Translate

zaterdag 28 april 2012

Voorbijganger grijpt enkels zelfmoordenaar en redt zijn leven

Wanneer de 27-jarige Liu Jun in China tijdens de ochtendspits zelfmoord probeerde te plegen door van een brug te springen, redden voorbijgangers zijn leven door zijn enkels te grijpen.

De barmhartige Samaritaan die zijn leven redde reageert in een flits van een seconde toen hij naar de voeten van de zelfmoordenaar greep. Hij ging snel over de reling hangen en greep hem bij zijn voeten. Gelukkig slaagde hij erin dit even vol te houden tot de hulpdiensten opdaagden.

De famile van Liu zegt dat hij zich die ochtend vreemd gedroeg, voor hij uit het raam van zijn appartement kroop en dreigde te springen. Toen ze hem probeerden vast te nemen, klom hij langs een regenpijp naar beneden, trok hij zijn kleren uit en liep hij de straat op. Twee neven achtervolgden hem een brug op, Liu klom op de reling en sprong er zonder aarzelen van af.

Een jongeman, die net op de juiste plaats was, redde op het laatste moment zijn leven. De zelfmoordenaar werd nu in het ziekenhuis opgenomen. Bekijk de foto van het dramatische moment hier.

Bron

vrijdag 27 april 2012

Slowakije laat rijken de crisis (mee) betalen

De nieuwe linkse regering van Slovakije heeft plannen aangekondigd om de rijken de crisis te laten betalen. Personen en bedrijven die veel verdienen, moeten voortaan meer belasting gaan betalen.

Slovakije heeft sinds 2004 één belastingtarief voor iedereen. Dat is een zogeheten vlaktaks van 19 procent. Die flat tax lokte destijds behoorlijk veel buitenlandse investeerders, met name in de auto- en de elektronicasector.

De sociaal-democratische premier Robert Fico gaf nog geen details over de plannen. In zijn verkiezingscampagne beloofde hij een extra belasting van 25 procent op inkomens hoger dan 33.000 euro. Hij opperde ook een belasting van 22 procent op lucratieve bedrijven, waaronder banken en telecombedrijven. Zijn regerende partij Smer-SD is bovendien voor een heffing op financiële transacties. De verkiezingen van 10 maart liepen uit op een zware nederlaag voor het door een resem corruptieschandalen geteisterde rechtse kamp.

De maatregelen moeten ertoe leiden dat het begrotingstekort van euroland Slovakije onder de 3 procent komt. Voor dit jaar voorziet Bratislava nog een tekort van 4,6 procent.

De Smer-SD is er ook voorstander van dat in de eurozone een "Robin Hood"-taks op financiële transacties wordt geïntroduceerd.

Bron

Grieken willen regering voor Internationaal Strafhof slepen

Het gebeurt zelden dat burgers hun regering voor de rechter willen dagen, en het is al helemaal ongehoord dat een West-Europese regering zich wegens misdaden tegen de menselijkheid zou moeten verantwoorden voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Dat is nochtans wat een groep Grieken wil doen, zo meldt de BBC.

Met de bezuinigingen berooft de regering ons van onze vrijheid. Door ons inkomen en ons bezit af te nemen, hebben we geen toegang meer tot huisvesting, voedsel, gezondheidszorgen of onderwijs
Initiatiefneemster Olga Yeritsidou

Het initiatief komt van een moeder en haar dochter, beiden psycholoog. Olga en Tanya Yeritsidou staan niet alleen met hun eis, ze worden gesteund door een groep die elke week samenkomt in een buitenwijk van Athene. Het jongste lid is 19 jaar, de oudste is een late vijftigster.

Middenklasse
Het gaat niet om politieke dissidenten of extremisten, maar Grieken uit de middenklasse: leraars, advocaten, kinesisten. Zij worden hard getroffen door de bezuiningsmaatregelen die de regering blijft uitvaardigen en grijpen naar dit ultieme rechtsmiddel.


Spoken in huis? Koop een 'toestel dat geesten opspoort'

Nadat zijn 17-jarige dochter in een verkeersongeval omkwam, kreeg elektrisch ingenieur Gary Galka uit Connecticut naar eigen zeggen 'bezoek' van haar geest. "Ze belde aan, veranderde het tv-kanaal en knipte lichten aan en uit. Ze kwam in mijn kamer en ik voelde dat ze op de rand van mijn bad kwam zitten". Zeven jaar na het tragische verlies van zijn dochter heeft Galka een bloeiend zaakje: de man ontwierp en verkoopt toestellen waarmee je paranormale fenomenen zou kunnen detecteren.

Galka ontwierp draagbare toestellen die "ongebruikelijke trillingen in een kamer opmeten, net als veranderingen in temperatuur - warme en koude plekken - en andere effecten die in verband staan met het paranormale". De 57-jarige man flanste ook een stemrecorder in elkaar, hij noemt het een "geestendoos" die naar zijn zeggen antwoorden van gebeurlijke geesten registreert.

Kassa, kassa
Hij verkocht al duizenden van die toestellen, die tussen 60 en 260 dollar kosten. "Ik heb wel dertig verschillende toestellen voor paranormaal onderzoek. Niemand anders maakt ze", maakt hij zich sterk.The List - over de duizenden mensen die door de VS werden achtergelaten in Irak

Er staan meer dan 3000 namen op de lijst van Kirk Johnson. 3000 Irakezen die voor de Amerikanen hebben gewerkt als vertaler of adviseur, op wie nu op gejaagd wordt door al-Qaida of lokale milities omdat ze 'verraders' zouden zijn. Zo kreeg een van hen vorige week over de post een injectiespuit vol met gif opgestuurd. Er zat een briefje bij, waarin stond dat hij zichzelf hier beter mee kon injecteren, voordat de afzenders het zouden komen doen.

De documentaire The List, die deze week op het Tribeca Filmfestival in Toronto is te zien, vertelt het verhaal van de man die probeert om deze Irakezen naar de Verenigde Staten te krijgen.

Kirk Johnson werkte in 2005 zelf in Irak, voor de hulporganisatie USAID. Nadat hij terug was in de Verenigde Staten, kreeg hij bericht van een tolk waar hij mee gewerkt had. Deze had een afgesneden hondenkop op zijn stoep gevonden, en een briefje waarop stond dat zijn hoofd de volgende zou zijn. Een buurman had de tolk gezien toen hij de Greenzone verliet (het zwaarbewaakte gebied in Bagdad waar de Amerikanen zich verschansten), nu zat een lokale militie achter hem aan.

Gevlucht
De tolk en zijn vrouw wilden zo snel mogelijk uit Irak vertrekken, maar de Verenigde Staten verleenden hem niet zomaar een visum. Het hele proces zou jaren kunnen duren, en die tijd had de man niet. Hij ontvluchtte Irak met zijn vrouw, en een geschokte Johnson schreef een essay voor de Amerikaanse krant de Los Angeles Times, waarin hij stelde dat de VS de morele plicht hebben om Irakezen te helpen die gevaar lopen, omdat ze de Amerikanen hebben geholpen.


Rechter: 'Doden van hondjes is geen kunst'

Het doden van hondjes valt niet onder de artistieke vrijheid die de Duitse grondwet garandeert. Dat heeft een bestuursrechter in Berlijn vrijdag in kort geding beslist.

Een kunstenares wilde maandag twee puppy's wurgen in een schouwburg in de Duitse hoofdstad onder begeleiding van treurmuziek en meditatieve momenten. Onder het motto De dood als metamorfose wilde zij eraan herinneren dat sleehonden in Alaska en jachthonden in Spanje worden gewurgd, zodra zij niet meer op hun taak berekend zijn.

Bron

donderdag 26 april 2012

Eigen auto en huis succes in Cuba

Cubanen omarmen de mogelijkheid om voor het eerst in een halve eeuw een auto of huis in eigen bezit te kunnen krijgen. Donderdag bleek uit officiële cijfers dat in de eerste 3 maanden van 2012 zo'n 13.000 huizen en 15.000 auto's zijn verkocht of weggegeven.

Het particuliere huizen- en autobezit wordt gezien als een belangrijke hervorming van het voorheen strikt communistische Cuba. Sinds een jaar moedigt de regering burgers ook aan om kleine private ondernemingen te beginnen. Er worden bovendien pogingen gedaan de enorme bureaucratie tegen te gaan. De 'kapitalistische' maatregelen moeten ervoor zorgen dat de planeconomie van de arme Caribische eilandstaat niet instort.

Bron

'Egyptische mannen mogen seks hebben met dode echtgenote'

Er is grote ophef ontstaan in Egypte over een wetsvoorstel waarin mannen toestemming krijgen om tot zes uur na de dood van hun echtgenote 'afscheidsseks' met haar te hebben. Over het voorstel moet nog gestemd worden in het parlement.

Het idee achter het voorstel tot deze wet komt uit een fatwa uit 2011 van de Marokkaanse radicaal islamistische prediker Mustafa al-Adawi. Het voorstel is er een in een golf van wetswijzigingen gericht tegen de rechten van vrouwen in Egypte, die aanzienlijk zijn verslechterd sinds de val van het Moebarak-regime.

Het plan heeft kwaad bloed gezet bij Egyptische vrouwenorganisaties die het -door islamisten gedomineerde- parlement hebben opgeroepen het voorstel te verwerpen. In het voorstel staat ook het plan om de minimum huwelijksleeftijd van meisjes te verlagen naar 14 jaar. Kenners verwachten niet dat de wet wordt aangenomen.

Bron
Lees ook: 'Egyptisch wetsvoorstel voor seks met dode is hoax'

'Zwitsers balen van Duitsers'

Een Zwitsers parlementslid heeft donderdag fel uitgehaald naar de grote Duitse gemeenschap in de alpenrepubliek. 'We hebben echt te veel Duitsers in ons land', sprak Natalie Rickli op televisie.

Daarmee raakte ze schijnbaar een gevoelige snaar, want op een aantal websites brak een felle discussie uit over Duitsers in Zwitserland. 'Het Hoogduits dat overal is te horen, begint me steeds meer op de zenuwen te werken', schrijft iemand op de site van de krant Tages-Anzeiger.

Rickli, lid van van de rechtse Zwitserse Volkspartij, zei verder dat de gemigreerde Duitsers slecht zijn voor de Zwitserse arbeidsmarkt, scholen, infrastructuur en de huurprijzen. Ze wil extra regels die migratie tegengaan.

Ongeveer 270.000 Duitsers leven in Zwitserland, dat 7,9 miljoen inwoners heeft. Er is bovendien veel woon-werkverkeer tussen de landen.

Bron

Rubberen ruimtekip meet straling van de zon

Dankzij The Muppets zullen velen wel eens gehoord hebben van 'varkens in de ruimte', maar inmiddels is ook een rubberen kip, gekleed in een gebreid ruimtepak, in de stratosfeer geweest. Camilla de kip bevond zich tijdens haar twee ruimtereizen op 36.576 meter boven Californië, blijkt uit beelden en data van de NASA.


De rubberen kip wist deze hoogte te bereiken met een heliumballon. Camilla moest op een hoogte van ruim 36 kilometer de straling van de zon testen. Aan haar gebreide ruimtepakje waren stralingsmeters bevestigd.

In een geprepareerde lunchbox gingen ook nog eens vier camera's, een cryogene thermometer, twee GPS-trackers, zeven insecten en 24 zonnebloempitten mee om hun reactie op een verblijf in de ruimte te testen en de reis vast te leggen.

Camilla is inmiddels al twee keer in de ruimte geweest. Haar eerste reis was op 3 maart, vlak voor de uitbarsting van een zonnestorm, en op 10 maart, toen de straling van de storm onderweg was naar de aarde. NASA ging het project aan in samenwerking met studenten van een school in Bishop, Californië.

Tijdens de tweeënhalf uur durende vluchten, verbleef Camilla ongeveer 90 minuten in de stratosfeer. De ballon knapte steeds op een kleine 40 kilometer hoogte. Een parachute bracht Camilla en haar lading veilig terug naar de aarde.

Bron:  zie foto

woensdag 25 april 2012

Indiase ontbindt huwelijk dat haar ouders sloten toen ze peuter was

De Indiase Laxmi Sargara 'trouwde' toen ze 1 jaar oud was met de twee jaar oudere Rakesh, zonder dat de kinderen daar zelf iets van wisten of begrepen. Toen ze onlangs 18 werd, vertelden haar ouders dat ze naar het huis van haar echtgenoot moest verhuizen. Sargara overtuigde de families ervan dat ze dit niet wilde en de rechter zorgde voor de juridische ontbinding: iets dat nog niet eerder gebeurde in India.

Om haar echtgenoot en beide betrokken families achter zich te krijgen, vroeg Sargara in eerste instantie raad aan Kriti Bhart, een maatschappelijk werkster. Deze bemiddelde tussen het stel en hun families, en kon de betrokken partijen ervan overtuigen dat het huwelijk onrechtvaardig is. 'Laxmi hield niet van de jongen, en was niet bereid om zich te voegen naar de beslissing van haar ouders', vertelde Bhart aan het Franse persagentschap AFP.

Een rechter in de stad Jodhpur ontbond het huwelijk, een procedure die voor het eerst werd toegepast bij kinderhuwelijken. Kinderen mogen formeel niet huwen in India, maar op het platteland worden ze wel degelijk nog gesloten. Ouders die hun kinderen op jonge leeftijd uithuwelijken, hopen met de bruidsschat de financiële zekerheid van hun families te verbeteren.

Activisten hopen dat met deze zaak een belangrijke stap gezet is in de strijd tegen kinderhuwelijken.

Bron  zie foto

'Als reactor Fukushima instort, wordt leven weggevaagd'

Wanneer reactor 4 op Fukushima instort, door bijvoorbeeld een nieuwe aardbeving, dan wordt al het leven op aarde weggevaagd. Dat stelt de Japanse diplomaat Akio Matsumura. Amerikaanse specialisten delen zijn bezorgdheid.

.Mitsuhei Murata, voormalig Japans ambassadeur in Zwitserland, zegt: 'Als het zwaar gehavende gebouw van reactor 4 instort, zullen we alle zes de reactoren moeten opgeven vanwege de vrijgekomen radioactiviteit. Maar dat zou ook gevolgen hebben voor het bad met gebruikte splijtstof waarin 6.375 staven met splijtstof zitten en dat op vijftig meter van reactor 4 ligt'.

'85 keer zoveel Cesium 37 als in Tsjernobyl'
Het totaal aantal radioactieve staven splijtstof op het Fukushimagebied die momenteel niet beschermd zijn bedraagt 11.421. Dat aantal vertegenwoordigt, onder andere 85 keer de hoeveelheid Cesium 137 die bij de kernramp in Tsjernobyl vrijkwam. Indien reactor 4 instort, zou het minstens vijftig jaar duren om het vrijkomen van radioactiviteit te kunnen stoppen. Murata benadrukt dat de radioactieve brandstofstaven niet ingekapseld zijn maar aan de lucht zijn blootgesteld op de tweede verdieping van reactor 4.Baas ontslaat vrouw die haar hielp met donornier

Een vrouw uit New York is ontslagen nadat ze haar baas had geholpen hoger op de transplantatiewachtlijst te komen doordat zij zelf een nier afstond. Dat heeft haar advocaat gisteren bekendgemaakt.

De baas van Deborah Stevens had dringend een niertransplantatie nodig en Stevens bood zich aan als donor. Doordat zij een nier afstond aan een andere patiënt, kwam een carrousel op gang waardoor haar baas sneller een nieuwe nier kreeg.

Stevens liep door de operatie complicaties op en moest zich vaak ziek melden. Haar baas had daar veel commentaar op en ontsloeg haar uiteindelijk.

Stevens heeft een klacht ingediend bij de New Yorkse organisatie voor mensenrechten en zal daarna naar de rechter stappen.

Bron

'Nootjes in de kroeg zitten onder de urine'

Veel borrelnootjes die in Belgische cafés worden geserveerd blijken sporen van urine te bevatten. Het VT4-programma 'De Smaakpolitie' onderzocht de nootjes in een aantal kroegen, bij drie van de vijf trof het sporen van urine aan.

Die waren afkomstig van klanten die na een toiletbezoek hun handen niet hadden gewassen, schrijft de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Borrelnootjes mogen maar aan één klant worden voorgeschoteld. Wat blijft staan moet weggegooid worden. Cafébazen die hetzelfde nootje twee keer aan verscheidene klanten aanbieden, begaan een zware overtreding. In 2010 kreeg één op de 200 gecontroleerde zaken daarvoor een waarschuwing.

Bron

Noren gaan kinderliedje zingen ter protest Breivik

Naar verwachting gaan duizenden Noren morgen de straat op om een kinderliedje voor vrede en broederschap te zingen. Ze willen met het lied Kinderen van de Regenboog protesteren tegen Anders Behring Breivik, die het desbetreffende lied vorige week omschreef als een voorbeeld van marxistische propaganda.

De demonstranten willen arm in arm het liedje van Lillebjörn Nilsen zingen. Dat is een Noorse vertolking van het nummer My Rainbow Race van de Amerikaanse folkzanger Pete Seeger uit 1971.

Breivik zei vrijdag over Nilsen in de rechtbank: 'Hij is een goed voorbeeld van een marxist die is geïnfiltreerd in de culturele sector. Hij schrijft muziek die wordt gebruikt om kinderen te hersenspoelen.'

Een organisatrice van het protest zei dat het nummer van Nilsen juist staat voor verscheidenheid en 'de gemeenschap waarin wij hebben gekozen te leven'. Het idee voor de demonstratie ontstond op de website Facebook.

Bron
Lees ook: Anders Behring Breivik valt getuigen lastig in rechtzaal
Lees ook: Nabestaande slachtoffer gooit schoen naar Breivik
Lees ook: Breivik prijst optreden politie op Utoya

Hersendode moeder bevallen van tweeling

Vorige maand werd de 26-jarige Christine Bolden getroffen door een beroerte in een parkeergarage. De moeder van twee kinderen was vijf maanden zwanger van een tweeling, maar werd vijf dagen later hersendood verklaard in een ziekenhuis in de Amerikaanse staat Michigan. Toch hielden de dokters haar kunstmatig in leven met een beademingstoestel. Ze lieten de tweeling op 25 weken prematuur ter wereld komen.

Nicholas en Alexander Bolden wogen nog geen kilogram toen ze ter wereld kwamen via een keizersnede eerder deze maand. Ze moeten in het kinderziekenhuis van Helen DeVos in Grand Rapids (Michigan) nog een tijdje aan de beademing blijven.

Hun moeder moest nadat ze door een beroerte hersendood was verklaard nog een maand aan de beademing blijven om haar tweeling toch het leven te gunnen. Na de geboorte werd haar beademing stopgezet en was ze ook 'echt' dood.'Vermiste Madeleine McCann mogelijk nog in leven'

Het sinds 2007 vermiste Britse meisje Madeleine McCann is mogelijk nog in leven. Dit heeft de Londense politie vandaag gezegd. Madeleine verdween kort voor haar 4de verjaardag toen het gezin op vakantie was in Portugal. Ze zou nu 9 jaar moeten zijn.


De Scotland Yard heeft sinds kort de beschikking over 40.000 documenten (zo'n 100.000 pagina's) over de verdwijning van Madeleine McCann. Het team van 35 detectives, die de stukken momenteel doorspit, heeft daarom goede hoop eindelijk de zaak op te lossen.

'De kans hierop was nooit groter', zegt Andy Redwood, die leiding geeft aan het onderzoek. Het betreft documenten van privédetectives die door de familie McCann zijn ingehuurd, de Portugese en de Britse politie. Bij het onderzoek van het bewijsmateriaal zijn 195 nieuwe aanwijzingen gevonden. Ook zouden er mogelijk nieuwe bewijzen zijn.

Redwood vertelt vanavond in een interview met de BBC over het nieuwe onderzoek. 'Ergens in dit materiaal ligt het antwoord.' Volgens persbureau AP heeft hij gesproken over aanwijzingen die erop duiden dat het meisje ontvoerd kan zijn door criminelen.

Scotland Yard heeft een nieuwe foto van Maddie, zoals ze er nu uit zou zien, vandaag op Twitter en haar internetsite geplaatst. De fotomontage is in samenwerking met de familie van Madeleine gemaakt.

Bron  zie foto

dinsdag 24 april 2012

Amerikaanse wint twee keer miljoen dollar op zelfde dag

Voor het geluk geboren, heet dat dan: een Amerikaanse heeft op een en dezelfde dag twee keer een miljoen dollar gewonnen dankzij de loterij. Virginia Fike uit Berryville (Virginia) deed de aangename ontdekking op 7 april, toen ze aan het ziekenhuisbed van haar moeder zat.

Op beide Powerball-biljetten die ze gekocht had, had ze vijf van de zes cijfers juist. Samen goed voor een winst van (omgerekend) 1,5 miljoen euro dus.

'Ik zag dat er twee winnaars waren en ik zei nog tegen mijn mama: 'Het zou wat zijn als we er deze keer bij horen'. Toen ik zag dat we inderdaad bij de gelukkigen hoorden, was ik volledig in shock', vertelde Virginia aan ABC News.

Afgelopen vrijdag mocht de winnares haar cheque van twee miljoen dollar incasseren. Om u een idee te geven van de spreekwoordelijke naald in een hooiberg: de kans om één miljoen dollar te winnen bij Powerball bedraagt een op vijf miljoen.

Bron:

Kraker bouwt fraaie (maar illegale) boomhut

Maak in de video hieronder kennis met de HemLoft, de eivormige boomhut van kraker Joel Allen. Gelegen in de Canadese bossen in Whistler, lijkt dit het perfecte vluchtoord. Alleen heeft Allen het opgetrokken op een illegale plek en overziet hij vanuit zijn boomhut de mooiste rijkeluisvilla's van het westen van Canada.

Allen, een computerspecialist die timmerman is geworden, maakte eerst een proefmodel van zijn plan om het te testen op de sterkte en duurzaamheid ervan. Waarna hij op een maandenlange zoektocht trok naar de perfecte bomenpartij. Omdat hij de nodige financiën ontbeerde, besloot hij het boomhuis te creëren in de bossen van Whistler, op een stuk grond dat aan de Canadese staat toebehoort.

Afstand
'Het was niet makkelijk om de juiste plek te vinden', aldus Allen. 'De plaats moest voldoen aan een checklist die ik had opgesteld, waarbij het belangrijkste criterium de afstand tot een openbare weg was. Die mocht niet te groot zijn, maar ook niet te klein zodat de boomhut uit het zicht van het verkeer lag en je de wagens niet hoort voorbijrijden. Een ander niet te onderschatten criterium was de vorm van de hut. Dat moest die van een ei zijn, zodat de woonst past in de omgeving. Pas toen ik de omgeving zag, beslist ik dat een eivorm het best zou zijn.

Kankergevaar zonnebank groeit met de jaren

Het risico op kanker door gebruik van een zonnebank neemt elk jaar met 3 procent toe, aldus een Duits rapport. 'En dat risico is niet meer terug te dringen', zei professor Eckhard Breitbard, voorzitter van de vereniging voor dermatologische preventie vandaag bij een forum van huidkankerdeskundigen in Berlijn.

Wie eenmaal per maand bruint onder een zonnebank heeft na 20 à 30 jaar 2,4 maal zoveel risico op een kwaadaardig melanoom dan een niet-gebruiker.
De medische deskundigen dringen aan op strengere controles, omdat de zonnebanken vaak feller schijnen dan de zon op de evenaar om 12.00 uur 's middags.

De dermatologen waarschuwen ook voor 'therapeutische aanbiedingen': 'Solariumbezoek heeft geen enkel positief effect op de gezondheid. Niet bij het voorbruinen van de huid, niet voor de vitamine D-productie of voor het versterken van het immuunsysteem'.

Bron

Vulkaan achter Atlantis-legende wordt wakker

De vulkaan die mogelijk de aanleiding gaf tot de legende van de verloren stad Atlantis is opnieuw actief. Wetenschappers stellen bewegingen vast rond de vulkaan die deels onder water nabij het Griekse eiland Santorini ligt. Dat betekent niet noodzakelijk dat er binnenkort ook een echte uitbarsting zal komen.

Sinds de enorme uitbarsting in 1950 die een grote impact op de Griekse samenleving had, zijn er alleen maar kleinere uitbarstingen geweest. Na meer dan zestig jaar vertoont de vulkaan dus opnieuw activiteit. Onderzoekers konden met een GPS-systeem vaststellen dat de bodem nabij de vulkaan steeds sneller begint op te zwellen. De stroming van magma zou hier verantwoordelijk voor zijn.

Toch denken de onderzoekers dat er niet meteen een nieuwe uitbarsting zit aan te komen. Zeker in vergelijking met wat er voor de uitbarsting van ongeveer 3.600 jaar geleden gebeurde, stellen de resultaten van hun onderzoek weinig voor. 'We hebben hetzelfde gezien bij andere supervulkanen - Yellowstone, Long Valley California en Campi Flegrei - zonder uitbarsting', zegt onderzoeker Andrew Newman, geofysicus van het 'Intitute of Techonolgy' in Georgia. 'Maar we kunnen natuurlijk ook niet ontkennen dat een uitbarsting mogelijk is. Iedere vulkaan is in zekere zin anders.'

Bovendien kan bij deze onderwatervulkaan een kleine uitbarsting al voldoende zijn om gevaarlijke as in de lucht te spuwen, of om aardverschuivingen en tsunami's te veroorzaken.

Bron

Schoolmeisje zakt op stoep weg in diepe put

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een nietsvermoedend meisje op een stoep in het noorden van China plotseling wegzakt in een put van zes meter diep.

Een taxichauffeur, die alles zag gebeuren, haastte zich naar het Chinese schoolmeisje en klom de zes meter diepe put in om haar eruit te helpen.

'Ik sprak tegen haar, maar kreeg geen antwoord. Nadat ik haar lichtjes schudde, kwam ze bij', aldus taxichauffeur Wang Wei. 'Het meisje bleef daarna huilen.'

Het ongeval gebeurde doordat het grondwater de straat en de grond onder het voetpad zo had aangetast dat er een gat was ontstaan onder het rooster.

De bevrijding verliep stroef, doordat de grond in de put voortdurend bewoog. Pas nadat brandweermannen een ladder in de put staken, konden het meisje en de taxichauffeur eruit klimmen.

'Het meisje schreeuwde het uit van angst. Ik zei dat ik vlak achter haar zou blijven. Uiteindelijk zijn we er zo allebei uitgeraakt', besluit Wang.
Bron

Twee doden in hamburgertent die hartaanval belooft

Een hamburgertent in Las Vegas begint een reputatie te krijgen die haar naam eer aan doet. Voor de tweede keer dit jaar heeft een klant van 'The Heart Attack Grill' een maaltijd niet overleefd.

De vrouwelijke klant kreeg een fatale hartaanval na het eten van een 'Double Bypass'.

In februari stierf al een man na het eten van een 'Triple Bypass Burger', de een na grootste burger van 'The Heart Attack Grill'. De grootste, een 'Quadruple Bypass', heeft vier lappen vlees van telkens ongeveer 250 gram en acht plakjes Amerikaanse kaas.

Wie nog niet genoeg heeft, kan 20 lappen spek als bijgerecht bestellen. De hamburger telt ongeveer 8.000 tot 10.000 calorieën, een record dat het restaurant een vermelding in het Guinness Book of World Records opleverde.

Klanten die meer dan 160 kilo wegen, krijgen gratis maaltijden aangeboden. Het restaurant wil zo een standpunt innemen tegen de 'hedendaagse dieetcultuur'. Het motto van de zaak is dat de hamburgers een smaak hebben 'waar je voor zou sterven'.Bron

maandag 23 april 2012

Saoedische kleuter (4) schiet vader dood die hem PlayStation weigert

Een Saoedisch kind van vier jaar heeft zijn vader een kogel in het hoofd geschoten nadat die hem een PlayStation geweigerd had. De krant Asharq citeert in haar bericht de politie van Jizan, in het zuiden van het land. Volgens de krant had het kind zijn vader om een Playstation gevraagd, maar had hij die niet gekregen. Daarop nam de jongen het wapen van zijn vader en schoot hem een kogel in het hoofd. De man was op slag dood.

Bron:

Koorddanser steekt diepe kloof over op blote voeten

 Een Amerikaanse koorddanser heeft in China een kloof overgestoken op zijn blote voeten en zonder beveiliging. Hij legde de afstand van 40 meter af in iets meer dan 2 minuten.

.Bekijk de video
Bron

Reis rond de wereld met een snelheid van 6.500 km/u

Behoren die ellenlange, omslachtige vlieg- en treinreizen ooit tot het verleden? Volgens Amerikaanse designers is een toekomst waarin een reis om de wereld niet langer hoeft te duren dan zes uur helemaal niet ondenkbaar. Het 'Evacuated Tube Transport'-systeem laat globetrotters rondtrekken met een snelheid van 6.500 km/u.


Het systeem maakt gebruik van vacuüm gezogen buizen met daarin capsules die telkens zes reizigers kunnen vervoeren. Elektrische motoren drijven de capsules aan. Het spectaculaire transportmiddel zou wereldwijd opgezet worden zoals een snelwegennetwerk en automatisch gestuurd worden zoals het internetverkeer.

De ontwerpers maken zich sterk dat passagiers geen last hebben van de g-kracht. Indien een reiziger toch onwel wordt tijdens de reis, kan men op een knop drukken zodat de capsule wordt afgeleid en de zieke de nodige verzorging kan krijgen.

Het systeem, dat makkelijk kan wedijveren met de snelheid van ruimtereizen, is het geesteskind van het Amerikaanse consortium ET3. Voorlopig moeten we het dan ook stellen met verbluffende simulaties, die ons alvast reikhalzend doen uitkijken naar een nieuw reistijdperk.

Bron zie foto

Inwoners westen VS opgeschrikt door meteoor

Een vuurbal in de lucht die een luide explosie veroorzaakte, is zondagochtend zichtbaar geweest boven een groot deel van de Amerikaanse staten Nevada en Californië. Het verschijnsel deed woningen op hun grondvesten schudden en leidde tot een stroom telefoontjes naar de hulpdiensten.

Wetenschappers zeggen dat het gaat om een meteoor. In Californië was het verschijnsel zondagochtend rond 8 uur (lokale tijd) waarneembaar. Inwoners die het niet zagen, maar dachten een aardbeving te voelen, sloegen meteen alarm.

Uit beide staten kwamen berichten van mensen die een uiterst heldere lichtstreep aan de lucht hadden gezien. De meldingen waren afkomstig uit een gebied dat zich uitstrekt over bijna 1000 kilometer, van Reno en Las Vegas in Nevada tot San Francisco, Bakersfield en Sacramento in Californië.'Joran van der Sloot naar VS voor berechting'

Peru heeft ingestemd met het in gang zetten van de uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten. Dat meldt de Peruaanse krant El Comercio. De Amerikaanse justitie wil de Nederlander berechten voor het afpersen van de moeder van Natalee Holloway.

Bijna twee jaar geleden werd Van der Sloot in de Amerikaanse staat Alabama in staat van beschuldiging gesteld wegens afpersing. Volgens de aanklacht eiste Joran een bedrag van 250.000 dollar (ruim 200.000 euro) van Beth Holloway. In ruil voor dat geld zou hij de locatie van haar lichaam onthullen. Een deel van het geld heeft Joran gekregen. Daarmee zou hij girale fraude hebben gepleegd, een ander punt in de tenlastelegging.

Natalee verdween op 30 mei 2005 op het eiland Aruba. Van der Sloot is altijd hoofdverdachte geweest in de vermissingszaak. Begin dit jaar werd ze doodverklaard door de rechter.zondag 22 april 2012

Ligt verdwenen meisje naast beruchte maffialeider begraven in Romeinse basiliek?

Het Vaticaan is mogelijk verwikkeld in een onverkwikkelijke en mysterieuze verdwijningszaak die de film 'The Da Vinci Code' doet verbleken. In 1983 verdween het toen vijftienjarige meisje Emanuela Orlandi, de dochter van een hofdienaar van de paus, in onopgehelderde omstandigheden. Bijna 30 jaar later wordt het raadsel mogelijk opgelost. Enkele speurders eisen de heropening van het graf van een beruchte maffialeider Encrico De Pedis die in een Romeinse basiliek zou begraven liggen. Samen met haar zou Emanuele Orlandi begraven zijn, nadat ze (al dan niet in opdracht van Vaticaanse toplui) ontvoerd en vermoord was door de bende van De Pedis. Een mogelijke theorie is dat het meisje ontvoerd werd om de Banco Ambrosiano, de omstreden Vaticaanse bank failliet ging na een grootschalig fraudeonderzoek, af te persen. Een mogelijke link met de mislukte moordaanslag op de paus in 1981 werd ook lange tijd geopperd. Het relaas van hoogst mysterieuze intriges in het Vaticaan.

Om alles beter proberen te begrijpen, moeten we terugkeren naar begin jaren '80 van de vorige eeuw. Emanuela Orlandi's vader was toen een naaste medewerker, zeg maar hofdienaar, van Paus Johannes Paulus II, die in mei 1981 aan een moordaanslag door de Bulgaar Ali Agca was ontsnapt. Op 22 juni 1983 verdween de toen 15-jarige Emanuela op terugweg naar huis na haar muziekles. Haar zus verklaarde later dat ze Emanuela nog aan de lijn had gehad en dat ze had gesproken met een vertegenwoordiger van Avon over een job als model. Volgens ooggetuigen was ze laatst gezien, toen ze in een donkerkleurige BMW instapte.

Vrijlating Agca
Al snel kreeg de familie anonieme telefoontjes waarin de vrijlating geëist werd van Ali Agca in ruil voor Emanuela Orlandi. Er werden nog heel wat connecties gemaakt met de mislukte moordaanslag op de paus, maar de speurders gaven de piste op wegens ongeloofwaardig en bij gebrek aan bewijzen. Agca verklaarde in een interview met de RAI zelfs dat het meisje in veiligheid was in een afgelegen klooster, maar ook die theorie werd niet geloofd. In 1997 werd de zaak officieel afgesloten.Justitie pakt parlementariër met 'Dutroux-foto's' aan

Louis nadat hij onder meer autopsiefoto's had getoond van slachtoffertjes van de kindermoordenaar Marc Dutroux. Het parket in Brussel komt in actie na meerdere klachten.

Justitie bekijkt of de extreem rechtse Waal vervolgd kan worden voor laster, eerroof en heling. De Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Joëlle Milquet, wil dat de parlementaire immuniteit van Louis wordt opgeheven.

De parlementariër toonde donderdag op een persconferentie in het parlement foto's uit het autopsierapport van de Dutroux-slachtoffertjes Julie en Mélissa. Hij wilde daarmee aantonen dat de twee meisjes niet de hongerdood stierven. Ook verspreidde hij een lijst van vermeende pedofielen, onder wie politici, rechters en journalisten.

Bron

Tekeningen Aboriginals geïnventariseerd

De komende zes jaar gaat de Universiteit van West-Australië in samenwerking met mijnbouwbedrijf Rio Tinto tienduizenden rotstekeningen van Aboriginals - de oorspronkelijke bevolking van Australië - bestuderen en inventariseren. Er is 824.000 euro uitgetrokken om de tekeningen in de Pilbararegio in het noordwesten van Australië in kaart te brengen.

Zo zijn de oeroude kunstwerken die in rotsen werden gekerfd op de Dampier-eilanden nooit geheel gedocumenteerd. Die eilanden behoren tot het Pilbaragebied en liggen vlak voor de kust van de deelstaat West-Australië. De tekeningen behoren tot het Australisch nationaal erfgoed.

De rotskunst is duizenden jaren oud en omvat onder meer afbeeldingen van kangoeroes, schildpadden en mensen. Eén van de belangrijkste taferelen toont de 3500 jaar geleden uitgestorven Tasmaanse buidelwolf. Op het schiereiland Burrup werden bovendien tekeningen van gezichten gevonden, die volgens een expert behoren tot de vroegst bekende weergaven van mensen.

Bron zie foto