Translate

zaterdag 21 juli 2012

15-jarig slachtoffer woonbootexplosie in coma geraakt

De vijftienjarige jongen die vorige week donderdag bij de ontploffing van een woonboot op de Oudeschans in het centrum van Amsterdam gewond raakte, is gisteren in coma geraakt.

Eerder omschreef de politie zijn toestand als zorgwekkend; toen was de jongen nog wel aanspreekbaar.

De jongen fietste over de Oudeschans toen de woonboot ontplofte als gevolg van een gaslek. De jongen werd van zijn fiets geblazen. Hij woont in de buurt en heeft op basisschool De Witte Olifant gezeten. De school doet geen mededelingen en op verzoek van de familie zegt de politie ook niets meer over zijn toestand.

Buurtbewoners maken zich zorgen over de veiligheid van andere woonboten aan de Oudeschans, zeker omdat volgens hen enkele boten als hotel worden gebruikt. Stadsdeel Centrum gaat onderzoek doen naar deze melding. Gisteren was in buurthuis De Boomsspijker een informatieavond voor bewoners.

Bron

Verwarde daklopers wilden zonsopgang bekijken

De politie in Amsterdam heeft vanmiddag de handen vol gehad aan een jong stel dat op het dak van het Blokker-filiaal aan het Damrak was geklommen. De man (20) en de 28-jarige vrouw waren daar naar eigen zeggen 's nachts via een brandtrap heengegaan om van de zonsopgang te kunnen genieten, aldus een woordvoerder van de politie.

Aanvankelijk werd gedacht dat het ging om een verwarde man die naar beneden wilde springen. Het Damrak en de Nieuwendijk werden afgesloten en een arrestatieteam en een onderhandelaar werden opgetrommeld. Ook is een helikopter ingezet.

Pas na een kleine 2 uur kon het tweetal van het dak worden gehaald. Tijdens verhoor op het politiebureau verklaarden de Amsterdammers dat ze, in afwachting van de zonsopgang, in slaap waren gevallen. Of er drank of drugs in het spel waren, kon de woordvoerder niet zeggen.

Bron

Nieuwe truc van criminelen bij geldautomaat

Criminelen hebben een nieuwe manier gevonden om mensen die pinnen geld afhandig te maken. In de geldlade wordt een soort plakstrip geplakt, waardoor het gepinde geld blijft hangen. Dat meldt de Stentor. De gedupeerde loopt vertwijfeld weg en de dief peutert vervolgens het geld uit de automaat.

Wie na het pinnen tevergeefs op zijn geld staat te wachten, wordt aangeraden de geldlade in het oog te houden en direct de bank te bellen.

Bron

vrijdag 20 juli 2012

Moordenaar sjouwt met stervende echtgenote over straat

Een vrouw is doodgebloed op straat in Malmö, nadat ze door haar man thuis was afgeranseld. De echtgenoot sjouwde met zijn stervende echtgenote op straat in het centrum van de Zweedse stad. Hij vroeg hulp aan voorbijgangers en die belden de politie. De vrouw overleed bij aankomst in het ziekenhuis. De Zweed werd opgepakt op verdenking van moord.

De dader vroeg een voorbijganger om hulp toen hij zijn vrouw als een groot pakket in zijn bestelwagen wilde stoppen. Als snel werd duidelijk dat het om een lichaam in een doek ging. 'Hij had de deur van zijn kleine bestelwagen geopend en probeerde om het lichaam in een doek in het voertuig te schuiven. Hij was totaal uitgeput en handelde in paniek', vertelt een ooggetuige in de krant Aftonbladet. 'Het laken gleed weg en toen zag ik het bebloede en haast levenloze lichaam.'Bioscoopschutter deed zich voor als 'The Joker'

Het lijkt erop dat James Holmes, de man die vandaag tijdens de première van de nieuwste Batman-film The Dark Knight Rises een bloedbad aanrichtte in een Amerikaanse bioscoop, en daarbij 12 mensen doodde, wilde een scène naspelen uit een Batmanfilm uit 2008. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse politie had Holmes op het moment van zijn arrestatie rood geverfd haar. Hij vertelde dat hij 'The Joker' was.


 'The Joker' staat in de Batman-verhalen bekend als één van de grootste vijanden van de held. Volgens de woordvoerder van de politie lijkt Holmes 'compleet gestoord'. Volgens getuigen oogde hij ook 'akelig kalm'.


Volgens de politie raakten 38 mensen gewond bij de aanslag. De 24-jarige Holmes leek er rekening mee te hebben gehouden dat iemand terug zou schieten. Zijn helm, vest, broek en toque waren allemaal kogelwerend, zo bleek uit de persconferentie later vandaag. De politie was anderhalve minuut na de eerste melding ter plaatse en kon Holmes aldaar aanhouden. Zijn auto stond geparkeerd achter de bioscoop. De woning van Holmes zit vol explosief en brandbaar materiaal.

Traangas
Voor hij omstreeks middernacht het vuur opende op de bezoekers van de bioscoop in Aurora, Colorado, wachtte de dader rustig op het afgaan van twee explosieven, vermoedelijk traangas, die hij de zaal ingooide. Vervolgens vuurde hij eerst in de lucht, en daarna op het publiek.

'Hij had geen specifiek doelwit, hij ging gewoon los', zegt een van hen tegen 9News.com. De schutter, die zijn gezicht had afgeschermd met een gasmasker, en een ME-helm en kogelwerend vest droeg, zei geen woord tijdens zijn actie, en had een schietscène in de film uitgekozen om met zijn slachting te beginnen.

Schietend door gangpad
Hij stond vooraan in het theater, omgegeven met rook uit de 'bommen'. Voorts kwam de man in beweging en liep, al schietend, door het gangpad van de bioscoopzaal. 'Toen zijn jachtgeweer leeg was, liet hij het rustig vallen', zegt James Wilbur die op de tweede rij zat tegen The Denver Post.
Twaalf mensen gedood bij Batman-première in VS

Bij de première van de Batmanfilm Dark Knight Rises in de Amerikaanse stad Aurora, nabij Denver in de staat Colorado, heeft een 24-jarige schutter een bloedbad onder de bezoekers aangericht. De politie heeft het dodental bijgesteld naar twaalf. Zeker 50 mensen personen raakten gewond, onder wie zes kinderen waarvan de jongste zes jaar oud is.


De zaal zou overvol zijn geweest met bezoekers die ter gelegenheid van de première, feestelijk verkleed waren. Volgens ooggetuigen opende een man die een gasmasker, ME-helm en een kogelwerend vest droeg, het vuur. Hij trapte een nooddeur open en wierp een rookbom of traangas de zaal in, vervolgens begon hij om zich heen te schieten met drie wapens.

Schutter aangehouden
De politie heeft de vermoedelijke schutter in een parkeergarage in de buurt van het Century 16-bioscoopcomplex aangehouden. Hij was daar in het bezit van een geweer en een pistool. De man (24) zou hebben gezegd dat er in zijn huis nog explosieven liggen. Volgens Oates zijn er geen aanwijzingen dat er een tweede dader was, zoals sommige media eerder hadden gemeld.

Ooggetuige Salina Jordan (19) zei tegen nieuwszender MSNBC dat een meisje in haar wang werd geraakt en anderen in de buik werden geschoten, waaronder een meisje van negen.

Bron Lees verder
Lees ook: Eerste boobytrap in huis bioscoopschutter ontmanteld
Lees ook: De tragische verhalen van twaalf mensen wier leven prompt eindigde tijdens een avondje film

Ontevreden vrouw krijgt nieuwe politiefoto

Omdat ze niet tevreden was over de foto die de politie had genomen bij haar arrestatie, belde de 45-jarige Tonya Fowler uit Georgia het noodnummer 911 met de dringende vraag een ander kiekje van haar te maken. De politie ging in op dit merkwaardige verzoek, maar arresteerde haar prompt voor een tweede keer wegens het oneigenlijke gebruik van het noodnummer.

De volgens mevrouw Fowler weinig flatterende foto verscheen zondag op de voorpagina van 'Bad & Busted'. Dit is een lokaal blad waarin de portretten van recent gearresteerde personen worden gepubliceerd.

Tweede kans
Tonya Fowler vond dat het kiekje haar oneer aandeed en belde 911 om een andere foto te eisen. De politieagent aan de andere kant van de lijn vertelde haar dat ze meteen naar het commissariaat mocht komen voor een andere foto. Ze was immers gearresteerd voor het oneigenlijke gebruik van het hulpnummer 911.

Na drie dagen in voorhechtenis, kwam de ijdele Fowler vrij op borgtocht.

Bron bekijk foto 1 en 2

Nieuwslezeres valt flauw tijdens live-uitzending

De Turkse nieuwslezeres Seda Selek zag het letterlijk zwart worden voor haar ogen en viel, tijdens een uitzending, op de grond. Flauwgevallen dus, terwijl ze in gesprek was met Mustafa Karaalioglu.

Met Selek gaat het ondertussen weer goed, al schaamt ze zich naar verluidt wel dat bijna de hele natie haar tegen de vlakte zag gaan.Bron

donderdag 19 juli 2012

Moordenaar verborg zich twee dagen voor politie op plaats delict

De detectives van de Londense politie zullen nog wel eens achter hun oren krabben over hun ronduit knullige speurwerk in een hotel nabij luchthaven Heathrow. De receptionist die twee collega's vermoordde, hield zich twee dagen schuil in de kamer waar hij één van de lijken dumpte. Geen van de speurders merkte hem op.


Receptionist Atilla Ban (32), in 2010 nog medewerker van het jaar in het Radisson hotel, nam samen met een mannelijke en vrouwelijke collega (beide 20) drugs. Het trio trok zich daarop terug in een hotelkamer voor een seksfeestje. De gevolgen waren rampzalig, want Ban stak zijn twee collega's dood.

Naar later bleek lag jaloezie ten grondslag aan zijn daad. De homoseksuele dader was verliefd op zijn mannelijke collega, die daar niet op inging, maar op zijn beurt verliefd was op zijn vrouwelijke collega, die pas enkele weken in het hotel werkte.Een medewerker van de fastfoodketen Burger King in de Amerikaanse staat Ohio is ontslagen nadat hij een grap uithaalde. De man ging met zijn schoenen in twee bakken sla staan. Een foto van de handeling circuleerde kort daarna op internet.

De foto werd anoniem op een website geplaatst. Bezoekers van de forumwebsite 4Chan reageerden echter afwijzend op de onsmakelijke stunt, en konden de locatie van de Burger King in kwestie achterhalen. De hamburgergigant stelde een onderzoek in en wist de grappenmaker te identificeren. Hij werd direct ontslagen, net zoals twee 'medeplichtigen'.

'Voedselveiligheid is een topprioritieit in al onze restaurants', zegt Burger King in een reactie. 'We hanteren een strikt 'zero tolerance'-beleid tegen alle inbreuken hierop, zoals de overtreding die hier plaatsvond.'

Bron

Aan tafel flamberende ober zet gezin in brand

De droom van een koppel om op een mooie reis met het hele gezin hun huwelijk te vieren, is uitgelopen op een drama. Het ging mis toen een ober in een restaurant vis aan tafel probeerde te flamberen.

De Engelse Tony (42) en Kirsty Barr (35) waren er met hun drie kinderen op uit gegaan om te dineren. Ze waren op dat moment twee weken op vakantie in het Turkse Marmaris om te vieren dat ze zes jaar getrouwd waren.

Maar het werd allesbehalve een gemoedelijk avondje. Het stel zelf en twee van hun kinderen belandden in het ziekenhuis met ernstige brandwonden nadat een fles alcohol die de ober vasthield in hun gezicht explodeerde. Dat schrijft The Daily Mail. Tony wierp zich uit een raam in een poging te voorkomen dat het vuur zich naar anderen zou verspreiden. Maar hij kon niet voorkomen dat hun 2-jarige dochtertje brandwonden opliep doordat ook haar kinderwagen vlam vatte.

Alleen dochter Amy van 15 kon ontsnappen aan het vuur omdat ze op tijd wegdook. De rest van het gezin liep tweedegraads en derdegraads brandwonden op. De ouders verwondden zich aan hun hoofd, armen, nek en borst. Tony kampte met een geperforeerd trommelvlies. Baby Rosie liep verwondingen aan haar dijen op.

Ziekenhuisrekening
Het gezin kon pas vijf weken na het drama naar huis terugvliegen, omdat vader toen pas fit genoeg was om per vliegtuig te reizen. Omdat de Barrss niet voldoende verzekerd zijn blijven ze achter met een torenhoge rekening van het ziekenhuis.


40 procent minder eten = 20 jaar langer leven

Door je voedselopname met 40 procent te beperken kun je jouw leven met 20 jaar verlengen. Dat beweren wetenschappers aan de universiteit van Londen.

De onderzoekers ontwikkelen een behandeling waarvan ze hopen dat deze de 'ziekte' van ouder worden bestrijdt. Ze bekijken hoe ze genen en levensstijl kunnen aanpassen om het begin van de effecten van veroudering uit te stellen en zo je jaren langer kunnen laten leven. Ouderdomsziekten als hart- en vaatziekten, kanker en neurodegeneratie kunnen zo bestreden worden.

Alle organismen
Het team bestudeerde hoe het leven van een kat met 30 procent verlengd kan worden door de hoeveel geconsumeerde voeding te beperken. Professor Piper: 'We ontdekten dat als een rat 40 procent minder eet, het dier 20 tot 30 procent langer zal leven. Dat is 20 jaar in een mensenleven. Dit blijkt zo te zijn bij alle organismen, zelfs honden.'

Pillen en dieet
Zijn team verlengde het leven van organismen door enkelvoudige genen aan te passen. Ook verminderden ze het effect van een genmutatie die Alzheimer kan veroorzaken. De wetenschappers bestudeerden ook fruitvliegen, zij delen 60 procent van de menselijke genen en verouderen op een vergelijkbare manier. Zo slaagden ze er al in het leven van de vliegen en muizen te verlengen met medicatie en een aangepast eetpatroon. Ze hopen dat deze combinatie ook zal helpen om mensenlevens te rekken. Professor Piper: 'Als we erin slagen de genen op te sporen die instaan voor veroudering, dan moeten we het proces zelf ook kunnen vertragen.'

Bron

Wethouder roept op tot alertheid rondom 'verlaten vrouwen'

Wethouder Andrée van Es van diversiteit en integratie roept op tot alertheid rondom de 'verlaten vrouwen', Marokkaanse en Turkse vrouwen die tijdens de zomervakantie door hun man worden achtergelaten in Marokko of Turkije.

Ze roept vrouwen op zich goed voor te bereiden als ze naar Marokko of Turkije gaan, door bijvoorbeeld kopieën van hun paspoort en andere belangrijke documenten en telefoonnummers van de Nederlandse ambassade en hulporganisaties bij zich te hebben. Van Es wil dat vrouwenverenigingen, vrijwilligersorganisaties en sportclubs de vrouwen hier alert op maken.

Ook wil ze dat Bureau Leerplicht na de zomervakantie actief nagaat of er kinderen ontbreken in de schoolklassen. Als dat het geval is, moeten die volgens de wethouder met hulp van de Nederlandse ambassade worden opgespoord.

'Elk jaar keren ongeveer 80 vrouwen en 100 kinderen niet meer terug naar Nederland, van wie een aanzienlijk deel uit Amsterdam komt', aldus Van Es. 'Dat is ernstig. Elk jaar worden we geconfronteerd met de gevolgen van de zomervakantie.'

Turkse en Marokkaanse mannen laten hun vrouw soms achter omdat ze bijvoorbeeld een tweede huwelijk willen aangaan.

Bron

woensdag 18 juli 2012

Man klaagt ziekenhuis aan om littekens Ku Klux Klan

Een man uit de Amerikaanse staat South Dakota heeft gisteren een ziekenhuis aangeklaagd omdat het na een operatie littekens op zijn lichaam had achtergelaten in de vorm van de letters KKK, de afkorting van de racistische beweging Ku Klux Klan.

De 69-jarige patiënt, Vern Traversie, onderging in augustus 2011 een hartoperatie in het regioziekenhuis in Rapid City. Hij is zelf blind, maar moest naderhand van anderen horen dat de littekens op zijn buik onder meer driemaal de letter K vertoonden. Traversie is afstammeling van de oorspronkelijke bewoners van Amerika en woonachtig in het indianenreservaat Cheyenne River.

Misstanden
De zaak heeft onder zogeheten Native Americans de afgelopen tijd veel stof doen opwaaien. Twee maanden geleden werd een demonstratie georganiseerd waarbij medestanders Traversie opvoerden als schrijnend voorbeeld van de misstanden die de oorspronkelijke bevolking nog steeds moet verduren in Rapid City. Op YouTube zijn intussen filmpjes van aanhangers verschenen waaruit moet blijken dat de littekens onmiskenbaar de letters KKK vormen.

De politie van Rapid City zei eerder de mening van Traversie niet te delen en er min of meer gebruikelijke operatielittekens in te zien. Ook de ziekenhuisdirectie heeft al laten weten zich volstrekt niet te kunnen herkennen in het beeld dat de voormalige patiënt schetst.

Bron

Paniek: Vliegtuig verliest snel 6.000 meter hoogte

Tijdens een vlucht van Washington DC naar Londen verloor een toestel van United Airlines razendsnel 6 kilometer hoogte toen het boven de Atlantische Oceaan vloog. Passagiers zagen op hun tv-schermpje hoe het vliegtuig plots danig hoogte verloor. De piloot moest in allerijl uitwijken naar het Canadese Newfoundland om de noodlanding in zetten.

Het incident deed zich twee uur na opstijgen voor. Passagiers vertelden achteraf hoe ze plotseling wakker schrokken toen het toestel hevig heen en weer begon te wiebelen zoals een ferry tijdens een storm op zee.

De bemanning rende zenuwachtig op en af door de gangen, wat de reizigers aan boord nog ongeruster maakte. 'Maar ons werd eerst niets verteld', aldus de Britse passagiere Lizzie Laming. 'We zagen op onze tv-schermpjes dat het toestel 6.000 meter hoogte verloren had en dat we rechtsomkeert aan het maken waren.'

Op de Canadese luchthaven van St.Johns werd alles in gereedheid gebracht voor de noodlanding die de piloot tot een goed einde wist te brengen. Alle passagiers werden daarna overgevlogen naar New Jersey om van daar hun reis verder te zetten naar Londen.

Volgens een woordvoerder van United Airlines kampte het vliegtuig met een probleem aan een van de motoren.

Bron

'Naaldensandwiches' komen terug naar Nederland voor onderzoek

De zes broodjes kalkoen waarin afgelopen weekeinde op vluchten van Delta Airlines naalden zijn gevonden, worden vanuit de Verenigde Staten naar Nederland gestuurd voor onderzoek.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) meldde vandaag dat dit sporenonderzoek in Nederland zal worden gedaan door forensische experts van de marechaussee.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de broodjes, die op vier vluchten vanaf Schiphol van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij opdoken, is in handen van de KMAR. In het onderzoek, dat onder leiding staat van het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem, werkt de marechaussee samen met de FBI in de VS.

Er zijn nog geen verdachten in beeld die de naalden in het kalkoenvlees op de broodjes kunnen hebben gedaan. In het strafrechtelijk onderzoek zal de marechaussee veel mensen moeten horen, aldus de woordvoerder. Medewerkers van het cateringbedrijf waar de broodjes vandaan kwamen, Gate Gourmet, zal ook om verklaringen worden gevraagd. In de VS zal de FBI ook allerlei personen ondervragen, onder wie de passagiers die in het weekeinde de naalden vonden.

Bron
Lees ook: 'Naalden in broodjes uit onvrede op werk'

dinsdag 17 juli 2012

Geschokte reacties op foto's van levende kinderen in doodskist

Een bizarre attractie op de Gentse feesten in België. Kinderen kunnen zich op hun gemakje laten fotograferen, liggend in een doodskist. Omdat de wereld dit jaar vergaat, volgens de Maya's althans, willen de organisatoren met het project Batabang de Gentse Feestenbezoekers laten voelen hoe de laatste weken op aarde er zouden uitzien.

De Gentse Sandra De Blander (47) verloor ruim twee jaar geleden haar toen 20-jarige zoon Glen Goethals bij een verkeersongeval in Gent. Glen werd op weg naar het werk gegrepen door een vrachtwagen en overleed aan zijn verwondingen. 'Ik lijd nog elke dag onder het verlies van mijn zoon. Ik begrijp dan ook niet dat ouders hun kinderen fotograferen alsof ze dood zijn. Een kind begraven is geen verjaardagsfeestje hé', vertelt Sandra aan de Belgische krant De Standaard.

Organisator van de 'attractie' Xavier Cloet ziet het anders: 'Ik begrijp het onbegrip van sommige mensen en ik wens het niemand toe om een kind te verliezen. Het enige wat we willen doen, is de dood bespreekbaar maken. En ja, mocht ik zelf kinderen hebben zou ik die ook in een doodskist leggen en fotograferen.'

Bron

Boete bij discrimineren van sollicitant

Werkgevers die een sollicitant om zijn allochtone afkomst afwijzen, moeten fikse boetes krijgen. Dat vindt een Kamermeerderheid van PvdA, CDA, SP en GroenLinks, meldt het AD vandaag.

Politici reageren geschokt op het nieuws dat 29 procent van de jongeren met een niet-westerse herkomst werkloos is. SP'er Sadet Karabulut: 'Wij willen een zwarte lijst van werkgevers die allochtonen onterecht de deur wijzen. En de inspectie van het ministerie moet zwaardere boetes uitdelen.'

Andere partijen zien niet veel in zo'n zwarte lijst, maar Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks) steunt zwaardere boetes van foute werkgevers wél. Klaver: 'Het bedrijfsleven moet beseffen dat we straks elk talent nodig hebben. Discriminatie is gewoon verboden. Dat moet je hard aanpakken via het strafrecht', zegt PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch. Het CDA vindt een fikse boete 'op z'n plek' als discriminatie plaatsvindt.

De werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB zien niet veel in boetes. 'Discriminatie mag absoluut niet, maar het is moeilijk aan te tonen', stelt woordvoerder Angelique Heijl. De Commissie Gelijke Behandeling kreeg vorig jaar op het gebied van 'Werving en selectie' veertig klachten over discriminatie binnen

Bron

Buschauffeur vangt meisje van 3 hoog op in armen

Een Amerikaan heeft een vallend meisje (7) van drie hoog opgevangen in zijn armen. Het kind was aan het zingen en spelen op een airco in het raam toen ze naar beneden viel. Ze bleef ongedeerd.

Het autistische meisje was op de airco gekropen die aan de buitenkant van het raam bevestigd was in het appartementsblok in Coney Island. Buschauffeur Steven St. Benard was net op weg naar huis toen het mis ging. Hij hoorde kinderen gillen en vreesde het ergste.

'Geen held'
De Amerikaan hield het kind in de gaten en plaatste zich perfect onder de baan van haar val. Zo redde hij haar. 'Ik ben helemaal geen held', relativeert de buschauffeur, zelf vader van vier kinderen. 'Ik heb gewoon gedaan wat elke vader zou doen.' Een buurvrouw deed ook nog haar best een handje te helpen. 'Ik liep nog snel naar binnen en belde 911 maar het was al te laat.'

Wonder
De moeder is de redder innig dankbaar. 'Ze maakt het prima, ze hield geen schrammetje over aan de val', aldus Saleema McCree. 'Het is een wonder hoe hij haar heeft kunnen opvangen!'
Rebellen gebruikten lijk van Kaddafi als buikspreekpop

Er zijn nieuwe, schokkende beelden van de dood van Moammar Kaddafi opgedoken. Op YouTube is te zien hoe rebellen het lijk van de Libische dictator gebruiken als buikspreekpop.

Een Syrische activist plaatste de beelden op Twitter als waarschuwing voor de Syrische leider Bashar Al Assad.

Of het echt om Kaddafi gaat kan niet worden bevestigd, maar de beelden zien er in ieder geval realistisch uit. Rond het lichaam van Kaddafi vieren rebellen hun overwinning. De video biedt een duidelijke blik in de chaotische sfeer rond de dood van de Libische dictator in oktober. Kaddafi had ruim 42 jaar de macht in Libië, maar demonstraties luidden in februari vorig jaar het einde van zijn regering in.

Een Syrische activist schreef op Twitter: 'Iemand zou dit naar Assad moeten verzenden.' In Syrië woedt al sinds vorig jaar een bloedige strijd tegen het regime.


Bron

Tankende Rus ontsnapt op nippertje aan dodelijke crash

Een Rus kreeg onlangs de schrik van zijn leven toen tijdens een tankbeurt in het Russische Orenburg een bus met grote vaart op hem af kwam. Hij kon nog net op tijd uitwijken voor het gevaarte.

Op de video is duidelijk te zien hoe een ongecontroleerde bus afwijkt van de baan en recht op het tankstation af raast, waar een man niets vermoedend zijn voertuig bijtankt.

Wanneer de bus slechts op een kleine meter van de Rus verwijderd is, springt de man precies op tijd naar rechts. Een verkeerde keuze was hem ongetwijfeld fataal geworden. De man kwam er gelukkig met de schrik vanaf, al zal hij voortaan ongetwijfeld extra op zijn hoede zijn.

Bij het ongeval raakten in totaal vijf voertuigen betrokken. De crash veroorzaakte wonder boven wonder geen ontploffing in het tankstation en er liep slechts één persoon verwondingen op.
Bron

maandag 16 juli 2012

Tropische ziekte in opmars

De West-Nijlkoorts, een tropische infectieziekte, wordt steeds vaker overgebracht in populaire vakantielanden als Italië en Griekenland. Daardoor mogen Nederlandse bloeddonoren die in een risicoland op vakantie zijn geweest, de eerste vier weken na thuiskomst geen bloed meer geven.

Dat schrijft het AD vandaag. De West-Nijlkoorts, die vroeger voornamelijk op het Afrikaanse continent voorkwam, wordt overgebracht door besmette muggen. 20 procent van de geïnfecteerde mensen loopt griepachtige verschijnselen op, minder dan 1 procent krijgt last van een ernstiger variant die gepaard kan gaan met neurologische verschijnselen. Tegen de infectie bestaat geen vaccin.

Ruime marge
De ziekte manifesteert zich binnen 2 tot 14 dagen na besmetting. Voor bloeddonoren wordt een ruime marge in acht genomen. In het AD zegt Hans Zaaijer, hoogleraar bloedoverdraagbare infecties aan de Universiteit van Amsterdam: 'De tijd dat je alleen een tropische ziekte opliep in een tropisch land, is voorbij.'

Knokkelkoorts
Vanwege de opmars van het virus in het zuiden van Europa wordt bloeddonoren tegenwoordig ook gevraagd recente vakantiereizen in Europa op te geven. Naast het West-Nijlvirus vormen ook knokkelkoorts ('dengue') en chikungunya een steeds groter probleem. Vakantiegangers in risicogebieden wordt aangeraden zich in te smeren met een krachtig insectenwerend middel dat DEET bevat.

Bron

Volgende week wordt het strandweer

Volgende week kan Nederland eindelijk van zomerse temperaturen gaan genieten. Na het weekend is de kans op droog weer en een hoge temperatuur namelijk zeer groot, zo meldt weerstation Weerplaza vandaag. Het is inmiddels zelfs al voor 70 procent zeker dat het positieve weerbeeld waarheid wordt.

Aanstaande woensdag beleeft het koude weerbeeld van nu een opleving, zo vertelt meteoroloog Michiel Severin. Er wordt dan een temperatuur van boven de 20 graden verwacht, in Limburg wordt het mogelijk 24 graden. Strandbezoekers wordt die dag aangeraden een windscherm mee te nemen, want de windkracht is 6.

Na de warme woensdag wordt een tijdelijke dip verwacht, maar vanaf volgende week dinsdag mag de barbecue aan en kan de strandkleding worden opgezocht. De temperatuur stijgt en de zon krijgt de overhand. De maxima komen tussen 20 en 25 graden te liggen. De neerslag is beperkt, hooguit valt er lokaal een bui. De wind is vrij rustig.

Of het warme weer een voorbode is voor een mooie augustusmaand is volgens Severin nog niet te zeggen. Het feit dat de westelijke stroming met aanvoer van buiengebieden vanaf de oceaan wordt doorbroken, is echter een positief teken

Bron
Lees ook: De zomer komt er nu echt aan!