Translate

zaterdag 12 mei 2012

Schokkend: tienermoeder blijft huilende baby meppen

De wereld reageert geschokt op een video van zware kindermishandeling die zich als een lopend vuurtje via het internet verspreid heeft.


Een 18-jarige Maleisische tienermoeder slaat op de huiveringwekkende beelden herhaaldelijk haar baby van acht maanden die op een bed ligt: eerst keihard op het hoofdje met een kussen maar daarna ook met de blote hand.

De onwezenlijke marteling duurt zo'n vier minuten (zie video hieronder). Een vriendin die de schokkende scène filmde, bracht de bewijslast naar de politie en de moeder werd voor de schandalige mishandeling veroordeeld tot 1,5 jaar cel. Het arme babymeisje stelt het wonderwel heel goed en is opgevangen in een pleeggezin.

De beelden zijn niet bestemd voor gevoelige kijkers en/of moeders. Het is onduidelijk wat de jonge moeder bezielde om haar baby zo toe takelen. De gruwelijke mishandeling gebeurde in Petaling Jaya, een voorstad van de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.


Eland zet Oslo op stelten

Een eland moest deze namiddag neergeschoten worden nadat hij voor chaos had gezorgd in Oslo. Het dier verlamde eerst het verkeer op een snelweg vooraleer het het spoorwegverkeer in de Noorse hoofdstad blokkeerde, door een tunnel naar het centraal station in te lopen.

"De eland werd uiteindelijk doodgeschoten in de spoorwegtunnel", zei Tor Groettum van de politie. Het dier veroorzaakte vanaf 9.30 uur de stilstand van alle verkeer op de E18, de belangrijkste verkeersweg tussen Oslo en Zweden. "Hij wandelde in alle kalmte rond, maar een eland in het verkeer kan heel wat schade aanrichten", aldus Groettum.

Het dier liep dan de voornaamste spoorwegtunnel in richting centraal station, Oslo S, in het oosten van de stad en vervolgens in de richting van het station aan het nationaal theater.

Alle treinen in de richting en komend van de hoofdstad werden stilgelegd, de hele tijd die nodig was om de eland in het tunnelcomplex op te sporen. Hij werd kort voor de middag neergelegd

Bron

Meisje (4) opent portier en valt uit rijdende auto

Het is de nachtmerrie van elke ouder: een kind dat een autodeur opent weet te krijgen tijdens het rijden. Het gebeurde de vader van een 4-jarig Chinees meisje, uitgerekend op een druk kruispunt.

Het meisje was van de achterbank naar de passagierszetel geklauterd, waar ze erin slaagde het portier open te maken. De vader sprong uit hetzelfde portier om zijn dochter ter hulp te snellen. Het meisje liep slechts enkele kneuzingen op, de auto kwam een tiental meter verder tot stilstand tegen een boom.

Bron

'Hulpfront' claimt aanslagen Damascus

Extremisten van een duistere beweging hebben vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor de bloedige bomaanslagen van donderdag in Damascus waarbij zeker 55 doden vielen. Via een video op internet stelde al-Jabhat al-Nusra li ahl al-Sham (Front van Hulp ter Bescherming van het Volk van de Levant) dat de aanslagen zijn gepleegd uit wraak voor de beschieting van burgers door de troepen van president Bashar al-Assad. Er wordt ook melding gemaakt van bescherming van soennieten tegen alawieten.

Assad en veel topfiguren in leger en regering zijn alawieten, een vertakking van de sjiitische islam. Ongeveer 10 procent van de Syriërs is alawiet, 10 procent is christelijk en 77 procent hangt de soennitische islam aan. De rest zijn vooral Druzen die ook een geloof aanhangen dat afwijkt van de soennitische 'hoofdstroom'. In verscheidene delen van het land zou strijd zijn losgebarsten tussen bevolkingsgroepen.

Het is onduidelijk wie er achter het al-Nusra Front zit. Onder deze noemer zijn eerder aanslagen geclaimd. Sommige waarnemers zien een verband tussen dit front en strijders van al-Qaeda die mogelijk uit Irak komen. Terroristen van al-Qaeda beweren doorgaans soennitische beginselen na te streven.

Anderen beschuldigen de machthebbers in Damascus ervan doelbewust dit bloedvergieten te veroorzaken om de indruk te wekken dat Syrië moet kiezen tussen Assad en al-Qaeda.

Bron

Wereldrecord surfen op hoogste golf 'per ongeluk' gebroken

Guinness World Records heeft het nieuwe wereldrecord voor het surfen op de hoogste golf toegekend aan Garrett McNamara, die op Hawaii woont. McNamara (44) deed niet eens een recordpoging, maar kwam in november 'per ongeluk' voor de kust bij Nazare in Portugal op de golf terecht.

De golf was 24 meter hoog, 30 centimeter hoger dan het vorige record. McNamara had het geluk dat zijn tocht op de golf werd gefilmd en gefotografeerd. Aan de hand daarvan kon het comité dat de wereldrecords vastlegt bepalen of de golf inderdaad hoger was.

McNamara zei dat hij niet op zoek was naar het record. 'Ik hou gewoon heel erg van surfen.'
Bron

Begrafenis wordt feestje als dode nog blijkt te leven

De begrafenis van de 28-jarige ober Hamdi Hafez al-Nubi uit Egypte kreeg gisteren een onverwachte wending. De man werd, na een hartaanval op zijn werk, doodverklaard in het ziekenhuis. Zijn familie nam zijn lichaam mee naar huis voor de begrafenis.

Traditiegetrouw werd zijn lichaam gewassen en voorbereid voor de begrafenis, die gisteren stond gepland. Een dokter die langskwam om de overlijdensakte te tekenen, vond het vreemd dat het lichaam van de man nog altijd warm was. Als snel kon ze vast stellen dat de man nog leefde.

Zijn moeder viel flauw toen ze het goede nieuws hoorde. Binnen korte tijd lukte het de dokter om zowel de man als zijn moeder weer bij te brengen. Daarna vierden ze samen met de gasten die voor de begrafenis waren gekomen, een feestje.

Bron

vrijdag 11 mei 2012

NASA lanceert grootste Marsjeep ooit


De NASA heeft de grootste Marsjeep ooit gelanceerd vanop Cape Canaveral in Florida. Om 16.02 uur vertrok een Atlas-5 draagraket om de robotjeep Curiosity op zijn 570 miljoen km lang traject naar Mars te zetten.

De Curiosity moet in augustus 2012 landen in een krater bij de evenaar van Mars. De robot, "MSL" of Mars Science Laboratory in NASA-taal, zal 23 maanden in de Marsbodem zoeken naar organische materialen als basis voor leven. Daarvoor heeft het rijdende lab met een gewicht van 900 kilo tien instrumenten aan boord.

De Curiosity is een grotere en betere versie van de drie karretjes waarmee de Amerikanen eerder over Mars hebben gereden: de Sojourner uit 1997 en de Spirit en de Opportunity uit 2004. Zij hebben onder meer mineralen gevonden die alleen ontstaan onder invloed van water. Dat wijst erop dat er in het verre verleden water op Mars moet hebben gestroomd.

De Sovjet-Unie probeerde in 1971 twee verkenners naar Mars te sturen, maar beide pogingen mislukten. Europa wil in 2018 de verkenner ExoMars lanceren. (kve/belga)Bron
Lees ook: Marsverkenner Curiosity moet leven zoeken op Rode Planeet
Lees ook: NASA test marsjeep 'Curiosity' in Californische woestijn
Lees ook: Curiosity vindt tekenen van leven op Mars

Man vindt originele Picasso bij kringloopwinkel

In de Amerikaanse staat Ohio heeft een 46-jarige man uit Columbus bij de kringloopwinkel 14 dollar (10 euro) betaald voor een originele Picasso. Hij heeft de linoleumsnede doorverkocht aan een verzamelaar, die er 7.000 dollar (5.400 euro) voor overhad.

Zachary Bodish tikte de poster afgelopen maart op de kop. Hij zag meteen dat het geen nieuwe print was, en zocht online naar de herkomst. Op de affiche wordt reclame gemaakt voor een tentoonstelling.

Picasso
Kenners verzekerden hem dat de handtekening van Picasso in de rechterbenedenhoek van de kunstenaar zelf moest zijn. Bodish is werkloos, kon de opbrengst goed gebruiken en nam contact op met een verzamelaar die de linoleumsnede graag wilde kopen.

Gegeven is gegeven
De oorspronkelijke eigenaar van de affiche, een 72-jarige leraar Engels uit Columbus, heeft zich intussen ook gemeld. Hij gunt Bodish het geld van harte. "Ik heb het weggegeven, iemand anders heeft het gevonden. Hij zag er gelukkig meer in. Het is voor hem. Dat is het risico dat je neemt als je iets naar de kringloopwinkel brengt."

Bron

Griekenland: banken bereiden terugkeer van drachme voor

In alle stilte bereiden banken zich voor op een 'nieuwe' Griekse munt. Heel wat internationale banken hebben de drachme nooit van hun systemen gewist sinds Griekenland meer dan tien jaar geleden de euro invoerde. Met één druk op de knop kunnen ze de drachme terug verwerken indien een exit uit de eurozone voor de terugkeer van de oude nationale bankbiljetten en munten zou zorgen. Dat lijkt steeds dichterbij te komen, nu ook de derde formatieronde is mislukt.

Banken hebben van het eind van de Sovjetunie tot de introductie van de euro heel wat ervaring opgedaan in het voorbereiden van hun systemen op de verandering van munteenheden.

Al drie jaar voorbereid
Achter de schermen wordt de terugkeer naar de drachme al gepland sinds de schuldencrisis in 2009 in Griekenland zwaar toesloeg. Dat stelt Hartmut Grossman, de Amerikaanse topman van International Card Security, die samenwerkt met banken op Wall Street.

"Heel wat bedrijven, zowel in Europa als hier, onderzoeken dat al geruime tijd", verklaart Grossman, die er aan toevoegt dat de jongste politieke crisis in Griekenland de zaken ten top drijft.

"Maar alle financiële instellingen hebben daarover noodplannen klaar. Dat Griekenland de eurozone verlaat, is geen nieuw idee".

Gestemd tegen reddingsplan
De Europese Unie wil dat Griekenland bij de eenheidsmunt blijft, en opiniepeilingen tonen aan dat ook Grieken dat wensen. Maar afgelopen zondag stemden de Grieken voor partijen die zich kanten tegen het reddingsplan van de Europese Unie en het IMF, waardoor de toekomst van Griekenland als euroland meer dan ooit op de helling staat.

De verkiezingen toonden duidelijk aan dat de Grieken het hulpplan van de Europese Unie en het IMF, in ruil voor ingrijpende besparingsmaatregelen, niet zonder meer willen aanvaarden.

Van kwaad naar erger?
Dat hulppakket kwam er na heel wat gehakketak tussen banken en politici over een schuldreductie van 100 miljard euro. De overeenkomst verhinderde een catastrofe op de financiële markten door Griekenland toe te staan zijn verminderde schuld te blijven terugbetalen, maar de toekomstige problemen zouden wel eens erger kunnen zijn.


Peuter mag vliegtuig niet op omdat naam op terreurlijst zou staan

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue heeft op een vlucht van Fort Lauderdale naar Newark een anderhalf jaar oud meisje geweigerd "omdat haar naam stond op de lijst van verdachte mensen die niet mogen vliegen".

Het incident deed zich dinsdagavond voor. De ouders zeiden tegen de tv-zender ABC dat ze mogelijk werden geviseerd omdat ze uit het Midden-Oosten stammen en de vrouw gesluierd was.

JetBlue schreef het incident toe aan een computerfoutje. Het gezin mocht naderhand alsnog instappen, maar weigerde omdat het zich voor de gang van zaken geneerde.

De Amerikaanse transportveiligheidsdienst TSA zegt nu dat het meisje niet op de zogeheten 'no-fly list' voorkomt. Op die lijst staan duizenden namen van mensen die in verband worden gebracht met terroristische activiteiten.

Bron

donderdag 10 mei 2012

IJsgrot van 3 miljoen jaar oud te bezoeken in China

Een eeuwenoude ijsgrot bezoeken? Dat kan nu in de Chinese provincie Shanxi.

In het gebied Ningwu, in de stad Xinzhou om precies te zijn, is het ijs te bewonderen.

Volgens het Chinese televisiestation CCTV zijn de grotten meer dan 3 miljoen jaar oud. Een lichtspektakel met veel kleuren maken de ijspegels tot een aantrekkelijke toeristische attractie.

Bron   bekijk de foto's

Kunstfoto's ontketenen klopjacht door Interpol

De conceptuele Oostenrijkese kunstenares Sigrid Fleckseder liet foto's van zichzelf nemen, waarbij ze poseerde als 'lijk'.Maar medewerkers van de fotodienst waar ze haar foto's liet printen tipten de politie. En al snel werd Interpol ingeschakeld om een klopjacht op te zetten naar de vermeende moordenaar.

Sigrid Fleckseder en haar partner Christian Thomas maakten de foto's waarop Sigrid met gescheurde kleren of in ondergoed op treinsporen en in een bos ligt. De beelden kaderen in een kunstproject met als titel 'De Vier Seizoenen van de Dood'.

'Wilt u deze eens printen?'
Toen ze de geheugenstick in een elektronicawinkel in Wenen achterliet om de beelden te laten printen, stuurde de bedrijfsleider de stick naar het hoofdkantoor in Duitsland. Daar werd Interpol er bij gehaald.

Moordrecherche
Sigrid besefte pas dat er een internationaal onderzoek liep toen de politie aan haar deur stond. Ze had immers haar adres gegeven om de foto's te laten opsturen. 'Ik weet niet wie het meest verrast was: ik omdat de moordrecherche aan mijn deur stond, of de speurders die zagen dat ik gewoon in leven was. Het spijt ons dat we zoveel ophef hebben veroorzaakt.'

Bron zie foto

Pastor hongert zichzelf dood voor herrijzenis

Een Zuid-Koreaanse pastor heeft zichzelf doodgehongerd in de overtuiging dat hij 3 dagen later zou herrijzen. De man stopte op 9 april met eten en stierf 9 dagen later. Dat heeft de politie in Zuid-Korea vandaag gemeld.

Ondanks de overtuiging van de pastor keerde hij niet terug op aarde. Zijn vrouw wachtte tevergeefs. Na drie dagen besloot ze alsnog zijn stoffelijk overschot naar een ziekenhuis te brengen. Ze is opgepakt op verdenking van nalatigheid.

Volgens de Bijbel stierf Jezus Christus op Goede Vrijdag aan het kruis. Drie dagen later zou Hij zijn opgestaan uit de dood. Dat wordt gevierd op Pasen.

Bron

Hond sleurt baasje voor aanstormende trein weg

Een 8-jaar oude pitbull heeft met gevaar voor eigen leven haar baasje voor de wielen van een aanstormende trein weggesleept. Haar baasje was flauwgevallen tijdens het oversteken van een spoorlijn in Shirley, Massachusetts.

Pitbull Lilly aarzelde geen moment en trok de bewusteloze vrouw uit de gevarenzone, maar werd ongelukkigerwijs zelf wel geraakt door de tegemoetkomende goederentrein.

De vrouw bleef ongedeerd, maar de arme hond had een gebroken bekken opgelopen. Een van haar poten was zodanig toegetakeld, dat amputatie uiteindelijk de enige optie was. 'We hebben altijd geweten dat ze een speciale hond is ,' zei de zoon van de vrouw, David Lanteigne.


Bron

Baby viel niet van boord ferry

De Britse politie gelooft niet langer dat er baby van een ferry gevallen is voor de kust van Belfast. Een zoekactie die al sinds gisteravond aan de gang was, is stopgezet.

Lang werd gedacht dat het kind, samen met zijn moeder, overboord van de Stena-ferry, die van het Schotse Cairnryan naar Belfast voer, geslagen was. De vrouw kon al na een kwartier uit het water gehaald worden. Zij is nu stabiel. Hoe de vrouw in het ijskoude water is terechtgekomen, is nog steeds niet duidelijk.

'De toestand van de vrouw is al met al goed. Ze was wel onderkoeld toen we ze na een kwartier konden redden', klonk het bij de hulpdiensten. De zoekactie naar de baby werd uiteindelijk afgeblazen nadat de politie de vrouw en haar familie had kunnen ondervragen.

Bron

woensdag 9 mei 2012

Mysterieus wezen diep in oceaan op video vastgelegd

Diep in de oceaan heeft een onderwatercamera een mysterieus wezen gefilmd. Wetenschappers kunnen voorlopig niet zeggen wat we op de beelden zien. Speculaties variëren van een soort kwal tot de restanten van een walvisplacenta.

Op het eerste gezicht zou een kwal de meeste logische verklaring zijn, maar het wezen op de video zou organen en eigenschappen hebben die nog nooit gezien werden bij een kwallensoort.

Het zou ook de placenta van een walvis kunnen zijn, maar dat verklaart de rare vormen op de huid weer niet. Als het een kwal is, zou het mogelijk om een Stygiomedusa Gigantea kunnen gaan. Deze soort kan tot zes meter groot worden en werd de afgelopen 110 jaar maar 114 keer gezien. De kennis over deze kwallensoort is daarom maar zeer beperkt aanwezig.

Een andere suggestie is dat het wezen niet meer dan een visnet is, maar het lijkt toch uit zichzelf te bewegen. Maar ook de plaats waar dit gefilmd is, blijft een mysterie. Het filmpje werd eind april op YouTube geplaatst, maar de maker gaf geen details prijs over de bizarre opname.
Bron
Lees ook: Experts geven uitsluitsel over mysterieus wezen in oceaan

Groningse studenten dupe in grote fraudezaak

De vier bewoners van een studentenhuis in Groningen hebben ongevraagd en jaren onwetend een rol gespeeld in een grote fraudezaak die 5 jaar heeft geduurd. Op hun adres waren meer dan 20 vennootschappen en stichtingen gevestigd.

Die dienden als dekmantel voor wat sinds vorige week bekend is als de kappersfraude, schrijft Dagblad van het Noorden.

De strop voor de Belastingdienst, het UWV en enkele personeelsleden bedraagt zeker honderdduizenden en misschien wel miljoenen euro's. Justitie en Belastingdienst maakten met de arrestatie van twee hoofdverdachten een einde aan de oplichting, witwasserij en valsheid in geschrifte. Geld, auto's en administratie zijn inmiddels in beslag genomen.

Bron

'Maddie McCann gezien op camping met Duits gezin'

Britse rechercheurs onderzoeken nieuwe aanwijzingen die de afgelopen dagen binnen zijn gekomen naar aanleiding van de op 3 mei 2007 verdwenen Madeleine McCann. Zo zag een getuige drie dagen na haar verdwijning een blond meisje dat veel op Maddie leek op een camping. Het versufte meisje zou niet passen bij de Duitse familie waar ze mee verbleef.

De polite heeft achterhaald dat de familie die met een caravan haar vakantie doorbracht in Portugal, bijbetaalde voor een extra kind op de dag van aankomst. Vakantieganger Karen Sisson zag het meisje op de Cabopino camping, gelegen op een paar uur van de plek waar Maddie verdween, en alarmeerde de politie. Die laatste sloeg niet aan toen de vrouw destijds haar zorgen uitte.

Dezelfde kleren
Het meisje droeg een roze T-shirt, een korte broek en een beige hoedje en zou afwezig over zijn gekomen. Volgens Sisson paste ze niet goed bij het Duitse koppel en hun twee peuters met krullen. 'Ze leek vervreemd van de familie en zag er heel anders uit. Het was echt opvallend.' Haar verdenkingen werden sterker toen het meisje de volgende dag dezelfde kleren droeg.'Seriemoordenaar Jack the Ripper was een vrouw'

De meest beruchte én bekende seriemoordenaar van Groot-Brittanië, Jack the Ripper, was geen man maar een vrouw en kan daarom beter Jacqueline the Ripper worden genoemd. Dat staat in het nieuw verschenen boek 'Jack the Ripper: The Hand of a Woman' geschreven door oud-advocaat John Morris (62).

Volgens Morris is Lizzie Williams de echte seriemoordenaar. Lizzie was de vrouw van de koninklijke arts Sir John Williams, die door veel historici wordt gezien als hoofdverdachte voor de vijf moorden op prostituees.Het motief van Lizzie Williams zou jaloezie zijn. Ze kon zelf namelijk geen kinderen krijgen en vermoordde daarom andere vrouwen door hun baarmoeder uit hun lichaam te snijden.

Maar er zijn volgens Morris meer feiten die erop wijzen dat Jack the Ripper een vrouw was. Zo is geen van de gedode prostituees seksueel misbruikt en werden de persoonlijke spullen van één van hen, Annie Chapman, op een 'vrouwelijke manier' rond haar voeten gelegd.

Bewijs genegeerd
De theorieën van Morris worden door Ripper-deskundigen niet met enthousiasme ontvangen, maar volgens de schrijver van het boek 'is er absoluut geen twijfel: Jack the Ripper was een vrouw'. In de Birmingham Mail vertelt Morris dat iedereen gelooft 'dat de moordenaar een man is, omdat het bewijsmateriaal dat wijst op een vrouw altijd is genegeerd'.

Identiteit onbekend
Jack the Ripper is de naam die gegeven is aan de seriemoordenaar die in 1888 in Londen vijf prostituees verminkte en vermoordde. De naam stond onder een brief van van iemand die claimde de moordenaar te zijn en die details kende die alleen de moordenaar kon weten. De ware identiteit van Jack the Ripper is echter altijd onbekend gebleven.

Bron

'Vrouwelijke pyromaan mogelijk erg mannelijk'

Als de 39-jarige vrouw uit Emmen die gisteren is aangehouden inderdaad een echte pyromaan 'volgens het boekje' is, is er alle aanleiding om haar nader te onderzoeken op haar hormoonhuishouding. Mogelijk heeft ze dan een opvallend hoge testosteronspiegel, waardoor haar gedrag meer mannelijk dan vrouwelijk is.


Dat veronderstelt forensisch psycholoog Ernst Ameling, deskundige op het gebied van pyromanie. Hij beantwoordt hieronder enkele vragen over pyromanie.

Wat is een echte pyromaan? '
Dat is in meer dan 98 procent van de gevallen een man tussen de 18 en 35 jaar. Een beetje zielig type met een enorme behoefte aan aandacht. Er zijn internationaal maar heel enkele gevallen bekend van vrouwelijke pyromanen.'

Is de vrouw uit Emmen zo'n uitzondering?
'Dat weten we niet, want eerst moet worden vastgesteld of ze al die boerderijen inderdaad in brand heeft gestoken. En dan is haar motief van belang. Misschien deed ze dat wel voor het verzekeringsgeld, om iemand te vermoorden of dwars te zitten of uit wraak. Of ze is wat ik noem een acute borderliner, die in een impuls ineens brand sticht. Dat is een aandachtsstoornis.'

Is er verschil tussen een brandstichter en een pyromaan?
'Een brandstichter heeft bijna altijd een onbewust motief dat meestal een oorsprong vindt in de jeugd. Vaak is het brandstichten niet de eerste verkeerde daad die iemand begaat. Een pyromaan heeft een onbedwingbare neiging, een echte fascinatie met vuur. Dat de vrouw uit Emmen zelf contact zocht met de politie omdat ze informatie over de branden zou hebben, is trouwens wel ook typisch voor een pyromaan.'


dinsdag 8 mei 2012

Dikste man toch op dieet: van 20.000 naar 1.500 calorieën

De Brit Keith Martin werd in februari dit jaar uitgeroepen tot de dikste man ter wereld: hij woog toen 358 kilo. In eerste instantie kondigde hij na de dubieuze titel aan niet van plan te zijn om af te vallen. Maar nadat de dokters hem erop wezen dat hij vermoedelijk niet ouder dan 50 zou worden, besloot Keith, nu 368 kilo, toch te gaan vermageren.


Tot voor kort sloeg de kolos op een doordeweekse dag acht hotdogs, vier sneetjes wit brood, chocoladerepen, cakejes, koeken, een superpak friet, gebraden vlees, zestien worsten en liters cola en koffie naar binnen. In plaats van de dagelijkse 20.000 calorieën moet hij het vanaf nu doen met 1.500 calorieën per dag.

Oorzaak
De 42-jarige Engelsman is met zijn 1.80 meter in omvang, breder dan hij lang is: 1.75 meter. Martin is al lange tijd bedlegerig en heeft dagelijks vier verzorgers nodig. Het huis is hij al lange tijd niet uitgeweest.

De schuld voor zijn obesitas legt Martin bij het overlijden van zijn moeder. 'Toen ik mijn moeder verloor op mijn zestiende, liet ik me gaan. Ik at alles wat ik maar kon vinden. Het is mijn eigen fout', weet Keith, die al 20 jaar geen vriendin meer heeft gehad en niet meer in zijn kleren past.

Hond uitlaten
'Ik zou graag weer zo slank zijn als ik mijn jeugd was,' laat hij weten aan de Daily Mail. 'Ik wil kunnen zitten in een stoel met een normale maat. Ik ben vastbesloten om dit gewicht er af te krijgen. Blij zijn zonder dat ik daar eten voor nodig heb, is wat ik wil. Dan kan ik mijn border collie Cheyanne uitlaten, waar ze maar heen wilt.'

Bron  zie foto

Vijf meiden stortten naar beneden bij wassen van hoge ramen in Singapore

De Indonesische ambassade in Singapore eist een verbod op het wassen van ramen in hoge gebouwen. Dit jaar maakten al vijf meiden een dodelijke val. Ongeveer de helft van het schoonmaakpersoneel in de megastad is van Indonesische afkomst.

Indonesië vraagt dat er een clausule in de contracten van schoonmaaksters wordt opgenomen, zodat ze een verbod krijgen om ramen in wolkenkrabbers schoon te maken. "We waarschuwen voor werkgevers die hen gevaarlijk werk laten uitvoeren", zegt Sukmo Yuwono, raadgever van de Indonesische ambassade. "Dit zijn mensen die zonder reden sterven."

Singapore ligt als één van de nieuwere wereldsteden onder vuur voor de werkomstandigheden van buitenlandse meiden. Eén op vijf moet full-time bij een gezin wonen. De regering eiste vorige maand dat ze zeker één dag per week vrij zouden krijgen. Een werkgever kreeg vorige maand een boete van een kleine 3.000 euro, nadat zijn meid uit een raam was gevallen. Ze stond op een stoel om de venster op de vijfde verdieping te wassen.

Sinds het begin van dit jaar zijn al acht meiden in Singapore om het leven gekomen, waarvan vijf tijdens het wassen van ramen.

Bron zie foto

Dubai verbaast opnieuw met verbluffend hotel onder water

In Dubai mag het altijd wat groter en spectaculairder zijn. Nadat het emiraat de wereld al eerder verbaasde met de hoogste toren Burj Khalifa, wil men nu een hotel bouwen dat deels onder water staat en lijkt te zijn weggeplukt uit een sciencefictionfilm.

De architecten van het 'Water Discus Hotel' in de vorm van vliegende schotels schuwen een hoge dosis extravangantie duidelijk niet. De schotels reiken tot tien meter onder water en bevatten 21 gastenkamers, een duikcentrum en een bar.

Hotelgasten kunnen naar verluidt vanuit hun kamer onderwaterfoto's maken met speciale diepzeevoertuigjes, wat alvast erg bijzonder lijkt en de nodige nieuwsgierigheid wekt. De technologie wordt aangeleverd door 'Deep Ocean Technology', een bedrijf dat mensen op een toegankelijke manier de onderwaterwereld wil laten ontdekken.

Bron  zie foto

VS: Aanslag al-Qaeda op vliegtuig verijdeld

De Verenigde Staten zeggen een zelfmoordaanslag op een passagiersvliegtuig te hebben verijdeld. Terreurnetwerk al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland wilde een bom aan boord van een toestel laten ontploffen. Dat is gisteren in Washington bekendgemaakt.

President Barack Obama werd in april van de terreurplannen op de hoogte gebracht. Hij heeft de veiligheidsdiensten toen opdracht gegeven 'de noodzakelijke stappen te nemen om te beschermen tegen een dergelijke aanval', verklaarde de Nationale Veiligheidsraad.

Volgens het orgaan, dat Obama adviseert, was er geen gevaar voor het publiek. Volgens diverse Amerikaanse media had de zelfmoordenaar nog geen doel uitgekozen of vliegtickets gekocht. De geheime dienst CIA heeft naar verluidt de bom onderschept. Het is niet bekend of de terrorist nog leeft. De daders zouden mogelijk een onderbroekbom hebben willen gebruiken.

In 2009 probeerde een al-Qaedaterrorist een bom in zijn ondergoed te laten ontploffen tijdens een vlucht van Schiphol naar Detroit. Hij kon worden overmeesterd door de Nederlander Jasper Schuringa.

Geslaagde operatie
Afgelopen zondag werd de militair leider van al-Qaeda in Jemen, Fahd al-Qasaa, gedood door een aanval met een onbemand Amerikaans vliegtuigje. Het is niet duidelijk of met die geslaagde operatie de aanslag is verijdeld

Bron

Sander V. weet niets meer van gruwelmoord op Milly

Sander V. kan zich nog altijd nauwelijks iets herinneren van de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele uit Dordrecht. Wat hij in maart 2010 allemaal met haar heeft gedaan en vooral wat zij heeft gezegd en hoe ze op hem reageerde, kan hij niet meer vertellen.

Dit bleek vandaag bij het gerechtshof in Den Haag dat de hoger-beroepszaak tegen de ex-politieman behandelt.

Rechter onwel
Het hoger beroep over de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele werd vandaag onderbroken omdat een van de rechters onwel is geworden. Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat het beter is om de zaak tegen ex-politieman Sander V. op een ander tijdstip voort te zetten. Het is niet bekend gemaakt wat de rechter precies heeft.

Een van de drie rechters die de zaak behandelen, zakte vanmiddag even weg. Het leek alsof ze korte tijd buiten bewustzijn was. Ze kon nog wel zelf de rechtszaal verlaten, maar er is toch een ambulance voor haar gebeld.

Gaten in geheugen
V., een buurman van Milly, is door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf en tbs. Ook toen zei hij dat hij gaten in zijn geheugen had. Het Openbaar Ministerie (OM) vindt de straf van de rechtbank te laag. V. vindt het niet terecht dat hij is veroordeeld voor moord, dat moet volgens hem doodslag zijn. Ook wil hij van de tbs af.


maandag 7 mei 2012

'Octomom' buigt dan toch voor pornoaanbod

Nooit zou ze zichzelf verlagen tot porno, had ze nochtans gezworen. Maar kijk: nood breekt blijkbaar wet voor Nadya Suleman, beter bekend als 'Octomom'. Om de eindjes aan elkaar te knopen, zal de veelbesproken moeder van veertien kinderen nu toch haar fijne vleeswaren tonen. Opvallend: bronstige geïnteresseerden zullen het moeten stellen met een solovertoning. Kijken mag, aankomen dus nog steeds niet.

De 36-jarige zwartharige trok voor de opnames naar een villa in San Fernando Valley, aan de rand van Los Angeles. Uit foto's die daar genomen werden, valt af te leiden dat Nadya zich in het begin allerminst op haar gemak voelde. Ze leek zelfs gechoqueerd toen producers haar op een groot scherm naar pornofilms lieten kijken, maar een gesprekje met de hoofdrolspeelsters bracht soelaas.

Vervolgens was het haar beurt: verschillende outfits passeerden de revue, zoals een bruine hotpants, een zwart nachtjaponnetje met diepe inkijk en verleidelijke hakken. Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor enkele plaatjes.

"Ze was een natuurtalent, ze zag er geweldig uit", aldus een bron aan TMZ. Volgende week wordt de rest van de 'natuurdocumentaire' ingeblikt. Met het geld wil Sulemon naar verluidt een ruime en veilige woonst kopen, waar ze zich kan verbergen voor de buitenwereld.

De moeder van de achtling vroeg vorige week het faillissement aan. Veel keuze had ze uiteraard niet, met een schuldenberg die rond de 750.000 euro geschat wordt. Hoeveel ze voor deze pornoprestatie zal incasseren, blijft een groot vraagteken. "Maar het is zeker een pak meer dan de 7.500 euro die ze kreeg voor haar topless foto's", klinkt het.

Tot nu toe legde Suleman dit soort aanbiedingen altijd naast zich neer, maar nu is het veertje gebroken. "Als de kans zich voordoet, moet ik mijn woorden wel intrekken", verklaarde ze recent nog. "Het enige wat telt, is immers dat ik voor mijn familie kan zorgen. Als het goed betaald wordt en me in staat stelt om te verhuizen, zal ik er op ingaan."

Suleman was al meer dan een jaar niet meer in staat om de huur te betalen. Normaal gezien had haar huidige woonst in La Habra vorige week al onder de hamer moeten gaan, maar door het faillissement kreeg ze nog een week respijt. Die extra deadline zit er nu ook op, dus moest ze wel met een 'creatieve' oplossing voor de dag komen.

Bron  Bekijk de foto's
Lees ook: Naast pornoactrice is Octomom nu ook stripper
Lees ook: Octomom gaat porno: de eerste beelden

Aantal probleemdrinkers van 55+ groeit explosief

Het aantal 55-plussers dat verslaafd raakt aan alcohol neemt snel toe. Verslavingsinstellingen zetten hulpprogramma's op voor de groeiende groep 'drankouderen'. 'De babyboomers hebben nu tijd en geld en zijn drank gewend. Dat gaat mis,' zegt Dick van Etten van Verslavingscentrum Maliebaan in Utrecht.

Instellingen in het hele land werken aan nieuwe voorlichtings- en hulpprogramma's om verslaafde senioren te helpen. 'Het gaat in 90 procent van de gevallen om alcohol,' zegt Van Etten in het AD van vandaag.

Bij zijn eigen instelling waren op 1 april van dit jaar 642 drinkende ouderen in behandeling. Landelijk, zegt Van Etten, zijn het er al gauw 10.000. 'Een topje van de ijsberg, want dit zijn alleen de mensen die al om hulp vrágen.' De afgelopen tien jaar is het aantal 55-plussers met een alcoholprobleem bijna verdubbeld.
`
Bron

Huidkanker zelf ontdekken via app

De mobiele telefoon wordt steeds vaker een aanvulling op de dokter. Vanaf nu is het zelfs mogelijk om via een speciale app op je smartphone huidkanker op te sporen.

Met de app 'Huidmonitor' kunnen mensen met een smartphone moedervlekken controleren op kwaadaardigheid door er een foto van te nemen en deze te vergelijken met voorbeeldfoto's. 'Dat is belangrijk want zo herken je op tijd een verdachte moedervlek die mogelijk kwaadaardig is', aldus Stichting Melanoom op haar website.

Door je moedervlekken met regelmaat te fotograferen, word je je bewust van verandering. Een belangrijk waarschuwingssignaal, aldus de stichting.

Als de vlek is veranderd moet de huisarts worden ingeschakeld. Die kan dan beoordelen of het een onschuldige moedervlek, een melanoom, of iets anders is.

Bron   bekijk de foto van de app
Lees ook: De pil die huidkanker helpt voorkomen?

Patiënt vat vlam tijdens operatie

De 52-jarige Enrique Ruiz werd opgenomen voor een tracheotomie in het Lincoln ziekenhuis in New York. Tijdens de operatie zette het hoofd van de chirurgie-afdeling hem per ongeluk 'in brand'. Ondanks tweedegraadsverbrandingen in Ruiz' nek en borst, werd er geen melding van gemaakt in zijn medisch dossier.

Tijdens de tracheotomie (een operatie waarbij een opening in de voorzijde van de luchtpijp wordt gemaakt, middels een snede in de huid in het midden van de hals, red.) zou de elektronische scalpel van chirurg Jay Yelon te dicht in de buurt van de zuurstoftoevoer zijn gekomen. Hierdoor ontstond een 'kleine explosie', laten bronnen binnen het ziekenhuis weten aan de New York Post.

Voordat het vuur gedoofd kon worden liep patiënt Ruiz tweedegraads-brandwonden op aan zijn nek en borst. Toen hij bijkwam van zijn verdoving, verkeerde hij in gruwelijke pijn. 'Het voelt alsof mijn borst brand,' zei hij tegen zijn broer.

De operatie vond plaats op 19 april. In het medisch dossier is het incident niet opgenomen. Dr. Yelon stelt dat de vlammen werden gedoofd, 'zonder de patiënt in gevaar te brengen'. Omdat er geen melding is gemaakt bij de juiste instanties, wordt de zaak momenteel onderzocht.

Bron

Vrouw ziet op Skype hoe echtgenoot wordt gedood

De vrouw van een Amerikaanse militair die als ziekenverzorger was gelegerd in het Afghaanse Tarin Kowt, blijkt vorige week via Skype getuige te zijn geweest van de moord op haar echtgenoot. Dat hebben de nabestaanden van de militair, Bruce Kevin Clark, gisteren bekendgemaakt.

Zonder ook maar enig voorteken te hebben gegeven, viel de 43-jarige Clark op 30 april voorover terwijl hij voor de webcam in zijn Afghaanse verblijf met zijn vrouw zat te praten. Zijn lichaam verdween uit beeld en zijn echtgenote zag een kogelgat in de kast waarvoor hij had gezeten.

De webcam bleef openstaan terwijl Clarks echtgenote zijn collega's in Afghanistan probeerde te alarmeren. Pas na twee uur konden twee Amerikaanse militairen de woning bereiken, waar ze constateerden dat Clark inderdaad was gedood.

Kogelgat
Intussen hadden enkele in de VS gelegerde collega's zich naar het huis van Clarks echtgenote begeven, waar ze via het computerscherm alleen maar konden vaststellen dat het gat in de kastdeur inderdaad een kogelgat moest zijn.

De toedracht van het incident is nog onduidelijk. Er is geen dader aangehouden. Het lichaam van Clark is intussen naar de VS gerepatrieerd. Naast zijn vrouw laat hij twee dochters na van 3 en 9 jaar.

Bron
Lees ook: Vrouw via Skype getuige van zelfmoord partner
Lees ook: Geen kogel in lichaam militair die tijdens Skypen overleed

'Ik veranderde zonder operatie van jongen in meisje'

De Britse tiener Ryan McKenna verandert door een hormonale stoornis vanzelf van een jongen in een meisje. Ze noemt zichzelf 'een heteroseksueel meisje in het lichaam van een jongen.'

Ouders John en Julie merkten al toen hun zoon nog maar zes maanden oud was dat hij anders was. Ze ontdekten kleine knobbeltjes aan de borstkas van Ryan en gingen met hem naar de dokter. Die stelde vast dat de jongen erg veel van het vrouwelijke hormoon oestrogeen in zijn bloed had, maar hij dacht dat Ryan dit wel zou ontgroeien. Toen hij 18 jaar werd, begon de identiteitscrisis van de jongen echter pas echt.

Vrouwelijke vormen
De jongen voelde zich in de lagere school al anders en speelde meer met meisjes dan met jongens. 'Ik zat altijd bij meisjes, we praatten over borsten en giechelden samen. Toen mijn vrouwelijke klasgenootjes plots borsten en heupen kregen, gebeurde bij mij net hetzelfde en toen vielen alle puzzelstukjes op hun plaats.'

De 19-jarige man leeft nu als vrouw en zegt dat een stoornis in zijn hormonale huishouding hier de oorzaak van is. Ryan: 'Mijn transformatie was schitterend: ik was lang een roodharig jongetje en plots kreeg ik vrouwelijke rondingen. Ik heb geen gezichtsbeharing en geen adamsappel. Mijn achterwerk en stem zijn erg vrouwelijk en ik heb een zandloperfiguur. Als kind was ik teleurgesteld dat ik geen meisje was, maar ik had nooit verwacht vanzelf een vrouw te worden.

'Mensen dachten dat ik homoseksueel was, maar dat was het niet alleen. Ik ben een heteroseksueel meisje in het lichaam van een jongen. Nu ben ik een vrouw en ik was nog nooit zo gelukkig.'

Bron

Zuid-Korea zoekt naar pillen van mensenvlees

Zuid-Koreaanse grensbewakers verscherpen de controle op de smokkel van pillen van mensenvlees. De pillen komen uit China en zijn gemaakt van dode kinderen en baby's. Mannen kopen de pillen omdat ze denken dat ze de seksuele prestaties verbeteren. Maar experts waarschuwen dat ze juist de gezondheid kunnen schaden, omdat ze vol zitten met bacteriën.

In augustus zijn de eerste exemplaren van deze pillen ontdekt. Tot dusver voorkwamen de grensbewakers 35 pogingen om totaal 17.451 van deze pillen het land in te smokkelen. De pillen waren verstopt in koffers en in post, meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vandaag.

Bron

zondag 6 mei 2012

Gestolen schilderijen (met waarde van 10 miljoen) gevonden op parkeerplaats

Vier gestolen waardevolle schilderijen zijn teruggevonden op een parkeerplaats in Ajaccio op het Franse eiland Corsica, nadat de politie telefonisch een anonieme tip had binnengekregen. Dat maakte de politie vandaag bekend.

Een van de werken is van de hand van de 17e-eeuwse Franse schilder Nicolas Poussin. De andere drie schilderijen zijn gemaakt door Italiaanse meesters uit de 14e, 15e en 16e eeuw. De kunststukken hebben naar schatting een totale waarde van 10 miljoen euro en werden februari vorig jaar uit het museum Fesch op het eiland gestolen.

De schilderijen lagen op de grond en een van de schilderijen was verpakt in een vuilniszak. De werken verkeren volgens de politie in goede staat.

Bron

Nederlandse koperdieven zetten kelders onder water

De kelders onder zeven woningen in het Nederlands-Limburgse Eygelshoven (Kerkrade) zijn nagenoeg volledig onder water komen te staan nadat koperdieven de waterleidingen hadden gestolen. De brandweer moest er aan te pas komen om de kelders leeg te pompen, nadat eerst de watertoevoer was afgesloten. Dat maakte de politie bekend.

Wanneer de dieven de waterleiding gesloopt hebben, is niet duidelijk. Waarschijnlijk gebeurde dat al enkele dagen geleden, gezien de hoge waterstand. Het gaat om zogenaamde antikraakwoningen die op de nominatie staan gesloopt te worden. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Bron

Toerist blijft foto's nemen terwijl cheeta's zijn vrouw aan het verscheuren zijn

De 60-jarige Britse toeriste Violet D'Mello mag blij zijn dat ze nog leeft na een gruwelijke aanval door enkele cheeta's in een safaripark. Nog opmerkelijker dan haar miraculeuze overleving, was het gedrag van haar man. Terwijl de bloeddorstige roofdieren zijn vrouw aan het verscheuren zijn, gaat de 64-jarige Archie gretig door met foto's nemen. Die foto's verspreiden zich nu als een lopend vuurtje over de wereld en de man krijgt er begrijpelijkerwijze flink van langs. Zelf neemt de man de veiligheid van het dierenpark op de korrel en dat is natuurlijk ook niet onterecht.

 In het begin ging alles nog goed voor Violet D'Mello.  Plots vielen de cheeta's aan.
Ik wist echt niet hoe ik uit die uiterst benarde toestand zou kunnen ontsnappen. Iets in mij zei dat ik me voor dood moest houden. Geen vin meer verroeren.
Violet D'Mello


Ik was foto's aan het nemen en besefte te laat dat mijn vrouw aangevallen werd. Eigenlijk kon ik ook niks doen om haar te beschermen. Ze hadden haar nooit bij die cheeta's mogen laten.
Archie D'Mello

Violet D'Mello was samen met haar man een safaripark in Zuid-Afrika aan het bezoeken tijdens een reis voor haar zestigste verjaardag. In het private dierenpark Kragga Kamma kan je tegen betaling van een zestal euro enkele tam gewaande cheeta's knuffelen. Het levert normaal gesproken schattige vakantiekiekjes op, maar voor de Britse toeriste had het fataal kunnen aflopen.

Meisje gebeten
Eerst loopt alles zoals gepland. Violet aait de cheeta's en zegt dat hun vacht zo zacht aanvoelt. Dan loopt het echter grondig mis. Eerst haalt een van de cheeta's uit naar de achtjarige Camryn Malan. Het leverde het kind een bijtwonde in het been op, maar dat was nog niks vergeleken bij wat zou volgen. Het was wel een teken dat de roofdieren allesbehalve tam waren. Violet probeerde het zevenjarige broertje van het meisje nog te troosten door te zeggen dat hij niet zo bruusk mocht weglopen, want dat de dieren dan juist schrikken. De twee cheeta's hadden dat duidelijk niet zo begrepen en vielen Violet aan. De roofdieren wierpen haar tegen de grond. Ze begonnen in haar benen en hoofd te bijten tijdens de weerzinwekkende aanval. Andere toeristen probeerden de cheeta's af te leiden. En haar man? Die bleef ijzig kalm foto's nemen terwijl zijn vrouw bloedend voor haar leven vocht.

Voor dood blijven liggen
Violet D'Mello, moeder van twee kinderen, is blij dat ze haar hachelijke avontuur nog kan navertellen. "Ik zou nooit gedacht hebben dat de cheeta's ook een volwassene zouden aanvallen, maar plots lag ik op de grond met een cheeta op mijn lijf", zegt Violet in de Daily Mail. "Het beest begon me zwaar te krabben en te bijten. Toen merkte ik dat de andere cheeta ook toesloeg en in mijn nek beet. Ik schreeuwde het uit en wilde mijn nek beschermen met mijn handen. Dat hielp niet en ik werd meermaals in mijn benen gebeten. Ook in mijn zij, nabij mijn nieren, werd ik zwaar geraakt. Alle toeristen rond mij waren ook aan het schreeuwen. Ik wist echt niet hoe ik uit die uiterst benarde toestand zou kunnen ontsnappen. Iets in mij zei dat ik me voor dood moest houden. Geen vin meer verroeren. Gelukkig kwam er iemand van het park de cheeta's wegjagen. Geen seconde te vroeg."

Veel geluk
Archie, haar 64-jarige man, bleef tijdens de gruwelijke aanval maar foto's nemen en pas toen de kust weer veilig was, hielp hij zijn zwaar toegetakelde vrouw overeind. De huisvrouw uit het Schotse Aberdeen bloedde hevig aan haar benen, hoofd en buik. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een pak hechtingen nodig had om de vele bijtwonden te dichten. "De dokters zeiden dat de cheeta's normaal naar de buik mikken en dan hun slachtoffers verscheuren. Ik heb dus heel veel geluk dat ik nog leef."Niet meteoorinslag maar eigen winden deden dino's uitsterven

Dinosaurussen waren 65 miljoen jaar geleden verantwoordelijk voor hun eigen ondergang omdat ze een klimaatopwarming veroorzaakten door hun gigantische methaanproductie via winden en 'boertjes'. Dat schrijft een Schotse wetenschapper in The Sunday Times.

Er zijn in het verleden al veel theorieën ontwikkeld over het uitsterven van de dinosaurussen, zowat 65 miljoen jaar geleden. Toch blijft de vraag of een meteorietinslag, met een grote vulkanische activiteit als gevolg, de belangrijkste oorzaak blijft van het uitsterven van de grootste dieren op aarde ooit.

Krachtiger gas
Wetenschappers van de Schotse University of St. Andrews zeggen dat dino's zelf te veel methaangas produceerden, met een opwarming van de aarde als gevolg. Dat methaan kwam uit hun lichaam via winden en oprispingen. Methaangas is een nog veel krachtiger broeikasgas dan CO2.

520 miljoen ton
Professor Greame Ruxton berekende dat dinosaurussen tot 520 miljoen ton methaangas per jaar produceerden. De huidige veestapel - koeien produceren dagelijks 200 liter methaangas - zorgt voor een uitstoot van 100 miljoen ton methaangas per jaar. Een vijfde van de uitstoot van dino's dus.

Miljoenen jaren geleden
Ruxton en zijn collega's berekenden de uitstoot van 250 tot 65 miljoen jaar geleden. 'We kwamen tot de conclusie dat dinosaurussen meer methaan produceerden dan alle natuurlijke en door menselijke activiteit veroorzaakte uitstoot ooit samen.'

Bron