Translate

zaterdag 18 februari 2012

Man zit twee maanden in ondergesneeuwde auto


In Zweden is een man na twee maanden uit een ondergesneeuwde wagen bevrijd. Hij overleefde op sneeuw en ijs. Twee mannen op een sneeuwscooter ontdekten hem op een bosweg. "Het is een wonder dat hij niet doodgevroren is", zegt Ebbe Nyberg van de dispatch in Umeå. Wat de man bezielde, blijft een raadsel.

De Zweed stond geparkeerd in een bos in Umeå, schrijft de krant Västerbottens-Kuriren. "Het is ongelooflijk. Twee maanden lang zonder eten in de kou", aldus Nyberg. "En niemand die hem gemist heeft." Het blijft een mysterie waarom hij al die tijd in de ondergesneeuwde auto bleef zitten en dit bij temperaturen tot min 30.

Twee mannen op een sneeuwscooter zagen de wagen staan en gingen een kijkje nemen. Toen ze sneeuw van de auto veegden, merkten ze tot hun grote verbazing dat er een man in de auto zat. De 44-jarige Zweed was vel over been en kon nauwelijks nog praten, schrijft de Zweedse krant VK. De mannen op de sneeuwscooter belden meteen de hulpdiensten. Een ziekenwagen en een reddingsteam haastten zich naar de 'autobewoner' die nog steeds herstellende is op de afdeling intensieve zorgen van het universiteitsziekenhuis van Umeå. Er blijven nog veel vragen ontbeantwoord maar waarschijnlijk overleefde de man op sneeuw. Zelf gaf hij aan dat hij sinds 19 december geen hap meer gegeten had. (vsv)

Bron:

Lees ook: Zaak ingesneeuwde Zweed roept veel vragen op

ING voor tientallen miljoenen opgelicht

ING is voor tientallen miljoenen opgelicht door een eigen medewerkster in Australië. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank die vorige week zijn vrijgegeven, nadat de werkneemster was veroordeeld tot 7 jaar cel.
Over een periode van 5 jaar heeft de 42-jarige vrouw 45,3 miljoen Australische dollars (37,2 miljoen euro) achterovergedrukt. Dat schrijft de Australische krant The Sydney Morning Herald.

ING heeft daar volgens de stukken maar een derde van teruggekregen. De werkneemster deed 200 illegale transacties waarbij ze geld van ING naar haar eigen rekening overboekte of er direct luxegoederen voor kocht.'Ik werd 45 dagen gemarteld in woestijn door scientology'

Debbie Cook, voormalig kaderlid van de Scientologykerk, die leider David Miscavige eerder al beschuldigde van machtsmisbruik en financiële malversaties, heeft de geloofsgemeenschap en zijn leider opnieuw in opspraak gebracht.

Scientology-leider David Miscavige (r.) is een goede vriend van Tom Cruise. © AP
Voor een rechter in San Antonio in de Amerikaanse staat Texas heeft ze verklaard ontvoerd te zijn geweest, en ruim zes weken te zijn gemarteld in een trailer in de woestijn van Californië. Ze was naar eigen zeggen niet de enige. Volgens Cook (50) werden op die plek zo'n 100 kaderleden van Scientology 'onder handen genomen'. Scientology noemde deze bijeenkomsten bekentenis-sessies, zo is vandaag te lezen op nieuwssite Mailonline.

Mensonterend
Cook: 'We zaten met tientallen mensen opgesloten in een overvolle en van ongedierte overlopende trailer. De raampjes waren gebarricadeerd met tralies en het hok werd 24 uur per dag bewaakt door beveiligingsmensen. We moesten op de grond slapen en vrijwel alle minimale faciliteiten ontbraken. Het was midden in de zomer, het was buiten 41 graden, de brandende zon stond de hele dag op die hokken en er was geen ventilatie of airco in de trailers.'

Ook fysiek mishandeld
Behalve dat ze werden opgesloten, werden Cook en veel van haar toenmalige geloofsgenoten ook fysiek mishandeld, verklaarde ze. Cook vertelt dat ook leider David Miscavige zijn handen niet thuis hield: 'Ik heb gezien dat hij buiten zinnen was, een kaderlid tegen de grond sloeg en daarna een worsteling met hem aanging,' aldus Cook.
Passagiers vliegen mee op toilet in overvol vliegtuig

© reuters

De Pakistaanse luchtvaartmaatschappij PIA is in opspraak geraakt nadat de boordcommandant twee passagiers de toestemming gaf om plaats te nemen in het toilet omdat er geen andere zitjes meer vrij waren in het toestel. Dat meldt Indo-Asian News Service.
Het incident gebeurde op vlucht PK 303 van Lahore naar Karachi. Blijkbaar kan luchtvaartmaatschappij Pakistani International Airlines de centen van de extra passagiers goed gebruiken.

In december heeft Pakistaans premier Yousuf Raza Gilani een businessplan van de in geldnood verkerende compagnie afgewezen.
(Redactie)

Bron:

Nieuwe onderzoeksmethode in Vaatstra-zaak


Justitie richt zich op een nieuwe dna-onderzoeksmethode om de moord op Marianne Vaatstra op te lossen. Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De methode mag vanaf april worden gebruikt. Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat de moord op Marianne Vaatstra als een van de eerste zaken voor de nieuwe onderzoeksmethode in aanmerking komt.
Er zal worden gezocht naar dna-profielen die sterk op de dadersporen lijken. Als de ouders, broers, zussen of kinderen van de dader in de databank voorkomen, kan de moordenaar via zijn familie worden opgespoord.

In Engeland en sommige delen van de Verenigde Staten wordt deze methode al gebruikt bij vastgelopen moordonderzoeken. (ANP/Redactie)

Bron:

vrijdag 17 februari 2012

Baby geboren op zelfde dag als moeder... én vaderDe Amerikaanse baby Grace Marie Marques werd op 13 februari jongstleden geboren. Ook haar moeder, Kelly, kwam op 13 februari ter wereld, toevallig maar niet bizar. Bizar wordt het wel als je weet dat ook de vader van Grace Marie, Daniel, diezelfde geboortedatum deelt.
Kelly was eigenlijk al 9 dagen voor hun verjaardag uitgerekend, maar Grace Marie liet op zich wachten en koos de 13e uit om ter wereld te komen. Dat het ook nog een dag voor Valentijnsdag was, bracht die dag 'een hele hoop liefde' voor het jonge gezin, aldus de gelukkige vader in de Huffington Post. Het gezin deelt voortaan dus een verjaardag, driedubbel feest.

Nog meer toeval
De kans dat zowel beide ouders als kind op dezelfde dag jarig zijn is ongeveer één op een miljoen.


Vrouw sterft aan veteranenziekte na tandartsbezoekEen 82-jarige vrouw is in Rome om het leven gekomen na een bezoek aan de tandarts. De patiënte raakte tijdens een visite besmet met de legionellabacterie en stierf. Het zou gaan om een primeur.
De legionellabacterie veroorzaakte bij de patiënte de zogenaamde veteranenziekte, een zeer ernstige vorm van longontsteking met een relatief groot risico op overlijden. Volgens een medisch vakblad dat de zaak beschrijft, is er tot nu toe nooit eerder een geval bekend van besmetting na een tandartsbezoek.

Hoge koorts
De besmetting gebeurde in februari vorig jaar in Rome. De 82-jarige vrouw werd met koorts en ademhalingsmoeilijkheden opgenomen in het ziekenhuis. Vrij snel kon worden achterhaald dat ze met de legionellabacterie was besmet. De vrouw kreeg nog antibiotica toegediend, maar twee dagen later overleed ze.

De dagen voor ze ziek werd, zou ze slechts twee keer haar woonplaats hebben verlaten, telkens om naar de tandarts te gaan. Daar werden stalen van het water genomen en de aanwezigheid van de bacterie vastgesteld. Het ging om dezelfde stam die ook bij de vrouw werd aangetroffen. 'Dit geval toont aan dat de ziekte zich kan verspreiden via een watersysteem bij een routinebehandeling', staat in het rapport.
(Redactie)

Bron:

Slager vindt trouwring na drie jaar in maag van koe


Drie jaar nadat hij verdwenen was, is in Australië een trouwring opnieuw opgedoken. En wel in één van de drie magen van een koe. Slager Duane Thomas uit Leongatha doet nu een oproep om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Dat schrijft de Herald Sun.
Het merkwaardige verhaal begint in 2009 op de vakantieboerderij van Will en Sarah Jelbart in Lang Lang. Een van hun gasten had toen dikke pech toen hij het kalfje Yogie aaide. Het dier had namelijk zijn trouwring van z'n vinger gezogen en ingeslikt.

In goede staat
Nu, drie jaar later, is Yogi geslacht door beenhouwer Duane Thomas. Die vond de gouden trouwring in een van de magen van het dier. 'Het kleinood was nog in opmerkelijk goede staat', getuigt de slager. 'Jammer dat de inscriptie niet meer duidelijk leesbaar is. Maar het mag een wonder heten dat we de ring hoe dan ook gevonden hebben.'

De rechtmatige eigenaar kan via de Herald Sun of de Weekly Times in contact komen met Will en Sarah Jelbart om zijn trouwring op te vragen. Als hij ten minste nog getrouwd is. (Redactie)


Bron:

Uitdaging voor daredevils: de hoogste schommel ter wereld

Voor de daredevils die het wel gehad hebben met bungy jumpen en van rotsen afspringen is er een nieuwe uitdaging.
In Moab, in de Amerikaanse staat Utah, kunnen ze hun hart ophalen aan de hoogste schommel ter wereld. De pretparken kunnen het wel schudden de komende jaren.Bron:

donderdag 16 februari 2012

Hartaanval tijdens eten enorme hamburger in 'Heart Attack Grill'


Reuzenhamburgers eten is niet altijd een goed idee. Eerder deze week is in 'The Heart Attack Grill' - what's in a name - in Las Vegas een man afgevoerd nadat hij onwel was geworden toen hij een 'Triple Bypass Burger' aan het verorberen was.
'Het slachtoffer, een man van in de veertig, begon plots te zweten en te beven. Praten ging ook moeilijk', aldus Jon Basso, de eigenaar van de eettent. 'De toeristen namen foto's van hem, alsof het een stunt betrof. Ik zit er echt mee in. Deze negatieve reclame hebben we niet gewild.'

700 gram vlees
Een 'Triple Bypass Burger': een plak rundvlees van 700 gram, tien sneetjes bacon en heel wat kwakken saus. Gelukkig werd de caloriebom het slachtoffer net niet fataal. De 'Heart Attack Grill' opende vorig jaar zijn deuren in downtown Las Vegas. Zij gaan prat op voedselbommen van boven de 8.000 calorieën en schotelt zwaarlijvigen van boven de 170 kilogram zelfs een gratis braspartij voor.

Een trip naar het restaurant is een beleving. De serveersters zijn er verkleed als verpleegsters en schrijven hun 'patiënten' een 'voorschrift' van ettelijke calorieën voor. Op de koop toe hangt er aan de deur een banner waarop cash betalen aangeprezen wordt. 'Want je zou kunnen sterven nog voor de bank de betaling heeft uitgevoerd.'


Bron:

Vrouw (25) in appartement in brand gestoken

Dana Vulin.

Een 25-jarige Australische vrouw heeft over 30 procent van haar lichaam vreselijke brandwonden opgelopen, nadat iemand haar in haar appartement in brand had gestoken. Het is al het derde geval in Perth van de laatste maanden.
Het lijkt een afschuwelijke aanval. De jonge vrouw, Dana Vulin, werd naar het Royal Perth Hospital overgebracht, waar ze behandeld wordt voor de verschrikkelijke brandwonden in haar gezicht en op haar bovenlichaam. In totaal is éénderde van haar lichaam verbrand. Vulin onderging al een operatie en is nog steeds kritiek. Ze is wel stabiel.

Volgens een buurman, die het slachtoffer onder de douche hielp, was Vulin aan het 'smeulen' terwijl ze het uitschreeuwde van de pijn. De vreselijke feiten vonden plaats in een Ceresa River-luxeappartement in Rivervale, dat uitzicht biedt over de Swan-rivier. Het lijkt er niet op dat er ingebroken werd bij de vrouw maar de dader kan gevlucht zijn langs de waterkant. De afgelopen maanden vonden er al drie soortgelijke gevallen plaats in Perth.
(Redactie)

Bron:

Lees ook: Vrouw beschuldigd van in brand steken andere vrouw

Bolvormige sterrenhopen zijn overlevers van galactisch bloedbad


Duitse en Nederlandse sterrenkundigen hebben dankzij nieuwe simulaties ontdekt dat de bolvormige sterrenhopen rondom onze Melkweg de enige overlevenden zijn van een bloedbad dat zich 13 miljard jaar geleden heeft voltrokken, zo heeft het Max-Planck-Instituut voor Astrofysica in Garching gemeld.
Rondom ons sterrenstelsel bevinden zich zo'n 200 compacte sterrenhopen, die elk maximaal een miljoen sterren omvatten. Met een leeftijd van 13 miljard jaar zijn ze bijna net zo oud als het universum zelf, waardoor ze veel kunnen leren over de manier waarop de eerste sterren en sterrenstelsels zijn ontstaan.

Minder sterren
Bij bolvormige sterrenhopen lijkt overal in de kosmos het aantal sterren ongeveer hetzelfde te zijn. Jongere sterrenhopen omvatten daarentegen minder dan honderd tot duizenden sterren.


woensdag 15 februari 2012

400 verdwenen werken Karel Appel gevonden


Meer dan 400 verdwenen schilderijen, tekeningen en notities van de Nederlandse kunstenaar Karel Appel zijn teruggevonden. Ze lagen in een loods in Groot-Brittannië.
Appels weduwe heeft de echtheid van de werken bevestigd. Dat heeft het Britse register voor verdwenen kunst, het Art Loss Register, vandaag bekendgemaakt.

De werken van Appel verdwenen in december 2002, toen ze werden vervoerd van Appels studio naar de Karel Appelstichting in Amsterdam. Het is niet bekend wie ze in de Britse loods heeft ondergebracht. Ook de waarde van de werken is niet bekend.

De kunstwerken kwamen aan het licht toen een opslagbedrijf de loods kocht. Bij het leeghalen van het gebouw vonden medewerkers acht dozen met kunst. Die brachten ze naar veilinghuis Bonhams, dat eind vorig jaar vaststelde dat het om verdwenen werk van Appel ging. Na vijf weken onderhandelen was de eigenaar van de loods bereid afstand van de werken te doen.

'Onschatbare waarde'
De weduwe van Karel Appel is 'heel erg blij' met de vondst. 'De financiële waarde is lastig in te schatten, maar de emotionele waarde is onschatbaar', stelt Harriët Appel tegenover persbureau ANP. De tekeningen zijn volgens haar 'zeer experimenteel. Veel van de werken waren nooit voor de markt bedoeld. Hij heeft bijvoorbeeld bijzondere materialen gebruikt, zoals fotopapier waarop hij tekeningen heeft gemaakt.'


Klusjesman vindt forse goudschat in huis overleden vrouw

© THINKSTOCK

Een Duitse klusjesman heeft de vondst van zijn leven gedaan. Toen hij de vloer openbrak in het huis van een vrouw die recent was overleden, vond hij een vuilniszak met daarin munten en goudstaven. De waarde van de opmerkelijke vondst bedraagt minstens 100.000 euro. Dat meldt de Hannoversche Allgemeine Zeitung.
De 38-jarige man was samen met een collega het huis aan het renoveren. De keukenvloer moest eruit om tegels te kunnen leggen. Onder de keukenkasten vonden de twee de zak met Australische gouden munten, goudstaven met de stempel 'Degussa', zilveren muntstukken en dito bestek.

De goudeerlijke klusjesman belde meteen de makelaar, die op zijn beurt de familie van de overleden huiseigenares op de hoogte bracht. Hoewel er niet meteen sprake is van een beloning, heeft de familie toch de gegevens van de klusjesman gevraagd. 'Ik heb er geen enkel moment aan gedacht om de schat voor mij te houden', zei de man. Wat zijn collega er over denkt, is niet bekend.
(Redactie)

Bron:

dinsdag 14 februari 2012

Hond pleegt zelfmoord nadat baas hem uitbrander geeftIn China heeft een hond zich van het leven beroofd door van een twintig meter hoog balkon naar beneden te springen. Volgens wetenschappers gaat het om zelfmoord. Het dier was vermoedelijk in zijn eer gekrenkt nadat zijn baasje hem een uitbrander gaf voor de ogen van een teefje. Dat meldt de krant Southeast Express.
Wei Sheng - het Chinees voor kracht en overwinning - was een elf maanden oude Rottweiler. Het dier won in zijn korte leven al vier prijzen op nationale hondenshows en was veel geld waard. Zijn eigenares wilde hem echter onder geen beding verkopen.

Op slag dood
Vorige week woensdag liep het echter fout. Een getuige zag hoe Wei Sheng in de stad Fuzhou van een balkon sprong. Het dier overleefde de val niet.

Geblaft naar teefje
You, de eigenares van de Rottweiler, ziet maar één reden waarom zijn hond de fatale sprong maakte. Kort ervoor had zij namelijk Wei Sheng een uitbrander gegeven omdat hij naar een teefje had geblaft.


'Defensie wil tientallen veroordeelde militairen ontslaan'


Defensie wil tientallen ervaren militairen ontslaan die de afgelopen 8 jaar met politie of justitie in aanraking zijn gekomen. Vaak gaat het om oude veroordelingen en was Defensie daar al van op de hoogte gesteld.
Het gaat weer om veelal elitemilitairen van de Luchtmobiele Brigade. Stuk voor stuk mannen die zich meerdere malen hebben onderscheiden in Uruzgan. Een aantal is zelfs onderscheiden voor zijn uitstekende functioneren onder zware operationele omstandigheden
Advocaat Michael Ruperti
Dat vertelt advocaat Michael Ruperti vandaag aan het ANP. Hij staat zeven van deze militairen bij, maar er melden zich steeds meer bij hem.

Veiligheidsonderzoeken
De militaire inlichtingendienst MIVD is volgens Ruperti sinds juli 2011 begonnen met zogenoemde nieuwe veiligheidsonderzoeken naar militairen. 'Daaruit zijn tientallen zaken naar boven gekomen van militairen die voor en tijdens hun diensttijd zijn veroordeeld', vertelt de advocaat. 'Sinds januari dit jaar hebben die te horen gekregen dat hun 'verklaring van geen bezwaar' wordt ingetrokken. Dat betekent dat ze worden geschorst en vervolgens ontslagen.'

Een woordvoerder van Defensie bevestigt een strengere aanpak op het gebied van integriteit.

Elitemilitairen
De raadsman wist de afgelopen jaren bij de rechter al drie van dit soort voorgenomen ontslagen te voorkomen. 'Toch gaan defensie en de MIVD juist op grotere schaal door', constateert de advocaat. Op de werkvloer heerst nu grote onrust, vertelt hij. 'Het gaat weer om veelal elitemilitairen van de Luchtmobiele Brigade. Stuk voor stuk mannen die zich meerdere malen hebben onderscheiden in Uruzgan. Een aantal is zelfs onderscheiden voor zijn uitstekende functioneren onder zware operationele omstandigheden.'Oma redt kleindochter na elektrocutie in bad


De kleine Lea (4) uit het Duitse Magdeburg leeft nog dankzij de alerte ingreep van haar oma. Toen ze samen met haar broertje op bezoek bij haar jarige grootmoeder in bad zat en haar moeder even wegging, liep het grondig mis.
Het meisje trok een haardroger in het bad en werd geëlektrocuteerd. Lea bleef levenloos liggen. Ze ademde niet meer en had ook geen polsslag meer. Met de hulp van een brandweerman aan de andere kant van de lijn paste de grootmoeder succesvol hartmassage toe en zo werd haar kleindochtertje gered. Dat meldt Bild.

Noodlot
Moeder Sabine ging afgelopen weekend met haar kinderen Paul (1) en Lea (4) op bezoek bij hun grootmoeder, die haar 51ste verjaardag vierde. De twee kindjes zaten in bad wanneer de moeder heel even de badkamer verliet. Juist dan sloeg het noodlot toe. Enkele seconden later sleurde het vierjarige meisje een haardroger vanop een wasmachine in het bad. Een nachtmerrie voor elke ouder.


70 hechtingen voor door hond gebeten presentatrice

Bij de behandeling van de verwondingen van Kyle Dyer, de tv-presentatrice die vorige week in de Amerikaanse stad Denver tijdens een live-uitzending door een hond in haar gezicht werd gebeten, zijn 70 hechtingen gebruikt.
Dat liet Dyer op haar Facebookpagina weten. Ze schreef ook dat lippen aan elkaar zijn gehecht om de bloedsomloop rondom de mond te stimuleren en de aanhechting van een nieuw stukje huid mogelijk te maken.

Dyer raakte woensdagochtend gewond terwijl ze een 39 kilo zware Argentijnse mastiff, ook bekend als 'Dogo Argentino', onder zijn kin kroelde. De eigenaar van de hond was bij het voorval aanwezig, net als de brandweerman die de hond een dag eerder uit het ijskoude water van een meertje had weten te redden. (Redactie)
Bron:

Mariniers drinken cobrabloed tijdens training in Thaise jungle


Mariniers leerden gisteren in de Thaise jungle hoe je een cobra doodt en vervolgens hoe je het bloed kunt drinken om te overleven. Het is een onderdeel van een grote survivaltraining voor 13.180 mariniers uit meer dan 20 verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten.


Ook het herkennen en consumeren van eetbare insecten maakt deel uit van de training, net als het onthoofden en klaarmaken van kippen, meldt het Amerikaanse msnbc.

Het is de 31ste editie van de zogenaamde Cobra Gold-training, die jaarlijks wordt gehouden op de militaire basis Sattahip in Thailand.

De militairen moeten een maand in het oerwoud verblijven, met het doel de relatie en de militaire samenwerking met de Aziatische landen te bevorderen, zo laat het Amerikaanse leger in een persbericht weten.
(Redactie)

Bron:+ foto's

zondag 12 februari 2012

Recordbedrag aan schulden Nederlandse consument


Nederlandse burgers en bedrijven hebben samen een schuld van 6,3 miljard openstaan bij incassobureaus. Dat is een record, zo blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen NVI.
Het aantal mensen dat een schuld heeft nam af, maar mensen die hun problemen niet te boven konden komen, zagen hun schuld alleen maar toenemen.'Het spaarpotje van mensen met schulden is wellicht leeg en mensen met langlopende schulden kunnen daardoor niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen', aldus de voorzitter van de NVI.

Dat incassobureaus minder consumenten en bedrijven in hun bestand hebben, heeft volgens de NVI twee oorzaken: klanten zijn voorzichtiger geworden met het aangaan van een lening en andersom zijn bedrijven kritischer geworden met het verlenen van kredieten aan consumenten.

Snel overzicht krijgen
Een systeem om landelijk overzicht te krijgen van de schulden die mensen opbouwen, moet snel van de grond komen. Obstakels op het gebied van privacy moeten snel uit de weg worden geruimd. Zo reageert CDA-Kamerlid Mirjam Sterk vandaag op het recordbedrag aan schulden. 'Als je deze cijfers ziet, onderstreept dat hoe belangrijk het is dat voorkomen wordt dat mensen schulden maken die ze niet kunnen terugbetalen.'