Translate

zaterdag 19 mei 2012

Will Smith slaat reporter in gezicht na kusincident

Will Smith heeft op de première van 'Men In Black 3'in Moskou een Oekraïense reporter in het gezicht geslagen. Het gênante voorval werd op de koop toe op de gevoelige plaat gelegd.

De reporter probeerde de acteur naar verluidt op de mond te kussen, iets wat hem volgens omstaanders ook effectief gelukt is. Dat maakte Smith zo razend dat hij de man meteen hardhandig wegduwde. Als kers op de taart kreeg de reporter nog een slag in het gezicht.

"Hij probeerde me op de mond te kussen, maar hij mag blij zijn dat ik hem geen mokerslag heb verkocht. Sorry dat ik dit voor het oog van de camera heb gezegd", vertelt Will na het kusincident. Volgens TMZ staat de Oekraïense reporter erom bekend dat hij regelmatig smakkerds uitdeelt aan celebrity's. "Dat is zijn handelsmerk", luidt het.
Grapjes
Volgens een ooggetuige had de reporter even voordien om een knuffel gevraagd, waar Will op instemde. Van zodra hij Smith begon te kussen, was de maat vol. "Will heeft zich daarna wel heel sportief gedragen, en vond het achteraf nog wel grappig", aldus de bron. "Hij lachte er mee en maakte er grapjes over."

Een bron dicht bij de acteur zegt dat Will zo gewelddadig reageerde omdat zijn mond wel degelijk die van de reporter raakte. De 'MIB3'-acteur herpakte zich snel en haalde meteen zijn grootste glimlach boven om handtekening uit te delen en interviews te geven.

Bron

Hennepbrood is legaal

Er is niets mis met het hennepbrood van een bakker in Oegstgeest. Dat heeft de wijkagent vandaag laten weten aan de bakkerij, meldt Omroep West.

Het brood werd eerder deze week meegenomen voor onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut. De politie wilde zeker weten of het brood legaal is. Dat blijkt volgens het NFI inderdaad zo te zijn.

Volgens de bakker is het brood met hennep een stuk gezonder. Zo zou het goed zijn voor de weerstand en de spieren.

Bron

Tiener vindt vingerkootje in broodje

Het was niet tijdens een buffet met 'finger food', maar in een fastfoodrestaurant dat een 14-jarige een stuk van een vinger aantrof in zijn broodje rosbief.

Ryan Hart at in restaurantketen Arby's in Jackson, Michigan een broodje met rosbief toen hij plots iets 'rubberachtigs' proefde. Hij spuwde het uit en zag dat het een vingerkootje was.

Al gauw bleek dat een medewerkster van het restaurant even voordien haar vinger had gesneden aan de snijmachine en haar werkpost had verlaten zonder iemand te zeggen wat er precies was gebeurd.

De uitbaters van het restaurant onderzoeken het incident en laten weten dat het restaurant inmiddels ontsmet is. Ryans moeder van haar kant stelt dat haar zoon getraumatiseerd is en dat ze een advocaat in de arm hebben genomen.

Bron

vrijdag 18 mei 2012

Aandeel Facebook stijgt, maar explodeert niet bij beursdebuut

In de eerste minuten na het handelsdebuut steeg het aandeel Facebook met meer dan 10 procent tot een prijs van ongeveer 42 dollar. Later zakte dat terug naar 40 dollar. Sommige analisten hadden voorspeld dat het aandeel direct al met 50 procent zou stijgen, maar dat bleek dus behoorlijk mee te vallen.

De introductiekoers werd gisteren vastgesteld op 38 dollar per aandeel. Daarmee kon Facebook zo'n 18,4 miljard dollar ophalen en werd het bedrijf gewaardeerd op maar liefst 104 miljard dollar. In totaal werden 421 miljoen aandelen Facebook in de handel gezet. In de eerste paar minuten na de introductie wisselden al wel meer dan 100 miljoen aandelen van de socialenetwerksite van eigenaar.

Openingsbel
Oprichter en topman Mark Zuckerberg van Facebook luidde vanmiddag vanuit het hoofdkwartier van Facebook in Menlo Park in Californië de openingsbel van de technologiebeurs Nasdaq. De 28-jarige Zuckerberg werd bij de opening omringd door medewerkers van de site. Hij werd ook bijgestaan door de bestuursvoorzitter van de Nasdaq.

Hoe de koers van het aandeel zich de komende tijd zal ontwikkelen, valt moeilijk te voorspellen. Met een prijskaartje van ruim 100 keer de winst lijkt het voor veel marktvorsers een riskante belegging. Zo heeft Apple momenteel een koers van 14 keer de winst en Google 19 keer de winst.

Bron

'Meer actie nodig tegen skimmen'

Fraude in het elektronisch betalingsverkeer moet harder worden aangepakt. Er is meer mankracht nodig om bijvoorbeeld het skimmen van betaalpassen en misbruik bij internetbankieren beter te kunnen bestrijden. Deze praktijken zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen.

Dat heeft het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) aan minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie geschreven. De Nederlandsche Bank heeft dat vrijdag gemeld. In het MOB werken organisaties van winkeliers, banken en consumenten samen.

Een aantal banken heeft aangekondigd de magneetstrip op betaalpasjes buiten Europa standaard te gaan uitschakelen. Dit voorkomt dat criminelen door te skimmen de rekening plunderen. Als de consument dat wil, kan de pas toch worden geactiveerd voor gebruik buiten Europa. Het MOB juicht deze ontwikkeling toe en roept de banken op haar breder in te voeren.

Bij skimmen wordt de magneetstrip van het pasje gekopieerd om de pincode te bemachtigen. De fraudeurs maken dan een kopie van het pasje, waarmee ze geld van rekeningen kunnen halen.

Het MOB is ook blij met plannen van banken en detailhandel om te komen tot een noodprocedure waardoor er bij storingen toch gepind kan worden. Nederlanders pinnen steeds vaker. Het wordt dus steeds belangrijker om problemen door storingen te vermijden, zegt het MOB.


Bron

Met goud bedekte foetussen in beslag genomen in Bangkok

In Bangkok zijn zes foetussen in beslag genomen die geroosterd en met bladgoud bedekt waren en voor rituelen van zwarte magie bestemd waren. Dat meldt de Thaise politie. De foetussen zaten in de bagage van een Brit van Taiwanese afkomst.

Chow Hok Kuen (28), die gisteren in de Thaise hoofdstad opgepakt werd, zei volgens de politie dat hij de foetussen verscheidene dagen eerder tegen 200.000 baht (5.000 euro) van een Taiwanees in Thailand gekocht had en dat hij ze in Taiwan voor het zesvoudige van dit bedrag wou verkopen.

Geluk en rijkdom
"Hij zei dat hij van plan was de foetussen te verkopen aan klanten die geloven dat ze hen geluk en rijkdom zullen brengen", zei kolonel Wiwat Kamchamnan van de politie van Bangkok. De man riskeert een jaar cel en een boete van 2.000 baht wegens het bezit van lijken.

Bron

donderdag 17 mei 2012

Grieken mishandelen Nederlander (78) wegens EU-besparingen

Een 78-jarige Nederlander, die al tien jaar in Griekenland woont, werd zondag in de kleine toeristische stad Monemvasia in elkaar geslagen door twee dronken Grieken. Hij ligt in het ziekenhuis met een gebroken neus en onderkaak, zo bericht de Griekse pers.

De Grieken hebben het steeds minder begrip voor onderdanen van sommige EU-lidstaten, en dan vooral die landen die aandringen bij de Grieken op een besparingsprogramma.

Het is het eerste geval van agressie tegenover allochtonen sinds het uitbreken van de financiële crisis.

Bron

Vrouw in haar blootje op koopjesjacht in New York

Waar ze haar eventuele aankopen in zou opbergen, is ons een raadsel. Feit is wel, dat dinsdag in twee New Yorkse doe-het-zelfwinkels een naakte vrouw is gesignaleerd. 'Have a good day', begroette ze argeloos een bediende in een van de handelszaken.

Volgens de manager van de Curtis Lumber-winkel vroeg de dame aan een paar medewerkers hoe laat het was alvorens de zaak weer buiten te stappen. Haar opgemerkte verschijning werd vastgelegd door de bewakingscamera van de zaak.

"Weet u dat u geen kleren draagt?"
Korte tijd later maakte de naakte shopster - later geïndentificeerd als Barbara Lafleur uit Saratoga Springs - haar opwachting in een filiaal van Stewart's Shop. "Bent u er zich van bewust dat u geen kleren aanhebt?", vroeg de manager haar. Blote Barbara negeerde de man. "Dan moet ik u vragen de zaak te verlaten", probeerde de manager nog.

Vrije meningsuiting
Op het moment dat de politie de vrouw kwam arresteren, had ze haar kleren alweer aan. Barbara Lafleur wordt beschuldigd van openbare zedenschennis en riskeert 90 dagen cel. Een psyhiatrisch onderzoek wees inmiddels al uit dat er niks mis is met haar mentale gezondheid. De vrouw heeft verklaard dat ze ten volle gebruik wilde maken van haar recht op vrije meningsuiting door naakt haar boodschappen te doen.

Bron

Dominee verbergt camera's in toilet van zijn kerkIn Indiana wordt een dominee beschuldigd van voyeurisme nadat is gebleken dat hij camera's had geïnstalleerd in de vrouwentoiletten van zijn kerk. De camera's had hij verborgen in zogenaamde luchtverversers.

De 55-jarige Robert Lyzenga - dertig jaar getrouwd en vader van drie kinderen - werd meteen ontslagen als herder van de Sunrise Christian Reform Church. Hij werd vrijgelaten op borg in afwachting van zijn proces.

Luchtververser valt van deur
De politie stelde een onderzoek in na een klacht van een vrouwelijke parochiaan. Een luchtververser was van de toiletdeur gedonderd terwijl zij een plasje maakte. Toen de vrouw het ding opraapte, merkte ze dat daar een kleine camera inzat. De vrouw trok op onderzoek en stelde vast dat ook in de andere twee toiletten de luchtverversers uitgerust waren met een camera.

Voyeur filmt zichzelf
De politie vond op de geheugenkaart beelden van twee vrouwen en van een meisje die een plasje maakten. Ook vonden de speurders beelden van een kantoor waarin te zien was hoe de voyeur zijn camera's in de luchtverversers installeerden. Na een huiszoeking bleek dit het kantoor van domine Lyzenga te zijn. Of hoe de voyeur tegen de lamp liep nadat hij zichzelf had gefilmd. Volgens de conciërge van de kerk waren de luchtverversers in februari plots opgedoken in de wc's.

Bron + foto

Poll onder Nederlanders: Griekenland vertrekt uit eurozone

Griekenland zal de eurozone verlaten, zo verwacht 62 procent van de Nederlanders. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde steekproef van onderzoeker Maurice de Hond. Hij ondervroeg daarvoor ruim 2500 mensen. 70 procent van de ondervraagden is bang dat na Griekenland ook Spanje aan de beurt is.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 46 procent van de ondervraagden vindt dat Nederland geen geld meer aan Griekenland moet geven. 5 procent vindt dat Nederland Griekenland moet blijven steunen.

Van de PVV-kiezers wil 89 procent dat er geen geld meer naar Griekenland gaat. Van de mensen die op GroenLinks willen gaan stemmen, is dit 15 procent.

42 procent van de Nederlanders zegt dat wat er in Europa gebeurt ook voor een behoorlijk deel een rol zal spelen bij de stemkeuze op 12 september bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Bron

Mysterieuze ziekte verandert jongen langzaam in skelet

Een jongen uit Saoedi-Arabië lijdt aan een ziekte die hem langzaam verandert in een skelet. De jongen, genaamd Salman, is extreem mager en letterlijk vel over been. Dokters raadden zijn moeder aan de jongen over te laten brengen naar een ander ziekenhuis, maar ze weigert.

In een ander ziekenhuis kunnen specialisten een diagnose stellen en een behandeling in gang zetten, maar zijn moeder wil dat niet omdat 'ze zich veel te veel zorgen om hem maakt.' In de Saudische krant Sabq Daily verschenen vandaag een drietal aangrijpende foto's van Salman, wiens leeftijd niet wordt genoemd.

'Salman lijdt aan een zeldzame ziekte die hem zwak maakt en waardoor hij continu gewicht verliest. Soms schiet zijn temperatuur omhoog, als hij een infectie heeft,' aldus Saeed Al Naqeer, voorlichter van de gezondheidsdienst in de krant.

Salman is de enige man in zijn familie na de dood van zijn vader. Hij heeft vijf zussen die allemaal getrouwd zijn en ver van hem en zijn moeder wonen.

Bron

woensdag 16 mei 2012

Krakers verspreiden beelden van ingreep politie

Video'sBron: AD

Lenteakkoord: Jongerius: 'Heel onverstandige maatregelen'

Geert Wilders, fractievoorzitter PVV, noemt het Lenteakkoord in een reactie vandaag 'een verschrikkelijk akkoord dat mensen diep in hun portemonnee zal raken'.


'Het is slecht voor de economie en slecht voor de koopkracht. De kiezer zal op 12 september hier keihard mee afrekenen. Nederland wordt op deze manier naar de verdoemenis geholpen', aldus Wilders.

Reactie SP
Ook SP-leider Emile Roemer gaf een reactie. 'Hier wordt veel te hard bezuinigd om de 3-procentsnorm te halen. De verhoging van de btw en het eigen risico is heel slecht. Je moet juist zorgen de economie draaiende te houden', aldus Roemer.

'Ik ben wel blij met de vergroening van het belastingstelsel en de bankenbelasting, maar dat was al verwacht. De eigen bijdrage in de zorg is dramatisch. Het pakket gaat niet uit van het hervormen van de zorg. Het is een belasting op ziek zijn. Dit is heel geforceerd bezuinigingen om het gezicht van de minister-president en de minister van Financiën in Europa te redden', zei de SP-voorman.

FNV
FNV-voorzitter Agnes Jongerius zei over het akkoord dat FNV 'blij is dat de kiezer op 12 september aan zet is, want dit zijn heel onverstandige maatregelen. We moeten niet slopen, maar bouwen. De koopkracht van mensen wordt keihard aangepakt door een stapeling van bezuinigingsmaatregelen: hoger eigen risico in de zorg, een lagere onbelaste reiskostenvergoeding, de btw-verhoging en natuurlijk de nullijn voor ambtenaren. Deze plannen remmen de economische groei, zijn een aanslag op de koopkracht en laten de werkloosheid onnodig oplopen. En de werkgevers worden weer ontzien', aldus Jongerius.

Bron + Lees ook
Lees ook: Dierenbescherming: 'Verrast dat animal cops geschrapt worden'

Dode na ongeval parkeerdek SchipholDode na ongeval parkeerdek Schiphol

De bestuurder van de auto die vanochtend van een parkeerdek op het terrein van luchthaven Schiphol reed, is overleden. Het gaat om een 65-jarige man uit de Groningse gemeente Bedum. Dat bevestigde een woordvoerder van de marechaussee.


In totaal zaten drie personen - twee mannen en een vrouw - in het voertuig, dat even voor tien uur door nog onbekende oorzaak door een railing schoot en van de eerste verdieping van het parkeerdek naar beneden stortte. De bestuurder overleed enige tijd later aan zijn verwondingen. De andere twee inzittenden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Het gaat om de publieke parkeergarage aan de Handelskade op het luchthaventerrein.

Direct na het ongeval was een groot aantal hulpdiensten paraat. Ook een traumahelikopter kwam ter plaatse. De auto belandde na de val ondersteboven in het gras voor de parkeergarage. De inzittenden raakten daarbij bekneld.

Schiphol de beheerder van de garage, spreekt van een dramatisch ongeluk. 'Wij willen zo snel mogelijk weten hoe dit heeft kunnen gebeuren', zegt een woordvoerster. Over eventuele aansprakelijkheid kan zij zich nog niet uitlaten. 'We wachten de resultaten van het onderzoek af.'

Onwel
De marechaussee voert nog technisch onderzoek uit naar de precieze toedracht van het ongeval. Maar volgens de woordvoerder ziet het er naar uit dat de bestuurder van het voertuig onwel is geworden, waarna de auto door de railing op de eerste etage schoot.

Bron

Bruidegom verdacht van moord op bruid

De politie in Burbank, een voorstad van Chicago, is op zoek naar een bruidegom die ervan wordt verdacht zijn bruid kort na het huwelijksfeest te hebben doodgestoken. Het stoffelijk overschot van de 26-jarige vrouw werd zondag aangetroffen in de badkuip van hun appartement.

De vrouw was nog gekleed in de cocktailjurk die ze in elk geval op de avond van de bruiloft had gedragen, en mogelijk ook tijdens de huwelijksplechtigheid, aldus een politiewoordvoerder.

Limousine
Het huwelijk was vrijdagmiddag voltrokken in het stadhuis van Chicago. Daarna werd in een restaurant gedineerd met vrienden, waarna het gezelschap in een limousine koers zette naar een nachtclub. Het kersverse echtpaar was vrijdagnacht om 4 uur voor het laatst gesignaleerd. Vermoedelijk werd de moord hooguit enkele uren gepleegd nadat het stel in zijn appartement was aangekomen.

Incidenten
Het paar was twee jaar bij elkaar. Volgens betrokkenen waren er weleens incidenten tussen de twee geweest, maar de politie zegt dat dat niet tot aangifte heeft geleid. Getuigen hebben gemeld dat op de huwelijksdag geen sprake leek van ruzie.

Onverwacht
Voor intimi kwam het huwelijk onverwacht. Ze waren kort van tevoren uitgenodigd, maar wisten niet dat het om een huwelijksvoltrekking ging.

Bron

dinsdag 15 mei 2012

Strauss-Kahn klaagt kamermeisje aan en eist miljoen dollar

De voormalige baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn klaagt het kamermeisje aan dat hem beschuldigt van verkrachting. De in opspraak geraakte Strauss-Kahn eist ten minste 1 miljoen dollar schadevergoeding (circa 782.324 euro) van de 33-jarige Nafissatou Diallo, zo is vandaag vernomen

Op 14 mei 2011 werd de Franse politicus op de luchthaven van New York gearresteerd nadat het Guinese kamermeisje Nafissatou Diallo hem van seksuele aanranding had beschuldigd. In augustus seponeerde het parket echter de zaak omdat er twijfel was aan de oprechtheid van de vrouw. Wel loopt er nog een door haar aangespannen burgerlijke zaak tegen de socialist.

Reputatieschade
Strauss-Kahn heeft nu zelf bij de rechtbank van de Bronx klacht ingediend tegen het kamermeisje wegens valse verklaringen, laster en procesrechtsmisbruik. Hij voert aan dat Diallo bewust en intentioneel valse verklaringen heeft afgelegd tegen de politie. Die hebben zijn reputatie over de hele wereld beschadigd en hebben hem "professionele opportuniteiten" doen verliezen. DSK zei dat hij op het ogenblik van de feiten voor sommigen als de "toekomstige Franse president gold". Voorts moest hij opstappen als directeur-generaal van het IMF.

Valse verklaringen
De Fransman zegt dat het seksueel verkeer in zijn hotelsuite "met wederzijdse instemming" was, zonder geweld of dwang. De vrouw liep ook geen verwondingen op. Strauss-Kahn zegt daarnaast nog dat het 33-jarige kamermeisje een uur na dat seksueel contact "met hulp van personeel van het Sofitel" heeft gelogen tegen de politie terwijl zij wist dat zij valse verklaringen aflegde.

DSK herinnert er ook aan dat hij aan een "beschamende en vernederende fouillering" werd onderworpen, naakt gefotografeerd en dat er stalen (lichaamsmateriaal) bij hem werden afgenomen.

Bron

Lees ook: Frans gerecht onderzoekt of DSK Belgische verkrachtte

Onderhuidse iPod-drager razend populair (op internet)

Weet je ook geen blijf met die dekselse iPod tijdens het joggen? Misschien is de uitvinding van Dave Hurban wel iets voor jou. De 21-jarige body piercer uit New Field (New Jersey) vond er niet beter op dan vier magneten semi-onderhuids aan te brengen om te dienen als iPod-drager. De uitvinding scoort alvast erg goed op YouTube.

Hurban beschrijft de ingreep (die in het filmpje onder dit artikel te zien is) als "een stuk simpeler dan je zou denken". Hij showde zijn nieuwste aanwinst het afgelopen weekend op een tatoeageconventie in Baltimore, waar hij meteen in het middelpunt van de belangstelling stond. Hurban is in de wolken met zijn polsbandvrije mp3-speler en horloge. Benieuwd of hij er ook veel klanten mee zal ronselen.

Bron  zie foto's

Ouders van 1-jarig meisje van 20 kilo vragen hulp

De ouders van de 1,5 jaar oude Dan Dan uit China staan voor een raadsel. Hun dochtertje weegt 20 kilo; ruim twee keer zoveel als gemiddeld. Vader en moeder hebben geen idee waarom hun kindje nu al obesitas heeft. Door haar overgewicht kan Dan Dan nog niet lopen.

'Ze begon heel snel te groeien toen ze 1 maand oud was. Op 1-jarige leeftijd woog ze al 15 kilo,' aldus moeder Feng Xiaochun. 'Ze heeft een grote eetlust. Elke maaltijd moet ze een grote kom rijst eten en heel veel water drinken.'

Cheng Lichao, de vader van Dan Dan en zijn vrouw hebben de hulp ingeroepen van artsen in hun land. Het stel heeft ook een 5-jarige dochter die 5 kilo minder weegt dan haar jongere zusje. Ook andere familieleden hebben geen last van obesitas. De ouders hopen dat er een medische verklaring is, die het gewicht van hun jongste kind verklaart.

Bron

Historische diamant brengt 7,5 miljoen op

Een historische diamant, die eigendom van de Nederlandse koninklijke familie is geweest, heeft vandaag 9 miljoen Zwitserse franken (7,5 miljoen euro) opgebracht. De diamant Beau Sancy (De mooie Sancy) van bijna 35 karaat was bij veilinghuis Sotheby's in Genève aangeboden door de Pruisische prins Georg Friedrich, die kampt met geldgebrek.

De peervormige steen werd eind 1500 gekocht door de Lord van Sancy. Hij verkocht hem in 1604 aan de Franse koning Henri IV. Toen die werd vermoord, deed zijn vrouw Maria de Medici de steen over aan de Oranjes. Die gebruikten de diamant om het huwelijk te bezegelen tussen Willem II met de Britse Mary Stuart.

Stuart verkocht de steen zodat haar broer zijn strijd om de troon kon financieren. Toen kwam het generaties lang in handen van de Pruisische familie.

Bron:

Veel misbruik in pleeggezinnen en tehuizen

Seksueel misbruik komt in de Nederlandse jeugdzorg 'schokkend vaak' voor. De kans dat een kind in een pleeggezin of tehuis wordt misbruikt is twee tot vier keer groter dan bij thuiswonende jongeren. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Leiden dat vandaag is gepresenteerd.

In instellingen was 23 procent slachtoffer van seksueel misbruik, in de pleegzorg 9 procent.

Jongeren met een lichte verstandelijke beperking die uit huis zijn geplaatst, zijn zelfs tot tien keer vaker slachtoffer. Pleegzorg blijkt voor deze groep overigens geen betere bescherming tegen misbruik te bieden dan een verblijf in een instelling.

'Verontrustend'
De Leidse onderzoekers noemen het 'verontrustend' dat seksueel misbruik van kwetsbare jongeren zo vaak voorkomt in de jeugdzorg. Ze pleiten ervoor dat opvang in een instelling alleen wordt ingezet als tijdelijke noodoplossing wanneer opvang in een pleeggezin niet mogelijk is.

Het onderzoek is gedaan in opdracht van de commissie-Samson. Die is bezig met een omvangrijk rapport over seksueel misbruik dat in oktober moet verschijnen. Volgens commissievoorzitter Rieke Samson bevestigt het nieuwe deelonderzoek eerdere bevindingen. 'Het beeld dat het gaat om ernstig en ook vaak langdurig misbruik is niet veranderd.'

Bron

maandag 14 mei 2012

Rechter spreekt astrologe vrij van oplichting voor 126.000 euro

Een astrologe is door de correctionele rechtbank van Namen vrijgesproken voor oplichting en misbruik van vertrouwen. De 65-jarige zienster werd vervolgd omdat ze met oplichting tussen 2005 en 2010 mensen in totaal 126.000 euro zou afhandig gemaakt hebben. De rechtbank vond de betichtingen niet bewezen.

Minstens vijf van haar klanten hadden zich burgerlijke partij gesteld. De "zienster" kwam hoofdzakelijk tussen bij paren met echtelijke problemen of mensen die een verloren liefde wilden terugvinden. Een gewone sessie kostte 50 euro. Haar specialiteit, zogenaamde 'occulte werken', kostte 1.500 euro.

Professionele pluimster
Op het proces verzekerde ze de voorzitter dat ze het principe 'no cure, no pay' na drie maanden hanteerde. Volgens de subsitituut-procureur was deze astrologe echter een professional in het pluimen van haar cliënten. "Ze buitte de zwakheid van de mensen uit om hen geld te laten storten door hen fantastische beloftes te doen". Hij had drie jaar cel gevorderd.

Te goeder trouw
Haar advocaat vroeg de vrijspraak, omdat de vrouw te goeder trouw handelde. "Zij heeft nooit wie dan ook willen oplichten. Bovendien wisten haar klanten waaraan ze begonnen. Wie niet gelooft in dit soort praktijken, gaat er niet naartoe", pleitte hij. De rechtbank volgde de argumentatie en sprak de vrouw vrij.

Bron

Zeppelin meet Nederlandse luchtkwaliteit

Een groep internationale wetenschappers, onder wie wetenschappers van de Universiteit Wageningen, TNO en het KNMI, vliegt vanaf morgen met een zeppelin over Nederland. Ze doen onderzoek naar de relatie tussen de luchtkwaliteit en het klimaat.

De zeppelin stijgt vandaag op vanuit de Duitse thuisbasis Friedrichshaven en vliegt over de Rijnvallei naar Rotterdam. Daar wordt het gevaarte dinsdagmiddag verwacht.

Doel van het onderzoek is onder meer zoeken naar maatregelen die een positieve uitwerking hebben op zowel de luchtkwaliteit als het klimaat. Normaal gesproken wordt de luchtkwaliteit gemeten dichtbij de grond of op een hoogte van 200 meter. De luchtlagen tussen de 200 en 2000 meter zijn echter ook belangrijk. Door een zeppelin te gebruiken, wordt nu ook op deze hoogte gemeten.

De resultaten dragen bij aan een groot Europees project waarin 26 partners uit 15 Europese landen samenwerken.

Bron

Niet meer dronken van alcohol dankzij pilletje

Wetenschappers, verbonden aan de Amerikaanse universiteit Yale, ontwikkelen een medicijn waarmee mensen minder snel dronken worden.

Uit eerste testresultaten blijkt dat inname van 'iomazenil' voor het drinken ervoor zorgt dat alcohol sneller afgebroken wordt. De onderzoekers van de universiteit van Yale willen echter geen pilletje op de markt brengen waarmee we gewoon meer kunnen drinken. Ze hopen dat het middeltje mensen met een drankprobleem kan helpen om van hun verslaving af te komen.

Vorig jaar hebben andere wetenschappers naloxone, ook een 'blijf nuchter-pil', op muizen uitgeprobeerd. Binnen nu en 18 maanden zou dit medicijn ook op proefpersonen worden uitgetest, schrijft The Daily Mail.

Natuurlijk nemen al deze middelen ook het plezier van alcohol weg. Britse onderzoekers zijn daarom op zoek naar stoffen die wel de effecten van alcohol intact houden, maar de kwalijke gevolgen (zoals schade aan de lever) uitschakelen.


Bron

Flinke sneeuwval in hoofdstad Bosnië

De Bosnische hoofdstad Sarajevo is, voor het eerst in 50 jaar in deze tijd van het jaar, bedekt met een laag sneeuw. In de hoofdstad en in de omgeving lag maandag ongeveer 9 centimeter sneeuw.

Sinds zaterdag zakte de temperatuur in recordtempo, van 28 graden Celsius naar 0,3 graden. Ook in het midden en oosten van Bosnië viel sneeuw. De komende dagen loopt de temperatuur in Bosnië weer fors op, tot boven 20 graden.

Boeren hebben er naar eigen zeggen flink van te lijden. Veel boomgaarden liggen er gehavend bij door de plotselinge kou. De laatste keer dat sneeuw in mei viel en bleef liggen, was in 1962. Ook in mei 2005 was er sneeuw in mei, maar dat bleef niet liggen.

Bron  zie foto

Gesprekken Griekenland nog vruchteloos

De Griekse president Karolos Papoulias heeft gisteren gesprekken gevoerd met verschillende partijen om te komen tot de vorming van een regering. Het overleg bleef vooralsnog zonder resultaat en gaat vandaag verder. Alexis Tsipras van de linkse partij Syriza weigert volgens de Griekse staatstelevisie echter om met de andere partijen verder te praten over een coalitie.

Syriza wijst de bezuinigingen af die Griekenland door het Internationaal Monetair Fonds en andere landen van de eurozone worden opgelegd in ruil voor financiële hulp. Daarmee boekte de partij grote winst tijdens de op 6 mei gehouden verkiezingen.

President Karolos Papoulias heeft vandaag de hele dag tussen de partijen bemiddeld, maar ziet volgens de leider van Democratisch Links Fotis Kouvelis vooralsnog geen mogelijkheden om een brede coalitie te formeren.Arts doodt kritische patiënten

Een Australische arts die tenminste twee van zijn patiënten doodde, die klaagden over zijn behandeling, gaat zijn baan verliezen.

Na 4 jaar van klachten en nadat een aantal collega's hem fysiek van de afdeling hadden verwijderd, wordt de man eindelijk ontslagen. 'Het was echt afschuwelijk', vertelt een collega. 'Hij was bereid om mensen te doden als zij twijfelden aan zijn kundigheid.'

De omstreden arts zorgde ervoor dat klachten over medische missers in de doofpot verdwenen. In twee gevallen legde hij zelfs patiënten definitief het zwijgen op. De Australische minister van Volksgezondheid, Lawrence Springborg, dringt erop aan dat de arts nooit meer zijn medische beroep mag uitoefenen.

Bron

Struikelende schoonmaakster trekt katheter uit penis patiënt

In Californië daagt een man een ziekenhuis voor de rechter, nadat een struikelende schoonmaakster in zijn kamer de katheter uit zijn geslachtsdeel trok. Hij eist nu een schadevergoeding voor de pijn die dat incident veroorzaakte.

Na het ongeval alarmeerde Gregory Harry de verpleegster in het South Coast Medical Center in Laguna Beach. Die diende hem pijnstillers toe en probeerde meerdere malen de katheter opnieuw in de penis van de man in te brengen. Toen dit telkens mislukte, werd uiteindelijk een uroloog opgetrommeld. Die kon de patiënt uit pijnlijke situatie verlossen.

Grove nalatigheid
Gregory Harry daagt het ziekenhuis nu voor de tweede keer voor de rechter, nadat zijn klacht in eerste instantie niet-ontvankelijk werd verklaard. Deze beslissing werd in hoger beroep ongedaan gemaakt, zodat de zaak nu ten gronde behandeld kan worden. De patiënt verwijt het ziekenhuis grove nalatigheid en onzorgvuldig gedrag. Hij eist een schadevergoeding voor de pijn die hij heeft geleden en de blijvende verwonding die hij heeft opgelopen.

Bron

Gas en licht worden veel duurder

Huishoudens gaan volgend jaar ongeveer 8 procent meer betalen voor elektriciteit en gas. Het gaat om 160 tot 170 euro per huishouden.

Dat meldt het AD vandaag. De krant schrijft de verhoging toe aan verschillende oorzaken.

Stijging van de gasprijs, per 1 juli, zorgt er al dit jaar voor dat huishoudens ruim 30 euro meer kwijt zijn. De stijging van het btw-tarief naar 21 procent, per 1 oktober, kost gemiddeld nog eens 35 euro extra.

Daar komen verschillende andere tariefstijgingen bij. Ook het aansluiten van verschillende nieuwe elektriciteitscentrales moet de netbeheerder Tennet doorberekenen aan de consument. De Consumentenbond waarschuwde er eerder al voor dat dat tot 40 euro extra per jaar met zich kan meebrengen.

Bron

zondag 13 mei 2012

Tientallen doden door hagelbui in China

Een hevige hagelbui heeft in het noorden van China het leven gekost aan zeker 40 mensen. Dat hebben de lokale autoriteiten vandaag bekendgemaakt.

Zeker 87 mensen moesten in ziekenhuizen worden opgenomen. Minstens 18 mensen worden nog vermist in de provincie Gansu, die vooral werd geteisterd door het noodweer. Ongeveer 30.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Huizen zijn ingestort en wegen zijn vernield.

Bron

Blinde wonderbaby verovert miljoenen harten op YouTube

'Mensen staarden zodra ik met mijn zoon naar buiten ging. Kinderen vroegen hun moeders wat er mis was met 'die baby'. Overal waar we kwamen, wezen ze naar hem.' Dat vertelt de 24-jarige Lacey Buchanan, moeder van zoontje Christian die geboren werd met een ernstige vorm van 'schisis', een aangeboren afwijking aan het gezicht. Nu heeft ze haar blinde wonderbaby voorgesteld op YouTube. Het hartverwarmende filmpje werd ondertussen al miljoenen keren bekeken.

Lacey vertelt aan de hand van kaartjes hoe ze met haar jeugdliefde trouwde, zwanger werd en het verschrikkelijke nieuws te horen kreeg over haar ongeboren zoon: artsen vertelden het pasgetrouwde stel uit Tennessee hoe hun zoon hoogstwaarschijnlijk gehandicapt ter wereld zou komen. 'Christians toestand was veel erger dan verwacht. Hij werd geboren met een hazenlipje, en kon zijn mond niet eens dicht doen. Maar het was veel erger dan dat: Christian werd zonder ogen geboren.'

Een abortus was voor de Buchanans, diepgelovige christenen, nooit een optie. Dokters gaven het baby'tje maar 15 procent kans om levend ter wereld te komen. Het kindje werd uiteindelijk in februari 2011 geboren. Toen Christian amper vier dagen oud was, onderging hij zijn eerste operatie, de eerste van een hele reeks ingrepen om zijn hazenlipje te corrigeren. Christian bracht vier weken door op de intensive care van het Vanderbilt Children's Hospital.