Translate

zaterdag 26 mei 2012

Zware criminelen mogen voortaan proces afkopen

Openbaar aanklagers mogen voortaan voor misdrijven waarop tot twintig jaar cel staat, deals sluiten met de verdachte criminelen. Dat staat in een rondzendbrief die het gebruik van minnelijke schikkingen in strafzaken sterk uitbreidt, zo bericht De Tijd.

De rondzendbrief bevat een lijst van misdrijven waarvoor criminelen hun proces mogen afkopen. Op die lijst staan onder meer corruptie, computercriminaliteit, bepaalde gevallen van slagen en verwondingen, van bendevorming en van diefstallen, en alle vormen van bedrog en oplichting.

Volgens de krant kan de rondzendbrief tot controverse leiden. De Tijd wijst erop dat de deal op elk moment gesloten worden, ook tijdens of zelfs na een proces, zo lang de veroordeling niet definitief is. De schikking kan zelfs lager uitvallen dan de uitgesproken straf en de behandelende rechters mogen niet oordelen of de schikking opportuun of proportioneel is. Verdachten die kunnen betalen, behouden ook een blanco strafblad, terwijl andere verdachten in dezelfde zaak nog altijd vervolgd kunnen worden.

Voor minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) is het een goede zaak dat alle aanklagers nu dezelfde richtlijnen hebben. "Nu kan de wet volop worden toegepast", zegt ze. De minister wijst erop dat de rondzendbrief bepaalt dat ook de slachtoffers zeggenschap hebben over de schikking.

Bron

Nederland start onderzoek tegen Sharia4Holland

De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie gaan een onderzoek voeren naar uitspraken van leden van de radicale moslimbeweging Sharia4Holland.

Op de Dam in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam sprak Sharia4Holland gisteren mensen toe. Daarbij werden de standpunten en ideeën van de organisatie kenbaar gemaakt.

"Deze regering buit jullie uit. Er gaan betere tijden komen", zo sprak de woordvoerder van de groep, die ook aangaf de democratie met wortel en tak uit te willen roeien. "De Sharia (de islamitische wetgeving, nvdr) is de oplossing en zal hiervoor een harmonieuze en goddelijke samenleving in de plaats zetten. Deze gouden periode zal terugkeren."

De spreker had het ook over PVV-leider Geert Wilders, die hij "deze hond van de Romeinen" noemde. "Trek lering, ook uit het geval van Theo van Gogh", klonk het voorts.

Sharia4Holland is de Nederlandse tegenhanger van Sharia4Belgium. Fouad Belkacem, de Belgische woordvoerder, werd onlangs in ons land veroordeeld voor onder meer het aanzetten tot haat tegen niet-moslims.

Bron
Lees ook: Sharia4Holland bedreigd door hackers

'Syrische troepen in Houla doodden zeker 32 kinderen'

Een team van VN-waarnemers heeft in de stad Houla in het centrum van Syrië vandaag de lijken van meer dan 92 mensen geteld. Onder hen waren meer dan 32 kinderen. Dat heeft het hoofd van de waarnemersmissie, de Noorse generaal Robert Mood, zaterdag gezegd.

De waarnemers gingen naar Houla na berichten over het bloedbad, dat het Syrische leger aanrichtte. Militairen begonnen vrijdag rond het middaguur met de beschieting van de stad en gingen daarmee volgens het oppositionele Syrische Observatorium voor de Mensenrechten tot zonsopgang zaterdag door. Mood sprak over een 'brute tragedie'.

De waarnemers zijn in Syrië om te controleren of het regime en de rebellen zich houden aan het staakt-het-vuren, dat half april van kracht werd. Het bestand wordt op grote schaal geschonden.

De Britse regering zal vragen om een spoedzitting van de VN-Veiligheidsraad over het bloedbad. Zij spreekt nu met bondgenoten over 'een krachtige internationale reactie', liet minister William Hague van Buitenlandse Zaken weten.

Het verzet wil dat de VN-Veiligheidsraad zo snel mogelijk een spoedzitting houdt 'om de verantwoordelijkheid te bepalen van de VN voor zulke massamoorden en verbanningen uit hele wijken'.

Bron  zie foto
Lees ook: 11-jarige overlever Houla smeerde zich vol bloed van broer en hield zich voor dood
Lees ook: "VS en Rusland zoeken samen uitweg voor Assad"
Lees ook: Syrische activisten tonen video van nieuwe executies

Geniale scholier (16) lost 350 jaar oude raadsels op

Een 16-jarige scholier is erin geslaagd om problemen op te lossen waar rekenkundigen al 350 jaar hun hoofd over buigen. Shouryya Ray is uitgeroepen tot genie nadat hij de vraagstukken oploste die ooit werden opgeworpen door Isaac Newton.

Het lukte de jongen om delen van een theorie te doorgronden die natuurkundigen alleen nog maar met behulp van computers hadden ontrafeld. Door de oplossingen van de scholier, oorspronkelijk afkomstig uit India, kunnen wetenschappers nu de aanvliegroute van een geworpen bal berekenen en voorspellen hoe die een muur raakt en daar weer van af stuitert.

Ray hoorde over de vraagstukken tijdens een schoolexcursie naar de universiteit van het Duitse Dresden. Hoogleraren hadden beweerd dat de probleemstukken niet te kraken waren. 'Ik vroeg me af: waarom niet?', aldus Ray.

Bron

vrijdag 25 mei 2012

Bejaarde vrouw bengelt aan instructeur tijdens bijna fatale parachutesprong

Een parachutesprong met een 80-jarige vrouw is in Californië bijna fataal afgelopen. De vrouw, genaamd Laverne, bedacht zich toen ze in de deuropening van het vliegtuig stond. Haar instructeur duwde haar naar buiten, waarna ze in paniek aan de man met de parachute bengelde.

De sprong zal voor Laverne geen goede ervaring geweest zijn. Op de videobeelden is te zien hoe ze weigerde te springen en zich met haar handen aan het vliegtuig vastklampte. Uiteindelijk wist haar instructeur de vrouw naar buiten te duwen, maar door haar paniek was haar harnas losgekomen. Daardoor begon ze aan de parachute te bengelen en werd het een angstaanjagende duik.

De cameraman schoot het duo in nood uiteindelijk te hulp. "Het scheelde niet veel of ze was gevallen", verklaart een Britse parachutespecialist aan de Daily Mail. "Op de beelden zie je hoe de instructeur haar harnas probeert vast te grijpen. Gelukkig woog ze niet veel, dat heeft zeker geholpen." Laverne wou al tien jaar met een parachute uit een vliegtuig springen, maar op het moment van de waarheid riep ze "nee" naar haar instructeur. "Ik herinner me dat dergelijke incidenten in de VS al eerder gebeurd zijn en twee keer is het fataal afgelopen", aldus de Britse expert.

Voor Laverne liep het gelukkig goed af: ze was ongedeerd, maar kreeg op de grond meteen verzorging. Ook de instructeur liep een trauma op van deze sprong.
Bron

Moeder steekt kind (5) ogen uit onder invloed van drugs

De politie in Mexico heeft donderdag een vrouw gearresteerd die bij haar 5-jarige zoontje de ogen had uitgestoken. Ook een aantal familieleden werd aangehouden. De politie denkt dat het om een ritueel gaat en dat de verdachten onder invloed waren van drugs.

Een patrouillerende politieauto in Nezahualcoyotl, een voorstad van Mexico-stad, werd op straat tot staan gebracht voor het huis van de moeder. Toen de agenten naar binnen gingen, troffen ze de vrouw aan. Ze verkeerde in shock en had het jongetje in haar armen. 'Toen de vrouw de politie toestond de jongen te onderzoeken, waren ze ontsteld toen ze ontdekten dat de jongen geen oogballen meer had', aldus een verklaring van de autoriteiten.

De politie vermoedt dat de moeder de ogen zelf met haar vingers heeft uitgestoken. In totaal zijn acht mensen gearresteerd. De vader van het jongetje was niet thuis toen het gebeurde. Een van de aanwezigen zei buiten bewustzijn te zijn geraakt onder invloed van drugs, en nadat ze was bijgekomen te hebben ontdekt dat de jongen geen ogen meer had.

Het jongetje werd aanvankelijk overgebracht naar het ziekenhuis in Nezahualcoyotl, maar later per helikopter naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Mexico-stad gevlogen.

Bron
Lees ook: Vrouw die ogen uitrukte vervolgd voor poging moord

Woninginbraak rijst de pan uit

Elke dag wordt in Nederland in 175 huizen ingebroken. Het afgelopen jaar is het aantal gevallen gestegen met bijna 7 procent, tot 64.125 inbraken. Dat blijkt uit de AD Misdaadmeter, die morgen verschijnt.

In overleg met minister Opstelten (Justitie en Veiligheid) begint de politie een groot offensief tegen inbrekers. Hoofdcommissaris Frans Heeres kondigt namens de Raad van Korpschefs aan dat de komende vier jaar 25 procent meer daders moeten worden gearresteerd. Heeres zegt dat het anti-inbraakbeleid topprioriteit krijgt.

Daarom zullen vanaf nu woninginbraken ook weer uitvoerig worden onderzocht. Forensische experts gaan dna-sporen veiligstellen en vergelijken met profielen in de dna-databank van het Nederlands Forensisch Instituut.

Bron:

Huis afgebroken om tiener van 400 kilo te redden

Gisteren zijn in het Britse Aberdare de hulpdiensten uitgerukt om de 19-jarige Georgia Davis te redden. De 400 kilo zware tiener kreeg een beroerte. Om haar te redden moest een gedeelte van het huis worden afgebroken.

Volgens The Sun is Georgia met haar 400 kilo de zwaarste tiener van Groot-Brittannië.

De hulpdiensten wisten de tiener te redden door met voorhamers en cirkelzagen een gat te maken van 3 bij 3 meter. Dit was de enige manier om Georgia uit haar slaapkamer te bevrijden en naar het ziekenhuis te brengen.

20 minuten lang op de wc
Een operatie van 8 uur volgde. Er kwam een team van 40 hulpverleners aan te pas, die een stellingconstructie moest bouwen om het meisje te ontzetten. De tiener werd met behulp van een kraan afgevoerd op een brancard die zelf een gewicht van 70 kilo had. De ambulance werd verstevigd om de patiënt te kunnen vervoeren.

Op Facebook had Georgia eerder in een update gemeld dat ze in bed lag en er niet meer uit kon. 'En daarstraks zat ik twintig minuten vast op het toilet. Als je zo lang op de pot zit dan doet dat verdomd pijn.'

Georgia Davis woog op haar vijftiende al 210 kilo. Ze moest afvallen om haar leven niet in gevaar te brengen. Dat lukte aanvankelijk na een zogenaamd 'bootcamp' aan de Wellspring Academy in de VS; ze verloor meer dan 90 kilo. Maar bij haar thuiskomst had haar moeder geen tijd om gezond eten klaar te maken en dus werd het opnieuw fish & chips. In een mum van tijd schoot het gewicht van de tiener naar een duizelingwekkende 400 kilo.Bron
Lees ook: Dikste tiener van Groot-Brittannië viel al 19 kilo af in 10 dagen

donderdag 24 mei 2012

Na 33 jaar arrestatie in zaak verdwenen jongetje

De Amerikaanse politie heeft een arrestatie verricht in verband met een beroemde verdwijningszaak 33 jaar geleden. Amerikaanse media meldden vandaag dat de verdachte gisteravond is opgepakt.

Het jongetje Etan Patz verdween in 1979 op 6-jarige leeftijd. Hij was het eerste vermiste kind in de VS van wie het gezicht werd afgedrukt op melkpakken, wat inmiddels traditie is.

De politie sloot de zaak ooit wegens gebrek aan informatie. Maar 2 jaar geleden werd het onderzoek heropend.

Agenten van de FBI en politie van New York braken onlangs een kelder open in verband met de zaak. Dat zou tot de arrestatie hebben geleid. De New York Times meldt op gezag van een bron bij de politie dat de naam van de verdachte Pedro Hernandez is. Hij zou in het verleden ook al eens als verdachte zijn aangemerkt.

Bron


Lees ook Mysterie vermiste 6-jarige na ruim 30 jaar mogelijk opgelost

'We moesten over verse lijken klimmen'

Ze waren voorbereid op een confrontatie met diepgevroren lijken die al geruime tijd op de hellingen van de Mount Everest liggen, maar niet op net gestorven en stervende klimmers.

Afschuwelijke beelden die op de netvliezen gebrand staan van Jetze Tjalma (55) uit Voorschoten en Peter Boogaard (52) uit Oegstgeest. Hun klimavontuur ontaardde zaterdag in wat wordt genoemd 'de zwartste dag' uit de geschiedenis van 's werelds hoogste berg.

Afschuwelijke ervaring
De verslagenheid is groot bij de Nederlanders. Ze zijn gedesillusioneerd over hun mislukte klimavontuur, dat zaterdagnacht na een voorbereiding van twee jaar door onverwacht slecht weer eindigde op 300 meter onder de top van de Everest. 'Het was een afschuwelijke ervaring,' zeggen ze vandaag in het AD.Airbus in VS met XL-zitjes voor dikkerds

Airbus stelt Amerikaanse luchtvaartbedrijven voor haar A320-passagiersvliegtuigen uit te rusten met extra-large zitplaatsen, dit om zwaarlijvige passagiers ter wille te zijn. Dat heeft Zuzana Hrnkova gezegd, directrice marketing bij de Europese vliegtuigbouwer.

Airbus kan zich dat veroorloven omdat zijn Airbus groter is dan zijn Amerikaanse concurrent, de Boeing 737. De uitgebreide zitjes zijn bestemd voor passagiers met een zitvlak tot 50,8 centimeter. Wie breed wil zitten, zal echter ook meer moeten betalen.

Overigens denkt Hrnkova dat de doelgroep van de XL-zitjes groter is dan de obesitas-passagier. Zij denkt met name aan moeders met hun baby op schoot, en aan grote exemplaren van het menselijke ras zoals American Football-spelers.

Bron

Curaçao gebukt onder criminaliteitsgolf

Curaçao gaat gebukt onder een golf van gewelddadige misdaad, waarbij 'onschuldige burgers slachtoffer worden van onmenselijke criminaliteit'. Dat zei minister-president Gerrit Schotte gisteravond (lokale tijd) tijdens een tv-toespraak.

Media berichtten de afgelopen dagen over verscheidene gewelddadige incidenten. Een 48-jarige man kwam om het leven toen hij zijn 82-jarige vader probeerde te beschermen tijdens een gewapende overval. Een gewonde vrouw wist tijdens een 'carjacking' ternauwernood te ontkomen door met haar auto met kapotte ruiten en kapot geschoten banden hard weg te rijden naar een politiebureau.

Volgens Schotte kan vooral de jeugd zorgen voor een ommekeer in de negatieve spiraal, door te zorgen voor een 'positieve en vredelievende bijdrage aan het land'. Minister van Justitie Elmer Wilsoe beloofde dat er meer politie op straat komt. Ook kondigde hij een harde aanpak van wapenbezit aan evenals preventief fouilleren en gratis telefoonlijnen voor tips over criminaliteit.

Bron

Pedofiel gooit 2-jarige vanaf zesde verdieping bij vuilnis

Een Russische pedofiel is in Sint-Petersburg veroordeeld tot een celstraf van 22,5 jaar. Sergueï Konichev gooide zijn tweejarig slachtoffer vanaf de zesde verdieping van een flatgebouw in een afvalcontainer.

In de nacht van 28 op 29 maart 2011 verkrachtte de 35-jarige dader de kleinzoon van zijn partner, een 42-jarige vrouw. Volgens justitie was de man dronken.

Vuilcontainer
Om zijn misdaad te verbergen, gooide de man het kindje naar beneden. De dag daarna vond een conciërge het kindje levend in de vuilcontainer op de begane grond. Politie en hulpdiensten kwamen meteen in actie.

Konichev werd schuldig bevonden aan verkrachting van een kind en poging tot moord en kreeg een celstraf van 22 jaar. Volgens officiële statistieken werden in 2010 9.500 minderjarigen seksueel misbruikt in Rusland.


Bron

woensdag 23 mei 2012

Kannibaal dacht dat buspassagier buitenaards wezen was

De Chinese man die vier jaar geleden een Canadese buspassagier doodstak, het hoofd afsneed en vervolgens gedeeltelijk opat, heeft voor het eerst gesproken over het motief van zijn daad. Tegenover een psychiater verklaarde de dader dat hij het slachtoffer had omgebracht omdat hij dacht dat de man een buitenaards wezen was. De man zei dat God hem had opgedragen de mensheid te behoeden voor een aanval van aliens.

Het slachtoffer werd tijdens een busreis van Edmonton naar Winnipeg in zijn slaap meerdere keren gestoken door de man die naast hem zat. Vervolgens werd het hoofd van zijn romp gesneden en door de dader aan zijn medepassagiers als trofee getoond. Die renden in paniek naar buiten en waarschuwden de politie. Toen de man werd overmeesterd bleken de ogen van het slachtoffer en delen van zijn vlees te zijn opgegeten.


De dader is nooit tot gevangenisstraf veroordeeld, omdat hij aan schizofrenie lijdt.

Bron

Vrouw (84) zit twee dagen vast in strandstoel op balkon

Een 84-jarige dame uit het Zweedse Karlskrona dacht vorige week zaterdag eens lekker te genieten van het zonnetje op haar balkon. Die quality-time is echter uitgedraaid op een nachtmerrie nadat de vrouw door haar strandstoel zakte en zich niet op eigen kracht kon bevrijden. Pas twee dagen later werd ze gered door ongeruste vrienden.

De stof van de strandstoel was plotseling gescheurd. Wat de vrouw ook probeerde, ze kon niet overeind komen. Toen de vrouw zondag niet kwam opdagen in de kerk, werden haar vrienden ongerust. 'Ze heeft in jaren geen enkele kerkdienst gemist. Er moest dus wel iets niet pluis zijn', stellen kennissen.

Loper
Toen maandag de bejaarde dame nog geen teken van leven had gegeven, werd de conciërge van haar flatgebouw opgetrommeld. Samen met de appartementbeheerder en een andere bewoner opende hij met zijn loper de deur van haar appartement.

Op het balkon vonden zij de vrouw in haar benarde situatie. Het slachtoffer was bij bewustzijn en stelde het, naar omstandigheden, goed.

Bron

Diana gewurgd en in stukken gesneden door moeder

De 40-jarige moeder uit het Belgische dorp Châtelet, vlakbij Charleroi, heeft haar 4-jarige dochter gewurgd. Daarna sneed zij het lichaam van haar dochter in stukken en stopte deze in zakjes in de diepvriezer in haar huis. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt.

Maandag gaf de moeder haar dochter als vermist op. Het meisje, dat zondagmiddag voor het laatst was gezien door buren, zou tijdens het winkelen verdwenen zijn uit haar auto, zo verklaarde de moeder.

Later zei ze dat ze haar dochter op school had afgezet en dat het meisje daar verdwenen was. Deze tegenstrijdige verklaringen leidden tot de arrestatie en het verhoor van de vrouw. De politie vond uiteindelijk bebloede kleding van de moeder in de wasmachine.

Toen de agenten de vrouw hiermee confronteerden gaf zij toe haar dochter omgebracht te hebben. Waarom de moeder haar kind doodde is nog niet bekend. De politie zocht al eerder in het huis naar het meisje en keek daarbij ook in de vriezer. Ze merkten het lichaam niet op, omdat de zakjes met het versneden lichaam verstopt lagen achter andere spullen.

Bron
Lees ook: Meisje van 4 jaar verdwenen in Waalse Gerpinnes
Lees ook: Moeder liet Diana (4) in slaap stikken

dinsdag 22 mei 2012

Bronstige ezel leidt tot ware moordpartij in Jemen

In Jemen vielen vijftien doden bij een stammentwist die werd veroorzaakt door een bronstige ezel. Die 'verkrachtte' een ezelin voor de ogen van haar eigenaar.

Dit leidde tot grote woede bij het baasje van de ezelin. Hij zette de achtervolging in op de heetgeblakerde ezel en begon het dier te slaan.

Wapens in de aanslag
Dit was dan weer allerminst naar de zin van de eigenaar van de hitsige ezel. Die trommelde zijn gewapende stamgenoten bij elkaar en trok naar de onverlaat die zijn ezel had geslagen.

Regelrechte oorlog
Het conflict escaleerde tot een ware stammenoorlog tussen de Makabi's - het kamp van de ezel - en de Beni Abba's, die het opnamen voor de ezelin. De balans was niet min: vijftien doden en verscheidene gewonden.

Politiemacht
Volgens de Saoedische krant Aleqtisadiah kwam de politie massaal en gewapenderhand de strijdende partijen bedaren. Acht heethoofden werden gearresteerd.

Bron

Voormalig leerlingen praten over misbruik en bedreiging

Na hun kinderen van basisschool de Da Vinci-school in Zoetermeer te hebben gehaald, kunnen meerdere ouders het niet verkroppen dat twee leraren die daar werken, niet vervolgd worden voor ontucht. Volgens de ouders zijn de kinderen misbruikt, en kwamen na hun vertrek nieuwe verhalen aan het licht.

Het Openbaar Ministerie (OM) seponeerde vorig jaar een zaak tegen een lerares, de directeur en nog twee andere medewerkers van de school. De advocaat van de betrokken ouders, laat weten dat de lerares de kinderen ernstig onder druk zette. Er is een klacht ingediend bij het gerechtshof.

De medewerkers tegen wie eerder aangifte was gedaan, werden beschuldigd van misbruik en mishandeling. Het OM besloot echter niet tot vervolging over te gaan, omdat er geen bewijs van misbruik op de school zou zijn.

Volgens advocaat Ad Westendorp zijn er echter meer kinderen gaan praten nadat ze door hun ouders van school werden gehaald. Eerder zouden ze niets gezegd hebben omdat de lerares hen bedreigde. Zij zei dat ze de ouders van de kinderen zou vermoorden als ze iets doorvertelden.

De Da Vinci-school wil niet reageren.

Bron

Uitvinder van de afstandsbediening overleden

Eugene Polley, de man die bepalend is geweest in de geschiedenis van het televisiekijken, is overleden. Polley was de uitvinder van de afstandsbediening, het apparaat dat niet alleen veel gemak en plezier voortbracht, maar ook in menig huiskameroorlog heeft geresulteerd.

 Polley overleed zondag op 96-jarige leeftijd in een ziekenhuis in een buitenwijk van Chicago, deelde zijn voormalige werkgever Zenith Electronics vandaag mee.

De eerste afstandsbediening, de Flash-Matic uit 1955, was aanvankelijk een luxeartikel, een gadget. Het apparaat stuurde een lichtstraal af op een aantal lichtgevoelige cellen in de hoeken van het televisiescherm. Hiermee werden beeld en geluid geactiveerd en kon van kanaal worden gewisseld.

Inmiddels is de afstandsbediening van onschatbare waarde in een televisiewereld met honderden zenders en de thuistheaters die tegen vele huiskamerwanden staan opgesteld. Het belang van de afstandsbediening kan worden afgeleid van de woede en frustratie die ontstaan wanneer na een vruchteloze zoektocht tussen de kussens van het bankstel, onder kasten en tafels of in de hondenmand het geliefde apparaat nog steeds onvindbaar is.

In 1997 werden Polley en mede-uitvinder Robert Adler voor hun pionierswerk in televisieland onderscheiden met een Emmy.

Bron  bekijk

Man overleeft wanhoopssprong in Niagara Falls

Een man heeft gisteren een val overleefd van ten minste 55 meter in de Niagara-watervallen. Hij is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis en is, voor zover bekend, de derde persoon die het er bij de vermaarde watervallen na een sprong levend vanaf heeft gebracht.

De identiteit van de man, die vermoedelijk rond de 40 jaar oud is, is niet bekendgemaakt. Volgens de politie gaat het om een zelfmoordpoging. Getuigen zagen hem gisterochtend over de reling klimmen van een uitkijkplek bij de Horseshoe Falls, aan de Canadese zijde van de Niagara-watervallen, en bewust naar beneden springen.

De getuigen zagen ook hoe hij na zijn wanhoopssprong kwam bovendrijven en vervolgens op eigen kracht de kant wist te bereiken. Brandweerlieden hadden twee uur nodig om hem uit zijn netelige positie te bevrijden. Hij verkeert volgens het ziekenhuis inmiddels buiten levensgevaar.

Bron  zie foto's

maandag 21 mei 2012

Zeldzame zonsverduistering boven Azië en de VS

In grote delen van Azië en een deel van Noord-Amerika was vanmorgen een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Mensen trokken massaal de straat op om naar de zon te kijken. De maan schoof voor de zon, waardoor aan de rand nog een ring van vuur overbleef, een zogenoemde annulaire eclips. Zo'n perfecte vuurring komt zelden voor. De volgende is pas voor 2023.


video


Bron

Camera betrapt pedofiel in volle actie

Toppunt van perversie: minder dan twee maanden nadat Jonathan Davis gearresteerd werd omdat hij masturbeerde voor de ogen van een jong meisje is hij alweer tegen de lamp gelopen. Deze keer achtervolgde de 40-jarige dader drie kindjes doorheen een winkel in het Amerikaanse Burlington. Een attente bewaker merkte gelukkig op hoe hij met zijn gsm zijn slachtoffers aan het filmen was.

Jonathan Davis.

De pervert verstopte zich achter rekken en maakte geluidjes om hun aandacht te trekken, zoals u in het bijhorende filmpje kan zien. Hij had echter ook nog andere 'trucjes' in petto. Zo vroeg hij onder meer aan jonge meisjes waar de speelgoedafdeling was en of ze hem iets leuks konden helpen vinden voor zijn nichtje. Voorlopig lijkt het er op dat hij geen enkel kind echt mee kon lokken, maar het onderzoek is nog aan de gang.

"Geen schaamte"
"Deze kerel kent geen schaamte", aldus speurneus Felix Mendigutia. "Hij heeft geen schrik om gepakt te worden. In sommige gevallen stond het kind zelfs vlak naast haar ouders."

Via geluidsfragmenten van zijn gsm kregen agenten te horen hoe de kerel de aandacht van zijn slachtoffers trachtte te lokken. "Je kan niet zien wat ik hier verborgen houd", fluisterde hij onder meer op een kindertoontje. Of nog: "Wat een prachtig kontje, en dat op je achtste." Als ze vervolgens in zijn richting keek, bevredigde hij zichzelf. De politie trof meer dan tachtig filmpjes in dit genre op zijn gsm aan.

Op borg vrij
"Je kan zo volgen waar de kinderen naar kijken. Eerst naar zijn gezicht, en dan gaat de blik naar beneden", aldus Mendigutia. "Ik maak me zorgen over de kinderen in de buurt, want intussen is hij op borg weer vrij."

In 2007 kwam Davis ook al in het vizier van het gerecht terecht, omdat hij aan verschillende mensen in een park zijn 'materiaal' toonde. Na zijn laatste arrestatie schreef hij een mail, waarin hij zich verontschuldigde voor zijn gedrag. "Hij beseft dat hij een probleem heeft en dat hij er iets moet aan doen. Hij gaat nu professionele hulp krijgen", besluit de speurder.
Bron

Nederlandse pedofiel Robert M. moet 18 jaar de cel in

De rechtbank in Amsterdam heeft de 28-jarige Robert M. veroordeeld tot achttien jaar cel en terbeschikkingstelling met dwangverpleging in verband met de omvangrijke zaak van kindermisbruik. M. moet de door hem misbruikte kinderen in totaal bijna 467.000 euro betalen wegens de immateriële schade die ze hebben geleden. Richard van O. moet in totaal bijna 365.000 euro neertellen. Het Openbaar Ministerie eiste twintig jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen M.

De rechtbank acht de hoofdverdachte schuldig aan het veelvuldig misbruiken van zeer jonge kinderen en het maken van beelden van dit misbruik. De rechtbank noemde de door M. gepleegde misdrijven "schokkend". "De verbijstering is groot en zal voorlopig niet verminderen." En: "De verdachte heeft het welzijn van de aan zijn zorg toevertrouwde kinderen volstrekt ondergeschikt gemaakt aan de bevrediging van zijn seksuele behoeften."

Afschuw
De rechtbank neemt het M. verder kwalijk dat hij berekenend te werk ging. Zo bouwde hij een vertrouwensband op met ouders zodat ze hem vroegen om hun kinderen te passen. Dat vertrouwen "beschaamde" hij vervolgens, aldus de rechters.

M.'s advocaten hadden een aantal punten aangedragen die hadden moeten leiden tot strafvermindering, zoals de grote media-aandacht voor de zaak en het feit dat M. heeft meegewerkt tijdens het onderzoek. Volgens de rechtbank is dit echter geen reden voor een lage straf. "Al deze aspecten verbleken als zij worden afgezet tegen de afschuw die de verdachte heeft gewekt."

De rechtbank kwam tot een iets lagere straf dan de eis van het OM omdat zij M. verminderd toerekeningsvatbaar acht. Zij volgt hiermee een rapport van het Pieter Baan Centrum.Neem een duikje in het grootste zwembad ter wereld

Wie dacht dat het olympische zwembad van Londen of Peking al spectaculair was, zal grote ogen trekken bij het buitenproportionele exemplaar van San Alfonso del Mar, Chili. Met een lange zijde van 1013 meter vraagt zelfs één lengte zwemmen al een enorme inspanning. Wie durft de uitdaging aangaan?

Om de gigantische 'ton' volledig gevuld te krijgen, is er maar liefst 250 miljoen liter water nodig. Ondanks de immense watermassa, kan je er toch aangenaam zwemmen in een mooie 26°C. Op sommige plaatsen is het zwembad bovendien 3,5 meter diep wat het bad, naast het grootste, ook tot één van de diepste ter wereld maakt.

Kajak, zeilen, surfen
De enorme zwemattractie werd in december 2006 geopend voor het grote publiek. Om de constructie te bouwen waren maar liefst vijf harde jaren arbeid nodig. Gelukkig loont het gigantische zwembad de moeite. Zo kunnen enthousiaste waterratten er niet alleen in zwemmen, maar ook kajakken, zeilen en surfen. Wie zich liever niet te hard inspant op vakantie, kan zich dan weer installeren op het omliggende (nep)strand.

Wat het hele gebeuren nog een tikkeltje specialer maakt, is dat het zwembad eigenlijk op minder dan honderd meter van de Stille Oceaan verwijderd ligt. Toch was de komst van het gigantische bad zeer welkom, doordat de oceaan te koud (17°C) en te wild is om in te zwemmen.

De constructiekosten van het zwembad worden geschat op twee miljard dollar. Elk jaar zou er nog eens zo'n vier miljoen dollar bijkomen aan onder meer onderhoudskosten en verwarming.


Bron

'Patty Brard in het geheim getrouwd'

Patty Brard zou na zes jaar verloving eindelijk getrouwd zijn. Antoine van de Vijver en de diva hebben beiden hun facebookstatus veranderd naar 'getrouwd'. Patty zelf spreekt het bericht tegen.

Het management van Patty geeft aan nog van niets te weten, maar de informatie op Facebook liegt er niet om. Op zowel het profiel van Patty als van Antoine staat dat ze in Amstelveen wonen en getrouwd zijn, verwijzende naar elkaars profielen.

Niet getrouwd
Patty zelf heeft via haar management aan AD.nl laten weten dat ze te druk is om commentaar te geven, maar wil wel laten weten dat ze niet getrouwd is. Waarom haar facebookstatus toch is aangepast, is onduidelijk.

Afgelopen zaterdag bezocht het stel een concert van De Toppers in de Amsterdam Arena. In december wist Patty te melden dat het voorlopig niet van een huwelijk zou komen, vanwege de hoge hypotheek op het huis van het koppel aan de Amsterdamse Amstel.

Als de twee toch getrouwd zijn, dan is dit niet de eerste ring die Patty om haar vinger schuift. In 1979 trouwde ze met Ron Brandsteder, een jaar later gingen zij uit elkaar. In 1983 volgde een huwelijk met de Italiaanse zakenman Carlo Nasi, in datzelfde jaar werd dochter Priscilla geboren. In 1989 gingen Patty en Carlo uit elkaar, waarna in 1999 een vijfjarig huwelijk met René Muthert volgde.

Bron: zie foto

Door smelten poolijs komt methaangas vrij

Wetenschappers hebben in het Noordpoolgebied duizenden plaatsen gelokaliseerd waar methaangas dat duizenden jaren lang door het ijs was opgeslagen, de atmosfeer ingaat. Dat heeft de BBC gisteren gemeld.

De omroep baseert zich op berichtgeving in het blad Nature Geoscience.

Het methaangas zat vast door het ijs, maar dat is aan het smelten. Het gas komt nu in de atmosfeer terecht.

Dit eeuwenoude gas kan een belangrijke invloed hebben op klimaatsverandering, zeggen de onderzoekers. Na CO2 is het immers het belangrijkste broeikasgas. Na jaren stabiliteit stijgt het gehalte aan methaangas in de atmosfeer.

Bron

Vader vervoert vastgebonden baby in kofferbak pick-up

Een ritje in de kofferbak van een pick-up is dolle pret, dat zal iedereen die het al eens meemaakte ongetwijfeld beamen. Op uitzondering van één iemand, althans: de baby die, vastgebonden aan koorden, in de kofferbak van de pick-up van zijn papa vervoerd werd.

De politiemannen van Northumberland (Engeland) konden hun ogen niet geloven toen ze de vader tegenhielden. Wat hen echter nog het meest verbaasde, was de reactie van de bestuurder die absoluut geen gevaar zag in zijn daad.

Dubbele overtreding
De man was net steenkool gaan halen en had zijn zakken, evenals andere materialen, in de kofferbak van zijn pick-up gelegd. Vervolgens plaatste hij zijn kleine spruit tussen de rommel. Opdat de baby goed zou blijven zitten, bond hij het kind vast met koorden. Een dubbele overtreding dus. Zo zat de kleine telg niet in een veiligheidszitje en kon de baby makkelijk gewond raken door de omringende materialen.

Een getuige verklaarde aan de Sunday Mirror: 'Als de man hard zou hebben geremd, zou de baby tegen de zakken steenkool gedrukt worden of geraakt worden door het materiaal dat in de kofferbak lag. Toen de politie de bestuurder ondervroeg, kon de man enkel antwoorden: Wat is het probleem? Hij hangt toch vast.'

Bron

zondag 20 mei 2012

Komende week 'zomer' in Nederland

Warme lucht heeft Nederland veroverd en weet de komende tijd van geen wijken. De hele week blijft het kwik 's middags ruim boven de 20 graden komen. Vooral in het tweede deel van deze week wordt het zomers warm, waarbij het in het binnenland 26 graden kan worden.

Vandaag, maandag en dinsdag kunnen er (onweers)buien vallen, maar daarna worden de verwachtingen wat dat betreft ook beter. 'In de loop van volgende week trekt het lagedrukgebied naar Polen en wordt de lucht bij ons droger en stabieler', meldt WeerPlaza.

'De warme lucht blijft, maar de kans op buien neemt flink af. Richting Pinksteren tekent zich dus een weerbeeld af van flinke zonnige perioden en niet al te veel wind.'

Het KNMI meldt dat tot en met woensdag het noordwestelijke kustgebied wel iets achterblijft. Na Pinksteren zal de temperatuur waarschijnlijk een paar graden dalen.

Bron:

Doden door zware aardbeving in Italië

Door een aardbeving in het noorden van Italië zijn vanochtend vroeg vier mensen om het leven gekomen. Volgens hulpverleners raakten zeker 50 mensen licht gewond.

 Het stadhuis van Sant-Agostino raakte beschadigd door de aardbeving.
Een slachtoffer kwam om het leven tijdens de nachtdienst in een fabriek bij Ferrara die instortte. De twee andere dodelijke slachtoffers raakten bedolven in een andere fabriek in Sant-Agostino. Het vierde slachtoffer is onder puin in een andere fabriek gevonden.

De aardbeving had een kracht van 5,9 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag ongeveer 36 kilometer ten noorden van Bologna, meldde de Amerikaanse geologische dienst USGS.

Bekijk hier foto's van na de aardbeving.

De aardbeving vond plaats op een diepte van ongeveer 10 kilometer en duurde circa 20 seconden. In diverse noordelijke plaatsen renden mensen in paniek de straat op. De beving werd gevoeld in de steden Bologna, Modena, Ferrara, Rovigo, Verona en Mantua. Volgens een brandweerman zijn verschillende gebouwen ingestort.Turkse dorpelingen zien Israëlische spion in trekvogel

Een dode trekvogel heeft de inwoners van een dorpje in het zuidoosten van Turkije danig verontrust nadat bewoners de vogel verkeerdelijk hadden aanzien voor een Israëlische spion, zo meldt de Britse openbare omroep BBC.

Dorpelingen vonden de trekvogel in een veld. Hun argwaan werd gewekt door een metalen ring aan de poot waarop 'Israël' gestempeld was. De mannen besloten de politie te verwittigen nadat ze hadden vastgesteld dat de neusgaten van de vogel wel ongewoon groot waren en misschien wel eens een microchip van de Israëlische inlichtingendiensten zouden kunnen herbergen.

Het regionale bureau van het Turkse ministerie van Landbouw werd ingeschakeld voor nader onderzoek. Die kwam erachter dat het een Europese bijeneter betrof. De autoriteiten probeerden de bewoners van het dorpje nabij Gaziantep gerust te stellen met de boodschap dat trekvogels wel vaker met een ring worden uitgerust om hun vliegroutes te volgen.

Een functionaris bij het ministerie zei aan de BBC dat het enige moeite heeft gekost om de lokale politie ervan te overtuigen dat de bijeneter niet op zoek was naar Turkse staatsgeheimen en geen bedreiging vormde voor de nationale veiligheid.

Bron

Mysterieuze stenen zetten shorts vrouw in brand

Een Amerikaanse vrouw heeft derdegraads brandwonden op haar bovenbeen en dij opgelopen, nadat ze een aantal stenen van een strand in Californië in haar korte broek mee naar huis had genomen.

De merkwaardige stenen werden vorige week gevonden door de kinderen van de 43-jarige vrouw op San Clemente Beach. De Amerikaanse stopte de kleine, gladde, oranjegroene stenen in haar broekzak en nam ze mee naar huis.

'Daar vatte ze plotseling vlam', vertelt een woordvoerder van de lokale brandweer. 'De vrouw probeerde het vuur te doven door op de grond te gaan liggen en te gaan rollen, maar slaagde er niet in het vuur uit te krijgen'

Uiteindelijk heeft de echtgenoot van de vrouw de brandende shorts uit kunnen trekken. Hij liep hierbij tweedegraads brandwonden op.

Wat het mysterieuze vuur veroorzaakte is niet duidelijk. Het kan zijn dat er fosfor, een stof dat spontaan kan ontbranden, op de stenen zat of dat er tussen de stenen een onontploft explosief lag van een nabijgelegen militaire basis.

Bron zie foto

'Artsen onthoofden baby tijdens bevalling'

Tijdens de bevalling van de 22-jarige Braziliaanse Maria Viera Alcilne Amoin zou haar zoon onthoofd zijn door een gynaecoloog. 'Ik wist dat het fout ging, toen ik een luidde 'krak' hoorde en de artsen begonnen te roepen.' Dat melden enkele Braziliaanse en Britse nieuwssites. Maar kan het ook echt?

Het verhaal gaat als volgt. Bij een gecompliceerde bevalling in het Santa Isabel-ziekenhuis (Aracaju, Brazilië) zou een team van vijf gynaecologen urenlang geprobeerd hebben een baby, die met de schouders vast zat in het geboortekanaal, op de wereld te zetten.

Op Cenariomt getuigt een familielid van de vrouw: 'Ze heeft veel geleden. Uren en uren van pijn en ongemak, terwijl de artsen op haar buik duwden in een poging om de baby eruit te krijgen', zegt Gilmara Azevedo dos Santos. De schouders van de baby zaten vast in het geboortekanaal, en een van de dokters heeft toen te veel kracht gebruikt: een krak, en een dokter die riep: 'Marcos, ben je gek?'

De moeder van drie vroeg wat er aan de hand was, maar kreeg geen antwoord. 'Ik voelde wel dat er iets uitkwam, maar het was veel te klein.'