Translate

zaterdag 10 maart 2012

Gesprekken schadevergoeding zedenzaak op gang


De onderhandelingen over een schadevergoeding in de Amsterdamse zedenzaak zijn begonnen. Dat meldde advocaat Richard Korver vanavond in het RTL Nieuws. Korver vertegenwoordigt 45 slachtoffers in het zedenproces.

De advocaat is twee weken geleden benaderd door de aansprakelijkheidsverzekeraar van kinderdagverblijf 't Hofnarretje, waar hoofdverdachte Robert M. werkte en kinderen misbruikte. De naam van de verzekeraar is niet bekendgemaakt. De eerste gesprekken zijn al gevoerd, aldus Korver. 'Ik heb goede hoop dat wij kunnen komen tot een oplossing voor mijn cliënten.'

Maandag begint in de rechtbank in Amsterdam het strafproces tegen Robert M

Bron:

vrijdag 9 maart 2012

Coca-Cola en Pepsi passen recept aan na waarschuwing over kanker

De twee grootste spelers in de frisdrankmarkt, Coca-Cola en Pepsi, gaan hun recept voor 's werelds meest populaire drankje aanpassen nu de overheid van Californië een ingrediënt op de lijst van kankerverwekkende stoffen heeft geplaatst. Coca-Cola zegt dat het de smaak van cola niet zal beïnvloeden.

De twee colagiganten zien zich daartoe genoodzaakt om te voorkomen dat ze een waarschuwingslabel moeten plaatsen op de verpakkingen van alle drankjes. Een label dat waarschuwt voor kanker zou immers nefast kunnen zijn voor de marketing van de producten.

Eeuwenoud recept
Het recept van Coca-Cola is 126 jaar oud en was van oorsprong een medicijn in de vorm van een siroop waaraan in eerste instantie water en later koolzuurhoudend water werd toegevoegd. Pepsi-cola bestaat ook als sinds 1890 en is gebaseerd op een vergelijkbaar apothekersmiddeltje tegen maagpijn. Beide recepten zijn sindsdien nagenoeg ongewijzigd gebleven.

Zowel Coca-Cola als Pepsi gebruiken de stof '4-methylimidazole' (afgekort 4-MEI). Dat gebeurt om een caramelkleur aan de cola te geven. Maar de Amerikaanse staat Californië heeft die chemicalie nu toegevoegd aan de lijst van kankerverwekkende stoffen, wat betekent dat fabrikanten de aanwezigheid van die stof moeten melden en waarschuwen dat het kanker kan veroorzaken. Om hogere productiekosten te voorkomen, gaan beide merken het recept nu aanpassen.
Chemotherapie tijdens zwangerschap schaadt niet

Kinderen die tijdens de zwangerschap werden blootgesteld aan chemotherapie omdat hun moeder kanker had, ontwikkelen zich even goed als andere kinderen. Dat berichten De Standaard en De Morgen op basis van een opvolgingsstudie van de KU Leuven bij zeventig kinderen tussen 1,5 en 18 jaar oud. Ze werden geboren uit 68 zwangerschappen, tijdens dewelke hun moeder chemotherapie had gekregen.

Gemiddeld kregen de vrouwen drie of vier chemosessies tijdens hun zwangerschap. De mediaanduur van de zwangerschap waarop de kankerdiagnose werd gesteld was 18 weken, bijna halfweg dus. Twee derde van de kinderen werd geboren voor de 37ste week. De mediaanduur van de zwangerschap bij de geboorte was 36 weken.donderdag 8 maart 2012

Baby dood na rituele besnijdenis


In New York is een baby overleden na het ondergaan van een Joods-rituele besnijdenis. Het kindje overleed aan de ziekte herpes type 1. De dood wordt onderzocht door gezondheidsdiensten in de staat New York.

Het kind overleed afgelopen september in het Maimonides ziekenhuis in het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Het besnijdenisritueel wordt alleen toegepast in de ultra-orthodox-joodse geloofsbeleving.

Het ritueel van de 'orale suctie of metzitzah b'peh' houdt in dat na het besnijden van de voorhuid, het bloed van de wond met de mond wordt opgezogen door de uitvoerder van de besnijdenis, genaamd een mohel. Meestal is de mohel een rabbi.

In 2003 raakten drie kinderen in New York besmet met herpes, waarvan er een overleed. Gezondheidsdiensten houden sindsdien permanente voorlichtingscampagnes waarin gewaarschuwd wordt tegen de gevaren van de procedure. De mohel van destijds kreeg destijds een gerechtelijk verbod op het uitvoeren van de besnijdenis.

Wie de uitvoerder van de laatste fatale besnijdenis is, is ondanks maandenlang onderzoek nog niet bekend. De onderzoekers klagen over weinig medewerking uit de gemeenschap, die bekend staat om zijn geslotenheid.

Bron:

Lees ook: Man (28) die als baby werd besneden, eist voorhuid terug

Vrouw bewaart resten van dode vader in koelbox

Een vrouw uit het Amerikaanse Louisiana heeft de resten van haar overleden vader maanden tot zelfs jaren in een koelbox bewaard. Het was haar bedoeling om op een gegeven moment zijn pensioen op te strijken.

De lugubere vondst werd gedaan nadat twee vrouwen in Slidell, nabij New Orleans, geen werkzaamheden aan hun huis wilden laten uitvoeren. De huisbaas schakelde de politie in. Daarop controleerden agenten de woning. Zij troffen het huis in een erbarmelijke staat aan, maar vonden niets verdachts.

De dochter was echter geschokt door het bezoek van de politie en ging naar het politiebureau. Daar bekende ze dat ze het lichaam van haar overleden vader sinds zijn dood in een koelbox bewaarde.

In bed
De 58-jarige vrouw vertelde hoe ze haar vader in zijn bed had laten liggen en zijn dood geheim had gehouden. Zijn vingers hakte ze af, zodat er geen vingerafdrukken konden worden genomen om het lichaam te identificeren. De rest van het lichaam bewaarde ze in de diepvries.

De agenten vonden het lichaam van de man in verre staat van ontbinding. Het was zelfs bijna vloeibaar. Beide vrouwen werden in hechtenis genomen voor een psychiatrische evaluatie. De kamergenote van de 58-jarige vrouw is intussen vrijgelaten.

Bron:

Gezocht: bedrijven die het internet in Pakistan plat kunnen leggen


De Pakistaanse regering heeft advertenties in kranten en op het internet geplaatst, waarin gevraagd wordt naar bedrijven en instellingen die een systeem kunnen ontwikkelen om het internet te filteren en blokkeren. Islamabad wil tot 50 miljoen webadressen in diverse talen in een fractie van een seconde kunnen afsluiten voor Pakistaanse bezoekers.

Een kleine 20 miljoen Pakistanen is op dit moment regelmatig online, en vergeleken met veel andere Aziatische of Arabische landen kunnen ze redelijk vrij surfen: alleen pornografische sites en pagina's waarop de islam wordt beledigd, worden in Pakistan gecensureerd, evenals sites waarop de afscheiding van Pakistaanse gebieden wordt gepropageerd.

Activisten vrezen echter dat de regering veel meer censuur wil gaan toepassen. 'Het lijkt erop dat Islamabad een systeem wil om het publieke debat te controleren en beperken', zegt Shahzad Ahmad, directeur van de organisatie Bytes for All Pakistan, in de Pakistaanse krant Dawn. 'Terwijl de regering er niets mee heeft te maken welke sites ik bekijk, of in welk debat ik mezelf meng.'Loterijwinnares krijgt nog steeds bijstand


Een Amerikaanse vrouw wilde haar oude leventje niet opgeven toen ze de loterij won. Ze kreeg in september een miljoen dollar, kocht een nieuwe auto en een nieuw huis, maar zit nog steeds in de bijstand.

Dat heeft een lokale zender uit Detroit aan het licht gebracht. De vrouw ontvangt elke maand 200 dollar van de overheid om boodschappen van te doen, net als voordat ze de hoofdprijs won.

'Ik dacht dat de uitkering zou worden stopgezet, maar omdat dat niet gebeurde, dacht ik dat het in orde was, omdat ik niet werk', zei ze in een reactie.

De loterijwinnares heeft er geen problemen mee om haar boodschappen te betalen van belastinggeld. 'Ik heb geen inkomen en ik moet rekeningen betalen. Ik heb twee huizen. Ik heb het zwaar.'Bron:

'In 2050 met een lift de ruimte in'


Het moet volgens een Japans constructiebedrijf in 2050 mogelijk zijn om met een lift een ruimtereis te maken. Met een snelheid van 200 kilometer per uur kunnen reizigers dan naar een ruimtestation op 36.000 kilometer hoogte worden gebracht, een reistijd van 7,5 dag.


De ruimtelift bestaat uit een 96.000 kilometer lange kabel, waarlangs een lift met plaats voor dertig mensen wordt bevestigd. De constructie wordt vervaardigd van koolstofnanobuisjes, die twintig keer sterker zijn dan staal, meldt de Japanse krant The Daily Yomiuri.

Energie wordt via zonnepanelen gegenereerd. Met de lift kunnen ruimtereizigers en voorraden naar de ruimte worden gebracht en dat is een stuk goedkoper dan een raket lanceren.

Het Japanse constructiebedrijf Obayashi in Tokio heeft het project op de tekentafel liggen. Hoeveel het gaat kosten is niet bekend. 'Niettemin gaan we er mee door, zodat het niet in een droom eindigt', aldus een woordvoerder van Obayashi.

Bron + foto:

Kampusch praat over geruchten baby ontvoerder

Natascha Kampusch, die van 1998 tot 2006, gevangen werd gehouden in een kelder door Wolfgang Priklopil, heeft voor het eerst gereageerd op de aanhoudende geruchten over een mogelijke zwangerschap veroorzaakt door haar ontvoerder. Ze deed dit in een interview op de Oostenrijkse televisiezender ORF. De jonge vrouw deed onder andere uit de doeken dat alle speculaties haar 'een enorme psychologische last' bezorgen.

De 'kamer' van Natascha in de kelder van het huis. © EPA.

Onlangs werd er een parlementaire commissie aangesteld om het onderzoek naar haar geruchtmakende ontvoeringszaak te evalueren. Er blijven theorieën de ronde doen die stellen dat de dader geen zelfmoord pleegde, maar vermoord werd. Ook wordt Ernst Holzapfel, vriend van Priklopil, vaak genoemd in Oostenrijkse media als mededader. Daarnaast zou Natascha in de periode dat ze gevangen zat zwanger zijn geraakt van haar ontvoerder.

Geen kind
Tijdens het interview, eerder deze week, laat de Oostenrijkse weten dat ze geen kind kreeg van haar ontvoerder, zo schrijft Austrian Times over haar tv-optreden. Ze geeft wel toe dat ze tijdens het lichamelijk onderzoek na haar ontsnapping de dokter vroeg hoe lang na een bevalling nog geconstateerd kon worden of een vrouw zwanger was. Een vraag die ze naar eigen zeggen stelde omdat ze geïnteresseerd was in biologie en nieuwsgierig was naar het onderwerp.

'Ik interesseer me voor het menselijk lichaam. Maar het had niks met mij persoonlijk van doen,' aldus Natascha. Over de boeken over zwangerschappen, gevonden in de hermetisch afgesloten kleine kelder waar ze jaren doorbracht, legde ze uit dat ze die van haar ontvoerder kreeg. Ze kon zich niet herinneren waar die vandaan kwamen.

Privacy
De twintiger gaf toe slechts enkele details naar buiten te hebben gebracht over het onderwerp. 'Dat is waar, maar iedereen heeft recht op een privéleven en je hoeft niet alles te zeggen. Sommige dingen zijn heel erg privé en hebben ook niks met deze misdaad te maken. Waarom zou ik schaamtevolle dingen onthullen?'

De beschuldiging dat ze een relatie met haar ontvoerder had, noemde ze 'totaal absurd en zwaar beledigend'. Over het feit dat ze Holzapfel belde na haar ontsnapping stelde ze dat ze hem zelf wilde ondervragen, om hem eventueel te ontlokken dat hij meer wist dan hij toegaf. 'Ik wilde zeker van mijn zaak zijn, dat als hij een soort handlanger was, ik mijn steentje had bijgedragen om hem te kunnen laten opsluiten.'

Platform
Kampusch werd op 02 maart 1998 op klaarlichte dag door Wolfgang Priklopil in een bestelbusje gegooid, toen ze op weg was naar school. Hij hield haar acht jaar gevangen in zijn huis, waarvan ze het grootste gedeelte in de kleine kelder leefde.

Al die jaren moest ze onder andere voor hem schoonmaken en koken en werd ze mishandeld en misbruikt. Hij vormde haar langzaam onder dwang naar zijn idee van een 'ideale levenspartner'. Op 23 augustus 2006 ontsnapte Natascha. Ze rende het huis uit en meldde zich bij de politie. Priklopil sprong voor een trein en stierf.

De inmiddels 24-jarige vrouw sprak in haar autobiografie, die in dertig talen is verschenen, al van één dader. Alleen al in het Duitstalige gebied werden 400.000 exemplaren van het boek verkocht. Volgens Austrian Times heeft de staatszender ORF altijd de officiële politieverklaringen ondersteund, die ook uitgaan van één dader.

De zender beschouwt de zaak als gesloten en gaf Natascha deze week een platform om de laatste speculaties te ontkrachten. De onderzoeksresultaten van de parlementaire commissie naar het politie-onderzoek zullen later deze maand bekend worden.

Bron:
Lees ook: Vader Kampusch wil geld zien van 'medeplichtige'

woensdag 7 maart 2012

"Lichaam Osama werd naar VS gevlogen voor crematie"


De laatste rustplaats van Osama bin Laden blijft voor de nodige commotie zorgen. Volgens de officiële versie kreeg de gevreesde terroristenleider een zeemansgraf, maar uit gelekte e-mails blijkt nu dat zijn lichaam naar de Verenigde Staten gebracht zou zijn voor crematie.

Uiteraard is het Wikileaks dat met deze gevoelige info op de proppen komt. De klokkenluiderssite kreeg de gegevens dan weer van Anonymous, een hackerbeweging die er in slaagde om maar liefst 2,7 miljoen vertrouwelijke e-mails van Stratfor te onderscheppen. Deze inlichtingendienst -beter bekend als de 'schaduw-CIA'- verzamelt en analyseert gegevens over onder meer terrorisme.

Volgens de hackers had Stratfor absoluut geen kaas gegeten van databasebeveiliging. "We hebben nu heel wat zogenaamde 'smoking guns' in handen, die een ander licht kunnen werpen op misdaadzaken", klinkt het.Moldavië gaat pedofielen chemisch castreren


Mannen die veroordeeld worden voor seksueel misbruik van kinderen in Moldavië zullen voortaan chemisch gecastreerd worden. Dat heeft het parlement van het Oost-Europese land beslist. De behandeling, waarbij het libido wordt onderdrukt door middel van driemaandelijkse injecties, worden verplicht voor Moldaviërs en buitenlanders die zich schuldig maken aan pedofilie.

Rechtbanken mogen de behandeling voortaan ook opleggen aan verkrachters. De nieuwe wet wordt bekritiseerd door mensenrechtengroeperingen, maar kan niettemin op heel wat steun van de Moldavische bevolking rekenen. De laatste tijd zijn er heel wat buitenlanders veroordeeld voor pedofilie, wat de vrees in de hand werkt dat het Oost-Europese land stilaan een populaire bestemming voor pedofielen uit rijkere landen wordt.

Bron:

Jamie 'Eet gezond!' Oliver stapelt zelf de kilo's op


Effe schrikken toen we Jamie Oliver zagen verschijnen in Melbourne. De voorvechter van gezonde (school)maaltijden - herinnert u zich zijn traantjes nog? - lijkt zelf nogal te zondigen tegen zijn eigen principes...

Hij was er het hart van in dat zijn pogingen om de jeugd gezonder te laten eten niet altijd even succesvol waren. Maar nu lijkt Jamie Oliver zelf de calorieën niet te schuwen. De Britse tv-kok was te gast in Australië bij de lancering van zijn tweede 'Ministry of Food' in Melbourne. Sinds zijn laatste publieke optreden leken er toch wat kilootjes bijgekomen te zijn.

Jamie is vader van vier kindjes en is inmiddels 36 jaar. Hij poseerde bij een berg junkfood in zijn strijd tegen het wereldwijde probleem van obesitas, maar ook bij een tafel gezond eten. Om te laten zien hoe het moet. Een beetje ironisch toch.

The Naked Chef was 'casual' gekleed, met een grijze T-shirt, een kaki hemd, een jeansbroek en sportsloefen. Ongeschoren ook en zichtbaar erg vermoeid. The Naked Chef kapte nadien tijdens een interview ook een paar biertjes achterover. Niet goed bezig, of gewoon wat last van die vervelende jetlag?
Bron +  foto's

'Goddelijk deeltje' in heelal bijna gevonden


Amerikaanse wetenschappers zijn het ontbrekende puzzelstuk in het heelal op het spoor gekomen. Sporen van het zogeheten Higgs-boson zijn gevonden bij proeven met een deeltjesversneller in de staat Illinois. De bevinding wordt vandaag gepresenteerd op een congres in Italië.

De onderzoekers hebben uitgerekend waar het Higgs-boson ongeveer te vinden moet zijn. 'Helaas is de aanwijzing niet duidelijk genoeg om te concluderen dat het boson bestaat', zeg Rob Roser van het laboratorium Fermilab.

Fermilab beheert de deeltjesversneller Tevatron, waar de onderzoeken zijn gedaan. Het apparaat werd vorig jaar gesloten, maar wetenschappers zijn nog altijd bezig de experimenten te bestuderen.
Natuurkundigen hebben uitgerekend dat het Higgs-boson moet bestaan, maar het deeltje is nog nooit waargenomen. Het boson zou ervoor zorgen dat alle minieme deeltjes in het heelal massa hebben.


Blauwe envelop Belastingdienst gaat verdwijnen


De bekende blauwe envelop van de Belastingdienst moet op termijn plaatsmaken voor digitale post. Als het aan staatssecretaris van Financiën Weekers ligt, wordt internet de nieuwe norm en zijn de brieven straks verleden tijd.

De Belastingdienst verstuurt jaarlijks zo'n 160 miljoen brieven. Door een wetswijziging kan het aantal brieven omlaag met tientallen miljoenen per jaar, meldde het ministerie van Financiën vandaag.

Digitale postbus
De wet vereist dat alle officiële beschikkingen, bijvoorbeeld over toeslagen, op papier staan. Weekers wil nog dit jaar een wetswijziging aan de Tweede Kamer voorleggen die mogelijk maakt dat de Belastingdienst officiële berichten ook via internet kan gaan versturen. Via een digitale postbus kunnen particulieren en bedrijven dan hun beschikkingen ophalen.maandag 5 maart 2012

Schokkende martelvideo uit ziekenhuis Syrië opgedoken


Het Britse tv-station Channel 4 heeft vandaag een video met martelbeelden uitgezonden die in een Syrisch ziekenhuis is opgenomen en door een Franse fotograaf het Arabische land uit is gesmokkeld.

Een medewerker van het ziekenhuis vertelt voor de camera dat patiënten in het staatsziekenhuis in Homs systematisch worden gemarteld door het personeel. De slachtoffers zijn burgers en militairen die hebben geweigerd bevelen op te volgen.

De patiënten worden met stokken geslagen en krijgen stroomstoten toegediend. Ook worden benen gebroken door aan voeten te draaien. Bij sommige patiënten wordt de penis dichtgebonden om hun het plassen te beletten.

'Ik zag hoe ze gedetineerden met hun hoofd tegen de muur ramden', aldus de ooggetuige. 'En ze binden patiënten aan bedden vast. Ze geven hun geen water.' Op de video staan ook beelden van geblinddoekte mannen die aan bedden zijn vastgeketend. Volgens de klokkenluider was het jongste slachtoffer van de martelpraktijken pas 14.

LET OP, SCHOKKENDE BEELDEN! (ANP/ Redactie)
Bron:

Astronomen ontdekken leven... op aarde


Astronomen hebben met de grootste telescoop ter wereld leven ontdekt op aarde, meldt de Europese Zuidelijke Sterrenwacht Eso in Garching bij München. De ontdekking zal wel geen grote verrassing zijn, toch helpt ze wetenschappers vooruit met het zoeken naar primair buitenaards leven.

Onderzoeker en Eso-astronoom Michael Sterzik stelt in het Britse vakblad Nature een opmerkelijk onderzoek voor. Uit licht dat planeten zoals de aarde weerkaatsen, kan namelijk afgelezen worden of ergens leven bestaat.

Grote spiegel
Om de methode te testen, namen de astronomen de maan in het vizier met de Very Large Telescope (VLT) van de Eso. "Een deel van het zonlicht dat op de aarde schijnt, wordt weer in het heelal gereflecteerd en bereikt de maan", zegt Sterzik. "Het maanoppervlak werkt dan als een grote spiegel, die het licht terug naar ons stuurt. Dat zwakke licht hebben we met de VLT onderzocht."

Leven
Via spectropolarimetrie, het meten van het lichtspectrum en de polarisatie ervan, vonden de onderzoekers sporen van leven. "De spectropolarimetrie kan ons op een dag vertrellen of primair plantenleven, dat gebruikmaakt van fotosynthese, ook ergens anders in het universum ontstaan is."

Bron:

Zware uitbarsting op de Zon


Vanmorgen vroeg heeft zich een zeer zware uitbarsting op de Zon voorgedaan, twittert poollicht.be

Het gaat om een uitbarsting van de klasse X1.1 vanuit zonnevlek AR1429. Die is twee keer zo groot als de Aarde, aldus de gespecialiseerde website spaceweather.com.

De uitbarsting deed zich voor om 05.13 uur Belgische tijd en is gedeeltelijk naar onze planeet gericht.

Uitbarstingen van de X-klasse zijn de grootste en kunnen voor schade zorgen.

Bron:

Lees ook: Plasmawolk op weg naar de aarde na explosie op de zon
Lees ook: Eerste foto's noorderlicht boven Europa

Vrouw van 66 bevalt van tweeling


Een vrouw van 66 is bevallen van een tweeling in Zwitserland. Ze is meteen de oudste die een tweeling op de wereld zet in het land. En wat het ook bijzonder maakt is dat ze een pastoor is.

"Een vrouw van 66 is bevallen van een tweeling", bevestigt Martin Vincenz, woordvoerder van een ziekenhuis in het kanton Graubünden. Het vorige 'leeftijdsrecord' stond op naam van een vrouw van 64 die beviel van een meisje.

De oudste vrouw die kinderen op de wereld zette zou een Indiase zijn. Zij beviel op de gezegende leeftijd van 70 ook al van een tweeling, weet de krant SonntagsBlick.

Bron:

Man gebruikt boor als massageapparaat


Een man in Changchun, de provinciehoofdstad van Jilin in het noorden van China, neemt zijn toevlucht tot extreme middelen om zijn lichaamspijn te verlichten; hij boort in zijn vel.

De man gebruikt een boormachine met een boor van 10 centimeter lang om de binnenkant van zijn neusgaten te masseren en een slijpschijf om de eeltknobbels op zijn voeten te verwijderen.

"De boor heeft een toerental van 11.000 toeren per minuut en de slijpschijf wordt normaal gezien gebruikt om keukenmessen te slijpen", zegt de man. Ook vertelt hij dat hij al 10 jaar deze bizarre gewoonte heeft en hij er intussen in geslaagd is om bepaalde plaatsen op zijn lichaam te doorboren zonder pijn te voelen.

"Niet alleen is het niet pijnlijk, het is ronduit plezierig," vertelt hij. "Boren en slijpen kan de bloedcirculatie en lichaamswarmte verbeteren. Mijn gezondheid is er alleen maar op verbeterd sinds ik begon."

Ook probeerde de man zijn methodes al op andere mensen toe te passen, maar met weinig succes. "Het is moeilijk om er gewend aan te raken, dat is zeker."

Bron:

'Wildplasser' fopt agenten

Voor wildplassen krijg je een fikse bekeuring in de Amerikaanse plaats Columbus. Agenten zijn er dan ook als de kippen bij om een bon uit te schrijven als iemand op de stoep staat te wateren.
Een leuk gegeven voor de grappenmakers van Sketch Empire uit Ohio om de politiemannen eens goed 'in de zeik' te nemen.
(Redactie)
Bron:

Man (23) ziet eruit als 12-jarig jongetje


De 23-jarige Mohammed Farouk Abul-Hassan stopte met groeien toen hij 12 jaar oud was. De oorzaak zou een ontregelde hormoonbalans zijn. Mohammed heeft tevergeefs allerlei behandelingen geprobeerd. En zo heeft de twintiger nog altijd het uiterlijk van een jongetje.
De Palestijn, geboren in 1988 en opgegroeid in Dubai, werkt nu bij een tv-station als cameraman, meldt de krant Al Bayan. Op een filmpje is Mohammed te zien als hij auto rijdt en op zijn werk is. Hij ziet er nog zo jong uit dat het moeilijk te geloven is dat hij echt 23 jaar is. Naar verluidt, probeert hij in ieder geval zo normaal mogelijk door het leven te gaan. (Redactie)

Bron + video

Hoe leeuwen en tijgers op hun eigen spiegelbeeld reageren

Leeuwen worden als de koning van de jungle gezien en tijgers hebben zelfs een sexy imago. Maar hoe reageren deze katachtigen op hun eigen spiegelbeeld?
Dankzij een klein experiment in het Big Cat Rescue Animal Sanctuary in Florida weten we nu een beetje hoe de reactie van de dieren luidt. Hoewel ze vaak verschillend responderen, lijkt een ding duidelijk: ze zijn geen fan van spiegels.
(Redactie)Bron:

Man sterft tijdens recordpoging levend begraven

© THINKSTOCK

Een man in Sri Lanka die probeerde het wereldrecord levend begraven te zijn op zijn naam te zetten is niet meer levend uit de grond gekomen.
Dat heeft de Sri Lankaanse politie vandaag gezegd.

De recordpoging had plaats in Kantale, zo'n 220 kilometer ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo. Volgens de politie heeft de 24-jarige Janaka Basnayake zich afgelopen weekeinde door familie en vrienden laten begraven in een geul, die met hout en aarde werd afgedekt. Een lokale krant meldde dat de geul drie meter diep was.

Dood verklaard
Basnayake werd zaterdag rond 09.30 uur plaatselijke tijd begraven. Toen hij om 16.00 uur uit de grond werd gehaald was hij bewusteloos. Basnayake werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar daar werd hij bij aankomst dood verklaard.

Het is overigens onduidelijk of het wereldrecord dat Basnayake probeerde te veroveren wel bestaat. (AP/Redactie)

Bron:

Vrouw stapt na zes dagen uit doodskist

Een bijzondere gebeurtenis in China: een 95-jarige vrouw kwam 'terug tot leven' nadat ze 6 dagen in een kist opgebaard lag. De vrouw, Li Xiufen, werd op 17 februari door haar buurman gevonden in hun dorp Guangxi, in China.
'Ze klaagde al enkele dagen over hoofdpijn en daarvoor was ze een tijdje moeilijk te been' , vertelt de buurman. 'Toen ik haar lichaam vond, kreeg ik de indruk dat ze tijdens het koken overleden was.'

De buurman vervulde haar laatste wensen, baarde haar op en regelde haar begrafenis. Die zou op 24 februari plaatsvinden.

Maar in de ochtend van 23 februari stond ze ineens weer in de keuken alsof er niets gebeurd was. De buurman, die veronderstelde dat de vrouw overleden was, had intussen al een heleboel van haar bezittingen verbrand, zoals de Chinese traditie dat wil.
(Redactie)

Bron