Translate

vrijdag 24 februari 2012

Ultimate Tazer Ball (UTB): pijnlijk en niet voor doetjes

De nieuwste rage in de sector van de extreme sporten is taserbal, een soort handbal maar dan met een reuzegrote bal en vooral: taserguns als wapen om je tegenstander uit te schakelen. Maak kennis met Ultimate Tazer Ball, of kortweg UTB, niet voor doetjes zoals blijkt uit onderstaande filmpjes.
Met het echte voetbal heeft taserbal maar weinig te maken. Enkel de bal gelijkt op een voetbal, maar dan veel groter. Een match UTB wordt indoor gespeeld met ploegen van vier. Je mag de bal met de handen beroeren en zo proberen aan het doel van de tegenstander te geraken en te scoren. Stevige bodychecks zijn even frequent als in het ijshockey. Het grootste verschil is echter dat elke deelnemer (naast met beschermende kledij) ook uitgerust is met een taserwapen. Daarmee kunnen de spelers een tegenstander op een erg pijnlijke manier vellen.

Ronkende namen
"Het doet echt pijn, die dingen worden niet voor niks door de politie gebruikt", zegt een beoefenaar van deze extreme sport. De sport staat weliswaar nog in de kinderschoenen, want voorlopig zijn er nog maar vier ploegen ingeschreven in de UTB-League UTB-League. Ze hebben wel ronkende namen: Toronto Terror, Philadelphia Killawatts, San Diego Spartans en Los Angeles Nightlight. Oprichter Eric Prum uit Californië wil samen met zakenpartner Erik Wunsch het sensationele spelletje internationaal verspreiden. Begin maart is er al een toernooi in Bangkok gepland. (kh)


Bron:

donderdag 23 februari 2012

Kat redt baasje nadat ze zelf gered werd uit asiel


Slechts enkele uren nadat een kat uit het asiel mee naar huis werd genomen, redde ze haar nieuwe baasje het leven. Dat meldt de Green Bay Press Gazette.
Amy Jung en zoontje Ethan gingen langs bij het asiel niet ver van hun woonplaats in Sturgeon, Wisconsin, om er wat met de katten te spelen. Een van de beestjes - een kat met oranje-witte pels en de naam Pudding - trok hun aandacht. Er werd Jung verteld dat de kat sinds 2003 telkens opnieuw in het asiel belandde, waardoor ze de impulsieve beslissing nam de kat en vriendje Wimsy te adopteren.

Epilepsieaanval
Jung vertelt dat de kat zich al snel thuis voelde. Maar enkele uren later kwam er een einde aan de vrolijke dag. Kort nadat Amy Jung naar bed was gegaan, kreeg ze een epilepsieaanval in haar slaap. Op dat moment kwam Pudding in actie. De kat sprong snel op Jung's borstkas in een poging haar baasje wakker te maken en wanneer dat niet wou lukken, begon ze in de vrouw haar gezicht te bijten tot ze bij bewustzijn kwam.

Niet overleefd zonder kat
Toen Jung ontwaakte, slaagde ze erin haar zoon Ethan om hulp te roepen, maar die hoorde de noodkreten van zijn moeder niet. Gelukkig spurtte Pudding naar Ethan's kamer en sprong op zijn bed tot hij wakker werd en hulp haalde. Volgens Jung zou ze het niet gehaald hebben zonder Pudding. Haar dokters delen dezelfde mening. Pudding leerde dierentherapie aan en gaat nu bij Jung's voeten zitten en begint te miauwen wanneer ze merkt dat haar baasje een lage suikerspiegel heeft.Verkeersbord met zelfbewuste borsten en kort rokje verboden


Opschudding in Uppsala. De stad moet nu toch haar verkeersborden met de overstekende vrouw weghalen. Het Zweedse verkeerswezen vindt de borsten van de vrouw 'te zelfbewust' en haar rokje te kort.
Het bord werd ontworpen door een groep onafhankelijke designers en verschilt nauwelijks van het blauwe bord dat haast iedereen kent. Het bord was net bedoeld om meer gelijkheid in het straatbeeld te brengen want doorgaans staat er een overstekende man op. Bij de stadsdiensten van Uppsala is de verontwaardiging dan ook groot. Volgens het Zweedse verkeerswezen zijn de borsten van de vrouw te pront en is haar rokje te kort, schrijft de krant Uppsala Nya Tidning.

"Het gaat al om een aangepaste versie van een bord dat jaren geleden afgekeurd werd", zegt Tina Hallin van de stad Uppsala. In 2008 onstond er al eens heibel na het onthullen van de verkeersbord. Ook toen luidde het dat de vrouw op het verkeersbord 'te vrouwelijk' was. Bovendien leek het ontwerp te fel op een bestaande beeltenis.

Niemand in Uppsala maakte bezwaar tegen de borden. "Het is allemaal een beetje overdreven maar we kunnen niets anders doen dan de regelgeving volgen", besluit Christer Åkerlund van de afdeling Verkeer van Uppsala. (vsv)


Bron: + foto

Leeuwen Artis vangen reiger

De leeuwen in Artis hebben nog steeds een jachtinstinct, zo blijkt uit dit filmpje. Ze grijpen een reiger die nietsvermoedend aan de waterkant in hun verblijf zit.
Als de reiger doorheeft dat hij wordt beslopen, is het al te laat. Terwijl hij weg probeert te vliegen grijpt een vrouwtjesleeuw hem uit de lucht. Daarna wordt de reiger door de leeuwengroep verorberd.

Het filmpje werd gemaakt door een bezoeker van Artis.

Een woordvoerder van Artis vertelt aan AT5 dat dit wel vaker gebeurt.
(Redactie)

Bron:

Vrouw van groot geldbedrag bestolen bij internetbankieren

Een 35-jarige vrouw uit Kampen is gisteren bestolen van een groot geldbedrag toen zij een betaling via internet wilde doen. Computerspecialisten van de politie onderzoeken wat er precies is gebeurd, aldus een woordvoerder.
De vrouw logde in op de internetpagina van haar bank. Die pagina liep vast. De vrouw kon ondertussen wel andere internetsites bereiken, maar de bankpagina bleef ongeveer anderhalf uur geblokkeerd. Toen de Kampense daarna de site weer kon bereiken, zag ze dat er een aanzienlijk bedrag van haar rekening was afgeschreven. Mogelijk is dit via een virus in haar laptop gebeurd, aldus de politie. (ANP/Redactie)

Bron:
Lees ook: Cybercriminelen sluizen geld weg tijdens online bankieren

woensdag 22 februari 2012

Britse student spreekt vloeiend elf talen

De Brit Alex Rawling spreekt maar liefst elf talen, en niet enkele woordjes, maar hij spreekt ze vloeiend. De twintigjarige Alex leert moeiteloos nieuwe talen en springt zonder problemen van de ene naar de andere taal, waaronder ook Nederlands.
In bovenstaand filmpje legt Alex aan een filmcrew van de Britse openbare omroep BBC uit hoe hij de elf verschillende talen heeft geleerd. In de meeste gevallen geldt voor Alex dat hij zonder problemen een taal vloeiend spreekt na even te oefenen.

De Brit spreekt ook zonder problemen Nederlands, al heeft hij wel een licht accent. Op zijn veertiende ging de jongeman op vakantie naar Nederland, en hij hield blijkbaar meteen van onze taal. Hij kocht enkele boeken en cd's, om enkele maanden later opnieuw op bezoek te gaan en met iedereen een gesprek te beginnen. Aangezien hij toch bezig was met onze taal, nam hij er ook maar ineens het Afrikaans bij, zodat hij zelf kon zien hoe talen in elkaar evolueren. (sg)

Bron:

Jeans met ingebouwde muis, toetsenbord en luidspreker


Een duo Nederlandse designers heeft een wel heel opmerkelijke jeansbroek ontworpen. Niet afgebleekt, geen scheuren, maar wel met een volledig functioneel toetsenbord, muis en luidspreker. De broek werd 'Beauty and the Geek' gedoopt door ontwerpstudio Nieuwe Heren.

Erik de Nijs en Tim Smit, de oprichters van Nieuwe Heren, staken de technologische broek zelf in elkaar. "We hebben de broek zo ontworpen om de gebruiker voldoende bewegingsvrijheid te laten en toch volledige controle over de computer te geven", aldus de Nijs aan technologiewebsite WebProNews.

De jeansbroek heeft vooraan een ingebouwd toetsenbord, en in de achterzak zit een muis die verbonden is met de broek dankzij een elastiek. Ter hoogte van de knieën zijn er zelfs luidsprekers aanwezig. De broek zal voorlopig wel niet de weg naar de winkel vinden. Nieuwe Heren beschikt namelijk niet over voldoende geld om de broeken, die zo'n 300 euro kosten, zelf te produceren.

Modebewust? Niet echt. Handig? Misschien wel, al zullen voorbijgangers raar opkijken als ze zien op welke plaats iemand met zijn handen aan het spelen is. (sg)

Bron:+ foto

Zeldzame diamant van 10 miljoen gevonden in AustraliëDe bekende Engels Australische mijnbouwgroep Rio Tinto heeft vandaag de Argyle Pink Jubilee voorgesteld, een roze diamant van bijna 13 karaat. Volgens Rio Tinto is de steen de meest zeldzame ooit gevonden in Australië. De waarde ervan wordt op minstens 10 miljoen dollar (ongeveer 7,5 miljoen euro) geschat.
Het juweel van 12,76 karaat werd aangetroffen in een diamantmijn in Kimberley, in het westen van Australië. 'Dit is de belangrijkste vondst ooit in Australië. 26 jaar hebben we gezocht naar een dergelijk exemplaar', luidde het in een verklaring.

De Argyle Pink Jubilee lijkt op de Williamson Pink, een steen van 24 karaat die de Britse Queen Elizabeth, het staatshoofd van Australië, in 1947 als huwelijkscadeau kreeg. Of de pas opgegraven diamant naar een veilinghuis gaat of naar een belangrijk staatshoofd, is nog niet duidelijk. De komende weken wordt de peperdure steen gepolijst in Perth.
(AFP/Redactie)

Bron:+ foto

20-jarige vrouw leeft als plant na aanval met taser

Het gebruik van tasers, elektrische wapens die de vitale spieren een tijd kunnen verlammen, ligt zwaar onder vuur in de Verenigde Staten. Zeker nadat videobeelden opdoken van een incident in Florida, waar de 20-jarige Danielle Maudsley in september 2011 door een agent werd getaserd. Ze viel met haar hoofd op de grond en leeft sindsdien als een plant.
De verantwoordelijke agent werd deze week vrijgesproken van doodslag. Tegelijkertijd werden de beelden verspreid van het incident in september.

De toestand van Maudsley is sindsdien niet verbeterd. Ze werd opgepakt nadat ze een ongeval had veroorzaakt en zich bang uit de voeten had gemaakt omdat haar rijbewijs was ingetrokken. Toen ze na de arrestatie opnieuw op de aan de haal ging, werd ze neergehaald door de agent.

Na de klap zakte ze op het asfalt. Daarop raakte ze in coma. Dokters hebben laten weten dat ze wellicht nooit meer zal ontwaken.
(Redactie)Bron:

Nieuwe beelden shuttleramp Challenger opgedoken


Er zijn nieuwe amateurbeelden opgedoken van de ramp met de spaceshuttle Challenger uit 1986. De beelden werden gemaakt door een familie die op het vliegveld van Orlando stond te wachten op zijn vlucht.


De website van het wetenschappelijk tijdschrift New Scientist heeft de beelden in handen gekregen. Daaruit blijkt dat de filmers amper in de gaten hebben dat er een ramp aan het voltrekken is. De filmer, mijnheer Karman uit New York, vertelde dat op het vliegveld op het moment van de explosie niemand echt in de gaten had dat er iets mis was. Pas later werd de omvang van het incident duidelijk.

Tot nu toe was er slechts een amateurfilm van de ramp bekend. In de jaren '80, toen er nog geen digitale camera's en telefooncamera's bestonden, kwam het maar zelden voor dat rampen gefilmd werden. Waarom de familie nu pas met het filmpje naar buiten is gekomen is niet bekendgemaakt.

De ramp met de Challenger vond plaats op 28 januari 1986. Alle zeven astronauten aan boord van het ruimtevaartuig kwamen bij de ramp om het leven. De oorzaak van de ontploffing was een lek in de afdichting in één van de brandstoftanks die aan de shuttle vastzaten.
(Coen Brandhorst)


Bron:

'Opnieuw UFO gefilmd bij Roswell'

Bij Roswell in New Mexico, de legendarische plek in Amerika waar in 1947 al eerder een UFO werd gesignaleerd, is deze week een UFO op video vastgelegd.
De filmer beweert de opname vanuit zijn auto gemaakt te hebben: 'De UFO leek boven het water te zweven, en hij was behoorlijk ver weg. Ik moest de 40X zoom lens van mijn video gebruiken om een en ander goed in beeld te krijgen.'

Het plaatsje Roswell geniet internationaal vooral bekendheid vanwege het 'Roswellincident' in juli 1947, toen vlakbij Roswell een buitenaards ruimteschip neergestort zou zijn. De discussie daarover houdt tot op de dag van vandaag wereldwijd aan.(Eric Borsje)Bron:

dinsdag 21 februari 2012

Iran dreigt met preventieve actie


Iran zal preventieve actie tegen zijn vijanden ondernemen als Teheran het gevoel heeft dat zijn nationale belangen in het geding zijn. Dat zei het plaatsvervangende hoofd van de strijdkrachten vandaag tegen het semi-officiële persbureau Fars.
"Onze strategie is nu dat als we merken dat onze vijanden Irans nationale belangen in gevaar willen brengen, wij zullen handelen zonder te wachten op hun acties'', aldus Mohammad Hejazi.

Iran ligt onder vuur vanwege zijn nucleaire programma. Het Westen is bang dat Iran in het geheim werkt aan een atoomwapen, iets dat het land stellig ontkent. In Israël wordt geregeld in regeringskringen gespeculeerd over een aanval op nucleaire installaties in Iran.

De VN-Veiligheidsraad heeft Iran al vier keer sancties opgelegd omdat het land weigert de uraniumverrijking tijdelijk stil te leggen. De Europese Unie voerde de druk onlangs op en begon een olieboycot en beperkte het geldverkeer met de Iraanse centrale bank.

Teheran dreigde eerder met het afsluiten van de Straat van Hormuz als zijn olie-uitvoer in gevaar zou komen. Daardoor gaat een belangrijk deel van de olie-export van de Golflanden. Washington heeft al laten weten actie te zullen ondernemen als dat gebeurt. (rtr/mvdb)

Bron:

Duitsers zijn lozende vliegtuigen beu


De Duitsers hebben er genoeg van. Ze zijn de vallende ijsblokken met uitwerpselen kotsbeu. De opeenstapeling van 'inicidenten' met gedumpte ladingen van overvliegende passagierstoestellen stapelen zich op, schrijft de krant Bild.

De voorbije drie weken waren er problemen met 'vallende blokken uitwerpselen' in de deelstaten Beieren, Baden-Württemberg en Saksen. Nieuw is het probleem niet maar de opeenvolging van incidenten zorgt voor fronsende wenkbrauwen bij inwoners én politici.

Twee weken geleden viel er een blok op het dak van een woning in Rodersdorf. De 81-jarige bewoner vond even later de stinkende smurrie in zijn tuin. Begin deze maand viel er ook al een blok in de tuin van een familiewoning in Niefern en een familie uit Neurenberg had een gelijkaardig ervaring. "Ik was aan het rusten in de woonkamer en hoorde plots een hevige klap. Ik vreesde even dat het dak ging invallen", zegt Erika Keil (59). Uit onderzoek bleek dat het ook hier weer om een blok ijs met uitwerpselen ging. "Als de sanitaire tanks van het vliegtuig niet gesloten zijn dan vallen de uitwerpselen als een blok ijs naar beneden", zegt een official van de luchthaven in Neurenberg. (vsv)

Bron:

Veel Belgen geplaagd door computervirus dat geld vraagt


Sinds enkele dagen worden steeds meer internetters getroffen door een virus dat hun computer blokkeert. Achter de software zitten cybercriminelen die willen dat het slachtoffer geld overmaakt, meldt de federale politie.
Uit de eerste verklaringen van slachtoffers blijkt dat de meesten werden geïnfecteerd terwijl ze online spelletjes speelden. Volgens de politie zijn er nog andere manieren voor de verspreiding van dergelijke virussen, zoals via een bijlage in een e-mail en via illegale kopieën van software die wordt verspreid in peer-to-peer netwerken. De computer van het slachtoffer wordt geblokkeerd en enkel het scherm met de betalingsmogelijkheid is nog toegankelijk.maandag 20 februari 2012

Wetenschappers laten 30.000 jaar oude planten bloeien

 
Russische biologen hebben 30.000 jaar oude planten in bloei weten te krijgen. De planten zijn goed bewaard gebleven door de Siberische permafrost, die ervoor zorgt dat de ondergrond nooit helemaal ontdooit. Het gaat om planten van de soort silene stenophylla, die deel uitmaakt van de anjerfamilie.


De biologen onder leiding van Svetlana Yasjina van de Russische Academie van Wetenschappen schrijven over hun bevindingen in de Proceedings van de Amerikaanse Academie van Wetenschappen. Volgens hen toont het succes van hun onderzoek aan hoe belangrijk de permafrostbodem is als bewaarplaats van planten die al eeuwen van de aardbodem verdwenen leken.

Het plantmateriaal is gevonden in ondergrondse holen die eekhoorns ongeveer 31.000 jaar geleden hebben gegraven voor de opslag van voedsel. Zij liggen ongeveer 38 meter onder het aardoppervlak.

De ontdekking doet wetenschappers hopen dat ze organismen zouden kunnen vinden in het ijs van Mars. (dpa/sam)

Bron:

Kleuter met half hart buiten lichaam wordt 3 jaar


Drie dagen gaven de dokters Ryan Marquiss bij zijn geboorte in 2009, maar inmiddels viert de kleuter eind februari zijn derde verjaardag. Het jongetje uit Pennsylvania werd geboren met een half hart dat bovendien buiten zijn lichaam lag. Zijn hartje was ook nog eens vatbaar voor zware infecties.
Mama Leighann (34) en papa Henry (34) kregen destijds de raad om de zwangerschap na 12 weken af te breken. Ryan zou de geboorte immers niet overleven. Maar het pakte anders uit.

In bomen klimmen
Ectopia cordis (hart uit de borstkas, dea): zo wordt de aandoening genoemd. Komt maar acht keer voor op een miljoen geboortes. In alle andere (bekende) gevallen overleefde het kind de eerste drie dagen niet.


Jongetje (5) officieel erkend als meisje

Hij/zij zal ongetwijfeld de boeken ingaan als de jongste persoon ter wereld die een geslachtsverandering wil ondergaan. Kort voor zijn vierde verjaardag weigerde Zach Avery uit het Engelse Purfleet nog langer als jongen door het leven te gaan en zich als zodanig te kleden en gedragen.
Op een dag stapte de jongen op zijn moeder af en vertelde haar doodgemoedereerd dat hij nog langer weigerde zijn jongenskleren te dragen: 'Mamma, ik ben een meisje,' zei Zach opeens in het najaar van 2010, zo meldt Mailonline vandaag.

Alhoewel de ouders eerst nog vermoedden dat hij door een fase in zijn leven ging, werd het gedrag van de jongen met de week vreemder. Toen de jongen aan zijn ouders dreigde zijn penis af te snijden, werd het tijd de jongen te laten onderzoeken.Aanhouding na vondst van weggelopen meisjes


Een 29-jarige Amsterdammer, die betrokken zou zijn geweest bij de verdwijning van twee meisjes uit Vleuten en De Meern, is aangehouden. Beide meisjes werden gisteravond aangetroffen in een woning in Rotterdam. De meisjes waren dinsdag weggelopen, maar waren blij met de komst van de politie.
De politie was met man en macht op zoek naar de meisjes van 14 en 15 jaar, die sinds dinsdagavond werden vermist. 'Ze werden onder verdachte omstandigheden aangetroffen', aldus een zegsvrouw van de politie. De twee waren, volgens de politie, niet in staat om zelf naar huis terug te keren. Onduidelijk is ook of de meisjes, vriendinnen van elkaar, bij vreemden of een bekende in huis waren.

Naar nu blijkt zijn ze vrijwillig van huis vertrokken, maar waarschijnlijk niet uit vrije wil dagenlang weggebleven. Volgens de moeder van één van de meisjes, die vanochtend op een politiebureau in Utrecht haar dochter weer in de armen kon sluiten, was het de bedoeling van de meisjes om weg te lopen. Ze hadden zelf hun spullen gepakt en werden voor het laatst gezien in een Utrechtse streekbus.zondag 19 februari 2012

Iran stopt levering olie aan Frankrijk en Groot-Brittannië


Iran stopt de levering van olie aan Frankrijk en Groot-Brittannië. Dat heeft het Iraanse ministerie van Olie laten weten. Een woordvoerder laat weten dat Iran de olie zal verkopen aan nieuwe klanten. De VS ziet daarin een teken dat de sancties beginnen te werken en maant andere landen aan om rustig te blijven: "een aanval haalt op dit niks uit", zo luidt de boodschap.
De stopzetting van de olielevering lijkt een enorme bedreiging, maar blijkt feitelijk een lege doos: Veel effect zal het besluit niet hebben: Frankrijk importeerde nauwelijks olie uit Iran, Groot-Brittannië helemaal niet.

Toch wil dat niet zeggen dat Iran het niet meent: de leverstop is vooral een waarschuwing aan grotere importeurs van Iraanse olie, zoals Italië en Griekenland.

EU wil import afbouwen
De beslissing is ook geen complete verrassing: Iran had afgelopen woensdag al aangekondigd dat het zijn olieverkoop aan verscheidene Europese landen naar beneden wil herzien. Dat gebeurde na de mededeling van de Europese Unie dat ze zou stoppen met de import van Iraanse olie vanaf 1 juli.

Op die manier willen ze Teheran onder druk zetten om te stoppen met het verrijken van uranium, wat gebruikt wordt voor nucleaire toepassingen zoals kernenergie maar ook voor het ontwikkelen van kernkoppen.


Politie in Hongkong doodt 800 gesmokkelde cobra'sDe politie in Hongkong heeft een kleine achthonderd cobra's ontdekt die gesmokkeld werden om als delicatesse te worden verkocht. Dat heeft de lokale krant Sunday Morning Post bericht.
De 789 Chinese cobra's waren verpakt in 181 plastic boxen die verborgen stonden achter struiken op een strand van het eiland Lantau.

De slangen kregen een dodelijke injectie toegediend. Volgens plaatselijke verantwoordelijken was het onmogelijk de dieren vrij te laten vanwege de openbare veiligheid.

Chinese cobra's worden in de regio vrij algemeen gebruikt om soep, medicijnen en slangenwijn te maken en zijn vooral geliefd op het Chinese vasteland.
(Redactie)

Bron:

Woudjongen Ray blijkt fantast met mentale problemen


De Duitse poltie beschouwt de Engelssprekende 'woudjongen' Ray nu als een fantast met mentale problemen. Zes maanden nadat de tiener met een bijzonder verhaal kwam over zijn leven in de Duitse bossen blijkt dat hij alles verzonnen heeft. Ray beweerde onder meer dat hij zijn vader in het woud begraven had en dat zijn moeder was omgekomen in een auto-ongeluk.
Hierna trok hij zogenaamd naar Berlijn. Hij zou er twee weken over gedaan hebben. De tiener sprak gebroken Duits, goed Engels en wist alleen dat hij zeventien jaar oud was en hoe hij en zijn ouders heetten. Hij zocht een onderkomen. 'Ik ben helemaal alleen, help mij', klonk het.

Na een half jaar onderzoek vond de politie geen enkele aanwijzing om Ray nog te geloven. Geen graf van de vader, geen enkele melding van een dodelijk ongeval in Duitsland met zijn moeder Doreen als slachtoffer, geen woud.

Alles verzonnen door een jongen met psychische problemen. Hij komt wereldwijd op geen enkele lijst van vermiste personen voor.

Verscheidene ouders wier kind vermist is, hoopten dat Ray hun zoon was. Maar geen enkele DNA-test maakte die hoop tot werkelijkheid.
(Redactie)

Bron: