Translate

zaterdag 17 maart 2012

Vrouw door het lint bij gebrek aan warme worst

In Pennsylvania is gisteren een vrouw door de rooie gegaan omdat er bij haar kruidenier geen hapklare warme worst te verkrijgen was. De 25-jarige Brittany Glanville uit Bridgeton ging de winkelbediende te lijf en de politie had de grootste moeite om de hongerige furie in bedwang te houden.

Bij de politie liep een stil alarm binnen vanuit de bewuste kruidenierszaak. Bij aankomst op de plaats van de misdaad zag een agent hoe een vrouwelijke klant allerlei spullen naar het hoofd van de winkelier aan het slingeren was. Nadien probeerde ze over de toog te klauteren om de kruidenier bij de keel te grijpen.

Pepperspray
De agenten moesten pepperspray gebruiken om de vrouw tot bedaren te brengen. Maar daarmee was de kous niet af. Eenmaal in de politiecombi, probeerde de worstlustige dame een ruit van het voertuig aan diggelen te stampen.

Brittany Glanville werd gearresteerd op beschuldiging van weerspannigheid en wangedrag. Benieuwd of er in de gevangenis van Cumberland County worst op het menu staat.

Bron:

Thaise taxichauffeur geeft vergeten koffer vol goud terug

In Thailand heeft een taxichauffeur een achtergelaten koffer vol goud teruggegeven. Een koppel had de tas, gevuld met juwelen ter waarde van 13 miljoen baht (ongeveer 323.000 euro), zo maar in de taxi laten liggen.

Uit dank kreeg de chauffeur een gouden ketting ter waarde van omgerekend 5.000 euro. De dankbare eigenaar beloofde hem bovendien een vindersloon van 7.500 euro. Dat meldt de krant The Nation.

De taxichauffeur had de acht kilo zware koffer gisteren al aan de politie in Bangkok overhandigd. Die had eerder een oproep via de radio gelanceerd.

Roze taxi

De 60-jarige juwelier en zijn 58-jarige echtgenote hadden de waardevolle tas een dag voordien op de passagiersplaats vooraan vergeten, nadat ze eerder drie grote koffers hadden uitgeladen. Ze herinnerden zich achteraf de nummerplaat niet meer, maar wisten dat het voertuig roze was. In Bangkok rijden naar schatting ruim 20.000 roze taxi's.

"Ik had hem niet vroeger teruggebracht, omdat ik de tas niet had geopend en ik niet wist dat hij gevuld was met goud, totdat ik het radiobericht hoorde", zei de taxichauffeur aan de politie. Naam en telefoonnummer stonden niet op de koffer.

Bron:

Lichtgevende sushi verovert VS

De nieuwe culinaire trend in de Verenigde Staten stuit milieu- en dierenorganisaties tegen de borst. Lichtgevende sushi gemaakt van genetisch gemodifieerde vis verovert de Amerikaanse markt.

De genetisch gemodifieerde visjes werden initieel gekweekt om milieuvervuiling op te sporen. Maar een video die toont hoe je met de visjes 'glow in the dark sushi' kan maken, is een online hit geworden.

Glofish
Wat je nodig hebt, zijn zogenaamde glofish, fluorescente zebravisjes die je in dierenwinkels kan kopen. Aan de zebravisjes werd een fluorescent gen toegevoegd. Wetenschappers wilden zo een vis creeëren die oplicht wanneer rivieren vervuild raken.

Experiment
Maar de eerste proeven resulteerden in een vis die constant licht geeft, en die werden dan maar gekweekt om in dierenwinkel te worden aangeboden. De visjes zijn beschikbaar in rood, groen, oranje, blauw en paars.

Recepten met de lichtgevende visjes kregen namen als 'kryptonite roll' en 'stop and glow nigirizushi'. Je kan zelfs een lichtgevende pizza kopen die je best serveert "in een verduisterde ruimte met enkel een blacklight". De 'kryptonite rolls', vis gemengd met wasabi, hebben wel een neveneffect: je tanden gaan er ook licht van geven.

In Californië zijn de visjes nog verboden. De staat bant alle genetisch gemodifieerde visproducten.Bron:

Pizzatent blijft serveren terwijl kok dood in keuken ligt


Alsof er niets aan de hand was, bleef het personeel van een pizzarestaurant in Darwin mensen ontvangen en bedienen terwijl de chef dood op de keukenvloer lag. De Australische voedselinspectie onderzoekt of de regels inzake veiligheid en gezondheid werden overtreden

De 43-jarige chef Andrew Ah-Wong werd wellicht getroffen door een hartaanval toen hij aan het fornuis stond van de Fannie Bay Super Pizza. Een verpleegster, die toevallig met haar partner aan tafel zat in het eethuis, hoorde een doffe klap in de keuken. De 23-jarige vrouw repte zich naar achteren en zag daar de man op de grond liggen.

"Walgelijk"
"De kok ademde niet meer. Terwijl ik hem probeerde te reanimeren, stapte het personeel gewoon over ons heen om de klanten te bedienen", getuigt de verpleegster. "Ondertussen werden gewoon nieuwe mensen ontvangen en kregen die een tafeltje toegewezen. Gewoon walgelijk".

Volgens Fernanda Ferro, de eigenares van het restaurant, werden de bestelde schotels gewoon aan de klanten bediend. Zij zegt nog dat Ah-Wong al jaren in het restaurant werkte en dat ze hem hard zullen missen.

Bron

woensdag 14 maart 2012

Onoplettende cameraman plet konijn zonder oren


In de dierentuin van het Duitse Limbach-Oberfrohna is een konijn zonder oren geboren. De directie van de dierentuin hoopte er een goedlopende attractie van te maken, net zoals ijsbeertje Knut destijds in de dierentuin van Berlijn. Maar dat was te vroeg gejuicht.

Bij het maken van een documentaire over het konijntje lette een cameraman niet goed op en trapte het beestje dood. 'Wij zijn allemaal geschokt en kunnen het niet bevatten', aldus directeur Uwe Dempewolf van de dierentuin vandaag.

Het konijntje zou de komende dagen worden gedoopt met de naam Til. De redenen voor de lichamelijke afwijking zijn onduidelijk. Mogelijk is er sprake van een genetisch defect.

Bron:

dinsdag 13 maart 2012

Verblijf in ruimte zorgt voor wijzigingen in de hersenen


Een lang verblijf in de ruimte kan bij astronauten veranderingen aan de ogen en hersenen veroorzaken. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Texas in Houston op 27 astronauten die gemiddeld 108 dagen aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS en de spaceshuttle hebben vertoefd. Het was al bekend dat bij ruimtevluchten het beendergehalte en de spiermassa afnemen.

Die veranderingen lijken op de zogenoemde intracraniële hypertensie. Bij dit probleem dat vooral vrouwen met overgewicht treft, stijgt in de schedel om nog onverklaarbare redenen de druk van het hersenvocht. Dit kan tot hoofdpijn leiden of de oogzenuwen beschadigen.

De onderzoekers beschreven in het vakblad Radiology de abnormale bevindingen bij ruimtevaarders die meer dan dertig opeenvolgende dagen in gewichtloosheid vertoefden. Bij elke derde van hen is het hersenvocht in de buurt van de oogzenuwen toegenomen, bij elke vijfde was de achterkant van één of beide oogappels afgevlakt en bij elk zevende was de oogzenuw uitgepuild.

Duur beperken
Bovendien vonden de wetenschappers bij elf procent van deze ruimtevaarders veranderingen in de hypofyse die meerdere hormonen aanmaakt. De bevindingen kunnen de duur van ruimtereizen beperken, aldus radioloog en onderzoeksleider Larry Kramer.

Ook de ruimtevaartorganisatie NASA heeft al veranderingen aan het gezichtsvermogen bij talrijke astronauten vastgesteld, becommentarieerde William Tarver van het Johnson Space Center. De oorzaken zijn nog niet gekend. De NASA heeft het probleem hoog aangestipt op de risicolijst en volgt de situatie verder op de voet.

Bron:

Mensen geven vermogen uit om Apocalyps te overleven


Volgens doemdenkers zullen zich grote rampen voordoen op 21 december van dit jaar, sommigen voorspellen zelfs het einde van de wereld. Hoewel wetenschappers en Mayadeskundigen deze opvattingen als onzin kwalificeren, zijn er ook mensen die kosten noch moeite besparen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.


De theorie dat de wereld vergaat op de dag dat de 5.125 jaren tellende Mayakalender eindigt, heeft al heel wat geld opgebracht - denk bijvoorbeeld maar aan de succesvolle rampenfilm '2012'. Omgekeerd heeft de apocalypstheorie sommigen juist veel geld gekost. Er zijn mensen die een fortuin uitgeven aan voorzorgsmaatregelen.

Verschuiving van polen
Nieuwszender CNN zocht deze personen op. De Belg Patrick Geryl spendeerde al ongeveer 100.000 euro aan een overlevingspakket. Geryl is auteur van het boek 'How to Survive 2012' en gelooft dat we in december door een verschuiving van de polen te maken zullen krijgen met zonnevlammen, vulkaanuitbarstingen en aardbevingen.

Om het natuurgeweld te overleven heeft Geryl een bunker in Zuid-Afrika, ver van de nucleaire straling die over de planeet zal worden verspreid. Hij wil er met andere overlevenden een nieuwe gemeenschap vormen. De Belg gaf de afgelopen jaren een vermogen uit aan materiaal dat essentieel zal zijn om in de bunker te overleven.


'Amsterdammers krijgen gratis webadres'

Alle inwoners en bedrijven in Amsterdam krijgen misschien een eigen webadres. Daarover praat de gemeenteraad, meldt het Parool. De PvdA heeft het voorstel gedaan.

Het speciale adres eindigt op .amsterdam. Er hoort ook een eigen e-mailadres bij, dat ook eindigt op .amsterdam. De PvdA wil dat de gemeente het webadres gaat gebruiken voor goed beveiligd e-mailverkeer met de burgers.

Volgens de PvdA zijn er veel bedrijven in de hoofdstad die zich graag afficheren als Amsterdams bedrijf. Daar zou de gemeente meer op moeten inspelen.

Bron:

'Donderdag wordt een topdag, dan zie je weer T-shirtjes'


Door een dunne laag bewolking heeft de zon vandaag en morgen nog weinig kans. Maar morgenavond draait de wind en verandert het weerbeeld. Voor donderdag staat een stralende lentedag op stapel, met lokaal zelfs 18 graden. 'Dan zul je wel weer wat T-shirtjes zien', verwacht meteoroloog Marco Verhoef van Weerplaza.

Veel mensen zijn in een echte lentestemming sinds afgelopen weekend, maar Verhoef tempert de verwachtingen voor vandaag en morgen. Over de Noordzee komt vanuit het noordwesten vochtige, koele lucht ons land binnen en er blijft een dunne laag bewolking hangen. Het blijft weliswaar droog en het is ook mét wolken nog zo'n 10 graden, maar omdat de zon niet of nauwelijks door de wolken weet te breken, ontbreekt het echte lentegevoel.

Pas vanaf morgenavond verandert dat. De wind draait naar het zuiden en de temperatuur loopt flink op. Het wordt donderdag droog, er staat weinig wind en er is vooral veel zonneschijn. 'Qua gevoel is dat een topdag. Er moet makkelijk een temperatuur van 16 graden gehaald kunnen worden. In het zuiden zal dat een graad of 17 en lokaal 18 graden zijn', aldus Verhoef.

Barbecue
Vrijdag is vermoedelijk vergelijkbaar met donderdag, maar de bewolking neemt dan toe en er staat vooral meer wind dan de dag ervoor, waardoor het koeler aanvoelt.

Een barbecue voor het weekend plannen lijkt ook nog niet verstandig: vanaf dan doet de lente weer een stapje terug. Vanaf zondag neemt de kans op buien toe.

Bron:

Meteoriet doorboort Noors tuinhuisje


Een meteoriet heeft het dak van een tuinhuisje in het centrum van Oslo doorboord. Eigenaresse Margrethe Thomassen vond de ruimtesteen, die bij de inslag in tweeën brak, afgelopen zondag. Waarschijnlijk is het een deeltje van de meteoriet die begin deze maand als een heldere vuurbol boven een groot deel van Noorwegen werd waargenomen.


'Deze familie heeft veel geluk gehad', zegt sterrenkundige Serge Koutchmy tegen het persbureau AFP. 'De meteoriet heeft geen grote schade veroorzaakt, en het is een klein fortuin waard.' Een stuk meteoriet kan namelijk duizenden euro's opleveren.

Volgens de Noorse astronoom Knut Joergen Roed Oedegaard gaat het in dit geval om een breccie, een gesteente opgebouwd uit onregelmatige brokstukken van ouder gesteente.

Het gebeurt zelden dat het puin van een meteoriet inslaat in een gebouw. Een bekend geval in Nederland is de Glanerbrug-meteoriet. Deze vuurbol, net zo helder als de maan, werd op 7 april 1990 door honderden mensen in West-Europa waargenomen. Een stuk puin van 25 centimeter groot doorboorde 's avonds het dak van een huis in het Twentse dorp Glanerbrug.

Bron:

maandag 12 maart 2012

Nieuwe aspirine hoopvol in strijd tegen kanker

Wetenschappers van de Sophie Davis School of Biomedical Education in het Amerikaanse New York hebben een nieuw soort aspirine ontwikkeld, die de groei van kankercellen sterk vermindert. Het nieuwe geneesmiddel heeft bovendien geen gevaarlijke bijwerkingen, maar werd nog niet getest op mensen.

Uit tests op muizen blijkt dat de aspirine 'NOSH' de kankergezwellen bij de dieren met gemiddeld 85 procent vermindert. Ook bleek dat het "antikankereffect" 24 uur na inname al 100.000 keer sterker is dan bij gewone aspirine, na 72 uur zelfs 250.000 keer. Bovendien bleven bijwerkingen zoals maagbloedingen of nierfalen uit, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

Volgens professor Khosrow Kashfi, die zijn studie deze maand in het vakblad 'ACS' publiceert, is de werking van de aspirine te danken aan twee bestanddelen: waterstofsulfide en stikstofmonoxide. Die eerste stof zit in mindere mate ook in gewone aspirine, is ontstekingsremmend en houdt de groei van kankercellen tegen. Stikstofmonoxide beschermt de maagwand en verkleint zo het risico op maagbloedingen.


Meisje is verslaafd aan benzine

Shannon is op het eerste gezicht een doodgewoon New Yorks meisje. Maar Shannon heeft een vreemde, dodelijke verslaving: ze kan niet zonder benzine. Dagelijks drinkt ze de dodelijke brandstof.

Volgens de Gezondheidsdienst van de stad New York is benzine drinken extreem giftig. De brandstof veroorzaakt gemene schroeiplekken in de keel , maakt je misselijk en zorgt voor overgeven. En met grote hoeveelheden komt je leven in gevaar. Haar moeder kon het eerst niet geloven, totdat ze de benzine aan haar adem rook.

Shannon gebruikt momenteel zo'n 12 theelepels benzine per dag. Ook 'snoept' ze van de druppels die zich bevinden in de dop van de jerrycan, die ze in het keukenkastje bewaart. En ze is voorlopig niet van plan haar bizarre verslaving op te geven.

Ze vertelt haar verhaal aan de de Amerikaanse tvzender TLC in het programma 'My strange addiction', waarin bijvoorbeeld ook een vrouw te zien is die geen stap verzet zonder dat zij het hoofdje van een pop bij zich heeft.Bron:

Meisje (12) is allergisch voor de kou


Het is een lange winter geweest voor Abbie Tully. De Engelse zat vijf maanden binnen omdat ze kampt met een zeldzame allergie. Het 12-jarige meisje is namelijk allergisch voor de kou en is daarom zelden buiten.

De allergie gaat zo ver dat zelfs een koude luchtstroom het leven van Abbie in gevaar zou kunnen brengen. Het meisje ontwikkelt een opvallende uitslag over haar hele lichaam als ze met kou in aanraking komt. Volgens de medische analyse raakt het lichaam van de tiener in shock bij lage temperaturen: een vorm van 'koude netelroos'.

Inmiddels is Abbie gestopt met school. 'We zijn samen vijf maanden binnen gebleven en ik heb inmiddels een fortuin uitgegeven aan thermisch ondergoed', laat moeder Nina weten.

Nu het buiten warmer wordt, wil Abbie niets liever dan buiten spelen, maar zelfs dan bestaat het risico dat de irriterende bultjes terugkomen.

Bron: