en gebeten door de jongen.

Op de schokkende beelden, uitgezonden door Fox News, is te zien hoe het jongetje heel sluw te werk gaat. Als de medewerker van de kinderdagopvang even niet kijkt, schopt hij een klein meisje in haar rug. Zodra de werknemer komt kijken wat er aan de hand is, tilt het jochie haar op en doet alsof er niets aan de hand is. Hij wacht tot de vrouw weer verdwijnt en slaat opnieuw toe.
Bijtwonden
Ouders van de slachtoffertjes kwam erachter, nadat hun dochtertje met bijtwonden in haar nek en wang thuiskwam. Hun 11 maanden oude zoontje had blauwe plekken op zijn hoofd. 'Ze waren alleen maar aan het huilen. Ze kunnen nog niet praten, dus ik kon er niet achterkomen wat er precies gebeurd was', aldus een ouder tegen Foxnews.

De jongen is al voor de rechter verschenen, maar wordt niet vervolgd, omdat hij jonger is dan twaalf. Wel is een medewerker van de opvang gearresteerd. Sandra Trevillion wordt veroordeeld voor verwaarlozing van minderjarigen en heeft zich moeten verantwoorden voor de rechtbank.

Bron

Man in drie maanden tijd vader, opa en overgrootvader

De zestigjarige Brit Patrick Sloan is in amper drie maanden tijd zowel weer vader als grootvader en overgrootvader geworden. Van eind maart tot begin juni bevielen zijn vrouw, dochter én kleindochter. De baby's zijn overigens allemaal jongens.

Toen Sloan te horen kreeg dat zijn vrouw zwanger was, werd kort erna bekend dat ook zijn dochter en kleindochter in blijde verwachting waren, meldt The Mirror.

Patrick's zoon Ethan werd eind maart geboren. Begin juni zag zijn achterkleinzoon Mason het levenslicht. Twaalf dagen later was het de beurt aan kleinzoon Leonard om zijn opwachting te maken.

Bang voor reacties
Patrick was een beetje bang voor de reacties uit zijn omgeving, maar dat bleek reuze mee te vallen. Iedereen was opgetogen over de komst van de drie spruiten in zijn familie. De man heeft al drie volwassen kinderen en zes kleinkinderen.

Bron

Mysterieus 'monster' spoelt aan in NYC

De inwoners van New York speculeren over een buitengewoon en afschrikwekkend dier dat is aangespoeld onder de Brooklyn Bridge. Het wezen, dat tot het 'Manhattan Monster' werd gedoopt, heeft een verminkte kop, een huid zonder haar en vijf 'vingers' aan het uiteinde van zijn ledematen.

Diverse theorieën doen de ronde. Het zou kunnen gaan om een groot waterknaagdier, een geroosterd varken of een door verdrinking opgezwollen hond.

Aan de grond genageld
Hoe dan ook, het dier werd gekiekt door amateurfotografe Denise Ginley terwijl ze zondag een wandeling maakte langs de East River. 'Ik was aan de grond genageld door deze verschrikkelijke aanblik', getuigt ze. 'Ik schraapte toch mijn moed bijeen en fotografeerde het monster met mijn mobieltje. Later keerde ik zelfs terug om betere foto's te nemen met mijn camera'.

Geroosterd varken
De plantsoendienst van New York hebben het lijk opgehaald. Volgens hen gaat het om een geroosterd varken dat in de rivier werd gedumpt. 'Ik heb echter nog nooit een varken met vijf vingers gezien', weerlegt mevrouw Ginley deze theorie.

Verdronken hond
Zij denkt eerder dat het om een soort wasbeer of groot knaagdier gaat. 'Omdat het gelaat verminkt is, is het erg moeilijk om het monster te identificeren'. Bioloog dr. Paul Curtis houdt het op een verdronken hond die is opgezwollen door het water.Bron bekijk de foto
Lees ook: 'Familie' van monster spoelde al in 2008 aan in New York

woensdag 25 juli 2012

Man zet ex-vrouw in brand bij benzinestation

Een 34-jarige vrouw die met haar ex had afgesproken hun 4-jarige zoontje op te halen bij een benzinestation in South Florida, werd daar door hem aangevallen. De man bedreigde haar met een mes, gooide benzine over haar heen en zette haar vervolgens in brand. Beveiligingscamera's legden het gruwelijke incident vast.

Het slachtoffer probeert te vluchten voor haar vriend en schreeuwt tegen hem weg te gaan. Hij blijkt te sterk voor haar en sleurt de vrouw naar buiten, zo schrijft The News-Press op zijn website. Ze wordt overgoten met benzine en in brand gestoken. Te zien is dat ze even later als een menselijke vuurbal in paniek over het terrein rent.

De vrouw werd met ernstige brandwonden aan het lichaam en haar gezicht afgevoerd naar het ziekenhuis. De 52-jarige dader, die ook een groot mes bij zich droeg werd even later gearresteerd en aangeklaagd voor moord.

Waarschuwing: de beelden hieronder zijn schokkend.Bron

'Groot deel' bovenkant landijs Groenland aan het smelten

Een gedeelte van de toplaag van het landijs op Groenland is half juli zo snel gesmolten dat onderzoekers van NASA eerst dachten dat de satellietbeelden onjuist waren. Dat heeft de Amerikaanse wetenschappelijke organisatie gisteren gemeld.

Tussen 8 en 12 juli steeg de hoeveelheid ijs waarvan de bovenkant aan het smelten is op Groenland van 40 naar 97 procent. In de 30 jaar dat NASA de ijskap van Groenland observeert met satellieten, is het smelten nog nooit zo snel gegaan. Uit resultaten van ijsboringen blijkt dat een dergelijke snelle smelting iedere 150 jaar voorkomt. De laatste keer zou rond 1889 geweest zijn.

Lora Koenig, glacioloog bij NASA, zegt dat deze gebeurtenis dus precies op tijd komt. 'Maar als we het de komende jaren weer zien, moeten we ons zorgen maken.'

Bron zie foto

Vrouw rijdt van wasstraat meteen de rivier in

In New Jersey is een vrouw rechtstreeks van de wasstraat de Hackensackrivier ingereden. Volgens de politie heeft de dame het gaspedaal ingeduwd in plaats van de rem. De onfortuinlijke vrouw is zonder kleerscheuren weer op het droge gehaald.

De niet-geïdentificeerde bestuurster was zondag naar de Spotless Auto Laundry in Hackensack gereden om haar auto een wasbeurt te geven. Bij het uitrijden van de wasstraat ging het goed fout en reed ze de rivier in.

Redding
Dankzij het koelbloedige optreden van een klant en een werknemer van de wasstraat werd de vrouw van de verdrinkingsdood gered. Zij sprongen de drenkelinge achterna. 'We kregen het portier van de auto niet open door de druk van het water', vertelt John Goez van de Spotless Auto Laundry. 'Gelukkig konden we het slachtoffer via één van de autoruiten bevrijden'.

Een takelwagen viste de auto uit het water. De vrouw raakte lichtgewond en kon na verzorging het ziekenhuis verlaten.Bron

dinsdag 24 juli 2012

'Huurmoordenaar' stuurt duizenden Australiërs doods-sms

Duizenden Australiërs hebben een sms gekregen van een 'huurmoordenaar' waarin hij stelt in ruil voor 5000 dollar de ontvangers niet om te brengen. De personen kregen 48 uur om het geld bij elkaar te krijgen. De politie heeft de Australiërs gewaarschuwd dat oplichters aan het werk zijn.

'Iemand heeft mij betaald om jou te doden. Spaar jezelf, 48 uur om 5000 dollar te betalen. Als je de politie inlicht of iemand anders, dan wordt dat je dood. Email me nu,' zo luidde de bedreiging.

'Reageer niet. Verwijder het bericht direct en raak niet in paniek, want dat is waar ze op hopen,' aldus de politie van Queensland. Het bericht werd sinds zondag per sms en telefoon verspreid. De politie kon geen exacte getallen geven, maar liet weten dat er niet eerder op zo'n grote schaal geprobeerd was mensen op te lichten.

Het onderzoek loopt nog. De 'huurmoordenaar' zou in de afgelopen twee jaar al twee keer eerder hebben toegeslagen. 'Dit is geen ondoordachte actie, dit is georganiseerde criminaliteit,' aldus de politie. Volgens de autoriteiten zouden vooral oudere mensen, die niet bekend zijn met internet, makkelijke slachtoffers zijn.

Bron

100 gewonden door tyfoon in Hongkong

Minstens 130 mensen zijn vandaag in Hongkong gewond geraakt door de tyfoon Vicente. Voor het eerst sinds 1999 werd er een orkaanwaarschuwing afgegeven in de Chinese stad van ruim 7 miljoen inwoners.

De storm raasde er met windsnelheden tot 140 kilometer per uur. De beurs, scholen en andere openbare gelegenheden bleven tot de middag gesloten. De veerdiensten en het trein- en busverkeer werden stilgelegd of tot een minimum teruggebracht. De haven van de stad ging dicht en meer dan 300 vluchten op de luchthaven werden geschrapt of liepen vertraging op.

De orkaanwaarschuwing werd rond 10 uur lokale tijd weer ingetrokken. De tyfoon ontwortelde bomen en joeg stukken puin door de straten. 268 mensen zochten bescherming in speciale stormkelders.

In de eveneens aan de kust gelegen stad Macau zijn in verband met de komst van de tyfoon drie belangrijke bruggen gesloten.

Bron

Honderden dode embryo's langs weg in Rusland

Langs de kant van een Russische snelweg zijn ongeveer 250 lijkjes van embryo's gevonden. Waarschijnlijk gaat het om geaborteerde kindjes, die illegaal zijn gedumpt.

Dat meldden de autoriteiten in de regio Sverdlovsk, 1400 kilometer ten oosten van Moskou.

De embryo's moesten eigenlijk naar een gespecialiseerd bedrijf in de stad Jekaterinenburg worden gebracht, om daar te worden verwerkt. De lichaampjes waren afkomstig van zeker drie klinieken en zaten in vaten met formaldehyde. Die stof moet voorkomen dat lichaampjes ontbinden. Op de vaten zaten etiketten met de namen van de moeders.

Bron

maandag 23 juli 2012

Ongeboren baby overleeft schietpartij Denver

De wereld is aangedaan door de tragische gebeurtenissen die afgelopen vrijdag in een bioscoopzaal in de Amerikaanse staat Colorado plaatsvonden. Beklijvende getuigenissen van de gruweldaad en trieste verhalen van de nabestaanden lieten niemand onberoerd. Toch is er nu een lichtpuntje: een zwangere vrouw die zwaargewond raakte bij het incident heeft haar kindje niet verloren.

De 25-jarige Ashley Moser vecht in het ziekenhuis nog steeds voor haar leven. Ze werd in de keel en buik door kogels getroffen. Toch overleefde haar ongeboren baby het drama. De broer van Ashley getuigt: "Ik weet niet hoe het kan, maar ze heeft de baby nog steeds. Gisteren kreeg ik te horen dat ze de baby kwijt was, maar vandaag lijkt alles dan toch in orde. Het is een wonder."

Ashley is de moeder van de zesjarige Veronica Moser, het jongste slachtoffer van de schietpartij. De vrouw was samen met haar dochtertje in de bioscoop toen James Holmes er een bloedbad aanrichtte. Het meisje overleefde het drama niet.

Bij de schietpartij tijdens de première van de nieuwste Batman-film 'The Dark Knight Rises' in Denver vielen 12 doden en 58 gewonden. Van de 58 gewonden zijn er nog 12 kritiek.

Bron
Lees ook: Gewonde Batman-bloedbad heeft miskraam gekregen

Iraanse vrouwen uit protest zonder hoofddoek op Facebook

Iraanse vrouwen protesteren online tegen de plicht om gesluierd over straat te lopen in het land. Op de Facebookpagina 'Nee tegen de verplichte hijab' plaatsen ze foto's van zichzelf zonder hoofddoek, en onderstrepen dat vrouwen het recht zouden moeten hebben om zelf te bepalen of ze al dan niet een sluier dragen. Het is voor vrouwen in Iran bij wet verplicht om het hoofd te bedekken.

De activisten die de site hebben opgericht zijn van Iraanse afkomst, maar leven zelf niet meer in het land. Toch zouden veel vrouwen die wél in Iran wonen een foto van zichzelf hebben geplaatst, of de site 'geliked' hebben, meldden ze aan het radiostation Radio Free Europe.

"De helft van de likes komt uit Iran zelf", zegt campagneleidster Alireza Kiani, die het land een jaar geleden heeft verlaten.

De Iraanse autoriteiten beweren dat vrouwen die zichzelf niet goed bedekken, op een negatieve manier aandacht trekken van mannen. De hijab zou volgens hen de beste bescherming voor vrouwen zijn.

Bron

Man schakelt verkeerd en overrijdt schoondochter

Bij het dramatische ongeluk in het Noord-Hollandse Winkel afgelopen vrijdag, blijkt een 72-jarige man zijn schoondochter te hebben overreden.

De man wilde even met de auto van zijn zoon op pad, maar zette de wagen waarschijnlijk in de verkeerde versnelling. Daardoor overreed hij in volle vaart zijn 41-jarige schoondochter, die in de voortuin stond. De auto kwam pas tegen het huis tot stilstand.

'Het gaf een enorme klap. En als je dan na die klap naar buiten loopt en alleen twee witte voeten onder een auto ziet liggen, dan vermoed je het ergste,' zegt buurman Jan Wester, die met zijn bedrijf handelt in heftrucks. En dat is waarschijnlijk het geluk van de vrouw geweest. Wester bedacht zich geen moment en haalde meteen een van zijn heftrucks om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. Samen met de toegesnelde brandweer tilden ze de auto voorzichtig op.

Volgens de buurtbewoners heeft de vrouw ontzettend geluk gehad. 'Ik heb haar onder de auto zien liggen en dat zag er niet best uit. Maar later hoorden we dat ze niet meer op de intensive care lag. Deze vrouw moet meerdere levens hebben.'

Bron

Aangerande tiener aangeklaagd om noemen daders op Twitter

Een 17-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Kentucky moet voor de rechtbank verschijnen omdat ze op Twitter de namen heeft genoemd van twee jongens die haar hadden aangerand. Het meisje zegt dat ze dat deed omdat ze het niet eens is met de straf die de jongens wordt opgelegd.

Het meisje, Savannah Dietrich uit Louisville, was vorig jaar augustus aangerand door de jongens nadat ze tijdens een feestje het bewustzijn had verloren. Pas later kwam ze erachter dat de jongens foto's hadden gemaakt van de aanranding die ze ook aan anderen hadden laten zien.

'Tik op de pols'
De daders legden een schuldbekentenis af in ruil voor strafvermindering. De rechter moet het vonnis nog uitspreken, maar Dietrich werd op de hoogte gesteld van de overeenkomst van de daders met de openbaar aanklager. Ze zegt op de site van de Courier-Journal dat de straf niet meer lijkt dan een corrigerende 'tik op de pols'.Vrouw die kinderen op Curaçao vermoordde is Belgische

De vrouw die gisteren op Curaçao haar twee kinderen heeft omgebracht, heeft de Belgische nationaliteit. Dat maakte het Openbaar Ministerie van Curaçao vandaag bekend. Eerder werd ervan uitgegaan dat de verdachte Nederlandse was.

De vrouw verdronk haar kinderen in een badkuip van het Mariott Hotel waar ze verbleef. Daarna liep ze ongekleed de zee in, vermoedelijk om zelfmoord te plegen. Ze kon worden tegengehouden.

Voor de vrouw is een zogenaamde krankzinnigenverklaring opgesteld. Hiermee krijgt ze direct psychiatrische hulp.

De kinderen (9 en 10 jaar oud) zijn verdronken in de badkuip van de hotelkamer. De vrouw is geen bewoner van het eiland. Ze werd vlak bij haar hotel uit de zee gehaald nadat omstanders de politie hadden gewaarschuwd dat iemand 's nachts het water inliep.

Bron

zondag 22 juli 2012

Israël: Assad in Damascus, leger is loyaal

Volgens inlichtingen van Israël is de Syrische president Bashar al-Assad in de hoofdstad Damascus en heeft hij het leger nog steeds aan zijn zijde 'ondanks een erg grote golf deserteurs'. Dat zei een woordvoerder van het Israëlische leger vandaag.

 Na de zelfmoordaanslag woensdag waarbij vier kopstukken van het regime om het leven kwamen (onder wie een zwager van Assad) is de president niet in het openbaar verschenen. De staatstelevisie liet alleen zien hoe hij een nieuwe minister beëdigde. Bronnen bij de Syrische oppositie en een westerse diplomaat hadden donderdag gezegd dat Assad naar de kuststad Latakia zou zijn gegaan.

Slag om Aleppo
De Syrische rebellen hebben vandaag een slag om Aleppo, de tweede stad van het land, aangekondigd. Intussen lijkt het regeringsleger de afgelopen dagen weer terrein te winnen in de hoofdstad Damascus.

In een boodschap op YouTube spreekt een rebellenkolonel van 'het begin van een operatie om Aleppo te bevrijden van de met bloed besmeurde handen van de bendes van Assad'. Het opstandige Vrije Syrische Leger kreeg in het weekend enkele wijken van Aleppo in handen. Volgens kolonel Abdel Jabbar al-Oqaidi 'ligt de weg naar de bevrijding van Aleppo open'.

Bron Lees verder

Liang Xiaoxiao, het kleinste meisje ter wereldMaak kennis met Liang Xiaoxiao, niet zomaar de eerste de beste. Drie jaar is deze meid intussen, maar toch meet ze nog maar 54 centimeter en weegt ze amper 2,5 kilogram. Cijfers die van haar het kleinste meisje ter wereld maken.

Door een genetische aandoening zit groeien er voor haar zelfs helemaal niet meer in.

Toen nietige Xiaoxiao ter wereld kwam, liet ze 33 centimeter en 1,05 kilogram noteren. Gelukkig steunt mamalief haar schattig wondertje door dik en dun, daar in het kinderziekenhuis van het Chinese Changsha.

Bron zie foto

48 woningen in Kanaleneiland Utrecht ontruimd om asbest

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland is de politie vanmiddag bezig met het ontruimen van 48 woningen nadat eerder deze week in twee woningen asbest was ontdekt. Dat meldt de gemeente. Het gaat om een flatgebouw aan de Stanleylaan waarin volgens woningbouwvereniging Mitros ongeveer 150 mensen wonen.

Een groot gebied rond de straat is afgezet. Automobilisten mogen de straat niet meer in, te voet is de weg nog wel bereikbaar. De bewoners van de ontruimde woningen worden opgevangen in een sporthal. Het is nog niet bekend hoeveel mensen er inmiddels zijn ondergebracht.

Een woordvoerster van de gemeente Utrecht roept alle buurtbewoners op om binnen te blijven. Experts zijn momenteel bezig met metingen op asbest van een groot aantal andere woningen in het gebied. De zegsvrouw van de gemeente spreekt van woningen in het gebied tussen de Stanleylaan, het 5 meiplein en de Churchilllaan tot aan de Beneluxlaan. Of deze mensen ook hun huizen uit moeten, is nog onduidelijk.

Een groot gebied tussen de Churchilllaan en de Vasco da Gamalaan is afgezet. Hulpdiensten zijn aanwezig, er patrouilleren agenten door de wijk en er zijn twee peletons ME onderweg om te assisteren.

'Spuitasbest'
De autoriteiten besloten tot de ontruiming na de vondst woensdag van zogeheten 'spuitasbest' in de voegen en achter de voegen van twee woningen aan die straat. Donderdag en vrijdag zijn overige huizen onderzocht. De uitslagen van de metingen waren zodanig dat vandaag besloten is tot deze maatregel.