Translate

zaterdag 14 april 2012

Japanse 'zwarte weduwe' veroordeeld tot doodstraf

De 37-jarige Kanae Kijima - bijgenaamd de 'zwarte weduwe' - is vandaag in Japan veroordeeld tot de doodstraf. Kijima werd schuldig bevonden aan de moorden op drie minnaars.

De zwarte weduwe is een vrouwelijke spin die erom bekendstaat haar partner na de betrekkingen op te eten. Kijima deed min of meer hetzelfde met drie van haar minnaars die ze via online-dating leerde kennen. De vrouw vergiftigde de mannen van respectievelijk 41, 53 en 80 jaar met koolmonoxide nadat ze hen slaappillen had toegediend. Ze stak telkens houtskoolbriketten in brand om haar kortstondige partners te vergassen. Dat feiten dateren van 2009.

Kijima had de kerels eerst flink wat geld afhandig gemaakt en toen die dat terugvroegen, sloeg ze toe. Volgens de rechter pleegde ze de moorden "om haar verwaande luxeleventje zonder te werken vol te houden".

Op het openbare proces kwamen meer dan 1.300 geïnteresseerden af. Er waren maar 49 zitplaatsen in het gerechtsgebouw. Het proces intrigeerde de mensen omdat de rechtbank voortging op indirecte bewijslast voor de veroordeling.

Volgens haar advocaten gaat Kijima - in een vorig leven een betaalde minnares - in beroep. Ze werd ook nog voor zeven kleinere feiten veroordeeld, zoals diefstal en fraude.

Bron:

Air France annuleert tickets van Palestijnse militanten

Luchtvaartmaatschappij Air France heeft tickets van militanten voor de Palestijnse zaak geweerd. Zij wilden morgen van op de luchthavens van Parijs en Nice naar Tel Aviv in Israël reizen. Van daar zouden ze verder gaan naar Bethlehem, in Palestijns gebied, om er deel te nemen aan de operatie 'Welcome to Palestine'.

"In het kader van de Conventie van Chicago weigert Air France alle passagiers die Israël niet wil toelaten", zei een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. De passagierslijst is door de joodse staat overhandigd. Om hoeveel passagiers het ging, wilde de zegsvrouw niet kwijt.

Met de operatie 'Welcome to Palestine' willen 1.500 militanten vanuit meerdere Europese landen, Canada en de Verenigde Staten naar Bethlehem in Palestijns gebied reizen om er de opening bij te wonen van een internationale school. Ze moeten daarvoor echter de luchthaven van Tel Aviv passeren.

De Israëlische autoriteiten hebben laten weten tegen dergelijke operatie gekant te zijn en de passage via Tel Aviv te zullen blokkeren. Zij proberen ook het inschepen van de militanten te verhinderen door luchtvaartmaatschappijen een lijst van ongewenste passagiers te verschaffen.

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa had vrijdag al de annulering van biljetten voor Tel Aviv aangekondigd. Zaterdag nam het Britse Jet2.com een soortgelijke beslissing.

Bron:

Wonderbaby van zes maanden gaat al op potje

In de Engelse pers wordt ze een genie genoemd. Izabella Oniciuc dankt die eer aan haar uitzonderlijke ontwikkeling: op een leeftijd van amper zes maanden is zij al zindelijk. Volgens haar vader komt dat doordat zijn dochter Mozart te horen kreeg toen ze nog in mama's buik lag.

De meeste ouders moeten wachten tot hun baby tot wel 32 maanden is voordat die vrijwillig op het potje gaat. Dan hebben Finn en Raluca Oniciuc uit Cheshunt meer geluk met hun dochtertje: Izabella kan het al op zes maanden!

Ze zegt het codewoord 'boo boo' om haar luiers droog te houden. Izabella kan ook al zelf aangeven wanneer ze honger heeft, en dan bedoelt mama Raluca (26) niet dat haar baby begint te huilen.

Raluca en haar man Finn (45) deden er wel even over om alle geluidjes te ontcijferen, maar nu ze daarin geslaagd zijn, blijkt hun dochter ver vooruit te zijn op leeftijdsgenootjes.

Bron:

vrijdag 13 april 2012

Angelina Jolie geeft toe: "Ik heb Brad bedrogen"

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie heeft toegegeven dat ze haar vriend, de felbegeerde acteur Brad Pitt, bedrogen heeft. Volgens het Amerikaanse celebritymagazine 'In Touch' dateren de feiten al uit 2005, wanneer Pitt op reis was in Frankrijk.

De Amerikaanse schone zou haar affaire onlangs hebben opgebiecht wanneer Brad terugkeerde van een van zijn Europese reisjes. Na al die jaren van stilzwijgen zou de actrice immers spijt hebben gekregen van haar ontrouw.

De basis van haar ontrouw zou eenzaamheid zijn. Zo zou Jolie zich tijdens het tripje van haar man zo alleen gevoeld hebben, dat ze besloot opnieuw contact op te nemen met een van haar ex-vriendjes. Ze zou met de man "een diepe emotionele band gehad hebben die eindigde in een seksuele relatie."

Wanneer Pitt de ontrouw van zijn vrouw vernam, voelde hij zich "zeer bedrogen" en "was hij enorm verbaasd."

Betekent Jolie's bekentenis het einde van Hollywoods machtigste showbizzkoppel?

Bron

Verloofde pleegt zelfmoord na slippertje tijdens huwelijksfeest

Een verloofde heeft zelfmoord gepleegd na een slippertje tijdens een huwelijksfeest. De Britse werd verteerd door een groot schuldgevoel en maakte een einde aan haar leven. Cassandra Raymond laat twee kinderen achter.

Acht jaar was ze gelukkig aan de zijde van Daniel Parr met wie ze ging trouwen. De 25-jarige had een moeilijke jeugd maar de jonge moeder herpakte zich toen ze haar grote liefde ontmoette. Amper zeventien was ze toen ze samen met Parr een woning betrok in Penzance. Het stelletje kreeg twee kinderen en zou nu ook in het huwelijksbootje stappen. Zover is het niet gekomen. Cassandra liet zich tijdens een huwelijksfeestje verleiden tot een slippertje en toen ze haar scheve schaats opbiechtte, maakte haar verloofde een einde aan hun relatie, schrijft de krant Daily Mail. "Ik zei haar dat ik haar niet meer kon vertrouwen en dat er van een huwelijk geen sprake meer kon zijn", aldus Parr. Hij bleef in het huis wonen voor kinderen.

Dag op dag, een maand na haar slippertje was Raymond verdwenen. Parr vond haar in de garage. De motor van de wagen draaide nog maar zijn ex was al overleden. "Ik heb nog een poging gedaan om haar te reanimeren maar het was te laat. Ik was kapot, ik wist niet hoe ik het mijn kinderen moest vertellen." Volgens een jeugdvriendin van Raymond ging ze kapot aan een groot schuldgevoel. "Ze was kapot van haar misstap", zegt Ashley Jephson die geschokt was toen ze een telefoontje kreeg van Parr met de droevige melding.

Bron

Bruut steekt ogen van vriendin uit in twaalf uur durende lijdensweg

"Hij heeft me een van de meest kostbare dingen in het leven afgepakt." Voor het eerst sinds de laffe aanval van haar vriend trotseerde de dappere Tina Nash de camera's zonder donkere zonnebril. De 32-jarige moeder van twee kinderen raakte volledig blind nadat ze vorig jaar gruwelijk hard aangepakt werd in haar huis in het Britse Hayle. Shane Jenkin stak niet alleen haar ogen uit, hij wurgde haar ook en brak haar kaak en neus in een martelgang die uiteindelijk twaalf uur zou duren. Chirurgen moesten één oog verwijderen en konden ook het andere niet meer redden.

Tina Nash was vroeger een knappe blondine.

De dader gaf deze morgen in de rechtbank toe dat hij dit 'zwaar lichamelijk letsel' veroorzaakt had. De uitspraak volgt volgende maand, al zal hij wel ontsnappen aan de kwalificatie poging tot moord. "Ik ben blij dat hij tenminste zijn verantwoordelijkheid opneemt voor het feit dat hij mijn leven voor altijd veranderd heeft", verklaarde Nash in een emotioneel interview met de BBC. "Ik voelde echt dat hij me probeerde te vermoorden toen hij me aan het wurgen was. Het leek alsof ik levend verbrand werd. Hij heeft alles van me afgepakt, inclusief mijn zicht. Ik mis de dingen die anderen normaal vinden, zoals naar de lucht en de zee kijken."

Uit gevangenis geholpen
Tijdens de bewuste horrornacht bevonden zich ook haar dertien- en driejarige zoon zich in het huis. "Hun gezichten niet meer kunnen zien is nog het ergste. Als zij er niet waren, zou ik hier waarschijnlijk niet meer zitten."Hamster plakt vast aan kooi na inslikken van magneet

Nadat de hamster van de Engelse familie Meech, uit het plaatsje Bugbrooke, een magneet had ingeslikt, kwam het ongelukkige knagertje vast te hangen aan zijn hok. Het baasje van Smurf vond het diertje dat hulpeloos aan de metalen tralies van zijn kooi vast hing.

Smurf had een cirkelvormige magneet ingeslikt, die was losgekomen van een speelgoedje van een van de kinderen.

Smurf moest de paasvakantie noodgedwongen in een plastiek doosje doorbrengen, om voor de handliggende redenen. Zijn baasje dacht dat het dier de magneet vanzelf weer zou uitspuwen, maar Smurf stootte hij het metaal af en de magneet moest door een dierenarts worden verwijderd.

Hij herstelt intussen van de behandeling. Smurf heeft er gelukkig alleen een klein litteken aan overgehouden.

Bron

Een derde van de jongeren durft niet uit te blinken op school

Een derde van de leerlingen in de brugklas heeft het idee dat ze niet kunnen of mogen uitblinken op school. Van de tieners uit gecombineerde vmbo/havo-klassen heeft zelfs 41 procent het idee dat ze beter niet bij de besten kunnen horen. Dit blijkt uit het onderzoek Leerlijn van het Centrum Brein & Leren dat is verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ruim tweeduizend leerlingen in de eerste klas van het vmbo, havo en vwo vulden een online vragenlijst in naar de vaardigheden, beleving, motivatie en sociale omgeving. Ook de mentoren van de brugklassers beantwoordden vragen over diverse onderwerpen. Hiermee wilden de onderzoekers in kaart brengen, welke factoren een rol spelen bij een al dan niet succesvolle schoolloopbaan.

'Presteren is volgens de heersende jeugdcultuur nergens voor nodig', zegt Jelle Jolles, directeur van het Centrum Brein & Leren. ' Sterker nog: als je dat wel doet, ben je een watje. Een nerd.'


Serviër dreigt Nederlandse dijken op te blazen

Inlichting- en Veiligheidsdienst AIVD doet onderzoek naar een Serviër die op YouTube heeft gedreigd Hollandse dijken op te blazen. Daarmee opent Metro vandaag. Hij zou dit doen als Nederland 'de Servische helden Mladic, Karadzic en Seselj' niet vrijlaat.

In de filmpjes zegt een man die zichzelf omschrijft als een Servische deskundige op het gebied van de Nederlandse waterwering dat een aanslag op de dijken catastrofale gevolgen zou hebben. Hij eist de vrijlating van de van oorlogsmisdaden verdachte Serviërs Ratko Mladic, Radovan Karadzic en Vojislav Seselj.

De twee dreigfilmpjes zijn opgenomen in de duinen en bij het tribunaal en zijn eind februari online gezet. Ze bevatten een ultimatum naar het moment dat de 'vaderlandslievende krachten de macht in Servië hebben overgenomen', wat een verwijzing naar de Servische presidentsverkiezingen op 6 mei kan zijn.

Bron

donderdag 12 april 2012

Epische strijd tussen vreemde wezens in één druppel water

Neem nog snel even een slok water voor u dit filmpje bekijkt, want misschien heeft u er nadien geen zin meer in. De Oostenrijker Clemens Wirth filmde wat er in één druppel water kan gebeuren. We krijgen allerlei vreemde organismen te zien, die behoorlijk angstaanjagend zouden worden als ze een stuk groter zouden zijn.

De microben die we op de beelden zien, leven overal rondom ons heen: in rivieren, meren en vijvers. Voor het geval u toch nog dorst heeft, kunnen we u alvast geruststellen, want in ons drinkwater zitten ze niet. Wirth doopte zijn video 'Micro Empire'. "Kleine dingen fascineren me, dus besloot ik een microscoop te gebruiken. Het is ongelooflijk hoe gedetailleerd deze kleine wereld is en hoeveel er in één druppeltje water gebeurt", legt hij uit.

Om deze organismen te filmen verbond hij een camera met een microscoop. De microben in het filmpje zijn volgens Wirth niet gevaarlijk voor de mens. Eentje ervan zou al zo'n 200 miljoen jaar bestaan.
Bron:

'Consumenten staan te diep in het rood'

Veel consumenten staan voor een te hoog bedrag rood bij hun banken. Banken doen te weinig om dit probleem terug te dringen. De Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs (NVF) heeft dat vandaag gezegd.

Zij wijst op cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waaruit blijkt dat de gemiddelde roodstand 3800 euro per maand is. Het modale netto inkomen bedraagt 1800 euro per maand. De NVF pleit voor een limiet op rood staan die gelijk is aan het maandelijkse inkomen.

De afgelopen vijf jaar is de schuld door rood staan opgelopen van 7,8 tot 10,1 miljard euro. Dat is een stijging van 29,5 procent.

Veel mensen beseffen niet dat zij hoge rentes betalen (tot 15 procent) als ze rood staan, aldus de NVF. Zij pleit voor een limiet op rood staan die gelijk is aan het maandelijkse inkomen. De organisatie wijst erop dat er alternatieve financieringsmogelijkheden zijn voor structurele roodstand, met lagere rentes.

Bron:

Kamer stelt voorwaarden aan einde statiegeld

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat het statiegeld blijft als een akkoord tussen staatssecretaris Joop Atsma (Milieu) en de verpakkingsindustrie niet leidt tot een toename van de inzameling en recycling van kunststof. In een motie vroegen het CDA, D66 en VVD om een ijkmoment in 2014 om te controleren of de industrie de beloftes nakomt.

'We willen geen goede oude schoenen weggooien, voordat de nieuwe schoenen zich bewezen hebben. Met deze motie voorkomen we dat Nederland op het gebied van recycling en afvalinzameling achteruitgaat', aldus Kamerlid Stientje van Veldhoven van D66.

De partijen willen dat het hergebruik van kunststof afval uit huishoudens stijgt naar 100 kiloton. Daarnaast moeten er bij alle supermarkten in Nederland inzamelingsbakken komen. Het uitdelen van gratis plastic tasjes in supermarkten moet worden afgeschaft, en pvc kan niet meer worden gebruikt als verpakkingsmateriaal in supermarkten tenzij het echt niet anders kan. Atsma stelde het met de motie eens te zijn. Dinsdag zal de Kamer over het voorstel stemmen.

De staatssecretaris liet eerder weten dat het statiegeld op grote plastic flessen in 2015 kan worden afgeschaft, als er in 2014 al inzamelingsbakken worden geplaatst. De bedrijven willen van het statiegeld af, omdat de relatief kleine stroom petflessen nu los van het overige kunststof verpakkingsmateriaal wordt ingezameld. Dat is inefficiënt en duur.

Bron:

'Zelfmoord om uitzetting kinderen te voorkomen'

Een 36-jarige man uit Burundi, die woensdag Nederland had moeten verlaten met zijn zoon en geadopteerde dochter, heeft afgelopen maandag in Culemborg zelfmoord gepleegd. Waarschijnlijk wilde Alain Hatungimana daarmee afdwingen dat zijn kinderen nu toch in ons land mogen blijven.

Minister Leers ging niet in op verzoek gemeente Culemborg

Dat meldt het AD.

De gemeente Culemborg zal er alles aan blijven doen om de Burundese kinderen Abdillah (14 jaar) en Maimuna (12 jaar) in Nederland te houden. Dat zei een woordvoerster vanmorgen. Culemborg had minister Leers in augustus gevraagd het drietal niet uit te zetten. Dat verzoek werd niet gehonoreerd.

'Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd', aldus een woordvoerster van de gemeente Culemborg. 'Wij doen wat we kunnen en zullen er alles aan doen om de kinderen hier in Nederland te houden. Als wij als gemeente een rol kunnen spelen, zullen we dat zeker doen.'

Dinsdag was er een herdenkingsdienst voor de man. Hij heeft het voor zijn kinderen gedaan, luidden de verklaringen. Zijn zoon Abdilla van 14 jaar zou volgens een van de buren hebben gezegd: 'De IND heeft mijn vader vermoord.' Hatungimana was zo'n 5 jaar in Nederland.

Bron:

EU-geld gebruikt voor trouwerijen en villa's

Gelden van de Europese Unie en de Italiaanse overheid die bedoeld waren om in de Zuid-Italiaanse stad Vibo Valentia het toerisme te bevorderen, zijn gebruikt om villa's te restaureren en om dure trouwpartijen te bekostigen.

De politie heeft bankrekeningen, auto's en andere bezittingen van in totaal 63 mensen in beslag genomen. De meesten komen uit Vibo Valentia, een bolwerk van de criminele organisatie 'Ndrangheta. Volgens de politie gaat het om zeker 1,3 miljoen euro.

Bron:

Britse kleuter (4) verbaast professoren met IQ van 159


De 4-jarige Britse kleuter, Heidi Hankins, is toegetreden tot het internationale hoogbegaafdenclubje Mensa nog voor ze ooit een dag naar school is geweest. Met een IQ van 159 zit de Britse kleuter net onder dat van Albert Einstein (160), maar ver boven de gemiddelde volwassenenscore (100) en het cijfer van hoogbegaafdheid (130).

Het was het personeel van Heidi's kinderopvang dat haar ouders had aangeraden eens een IQ-test af te leggen. 'Heidi is zo intelligent dat we steeds creatiever uit de hoek moesten komen om uitdagende activiteiten te bedenken', aldus een kindermeisje.

Lezen, schrijven en tekenen
Dat de Britse kleuter hoogbegaafd is, blijkt niet alleen uit de resultaten van de IQ-test. Zo leerde de peuter zichzelf al op tweejarige leeftijd lezen via de computer van haar ouders en kon ze toen al tot veertig tellen. Nu ze vier jaar is, kan de kleuter al vlot rekensommen en duidelijke tekeningen maken. Daarnaast gebruikt het meisje moeilijke woorden als 'impressive' in haar dagelijkse communicatie.

'We hebben altijd al gedacht dat het meisje heel pienter was, aangezien ze al zo snel kon lezen', aldus een lector van de Southampton Universiteit. 'Ik was erg benieuwd naar de resultaten van de IQ-test. Toen ze twee was, liet ik haar de dertigdelige set Oxford Tree boeken lezen. Na een uurtje had ze alles al uitgelezen, iets wat je normaal pas van een zevenjarige mag verwachten.'woensdag 11 april 2012

Duitsland bezorgd over miljoenen gratis korans

De politiek en een geheime dienst in Duitsland hebben bezorgd gereageerd op het voornemen van salafisten om 25 miljoen gratis korans uit te delen. Zegslieden van bondskanselier Angela Merkels christendemocratische CDU/CSU repten vandaag over een 'agressieve actie' die gestopt zou moeten worden.

Het salafisme is een fundamentalistische stroming binnen de islam. In Duitsland is het salafisme de snelst groeiende richting van de radicale islam. De binnnenlandse veiligheidsdienst BFV vreest dat de actie een poging is om meer jongeren te werven voor de radicale islam.

Tijdens de paasdagen is in 35 steden een begin gemaakt met de verspreiding van 300.000 exemplaren. Initiatiefnemer van de actie 'Lies!' (Lees!) is de van oorsprong Palestijnse zakenman Ibrahim Abou Nagie. Het Openbaar Ministerie in Keulen begon vorig jaar een onderzoek tegen hem omdat hij op internet had opgeroepen tot geweld tegen mensen van een ander geloof.

Bron

Lees ook: Salafisten starten met uitdelen 25 miljoen gratis korans

'Dode' baby blijkt te leven na 12 uur in mortuarium

Een vrouw uit Argentinië stond er op om haar overleden baby te zien en werd naar het mortuarium van het ziekenhuis gebracht. Hier ontdekte ze tot haar grote schrik dat het te vroeg geboren meisje, dat al 12 uur in de koeling had doorgebracht, tekens van leven vertoonde.

Moeder Analia Bouter liet weten aan het tv-programma Todo Noticias dat ze dacht dat ze hallucineerde toen ze een zuchtje hoorde en tekens van leven zag. Volgens artsen verkeert het meisje nu in goede gezondheid.

Het is een wonder, want het meisje kwam op drie april, drie maanden te vroeg ter wereld en bracht de eerste 12 uur van haar leven door in een lade in het mortuarium. Dokteren staan ook voor een raadsel. Er is een onderzoek gestart naar het incident.

Bron

Vrouw levend gekookt door lek in verwarming

Een Chinese vrouw is in een gat met kokend water gestort en hierdoor levend verbrand. Het slachtoffer was op weg naar haar werk in Peking. Haar lichaam was voor 99 procent bedekt met brandwonden.

De vrouw, genaamd Yang, liep op de stoep toen de stenen door een lekke stadsverwarmingleiding ineens onder haar wegzakten. Na het ongeval werd ze naar het ziekenhuis gebracht, daar overleed ze aan haar verwondingen.

De politie onderzoekt nu of de eigenaar van de buis, de stadsverwarming, aansprakelijk gesteld kan worden. De stadsverwarming daarentegen vindt dat de aannemer, die het lek had moeten repareren, schuldig is. Wel is de warmwaterleverancier bereid de ziekenhuiskosten te betalen.

Bron:  zie foto

Aokigahara, het populairste zelfmoordbos van Japan

Aokigahara is een populair bos in Japan. Niet zozeer bij toeristen, maar vooral bij mensen die zelfmoord willen plegen. Tussen de dichte vegetatie kan men voorgoed verdwijnen. Jaarlijks ruimt de Japanse overheid er een honderdtal lijken op, maar vermoedelijk worden veel lichamen nooit meer gevonden.

Niemand weet waarom zoveel mensen zelfmoord plegen in het bos. Vermoedelijk lag een roman die zich hier afspeelde aan de basis van deze morbide trend. Azusa Hayano onderzoekt het fenomeen al dertig jaar, maar ook hij heeft er geen verklaring voor. Zelf heeft hij in twintig jaar tijd al meer dan honderd lijken gevonden. Af en toe treft hij ook iemand aan voor wie het nog niet te laat is. Soms vindt hij op bomen aanwijzingen die duidelijk maken wat er door het hoofd van zelfmoordenaars spookt. Al lang probeert hij te begrijpen wat men het bos in drijft en daarom nam hij een filmploeg mee om de lugubere ontdekkingen vast te leggen.

Bord met waarschuwing
Een auto staat al maanden aan de rand van het bos, een wegenkaart ligt open op de stoel. 'Ik veronderstel dat de bestuurder van de wagen hier het bos is in gegaan en nooit meer is teruggekeerd.' Iets verderop staat een bord dat mogelijke zelfmoordenaars oproept na te denken over hun plannen. 'Uw leven is een kostbaar geschenk van uw ouders. Denk aan uw ouders, broers, zussen en kinderen. Blijf er niet alleen mee zitten! Praat over uw problemen!' Wie dit bord negeert, wordt meestal niet meer teruggezien. En toch zijn er wel degelijk mensen die door deze waarschuwing van gedachten veranderen en omkeren.Man wil regio volplakken met Jezus-posters

Joop van Ooijen, de man uit Giessenburg die tot aan het hoogste rechtsorgaan aanvocht dat de tekst 'Jezus redt' op zijn dak mocht blijven staan, heeft een nieuwe missie: de hele regio volplakken met Jezus-posters.

Dat doet hij zo fanatiek dat nu een gemeente hem tot de orde roept. Dat meldt RTV Rijnmond.

Van Ooijen en zijn volgelingen plakken overal Jezus-posters en het liefst over de reclameposters voor houseparty's heen. De prediker van het Evangelie voert een ware plakoorlog tegen de feesten. De lijm van de reclameposters voor houseparty's is vaak nog niet opgedroogd of Van Ooijen plakt de Jezus-posters er al overheen.

Volgens Van Ooijen verpesten deze feesten de jeugd. 'Daar leren ze alcohol drinken, drugs gebruiken en uit de ban springen', zegt Van Ooijen. 'Er is maar één ding belangrijk en dat is Jezus.'

Bron:

dinsdag 10 april 2012

Cannabis van 4200 jaar oud in graf Hanzelijn

In een graf uit de steentijd dat in de buurt van het Gelderse Hattemerbroek is aangetroffen, is hoogstwaarschijnlijk cannabis van ruim 4200 jaar oud aangetroffen. De nederwiet is waarschijnlijk medicinaal gebruikt wegens de pijnstillende werking, net zoals dat tegenwoordig ook wel weer gebeurt. 'Het is vrijwel zeker dat het om cannabispollen gaat. Die zouden dan voor het eerst in Nederland in een archeologisch graf zijn gevonden.'

Dat heeft een woordvoerder van ProRail vandaag gezegd aan de vooravond van de presentatie van een boek over het archeologisch onderzoek bij de aanleg van de Hanzelijn, de spoorverbinding die de Randstad met het noordoosten van Nederland verbindt.


'Cyberciminaliteit kost Nederland miljarden'

Cybercriminaliteit kost de Nederlandse samenleving jaarlijks zeker 10 miljard euro. Dat is 1,5 tot 2 procent van het Nederlands bruto binnenlands product. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerde raming door onderzoeksorganisatie TNO.

Volgens de onderzoekers kan de werkelijke schade zelfs 20 tot 30 miljard zijn. Nederland is volgens TNO kwetsbaar voor cybercriminaliteit vanwege de hoge dichtheid in bekabeling, geavanceerde infrastructuur en grote hoeveelheid dataverkeer.

Driekwart van de schade komt voor rekening van het bedrijfsleven. Burgers en de overheid draaien op voor respectievelijk 10 en 15 procent van de schade. Inbreuken op intellectuele eigendom zijn met 3,3 miljard euro de grootste schadepost. Industriële spionage kost Nederland jaarlijks 2 miljard euro, gevolgd door belasting- en uitkeringsfraude met 1,5 miljard euro.Presentator live op tv met yoghurt bekogeld

De spanning is te snijden in het door een zware crisis getroffen Griekenland. Dat is ook te merken op televisie. Een moderator had het aangedurfd een politicus van een neonazistische partij uit te nodigen. Dat zal de man nog lang heugen want hij werd meermaals met yoghurt bekogeld.

Op de private zender Epiros TV1 mocht een lid van de neonazistische partij 'Chyrsi Avgi' (Gouden Dageraad) zijn zegje komen doen in de talkshow van Panagiotis Vourhas.

'Gouden Dageraad' is openlijk neonazistisch en is speciaal opgericht als antimigrantenpartij. In opiniepeilingen haalt de partij zo'n vijf procent van de stemmen.

Linkse activisten pikten de uitnodiging van de extreemrechtse politicus niet. 17 activisten drongen vermomd de tv-studio binnen en bekladden de presentator met yoghurt en eieren.Bron

Vrouw breekt in om andermans baby borstvoeding te geven

Een Amerikaanse vrouw is gearresteerd, nadat ze een huis was binnengedrongen en daar een baby aan de borst legde. De moeder van het kind betrapte zondag in haar slaapkamer de wildvreemde vrouw met haar twee maanden oude baby aan de borst.

De inbreekster gaf de baby terug aan de verbouwereerde moeder en stortte zich vervolgens op het bed om uit te rusten. De gealarmeerde politie hoefde daardoor weinig moeite te doen om de 24-jarige inbreekster te arresteren.

Volgens de politie van Brookings, waar het incident zich afspeelde, was de verdachte dronken.

Bron:

maandag 9 april 2012

Opgepast voor vertrekkende vliegtuigen

Deze jonge vrouw verdient ongetwijfeld een nominatie voor 'idioot van het jaar'. Op het strand van Maho op Sint-Maarten, dat vlak naast de Prinses Juliana International Airport ligt, leek het de vrouw afgelopen week wel een leuk idee om zich aan de omheining vast te klampen terwijl een vliegtuig op het punt stond op te stijgen.

Wilde ze haar haar drogen na een zwempartijtje in het water of was het toch gewoon een vlaag van zinsverbijstering? De gevolgen laten zich in ieder geval raden. Bij het draaien van de motoren lijkt haar vriend (vermoeden we) al te weten hoe laat het is en kiest hij snel het hazenpad. De onfortuinlijke dame wil nog hetzelfde doen, maar vliegt daarbij met haar gezicht tegen het beton. Zonnige groeten uit Sint-Maarten!Bron:

Man overleeft nagel van 10 cm in hart


Terwijl hij zijn geblokkeerde nagelpistool probeerde te repareren, kreeg een man uit New Jersey zaterdag een nagel van 10 cm in zijn hart. De man werd geopereerd en overleefde het incident. "Het is alsof ik de Lotto heb gewonnen", verklaarde de 52-jarige Dennis Hennis.

Hennis, een zelfstandige aannemer, was met zijn zoon van 28 aan het werk op het dak van zijn buurman toen zijn nagelpistool blokkeerde. Hij probeerde het pistool weer vrij te krijgen en richtte het per ongeluk op zijn borst. Het pistool, met een kracht van 8,4 kilo per vierkante centimeter, ging plots af en de nagel doorboorde zijn hart.

De nagel kwam in zijn rechterhartkamer terecht, die bloed naar de longen pompt, en Hennis kreeg prompt een hartaanval. Zijn zoon belde een ambulance, die hem naar het ziekenhuis bracht. Daar werd Hennis gereanimeerd, maar al gauw werd duidelijk dat hij onmiddellijk moest geopereerd worden in een traumacenter, op een uur rijden. Daarom werd besloten hem per heli naar de operatietafel te brengen.

Volgens de chirurg heeft Hennis zijn leven te danken aan het feit dat hij de nagel niet zelf probeerde te verwijderen en de snelle interventie.

Bron zie foto

zondag 8 april 2012

Hoogste paasvuur ter wereld nu echt in de fik

In het Overijsselse Espelo is vanavond het hoogste paasvuur ter wereld in brand gestoken. De organisatie schat dat er 10.000 mensen naar kijken. 'Op de snelweg staan ze nog in de file', aldus paasvuurbouwer Arjan Stevens. De stapel is 45,98 meter hoog en daarmee is het wereldrecord vuurstapelbouwen verbroken.

Er is sinds november vorig jaar aan gewerkt. De berg heeft aan de basis een omtrek van naar schatting 160 meter.
De brandweer is aanwezig bij het paasvuur, maar voornamelijk om onderzoek te doen naar de verspreiding van vliegvuur: brandende deeltjes die door de wind worden verspreid.

'We meten met hittegevoelige apparatuur tot in welke omtrek vliegvuur zich verspreidt. Met die kennis kunnen we dan weer beter andere branden bestrijden', aldus een woordvoerder.Bron zie foto's

Massakussengevecht met duizenden New Yorkers

New York was gisteren het strijdtoneel van vliegende veren en flitsende kussens. Enkele duizenden inwoners van de Big Apple gingen er het gevecht aan voor de 'International Pillow Fight Day', een kussengevecht op grote schaal.

De deelnemers kwamen samen in het Washington Square Park in hartje Manhattan. Sommigen getooid met konijnenoren, anderen waren verkleed in kippenpak. Een uurtje bekampten ze elkaar met de kussens.

Het is de zevende editie van het kussengevecht in New York. In 2009 vond het spektakel plaats in Wall Street. Kussengevechtdag wordt inmiddels in meer dan 100 steden wereldwijd gehouden op de eerste zaterdag van april.

Bron zie foto

"Oprichter vruchtbaarheidskliniek heeft 600 kinderen"

De Britse wetenschapper Bertold Wiesner en zijn vrouw Mary Barton begonnen in Londen in de jaren '40 van de vorige eeuw een vruchtbaarheidskliniek. De man zou volgens twee van zijn zonen zelf een van de belangrijkste spermadonoren zijn geweest voor de kliniek. Naar schatting zou hij de biologische vader van 600 kinderen zijn.

Het huidige record staat op 150 kinderen en is toegeschreven aan een Amerikaanse anonieme donor. Twee zonen van Wiesner vonden, tot nu toe, 18 anderen die in de kliniek werden verwekt. Twaalf van die mensen hebben dezelfde vader: dr. Wiesner. De mannen schatten in dat de wetenschapper ongeveer 20 donaties per jaar deed en dat hij verantwoordelijk zou zijn voor een aantal kinderen dat tussen de 300 en 600 ligt, zo schrijft The Sunday Times.

Wiesner en Barton stonden er om bekend dat ze alleen door hen geselecteerde, hoogopgeleide vrienden sperma lieten donoren. In totaal werden er 1500 kinderen geboren door tussenkomst van de kliniek. Naar aanleiding van een artikel in de British Medical Journal in 1945 over controversiële werkwijze van de kliniek, werd deze gesloten.

Bron:

Judas-acteur speelt rol iets te goed en verhangt zichzelf per ongeluk


Een Braziliaanse acteur die Judas speelde is vandaag zwaargewond geraakt toen hij zichzelf per ongeluk ophing. Bij een voorstelling in de stad Itarare speelde hij de Bijbelscène waarin Judas zelfmoord pleegt nadat hij Jezus heeft verraden.

De acteur Tiago Klimeck vergiste zich echter in het touw dat hij voor de scène moest gebruiken. Hij bleef enkele minuten bewusteloos bungelen, terwijl collega's meenden dat hij zijn rol wel erg overtuigend speelde.

Toen ze ontdekten dat er echt een probleem was, is de acteur met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Hij is er slecht aan toe, meldde de politie aan nieuwswebsite G1.


Bron zie foto
Lees ook: Zelfmoordscène wordt Judas-acteur fataal