Translate

zaterdag 14 juli 2012

Man herdenkt vrouw op zeebodem bij Costa Concordia

De echtgenoot van een slachtoffer van de ramp met de Costa Concordia heeft vandaag in zee een duik gemaakt van 25 meter om een gedenkplaat te bevestigen op de plek waar het cruiseschip de rotsen raakte.

Door de ramp in januari voor de kust van het Italiaanse eiland Giglio kwamen 32 mensen om het leven, onder wie Maria Grazie Trecarischi. Haar lichaam is niet teruggevonden.

'Het was erg emotioneel', zei Elio Vincenzi na zijn duik. 'Daar onder water was ik met haar, ik zal haar nooit vergeten.'

Op de gedenkplaat staan twee foto's, de naam van zijn vrouw en haar geboorte- en sterfdatum.

'Het was een menselijke stommiteit die haar wegnam, niet de zee, waar wij beiden van hielden', aldus Vincenzi. Hij is van plan de duik elk jaar te herhalen. Het wrak van het rampschip is nog altijd niet geborgen.

Negen mensen, onder wie kapitein Francessco Schettino hangt strafrechtelijke vervolging boven het hoofd. Justitie houdt hen verantwoordelijk voor de ramp.

Bron

Filmploeg doet valse 112-melding: crew opgepakt

Twee leden van een cameraploeg van een productiebedrijf die donderdag opnames maakten in Elburg, hebben elk een boete van 500 euro gekregen omdat zij een valse 112-melding hadden gedaan. De mannen gaven toe dat zij de politie hadden gebeld omdat zij voor hun filmbeelden een politieagent nodig hadden.

De politie kreeg een dringende oproep van een vrouw, die hulp nodig had. Toen agenten arriveerden stonden ze tegenover een cameraploeg die opnames maakte. De cameralieden werden aangehouden. Tijdens verhoor op het politiebureau bekenden ze na enige tijd dat zij 112 hadden gebeld zonder dat er iets aan de hand was.

Bron

Gulle baas betaalt vakantie van 500 werknemers

Je hoort er zelden of nooit over aan de toog, maar genereuze bazen, ze bestáán! Getuige hiervan is de 46-jarige Noor Cato Syversen, die uit dankbaarheid voor de groei van zijn firma maar liefst vijfhonderd werknemers gratis naar het Spaanse Mallorca stuurt. Respect!

Omdat gulheid zich alleen in cijfers uitdrukt: Syversen spendeert zo'n 381.000 euro aan de zon-en-sangria-vakantie van zijn personeel in Mallorca. Vier dagen lang zal het feest zijn voor de werknemers, en wel gratis. Syversen noemt het zelf een 'mooie beloning' voor de gelukkigen die er mee voor zorgden dat Creditsafe de laatste vijftien jaren altijd kon groeien.'Nieuw paspoort niet veilig'

Ondanks alle beveiligingen is het nieuwe paspoort met chip makkelijk te misbruiken. Hackers hebben ontdekt dat de chip op korte afstand elektronisch uit te lezen en te kopiëren is.

Dit meldt De Telegraaf vandaag. Criminelen kunnen daarmee hun voordeel doen en vrij gemakkelijk identiteitsfraude plegen. Volgens een hacker is de versleuteling van de overheid te omzeilen met behulp van gratis op het internet verkrijgbare software.

Bron

Wetenschap komt om in lijken

Mensen die hun lichaam ter beschikking willen stellen aan onderwijs en wetenschap komen voor een dichte deur. Het aanbod van lichamen is de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat bij vrijwel alle anatomische instituten een aannamestop geldt.

Dit schrijft De Stentor vandaag. Als redenen voor het spectaculair gestegen aanbod wordt een aantal oorzaken genoemd.

Mensen zijn beter op de hoogte van de mogelijkheid hun lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Ook zouden sommigen daarvoor kiezen omdat zij of hun nabestaanden dan geen begrafeniskosten hoeven te betalen.

Bron

vrijdag 13 juli 2012

Bedrijf geeft werknemers 6.000 euro om op vakantie te gaan zonder gsm

Vakantiegeld is in de VS niet eens een verworven recht, maar een bedrijfje uit Denver geeft het wel aan z'n werknemers en doet er nog een schepje bovenop: wie ook daadwerkelijk op vakantie gaat, krijgt 6.000 euro extra.

De CEO van FullContact, Bart Lorang, stuurde volgend blij bericht de wereld in: "All employees get $7,500 per year to go on vacation, and that's on top of paid vacation." Lorang verbindt wel drie voorwaarden aan die vakantiebonus. De werknemer moet ook echt op reis gaan, moet gedurende die periode zorgen dat hij onbereikbaar is via internet of telefoon én mag onder geen enkel beding op z'n laptop werken tijdens de vakantie.

FullContact is niet de enige tech startup die op deze manier stunt om talent te houden. Bij EventBrite krijgen werknemers bijvoorbeeld wekelijks gratis massages. EverNote gaat nog verder: daar hebben ze "unlimited vacation days". De meeste tech startups in de VS vergoeden ook de pendelkosten (in de VS niet evident) en rusten werknemers uit met een smartphone en een iPad. Bij Google zijn er dokters (waar het personeel gratis naartoe kan), kan je gratis eten op de campus en zelfs gratis naar de kapper.

Bron

'Het meisje van deze telefoon is dood, ze glimlachte'

Een mysterieuze verdwijningszaak in New York zorgt voor beroering in de Verenigde Staten. Rajwinder Kaur (26) werd het laatst gezien toen ze haar huis in Queens verliet om vrijwilligerswerk te gaan doen in Brooklyn. Sindsdien is ze vermist. Diezelfde avond ontving haar zus een huiveringwekkende sms waarin stond: 'Het meisje van deze telefoon is dood. Ze glimlachte.'

Haar zus hoopte eerst dat het om een ziekelijke grap ging, maar besefte al snel dat er meer aan de hand is. Vreemd genoeg had Rajwinder Kaur net voor haar verdwijning heel wat bezittingen via eBay verkocht.

'Dit is zo vreselijk', sakkert Gurpreet, de zus van Rajwinder na de erg verontrustende boodschap die ze ontving van de gsm van haar zus. 'Toen ik het las, was ik meteen heel bezorgd en ik vroeg me af wat er aan de hand was.'

Kulwinder Bhinder, de zwager van Kaur, is even ontzet. 'We zijn heel nerveus en vooral heel bang. Ik ken Raji. Ze zal nooit zo'n boodschap sturen. Mogelijk kwam ze die avond iemand met slechte bedoelingen tegen en daarom zijn we zo bang.'Kitten overleeft reis van 10.000 kilometer zonder eten

Een klein poesje van slechts drie maanden oud legde in de afgelopen twee weken een afstand van 10.000 kilometer af. Het diertje kroop aan boord van een vrachtcontainer die per boot reisde van Sjanghai naar Los Angeles. Al die tijd kreeg de kitten geen eten of drinken binnen.

Volgens Marcia Mayeda, directeur van de dierenbescherming in Los Angeles, maakte het diertje, dat de naam Ni Hao (Chinees voor 'hallo' red.), het redelijk goed. 'Hij was zwak en uitgedroogd, maar heeft inmiddels gegeten, geslapen en was gisteren alert,' laat Mayeda weten aan de Los Angeles Times.

Ni Hao blijft volgens de standaardprocedure zestig dagen in quarantaine in het Carson Animal Care Center en zal daar verder op krachten komen. Daar krijgt hij ook zijn vaccinaties en zal hij gecastreerd worden. Na die twee maanden zal er een goed tehuis voor hem worden gezocht.

Bron

Amerikaan leert zijn geiten surfen

Dana McGregor uit Californië is gek op surfen en besloot zijn plezier met dieren te delen. Hij neemt zijn geiten overal mee naar toe en zette ze vorige week op een surfplank.

Sindsdien staan twee geiten redelijk stabiel op het gele surfboard. 'Ze doen het best goed, ze kunnen zelfs een golf pakken', aldus McGregor.Bron

Kans op noorderlicht na zware zonne-uitbarsting

Een zware uitbarsting op onze Zon wekt speculaties op over mogelijk noorderlicht in het weekeinde. Zonnevlek AR1520 leverde om 18.53 uur een zonnevlam van de klasse X1.4 op, zo meldde de gespecialiseerde website spaceweather.com. De zonnevlek is direct naar de Aarde gericht.

De sterrenwacht in het Belgische Hove voegt daar in een tweet aan toe dat de uitbarsting lang duurde en dat een grote plasmawolk (CME) in onze richting is vertrokken. 'Alles lijkt veelbelovend voor noorderlicht', beklemtoont het twitterbericht.

Protonenstorm
De website poollicht.info schatte de kansen op poollicht in onze streken vooralsnog maar op 4 procent in. De site meldt eveneens dat er een kleine protonenstorm van de klasse S1 actief is. Dit gebeurt slechts 50 keer per zonnecyclus die elf jaar duurt.

Bron

Trouwen uit liefde vanaf nu verboden in Indiaas dorpje

Liefdeshuwelijken zijn voortaan verboden, meisjes mogen geen mobiele telefoon meer gebruiken en vrouwen onder de veertig mogen niet meer winkelen. Dat heeft de panchayat, de dorpsraad van oude wijze mannen, in het Indiase dorpje Asara besloten, schrijft India Today.

'Liefdeshuwelijken bevlekken onze samenleving. Het is bijzonder pijnlijk voor de ouders, zeker voor die van het meisje, omdat er werkelijk niets respectabel aan is', zegt Sattar Ahmad, een lid van de panchayat. 'Als iemand toch uit liefde trouwt, mag hij of zij niet meer in ons dorp wonen.'

Er wonen vooral moslims in Asara, maar inwoners van alle kasten en geloofsgemeenschappen woonden de vergadering van de panchayat bij. Het grootste deel van de dorpelingen gelooft bovendien dat het gebruik van mobiele telefoons een van de oorzaken is van allerlei maatschappelijke problemen.

Er is ook besloten om het geven en ontvangen van een bruidsschat te verbieden - een gebruik dat vele arme Indiërs diep in de schulden drijft. 'Mensen die toch een bruidsschat verlangen, worden vanaf nu sociaal geboycot', zegt inwoner Gajendra Singh tegen India Today. 'Dit is een positief besluit dat door iedereen wordt verwelkomd.'

Bron

Extra politie ingezet tegen 'Ramadan-criminaliteit'

De politiekorpsen in Utrecht en Den Haag zetten zich deze zomer schrap om te voorkomen dat moslims die tijdens de ramadan in Nederland verblijven, op boevenpad gaan. In beide steden wordt tijdens de vastenperiode, die op 20 juli begint, extra personeel ingezet. Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is.

Veel Marokkanen blijven deze zomer in Nederland, omdat vasten in het warmere Marokko een stuk zwaarder is. Het is voor het eerst in 32 jaar dat de vastenmaand ramadan precies in de Nederlandse zomervakantie valt.

'Nu de ramadan en de vakantie samenvallen en veel mensen hier blijven, moeten we daar dus extra op inzetten,' zegt de politiewoordvoerder Bernhard Jens van het Utrechtse korps vandaag in het Algemeen Dagblad. Hij wil niet zeggen hoeveel extra personeel er tijdens de ramadan wordt ingezet.donderdag 12 juli 2012

'Knappende kabels oorzaak trillingen kantoor Rijkswaterstaat'

Knappende spankabels in het beton zijn mogelijk de oorzaak van de trillingen op 28 juni in het kantoorgebouw Westraven van Rijkswaterstaat in Utrecht.

De Rijksgebouwendienst onderzoekt op dit moment alleen die mogelijkheid. Met speciale röntgenapparatuur wordt door het beton naar de kabels gekeken.

Het duurt nog minimaal 6 weken voordat de 1500 medewerkers eventueel weer terug kunnen naar hun kantoor, bleek donderdag tijdens een bijeenkomst bij Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst. De medewerkers werken elders, sommigen thuis.Aantal doden in Nederland door leverkanker stijgt snel

Het aantal mannen dat jaarlijks aan leverkanker overlijdt, is de afgelopen 15 jaar verdubbeld. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Stierven er in 1996 nog 235 mannen aan de gevolgen van leverkanker, in 2011 waren dat er 468. Een stijging van 99 procent in 15 jaar tijd. Ook bij vrouwen neemt het aantal sterfgevallen ten gevolge van deze kankervariant toe, zij het minder snel. Toch steeg ook het aantal overleden vrouwen met ongeveer 57 procent van 182 naar 286.

Internist-oncoloog Heinz-Josef Klümpen werkt in het Amsterdamse ziekenhuis AMC in een multidisciplinair team dat leverkanker behandelt. Hij onderschrijft de toename, maar plaatst direct een kanttekening. 'In de statistiek zie je vaak dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen leverkanker en 'intrahepatische galgangkanker', dus galgangkanker dat in de lever ontstaat. Terwijl het verschillende ziekten met verschillende behandelingen en oorzaken zijn.'Lawine leidt tot tragedie op Mont Maudit

Negen bergbeklimmers zijn omgekomen toen zij vanochtend in alle vroegte door een lawine werden bedolven op de Mont Maudit in de Franse Alpen. Aanvankelijk zei de politie dat onder de doden twee Duitsers, twee Zwitsers en twee Spanjaarden waren. De prefectuur liet later op de dag weten dat drie Duitsers, een Zwitser, drie Britten en twee Spanjaarden zijn omgekomen.

De prefectuur zei dat reddingswerkers nog op zoek zijn naar vier personen. Ook zouden in totaal 15 mensen gewond zijn geraakt.
De lawine vond plaats op de Mont Maudit, de Vervloekte Berg, op een hoogte van circa 4000 meter. Hulpdiensten kwamen in actie, nadat een van de gewonden hen had gealarmeerd. Zij kregen hulp van collega's uit Italië.
Vrouw laat overleden huisgenoot maandenlang in stoel zitten

Een Amerikaanse vrouw heeft het lichaam van haar overleden huisgenoot maandenlang in een stoel in de huiskamer laten zitten. Tegenover de politie verklaarde ze dat ze niet alleen wilde zijn.

De 72-jarige Linda Chase vertelde dat ze het lichaam van haar vriend schoonhield, hem nieuwe kleren aandeed en tegen hem praatte terwijl ze een televisieserie zat te kijken.

De politie ontdekte het lichaam vorige week. Volgens de eerste bevindingen zou de dood van de 67-jarige Charles Zigler een natuurlijke oorzaak hebben. De man zou al sinds december 2010 zijn overleden, maar de vrouw beweert dat hij afgelopen december is overleden.

Oplichting
Tegen de vrouw is een onderzoek ingesteld naar financiële oplichting. De vrouw zou maandelijks de toelage van de man hebben geïnd.

De 48-jarige zoon van de overleden huisgenoot verklaarde meermalen bij zijn vader op bezoek te willen, maar dat de vrouw hem niet wilde binnenlaten.

Bron

woensdag 11 juli 2012

Britse drinkt 25 liter water per dag

Veel water drinken mag dan wel gezond zijn, toch houdt de 26-jarige Sasha Kennedy er een erg vreemde verslaving op na. De Britse drinkt niet minder dan 25 liter water per dag.

Al dat drinken blijft echter niet zonder gevolgen. Sasha brengt dagelijks een 40-tal bezoekjes aan het toilet. Ook 's nachts beheerst de verslaving haar leven en moet ze meermaals opstaan om enkele slokjes te nuttigen. Ze getuigt: "Ik heb de hele dag door dorst. Ik voel mijn mond droog worden en moet zo snel mogelijk een fles water leegdrinken. Het is het enige waar ik op dat moment nog kan aan denken."

Sasha houdt er dan ook een verstoorde nachtrust op na. "Mijn record is anderhalf uur slaap. Ik moet telkens opstaan om te drinken of naar het toilet te hollen", vertelt ze. Al sinds haar tweede heeft ze last van deze vreemde gewoonte. Haar ouders namen haar mee naar de dokter, maar die stelde vast dat er niets mis was met haar.

Erger met ouder worden
Haar verslaving werd erger naarmate ze ouder werd. Toen ze zes jaar oud was, moest haar moeder een fles water naast haar bed zetten. Al gauw stond Sasha elke nacht op om de fles bij te vullen - waardoor ze haar nachtelijke inname verdubbelde. Ook op school had ze steeds een fles water bij zich. Terwijl de andere kinderen gingen ravotten op de speelplaats, zat zij gekluisterd aan de waterfontein.Man veroordeeld tot het kopen van 777 rozen

Een rechtbank in Iran heeft een man veroordeeld tot het kopen van 777 rozen voor zijn vrouw. Dat meldde het staatspersbureau Isna vandaag.

Waar anderen in Iran afspraken maken over geld, onroerend goed of land, had de 27-jarige vrouw bij het sluiten van het huwelijk laten vastleggen dat de 38-jarige man de honderden bloemen voor haar zou kopen. Hij deed dat echter niet, waarna de vrouw een scheiding aanvroeg. Na de uitspraak van de rechtbank trok zij die aanvraag in.

Bron

Omstanders filmen vrouw die plotseling op stoep bevalt

In China heeft een vrouw op straat het leven geschonken aan een baby. De bevalling werd plotseling ingezet terwijl de vrouw argeloos een wandelingetje maakte in de straten van Guangzhou.

Voorbijgangers hielpen bij de onverwachte bevalling, die gelukkig tot een goed einde werd gebracht.

Terwijl de moeder op een ambulance wachtte, kwam het kind al ter wereld. Omstanders hielpen zo goed en zo kwaad als dat ging. Moeder en kind stellen het naar verluidt prima.Bron

Voorburgse wil explosief inleveren als oud ijzer

Een 47-jarige vrouw uit Voorburg heeft gisteren rondgereden met een mortiergranaat in de kofferbak van haar auto. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

De vrouw vond het projectiel in haar tuin aan de Laan van Leeuwesteyn. Ze plaatste het met moeite in de kofferbak en reed met het 'oud ijzer' naar de gemeentelijke afvalverwerking. De ambtenaren daar weigerden de granaat in ontvangst te nemen. Daarop meldde de vrouw zich op het politiebureau. Een wapenexpert daar bracht de granaat naar een zo veilig mogelijke plek en hield omstanders op afstand.

De Explosieven Opruimings Dienst bracht de mortiergranaat uiteindelijk op het strand van Wassenaar tot ontploffing. De herkomst van het projectiel is niet bekend.

Bron

dinsdag 10 juli 2012

Wetenschappers ontwikkelen T-shirt dat mobieltje kan opladen

Er is hoop voor wie last heeft van de vaak betrekkelijk korte levensduur van mobiele telefoons en andere apparaten. Wetenschappers van de universiteit van Carolina hebben namelijk een manier gevonden om stroom te genereren met goedkope T-shirts.

Dat schrijft de BBC vandaag. De wetenschappers hebben het T-shirt dusdanig bewerkt, dat het een condensator wordt. Daardoor kan er een elektrische lading in opgeslagen worden, die onder meer kan worden gebruikt voor het opladen van mobieltjes, tablets en andere draadloze apparaten.

Flexibel
Om dat voor elkaar te krijgen weekten ze een doodnormaal in de winkel gekocht T-shirt in fluoride, en bakten ze het vervolgens op een hoge temperatuur in een zuurstofvrije oven. Het katoen veranderde daardoor in een speciale stof die een elektrische lading heeft, maar die nog steeds flexibel is - en dus gewoon gedragen kan worden.Vrouw slikt peperdure ring in, verkoper heeft het nakijken

Een 38-jarige vrouw in de Amerikaanse staat Utah is aangehouden nadat ze in een warenhuis een diamanten ring ter waarde van 4000 dollar (3200 euro) had ingeslikt. Daarna gaf ze de verkoper een goedkope nep-ring terug.

De verkoper had het bedrog weliswaar meteen door, maar de vrouw hield bij hoog en bij laag vol dat ze de andere ring niet had.

De diefstal werd pas opgemerkt toen beveiligingspersoneel de beelden bekeek van een bewakingscamera. Daarop was duidelijk te zien dat de vrouw de ring inslikte.

Het incident deed zich afgelopen mei voor in een warenhuis van Macy's in Salt Lake City, maar werd pas deze week naar buiten gebracht. Tegenover de politie legde de vrouw een bekentenis af. Ze zei dat ze de ring een paar dagen later voor 600 dollar had verpand bij de lommerd.

Volgens de politie had het voorwerp het lichaam van de vrouw verlaten 'via het natuurlijke spijsverteringsproces'.

De vrouw is winkeldiefstal ten laste gelegd

Bron

Ontvoerde Tsjechische baby gevonden in Duitsland

Een baby die vorige week in het noorden van Tsjechië werd ontvoerd is teruggevonden in Duitsland. Dat heeft de Tsjechische politie vandaag bekendgemaakt. Het meisje maakt het goed.

Het 18 dagen oude kind werd vorige week in de stad Trmice, in het bijzijn van haar moeder, uit haar kinderwagen geplukt door een onbekende man. De man sprong met de baby in een auto en vertrok in de richting van de Duitse grens.

Vier verdachten, een man en drie vrouwen, zijn aangehouden, aldus de politie. Verdere details zijn niet bekendgemaakt.

Bron

20.000 bijen vliegen weg uit Dierenpark Amersfoort

Ongeveer 20.000 bijen hebben vandaag op eigen houtje Dierenpark Amersfoort verlaten. De koningin van het bijenvolk besloot op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen en nam haar werksters mee. Het dierenpark heeft geen idee waar het bijenvolk heen is, zo werd vandaag bekendgemaakt.

Overigens zijn niet alle bijen vertrokken uit het park. Het is echter niet duidelijk of de achterblijvers een nieuwe koningin hebben.

Bron

maandag 9 juli 2012

Race op hoge hakken eist slachtoffers

Ongeveer 150 jongedames hebben zaterdag in een park van Moskou deelgenomen aan een hogehakkenrace. Honderden 'ramptoeristen' stonden zich intussen aan de zijlijn te verkneukelen. Enige voorwaarde voor de vrouwelijke waaghalzen: balanceren op een hak van minstens negen centimeter.


De afstand bedroeg slechts vijftig meter, maar dat belette de dames niet om op hun paasbest voor de dag te komen. De meesten hadden zich niet alleen in minirok of short gehesen, maar ook hun façade opgesmukt met make-up.

Anastasia behoorde tot de pechvogels die van dichtbij kennismaakten met het asfalt. Nochtans had ze haar voorzorgen genomen door haar hakken van elf centimeter te 'verstevigen' met plakband. "Ik heb me geen pijn gedaan, maar wel heel wat emoties gevoeld", aldus de 24-jarige inwoonster van Moskou. "Het gaf mij een adrenalineshot", vulde de 42-jarige Natalia aan.

De drie snelste sprintsters mochten het in een finale ook nog eens tegen elkaar opnemen. De winnares mag zich met het aangename bedrag van 100.000 roebels (2.500 euro) uitleven in een kledingwinkel

Bron  bekijk de foto's

Koppel stuurt koffer met baby door luchthavenscanner

Een Egyptisch koppel is gearresteerd op de luchthaven van Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten nadat hun zoontje in de handbagage werd ontdekt na een passage door de luchthavenscanner. Toen bij aankomst bleek dat het kind geen visum had om het land binnen te komen, probeerde het echtpaar de baby op deze drastische wijze het land binnen te smokkelen. Hiermee hebben de ouders het leven van hun boorling op het spel gezet, aldus de luchthavenpolitie.

Handbagage wordt bij aankomst steeds gescand op de luchthavens van de Verenigde Arabische Emiraten. "Toen de beambten de baby in de tas zagen zitten met behulp van het röntgenapparaat konden ze hun ogen niet geloven", vertelt een politieagent. "Deze machine is immers zeer schadelijk, zeker voor een baby."

De ouders werden onmiddelijk opgepakt. Naar verluidt verbleven ze illegaal in de Verenigde Aribische Emiraten en waren ze naar Egypte gegaan om hun zoontje daar ter wereld te laten komen. Bij hun terugkeer naar de Verenigde Arabische Emiraten beschikten ze niet over geldige documenten voor de baby wat hen ertoe aanzette om het dan maar ongemerkt in de valies te stoppen om de douane te verschalken. Maar de scanner bracht de 'babysmokkel' aan het licht.

Er bestaat wel nog verwarring over de leeftijd van het kind. Sommige bronnen maken gewag van vijf maanden, andere spreken over de leeftijd van een jaar. De lokale autoriteiten zorgen nu voor de baby.

Bron

Weer meer mensen met betalingsproblemen

Het aantal mensen met betalingsachterstand op een lening is het afgelopen halfjaar gestegen van 7,4 naar 7,7 procent. Eind dit jaar is het waarschijnlijk verder opgelopen naar 8 procent. Dat zijn zo'n 720.000 personen.

Dat blijkt uit cijfers van het Bureau Krediet Registratie (BKR), die maandag zijn gepubliceerd. Deze instantie beheert gegevens over afgesloten kredieten en informeert daarover banken, hypotheekverstrekkers en andere aangesloten kredietverleners

Volgens BKR is het probleem in werkelijkheid waarschijnlijk nog veel groter. Het bureau heeft alleen zicht op afgesloten kredietovereenkomsten. 'We zien slechts een klein deel van de betalingsproblemen.''

'Spookschulden' zoals huurachterstanden of belastingschulden zijn voor BKR niet zichtbaar. Zij zijn een bedreiging voor de consument, want spookschulden stapelen zich al snel ongemerkt op, zegt Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR.

Volgens onderzoek van de overheid neemt de schuldenproblematiek al jaren toe. In 2011 waren er ruim 2 miljoen huishoudens met betalingsachterstanden. Dat is 27,8 procent van het totaal.

Bron
Lees ook: Geen nieuwe lening bij betalingsachterstand

Spectaculaire bacterie blijkt toch geen nieuwe levensvorm

Een bacterie die twee jaar geleden door de NASA als 'nieuw ontdekte levensvorm' werd gepresenteerd, is volgens twee vervolgonderzoeken toch niet zo bijzonder. Volgens het onderzoek uit 2010 gebruikt de bacterie de normaal gesproken giftige stof arsenicum in zijn stofwisseling in plaats van fosfor.

De ontdekking leek revolutionair. Biologen beschouwen zes elementen als bouwstenen die leven mogelijk maken: koolstof, waterstof, zuurstof, stikstof, zwavel en fosfor. Als arsenicum zich daarbij zou voegen, zou dat volgens de NASA mogelijk de kans op het bestaan van buitenaards leven verhogen.

Fosfor
Twee onderzoeken die net als het eerste onderzoek in het wetenschappelijke tijdschrift Science zijn gepubliceerd, concluderen nu dat de bacterie wel degelijk fosfor nodig heeft. Volgens onderzoekers van Princeton, de Universiteit van British Columbia en het Howard Hughes Medical Institute is de bacterie genaamd GFAJ-1 wel erg goed aangepast aan zijn extreme omgeving.

Mono Lake, het Amerikaanse meer waarin de bacterie is gevonden, zit vol met het giftige arsenicum, maar toch slaagt hij erin zich daar te handhaven. Dat maakt het een zeer goed aangepaste soort, maar nog geen nieuwe levensvorm, aldus de wetenschappers.


Bron

LUMC geeft babyverwisseling na 80 jaar toe

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft een fout die 80 jaar geleden werd gemaakt formeel toegegeven. De fout, een babyverwisseling, werd in de jaren '50 ontdekt. Dit meldt het AD vandaag.

Agnes Zeldenthuis-Van Vegten en Lenie van Duyn werden op 7 december 1931 geboren en vervolgens per ongeluk verwisseld in de Annakliniek, toen onderdeel van het Academisch Ziekenhuis Leiden.

Het NCRV-programma DNA Onbekend bevestigde onlangs het vermoeden van de twee vrouwen dat ze verwisseld zijn.

Het Leids Universitair Medisch Centrum heeft toegezegd voor een eventuele naamsverandering zorg te willen dragen. Agnes weet in ieder geval zeker dat ze niet in het LUMC behandeld wil worden. 'Ik heb altijd gezegd: als mij iets overkomt wil ik niet naar dat rotziekenhuis. Ik ben er altijd een hekel aan blijven houden. Ik snap best dat die mensen die er nu werken er niets mee te maken hebben. Maar toch zal ik me altijd ergens anders laten behandelen', aldus Agnes.

Bron

Huilende stewardess zorgt voor paniek aan boord

Een huilende stewardess heeft voor paniek gezorgd tijdens een vlucht tussen Zweden en Spanje. De vrouw ging huilen na een rookalarm in de cockpit. Oorzaak van de rookontwikkeling was een defecte televisie. De passagiers kregen haast geen info en moesten zich opmaken voor een noodlanding.

De vlucht die opgestegen was in Sturup in de buurt van Malmö was op tien minuten van de eindbestemming in Mallorca toen het fout ging. De stewardess raakte in paniek en barstte in tranen uit. 'Huilend kwam ze melden dat er een technisch defect was', zegt Mattias Sonngård die aan boord was van de vlucht, tegen de krant Sydsvenskan. 'We kregen te horen dat we ons moesten opmaken voor een noodlanding.'

De oorzaak van de rookontwikkeling was een defect televisietoestel maar dat kregen de passagiers niet te horen. Aan boord brak paniek uit. 'Passagiers begonnen te schreeuwen dat ze niet wilden sterven. De man voor me viel flauw en kreeg een zuurstofmasker opgezet door de passagier naast hem. Ik vroeg een stewardess of we in het water gingen landen. Ik wilde niet verdrinken maar een onmiddellijke dood.'


CIA-agent: Wel degelijk buitenaardse lijken bij Roswell

Op 8 juli 1947 bracht de krant Roswell Daily Record het nieuws dat een vliegende schotel bij een lokale ranch was neergestort. Gisteren vertelde een CIA-agent tegen de Huffington Post dat er niets onwaar was aan het bericht dat 65 jaar geleden wereldnieuws werd.


'Het was echt geen weerballon, het was precies wat de pers er toen over schreef', zegt Chase Brandon, een voormalig CIA-agent. 'Het voertuig kwam duidelijk niet van deze planeet, het stortte neer en er waren wel degelijk buitenaardse lijken.'

Doos vol bewijsmateriaal
Brandon werkte tientallen jaren voor de CIA. In de jaren 90 trof hij informatie aan over het Roswellincident op het hoofdkantoor van de CIA. Hij ontdekte in een archief een doos vol bewijsmateriaal. 'Ik bekeek de inhoud, zette de doos weer op de plank en zei: Mijn god, het is echt gebeurd!', aldus Brandon. In de doos zaten volgens Brandon documenten en foto's die onomstotelijk bewezen dat er daadwerkelijk een buitenaardse schotel was neergestort.

Roswell staat bij ufo-aanhangers bekend als het belangrijkste ufo-incident ooit.

Bron

zondag 8 juli 2012

Dodental overstromingen Rusland loopt op

De overstromingen in het zuidwesten van Rusland hebben volgens een nieuwe balans aan meer dan 170 mensen het leven gekost. Eerder was sprake van 134 doden na de hevige regenval in de regio Krasnodar in Rusland bij de Zwarte Zee.


Hulpdiensten blijven maar nieuwe slachtoffers vinden in het rampgebied aan de Zwarte Zee. De Russische president Vladimir Poetin heeft een onderzoek bevolen om te weten of de autoriteiten voldoende hebben gedaan om het massaal aantal doden te vermijden door de bevolking op tijd te verwittigen. Het Russisch parket is ondertussen gestart met het onderzoek naar doodslag door onachtzaamheid.

Bron

Meisje (6) overleeft val van 18de verdieping

In Colombia heeft een zesjarig meisje een val van 18 verdiepingen hoog overleefd. Dat gebeurde in de noordwestelijke stad Medellin. Artsen laten weten dat haar toestand stabiel is, maar dat ze wel zwaargewond is.

De hulpdiensten schatten dat het meisje zo'n 45 meter naar beneden viel, terwijl er niets was om haar val te breken. Het kindje is zwaargewond, maar haar toestand is stabiel. Het is nog niet duidelijk wat de val veroorzaakt heeft, maar het de autoriteiten doen verder onderzoek.

Carlos Sanchez van het El Rosario-ziekenhuis zegt dat het meisje onder andere nog in leven is omdat het skelet van kinderen nog niet is volgroeid en flexibeler is dan dat van een volwassen patiënt. Het slachtoffertje heeft al verschillende operaties ondergaan, en Sanchez benadrukt dat een medisch team er alles aan doet om het kind in leven te houden

Bron

Internethit: straatartiest doet supermoonwalk

De moonwalk die wijlen Michael Jackson uit zijn benen schudde was al indrukwekkend, maar een Amerikaanse straatartiest heeft nu zijn eigen variant bedacht. In Santa Monica werden de kunsten van 25-jarige Eric Nash uit Pasadena vastgelegd.

Op het inmiddels vele malen bekeken internetfilmpje is te zien hoe hij voorbij komt flitsen met erg grote passen. Hij heeft blijkbaar wel een natte ondergrond nodig voor wat hij zelf de supermoonwalk noemt
Bron

'Moeilijke' parkeerplaatsen verboden voor vrouwen

De burgemeester van het Duitse plaatsje Triberg verklaart zichzelf voorstander van gelijke rechten tussen man en vrouw. Toch heeft hij de moeilijker toegankelijke plekken in de gemeentelijke ondergrondse parkeerplaats voorbehouden aan mannen. Voor de vrouwen zijn er speciale plaatsen.

Dat zijn twaalf plekken die breder, goed verlicht en dichter bij de uitgang zijn.

Uitdaging
De parkeerplaatsen voor mannen vormen een 'uitdaging' om er zonder krassen je auto te stallen. Enig gemanoeuvreer is noodzakelijk, onder meer om de betonnen pijlers van het gebouw te ontwijken. 'Een hapklare brok voor mannelijke chauffeurs', aldus burgemeester Gallus Strobel. 'Die zijn nu eenmaal beter in dit soort dingen'.

Toeristische attractie
De burgemeester is intussen aardig op weg om een toeristische attractie te maken van zijn 'mannenparkings'. 'Een man van ver buiten onze gemeente heeft mij gemaild dat hij speciaal naar Triberg komt om zijn parkeerkunsten te testen', zegt de burgervader. 'Vrouwen zijn trouwens ook welkom om de uitdaging aan te gaan.

Bron

Ruzie escaleert, man spoorloos

Twee gewapende mannen hebben gistermiddag na een schermutseling een man uit een vakantiehuisje in Posterholt gehaald en in een auto meegenomen. Sindsdien is de man spoorloos. Een vierde man die in het huisje aan de Zwembadweg in het Limburgse dorp aanwezig was, werd door de belagers op zijn hoofd geslagen.

De politie weet niet of de man gedwongen werd om mee te gaan en of hij ergens wordt vastgehouden. Onduidelijk is wat zich in het huisje heeft afgespeeld, op welke manier de mannen elkaar kennen en wat hun identiteit is.

De twee gewapende mannen zouden rond 11.45 uur het huis van het slachtoffer zijn binnengedrongen en hem met het wapen hebben bedreigd. Daarop ontstond een worsteling, dat meldt Dagblad De Limburger. De man die werd achtergelaten, komt uit Slovenië. Hij liep een hoofdwond op.

De daders zijn met het slachtoffer in onbekende richting weggereden in een blauwe Daihatsu Charade.

Bron
Lees ook: Uit vakantiehuisje 'ontvoerde' man belt politie op

Hilversum opgeschrikt door grote gasexplosie

Op de Diependaalselaan in Hilversum heeft vanmorgen een gasexplosie plaatsgevonden. Dat meldt de brandweer. Korpsen uit Hilversum en omliggende plaatsen rukten uit. Honderden omwonenden moesten hun huis uit. Het lek is inmiddels gedicht en het gevaar is geweken, zo meldt de politie.

Een gasleiding ontplofte bij een verdeelstation, zo meldt de NOS. Het gas spoot een half uur lang met grote kracht de lucht in. Het is de brandweer gelukt om het gaslek te dichten, waardoor er geen explosiegevaar meer is.

Weer naar huis
Omliggende flats zijn ontruimd, honderden mensen moesten hun huis uit. Ze mogen vanmiddag weer naar huis. Het ging om het gebied rond de Diependaalselaan en de Loosdrechtseweg in het zuiden van Hilversum. In de wijk hing een doordringende gaslucht. De bewoners zijn opgevangen in de Bethlehemkerk en een sportcentrum.

Ook op Twitter meldden mensen dat de knal tot in de wijde omgeving te horen was.

Bron

'Autoverhuurders helpen criminelen'

Een aantal autoverhuurders weet dat criminelen bij hen auto's huren om ze te gebruiken bij misdrijven. Dat bericht RTL Nieuws vanavond.

Doordat de criminelen gebruikmaken van gehuurde auto's of leasewagens en valse gegevens opgeven bij het verhuurbedrijf, blijven ze voor de politie onvindbaar. Bovendien denkt de politie dat er louche verhuurders zijn die willens en wetens meewerken aan deze praktijk.

Uit een intern politiedocument blijkt dat rechercheteams zich zorgen maken over die trend. In een reactie zegt Willem Woelders van de Raad van Korpschefs dat deze vorm van malafide autohuur toeneemt.

Bron

Lokale PvdA wil schadeclaim bij foute weersvoorspelling

De Partij van de Arbeid in Hoek van Holland pleit voor de mogelijkheid om schadeclaims in te kunnen dienen bij weermannen en -vrouwen. Want door verkeerde voorspellingen lopen ondernemers in Hoek van Holland - en in de hele Nederlandse kuststrook - inkomsten mis, volgens de partij.

In Hoek van Holland alleen al 100.000 euro per dag, volgens de partij. 'En vertalen we het naar heel de kust, dan praat je al snel over miljoenen'.

De partij zegt er best begrip voor te hebben dat voorspellingen op lange termijn onzeker zijn, maar wil de schade kunnen verhalen als er 's ochtends donder en regen wordt voorspeld, terwijl het in Hoek van Holland prachtig weer was. Je mag er als weervoorspeller niet voor zorgen dat het bedrijfsleven zoveel schade lijdt als je over heel veel geld en middelen beschikt om 'hele dure apparatuur zijn werk te laten doen', aldus de PvdA.

De inzet, zo is te lezen op de website van de lokale afdeling, is om 'ondernemers door de stations te late

Bron