Translate

vrijdag 22 juni 2012

Professor snijdt lip van vrouw af en eet het op

In Zweden is een professor aangeklaagd voor een gruwelijke mishandeling. De man kon niet verkroppen dat zijn vrouw wilde scheiden. Hij sneed haar onderlip af en at het op.

Hij wilde er naar eigen zeggen zeker van zijn dat ze niemand meer zou kunnen zoenen. De Zweed riskeert nu een gevangenisstraf van tien jaar.

De 52-jarige man is een gerespecteerde professor aan het Karolinskainstituut in Stockholm. Volgens de aanklagers werd hij kwaad toen zijn vrouw hem vertelde dat ze wilde scheiden. 'Ik krijg een paar jaar gevangenisstraf en jij levenslang, omdat je niemand meer zal kunnen kussen', verklaarde de professor volgens aanklager Jakob Holmberg.

De gruweldaad vond in mei plaats in de woning van het stel. Volgens de krant Aftonbladet wachtte de professor tot zijn vrouw in slaap gevallen was en sneed hij haar onderlip af met een scalpel. Hij sneed ook nog een stukje uit haar gezicht en verorberde het.

Aanvankelijk luidde de aanklacht poging tot moord, maar de beklaagde verklaarde tijdens het politieverhoor dat hij niet de intentie had om zijn eega te vermoorden. 'Hij hielp haar om de hulpdiensten te bellen en bleef bij haar tot de politie arriveerde', aldus Holmberg. Hij wordt nu vervolgd voor het plegen van een aanval met geweld.

Na de aanval werd de vrouw overgebracht naar een schuiladres en onderging ze plastische chirurgie.

Bron

Man gespietst door saguaro-reuzencactus

Een gemeentewerker in Yuma in de Amerikaanse staat Arizona is zwaargewond geraakt toen tijdens zijn werk een drie meter hoge saguaro-cactus op hem viel en hem vastprikte op de grond.

Het ongeluk deed zich dinsdag voor, toen William Mason bezig was een lekke waterleiding te repareren. Collega's wisten hem te bevrijden. Mason werd met verwondingen aan zijn rug en benen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij vrijdag nog op de intensive care lag.

Saguaro-reuzencactussen kunnen honderden en soms zelfs duizenden kilo's wegen, afhankelijk van de hoeveelheid water die zij bevatten.

Bron

Vrouw vindt peperdure ring in tweedehands spijkerbroek

De spijkerbroek die een 53-jarige vrouw uit de Amerikaanse plaats Coon Rapids kocht voor slechts 3,99 dollar bleek bij thuiskomst heel wat meer waard. Nu is de vrouw op zoek naar de vorige eigenaar.

Deb Thompson houdt van kleding met 'bling bling' en ook van een goede deal. Haar dochter raadde haar daarom een jeans aan bij Goodwill, een non-profitorganisatie waar mensen kleding kunnen doneren voor werklozen.

'Ik kocht het voor 3,99 dollar', vertelt Thompson aan ABC News. "Thuis past ik de broek aan. Toen ik mijn handen in de rechter achterzak deed voelde ik iets. Ik opende mijn hand en dacht: wow.'

De vrouw had een ring vol met edelstenen vast. 'Het is een ring met een diamant in het midden en kleinere diamantjes eromheen', vertelt ze. De diamant heeft een waarde tussen de 5000 en 6500 dollar.

Thomson heeft de ontdekking op Facebook gezet en zoekt nu samen met Goodwill naar de eigenaar van het sieraad. Al zeven mensen hebben zich gemeld, maar dat bleken oplichters.

Bron

donderdag 21 juni 2012

Zes leeuwen gedood in woonwijk Nairobi

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi zijn vandaag zes leeuwen gedood, nadat ze in een woonwijk verdwaald waren geraakt. Ze werden door een menigte woedende inwoners met speren afgemaakt nadat ze acht geiten en acht koeien hadden gedood.

De leeuwen - twee volwassen vrouwtjes, twee pubers en twee welpjes - zijn waarschijnlijk afkomstig uit een natuurpark vlak bij Nairobi, aldus Keniaanse media. Mogelijk konden ze in Nairobi National Park niet genoeg voedsel vinden.

In Kenia leven nog zo'n 2000 leeuwen, een belangrijke toeristenattractie in het Oost-Afrikaanse land. Het is in Kenia wettelijk verboden leeuwen te doden, maar veehouders nemen vaak wraak als hun kuddes worden aangevallen.

Nairobi, een stad van meer dan 3 miljoen inwoners, groeit snel en ongecontroleerd. Mensen in vaak illegaal gebouwde buitenwijken leven daardoor op luttele kilometers van leeuwen, luipaarden en neushoorns. Het komt daardoor steeds vaker voor dat wilde dieren in bewoond gebied verdwalen. Boswachters van de Kenya Wildlife Service (KWS) proberen die dan weer te vangen

Bron

Amerikaan zonder benen bedwingt de Kilimanjaro

Om geld voor goede doelen in te zamelen, heeft Spencer West de Kilimanjaro beklommen. Geen onbelangrijk detail: de Amerikaan verloor beide benen toen hij amper vijf jaar oud was, als gevolg van een erfelijke aandoening.

Meer dan 500.000 dollar kreeg de sportieveling als hij de klim van 5.895 meter tot een goed eind zou brengen. Omgerekend is dat dus 85 dollar per meter.

Samen met zijn twee beste vrienden bedwong West na zeven slopende dagen uiteindelijk de hoogste berg van Afrika. Alleen op de steilste stukken liet hij zich dragen in een rolstoel. Vier vijfde van de tocht heeft hij zelf volbracht. 'Naar het einde toe kreeg ik het almaar lastiger met ademen. Mijn handen waren gevoelloos en mijn schouders en ellebogen deden zo'n pijn', vertelde de dappere klimmer aan de BBC.
Hoogteziekte
Kort voor het einddoel kreeg het team ook nog te kampen met hoogteziekte. Er rees twijfel over de slagingskansen van de missie, maar Spencer verloor nooit zijn goede humeur. 'Toen we het uiteindelijk gehaald hadden, wilde iedereen weten wat er met mijn benen gebeurd was. Toen antwoordde ik: 'ik heb ze in mijn andere broek gelaten', of: 'een haai heeft ze afgebeten'.'

Spencer liet zich door zijn handicap nooit ontmoedigen. Als zijn vrienden vroeger op school gingen voetballen of basketballen, juichte hij hen als 'cheerleader' toe. Zijn sociale talenten leidden hem uiteindelijk naar Kenia, waar hij wilde helpen bij de bouw van scholen.

Toen Spencer daar aankwam, werd hij meteen door een hele hoop kinderen vastgeklampt. 'Ik wist niet dat zoiets ook met blanken kon gebeuren', flapte een klein meisje er toen uit. Dat was voor hem een motivatie om zich nog meer in te zetten.

Bron

Backpackvakantie eindigt in drama voor Culemborgse

Een backpackvakantie in Australië is voor een 26-jarige vrouw uit Culemborg uitgelopen op een drama, meldt de NOS. In april veroorzaakte Linda Huiskamp in het westen van Australië een ernstig ongeluk, waarbij een andere Nederlandse die ze daar had leren kennen, omkwam.

Dat meldt de NOS.

Zelf raakte Huiskamp gewond. Bovendien kan ze in de cel belanden wegens een aanrijding met dodelijke afloop.

In afwachting van het proces mag ze het land niet uit. Haar ouders zijn geld aan het inzamelen voor de ziekenhuiskosten en mogelijke borg. Ze organiseren ook een benefietconcert in Beesd.

Bron
Lees ook: Culemborgse backpackster in tranen: mag land niet uit

Breivik hoort strafeis OM lachend aan

Het Openbaar Ministerie van de rechtbank in Oslo eist gedwongen plaatsing in een psychiatrische instelling van Anders Behring Breivik, de Noor die vorig jaar 77 mensen om het leven bracht. Het OM vindt dat Breivik niet toerekeningsvatbaar was tijdens zijn daden. Als de rechters niet meegaan in de strafeis, kan Breivik alsnog tot 21 jaar cel veroordeeld worden.

Dat Breivik schuldig is aan de moorden staat tijdens het proces niet ter discussie, omdat hij bekend heeft. De rechtszaak draait om het feit of Breivik toerekeningsvatbaar was tijdens de aanslagen.

Het OM acht dat Breivik dit niet was. Hierdoor kan hij de gevangenis ontlopen, maar zou hij volgens het OM wel in een psychiatrische kliniek geplaatst moeten worden waar Breivik behandeld kan worden, mogelijk voor de rest van zijn leven. Het hangt nu af van de rechters of Breivik alsnog tot de cel veroordeeld wordt of de komende drie jaar voorlopig in een psychiatrische instelling geïnterneerd wordt. Een uitspraak wordt in juli of augustus verwacht.
 .
woensdag 20 juni 2012

Braziliaanse stam ziet voor het eerst de oceaan

Indianen van de Xavante-stam, afkomstig uit de bossen van centraal-Brazilië, konden dit weekeinde voor het eerst kennismaken met de oceaan. De People's Summit, een topconferentie in Rio de Janeiro, bleek een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst de zee te zien.

Terwijl de anderen toekeken, durfde Arimathea het aan om zijn voeten in het water te steken en zelfs even te proeven van het water. 'Het is zout', rapporteerde hij aan zijn medeafgevaardigden. 'Het is anders.'
Bron

dinsdag 19 juni 2012

Rampen treffen Venezuela sinds Duitsers een 35 ton zware steen meenamen

Venezuela eist dat Duitsland een 35 ton zware steen teruggeeft. Niet dat de steen een financiële waarde heeft, maar volgens een indianenstam zou hun land door een reeks natuurrampen getroffen zijn sinds hij verwijderd werd. Ze noemen de steen hun 'grootmoeder'.

De grote, roodkleurige steen ligt in een Berlijns park vol beeldhouwwerken. De Duitse kunstenaar Wolfgang von Schwarzenfeld nam de reusachtige steen in 1997 mee uit het Canaima nationaal pak in Venezuela. Sindsdien wordt het land getroffen door natuurrampen. Zuid-Amerikaanse indianen noemen de steen "Grootmoeder Kueka". Het zou om de helft van een romantisch koppel gaan dat ooit in steen veranderde door een liefdesaffaire. Volgens de eeuwenoude legende slaat rampspoed toe wanneer de grootmoeder en de grootvader gescheiden worden.

In 1999 is de regio getroffen door droogte, een dodelijke pest en een modderstroom. In totaal kwamen 20.000 mensen om het leven. Volgens de indianen hebben ze de steen niet vrijwillig afgestaan, maar werden ze door Von Schwarzenfeld met wapens bedreigd. "Toen waren we bang van militaire troepen", legt activist Melchor Flores uit. "Daar profiteerden ze van om onze cultuur en wijsheden te negeren."

Het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Duitsland al gevraagd om de steen terug te geven. Maar Von Schwarzenberg weerlegt de beschuldigingen en stelt dat hij de nodige papieren had om de steen mee te nemen. Hij zou zelfs de steun gekregen hebben van iemand die de cultuur van de indianenstam kent. Bijna niemand wist af van de oorsprong van de steen en de meerderheid zou de legende beschamend gevonden hebben.

Bron

Slager slacht zijn vrouw en verkoopt het vlees

Na een heftige huiselijke ruzie heeft een Egyptische slager zijn echtgenote geslacht, gevild, uitgebeend, versneden en verkocht. De slager stalde het vlees uit in zijn winkel en bood het te koop aan voor omgerekend 50 euro per kilo. De man had op het vlees bordje gezet dat het hier ging om een zelfgekweekte geit.

Een klant die een portie van het vlees had aangeschaft, twijfelde er na consumptie aan of het wel geitenvlees was. De man bracht de politie op de hoogte. Die liet het vlees onderzoeken in het laboratorium. Daar bleek dat het om mensenvlees ging.

Ongehoorzaam
De slager werd gearresteerd. Die bekende zijn gruwelijke misdaad. Bij een huiszoeking troffen de speurders de heup van de vrouw en haar resterende vlees aan in de koelkast van de slagerij. De man beweerde dat hij zijn vrouw had gedood omdat ze hem weigerde te gehoorzamen.

Bron

Congolese 130-jarige met 88 kleinkinderen overleden

De Congolese Antoinetta Mbinga is vorige week in Kinshasa overleden op 130-jarige leeftijd. Ze had maar liefst 88 kleinkinderen. Mbinga werd gisteren begraven in haar geboortedorp Kinvumu Masikila, in de provincie Beneden-Congo, in het westen van het Midden-Afrikaanse land.

Mbinga had negen nog levende kinderen (twee jongens en zeven meisjes), 88 kleinkinderen en 130 achterkleinkinderen, aldus familieleden van de overledene. De vrouw was een vrome katholieke. Ze at vooral groente en vers vlees, aldus nog haar naasten.

Mbinga zag het levenslicht in 1882. Als haar burgerlijke staat klopt, beleefde ze de komst van ontdekkingsreiziger Henry Morton Stanley in Beneden-Congo. In december 1881 stichtte Stanley de handelspost Leopoldstad, het huidige Kinshasa, op de linkeroever van de Congo-rivier

Bron

Criminelen vinden nieuwe manier voor frauderen post

Criminelen hebben een nieuwe manier van frauderen met de post. Ze geven bij PostNL op dat mensen hun post doorgestuurd willen hebben. De criminelen ontvangen zo post van hun slachtoffers en gaan er met privégegevens van nietsvermoedende burgers vandoor.

PostNL bevestigt deze vorm van fraude. De PvdA stelt Kamervragen over de nieuwe diefstalmethode naar aanleiding van een brief van een slachtoffer die weblog GeenStijl publiceerde, meldt Sp!ts.

De partij wil weten hoe vaak deze vorm van identiteitsfraude voorkomt en wat de minister gaat doen om dergelijke criminaliteit aan te pakken.

Bron

maandag 18 juni 2012

Vermiste Belgische vrouw dood teruggevonden in Nepal

In Nepal is het lichaam teruggevonden van Debbie Maveau, een 23-jarige vrouw uit Desselgem die sedert 31 mei vermist was na een solotrektocht door de Langtangvallei. Dat meldt de regionale zender Focus-WTV en wordt bevestigd door Buitenlandse Zaken. Het is nog onduidelijk hoe de jongedame om het leven gekomen is. Het lichaam van de vrouw zal worden overgebracht naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, voor verder onderzoek.

Volgens Focus-WTV werd het lichaam ontdekt in een ravijn. Het lichaam zou gezien zijn tijdens een zoektocht vanuit de lucht, na tips van lokale bewoners, aldus The Himalayan Times.

Dagenlange zoekactie
Vele tientallen mensen, onder meer van de politie en het leger, zochten al dagenlang naar Debbie. Sinds maandag werd de zoekactie ter plaatse op de voet gevolgd door haar stiefvader en haar vriend Jonas Bossuyt en diens vader.

Koffer
Debbie Maveau wilde met de trektocht een avontuurlijk einde breien aan haar verblijf in Nepal, waar ze drie maanden lang vrijwilligerswerk deed. Ze had haar koffer achtergelaten in een hotel omdat ze al haar persoonlijke spullen onmogelijk kon meenemen op de trektocht.

Op 6 juni zou de jonge vrouw haar valies ophalen. Een dag later stond een vlucht naar Delhi (India) op het programma en van daaruit zou ze op vrijdag 8 juni naar Brussel terugvliegen. Maar Debbie daagde dus niet op voor haar vlucht waardoor de familie vermoedde dat ze niet was teruggekeerd van haar trektocht.

Bron
Lees ook Koffer gevonden van vermiste Vlaamse in Nepal

Bierbuik blijkt kankergezwel van 22 kilogram

Vermageren hielp niet en ten einde raad trok Jeff Bennett naar de dokter. De Brit schrok even van de diagnose. Hij had geen bierbuik maar een enorm kankergezwel van 22 kilogram.

De tumor was al tien jaar aan het groeien en verpletterde andere organen in zijn lichaam. De 53-jarige uit Essex probeerde verschillende diëten en verloor wel gewicht, maar zijn buik slonk niet. Hij wist zich geen raad meer. "Op een gegeven moment droeg ik alleen nog maar loszittende shirts om het te verbloemen. Mensen maakten opmerkingen en lachten me uit."

Ademnood
De gigantische tumor werd ontdekt toen Jeffs ongeruste vrouw Ann erop aandrong dat hij naar een dokter ging. "Aan het eind van het jaar was ik uitgeput en ik had flink adem te kort, aangezien de tumor ook mijn longen had weggedrukt."

De projectmanager schrok even toen hij de schokkende diagnose te horen kreeg. "Mijn hele middel bleek een tumor. Mijn linkernier was helemaal verpletterd. Het zat bovenop mijn alvleesklier. Alle organen waren aan de kant gedrukt."

Gelukkig konden chirurgen de gigantische tumor verwijderen zonder organen te beschadigen. Jeffs gewicht nam daarmee direct schrikbarend veel af. "Het is schokkend om te zien hoe je man krimpt waar je bij staat", besluit zijn vrouw An.

Bron

Vrouw woont in graftombe van overleden echtgenoot

Een Argentijnse vrouw heeft haar intrek genomen in de graftombe van haar twee jaar geleden overleden echtgenoot. De vrouw had het helemaal knus gemaakt in de tombe. Zelfs een internetaansluiting ontbrak niet.

De politie trof Adriana Villareal aan in het graf dat ze grondig had verbouwd. 'Ze beschikte er over een radio, een computer, internet, een stoel en een klein fornuis', aldus politiecommissaris Gustavo Braganza.

De dame begroette de agenten in haar nachtkleding toen de politie polshoogte kwam nemen op de begraafplaats van San Lorenzo. 'Het gebalsemde lichaam van de overledene lag open en bloot in de tombe', aldus nog de commissaris.

'Met iemand die naast een lijk slaapt, is er naar alle waarschinlijkheid iets mis', voegde Braganza er aan toe. De echtgenoot, Sergio Yede, overleed in 2010. Hij was toen 28 jaar.

Bron: zie foto

zondag 17 juni 2012

Inktvis bevrucht tong van vrouw met spermazakjes

In Zuid-Korea heeft een halfgekookte inktvis zijn sperma geïnjecteerd in de tong van een vrouw die hem aan het opeten was. Dat heeft onderzoek van de Universiteit van Kwandong uitgewezen. De bevindingen werden in februari gepubliceerd in het tijdschrift The Journal of Parasitology, maar komen nu pas naar buiten.

De 63-jarige vrouw uit Seoul ondervond hevige pijn tijdens het eten, en spuugde de inktvis, die niet ontdaan was van organen, meteen uit. In het ziekenhuis bleek dat de dode inktvis twaalf zaadpakketjes in haar mond had geïnjecteerd, die zich vervolgens hadden vastgehecht in haar tong, wangholte en tandvlees.

Er kwam een operatie aan te pas om de twaalf witte, spilvormige 'beestjes'-achtige organismen uit de mond van de vrouw te verwijderen.

Het is niet de eerste keer dat een inktvis een mond van een mens 'bevrucht'. De onderzoekers waarschuwen dan ook dat de organen altijd moeten verwijderd worden voor het eten, tenzij het dier lang genoeg gekookt wordt om de spermatoforen te doden.

Bron

Centrumrechts nek aan nek met extreemlinks in Griekse exitpolls

De Griekse verkiezingen, cruciaal voor de toekomst van de euro, zijn uitgedraaid op een nek aan nekrace tussen het centrumrechtse Neo Dimokratia en het extreemlinkse Syriza. De Neo Dimokratia van Antonis Samaras haalt volgens de exitpolls tussen de 27,5 en de 30,5 procent, maar het extreemlinkse Syriza van Alexis Tsipras volgt met een score van tussen 27 en 30 procent vlak daarachter. De grootste partij krijgt 50 extra zetels. Het socialistische PASOK zou zo'n 12 procent halen.

Het is nog niet meteen duidelijk wie aan kop ligt: de Europagezinde conservatieven van Nea Dimokratia of de eurosceptische radicaal-linksen van Syriza, al melden sommige bronnen een zeer lichte voorsprong voor Nea Dimokratia met 27,5 tot 30,5 procent van de stemmen. Syriza zou tussen de 27 en 30 procent zitten.
Zwerfhonden doden opnieuw man in Bulgarije

Een 89-jarige Bulgaar is vandaag in het ziekenhuis overleden omdat zwerfhonden stukken van zijn benen hadden afgescheurd in de Bulgaarse hoofdstad Sofia, meldde het ziekenhuis. Het is al het tweede incident door zwerfhonden in drie maanden.

Begin april werd een 87-jarige oud-professor gedood door een groep van 25 zwerfhonden in Sofia. De honden hadden stukken van zijn armen en benen afgescheurd.

Circa 9500 hongerige zwerfhonden teisteren de Bulgaarse stad. Hun aantal neemt toe omdat veel Bulgaren hun hond op straat achterlaten wegens de recessie. De burgemeester van Sofia heeft al een nieuw castratieprogramma bevolen

Bron

Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer getrouwd

Prinses Carolina is zaterdag in Florence in het huwelijk getreden met Albert Brenninkmeijer. In de Basilica di San Miniato al Monte verklaarden beiden plechtig 'geen weet te hebben van enig wettig beletsel dat verhindert in het huwelijk te treden.' Daarop legden Carolina en Albert de trouwbelofte af, waarbij ze beloofden elkaar alle dagen van leven 'te koesteren en lief te hebben'.

De koninklijke familie was bijna voltallig aanwezig bij de mis. Ook prinses Mabel was overgekomen. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima moesten na de plechtigheid snel weg. De prins wordt zondag in Zuid-Korea verwacht, de prinses vertrekt zaterdagavond naar Mexico.

Voor de aankleding van de in het Engels gehouden huwelijksmis was flink uitgepakt. Uit Londen was het koor van de parochiekerk van de Brenninkmeijers in Chelsea ingevlogen. 'Het was heel mooi', oordeelde prins Constantijn na afloop.Twee zusjes in Thais toeristenresort mogelijk vergiftigd

In Thailand zijn de lichamen van twee Canadese zussen gevonden die mogelijk zijn vergiftigd. Audrey (20) en Noémi (26) werden aangetroffen in het populaire toeristenresort Phi Phi Palm Residence Hotel op het eiland Phi Phi.

Volgens een politiewoordvoerder werden de lichamen vrijdag aangetroffen onder het braaksel en met andere 'tekenen van een toxische reactie'. De vrouwen uit de provincie Québec waren waarschijnlijk al meer dan twaalf uur dood toen een kamermeisje de vondst deed.

Gif
De autoriteiten zeggen in de Phuket Gazette dat de zussen huidbeschadigingen hadden, dat hun tandvlees had gebloed en dat hun vinger- en teennagels blauw waren. De politie vermoedt dat de vrouwen vergiftigd werden, en stelt dat er in de hotelkamer geen tekenen van geweld te zien waren. Een autopsie moet nu de exacte doodsoorzaak uitwijzen.

In 2009 werden ook al een Amerikaanse en een Noorse vrouw dood aangetroffen in een gastenverblijf op Phi Phi die aan soortgelijke verschijnselen leken te lijden. Zij waren gedehydrateerd en hadden veel moeten overgeven, maar hun exacte doodsoorzaak werd nooit achterhaald.

Bron