Translate

zaterdag 7 juli 2012

Vader eist 1 miljoen euro van Jeugdzorg om kinderroof

Een alleenstaande vader (31) heeft een schadeclaim van 1 miljoen euro ingediend bij Bureau Jeugdzorg in Rotterdam. Hij beschuldigt deze organisatie van het onrechtmatig afpakken van zijn zoon. De man spreekt van kinderroof. In De Stentor zegt hij: 'Ik ben mijn kind al 8 jaar kwijt. Jeugdzorg verzint steeds nieuwe dingen om dat zo te houden.'

De hoogte van de claim is berekend op basis van het systeem dat geldt voor verdachten die onterecht in de gevangenis hebben gezeten. Bij Jeugdzorg zou nog nooit zo'n hoge schadeclaim zijn binnengekomen.

Volgens de vader, die anoniem wil blijven, heeft jeugdzorg hem de mogelijkheid ontnomen om zijn zoon op te voeden zoals hij dat zelf wil en een hechte band met zijn zoon op te bouwen. Hij verklaart: 'Als ik een kind zou ontvoeren, is Nederland te klein. Als Jeugdzorg hetzelfde doet, geeft niemand thuis.'

Bron

Eén op de acht Amsterdammers licht verstandelijk beperkt

Ongeveer één op de acht Amsterdammers is licht verstandelijk beperkt. Zij hebben een IQ tussen de 70 en 85. Volgens De Telegraaf blijkt dat uit een inventarisatie van burgemeester Van der Laan. Dit naar aanleiding van de plannen van het kabinet om de AWBZ-zorg te beperken.

Als deze plannen doorgaan, kunnen de verstandelijk beperkten geen aanspraak meer maken op deze Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Van der Laan vreest dat veel van deze mensen, bij gebrek aan zorg, het verkeerde pad opgaan. Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaak naïef en makkelijk te beïnvloeden. Juist daarin zou het gevaar schuilen.

Als de aanspraak op zorg verdwijnt, zal de omgeving van deze mensen de zorgtaken op zich moeten gaan nemen. Bij het wegvallen van de AWBZ vallen jongere verstandelijk beperkten straks onder de reguliere jeugdzorg 'maar die is niet toegerust op specialistische begeleiding die deze jongeren nodig hebben', aldus de burgemeester.

In totaal zijn er in Amsterdam maar liefst 104.000 inwoners met een IQ tussen de 70 en 85, aldus De Telegraaf.

Bron

'Inbreker' kruipt bij vrouwen in bed en maakt een praatje

De politie van Orlando, Florida, is op zoek naar een man die een bizarre reeks inbraken op zijn naam heeft staan. De dader is blijkbaar niet uit op het maken van buit, maar kruipt in bed bij de dames van wie hij het huis is binnengedrongen.

'Hij stapte gewoon mijn flat binnen, kroop bij mij in bed en begon een babbeltje te maken', aldus het recentste slachtoffer dat anoniem wenst te blijven, aan WFTV Channel 9. 'Alsof het de normaalste zaak van de wereld was.'

De man heeft meerdere malen toegeslagen in appartementsgebouwen aan Semoran Boulevard en Curry Ford Road. Hij liet zijn prooien daarna met rust en liep hun appartement weer uit zonder ook maar iets te stelen.

Bron

Scholiere geeft rugzak met dode baby aan vriendin

In Maleisië heeft een zestienjarig schoolmeisje haar doodgeboren kind in haar rugzak gestopt. Ze gaf de zak aan een nietsvermoedende klasgenote met het dringende verzoek er goed voor te zorgen. Pas na 17 uur zag het onthutste vriendinnetje wat de lugubere inhoud van de rugzak was.

De jonge moeder beviel in het internaat van de school. Het toeval wilde dat het meisje net op de dag van haar bevalling naar een medisch onderzoek moest. Al snel werd daar vastgesteld dat de scholiere zeer recent een kind had gebaard. De schooldirectie werd hiervan op de hoogte gebracht. Die schakelde op haar beurt de politie in.

Shock
De jonge moeder viel bij ondervraging al snel door de mand en bekende alles. De recherche nam de rugzak in beslag die ze aan haar klasgenote had toevertrouwd. Dit vriendinnetje belandde in shock toen ze vernam dat ze al die tijd had rondgezeuld met een dode baby.

De politie onderzoekt nu de doodsoorzaak van het kind. Ook de vader van de baby wordt opgespoord. Hij riskeert beschuldigd te worden van seksuele omgang met een minderjarige.

Bron

Amerikaan lost hypotheek contant af in centen

Een Amerikaan heeft de laatste aflossing van zijn hypotheek betaald met ongeveer vierhonderd kilo aan centen (pennies). Thomas Daigle had in 1977 bedacht dat de laatste betaling aan de bank memorabel moest worden. Sindsdien spaarde hij zo veel mogelijk muntjes van één dollarcent bij elkaar. Het werden er uiteindelijk ongeveer 62.000, goed voor 620 dollar.

De eerste jaren verzamelde Daigle zijn centen in een druivenkistje, aldus Amerikaanse media. Toen het kistje bezweek onder het gewicht, stapte de spaarzame Amerikaan over op steviger materiaal: stalen munitiekisten van het leger.

'Als je zegt dat je iets gaat doen, dan moet je het doen ook', verklaarde Daigle tegenover de lokale pers in de staat Massachusetts. 'Pennies tikken aan.''

Bron

vrijdag 6 juli 2012

Baby sterft nadat babysitters hem inspoten met cocaïne en heroïne

In de Amerikaanse grootstad Philadelphia is een vreselijk drama gebeurd. Twee babysitters hebben er de gruwelijke dood van een baby van negen maanden op hun geweten. Tijdens het oppassen spoten ze het piepjonge kind in met zowel heroïne als cocaïne. De baby bezweek door alle drugs in zijn lichaampje. Dokters ontdekten injectiesporen op zijn voetjes en handjes en vonden ook heroïne en cocaïne in zijn lijfje. De twee babysitters (allebei twintigers) zijn aangeklaagd voor babymoord. Een lijkschouwer vond zoveel drugs in het babylijkje als normaal wordt aangetroffen in de maag van een drugsmuilezel, een smokkelaar die drugs inslikt.

Oscar Sanchez-Rivera (24) en Viameri Santana-Berrios (27) moesten in opdracht van de moeder, Iris Rojas, babysitten op Milton Rojas, amper negen maanden jong. Ze bedachten het persverse plan om de baby met drugs te injeceteren. Toen dat volledig misliep, belde het koppel in allerijl de hulpdiensten.

Koud en lijkbleek
De verplegers die kleine Milton moesten behandelen, wisten niet wat ze zagen toen ze de baby ter plaatse probeerden te reanimeren. Ze merkten meteen injectiesporen op de baby, zoals bij drugsverslaafden. De baby voelde heel koud aan, was lijkbleek en buiten bewustzijn. Reanimatiepogingen bleken vruchteloos. Het slachtoffertje werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar konden dokters enkel maar de dood vaststellen.

Lijkschouwing
Ook de lijkschouwing bracht verschrikkelijke details aan het licht. Liefst acht sporen van injectienaalden werden in zijn huid aangetroffen en in zijn maag zat nog niet verteerde coacïne en heroïne. De lijkschouwer getuigde dat hij nog nooit zoveel drugs in een babylichaam had gezien. Sanchez-Rivera werd aangehouden voor babymoord en zijn vriendin voor medeplichtigheid

Bron zie foto

Inbrekers markeren huizen Apeldoorn met cocktailprikker

Bij diverse huizen in de Apeldoornse wijk De Heeze zijn de laatste dagen cocktailprikkers aangetroffen, die in het slot van de voordeur of in een sponning waren gestoken. De politie sluit niet uit dat inbrekers deze huizen, waarvan de bewoners op vakantie zijn, hebben gemarkeerd om te kijken of er niemand thuis komt, zo meldde een woordvoerder vandaag.

De wijkagent werd door verschillende bewoners aangesproken over de stokjes. Ook kreeg hij meldingen van mensen die voor het huis van een bekende zorgen tijdens de vakantie. Via internet kwam de wijkagent er achter dat deze truc wordt gebruikt door inbrekers, vertelde de politiewoordvoerder.

Bron

12-jarige Ashlyn voelt geen pijn

De 12-jarige Ashlyn Blocker lijdt aan een zeldzame aandoening waardoor ze geen pijn voelt. De ziekte leidt in de meeste gevallen tot de dood, maar de moedige Ashlyn weigert haar leven te laten vergallen door de aandoening. Ze neemt deel aan schoonheidswedstrijden, speelt in een schoolband en helpt andere kinderen die aan dezelfde ziekte lijden.

Tara and John Blocker, de ouders van Ashlyn, deden hun verhaal op de Amerikaanse televisie. 'We merkten voor het eerst dat er iets mis was met ons kleine meisje toen ze 8 maanden oud was. We vonden het vreemd dat onze dochter nooit huilde wanneer ze honger had of wanneer ze een schone luier nodig had. Zelfs wanneer ze op een dag een ontstoken oog had, gaf ze geen kik.'

Beangstigend
Na een doktersbezoek kwamen de ouders te weten dat hun dochter geen pijn kon voelen - vaak een fatale aandoening die jaarlijks een honderdtal mensen in de VS treft. 'Het was beangstigend. In de meeste gevallen leidt de ziekte tot de dood. We kregen verhalen te horen van mensen die stierven aan een blindedarmontsteking omdat ze de symptomen niet hadden opgemerkt', vertelt Tara Blocker.

De jaren die volgden op de diagnose waren de moeilijkste. Ashlyn verwondde zichzelf voortdurend: ze beet in haar handen, verbrandde haar vingers en bracht zichzelf andere onopzettelijke verwondingen toe. De ouders vertelden dat ze de handen van het meisje vaak met plakband omwikkelden om te voorkomen dat ze zichzelf zou verwonden.Vrouw springt van Domtoren Utrecht

Een nog onbekende vrouw is vandaag kort voor het middaguur van de Domtoren in Utrecht gesprongen en daardoor om het leven gekomen. Volgens de politie gaat het om een zelfdoding. Het Domplein was enige tijd afgesloten voor onderzoek, maar na 2 uur weer vrijgegeven.

Of de vrouw met een groep toeristen naar boven is geklommen of in haar eentje de toren is ingegaan, is onbekend. De Domtoren is de rest van de dag gesloten voor bezoek wegens het drama.

In het VVV-kantoor in de omgeving werden voorbijgangers opgevangen die de vrouw zagen vallen. Voor hen was Slachtofferhulp ingeschakeld.
In 2011 en 2009 sprongen ook mensen van de Utrechtse toren. Steeds weer kwam dan de vraag naar voren of de Domtoren extra beveiligd moet worden. Daarvoor is tot nu toe niet gekozen.

Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht zei vandaag dat dit incident daar vooralsnog ook geen aanleiding voor is, want een zelfmoordpoging is nauwelijks te voorkomen. Er is recent nooit iemand per ongeluk van de 112 meter hoge toren gevallen.

Bron

donderdag 5 juli 2012

Stel laat 19 kinderen week alleen in huis

Een Amerikaans stel heeft 19 kinderen een week lang alleen gelaten in een huis. De kinderen hadden nauwelijks te eten, de woning zat vol hondenpoep en binnen was het meer dan 30 graden. De vrouw des huizes is opgepakt, haar vriend is vooralsnog spoorloos.

Het jongste kind was 8 maanden oud, het oudste 14 jaar. Vermoedelijk gaat het om 13 kinderen van de gearresteerde vrouw en 6 neefjes en nichtjes. Ze verbleven in een woning in het stadje Bowling Green in de staat Kentucky. Volgens de lokale politie gedroegen de kinderen zich of ze vaak alleen werden gelaten. In een van de kamers vonden agenten meer dan 2 centimeter hondenpoep op de vloer

Bron

Strandwacht ontslagen om redden drenkeling buiten eigen zone

Een 21-jarige strandwacht uit Florida is ontslagen nadat hij een drenkeling had gered die zich bevond bij een onbewaakt stuk strand. Om de in moeilijkheden verkerende zwemmer te hulp te schieten, moest de strandwacht zich 500 meter buiten zijn eigen zone begeven. Dat bleek reden voor ontslag.

Het incident deed zich maandag voor op Hallandale Beach, ten noorden van Miami. De drenkeling moest worden opgenomen in het ziekenhuis, waar hij nog steeds op de afdeling intensive care verblijft.

De strandwacht, Tomas Lopez, toonde zich verbluft nadat hij werd ontslagen door zijn werkgever, een particulier bedrijf dat de strandwachten voor Hallandale Beach aanlevert. 'Ze vertelden me het niet op een rottige manier', zegt Lopez. 'Meer zo van: sorry, maar regels zijn regels. Ik kon het niet geloven.'

Zijn voormalige werkgever laat weten dat de kwestie draait om aansprakelijkheid en dat een strandwacht zich niet mag begeven buiten de zone die hij moet bewaken. 'Wat hij deed was zijn eigen besluit. Hij kende de bedrijfsregels en deed wat hij dacht dat hij zou moeten doen.'

Lopez liet weten dat hij, mocht een soortgelijk geval zich nog eens voordoen, precies hetzelfde zou reageren als maandag.

Bron

Leger Israël rekruteert virtuele soldaten

Via een blog op de website van het Israëlische leger kunnen vrijwilligers zich aanmelden als 'virtuele soldaat'. De bedoeling is dat zij zoveel mogelijk positieve informatie over het leger op sociale netwerksites plaatsen: hoe meer van dat soort berichten iemand plaatst of 'liket', hoe hoger zijn virtuele rang wordt.

'Heb jij je ooit bij het leger aan willen sluiten om Israël te verdedigen?', zo begint het blog, 'wel, nu kan dat! Met IDF Ranks.'

Als mensen zichzelf aanmelden, krijgen ze de rang van 'Green Private'. Daarna begint het punten verdienen - en daarmee het stijgen in rang en het behalen van allerlei badges. Eerst wordt de vrijwilliger gepromoveerd tot 'skilled private' en daarna tot 'veteran private' om vervolgens, 48 niveaus verder, misschien ooit chef defensiestaf te worden.

De badges verdient de vrijwilliger door bijvoorbeeld op het blog zelf rond te neuzen. Als hij bijvoorbeeld een paar keer een zoekopdracht invoert, krijgt hij de badge voor 'research officer'.

Bron

Vader martelt meisje (8) dood met stroomstootwapen

De 29-jarige Hamad Saod Al Sherawi wordt ervan beschuldigd samen met zijn zwangere minnares, Al Anood Mohammad Al Ameri, zijn dochters Wadiyma (8) en Meyra (7) te hebben gemarteld. Dat gebeurde nabij hun woning in Dubai.

Het koppel zou stroomstootwapens gebruikt hebben om de kinderen te martelen en zouden ook kokend water en strijkijzers gebruikt hebben om de zusjes mee te verbranden. De kinderen werden naar verluidt ook uren opgesloten in een kast zonder eten en water. De 8-jarige Wadiyma overleed uiteindelijk aan haar verwondingen.

3 maanden verborgen
Het lichaam van het meisje werd vorige maand in Sharjah gevonden. Omdat het lichaam reeds in verre staat van ontbinding was, was het voor de experts moeilijk om de doodsoorzaak vast te stellen. Er wordt aangenomen dat het lichaam al 3 maanden op de plaats begraven lag.

Al Sherawi blijft de aantijgingen voorlopig ontkennen en benadrukt dat hij het lichaam pas achteraf verhitte. Hij vertelde de rechter ook dat hij zijn dochter niet vermoord had, aangezien 'het stroomstootwapen niet werkte'. Hij ontkent ook dat hij zijn andere dochter mishandelde, door te zeggen dat hij haar naar het ziekenhuis bracht toen hij merkte dat haar arm gebroken was.

Zusje blijvend gehandicapt
Zijn minnares bekende wel en gaf toe dat zij verantwoordelijk was voor de mishandeling van zusje Mira, die blijvend gehandicapt is. Zij werd overgebracht naar een rehabilitatiecentrum. De zaak loopt nog.

Bron

Utrechtse ambtenaren knallen tegen glazen deuren in nieuw Provinciehuis

De eerste maanden in het nieuwe Utrechtse provinciehuis is voor tientallen ambtenaren een pijnlijke ervaring. Er is zó veel glas verwerkt in het pand, dat bijna dagelijks iemand een glazen deur of wand niet opmerkt en er tegenaan knalt.

Drie ambtenaren moesten voor behandeling naar het ziekenhuis: met een scheve neus, gebroken tand en hevig bloedend hoofd.
De bedrijfshulpverleners van het provinciehuis hebben verder al elf mensen behandeld aan bloedende neuzen en sneetjes in het voorhoofd. Een onbekend aantal doorlopers hield er een fikse buil aan over.

In april verhuisden de duizend provincie-ambtenaren naar het nieuwe pand, het voormalige Fortis-gebouw aan de rand van Utrecht. Vooral de eerste weken werd er tegen de deuren en ramen opgelopen, maar nog steeds zijn er dagelijks ongelukjes.woensdag 4 juli 2012

Piloten neergehaald Turks toestel gevonden

Het Turkse leger heeft de lichamen van twee piloten van een gevechtsvliegtuig gevonden dat vorige maand door Syrië werd neergehaald. Dat meldde het Turks leger vandaag.

Syrië haalde het Turkse gevechtsvliegtuig op 22 juni neer bij de grens. Het toestel stortte in de Middellandse Zee. De Turkse marine begon een zoekactie en lokaliseerde het wrakstuk op een diepte van 1000 meter. De lijken van de piloten liggen op de zeebodem. Ze worden naar boven gehaald.

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan sprak van een 'schandalige aanval' en een 'vijandige daad'. De NAVO veroordeelde de beschieting.

Bron

272 mensen opgepakt in Oostenrijk voor kinderporno

In Oostenrijk zijn 272 personen opgepakt wegens het bezit van kinderporno. Dat heeft het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag in Wenen bekendgemaakt.

De arrestanten komen uit alle lagen van de bevolking en zijn tussen 17 en 70 jaar. Sommigen werkten met kinderen.

De arrestaties waren het gevolg van een wereldwijde actie tegen pedofielen onder de naam Operatie Carole, die een jaar geleden begon. Daarbij waren 141 landen betrokken. Het onderzoek begon bij een server in Luxemburg. Via twee websites werd een grote hoeveelheid pornografisch materiaal verspreid.

Volgens de Oostenrijkse recherche bevindt 99 procent van de servers waarop kinderporno wordt verspreid, zich in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland.

Bron

'Gijzelnemer Karlsruhe executeerde slachtoffers'

De dader van de gijzeling in Karlsruhe, waardoor vandaag vijf mensen de dood vonden, heeft zijn slachtoffers 'regelrecht geëxecuteerd' en zijn daad van tevoren beraamd. Dat zei de officier van justitie in de stad in het zuidwesten van Duitsland vandaag.

De gijzeling ontstond tijdens een uitzetting, waarschijnlijk van de levenspartner van de 53-jarige man, uit een bovenverdieping van een appartementencomplex rond negen uur vanochtend in het noordelijke deel van de stad.

De bewoner liet de deurwaarder en twee begeleiders binnen. Daarna klonken schoten en ontstond de gijzeling. De bewoner bleek zwaargewapend en verschanste zich met zijn gijzelaars in het huis.

Een speciaal team van de politie bestormde het gebouw na het middaguur, toen het leek alsof er brand was ontstaan. De gijzelaars waren toen al om het leven gebracht. De man, die geen strafblad had, schoot een 47-jarige deurwaarder, een 33-jarige medewerker van een slotendienst, de 49-jarige nieuwe bewoner van de woning die toevallig voorbijkwam en aanbelde en zijn 55-jarige partner dood. Daarna pleegde hij zelfmoord. Een ambtenaar die met de deurwaarder was meegekomen, kon ontsnappen.

De politie zette het gebied rond het bewuste appartementencomplex af. Diverse woonblokken werden enige tijd geëvacueerd.

Bron

Lichaam PVV-Statenlid gevonden in bos

De politie heeft het lichaam van de sinds maandag vermiste PVV'er Jos van Hal Scheffer gevonden in de bossen rond Utrecht. Dat heeft de politie vanmorgen bevestigd. Waarschijnlijk heeft de man zelf een eind aan zijn leven gemaakt.

De politicus uit Soesterberg legde op 7 juni zijn functie als Statenlid in Utrecht neer nadat zijn vrouw, een advocate, was opgepakt op verdenking van een miljoenenfraude met vastgoed. Van Hal Scheffer was voor zover bekend zelf geen verdachte in die zaak. De PVV'er werkte formeel niet bij het kantoor van zijn vrouw, maar deed daarvoor wel de acquisitie en de administratie. De politie nam bij een huiszoeking papieren en stukken in beslag.

Misstanden
De fraudezaak kwam aan het rollen nadat kantoorgenoten van Monique van Hal Scheffer de misstanden hadden gemeld bij de deken van de Orde van Advocaten in de Haagse regio. De advocate heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Ze is voor onbepaalde tijd geschorst, wel weer op vrije voeten, maar nog altijd verdachte.

Van Hal Scheffer liet op de dag dat zijn vrouw werd aangehouden al weten dat hij zijn 'privéomstandigheden' niet kon combineren met zijn werk in Provinciale Staten van Utrecht. Vier dagen later trok hij zich officieel terug. Hij is ondertussen opgevolgd door Wim Ubachs.

'Verschrikkelijk nieuws'
PVV-leider Geert Wilders sprak woensdag in een reactie van 'verschrikkelijk nieuws'. Zijn gedachten gaan uit naar de nabestaanden. 'Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe', aldus Wilders.

Fractievoorzitter René Dercksen van de Utrechtse PVV-fractie zegt 'aangeslagen en volkomen verrast' te zijn. 'Het is een persoonlijk drama. Jos was een gewaardeerd Statenlid.'

Ook de provincie Utrecht liet woensdag weten 'met droefenis' kennis te hebben genomen van de dood van het ex-Statenlid. 'Het provinciebestuur herinnert zich hem als een bevlogen en deskundig Statenlid.'

Bron
Lees ook: Verdachte advocate op voorwaarde vrij

Gijzeling doorgedraaide jager eindigt in drama: 5 doden

Een huisuitzetting vanmorgen in het Duitse Karlsruhe is uitgelopen op een gijzeling met dramatische gevolgen. De bewoner, een jager die enkele wapens in zijn bezit heeft en mogelijk ook een handgranaat, hield enkele mensen gegijzeld. Zojuist heeft de politie laten weten dat de gijzelaar en de gegijzelden allen dood zijn.

Er vielen schoten en eerder werd nog gesproken over enkele gewonden en mogelijk ook een dode. De Duitse politie is massaal ter plaatse met een speciale eenheid. Net na het middaguur werd er een brandlucht geroken en stormde de politie het huis binnen.

Binnen werden aanvankelijk vier lichamen gevonden. Later werd het lichaam van een doodgeschoten vrouw ontdekt.
De man hield in zijn huis de deurwaarder, een slotenmaker en nieuwe eigenaar vast. De gijzeling ontstond tijdens de uitzetting in het appartementencomplex rond negen uur vanochtend. De zwaargewapende man, de bewoner van de zolderverdiepingen van het pand, verschanste zich in het huis. De politie heeft het gebied rond het bewuste appartementencomplex afgezet.

Weigerde huur te betalen
De dader weigerde zijn huur te betalen en daarom was de huisbaas tot actie overgegaan. De nieuwe eigenaar ging samen met een deurwaarder en een slotenmaker naar het huis om de jager uit zijn dakappartement te zetten, toen die compleet door het lint ging en begon te schieten met zijn (jacht)wapens. Hij zou ook een handgranaat hebben gehad.

De politie werd vanmorgen rond 9 uur door inwoners op de hoogte gebracht nadat er schoten waren gelost.

Bron + video

Lichaam Arafat wordt opgegraven voor onderzoek

Het lichaam van de voormalige Palestijnse leider Yasser Arafat, die in 2004 overleed, wordt opgegraven om te onderzoeken of hij is vergiftigd met het radioactieve element polonium. De Palestijnse autoriteiten hebben daar vandaag toestemming voor gegeven.


De Palestijnse autoriteit gaat in op een verzoek van Arafats weduwe na onthullingen van de Arabische nieuwszender al-Jazeera gisteren. De zender liet spullen van Arafat onderzoeken om de doodsoorzaak te onderzoeken. Het Radiofysisch Instituut van het academisch ziekenhuis van Lausanne ontdekte 'een onverklaarde verhoogde hoeveelheid niet-natuurlijk polonium-210.'

Moord
Suha Arafat, de weduwe van de in 2004 overleden Palestijnse leider Yasser Arafat, wil dat het lichaam van haar man wordt opgegraven voor autopsie. Suha liet weten dat de ontdekking van de aanwezigheid van het nucleaire element polonium op onder andere de kleding van haar echtgenoot, voor haar zeker stelt dat hij geen natuurlijke dood stierf. Ze spreekt nu over de 'moord' op haar man.

Gevraagd om een reactie deelde Suha mee aan al-Jazeera dat ze haar verzoek om autopsie indient 'als vrouw, als moeder, maar ook voor de Palestijnen en de rest van de wereld, zodat de waarheid aan het licht komt'.

Gisteren bracht de omroep de resultaten uit het onderzoek door het Institute of Radiation Physics van de universiteit in het Zwitserse Lausanne naar buiten. Er werd op diverse voorwerpen van Arafat, waaronder zijn tandenborstel en de kenmerkende 'Palestijnse sjaal', de keffiyeh, een verhoogde hoeveelheid niet-natuurlijk polonium-210 gemeten.


dinsdag 3 juli 2012

Magische superbomen in Singapore

Singapore heeft het 'Gardens by the Bay project' officieel ingeluid. Hiermee wil men de metropool groener maken. Tientallen meters hoge kunstmatige bomen bieden plaats aan meer dan 26.000 planten, middenin de stad. Maar de superbomen kunnen meer: ze verzamelen zonne-energie waarmee water wordt verwarmd.

Bron :Fotoserie

Weer arrestatie Puerto Rico om moord op Nederlander

In Puerto Rico is gisteren opnieuw een man aangehouden in verband met de moord op de Nederlander Stefano Steenbakkers. De 17-jarige jongen werd vorige week zondag achter het stuur van zijn SUV neergeschoten en overleed drie dagen later aan zijn verwondingen.

De politie van het Caribische eiland, dat deel uitmaakt van de Verenigde Staten, arresteerde gisteren een 21-jarige verdachte. Vorige week werd al een 23-jarige man aangehouden die verdacht werd van betrokkenheid bij de overval. De politie vermoedt dat het de daders te doen was om de witte Lexus waarin Steenbakkers rondreed.

Steenbakkers zou deze week naar Nederland komen om zich bij zijn vader te vestigen en hier te gaan studeren.

Bron

In VS sneuvelt het ene hitterecord na het andere

De afgelopen week zijn meer dan 2000 temperatuurrecords geëvenaard of gebroken tijdens een hittegolf in een groot deel van de Verenigde Staten. Dat maakte de meteorologische dienst NOAA gisteren bekend. Over de gehele maand juni werden ruim 3200 records geëvenaard of gevestigd.

Het hete weer is voor een deel het gevolg van een gebrek aan sneeuw op de Amerikaanse vlaktes de afgelopen winter. In plaats van dat de zonnewarmte de sneeuw heeft doen smelten, is de aarde opgewarmd. Die heeft op haar beurt de lucht verwarmd.

Op veel plekken is het kwik gestegen tot 40 graden Celsius. De broeierige hitte heeft in het oosten van de VS onweer- en hagelstormen veroorzaakt, die zeker tien levens hebben geëist. Door het noodweer zijn elektriciteitsleidingen beschadigd geraakt, waardoor ruim 2 miljoen Amerikanen zonder stroom kwamen te zitten.

Volgens de meteorologen zal het midden van de Verenigde Staten nog zeker enkele weken gebukt gaan onder hoge temperaturen. Niet overal is het overigens even warm. In het noordwesten en het noordoosten is de temperatuur normaal.

Bron

Doodverklaard baby'tje wiebelt ineens met teentjes

Negen uur lang dacht de Britse Alex dat het ongeboren kindje in haar buik dood was. Intens verdrietig en in shock plande ze samen met haar moeder de begrafenis en bereidde ze zich voor op een bevalling die alsnog moest plaatsvinden. Maar wonderbaby Cohan had nog een verrassing in petto.

Alex Jones (21) was zes maanden zwanger toen haar vliezen plotseling braken. Ze raakte meteen in paniek, want ze besefte wel dat zo'n vroege bevalling weinig goeds kon betekenen, zo schrijft The Mirror. In het ziekenhuis kreeg ze het hartverscheurende nieuws te horen: er was geen hartslag bij het ongeboren kindje te horen. In plaats van zich te verheugen op de komst van een nieuw leven en zich daarop voor te bereiden, bracht ze nu negen uur lang in een ziekenhuiskamer door in de overtuiging dat haar kindje dood was en dat ze er hoe dan ook nog van moest bevallen.

Ze greep haar moeders hand en huilde uren achtereen bij het plannen van de uitvaart. Achteraf zegt ze daarover: 'Ik dacht dat mijn hart in tweeën zou breken. Ik realiseerde dat ik moest bevallen van een dood kind. Het was alsof mijn wereld stilstond'.

Zwakke ademhaling
Maar toen gebeurde het: seconden nadat de doodverklaarde Cohan ter wereld kwam, toonde hij tekenen van leven. De vroedvrouwen zagen tot hun ontzetting dat het baby'tje zwak ademde en met zijn tenen wiebelde.maandag 2 juli 2012

CERN ziet 'voetspoor en schaduw' van Higgs-deeltje

Wetenschappers bij de deeltjesversneller van de Europese onderzoeksorganisatie CERN in Genève willen aanstaande woensdag bekendmaken dat er genoeg aanwijzingen zijn dat het zogenoemde 'Goddeeltje' - dat fundamentele vragen over het universum beantwoordt - inderdaad bestaat. Dat meldt persbureau AP.

Na tientallen jaren werk dat miljarden heeft gekost, willen de onderzoekers nog niet zo ver gaan dat ze het deeltje ook hebben ontdekt. Maar ze hebben zoveel gegevens verzameld dat ze de 'voetafdruk en schaduw' van het Higgs-boson of het Higgs-deeltje kunnen ontwaren. Het Higgs-boson is een vooralsnog theoretisch elementair deeltje dat alle andere deeltjes massa zou geven.

'Wij hebben iets ontdekt wat consistent is met een Higgs', zei CERN-theoreticus John Ellis maandag. Wetenschappers hopen dat het Higgs-boson, als het bestaat, kan helpen bij het verklaren van diverse mysteries over het universum.

De Britse natuurkundige Peter Higgs voorspelde het bestaan van het boson meer dan veertig jaar geleden als verklaring waarom atomen, en al het andere in het universum, massa hebben

Bron:
Lees ook: 'Tranen van geluk, Higgs-boson bestaat'

Mogelijk oceaan van water onder Saturnusmaan Titan

Titan, de grootste maan van de planeet Saturnus, herbergt onder zijn ijskorst mogelijk een uitgestrekte oceaan van vloeibaar water met misschien ook enkele pockets methaan, zo heeft de NASA bekendgemaakt op gezag van metingen door de ruimtesonde Cassini.

Titan draait in slechts zestien dagen rondom Saturnus. Wetenschappers hebben de vorm van de maan op verschillende momenten in die baan kunnen bestuderen.
Titan is niet volkomen bolvormig, maar eerder langwerpig. De maan rekt zich uit bij het naderen van de planeet om bij verwijdering dan weer te contracteren en bijna rond te worden.
Dit is te verklaren door de zwaartekracht van Saturnus en laat denken dat er onder de ijskap een oceaan zit.
Indien het binnenste uit star gesteente en ijs zou bestaan, dan zouden die veranderingen zich volgens de wetenschappers niet voordoen.

Getijden
Ook stelden de vorsers vast dat Titan grote getijden aan zijn ijsoppervlak kent, wat alweer een bewijs is dat er binnenin water zit. De vermoedelijke laag water kan het oppervlak meer dan tien meter verwringen. Indien het binnenste vast zou zijn, zou het verschil geen meter bedragen.

Berekeningen geven aan dat de vermoedelijke oceaan maximaal 250 kilometer diep kan zijn en dat de ijskorst een kilometer of vijftig dik is.

Op basis van wiskundige modellen en metingen door de Europese sonde Huygens van het elektromagnetisch veld van Titan, werd er al vermoed dat er een uitgestrekte oceaan aanwezig is.

Water geldt als noodzakelijk voor het ontstaan van microbiologisch leven, maar is niet de enige voorwaarde

Bron
Lees ook: Maar eens in de 1000 jaar regen op maan Titan

Stoppen met roken met één simpele prik?

Ondanks de vele hulpmiddeltjes op de markt stellen deskundigen dat bijna 80 procent van de 'afgekickte' rokers binnen een half jaar weer begint. Om daar een einde aan te maken, wordt momenteel een 'DNA-vaccin' ontwikkeld dat antilichamen tegen nicotine aanmaakt en de verslaving permanent doet verdwijnen.

Onderzoekers van het Weill Cornell Medical College in New York stellen dat slechts één naaldprik genoeg zal zijn om een levenslange bescherming te bieden tegen het hunkeren naar nicotine.

Het vaccin bevat genen die geprogrammeerd zijn om antilichamen aan te maken die nicotine neutraliseren voor het onze hersenen bereikt, waar het normaal gezien de zone prikkelt die de verslaving in leven houdt door ons een aangenaam gevoel te geven. De injectie zorgt er bovendien ook voor dat de lever deze antilichamen doorlopend aanmaakt om ervoor te zorgen dat er altijd genoeg op voorraad is in de bloedstroom.zondag 1 juli 2012

Automobilisten storten zich op geld op A67

Op de A67 bij Venlo deden zich vanochtend levensgevaarlijke toestanden voor toen automobilisten probeerden geld van de snelweg en berm op te rapen. Dat was daar terecht gekomen toen een nog onbekende motorrijder een pakketje met geld verloor, maakte de politie bekend.

Het pakketje viel rond half elf op het wegdek en barstte door de klap open. Door de wind waaide het geld alle kanten op en direct daarna stortten automobilisten zich op de buit.

Spoorloos
Een deel van het geld, meerdere duizenden euro's, wist de gealarmeerde politie te verzamelen. Hoeveel geld is meegenomen door weggebruikers, is onbekend. De motorrijder heeft van dit alles niets gemerkt en is spoorloos.

De motorrijder reed volgens de politie met hoge snelheid richting Eindhoven en kwam uit de richting van het naburige Duitsland.

Bron

Oma staakt zwemtocht van Cuba naar VS

Marathonzwemster Penny Palfrey is vandaag niet geslaagd in haar recordpoging om van Cuba naar de VS te zwemmen zonder haaienkooi. De 49-jarige grootmoeder werd uit zee gehaald na driekwart van de afstand en circa 41 uur zwemmen.

Haar begeleiders zeiden dat een sterke stroming voortzetting van haar zwemtocht onmogelijk maakte.

Penny Palfray verbeterde met haar tocht wel haar eigen wereldrecord voor de langste zwemtocht zonder hulpmiddelen in de oceaan, meldde haar team. Ze had sinds vrijdag 139 kilometer gezwommen. Haar record stond op 110 kilometer. De vrouw is een ervaren langeafstandszwemster. Twee jaar geleden zwom ze in 3.03 uur door de Straat van Gibraltar, een snelheidsrecord voor vrouwen.

Palfrey, die is geboren in Groot-Brittannië en in Australië woont, had gehoopt in 40 à 50 uur naar Florida te zwemmen. Vorig jaar mislukten twee pogingen van de Amerikaanse Diana Nyad (nu 62). De laatste succesvolle oversteek staat op naam van de Australische Susan Maroney in mei 1997, maar zij gebruikte een haaienkooi.

Bron

Marokko weert cruiseschip met homo's

Marokko heeft een cruiseschip met homo's geweerd. De Nieuw Amsterdam van de Holland Amerika Lijn (HAL) wilde met ruim 1500 passagiers aanmeren in de havenstad Casablanca, maar kreeg geen toestemming. Het schip wijkt uit naar Málaga in Spanje, meldden rederij HAL en organisator RSVP Vacations zondag.

Dat meldden HAL en het bedrijf RSVP Vacations vandaag. RSVP organiseert vakanties voor homoseksuelen en had de Nieuw Amsterdam daarvoor gecharterd. Het cruiseschip was vrijdag vertrokken uit Barcelona.

Homoseksualiteit is verboden in Marokko. Er staat een gevangenisstraf van minimaal een half jaar en hoogstens 3 jaar op.

Bron

'Al-Qaeda wil met vliegtuig aanslag plegen tijdens OS'

Een door al-Qaeda in Jemen getrainde Noor zou klaarstaan om een terreuraanslag te plegen tijdens de Olympische Spelen in Londen. Als doelwit is een Amerikaans passagiersvliegtuig gekozen dat zou worden gekaapt om als zelfmoordwapen in te zetten, zo meldt de Britse krant The Sunday Times.

Volgens informatie van geheime diensten is de vermoedelijke aanslagpleger een Noor van in de dertig die zich in 2008 heeft bekeerd tot de islam. De verdachte is een zogenaamde 'clean skin', een persoon met een blanco strafblad, die geen achterdocht oproept bij het veiligheidsdiensten op de luchthaven.

De Noor gaat nu door het leven als Abu Abdurrahman en is enkele maanden op trainingsmissie geweest in Jemen. Hij werd getraind door al-Qaeda van het Arabisch schiereiland. Deze terroristische beweging stuurde in 2009 de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab met een bom in zijn onderbroek een Amerikaans vliegtuig in. Hij kon tijdens de vlucht van Amsterdam naar Detroit worden overmeesterd door een medepassagier.