Translate

donderdag 29 maart 2012

Engels stel belt politie na diefstal eigen wietplantage

Een Engels koppel met een wietplantage ter waarde van zo'n 12.000 euro aan huis, besloot om de politie te bellen toen hun planten gestolen bleken te zijn. Gearriveerd bij het huis wilden agenten de man arresteren voor drugsbezit; reden voor zijn partner om een pistool te voorschijn te halen.

Colin Roberts en Mandy Coghlan kregen gisteren twaalf maanden gevangenisstraf en twee jaar voorwaardelijk opgelegd door de rechtbank. De politie was na de melding naar het huis gegaan waar een doordringende cannabis-lucht werd waargenomen. De twee meldden dat er voor zo'n 12.000 euro aan spullen was gestolen. Na eventjes doorvragen, bekenden ze dat het om wietplanten ging.

Roberts zou de drugs gebruiken om medicinale redenen: hij heeft de ziekte van Crohn. Op het moment dat hij werd gearresteerd, zou Coghlan zo in paniek zijn geraakt dat ze met een luchtpistool begon te zwaaien. Vanwege deze achtereenvolgens niet al te slimme zetten, moet het koppel voorlopig de gevangenis in.

Bron:

Pesticiden tasten bijen en hommels aan

Pesticiden kunnen de oorzaak zijn van de dramatische sterfte onder bijen en hommels. Dat bevestigen twee onderzoeken in vakblad Science vandaag. Boosdoeners zijn insecticiden die in talrijke landen worden gebruikt. Franse wetenschappers ontdekten dat bijen verdwalen door het middel thiamethoxam. De diertjes vinden de weg terug naar hun volk niet meer.

Van de dieren die in contact kwamen met het insecticide stierven er twee à driemaal zo veel als de andere, zonder contact met gif. Het nationale instituut voor landbouwonderzoek in Avignon had daartoe kleine zendertjes aangebracht op de bijen.

Een Schots team merkte dat de hommels bijna uitgeroeid waren na een behandeling met insecticiden. Dave Goulson van de Schotse universiteit in Stirling had hommelvolken behandeld met het middel imidacloprid. Na 6 weken bleek dat ze 85 procent minder koninginnen hadden voortgebracht dan een andere volkeren.

Verdwenen
Het aantal koninginnen bepaalt het aantal nieuwe nesten in de komende winter. 'Enkele hommelsoorten zijn enorm verminderd. Bijvoorbeeld in Noord-Amerika zijn veel soorten min of meer van het continent verdwenen', schrijft Goulson. In Groot-Brittannië zijn al drie soorten verdwenen.

De bijen en hommels kampen ook met andere problemen. De agressieve varroamijt bijt zich aan de insecten vast met dramatische gevolgen. Door de milde temperaturen van het voorbije jaar waren de mijten erg lang actief en versterkten zij de bijensterfte.

In Duitsland zijn afgelopen winter circa 300.000 bijenvolken gestorven. Dat heeft veel gevolgen voor de landbouw, waar de bijen nodig zijn voor het bestuiven van gewassen.

Bron:
Lees ook: Slachting onder bijenvolk in Haarlemmermeer

Nieuwe arrestaties om baardknip-aanvallen VS

De Amerikaanse politie heeft opnieuw een aantal verdachten aangehouden in de orthodoxe geloofsgemeenschap van de Amish vanwege een reeks aanvallen op geloofsgenoten. Bij de aanvallen, vorig jaar september en oktober, zouden ze het hebben voorzien op baard- en hoofdhaar van tegenstanders.

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie gisteren bekendgemaakt. Het gaat om vier vrouwen uit de staat Ohio. Eerder werden tien mannen en zes vrouwen aangehouden om hetzelfde vergrijp.

Een groep afvallige Amish bleek het vorig jaar te hebben gemunt op het haar van andersdenkenden. Onder de Amish geldt de haardracht als heilig en wordt het afscheren opgevat als zwaar beledigend. De gemeenschap gedraagt zich doorgaans zeer gesloten, maar moet als gevolg van de aanvallen toch de inmenging van justitie tolereren.


Lees ook: bij de bron

Tweelingzussen worden broers na geslachtsoperatie

Al hun hele leven dromen ze ervan man te worden, en de 25-jarige Chinese tweelingzussen ondergaan samen een geslachtsoperatie om die droom in vervulling te brengen.

De twee ondergingen al twee van drie operaties in een militair ziekenhuis in Shanghai. Volgens hun arts, Zhao Yede, zijn die succesvol verlopen.

'Ze gaan nu hard werken om te kunnen sparen voor hun laatste operatie', voegde hij er aan toe.

De zussen, uit de provincie Yunnan in Zuidwest-China, hebben altijd mannen willen zijn. Volgens hun artsen praatten en kleedden ze zich als mannen en hadden ze gezworen nooit als vrouw te zullen trouwen. Na een reeks psychologische en medische proeven, kregen ze groen licht om van geslacht te veranderen.

Bron:

Meisje uit Pijnacker pleegt zelfmoord 'om bangalijst'


In Pijnacker heeft gisteravond een 13-jarig meisje zelfmoord gepleegd. Op internet en sociale media gaan geruchten dat het meisje zich van het leven heeft beroofd omdat haar naam zou voorkomen op een zogenaamde 'bangalijst'. De politie in het Zuid-Hollandse dorp heeft de zelfmoord bevestigd, maar wil geen commentaar geven.

Het meisje, Livia, werd gisteravond in een bos langs de Oude Klapwijkseweg in Pijnacker zwaargewond aangetroffen. Zij werd in kritieke toestand met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is later aan haar verwondingen overleden. Een traumahelikopter was ook aanwezig.

Onrust
Het overlijden van Livia heeft tot grote onrust geleid in het Zuid-Hollandse dorp onder de rook van Delft. Slachtofferhulp is ingezet voor de kinderen uit haar straat en vriendinnetjes in de buurt.



'Onderzoeker oerknal werkte aan grote terreurknal'

Een Franse wetenschapper die bij de Europese deeltjesversneller (CERN) de oerknal wilde nabootsen, werkte ook aan een ander soort knal. Adlene Hicheur wordt ervan verdacht terreuraanslagen te hebben voorbereid. Daarom begon donderdag in Parijs het proces tegen hem.

Hij riskeert een celstraf van 10 jaar.

De Algerijns-Franse Hicheur werd in oktober 2009 gearresteerd. Dat gebeurde in het huis van zijn ouders, niet ver van de deeltjesversneller op de grens van Frankrijk en Zwitserland. In de woning vond de politie radicaalislamitische geschriften. Bovendien zou Hicheur in e-mails met een handlanger hebben gesproken over mogelijke doelen. Een daarvan was een legerbasis vlakbij de deeltjesversneller. Hicheur zei bovendien dat hij bereid was 'actief te worden in Frankrijk'. Toch is er volgens zijn advocaat 'geen enkel bewijs van het begin' van terreurplannen.


Het terreurproces tegen Hicheur komt kort na een golf aanslagen in en rond het Zuid-Franse Toulouse. Een jonge Algerijnse Fransman schoot daar zeven mensen dood, onder wie drie jonge kinderen. De dader zei dat hij lid was van terreurorganisatie al-Qaeda. Na een lange omsingeling van zijn huis schoot de politie hem vorige week donderdag dood.

Bron:

woensdag 28 maart 2012

Slachtoffer zuuraanval pleegt na 12 jaar zelfmoord


Een Pakistaanse vrouw die in 2000 door haar toenmalige echtgenoot Bilal Khar werd aangevallen met zuur is op 17 maart in Rome, waar ze woonde en behandeld werd, van de zesde verdieping van een gebouw naar haar dood gesprongen.


Na tientallen operaties door de jaren heen aan haar zwaar verminkte gezicht en lichaam besloot ze dat het leven de moeite niet meer waard was.

Fakhra Younus (33) werkte als tiener als danseres in de hoerenbuurt van Karachi. Daar ontmoette ze haar latere echtgenoot, de zoon van Ghulam Mustafa Khar, een voormalige gouverneur van Pakistans grootste provincie Punjab. Na drie jaar huwelijk verliet Younus hem, omdat hij haar fysiek en verbaal mishandelde. In mei 2000 zou hij in de nacht naar het huis van Younus' moeder zijn gekomen en haar, in het bijzijn van haar 5-jarige dochtertje uit een eerdere relatie, hebben overgoten met zuur. Bilal Khar werd later vrijgesproken, maar volgens velen had hij dat alleen te danken aan zijn connecties.

Vrees
Tehmina Durrani, ex-vrouw van Ghulam Mustafa Khar en stiefmoeder van diens zoon, nam het op voor Younus en bracht haar zaak onder de aandacht. 'We hebben zo vaak gevreesd dat ze in de nacht zou overlijden, omdat haar neus was weggesmolten en ze geen adem kon halen', zei Durrani, die een boek heeft geschreven over de mishandeling die ze onderging in haar huwelijk met Khan. 'We staken een rietje in het kleine beetje mond dat was overgebleven, omdat de rest was samengesmolten.'



Saddam Hoessein krijgt veel te veel bezoek


Saddam Hussein krijgt een ander graf. Wegens de groeiende bezoekersstroom wil de Iraakse regering het huidige graf van de ex-dictator sluiten. De stam van de voormalige machthebber heeft bekendgemaakt dat daarover een brief is binnengekomen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vertegenwoordigers van de provincie Salaheddin zoeken met de regering in Bagdad naar een oplossing. De plaats is voorlopig gesloten.

Saddam Hussein werd op 30 december 2006 gedood wegens de massamoord op Koerden en sjiieten. Later werd hij in zijn geboortedorp begraven. De plaats groeide in de jaren daarop uit tot een bedevaartsoord, ook voor schoolreisjes.

In de zomer van 2009 verbood de Iraakse regering groepsreizen te organiseren naar het graf van de oud-president.

Bron:

'Gewoon rustig wachten op witte rook bij Catshuis'

De onderhandelingen in het Catshuis tussen VVD, CDA en gedoogpartner PVV verkeren in een moeilijke fase. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. De oppositie reageert verdeeld op het nieuws.

Zo zegt Kees van der Staaij, fractievoorzitter SGP, geen oordeel te hebben over de boodschap van de RVD. 'Het zou gokken zijn, speculeren. Daar ben ik niet zo goed in. Ik weet niet wat er aan de hand is, daar ga ik ook niet over. Ik maak me nergens zorgen over. Het is prachtig weer, ik heb net een mooi debat gehad. Voor nu is het gewoon rustig afwachten tot er witte rook is bij het Catshuis.'

Zijn collega Jolande Sap, fractievoorzitter GroenLinks, noemt het echter goed nieuws als de onderhandelingen zijn vastgelopen. 'Dat zou nieuwe verkiezingen betekenen. In het belang van Nederland kunnen we beter doorgaan met een tijdelijk demissionair kabinet, dan een wankel kabinet dat slechte maatregelen neemt. We hebben verkiezingen nodig om te komen tot een coalitie die wel wil hervormen.'

Bron:

Zweedse rechter begrijpt man die vrouw sloeg

Een Zweedse rechter ligt onder vuur nadat hij in een recente uitspraak schreef dat het 'best te begrijpen is' dat een man zijn vrouw sloeg, omdat ze niet wilde vertellen waar ze was geweest.

'De vrouw was telefonisch onbereikbaar, terwijl de verdachte terecht jaloezie voelde en zich zorgen maakte', schreef de rechter. 'Toen ze eindelijk thuiskwam en de verdachte haar op haar gedrag aansprak, antwoordde de vrouw dat ze hem niet hoefde te vertellen waar en met wie ze was geweest. In het licht van deze opstelling is het zeer begrijpelijk dat de verdachte zich wanhopig, beledigd en kwaad voelde en, in een impulsieve reactie, haar een klap gaf.'

Volgens de Zweedse rechter zou een vergelijkbaar incident in landen als Frankrijk niet hebben geleid tot een aanklacht. 'In landen met een meer paternalistische instelling zou zijn reactie als passend zijn beoordeeld.'

De parlementaire ombudsman van Zweden vindt dat de uitspraak op een 'volstrekt onaanvaardbare manier' is opgeschreven. Volgens de ombudsman is het arrest van de rechter 'tergend en insinuerend'.

In hoger beroep gaf de rechter aan dat het gedrag van de vrouw niet relevant was bij het bepalen van de straf van de man.

Bron:

Man kan dankzij operatie zonder masker door het leven


De 37-jarige Richard Lee Norris leidde 15 jaar lang een teruggetrokken bestaan. Hij verschool zich achter een masker als hij de deur uitging, wat Norris alleen 's nachts deed. De man schoot zichzelf 1997 per ongeluk in het hoofd, met alle gruwelijke gevolgen van dien. Nu heeft hij dankzij een gezichtstransplantatie weer een gezicht.

Norris kreeg een nieuw gezicht, nieuwe tanden, een tong en een kaak tijdens de meest intensieve, een 36-uur durende gezichtstransplantatie, operatie ooit. Deze vond vorige week plaats in het Amerikaanse Maryland Medical Center.

Richard maakt het inmiddels goed. Hij heeft gevoel in zijn gezicht, poetst zijn tanden en scheert zich. De man is de chirurgen erg dankbaar voor zijn nieuwe gezicht en durft weer in de spiegel te kijken.

Bron: bekijk de beelden

dinsdag 27 maart 2012

Microsoft haalt gigantisch botnet offline

Technologiebedrijf Microsoft heeft in samenwerking met enkele Amerikaanse marshals een gigantisch botnet offline gehaald. De marshals vielen kantoren binnen in de staten Pennsylvania en Illinois en wisten zo een netwerk van 13 miljoen geïnfecteerde computers uit te schakelen. Dat botnet wist in de afgelopen jaren al 100 miljoen dollar van geïnfecteerde gebruikers te stelen.

Volgens Richard Boscovich, het hoofd van de cybetcrime afdeling van Microsoft, was deze operatie de meest complexe in de geschiedenis van de afdeling. Het ging hier om een netwerk van 13 miljoen computers die geïnfecteerd waren met het Zeus-virus. Die zogenaamde malware kan de toetsaanslagen van gebruikers bijhouden. Op die manier kunnen wachtwoorden en gebruikersnamen gestolen worden.

"Ik denk niet dat we elk Zeus-botnet nu offline hebben gehaald", aldus Boscovich. "Maar we hebben we enkele van de grootste botnets een zware klap toegebracht. We verwachten dan ook dat de cybercriminelen deze actie nog lange tijd zullen voelen."

Bron:

'Gratis trouwen te populair in Nederland'

Wat D66 betreft moet er voortaan altijd betaald worden om te trouwen. De vlugge handeling, meestal op maandag- of dinsdagochtend, is populair in Nederland. Zo'n 30 procent van de getrouwde stellen verbindt zich op die manier in de echt.

Niet meer van deze tijd, vindt D66. Gemeenten moeten het sinds 1879 verplicht aanbieden om gratis te kunnen trouwen. Gemeenten met meer dan 10.000 inwoners moeten daar zelfs twee voor tijdstippen aanbieden. Toen de wet werd ingevoerd, was het namelijk nog niet sociaal geaccepteerd om ongetrouwd door het leven te gaan, maar voor sommige mensen was het simpelweg te duur.

Hoewel er vaak wel wat kosten aan verbonden zijn omdat er een uittreksel bij het bevolkingsregister moet worden opgevraagd, is het gemakkelijk om vandaag de dag te trouwen in het gratis 'trouwuurtje' van de gemeente. Meestal staat het koppel getrouwd en wel binnen tien minuten weer buiten.

Maar tegenwoordig is trouwen niet meer echt een must, betoogt D66-Kamerlid Magda Berndsen in de Metro. Gemeenten lopen alleen maar geld mis. Normaal gesproken kost een huwelijksvoltrekking, afhankelijk van de gemeente, tot zo'n 700 tot 1000 euro. De partij vindt dat mensen die het geld er voor hebben, wel zouden moeten betalen voor het geven van hun ja-woord.

Bron:

maandag 26 maart 2012

Ontstond de maan wel door botsing Aarde en Theia?

Amerikaanse geofysici twijfelen aan de populaire theorie dat onze maan is ontstaan door een botsing van de Aarde met de speculatieve planeet Theia. Bij de inslag zou Theia in stukken uiteen zijn gebarsten. Een deel smolt samen met de aardkern en andere brokstukken klonterden samen en vormden zo de maan, zo luidt de theorie.

Geofysici van de universiteit van Chicago publiceren in het tijdschrift Nature Geoscience nieuwe metingen, waaruit blijkt dat maangesteenten vrijwel dezelfde isotopensamenstelling hebben als aards mantelgesteente. Er lijkt dus helemaal geen andere planeet betrokken te zijn geweest bij de vorming van de maan 4,5 miljard jaar geleden.

Hoe onze maan dan wel is ontstaan weten de onderzoekers niet. 'Misschien was Theia wel een hemellichaam van overwegend ijs, dat bij de inslag vrijwel geheel verdampte. Of misschien draaide de gesmolten aarde ooit wel heel snel rond en is hij in tweeën uiteengevallen', schrijft wetenschapsjournalist Govert Schilling vandaag op VK.nl.



Bron:

Bejaarde vrouw klaagt Apple aan om gebroken neus

Een 83-jarige vrouw heeft haar neus gebroken, toen ze zich stootte tegen de glazen voorgevel van een Applewinkel in de Amerikaanse staat New York. Ze eist nu miljoenen dollars schadevergoeding van het computerbedrijf, meldde de Amerikaanse zender CBS vandaag.

Volgens de advocaat van de bejaarde heeft het slachtoffer zich niet gerealiseerd dat ze op een glazen wand afliep toen ze het gebouw bereikte. De moderne architectuur die Apple toepast in zijn winkels, kan oude mensen als haar cliënt in verwarring brengen, aldus de raadsvrouw.

In Verenigde Staten klagen mensen elkaar en bedrijven veel sneller aan dan in Europa. De toegekende schadevergoedingen lopen soms tot in de miljoenen.

Bron:

Transgender weggestuurd bij Miss Universe-verkiezing

Jenna Talackova mag er dan uitzien als een echte beauty, haar geboorteakte laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De blondine uit Vancouver kwam ter wereld als man, en daarom werd ze onlangs uit de Miss Universe-verkiezing geknikkerd.

'Transgenders zijn niet welkom, want dat zijn geen echte meisjes', luidt de verklaring. In de regels staat inderdaad dat elke kandidaat bij de geboorte al het vrouwelijke geslacht moet hebben.

Talackova leidde de organisatie met een leugentje om de tuin, maar viel uiteindelijk door de mand. De Canadese versie van Darline Devos neemt haar echter niets kwalijk. 'Jenna voelt zich een echte vrouw, en dat is ze ook. Ze had niet gedacht dat mensen vragen zouden gaan stellen. Ze hoopte dat we haar weer in de wedstrijd konden brengen, maar we kunnen echt geen uitzondering maken. Jammer, want ze keek er zo naar uit. Dat ze nu niet kan meedoen, betekent echter niet dat we haar niet mogen.'

Talackova (24) had de vrouwelijke trekjes al toen ze amper vier jaar oud was. Op haar veertiende startte ze met een hormonentherapie, en vijf jaar later volgde de operatie. 'Ik beschouw mezelf als een vrouw, ondanks mijn verleden', verklaart ze.



Bron
Lees ook: Ook transgender kan Miss Universe worden:

Susanne trouwt met kok om dikste vrouw ter wereld te worden

Susanne Eman heeft zich nog één doel gesteld in het leven: de dikste vrouw ter wereld worden. Momenteel weegt de 33-jarige Amerikaanse iets minder dan 350 kilogram, maar binnen acht jaar wil ze zeker de kaap van... 730 kilo ronden. Om die missie tot een goed einde te brengen, gaat ze in het huwelijksbootje stappen met fervente hobbykok Parker Clark.

Het paar leerde elkaar vorig jaar via internet kennen. Na heel wat mailverkeer trok Parker naar Casa Grande (Arizona) om bij haar en haar zonen Brendin (13) en Gabriel (17) in te trekken. "We zijn een 'match made in heaven'", weet de (uiteraard) werkloze Susanne. "Ik hou van eten en Parker is verzot op koken. Hij heeft er geen probleem mee dat ik de dikste vrouw ter wereld wil worden. Hij bewondert al dat vet en ziet hoe gelukkig ik ben als ik mag eten. Zijn kookkunsten maakten zeker en vast deel uit van de verleiding. Hoe kan ik weerstaan aan een man met zoveel talent in de keuken? Zijn spaghetti bolognese zou ik de hele dag door kunnen eten. Parker neemt ook de meeste taken in het huishouden op zich, hij moedigt me aan om te gaan wandelen, gaat met me zwemmen en helpt me met alles waar ik problemen mee heb."

"Ook gezonde dingen"
Parker past zo in het rijtje 'voeders', waar Jambers ooit nog een reportage over maakte. Bergen spek, frietjes, toast en roereieren maakt hij voor haar klaar. "Ik steun haar omdat het haar gelukkig maakt en ik hou van brede dames", klinkt het uit zijn mond. "Natuurlijk maak ik me zorgen om haar gezondheid, maar ik let er ook op dat ze gezonde dingen eet zoals sla. En daarnaast laat ik haar wat sporten. Sinds we elkaar leerden kennen, is ze beginnen zwemmen. Dat doen we beiden graag. Ik weet dat ze die droom van haar echt wil bereiken. Vorig jaar zei de dokter nog dat ze medisch in orde was, maar steunen doet hij haar natuurlijk niet. In zijn ogen is ze met haar leven aan het spelen. Maar zolang het mag van de dokters ga ook ik ervoor. Hoe ze er ook uitziet, ik zou Susanne altijd graag gezien hebben. Maar als ze heel slank was, zou ik haar niet eens opgemerkt hebben. Ik vind daar niets aantrekkelijks aan, geef mij maar wat rondingen."



zondag 25 maart 2012

Familie 'weerwolven' krijgt behandeling



Een Nepalese familie heeft een zeldzame afwijking: er groeit heel veel haar op hun gezicht. Devi Budhathoki (37), haar twee dochters en haar zoon zullen een behandeling krijgen in Kathmandu. Ze lijden aan hypertrichosis, ofwel het weerwolf-syndroom.

De vrouw en haar kinderen hebben enorme wenkbrauwen en zwaar begroeide voorhoofden. Bovendien heeft de vrouw bakkebaarden die op haar kin overgaan in een stoppelige baard. Budhathoki zegt dat ze vooral voor haar kinderen hulp zoekt. "Ze wilden niet meer naar school gaan door al het haar. Mijn zoon heeft tegen zijn vrienden gezegd dat hij terugkeert met een nieuw gezicht", zegt ze.

De familie zal in het ziekenhuis een laserbehandeling krijgen om het haar te verwijderen. Samen met haar man heeft de vrouw ook nog een zoon en een dochter die de afwijking niet hebben.

Bron:

Russische satelliet stort bij Hawaï in oceaan


Een Russische satelliet is bij de Amerikaanse eilandengroep Hawaï in de Grote Oceaan gestort. Gevaar voor mensen was er niet, omdat het vaartuig gecontroleerd verging, meldden Russische staatsmedia.

De communicatiesatelliet Express AM-4 was in augustus gelanceerd. Door een programmeerfout kwam de sonde in een verkeerde baan rond de aarde terecht. Hij was onbeschadigd, maar onbruikbaar.

Rusland heeft in ongeveer een jaar tijd zes ruimtemissies zien mislukken. De eerstvolgende bemande lancering is uitgesteld. Daardoor blijft de Nederlander André Kuipers langer in het internationale ruimtestation ISS. Zijn terugkeer op aarde is anderhalve maand uitgesteld.

Bron:
Lees ook: Waardeloze telecomsatelliet dondert binnenkort in Stille Oceaan