Translate

zaterdag 9 juni 2012

Deense tv toont stunt Fear Factor met ezelzaad

Een Deens televisiestation heeft deze week een stunt uit het Amerikaanse tv-programma Fear Factor laten zien die in januari wegens verregaande smakeloosheid was geschrapt door de Amerikaanse zender NBC. In de scène moesten deelnemers glazen urine en sperma van een ezel leegdrinken.

Een deelneemster aan Fear Factor werkt een glas ezelsperma naar binnen in een scène die de Amerikaanse omroep NBC te gortig was.

De Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ noemde de scène 'het filmpje waarvan niemand wil toegeven dat hij het toch echt wil zien'. Deelnemers van Fear Factor die de volgende ronde wilden bereiken, moesten de glazen leegdrinken. De vrouwelijke deelnemers presteerden het bestBron

Bewoners van flat betalen €34 om huis uit te kunnen

Bewoners van een Vlaardingse seniorenflat vinden het bizar. Omdat liften worden vervangen, moeten alle mensen van de even etages sinds deze week met een trap naar de enige nog werkende lift. Wie slecht ter been is, kan de hulp inroepen van medewerkers van het Rode Kruis. Daar hangt wel een fors prijskaartje aan: 34 euro.

De bewoners van de seniorenflat aan de Vlaardingse Louise de Colingnylaan voelen zich gevangen in hun eigen huis. Sinds deze week worden de 41 jaar oude liften in twee etappes vervangen. Dat duurt drie weken voor de ene lift en dan nog drie weken voor de andere.

Wie slecht ter been is kan de hulp inroepen van het Rode Kruis, bijvoorbeeld om een boodschap te doen. Dat kost per keer 34 euro.Leraar islam draagt voor uit Koran tegen aanval epilepsie

Op een middelbare school in het Belgische Ukkel is vorige week een leerkracht islam ontslagen omdat hij, toen een leerling een epilepsieaanval kreeg op het schoolplein, uit de Koran begon voor te dragen in plaats van de hulpdiensten te waarschuwen. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Onlangs vond op een andere middelbare school een soortgelijk incident plaats dat tot ontslag leidde. Een islamleerkracht van het Koninklijk Atheneum Anderlecht verklaarde dat hij homoseksuele leerlingen naar de imam zou verwijzen voor een duiveluitdrijving.

Nieuwe generatie
Betrokkenen zeggen zich zorgen te maken over 'de nieuwe generatie islamleerkrachten'. Jacky Goris, algemeen directeur van de Scholengroep Brussel: 'Als we niets doen, verwacht ik alleen maar meer incidenten. We moeten dit probleem aanpakken.'

De Vlaamse minister van Onderwijs Pascal Smet belooft dat er meer inspecteurs islam komen. Hij wijst ook op de academische opleiding Islamitische Godsdienst die in 2014 van start gaat.

Bron

vrijdag 8 juni 2012

Oudste vrouw van Europa (114) overleden

De oudste vrouw van Europa is op 114-jarige leeftijd overleden. De Franse Marie-Thérèse Bardet blies vandaag haar laatste adem uit in een rusthuis, aldus het tehuis. Ze had juist 2 juni haar verjaardag gevierd.

De vrouw was geboren in Lorient in 1898. Ze woonde sinds 1990 in een rusthuis in Pontchateau.

Bardet was tot en met vrijdag de op vijf na oudste levende vrouw ter wereld. De oudste mens ooit op aarde kwam eveneens uit Frankrijk: Jeanne Calment, die in 1997 stierf op ruim 122-jarige leeftijd.

Bron

Ufo-koorts in Midden-Oosten na Russische rakettest

De Israëlische politie is gisteren overspoeld door telefoontjes met betrekking tot een helder spiraalvormig voortbewegend licht met een lange staart. Het licht was te zien tegen de nachthemel, zo hebben meerdere media vandaag gemeld. De vermeende ufo zou te maken hebben met een Russische rakettest.

Het mysterieuze licht is ook opgemerkt in Libanon, Azerbeidzjan, Armenië, Syrië, Turkije en Jordanië. Het niet-geïdentificeerde verschijnsel kan te maken hebben met het uittesten van een intercontinentale ballistische raket (ICBM) door Moskou.

Topol-raket
Het Russische ministerie van Defensie meldde immers succesvol een Topol-raket te hebben uitgeprobeerd. Het projectiel was gelanceerd op de basis Kapoestin Jar en raakte accuraat het hypothetische doelwit in Kazachstan. Topol is een Russisch mobiel strategisch raketsysteem.

Volgens MSNBC.com is zo'n lancering theoretisch waar te nemen in gebieden in het Midden-Oosten en de Kaukasus. Geciteerd door Yetnews zei voorzitter Yigal Pat-El van de Israëlische Vereniging voor Astronomie dat de raket waarschijnlijk onbestuurbaar is geworden en dat de mensen haar resten en brandstof hebben opgemerkt.

Bron

Moeder van verkracht meisje uit Kunduz: 'Als daders niet gestraft worden, steek ik haar in brand'

Lal Bibi, een 13-jarig meisje uit een afgelegen dorp in de Afghaanse provincie Kunduz, probeert haar verkrachters voor de rechter te slepen - mannen die waarschijnlijk voor de lokale politie werken. Haar moeder eist gerechtigheid en dreigt haar dochter te vermoorden als de daders niet worden gestraft. Dat meldt Radio Free Europe (RFE).

Bibi werd op 17 mei 's morgens vroeg door een groep gewapende mannen uit huis gehaald. Daarna werd ze vijf dagen lang in een donkere kamer opgesloten, waar ze werd verkracht, geslagen en gemarteld. Na een kleine week werd het meisje langs de weg even buiten haar dorp gedumpt, waar haar familie haar heeft gevonden. Ze herstelt nu in een lokaal ziekenhuis.

De moeder van Bibi zegt dat ze de ontvoerders herkende. 'De lokale politie kwam naar ons huis, hield mij en mijn man onder schot, pakte mijn dochter en reden met haar weg in een pick-up truck', vertelt ze aan RFE.

Wraakactie
Volgens de familie was de hele zaak een wraakactie omdat de neef van het meisje de dochter van een lokale militieman heeft lastiggevallen. Toen de neef het dorp ontvluchtte, werd besloten dat dan maar iemand anders van de familie moest boeten.

Volgens de lokale tribale gebruiken kunnen dergelijke incidenten worden afgekocht met geld, vee of een bruid. De familie weigerde echter, waarop de vader van het meisje dat is lastiggevallen Lal Bibi samen met een groep anderen meenam.

Bron

Verst verwijderde sterrenstelsel ooit ontdekt

Japanse wetenschappers hebben het verst verwijderde sterrenstelsel ontdekt. Dat heeft het Subaru Observatorium in Hilo op het eiland Hawaï meegedeeld. Er komt ook een publicatie in het wetenschappelijke vakblad The Astrophysical Journal.

Het team rond Takatoshi Shibuya van de Japanse Graduate University for Advanced Studies stootte met de Subaru- en Keck-telescoop op Hawai op een sterrenstelsel dat 12,91 miljard jaar van ons is verwijderd en dat dus uit de 'dark ages' van het universum stamt. De astronomen hadden gericht naar verre sterrensystemen gezocht vanwege hun interesse voor de 'kosmische dageraad', toen in het jonge universum het licht van de eerste sterren en sterrenstelsels weer te zien was.

Oerknal
Na de Oerknal 13,7 miljard jaar geleden hing in de jonge kosmos een ondoorzichtige sluier van elektrisch neutraal waterstofgas. Die periode staat bekend als de 'dark ages' van het heelal. Het licht van de eerste sterren en sterrenstelsels dunde die nevel uit, waarbij die ioniseerde en waardoor het universum langzaam aan weer doorzichtig werd.

Zes procent
Ongeveer uit die tijd dateert het door de Japanners gevonden sterrenstelsel met de welluidende naam SXDF-NB1006-2. Zijn licht heeft er een slordige 12,91 miljard jaar over gedaan om ons te bereiken. Het sterrenstelsel stamt dus uit een tijd dat de kosmos zo'n zes procent van zijn huidige leeftijd had. Uit hun waarnemingen besluiten de onderzoekers dat toen, 750 miljoen jaar na de Big Bang, nog 80 procent van het waterstofgas neutraal was. Het aandeel van neutraal waterstofgas was toen duidelijk hoger dan nu.

Bron

Zwart gat uit zijn sterrenstelsel gestoten

Astronomen hebben sterke aanwijzingen dat een enorm zwart gat met miljoenen kilometer per uur uit zijn sterrenstelsel is gestoten. Dat heeft de NASA bekendgemaakt.

Franceso Civano van het Harvard-Smithsonian Centrum voor Astrofysica en collega's bekeken met de Chandra-röntgentelescoop naar het systeem CID-42 in een sterrenstelsel op zo'n vier miljard lichtjaar van ons verwijderd. Met de Hubble-telescoop hadden zij daar eerder twee bronnen van optisch licht gezien.

Meer optische data van grondtelescopen suggereerden dat die twee bronnen van elkaar wegvliegen met zeker vijf miljoen kilometer per uur. De Chandra leerde dat slechts van één bron röntgenstraling kwam, zo goed als zeker kwam de straling van heet gas dat door een superzwaar zwart gat wordt opgeslorpt.

Mogelijk botsten bij het tegen elkaar knallen van twee sterrenstelsels ook de twee zwarte gaten in hun centrum. Zij smolten dan samen tot één enkel zwart gat dat teruggekaatst werd door - al door Albert Einstein voorspelde - krachtige gravitationele golven ten gevolge van de botsing. Daardoor kreeg het nieuwe zwarte gat een voldoende trap om eventueel het sterrenstelsel te verlaten.

Computersimulaties toonden aan dat zulke zwaartekrachtsgolven in de ene richting sterker kunnen zijn dan in de andere, waardoor het superzware zwarte gat in één bepaalde richting kan worden weggestoten.

De ontdekking kan ook impliceren dat er veel reusachtige zwarte gaten ongezien rondkuieren in de onmetelijke ruimte tussen sterrenstelsels.

Bron:

donderdag 7 juni 2012

Alarm over Nederlandse vingerafdrukken in VS

D66 slaat alarm over eventueel gebruik door de Amerikanen van vingerafdrukken uit Nederlandse paspoorten. Kamerlid Gerard Schouw heeft het er helemaal niet op. Hij wil dat minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) Nederlandse biometrische gegevens afschermt tegen de Verenigde Staten en zelfs dat de Europese commissie actie onderneemt.

Binnenlandse Zaken besteedt de productie van Nederlandse reisdocumenten uit aan het bedrijf Morpho BV in Haarlem, onderdeel van de ook in Amerika actieve Safran Group. Daardoor zouden ze in de VS kunnen beschikken over biometrische gegevens (vingerafdrukken, gezichtsscans) van Nederlanders, vreest Schouw: 'En dat terwijl biometrische gegevens niet feilloos zijn en identiteitsvervalsing mogelijk is. Het kabinet beschermt het recht op privacy van Nederlandse burgers niet goed genoeg."


Goudhandelaar maakt jacht op zijn overvallers

De Schiedamse goud- en zilverhandelaar Anton Zuidwijk (36) werd dinsdagmiddag in zijn woning door vier gewapende mannen overvallen. Hij zag de dood in de ogen, maar nu hij weer thuis is, gaat hij in de tegenaanval. 'Ik loof 20.000 euro tipgeld uit. Al wordt maar één van die gasten gepakt.'

Afgezien van zijn gehavende gezicht lijkt Zuidwijk niets aan de uitspatting van geweld te hebben overgehouden. Aangeslagen? Nee. Eerder woedend. En onrustig. 'Die gasten moeten zo snel mogelijk worden gepakt. Ze wilden me vermoorden,' zegt hij woedende tegen het AD vandaag.

Oost-Europeanen
Het liefst zou hij zelf op jacht gaan naar de daders. 'Vier Oost-Europeanen,' weet hij. Die staan dinsdagmiddag tegen vijf uur ineens achter hem in de woonkamer. De mannen komen dreigend op Anton af en als ze schreeuwen om geld probeert Anton zich een weg naar buiten te vechten. Hij staakt zijn verzet als hij vier vuurwapens tegen zijn hoofd krijgt gezet.


Montfort getroffen door windhoos, daken afgewaaid

Het Midden-Limburgse dorp Montfort is vanavond getroffen door een windhoos. Daarbij zijn verschillende daken van woningen afgewaaid.

Dat heeft de brandweer gezegd. Met name de Wilhelminastraat en directe omgeving is vlak na 21.00 uur door het noodweer getroffen. Onbekend is of zich persoonlijke ongelukken hebben voorgedaan.

Nadere gegevens ontbreken nog.

Bron

'Dood' jongetje veert op uit doodskist, maar sterft alsnog

Een tweejarig jongetje is vlak voor zijn eigen begrafenis uit zijn doodskist opgestaan om water te vragen. Zijn vader, Antonio Santos, stuurde het nieuws de wereld in: 'Iedereen begon te schreeuwen, we konden onze eigen ogen niet geloven. We dachten dat een mirakel had plaatsgevonden en dat onze jongen uit de dood was opgestaan. Maar dan ging hij terug liggen en was hij opnieuw dood.'

Dat schrijft de Braziliaanse nieuwswebsite ORM. Volgens ORM stierf de kleine Kelvin Santos vorige week vrijdag ten gevolge van een longontsteking. Santos stierf in een ziekenhuis in Belem, in het noorden van Brazilië. Zijn lichaam werd later op de dag in een plastic zak aan de familie overhandigd.

De familie nam het jongetje mee naar huis waar ze 's avonds een wake hielden. Vrienden en familieleden konden Santos groeten die in een open doodskist lag. Op zaterdag, een uur voor de begrafenis, zou het jongetje rechtop zijn gaan zitten in zijn doodskist. 'Pappie, mag ik wat water?', zou de knaap gevraagd hebben.

Mirakel
Antonio Santos, de vader van Kelvin, geeft tekst en uitleg: Iedereen begon te schreeuwen, we konden onze eigen ogen niet geloven. We dachten dat er een mirakel had plaatsgevonden en dat onze jongen uit de dood was opgestaan.' Toch was het te mooi om waar te zijn: 'Kelvin ging terug in zijn kist liggen, en weg was hij. We kregen hem niet meer wakker. Hij was opnieuw dood.'Schengenlanden gaan eigen grenzen controleren

De landen uit de paspoortvrije Schengenzone blijven zelf beslissen of zij tijdelijk hun grenzen gaan controleren. Een voorstel van de Europese Commissie om dat volgens vaste criteria te doen in samenspraak met het Europarlement, haalde het vandaag tijdens een vergadering in Luxemburg tussen de ministers niet. Daarnaast kunnen landen voor een langere periode grenscontroles houden, zo blijkt uit de overeenkomst tussen de EU-landen.

Volgens Europees commissaris Cecilia Malmstrøm (Binnenlandse Zaken) misbruiken lidstaten het recht dat er al is om onder bijzondere omstandigheden grenscontroles in te stellen. Lidstaten gebruiken deze mogelijkheid om de stroom van illegalen tegen te houden, meent zij. De commissaris vreest dan ook dat lidstaten onder druk van populistische partijen vaker grenscontroles gaan invoeren. Zij had het over een 'gebrek aan ambitie' bij de lidstaten.

Stap te ver
Het gaat volgens minister Gerd Leers (Asiel) een stap te ver om de commissie inspraak te geven. 'Openbare orde is van de lidstaten, dat geven we echt niet uit handen.' Veel belangrijker vind hij dat in de evaluatiecriteria is opgenomen dat alle Schengenlanden zich moeten houden aan zogeheten rechtsstatelijke elementen, zoals corruptiebestrijding. Lidstaten zullen elkaar onderling hierop beoordelen.dinsdag 5 juni 2012

Internet krijgt eindelijk update

Het internet krijgt de komende week een belangrijke update. Als alles goed gaat, zou de gebruiker daar echter niets van mogen merken. De update is dringend nodig omdat het huidig aantal IP-adressen is uitgeput.

De verandering is gepland voor woensdag 3.00 uur Belgische tijd, en moet ervoor zorgen dat in de toekomst bijna oneindig veel IP-adressen beschikbaar zullen zijn, in plaats van slechts ongeveer 4 miljard nu.

De nieuwe versie van het internetprotocol voor de toewijzing van adressen heet Internet Protocol versie 6 (IPv6). Het is de opvolger van Internet Protocol versie 4 (IPv4).

De overschakeling zal meerdere jaren in beslag nemen. "De meerderheid van de gebruikers zal van dit alles echter niets merken", zegt Leo Vegoda van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), dat het systeem van internetadressen beheert. Hij waarschuwt wel voor enkele "ergernissen".

Bron

Pijnloze injectie zonder naald

Wetenschappers van het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT) hebben een injectiemethode ontwikkeld zonder naald. Die is niet alleen pijnloos, maar verlaagt ook het risico voor medisch personeel.

Het apparaat, dat beschreven staat in het tijdschrift Medical Engineering & Physics, maakt gebruik van een minuscule maar krachtige straal die geneesmiddelen door de huid doet penetreren. De straal is vergelijkbaar met de prik van een mug en wordt geïnjecteerd met de snelheid van het geluid.

Prikaccidenten
Volgens de onderzoekers kan de technologie helpen om heel wat prikongevallen bij medisch personeel te vermijden. In de Europese Unie gebeuren jaarlijks naar schatting tot een miljoen ongevallen, waarbij gezondheidswerkers zichzelf per ongeluk prikken en kans lopen op infectie.

Een apparaat zonder naald verlaagt ook de drempel aanzienlijk voor patiënten die soms hun behandeling onderbreken of uitstellen uit angst voor de prik. "Als je bang bent van naalden en jezelf regelmatig moet injecteren, kan dat een probleem vormen", zegt Catherine Hogan, onderzoeker aan het Department of Mechanical Engineering van het MIT. "We denken dat deze technologie een antwoord kan zijn op de fobieën die sommige mensen hebben voor naalden."Chauffeur redt passagiers voordat hij zelf sterft

Over helden gesproken: Een Chinese buschauffeur slaagde erin zijn 24 passagiers in veiligheid te brengen nadat een stuk metaal zijn voorruit en zijn lichaam doorboord had. Het projectiel was wellicht afkomstig van een passerende vrachtwagen. Drie dagen later zou Wu Bin aan zijn verwondingen bezwijken.

Het vreemde ongeval gebeurde op de snelweg in de Chinese stad Wuxi. Via de veiligheidscamera is te zien hoe de 48-jarige man na de ontzettend harde klap opvallend kalm blijft: hij parkeert het gevaarte niet alleen veilig op de vluchtstrook, maar waarschuwt zijn passagiers ook nog dat ze moeten opletten bij het uitstappen. Een onvoorstelbare prestatie gezien de pijn die hij op dat moment te verwerken kreeg.

'Ik ben verbaasd dat hij dat nog allemaal kon doen', aldus dokter Fang Zheng. 'Zijn lever was serieus beschadigd en hij had ook drie ribben gebroken. In die omstandigheden lijdt een mens enorm.'

'Enorm verantwoordelijkheidsgevoel'
Zijn collega's reageerden niet zo verrast, al blijft het ook voor hen natuurlijk een huzarenstukje. 'Dit is nog maar eens een bewijs van zijn enorm verantwoordelijkheidsgevoel. De kwaliteit van zijn werk lag bijzonder hoog', haalde Yu Wei de loftrompet boven.

Een passagier die op het moment van de feiten aan het slapen was, prijst Bin dan weer voor zijn moed. 'Ik besefte niet wat er gebeurd was, tot ik de chauffeur plots helemaal onder het bloed zag. Zonder zijn heldendaad hadden hier veel meer doden kunnen vallen.'


Bron

Opnieuw menselijke resten aangetroffen in post Canada

Tussen de Canadese post zijn gisteren opnieuw twee pakketten aangetroffen met menselijke overblijfselen. Dat meldt de Canadese nieuwszender CBC News. De pakketten waren gericht aan scholen in Vancouver.

Vorige week werden al pakketten aangetroffen waarin een voet en een hand zaten. Ze waren geadresseerd aan het kantoor van twee politieke partijen in de Canadese hoofdstad Ottawa. Eén pakket bereikte zijn bestemming, het andere werd in een postsorteercentrum onderschept.

De resten bleken afkomstig van een verminkt lijk dat de politie later aantrof in Montreal. De waarschijnlijke dader, een 29-jarige pornoacteur die opereert onder het pseudoniem Luka Rocco Magnotta, werd maandag aangehouden in Berlijn. Hij had de moord gefilmd en de beelden op internet gezet.

Mogelijk bevatten de gisteren aangetroffen pakketten nog ontbrekende lichaamsdelen van het verminkte lijk. Vorige week werd bekend dat niet alle resten waren getraceerd. De politie geeft later op de dag een persconferentie.

Bron

Chauffeuse pijlwagen redt leven wegwerkers

Een chauffeuse van een rijdende wegafzetting heeft het leven gered van twee wegwerkers op de A32. De vrouw zag in haar spiegels dat een vrachtwagen geen snelheid minderde en op de afgezette rijstrook bleef rijden. De chauffeuse twijfelde geen moment, ze stuurde de pijlwagen richting de vluchtstrook en ving de klap op.

Met haar heldenactie redde ze het leven van twee collega's, die op dat moment met maaiwerkzaamheden bezig waren in de berm van de A32 tussen Leeuwarden en Heerenveen, meldt RTL Nieuws.

'Ik zag, dit gaan we niet redden. Ik trok de wagen om naar de berm, dan heb ik tenminste twee mensenlevens gered. Je ziet het, je kan nooit alert genoeg blijven', zegt de vrouw voor de camera.

Er raakte niemand gewond. De chauffeur van de vrachtwagen is verhoord

Bron : bekijk

Vissers stuiten op unieke gigantische inktvis

Voor de kust van de Australische deelstaat New South Wales heeft een visser een gigantische inktvis aangetroffen. Het dier dreef dood op het water, maar was nog niet lang overleden omdat het zijn typische rode kleur nog had, iets wat erg zelden voorkomt.

De inktvis was ongeveer nog drie meter lang, hoewel zijn tentakels al grotendeels waren afgebeten. Dat gebeurde mogelijk honderden meters diep tijdens een gevecht met een potvis, de enige gekende vijand van de reuze-inktvis. Toen het karkas werd gespot door Al McGlashan, die columns over visserij schrijft voor The Daily Telegraph, was een blauwe haai de inktvis verder aan het oppeuzelen.

Calamares
De verse vondst gaf trouwens geen aanleiding tot een calamaresfeest, zegt Reid. 'Ze smaken heel slecht, en het vlees heeft een sterke ammoniakgeur. Ammoniak geeft de inktvis namelijk een lagere dichtheid dan zeewater, wat hem een natuurlijk drijfvermogen geeft zodat hij niet voortdurend energie hoeft te verliezen met zwemmen.'

Haai
Hoewel de dieren erg slecht smaken voor mensen, zijn haaien er wel gek op. Tijdens het filmen van zijn vondst kreeg McGlashan dan ook het gezelschap van een 2,5 meter lange blauwe haai die wel zin had in calamares met ammoniak. 'Hij zette zijn tanden meteen in de inktvis en trok zich niets van ons aan. Met een enkele hap nam hij flinke stukken uit het karkas,' vertelt McGlashan. 'Het toont aan dat in de natuur niet veel verloren gaat. Alles wordt op een of andere manier gerecycledBron

250 euro in België voor wie boerka spot en aangeeftDe organisatie Steden tegen Islamisering, waarvan Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter voorzitter is, looft een premie van 250 euro uit voor wie een boerka op straat ziet en die gaat aangeven bij de politie. De organisatie betaalt de premie uit als de politie daadwerkelijk optreedt tegen de vrouw in boerka. Dewinter noemt de premie 'een ludieke actie' om de aandacht te vestigen op de boerka-kwestie.

'Wij geven vanaf vandaag een bedrag van 250 euro voor elke boerka die gesignaleerd wordt, aangegeven bij de politie en vervolgens opgepakt. Waarom? Omdat wij de indruk hebben dat er bij de politie een zekere terughoudendheid heerst om tussen te komen wanneer een boerka in het straatbeeld opduikt, dit uit schrik voor rellen. Nochtans gaat het om een strafbaar feit dat door nagenoeg de ganse Kamer werd goedgekeurd', zegt Dewinter aan de website clint.be.


maandag 4 juni 2012

Agressieve spinnen vallen dorp aan: twee doden

In India leeft de bevolking van Sadiya in angst nadat het dorp in de staat Assam vorige maand kreeg af te rekenen met een invasie van agressieve spinnen. Twee mensen overleden nadat ze werden gebeten, meldt The Times of India.

De spinnen kwamen uit het niets toen de inwoners op 8 mei een hindoefeest aan het vieren waren. De dagen erna overleden twee mensen, een man met de naam Purnakanta Buragohain en een jongen wiens naam niet gekend is. Nog veel andere mensen daagden bij het lokale ziekenhuis op met spinnenbeten.

Agressief
Het opmerkelijke is dat de dieren erg agressief bleken en echt in zwermen op de mensen afkwamen. "De spin springt naar alles wat in de buurt komt. Sommige slachtoffers beweren dat de spin zich aan hen vastklampte na het bijten. Als dat zo is, moet er voorzichtig mee worden omgegaan. De kaken en scharen zijn vrij krachtig," zegt L.R. Saikia, hoofd van het departement Levende Wetenschappen van de Universiteit van Dibrugarh.


Gruwelijke incidenten voeden ophef om 'zombie-apocalyps'

Vier gruwelijke incidenten in een paar dagen tijd voeden de ophef die is ontstaan om de zogeheten 'zombie-apocalyps'. Het fenomeen grijpt op internet in razend tempo om zich heen, waardoor de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC zich genoodzaakt heeft gezien een waarschuwing uit te geven met de mededeling dat zombies niet bestaan.

 Onder het motto 'Don't be scared, be prepared' ('Wees niet bang, wees voorbereid') kwam een winkel in ijzerwaren en gereedschappen in Omaha, in de Amerikaanse staat Nebraska, vorig jaar met een Zombie Preparedness Center.

'We zijn niet op de hoogte van virussen of aandoeningen die dode mensen weer tot leven wekken', aldus David Aigle van het Center for Disease Control and Prevention.

Oorsprong
De Verenigde Staten en Canada zijn de oorsprong van het rumoer. Eerst was er de man in Miami die een deel van het gezicht van een andere man opat. Daarna was er een student in Maryland die iemand vermoordde en daarna zijn hart en een deel van de hersenen consumeerde. Dan was er nog de inwoner van de staat New Jersey, die zichzelf vijftig maal stak en delen van zijn ingewanden naar de politie gooide.


zondag 3 juni 2012

Zwarte beer peuzelt veroordeelde moordenaar op

Een beer heeft het lichaam van een veroordeelde moordenaar in Canada deels opgegeten, dat verklaarde de lokale politie.

Het half verorberde lichaam van de 53-jarige Rory Wager werd aangetroffen in het zuiden van de Canadese provincie British Columbia. De politie gelooft dat Wagner al dood was voor een zwarte beer in zijn wagen inbrak. Het dier at lichaamsdelen van hem op en sleepte de rest van het lijk weg. "Het raampje van de chauffeur was naar beneden, de agenten merkten verschillende modderige afdrukken van poten en krassen op de auto op", aldus de politie. "We troffen zijn lichaam aan in een struik, ongeveer 120 meter van het voertuig. In de wagen lag alcohol en drugs aan."

Wagner en twee anderen werden in 1993 beschuldigd van moord op een persoon waarvan ze dachten dat hij een familielid had aangerand. De man die vermoord werd bleek niet schuldig te zijn. Wagner was ondertussen al weer vrijgelaten, maar onder voorwaarden. De beer is intussen gevangen, maar zal in slaap worden gebracht om de veiligheid te garanderen.

Bron
Lees ook: Beer valt man aan in jacuzzi

Spijbelende jongen krijgt excuusbriefje van Obama

De Amerikaanse president Barack Obama heeft een excuusbriefje geschreven voor de leraar van de kleine Tyler Sullivan. De elfjarige jongen was met zijn vader eergisteren naar de toespraak van Obama gaan kijken nabij Minneapolis, en moest daarvoor spijbelen.

Tyler zat niet alleen op de eerste rij, hij mocht ook de hand van de president schudden, meldt KARE 11. "Je zal de lessen wel aan het missen zijn," zei Obama, waarna hij zijn pen bovenhaalde.

De jongen kreeg daarop een handgeschreven afwezigheidsbriefje met de presidentiële zegel. "M. Ackerman -- Gelieve Tyler te excuseren... hij was bij mij!", pende Obama samen met zijn handtekening neer.

"Ik had zoiets van: 'Echt?'," reageert de jongen. "Ik wil er eigenlijk op school mee opscheppen en zeggen: 'Kijk eens wat ik heb gekregen!'."

Bron

Verongelukte bestuurder sterft door gassen van airbag

In Groot-Brittannië is een man overleden aan de gevolgen van een auto-ongeluk waarbij hij ongedeerd bleef. De 59-jarige Ronald Smith kwam in november 2010 zonder kleurscheuren uit een botsing met zes wagens in Hartlepool, maar overleed volgens de lijkschouwer twee maanden later aan een bronchiale longontsteking die hij opliep door de explosie van zijn airbag.

De airbag van Smiths Opel Insignia ontplofte toen hij werd geperforeerd door een glasscherf van een gebroken autoraam. Het gas in het mechanisme bevatte chemicaliën die Smith meteen borst- en ademhalingsproblemen bezorgden, meldt de Scottish Daily Record.

De onfortuinlijke man werd twee maanden na de crash opgenomen in het ziekenhuis, waar bleek dat zijn longen tekenen van infecties vertoonden. Hij lag nog 21 dagen aan een beademingsmachine voor hij op 31 januari vorig jaar stierf.


Veel doden bij zelfmoordaanslag kerk Nigeria

Bij een zelfmoordaanslag op een kerk in de Noord-Nigeriaanse stad Bauchi zijn vandaag zeker 15 doden en 40 gewonden gevallen. Dit is van hulpverleners vernomen.

De dader reed met een auto vol explosieven op de kerk af. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Het doelwit was een gebedshuis van de Pinksterbeweging.

Nigeria, het volkrijkste land van Afrika, is verdeeld tussen een overwegend islamitisch noorden en een overwegend christelijk zuiden. In het noorden pleegt de radicale islamitische groep Boko Haram sinds 2009 bloedige aanslagen op doelen van de christelijke minderheid zoals kerken. Ook overheidsgebouwen zoals politiebureaus worden aangevallen. Daardoor zijn al honderden doden gevallen. Boko Haram betekent 'Nee tegen westerse opvoeding!', aldus de BBC

Bron

Dode en gewonden na schietpartij in winkelcentrum Toronto

Bij een schietpartij in winkelcentrum Eaton Centre in Toronto is zaterdag een 25-jarige man om het leven gekomen en zijn 6 mensen gewond geraakt. Dat zei de politie van de Canadese stad. De schutter is nog voortvluchtig.

Twee gewonden verkeren in kritieke toestand. Een van hen is een 13-jarige jongen. Over de identiteit van de dader kon nog niets worden gezegd.

Volgens ooggetuigen begon de dader met schieten in een eetgelegenheid van het winkelcentrum, waarna het winkelend publiek massaal op de vlucht sloeg. Daarbij viel een zwangere vrouw, van wie eerst werd gedacht dat ze ook een slachtoffer van de schutter was.

Schietincidenten van deze omvang zijn uiterst zeldzaam in Canada door de strenge controle van de overheid op het bezit en gebruik van vuurwapens.

Het Eaton Centre is een grote trekpleister voor toeristen en een van de belangrijkste winkelcentra in de stad


Bron. zie foto
Lees ook: Verdachte van schietincident Toronto meldt zich

Stonede vrouw verliest baby die ze op dak van wagen zette

In de Amerikaanse staat Arizona is een jonge vrouw opgepakt op beschuldiging van kindermishandeling en rijden onder invloed met verzwarende omstandigheden. De 19-jarige Catalina Clouser was high weggereden met haar baby op het dak van haar wagen, en was zo ver heen dat ze niet had gemerkt dat het kind van de auto was gevallen.

Het amper vijf weken oude jongetje werd rond 1 uur gisterochtend vroeg aangetroffen op een druk kruispunt in zijn autozitje. Het onderzoek wees uit dat zijn moeder en haar vriend de avond ervoor in een nabijgelegen park marihuana hadden zitten roken, zegt de politie.

Toen het duo rond 11 uur 's avonds het park verliet om bier te gaan kopen, kwamen ze een politiecontrole tegen en werd de jongen gearresteerd omdat hij onder invloed een wagen bestuurde met een baby erin. Volgens het politieverslag was Clouser van streek door de arrestatie, waarna ze naar het huis van vrienden reed en daar nog marihuana rookte.


Cordaid Mensen in Nood stopt in Haïti

De hulporganisatie Cordaid Mensen in Nood stopt met haar activiteiten gericht op het herstel na de allesverwoestende aardbeving in 2010 in Haïti. De 29 miljoen euro die vanuit de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) binnenkwam, is besteed.

Dat heeft de hulporganisatie vandaag bekendgemaakt. Wel blijft het actief via lokale organisaties die zich onder meer inzetten op het gebied van rampenpreventie. Het kantoor in Port-au-Prince gaat wel dicht.

Cordaid ontving in totaal 29 miljoen euro na de aardbeving ruim twee jaar geleden. Daarvan zijn 4600 nieuwe houten woningen gebouwd. Deze zijn aardbeving- en cycloonbestendig, net als de 1600 woningen die Cordaid repareerde. In totaal kregen 40.000 mensen weer een veilig onderkomen.

'Direct na de ramp verleenden wij noodhulp in de vorm van voedseldistributies voor 250.000 mensen, distributie van tenten en hebben we medische chirurgenteams vanuit Nederland ingezet', aldus Cordaid. Ook zette de organisatie een grootschalig psychische hulpprogramma op. Via dat programma werden 94.000 mensen behandeld.

Het vertrek van Cordaid betekent niet dat Haïti is herbouwd. 'Een wederopbouwfase na een ramp duurt jaren. Ondanks veel verbeteringen is de wederopbouw van Haïti daarom nog lang niet voltooid, mede door de moeilijke werkomstandigheden in het land. Bovendien is de overheidsstructuur zwak. Haïti kent corruptie en extreme armoede en hulpverleners moeten werken onder strikte veiligheidsvoorschriften.'

Bron

Passagiersvliegtuig stort neer op woonwijk Lagos

In Lagos, de grootste stad van Nigeria, is een passagiersvliegtuig neergestort in een woonwijk net buiten de luchthaven. Dit heeft de politie van het Afrikaanse land vandaag laten weten.

De Arabische nieuwszender al-Jazeera meldt dat het toestel op een een gebouw van twee verdiepingen is terecht gekomen. Het gaat om een vliegtuig van de Nigeriaanse commerciële luchtvaartmaatschappij Dana Air dat onderweg was van Lagos naar Abuja - ook in Nigeria.

Er zaten 153 mensen aan boord. 'Ik denk niet dat er overlevenden zijn', aldus het hoofd van de burgerluchtvaartdienst. Hulpverleners zijn onderweg naar de plek van de crash.

Nigeria heeft, net als veel andere Afrikaanse landen, een slechte naam op het gebied van luchtvaartveiligheid. Sinds een reeks ongelukken in 2005 zijn er pogingen ondernomen om deze te verbeteren.

Bron