Translate

zaterdag 30 juni 2012

Meer dan miljoen Amerikanen mogelijk dagen zonder stroom

Meer dan een miljoen mensen kwamen vannacht zonder stroom te zitten toen heftige stormen de Amerikaanse staten Maryland en Virginia teisterden. Dat bericht de Washington Post vanochtend op de website van de krant.

Onweer- en hagelstormen raasden met ruim 127 kilometer per uur over de Washington DC. De metro viel uit door de stroomstoring en duizenden bomen zijn afgebroken. In Virginia stierf een vrouw door een omgevallen boom.

Volgens media kan het meerdere dagen duren voor de stroomstoring is opgelost. Dit zou betekenen dat veel mensen het dit weekeind zonder airco moeten doen. De getroffen regio staan de komende dagen juist temperaturen van ruim 40 graden te wachten.

Gouverneur Ray Tomblin kondigde vandaag de noodtoestand af voor de hele staat West Virginia. Volgens hem zitten 500.000 mensen daar zonder elektriciteit. Door de noodtoestand kan de overheid sneller hulp bieden en de stroom herstellen.

Bron

Beurshandelaar pleegt zelfmoord in rechtszaal

Een Amerikaanse Wall Street-handelaar(53) die het geld van zijn appartement niet meer kon ophoesten, heeft zelfmoord gepleegd in de rechtszaal. Dat deed hij nadat het vonnis was uitgesproken.

De man, vader van vier kinderen, stond terecht voor het in brand steken van zijn huis in 2009. Hij zou de hypotheek niet meer kunnen betalen en zo aanspraak willen maken op geld van de verzekering. In de rechtszaal werd hij veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf.

Nadat het vonnis was uitgesproken, ging Michael Marin over tot zijn daad. Hij legde zijn hoofd in zijn handen en nam op dat moment klaarblijkelijk een of meer giftige pillen in. Even later stortte hij in en overleed hij.

De beelden kunnen als schokkend worden ervaren.Bron

Gevangene VS moet bevallen met enkelboeien

De Amerikaanse Valerie Nabors heeft een proces aangespannen, omdat ze enkelboeien moest dragen rond haar bevalling. Door de bijzondere houding verliep de gebeurtenis erg pijnlijk, meldde tv-zender ABC vandaag.

De vrouw zat een jaar in de gevangenis van Nevada, omdat ze 300 dollar aan casinomuntjes had gestolen. Toen ze moest bevallen van haar 4e kind, werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Door de enkelboeien konden artsen haar amper onderzoeken.

Na aandringen van verpleegsters mochten de boeien alleen even af na de ruggenprik 'omdat het medisch uniek zou zijn als ze dan zou wegvluchten.' Tien minuten nadat haar dochter ter wereld kwam, werd ze weer geketend. Volgens de wet mag dat alleen bij vluchtgevaar, wat er bij Valerie niet was.

Na de bevalling mocht de Amerikaanse geen borstvoeding geven en werd haar borstpomp afgenomen. Ze kreeg daardoor zeer pijnlijke borsten.

Bron

Chimpansees sleuren student bijna 2 kilometer mee

De 26-jarige Andrew Oberle vecht voor zijn leven nadat twee chimpansees hem aanvielen en bijna twee kilometer meesleurden. De Amerikaanse student is een dierenliefhebber die in Zuid-Afrika het gedrag van de mensapen bestudeerde.

De student van de University of Texas werd donderdag plotseling aangevallen door twee chimpansees in een Zuid-Afrikaans reservaat. Oberle, die hun gedrag bestudeerde, werd bijna twee kilometer meegesleurd door de apen. De moeder van het slachtoffer, Mary Flint, zegt dat haar zoon gepassioneerd was door de mensapen sinds hij de documentaire van de bekende biologe Jane Goodall had gezien.

Flint zegt tevens dat Andrew de risico's kende en dat de aanval hem waarschijnlijk niet zou tegenhouden om zijn onderzoek verder te zetten. Oberle kreeg verscheidene beten van de apen Mickeh en Amadeus. De ambulanciers moesten wachten op gewapende versterking om Oberle te bevrijden en hem te behandelen.

Toeristen rondleiden
Toen het voorval plaatsvond, was Oberle toeristen aan het rondleiden in het Jane Goodall Institute Chimpanzee Eden nabij Johannesburg. Dat was een onderdeel van zijn studie. Hij was een van de twee hekwerken die hem van de dieren scheidden gepasseerd en stond bij de tweede elektrisch beveiligde omheining toen de apen hem onder de draden door bij zijn voeten hun territorium introkken en meesleurden.

De student werd zeer ernstig toegetakeld. Hij verloor een oor en stukken van zijn tenen en vingers en had diepe wonden en breuken over heel zijn lichaam. Chimpansees zijn doorgaans zes keer sterker dan de mens. De betrokken dieren zitten in een reservaat dat (vaak zwaar) mishandelde apen opvangt.

Bron

vrijdag 29 juni 2012

Arts haalt worm van 13 centimeter uit oog


Een Indiase arts deed een vreemde en onsmakelijk ontdekking toen een oudere man met pijn en een zwelling in zijn oog de praktijk binnenkwam. In het oog had zich een worm van 13 centimeter genesteld, meldde de arts vandaag aan het Franse persbureau AFP.

De 75-jarige man onderging een spoedoperatie om schade aan zijn oog te voorkomen. De arts deed dat door een kleine opening in het bindvlies te maken en de parasiet te verwijderen.

De arts zei dat de loa loa, beter bekend als de oogworm, waarschijnlijk via een wond of door het eten van rauw voedsel het lichaam was binnengedrongen en zich via de bloedbaan in het oog had genesteld.

donderdag 28 juni 2012

Onderzoek naar ontvoering Kampusch moet opnieuw door ernstige fouten


Het verloop van de zaak Natascha Kampusch moet opnieuw onderzocht worden. Volgens een commissie, die aangesteld was door de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken, hebben de autoriteiten er ernstige fouten gemaakt tijdens het onderzoek.

 De toen tienjarige Natascha Kampusch werd op 2 maart 1998 op weg naar school ontvoerd. Ze werd acht en een half jaar door haar ontvoerder vastgehouden in een kleine cel in diens woning in Strasshof nabij Wenen. Op 23 augustus 2006 wist ze te ontsnappen. Haar ontvoerder, Wolfgang Priklopil, pleegde diezelfde dag zelfmoord.

 Op twee cruciale vragen -Hebben de onderzoekers hun taak professioneel en zorgvuldig uitgevoerd en werden de belangrijkste pistes in het onderzoek voldoende uitgespit- antwoordde de commissie negatief. "Als gevolg daarvan heeft de onderzoekscommissie aan de ministeries gevraagd om het werk van de onderzoekers in de zaak te laten evalueren door specialisten in oude zaken, en met deelname uit het buitenland, zoals bijvoorbeeld de FBI", luidt het.

 Eind 2011 nog werden vijf parketmagistraten in Wenen vrijgesproken van nalatigheid in de zaak. In haar autobiografie haalde Kampusch uit naar de politie en de gebrekkige resultaten die zij (de politie) kon voorleggen. Zij eiste een schadevergoeding van een miljoen euro, maar die werd in mei vorig jaar afgewezen.

Bron

Tumor uit mond 17 weken oude foetus verwijderd


Chirurgen zijn er in geslaagd een tumor uit de mond van een foetus van 17 weken oud te verwijderen. Het is voor het eerst dat deze procedure is toegepast. Vijf maanden na de baanbrekende operatie, die in 2010 werd uitgevoerd, werd baby Leyna geboren.

Het verhaal is vandaag naar buiten gebracht door de American Journal of Obstetrie en Gynaecologie.

Haar moeder, Tammy Gonzalez, zei dat ze tijdens de 17-weken-scan een bubbel uit de mond van van haar dochter zag komen, meldt de BBC. Volgens doktoren ging het om een zeer zeldzame tumor genaamd orale teratoom en was er weinig kans dat het meisje het zou overleven.

De doktoren van het Jackson Memorial ziekenhuis in Florida vertelden dat de tumor zo zeldzaam was, dat het slechts een keer eerder in de afgelopen twintig jaar in het ziekenhuis was voorgekomen. 'Voor zover wij weten is dit de eerste succesvolle behandeling van een orale teratoom in de baarmoeder', aldus de chirurgen.

DNA lost moord Nicole van den Hurk niet op

Het DNA dat met verbeterde technieken uit oude sporen van de moord op Nicole van den Hurk is vastgesteld, heeft niet naar een dader geleid. Het onderzoek pleit ook de verdachte stiefbroer van Nicole vrij. De politie heeft dat vandaag bekendgemaakt.

De politie heeft geen aanknopingspunten meer voor verder onderzoek, vertelde een woordvoerster.

De stiefbroer meldde zich in het voorjaar in Engeland bij de politie met nieuwe informatie over deze oude zaak. Het onderzoek werd heropend en hij werd aangehouden en uitgeleverd. De rechtbank liet hem echter snel weer vrij.

Zowel de stiefbroer als enkele andere mannen hebben voor het onderzoek vrijwillig DNA afgestaan. Dit heeft niet geleid tot een hit, aldus de politie. De politie wil niet zeggen wie er nog meer aan het DNA-onderzoek hebben meegewerkt. De stiefvader van Nicole heeft gezegd dat hij DNA heeft afgestaan.

Nicole van den Hurk verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar haar bijbaantje. Haar lichaam werd eind november van dat jaar gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze bleek met geweld om het leven te zijn gebracht.

Bron

woensdag 27 juni 2012

Van der Laan overweegt naaktscans op straat

Burgemeester Eberhard van der Laan overweegt de mogelijkheid om naaktscans te maken op straat in Amsterdam. Dat meldt AT5. De scanpalen, die door kleren heen kunnen kijken, zouden een goede aanvulling zijn op preventief fouilleren.

Onder meer D66 is fel tegen, omdat de partij preventief fouilleren ook al een zwaar middel vindt. Fractievoorzitter Jan Paternotte beschouwt een mobiele bodyscanner die met straling door kleding kan heenkijken, echt als een aantal stappen te ver. 'De politie hoeft niet álles van de Amsterdammer te weten', aldus Paternotte.

Bron

Archeologen vinden miljoenenschat op Jersey

Archeologen hebben op het Britse eiland Jersey een grote verzameling waardevolle Romeinse en Keltische munten opgegraven. Volgens kenners hebben de muntstukken een waarde die kan oplopen tot meer dan 12 miljoen euro. Dat heeft de Britse omroep BBC gisteren gemeld.

Het precieze aantal munten is niet bekend, maar archeologen zeggen dat de munten samen ongeveer driekwart ton wegen. Dat zou gelijk staan aan ongeveer 50.000 geldstukken, die volgens experts allemaal tussen de 125 euro en 250 euro waard zouden zijn.

Bron

Vrouw vindt gebruikt condoom in tomatenpuree

Een Braziliaanse rechter heeft voedingsproducent Unilever een boete opgelegd van bijna 4000 euro. Een huisvrouw claimt namelijk een condoom te hebben gevonden in een blik tomatenpuree van Knorr.

Cintia Mayerle en haar gezin waren net klaar met eten toen de vrouw de restjes van het blik in een pot deed. Op dat moment zag ze tot haar afschuw een gebruikt condoom. 'Wat een afschuwelijke ervaring, ik denk dat dit me voor altijd bijblijft,' aldus de vrouw tegen de Braziliaanse krant Globo.

Volgens de vrouw wilde Unilever niet geloven dat het voorbehoedsmiddel in het blik gevonden was. Naar het idee van het bedrijf kan dat helemaal niet, omdat het inblikkingsproces volledig geautomatiseerd is.

De rechtbank besliste er echter anders over, en vond dat Unilever een boete verdiende. Daarnaast moet het bedrijf ook een schadevergoeding aan de vrouw betalen

Bron

Vrouw schuilt voor noodweer in casino en wint jackpot

Een 63-jarige vrouw uit Estland was met haar man op weg naar een supermarkt om een braadpan te kopen. Toen het onderweg begon te regenen, besloten ze te gaan schuilen in een casino. Daar won de vrouw de jackpot van 378.270 euro.

'We waren helemaal niet van plan om naar het casino te gaan, maar het slechte weer besliste er anders over', getuigt de gepensioneerde dame. 'Na nog geen uurtje spelen was het prijs en won ik het enorme bedrag'. De jackpot van welgeteld 378.270 euro is de grootste ooit in een Ests casino.

Reizen
Helemaal door het dolle heen vergat het koppel, dat anoniem wenst te blijven, de braadpan te gaan kopen. Het stel is van plan om een reizen over de hele wereld te maken met het gewonnen geld.

Bron

dinsdag 26 juni 2012

Ufo op bodem Baltische zee verstoort elektronica duikers

Een ondefinieerbaar object op de bodem van de Baltische zee stoort de elektronische apparatuur van de duikers die het vreemde, cirkelvormige object willen onderzoeken.

De Zweedse expeditie onder leiding van Peter Lindberg zocht een jaar geleden eigenlijk naar het wrak van een schip dat dure flessen champagne aan boord zou hebben. Dát vond de sonar op de bodem van de Baltische zee niet, maar wel een vreemdsoortig object zo'n drie à vier meter boven de bodem. Het 'ding heeft rondingen zoals een champignon en kan voorlopig nog niet gedefinieerd worden. Een pad van zo'n driehonderd meter over de zeebodem leidt naar de bizarre vondst.

Een jaar later onderzoekt het Ocean X team de zee-ufo. Volgens professioneel duiker Stefan Hogerborn vallen de camera's en de satelliettelefoon uit wanneer de ploeg boven het voorwerp vaart. Als ze weer wegvaren, werkt alles wel. 'Als we meer dan 200 meter verwijderd waren, functioneerde alles weer. En toen we opnieuw boven het object hingen, weer niet', aldus Hogerborn.

'We hebben onvoorstelbare zaken meegemaakt', bevestigt ook Peter Lindberg. 'En ik ben de meest sceptische van het team. Ik dacht aan een soort steen, een klif of een hoop modder, maar het was niets van dat alles.'Voortvluchtige overvaller gearresteerd in Amsterdam

De politie heeft gisteren in Amsterdam een van de meest gezochte criminelen van Nederland gearresteerd, de 23-jarige Karim el M. Hij wordt ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op een filiaal van de Rabobank in Driebergen, vorig jaar mei, waarbij gericht op een agent in burger werd geschoten.

De Bosstraat in Driebergen met op de achtergrond het Rabobankfiliaal dat vorig jaar werd overvallen, vermoedelijk door de gisteren in Amsterdam aangehouden verdachte. © Street View.

Dat meldt de NOS. De Utrechtse politie wil geen commentaar geven op het bericht en laat weten later vandaag met meer mededelingen te komen. Een even oude medeverdachte, Yassine A., werd vorig jaar augustus aangehouden. Tegen hem werd afgelopen maand voor de rechtbank in Utrecht een gevangenisstraf van 9 jaar geëist.

Op 24 mei vorig jaar werd het personeel van het bankfiliaal in Driebergen bedreigd door een man met een vuurwapen die geld eiste. Hij ging ervandoor met een handlanger die buiten klaarstond met een scooter. Die werd later klemgereden door een agent in burger van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) die getuige was van de overval. Ook de bestuurder van een geldwagen was bij de aanhouding betrokken.

Gericht geschoten
Daarop deden de overvallers een poging een auto te kapen. Ze schoten daarbij gericht op de politieman, die nog net kon wegduiken. De kogel kwam door de voorruit in een nabijgelegen woning terecht. De daders vluchtten te voet.

Vorig jaar juni werd na een tip gepoogd de verdachten aan te houden in een woning in Amsterdam, maar ze bleken daar niet aanwezig. Na aanhouding van Yassine A. verspreidde de politie foto's van de nog gezochte Karim el M.

Bron zie foto

maandag 25 juni 2012

Eenzame George sterft als laatste op Galapagoseilanden

Eenzame George, het laatste exemplaar van een soort reuzenschildpadden die leefden op de Galapagoseilanden, is gestorven. Dat maakte de directie van het nationaal park bekend. George gold als een icoon voor de biodiversiteit.


Eenzame George werd dood aangetroffen in zijn koraal door de man die hem al veertig jaar verzorgt: Fausto Llerena. De reuzenschildpad is naar schatting honderd jaar oud geworden. Dat is relatief jong want deze dieren kunnen tot tweehonderd jaar worden. De directie van het nationaal park gaat een onderzoek uitvoeren naar de precieze oorzaak van zijn dood.

George was één van de meest zeldzame dieren ter wereld. Er zijn duizenden reuzenschildpadden op de Galapagos, maar van zijn soort -Chelonoidis nigra abingdoni of ook wel Pinta eilandschildpad genoemd- blijven er geen meer over. Zijn soort werd in 1972 ontdekt door een Hongaarse wetenschapper.

De voorbije jaren werd nog geprobeerd om voor een nageslacht te zorgen, maar dat mislukte. George leefde meer dan vijftien jaar samen met een wijfje van het naburige eiland Isabela, maar de eieren raakten niet bevrucht. George zal nu waarschijnlijk gebalsemd worden, zodat ook toekomstige generaties hem nog kunnen aanschouwen.

Bron  zie foto + video
Lees ook: 'Eenzame George' stierf aan hartaanval

zondag 24 juni 2012

Eind 2013 eerste schepen op Maasvlakte

Over anderhalf jaar zal het eerste schip langs de kade van de Tweede Maasvlakte zijn lading lossen. Dat is de verwachting van het Havenbedrijf Rotterdam dat dinsdag meer bekendmaakt over de aanleg van de Tweede Maasvlakte.

Die schepen zullen het materieel brengen dat nodig is om de terminals verder op te bouwen. Zowel APM Terminals als Rotterdam World Gateway (RWG) beginnen binnenkort met de bouw van hun terminals. APM Terminals beschikt straks over 1000 meter kademuur en 500 meter kade voor de binnenvaart. Bij RWG gaat het om 1150 meter diepzeekade en ook 500 meter kade voor de binnenvaart.

Koningin Beatrix geeft woensdag 11 juli het startsein voor de afsluiting van de zeewering van Maasvlakte 2. Hiermee veranderen definitief de contouren van Nederland. Het havengebied wordt 20 procent groter en de Nederlandse kustlijn komt ongeveer 3,5 kilometer verder in zee te liggen.

De Maasvlakte 2 bestaat uit 1000 hectare. Daarvan is inmiddels 400 hectare in optie bij Euromax, onderdeel van ECT. 'De andere 600 hectare maken we deels gereed, maar komt pas echt klaar als we weten welke bedrijven er gaan zitten'' aldus een woordvoerder van het havenbedrijf.

Bron

Vrouw krijgt geld terug na vlucht naast dode man

Een Zweedse vrouw heeft een schadevergoeding van Kenya Airways gekregen omdat ze tijdens een reis van Schiphol naar Tanzania naast het lijk van een man had gezeten. Dat vertelde de vrouw aan de Zweedse krant Expressen.

Volgens Lena Pettersson, een verslaggever van radio Zweden, zagen zij en haar vriend dat de man van ongeveer 30 jaar er bij het instappen in Amsterdam niet gezond uitzag en kennelijk een epileptische aanval had gehad.

Eenmaal in de lucht werd de man onwel en overleed hij. De leiding aan boord besloot het lichaam onder een deken op drie stoelen te leggen. Pettersson zat aan de overkant van het gangpad. De benen van de man staken onder de deken uit, vertelde ze.

Na thuiskomst schreef ze een brief met een klacht aan de luchtvaartmaatschappij. Ze kreeg de helft van de prijs van haar ticket, ruim 550 euro, terug en excuses van het luchtvaartbedrijf.

Bron