Translate

zaterdag 21 april 2012

Meisje (7) zonder handen wint schrijfprijs

De zevenjarige Annie Clark uit de Amerikaanse deelstaat Pennsylvania heeft een schrijfprijs gewonnen. Op het eerste zicht niet meteen iets bijzonders, zij het niet dat het meisje zonder handen geboren is.

Clark mocht eerder deze week de Nicholas Maxim Award en een cheque van 1.000 dollar in ontvangst nemen. Het is de eerste keer dat Zaner-Bloser Inc. de prijs uitreikt, die gehandicapte studenten met een uitstekende pen in de bloemetjes wil zetten.

Annie, die kan schrijven doordat ze haar pen tussen haar armen klemt, werd tijdens de prijsuitreiking op het basketbalveld van de Wilson Christian Academy bijzonder warm onthaald door de studenten. Als bedankje droeg ze een kanariegele outfit, de kleuren van de school.

"Mijn dochter is altijd heel vastberaden geweest en trekt haar eigen plan door zichzelf aan te kleden en alleen te eten", vertelt haar vader aan de Pittsburgh Post-Gazette. "Ze kan fietsen. Ze zwemt. Ze is zo vastberaden dat er niets is wat ze niet kan."

Bron zie foto

Helft van Engeland kampt met droogte

De helft van Engeland kampt officieel met droogte. Dat stelt het Britse agentschap voor het milieu, dat vandaag voorspelde dat de situatie nog tot het einde van het jaar zou kunnen duren.

Ondanks de regen vorige week in het land staan de rivieren en het grondwater in het zuiden en het centrum van Engeland nog steeds zeer laag na twee opeenvolgende droge winters. De voorbije zes maanden viel er in bepaalde Engelse regio's zowat 40 procent minder neerslag dan gewoonlijk.

"Een lange droogte, die tot Kerstmis en zelfs langer zou kunnen duren, is meer dan waarschijnlijk", meende Trevor Bishop van het milieu-agentschap. Hij riep bedrijven, particulieren en watermaatschappijen op water zuinig te gebruiken.

Zeven watermaatschappijen namen al beperkende maatregelen voor het watergebruik in het zuiden en oosten van Engeland, waar ongeveer 20 miljoen mensen. Ze mogen geen water gebruiken voor de tuin, geen auto's en boten wassen, geen zwembaden vullen en ook fonteinen en bekkens mogen niet meer worden bevoorraad. Publieke tuinen vallen eveneens onder die beperking. Wie zijn tuin toch besproeit, riskeert een boete van 1.000 pond (1.200 euro).

Bron zie foto

Kan verstopte watervoorraad onder Afrika droogteprobleem oplossen?

Wetenschappers zijn er van overtuigd dat er in Afrika, het 'droge continent', een verstopte watervoorraad zit. Britse onderzoekers spreken over een hoeveelheid water die maar liefst honderd keer de hoeveelheid is van het oppervlaktewater. De grootste opslag zou in Noord-Afrika onder de Sahara-woestijn liggen, meerbepaald onder Libië, Algerije en Tsjaad.

Het team van de British Geological Survey (BGS) en University College London (UCL) bracht de potentiële opbrengst van de 'geheime' grondwatervoorraad in kaart en plaatste de resultaten van het onderzoek in Environmental Research Letters. De wetenschappers willen benadrukken dat het niet verstandig is om op grote schaal naar het grondwater te gaan boren omdat een deel van de bassins ruim 5.000 jaar geleden voor het laatst met water gevuld werd.

In Afrika zitten meer dan 300 miljoen mensen zonder veilig drinkwater. Doordat de bevolking almaar groter wordt, groeit de vraag naar water enorm. Volgens de Britse onderzoekers is de verstopte watervoorraad voldoende om mens en landbouw van water te voorzien, op voorwaarde dat er niet te kwistig mee wordt omgegaan.

"We moeten eerst zien te weten komen of het water al dan niet drinkbaar is alvorens ze beginnen te boren", aldus Dr Alan MacDonald van de BGS aan de BBC.

Bron

Kuiken geboren zonder ei

Op een kippenboerderij in Sri Lanka is een kuiken geboren dat niet in een ei zat. De boreling maakt het volgens een dierenarts goed. De kip is evenwel gestorven.

Het diertje begon zijn prille bestaan weliswaar in een ei, maar dat werd uitgebroed terwijl het nog in het lichaam van de moeder zat. De hen stierf tijdens het baren van haar 'eiloze' kleine.

Volgens sommige media werpt de geboorte een nieuw licht op een van de oudste filosofische dilemma's in de wereld: de 'kip- of-het-ei-discussie'.

Bron

Zoontje levend begraven omdat hij huiswerk niet maakte

Een Chinese vader is gearresteerd op verdenking van moord op zijn zesjarige zoon. De stoppen sloegen door toen het kind hem vertelde dat hij zijn huiswerk was vergeten te maken. Het jongetje werd als straf levend begraven.

Volgens lokale media schopte en sloeg de vader zijn zoon met een steen totdat hij buiten bewustzijn was. In plaats van de jongen naar het ziekenhuis te brengen, besloot de man om hem levend te begraven.

Drie kinderen zagen hoe hun broertje werd meegenomen naar een heuvel waar de vader hem levend begroef. Papa Li drong aan om hem niet te verraden De verdachte werd echter kort daarna aangehouden en zit nu in de cel op verdenking van moord op zijn zoon.

Bron

vrijdag 20 april 2012

'Stuur robots het heelal in naar buitenaards leven'

Mensen inzetten bij een zoektocht naar buitenaards leven heeft te veel nadelen. Robots moeten deze speurtocht overnemen. Dat zegt een expert van de Amerikaanse Penn State University. Die robots moeten dan wel in staat zijn tot 'voortplanting'.

Professor John Mathews denkt dat robots in staat zullen zijn om naar plekken te gaan, waar mensen niet heen willen. Ze kunnen werk doen dat mensen niet zouden overwegen te doen. 'Een missie waarbij mensen buiten een baan rond de aarde worden gestuurd, heeft last van allerlei politieke, economische en technische moeilijkheden', aldus Mathews in het tijdschrift van de British Interplanetary Society.

Dus moeten er robots komen die zichzelf kunnen kopiëren, die autonoom kunnen werken en in staat zijn nieuwe dingen te leren. Alleen daarmee kan de mens efficiënt de verre ruimte verkennen, denkt Mathews. Onderweg kunnen de robots mogelijk ook ruimtepuin opruimen en gevaarlijke planetoïden in de gaten houden, suggereert hij.'Grootste medische lek ooit: gegevens 300.000 mensen op straat'

Door een beveiligingslek in het computerprogramma Humannet van IT-bedrijf VCD zijn medische en persoonlijke gegevens van meer dan 300.000 werknemers maandenlang toegankelijk geweest voor onbevoegden.

Dat is vanavond te zien in een aflevering van het televisieprogramma Zembla. Het zou gaan om het grootste lek van persoonlijke en medische data in de Nederlandse geschiedenis. De site van Humannet is volgens onderzoekers zeer gevoelig voor zogeheten SQL-aanvallen, een veelvoorkomende beveiligingsfout.

In Humannet staan onder meer medische dossiers van bedrijfsartsen. De gegevens van werknemers van honderden bedrijven en arbodiensten staan in het systeem. Onder de bedrijven zijn FC Twente, de gemeente Deventer, Praxis, Bijenkorf en V&D.Voor een euro naar Londen of Parijs

Het Schotse busbedrijf Megabus gaat de markt voor busreizen opschudden door zeer goedkoop reizen aan te bieden naar Europese steden. Zo kan er voor een euro van Amsterdam naar Londen gereisd worden, of naar Brussel en Parijs.

Een woordvoerder van Megabus laat weten aan het AD: 'Wij gaan de concurrentie aan met andere internationale busbedrijven en de goedkope luchtvaartmaatschappijen.'

De busritten zijn zo spotgoedkoop omdat de prijzen variabel zijn. 'Nooit hoger dan 40 euro.' De vervoerder is onderdeel van het internationale vervoersbedrijf Stagecoach Group en heeft al bus- en treinverbindingen tussen 60 plaatsen in Groot-Brittannië en 80 in de Verenigde Staten.

Bron

Hoofd van Indiase actrice door collega's uit bus gegooid

Meenakshi Thapa was een aanstormend talent in Bollywood, de Indiase versie van Hollywood. De vrouw werd echter brutaal vermoord door twee collega's die ze tijdens de opnames van haar laatste film leerde kennen. De mannen onthoofdden Thapa en gooiden haar hoofd uit een rijdende bus.


Daders Amit Jaiswal en Preeti Surin eisten een geldsom, nadat ze de 26-jarige Thapa hadden ontvoerd. Ze geloofden ten onrechte dat de actrice uit een rijke familie afkomstig was. Haar moeder zou wel een bedrag betaald hebben, maar heeft haar dochter nooit meer teruggezien.

Volgens de politie werd Thapa in een hotelkamer eerst gewurgd, waarna haar lichaam in stukken werd gesneden. Nadien gooiden ze de resten van haar lijk in een watertank. Haar hoofd dumpten ze later vanuit een rijdende bus op weg naar Mumbai.

Geen rijke familie
Beide verdachten bekenden hun daad na hun arrestatie. Het was hun bedoeling een groot geldbedrag te incasseren en Thapa nadien te vermoorden. Die grote som zat er echter niet in, aangezien Thapa helemaal niet uit een rijke familie kwam. Ze vermoedden dat ze rijk moest zijn, aangezien ze er luxueuze levensstijl op na hield zonder ooit een grote filmrol te krijgen.

Haar moeder hadden de daders wijsgemaakt dat Thapa gedrogeerd zou worden om een rol te spelen in een pornofilm. De politie kon de daders opsporen, omdat ze de SIM-kaart uit haar gsm nog bij zich droegen.

Bron + zie foto

Lees ook: Politie zoekt vergeefs naar hoofd vermoorde actrice

Vrouw sterft door drinken 10 liter cola per dag

Deskundigen hebben geconcludeerd dat het drinken van 8 tot 10 liter Coca-Cola per dag heeft bijgedragen aan de dood van een 30-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland. Natasha Harris, moeder van acht kinderen, overleed in februari 2010 aan een hartaanval.

Patholoog-anatoom Dan Mornin onderzocht haar dood en heeft gisteren verklaard dat de hartaanval waarschijnlijk veroorzaakt werd door het overmatige gebruik van cola en slechte voeding.

De partner van de vrouw, Chris Hodgkinson, heeft bevestigd dat Natasha tussen de 8 en 10 liter cola per dag dronk. 'Het eerste wat ze deed als ze 's ochtends opstond was cola drinken en als ze 's avonds naar bed ging sloot ze de dag ook af met cola. Ze was verslaafd', aldus Hodgkinson.

Bloeddruk
De man heeft verder toegegeven dat zijn vrouw maar erg weinig at, maar dat ze wel zo'n 30 sigaretten per dag rookte in de maanden voor haar dood. Als gevolg daarvan had de vrouw problemen met haar bloeddruk en weinig energie. Op de ochtend van haar dood hielp ze haar kinderen naar school en vervolgens zakte ze in elkaar. Hodgkinson belde direct 112 en probeerde mond-op-mondbeademing, maar hij kon haar niet meer redden.

Karen Thompson, woordvoerster van Coca-Cola in Oceanië, heeft in een reactie laten weten dat de producten van de frisdrankfabrikant veilig zijn. 'Wij staan achter de bevindingen van de patholoog-anatoom. Wanneer iemand in een korte tijd veel cola tot zich neemt, kunnen de effecten dramatisch zijn. De drank bevat niet genoeg essentiële stoffen, maar daarentegen wel veel water. Als dan niet op tijd de juiste medische hulp toegepast wordt, kan dit fataal aflopen'.

Bron

donderdag 19 april 2012

Geslaagde operatie voor Pakistaanse baby met zes benen

 In Karachi zijn dokters erin geslaagd om de extra ledematen van de baby met zes benen operatief te verwijderen. De directeur van het ziekenhuis waar de baby geopereerd werd, zei dat de operatie vier uur duurde. Tijdens de operatie verwijderden chirurgen de vervormde interne en externe ledematen. "De baby bevindt zich nu onder toezicht van de dokters op de afdeling intensieve zorgen. Zijn toestand is stabiel en ik hoop dat hij herstelt", aldus de directeur.

Nog volgens de directeur betaalden de ouders niets voor de operatie. Een liefdadigheidsinstelling van de regering betaalde meer dan 6.000 dollar. De baby was het eerste kind van een koppel dat neef en nicht is. Dokters vermoeden dat een genetische aandoening aan de oorzaak ligt van de zeldzame afwijking.

Bron + foto

Spuwen in thee kan bediende McDonald's twintig jaar cel kosten

In South Carolina is een bediende van fastfoodketen McDonald's gisteren gearresteerd omdat hij in de ijsthee van een moeder zou gespuwd hebben. Als bewezen wordt dat de 19-jarige Marvin Washington inderdaad de drankjes met zijn lichaamsvocht heeft aangelengd, kan deze frats hem twintig jaar cel kosten.

 Een 33-jarige vrouw en haar dochter van 13 kochten hun ijsthee zaterdag in de McDonald's in Simpsonville. Toen ze thuis hun drankje openmaakten om er wat suiker bij te doen, zagen ze een vreemde substantie aan de oppervlakte van hun beker drijven. Na onderzoek bleek die substantie speeksel te zijn.

Camerabeelden
De geschokte moeder trok met de theebekers naar de politie. Speurders vroegen de camerabeelden van de hamburgertent op. Daar was op te zien hoe Marvin Washington zich over de bekers boog alvorens hij ze met vulde.

De jongeman werd gearresteerd en weer vrijgelaten na betaling van 5.000 dollar borg. Als bewezen wordt dat hij effectief in de thee heeft gespuwd, riskeert hij een maximale celstraf van twintig jaar.

Bron:

SBS ontslaat presentatrices Hart van Nederland

Hart van Nederland, het nieuwsprogramma van SBS 6, gaat op de schop. Er wordt gewerkt aan een nieuwe opzet waarbij het werk van de presentatrices niet meer gewenst is. Dat betekent dat van Cilly Dartell, Maureen du Toit en Milika Peterzon afscheid wordt genomen.

De drie vrouwen vormen al jaren het gezicht van Hart van Nederland. SBS wil zich echter vernieuwen en zich richten op een jonger publiek.

De zender heeft laten weten in een persbericht: 'Cilly Dartell, Milika Peterzon en Maureen du Toit zijn mede bepalend geweest voor het succes van Hart van Nederland. We zijn hen dan ook zeer dankbaar voor wat ze hebben betekend en nog steeds betekenen voor het programma en SBS 6.'

Volgens algemeen directeur Georgette Schlick gaat Hart van Nederland vanaf augustus verder met één presentator achter de desk

Bron

'Burgemeester New York wil roken in huis verbieden'

Burgemeester Michael Bloomberg van New York broedt op een wet die roken binnenshuis verbiedt. Het zou daarbij met name gaan om roken in appartementencomplexen, aldus de nieuwszender Fox News.

Omdat veruit de meeste New Yorkers woonachtig zijn in appartementengebouwen en flats, zou een rookverbod veel inwoners treffen. De maatregel zou genomen worden omdat 'tweedehandsrook', tabaksrook die door anderen wordt uitgeademd, in wooncomplexen een toenemende bron van ergernis is

Bron

Man is controles beu en stapt uit kleren op vliegveld

De 49-jarige John E. Brennan was zo klaar met de veiligheidscontroles dat hij bij wijze van protest al zijn kleren uittrok op Portland International Airport. Dat meldt de politie.

Sommige passagiers bedekten hun ogen, evenals hun kinderen. Anderen stapten juist uit de rij voor de poortjes om een glimp op te kunnen vangen van de druktemaker. Ze lachten en maakten foto's.

De autoriteiten vroegen de man verschillende keren zijn kleren weer aan te doen, maar hij weigerde dit. Daarop werd hij in hechtenis genomen, zo blijkt uit het politierapport.

Bij zijn verhoor verklaarde de man dat hij vaak vliegt en dat hij wilde protesteren tegen het intimiderende gedrag van controleurs. Hij werd vastgezet op verdenking van wanordelijk gedrag en onfatsoenlijke blootstelling, maar daarna weer vrijgelaten.

Brennan miste evenwel zijn vlucht naar Californië.

Bron + foto

woensdag 18 april 2012

Personeel juwelierszaak sluit overvaller op in kluis

In Luik is het personeel van een juwelierszaak erin geslaagd een overvaller op te sluiten in de kluis van de winkel. De politie kon de dader vervolgens zonder problemen oppakken. Dat meldt het parket van Luik.

De gewapende overvaller viel vandaag rond 18 uur binnen bij juwelier Ginion in Luik. Hij droeg een pruik en een hoed. Met zijn wapen bedreigde hij de verkoopsters en verplichtte hen verschillende kilo's juwelen in twee grote zakken te steken. Vervolgens vroeg hij toegang tot de kluis om nog andere juwelen buit te maken. De verkoopsters profiteerden van die gelegenheid om de man op te sluiten. De politie werd verwittigd en kon de dief oppakken. Hij wordt morgen ter beschikking gesteld van het parket van Luik.

Bron

Palestina waagt nieuwe poging VN-erkenning Palestijnse Staat

De Palestijnse president Mahmud Abbas zal opnieuw stappen ondernemen om de Palestijnse Staat te laten toetreden tot de Verenigde Naties, indien hij een negatief antwoord krijgt op de brief die hij stuurde naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Onderhandelaar Sajeb Erakat meldde dat Abbas binnen de twee weken antwoord verwacht van Israël over de "engagementen" die hij vraagt aan Netanyahu om de vredesonderhandelingen opnieuw op te nemen.

"Indien dit niet gebeurt, zal de Palestijnse Autoriteit verdere stappen ondernemen om toe te treden tot de Algemene Vergadering, de Veiligheidsraad en de andere instanties van de VN", zei hij in een toespraak in Hebron.
Man opgepakt om bedreiging koninklijk huis

Een 31-jarige man uit Vlijmen (gemeente Heusden) is dinsdagavond opgepakt, omdat hij online dreigementen uitte tegen het koninklijk huis, de regering en ambtenaren.

Een bezorgde internetter had bij de politie melding gemaakt van de dreigementen die de man op een social mediasite had gezet. Een informatiedeskundige van de politie wist de naam en het adres van de 31-jarige te achterhalen, waarop agenten zijn huis binnenvielen.

De man zou 'sympathieën hebben met personen die de afgelopen tijd meerdere mensen hadden doodgeschoten in de Verenigde Staten en Noorwegen'. Hij zou online hebben gezegd dat hij het voorbeeld van die schutters zou willen volgen. De politie verdenkt hem van meerdere doodsbedreigingen.

De verdachte verklaarde dat hij boos was om een 'conflict met een instantie', aldus de politie. Mogelijk was dat de reden voor de dreigementen. De recherche onderzoekt de zaak.

Bron

Soldaten VS poseren met verminkte lijken

De 82ste airborne divisie van het Amerikaanse leger in Afghanistan is in opspraak geraakt nadat 18 foto's uit dat land zijn gepubliceerd, waarop Amerikaanse troepen zichzelf laten fotograferen met het stoffelijk overschot van een Afghaanse zelfmoordenaar.

De schokkende foto's zijn vandaag gepubliceerd door de Los Angeles Times. Het Amerikaanse leger is begonnen met een strafrechtelijk onderzoek naar de verspreider van de foto's.

De foto's stammen uit februari 2010. De troepen hadden destijds de opdracht gekregen om de identiteit van de aanslagpleger te achterhalen. Het lichaam van de gedode Afghanen zouden zich hebben bevonden op een politiebureau in de provincie Zabol.

Verminkt lichaam
Op een van de foto's die de krant op de website toont is te zien hoe Afghanen en Amerikaanse soldaten gezamenlijk de benen van een uiteen gereten lichaam vasthouden. Enkele maanden later zou zich nog een soortgelijk geval hebben voorgedaan, waarbij opnieuw de spot werd gedreven met de stoffelijke overschotten van vijandige strijders die zichzelf per ongeluk opbliezen bij het plaatsen van een bermbom.

De inzender van de foto's verklaart aan de krant dat deze zijn ingestuurd om aandacht te genereren voor de veiligheidsrisico's die Amerikanen in Afghanistan lopen en als waarschuwing tegen het verval van gezag en moraliteit.

Bron

dinsdag 17 april 2012

Stationschefs vragen treinbestuurders lijken van de sporen te halen

In India hebben stationschefs de treinbestuurders opgeroepen duizenden lijken van de sporen te halen. Jaarlijks worden ongeveer 6.000 dode lichamen teruggevonden op de sporen. In Mumbai loopt het aantal zelfs op tot twaalf doden per dag.

De meeste slachtoffers zijn passagiers die van overvolle treinen vielen of buurtbewoners die over de sporen liepen. Omdat de dode lichamen te lang op de sporen blijven liggen, veroorzaakt dit echter heel wat vertraging.

Daarom werden nieuwe regels opgesteld dat treinbestuurders verplicht de lichamen van de sporen te halen en ze naar het volgende station te brengen. De machinisten vrezen wel dat deze nieuwe regeling heel wat problemen met de politie zullen veroorzaken omdat het voor geknoei met een plaats delict zorgt.

Bron

Acht miljoen euro voor slachtoffers seksueel misbruik Oostenrijkse Kerk

Een commissie, bijeengeroepen door de Oostenrijkse Katholieke Kerk, gaat acht miljoen euro aan financiële hulp toekennen aan slachtoffers van seksueel misbruik en mishandeling binnen de katholieke instellingen van het land.

De commissie onderzocht sinds eind maart 2010 zo'n 702 gevallen. Ze werd opgericht na een reeks beschuldigingen tegen priesters over feiten die zich meestal afspeelden tussen 1960 en 1980.

Fonds
In 613 gevallen werd een positieve beslissing genomen. De slachtoffers zullen financiële hulp krijgen en therapiesessies, aldus de voorzitter van de commissie, Waltraud Klasnic. De vergoedingen zullen komen uit een schadevergoedingsfonds dat werd opgestart door de Kerk.
Papa van twee laat leven na gevecht met zwaan

Een woeste zwaan ligt aan de basis van de ongewone dood van Anthony Hensley, een 37-jarige Amerikaan uit Chicago. De sportieve man sloeg zaterdag op een Amerikaanse rivier overboord na een aanval van de watervogel. De kajakker probeerde nog aan wal te geraken, maar de zwaan bleef agressief uit de hoek komen. In die mate zelfs dat Hensley geen schijn van een kans had en verdronk.

De hulpdiensten konden Hensley, een dierenliefhebber die gewoon was om met zwanen om te gaan, nog uit het water slepen. In het ziekenhuis kon echter alleen zijn dood vastgesteld worden. Familie en vrienden reageerden verbijsterd. "We zijn sprakeloos. Hoe is het mogelijk dat de zwaan aan het langste eind trok? Wou hij het dier geen pijn doen, was hij niet agressief genoeg? We begrijpen het niet." Hensley laat twee kinderen en een vrouw achter.

Bron

Zwitsers rechts wil lessen seksuele opvoeding verbieden onder twaalf jaar

De Zwitserse overheid heeft vandaag een initiatieftekst van de Zwitserse conservatieven gepubliceerd waarin geëist wordt dat de verplichte lessen seksuele opvoeding verboden moeten worden voor kinderen jonger dan twaalf jaar. In de tekst staat dat "de seksuele opvoeding de zaak is van de ouders".

Het initiatiefcomité stelt wel een cursus voor ter preventie van seksueel misbruik, die kan gegeven worden vanaf de lagere school. Deze cursus mag evenwel geen seksuele voorlichting geven. Voor kinderen ouder dan negen jaar kan een "facultatieve cursus seksuele opvoeding" gegeven worden door de leerkracht.

Kinderen ouder dan twaalf, zullen een "verplichte cursus krijgen die kennis moet overbrengen rond de voortplanting en de menselijke ontwikkelingen" die "gegeven zal kunnen worden door biologieleerkrachten", aldus de initiatieftekst.

Geregeld door kantons
De cursussen seksuele opvoeding worden momenteel geregeld door de kantons. In het Franstalige gedeelte van Zwitserland worden cursussen over de voortplanting in de lessen wetenschap of biologie gegeven aan kinderen vanaf dertien jaar. In het Duitstalige gedeelte krijgen vierjarigen al een initiatie rond seksualiteit. Verschillende polemieken in Duitstalig Zwitserland zorgden voor de tekst die vandaag is gelanceerd.

Referendum
Het initiatiefcomité heeft tot 17 oktober van volgend jaar om 100.000 handtekeningen te verzamelen. Deze zijn nodig om een referendum op nationaal niveau te organiseren.

Bron

Zwitserse banken mogen VS e-mailverkeer geven

De regering van Zwitserland heeft banken toestemming gegeven de namen van medewerkers aan de Amerikaanse justitie door te geven.

Belastingontduiking
Ook het e-mailverkeer tussen de medewerkers en Amerikanen die met een rekening bij een Zwitserse bank de belastingen hoopten te ontduiken, mag naar Washington worden doorgesluisd. Dat heeft de woordvoerder van het staatssecretariaat voor internationale financiële zaken tegen de krant Tages-Anzeiger gezegd.

Ook de namen van advocaten en fondsen die de Amerikaanse belastingontduikers mogelijks hebben geholpen, mogen aan de Amerikaanse justitie worden gemeld.

Het Zwitserse parlement keurde vorige maand een herzien belastingakkoord met de Verenigde Staten goed. Daardoor heeft Washington gemakkelijker toegang tot gegevens over mogelijke belastingontduiking via Zwitserse banken.

Bron

Knaap (9) gaat naar school en vertelt leraars dat zijn vader zijn moeder en zus vermoordde in Vegas

In de Amerikaanse gokstad Las Vegas is een onbeschrijflijk gezinsdrama gebeurd. Een jongetje van negen jaar ging er naar school en vertelde zijn leraars dat zijn moeder en zus vermoord waren door zijn vader. De jongen leidde de politie dan naar hun huis in de buurt van de school en daar troffen de agenten de lijken van de moeder en de zus (10) aan, alsook de vader die helemaal onder het bloed zat en in handboeien werd weggeleid. Het vierjarig broertje van de leerling bleek gelukkig ongedeerd bij dit onwezenlijke gezinsdrama. De vader had zijn vrouw en dochtertje afgeslacht, maar zijn zoontjes gespaard.

Volgens de hulpdiensten kwam het negenjarige jongetje 's morgens rond 9 uur in de Mabel Hoggard Elementary School in Las Vegas al aan in een soort shock. Nadat de heel verwarde en zwaar aangeslagen knaap zijn leraars verteld had over de moord, volgde de politie het jongetje naar hun bescheiden huisje. Daar vonden ze de lijken van de moeder en het tienjarige zusje van het jongetje. De vader bleek zwaargewond te zijn, maar het vierjarig broertje van de leerling bleef gespaard van de tragedie. Ook de hond des huizes was ongedeerd en werd opgevangen door de dierenbescherming.

Buren
De stoppen waren bij de vader blijkbaar compleet doorgeslagen. De man heet Arturo Martinez. Hij werkt als electricien. Een buurvrouw zei dat er nooit eerder problemen waren geweest met de man, maar dat ze maandagmorgen werd opgeschrikt door geweerschoten. Een andere buurvrouw had dan weer een man luid horen roepen en een kind horen huilen.

Bron

Horrorduik Boeing was schuld slaapdronken piloot

Het incident op een vlucht van Air Canada van Toronto naar Zürich waarbij vorig jaar januari zestien passagiers en bemanningsleden gewond raakten, blijkt te zijn veroorzaakt door de piloot, die slaapdronken was. Hij dacht dat zijn toestel in botsing zou komen met een ander vliegtuig, aarzelde geen seconde en voerde een snoekduik uit.

In een tijdsbestek van 46 seconden liet hij het toestel van Air Canada daarop 120 meter omlaag suizen, om het vervolgens 240 meter steil omhoog te trekken. Bij de nachtelijke manoeuvre met de Boeing 767 raakten zestien passagiers en bemanningsleden gewond.

De Canadese transportautoriteit, die gisteren het onderzoeksverslag van het incident presenteerde, liet weten dat het voorval de noodzaak onderstreept om vermoeidheid in de cockpit tijdig te signaleren. Ook de gewond geraakte passagiers kregen een vermaning: ze hadden allemaal het lampje genegeerd om de stoelriemen vast te maken.

Bron

Circa 150 Afghaanse schoolmeisjes vergiftigd


Ongeveer 150 Afghaanse schoolmeisjes zijn vandaag vergiftigd door het drinken van opzettelijk vervuild water. Volgens regeringsfunctionarissen zitten daar conservatieve radicalen achter, die tegen onderwijs voor vrouwen zijn.

Enkele schoolmeisjes die last hadden van hoofdpijn en moesten overgeven, verkeerden in kritieke conditie. Anderen konden na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Sinds het Taliban-regime in 2001 werd verdreven, mogen Afghaanse vrouwen weer naar school. De Taliban verbood onderwijs voor meisjes tussen 1996 en 2001.

Vorig jaar zei de Afghaanse overheid nog dat de Taliban hun verzet tegen educatie van vrouwen hadden opgegeven. Toch zijn er nog geregeld aanslagen op meisjes, leraren en hun scholen, vooral in het conservatieve zuiden en oosten van het land. Daar kunnen de Taliban nog steeds op steun rekenen.

Bron

maandag 16 april 2012

Vrouw die lijdt aan zeldzaam visgeursyndroom op dieet om niet te stinken

Een vrouw uit het Britse York verloor 38 kg nadat ze al twee jaar op een dieet van fruit en groenten leeft. En dat allemaal opdat ze niet meer naar vis zou ruiken.

De 34-jarige Claire Rhodes heeft de zeldzame aandoening Trimethylaminuria (TMAU), ook wel bekend als het visgeursyndroom. Hierdoor is haar lichaam niet in staat om de stof trimethylamine, die in producten zoals melk en eieren zit, goed af te breken.

Mensen met deze aandoening bouwen een concentratie trimethylamine op in het lichaam die uiteindelijk via zweet, urine en de adem vrijkomt en een karakteristieke vislucht heeft. De diagnose werd vorig jaar vastgesteld, maar de ongelukkige geur achtervolgt Claire al sinds haar twintigerjaren. Ze werd vaak uitgescholden op straat en moest er haar job als verzorgster in een rusthuis door opgeven.

Strikt dieet
Maar dankzij haar extreme dieet kan Claire haar visgeur nu onder controle houden en tegelijkertijd gewicht verliezen. "Ik eet alleen nog groenten en fruit. Daardoor ben ik 38 kg afgevallen. Het dieet valt me soms zwaar, maar ik moet er mij aan houden. Anders kan ik niet buitenkomen. Nu kijken mensen me niet na en roepen ze geen gemene dingen. Ik herleef."

Claire nam vroeger tien douches per dag. Van familieleden kreeg ze vaak de opmerking dat ze niet lekker rook. "Op een avond was ik mijn tanden aan het poetsen voor het uitgaan. Mijn zus zei me dat ik maar beter drie keer mijn tanden kon poetsen omdat ik stonk. Ik dacht dat het een typische opmerking was die zussen maken, maar steeds meer mensen gaven me dergelijke opmerkingen. Ik begon me extreem veel te wassen."

Extreem tanden poetsen
Claire besloot een arts te raadplegen en onderging verscheidene onderzoeken en tests. "Ik liep de deur van mij huisdokter plat. Ik leek wel een hypochonder. Ik dacht dat de geur afkomstig was van mijn tanden. Daardoor loog ik tegen mijn tandarts en vertelde ik hem dat ik ernstige tandpijn had zodat hij enkele tanden moest trekken. Ik poetste mijn tanden tot 20 keer per dag, zo hard ik kon."

Uiteindelijk werd de diagnose vastgesteld nadat ze in een programma over het syndroom had gehoord. "Ik wist onmiddellijk dat ik ook leed aan de aandoening. Mijn dokter was mijn bezoeken tegen dan al beu en zei dat dat vrijwel onmogelijk was omdat het zo een zeldzame ziekte is. Hij stemde er uiteindelijk toch mee in mij te onderzoeken en moest vaststellen dat ik gelijk had. Hij heeft zich onmiddellijk verontschuldigd. Ik was zo gelukkig."Vrouw sterft nadat chirurg operatieklemmen achterlaat

Nicole Haynes, een 35-jarige vrouw uit de Engelse stad Eastbourne, is afgelopen week gestorven nadat een verstrooide chirurg operatieklemmen had achtergelaten in haar lichaam. Het ongelukkige misverstand deed zich voor tijdens een 'onschuldige' maagoperatie. De jonge vrouw laat een man en zoontje na.

Het drama speelde zich af in het Eastbourn General Hospital. Hoewel de onoplettende chirurg officieel niet geschorst is, werkt hij momenteel niet meer in het ziekenhuis. Er werd wel een onderzoek opgestart om na te gaan wat er is misgelopen.

'We kunnen bevestigen dat er momenteel onderzocht wordt waarom de patiënte is overleden na de operatie', aldus een woordvoerder van de nationale gezondheidszorg NHS. 'Het voorval wordt in alle ernst onderzocht en de betrokken chirurg voert geen operaties meer uit tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn. We hebben ook ons medeleven al betuigd aan de familie van de vrouw.'

Bron

Man in Groningen slaat treinreizigers met broekriem

Een 30-jarige man uit Nieuw-Amsterdam is op het centraal station van Groningen aangehouden omdat hij treinreizigers sloeg met zijn broekriem.

De man zou de reizigers ook hebben bedreigd en een paar keer aan de noodrem hebben getrokken.

Op het perron in Groningen werd de verdachte, die een verwarde indruk maakte, aangehouden.

Bron

Tiener overleeft twee blikseminslagen op een dag

Matt Wilks, een 19-jarige Engelse student, werd geraakt door twee bliksemstralen toen hij naar buiten ging met een 'parapluhoed' op zijn hoofd. Matt denkt dat de hoed, die hij gekocht had voor een kroegentocht, hem het leven gered heeft.

Hij vertelt: 'Ik liep naar buiten om de hoed, die ik net gekocht had, te tonen aan mijn moeder. Het voelde raar, alsof ik hard op het hoofd werd geslagen. Ik zag een heldere flits toen ik geraakt werd. Net daarvoor was een bliksemschicht van het metalen tuinhek ook al op mij overgesprongen. Ik werd dus twee keer in korte tijd geraakt.'

Matt meldde zich vervolgens toch maar even in het ziekenhuis waar artsen bevestigden dat hij door de bliksem geraakt was, maar er niets aan had overgehouden. 'Een van de artsen raadde me aan een lottobiljet te kopen,' lachte hij nog.

Bron

Meisje bij exorcisme met elektriciteit bewerkt

Een tienermeisje in Borås, West-Zweden, is onderworpen aan zware fysieke mishandeling zoals schoppen, slaan en elektrische schokken, toen haar Congolese ouders probeerden boze geesten uit haar lichaam te verdrijven.

Volgens de Zweedse krant Dagens Nyheter heeft het dertienjarige meisje drie jaar lang allerlei gruwelijke martelingen moeten ondergaan. Op een gegeven moment stopten haar ouders zelfs stroomdraden van 220 volt in haar mond om op die manier de boze geesten uit haar lichaam te verjagen.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders het meisje naar het ziekenhuis brachten voor een aantal verwondingen die het kind had opgelopen bij de zoveelste uitdrijvingssessie. Het meisje vertelde toen aan behandelende artsen haar schokkende verhaal. De artsen schakelden vervolgens de politie in.

Overigens was dit niet het eerste geval van extreem exorcisme in Zweden. Een ander Congolees echtpaar uit dezelfde regio was al eerder beschuldigd van exorcisme met extreem geweld. Volgens Dagens Nyheter zijn beide ouderparen verbonden aan de controversiële religieuze gemeenschap in Borås, genaamd The River.

Bron

Peuter vijf dagen alleen bij dode moeder

Een tweejarig meisje uit Australië heeft vijf dagen doorgebracht met alleen haar overleden moeder in huis. Vermoedelijk overleefde ze door chocolade paaseieren te eten.

Het meisje werd vrijdag gevonden in Wagga Wagga, een plaats 400 kilometer ten zuidwesten van Sydney. Het meisje had uitdrogingsverschijnselen, maar maakte het verder goed. Het is nog niet duidelijk hoe de moeder van het meisje is overleden

Bron

zondag 15 april 2012

"Titanic geeft menselijke resten prijs"

In de buurt van het wrak van de Titanic, het legendarische schip dat precies honderd jaar geleden zonk, bevinden zich mogelijk nog menselijke resten van verdronken opvarenden. Die mening is althans de Amerikaanse overheid toegedaan nadat foto's zijn vrijgegeven waarop volgens experts menselijke overblijfselen te zien zijn. Een woordvoerder denkt dat er zich nog meer resten in de romp van het schip kunnen bevinden.

Vooral de foto van laarzen en een jas op de zeebodem spreekt tot de verbeelding. "Je kan aan de vorm afleiden dat hier een persoon terecht is gekomen", stelt James Delgado van de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), dat de foto's vrijgaf naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de ramp. Botten zijn er alvast niet te zien maar volgens de wetenschapper kunnen er mogelijk wel forensische sporen van het slachtoffer in de modder te vinden zijn.

Tot dusver hielden onderzoekers vol dat op de laatste rustplaats van de Titanic geen stoffelijke resten van verdronken opvarenden zijn te vinden. De bewuste foto dateert namelijk al van een onderwaterexpeditie in 2004. Toen werd het beeld echter zodanig gecropped dat alleen het schoeisel zichtbaar was. Het NOAA besloot de foto nu in zijn geheel vrij te geven om aandacht te vragen voor het behoud van het wrak.

James Cameron, die zelf 33 keer naar het wrak heeft gedoken, reageert kritisch in de New York Times: "Ik heb niet één keer menselijke resten gezien, wel kleren en schoenen."

Bron

NASA zoekt hulp voor goedkopere missie naar Mars

NASA is druk bezig met het plannen van een nieuwe missie naar Mars in 2018. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie wil deze zomer een plan hebben. Het nieuwe project moet echter veel goedkoper zijn dan eerdere missies. Daarom heeft NASA opgeroepen ideeën in te sturen over hoe de organisatie dat slim kan aanpakken.

De oproep is vooral bedoeld voor wetenschappers, maar in principe kan iedereen deelnemen. Het belangrijkste is dat het project niet al te duur mag zijn en dat het de VS dichter moet brengen bij een missie in 2030 waarbij mensen naar Mars worden gestuurd.

Besparingen
In februari besloot NASA niet mee te doen met een gezamenlijke marsmissie met Europa. Het plan was dat de VS en de EU in 2016 een satelliet in een baan rond Mars zouden brengen. Twee jaar later zouden er twee robots landen. Maar na forse bezuinigingen op ruimtevaart van president Barack Obama, kon NASA zich de Amerikaanse bijdrage van een miljard euro niet meer veroorloven.

Beknopte samenvatting
De nieuwe missie moet omgerekend zo'n 530 miljoen euro kosten. Dat is veel minder dan de 1,5 miljard voor het project van Curiosity, de marsverkenner die deze zomer landt op Mars. Een samenvatting van het plan mag niet meer dan twee pagina's beslaan en moet voor 10 mei ingediend zijn bij NASA.

Bron
Lees ook: Sporen van verdwenen oceaan op Mars
Lees ook: Dan toch leven in de diepere grondlagen van Mars ?

Braziliaanse kannibalen maakten kroketten van mensenvlees

Leden van een sekte in Brazilië zouden voor een kannibalistisch ritueel minstens vijf vrouwen vermoord hebben, ze in stukken hebben gesneden en daarna deels opgegeten hebben. Van het vlees van de slachtoffers werden ook kroketten gemaakt die op straat werden verkocht.

In een door de onlinekrant Folha de São Paulo gepubliceerd videofilmpje geeft een 51-jarige verdachte toe dat ze samen met haar echtgenoot en diens 25-jarige geliefde in vijf dagen zo'n tien kilo mensenvlees hebben gegeten. Dat was een soort ritueel om hun ziel te reinigen. De drie verdachten werden vrijdag door de politie in de stad Garanhuns in de staat Pernambuco opgepakt. Ze gaven toe tot de sekte Cartel te behoren.

Lichaamsdelen
In de tuin van het huis van de arrestanten troffen de speurders lichaamsdelen aan. In de woning leefde volgens mediaberichten ook een vijfjarig meisje. Het zou de dochter van een van de slachtoffers zijn. In een boek met de titel 'Onthullingen van een schizofreen' beschreef de echtgenoot op gedetailleerde wijze hoe hij een van de vrouwen ombracht en haar vlees verorberde.

De politie kwam het trio op het spoor tijdens het onderzoek naar een vermiste vrouw. Ze zou als kindermeisje gewerkt hebben en toen eveneens vermoord zijn. Mogelijk zullen er nog meer moorden aan het licht komen.

Bron

Jager raakt per ongeluk twee vrouwen op snelweg

Twee vrouwen uit Millingen aan de Rijn zijn hevig geschrokken toen hun auto gistermiddag werd geraakt door een verdwaalde kogel. Dat gebeurde op de A15 richting Tiel. De 7 mm kogel vernielde de ruit aan de bestuurderskant en bleef steken in de ruit aan de passagierskant. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De vrouwen stopten bij het eerstvolgende tankstation en belden de politie. Ze hadden lichte verwondingen opgelopen door rondvliegende glassplinters.

Onderzoek van de politie leidde naar een jachtopziener uit de omgeving. Die kon vertellen welke jagers op pad waren langs de A15. Al snel kwam een jager uit Lienden in beeld die rond het tijdstip van het incident in de buurt van de Betuwelijn een gans had geschoten. Een van de afgevuurde kogels heeft onopzettelijk de auto van de dames geraakt. De jager ging vrijuit.

Bron