Translate

zaterdag 11 februari 2012

Criminelen hacken cv's werklozen en zetten hen in voor witwaspraktijken


In Nederland is een zaak aan het licht gekomen waarbij hackers cv's van werkzoekenden stelen en de slachtoffers vervolgens als vals bedrijf rekruteren om tegen betaling mee te werken aan fraude met creditcards en witwaspraktijken.
Uit onderzoek van het Noordhollands Dagblad blijkt dat de cv's werden gestolen van de website van het UWV, het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen. Criminele organisaties contacteren de werkzoekenden vervolgens als 'bedrijf' met een valse account en een verzonnen naam.

Deze valse bedrijven worden niet door het UWV gecontroleerd en krijgen volledig toegang tot de persoonsgegevens van de werkzoekenden. Als dekmantel gebruiken de fraudeurs een firma die actief is op financieel of logistiek gebied, waarbij goederen doorgestuurd moeten worden naar Oost-Europa.

Het UWV laat op de website van BNDeStem weten dit soort praktijken 'erg vervelend' te vinden, maar geen reden te zien om de website beter te beveiligen. (ad/sam)

Bron:

Whitney Houston (48) overleden

Whitney Houston is vandaag overleden. Dat heeft Kristen Foster, de woordvoerder van de zangeres zonet bekend gemaakt aan Associated Press.
Televisiezender CNN bevestigt dat de legendarische popzangeres in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills overleed. Verdere details omtrent haar overlijden zijn voorlopig niet bekend gemaakt. De zangeres kampte jarenlang met een drugsverslaving.

Houston won twee Emmy Awards, zes Grammy Awards, 30 Billboard Music Awards en 22 Music Awards tijdens haar zangcarrière. Haar album 'Whitney' was het eerste album van een vrouwelijke artiest dat de eerste plaats in de Billboard Charts behaalde. Houston verkocht meer dan 200 miljoen albums wereldwijd.

De zangeres laat een dochter na, Bobbi Kristina. Houston was van 1992 tot 2007 getrouwd met Bobby Brown, de vader van haar kind.

Later meer. (kgm)

Bron:
Lees ook: Roddelblad shockeert met foto van opgebaarde Whitney
Lees ook: Whitneys geheime zoon zal zijn deel van fortuin krijgen

Goede daad: 700 miljoen verbranden om kou te verdrijven

De Hongaarse centrale bank heeft een goede daad gesteld: ze heeft 200 miljard Hongaarse forinten (omgerekend 700 miljoen euro) verwerkt tot brandstof om armen te beschermen tegen de kou. Uiteraard gaat het niet om geldige bankbiljetten: oude, onbruikbare bankbiljetten worden versnipperd tot ontvlambare blokken voor een kachel of open haard.
Per 5 miljoen forinten (17.000 euro) wordt een blok van een kilo gemaakt. De blokken worden weggeschonken aan humanitaire organisaties, die de gift met open armen verwelkomen.

Geld in rook opgaan
Die zijn erg blij met het geld dat ze in rook zien opgaan. "Het bespaart ons tot 60,000 forint (bijna 200 euro) aan stookkosten per maand. Dat is een behoorlijk bedrag in deze economische crisis'', aldus Krisztina Haraszti, hoofd van een centrum voor autistische kinderen in de noordoostelijke stad Miskolc. "De kamers blijven lekker warm, je hebt hooguit een beetje hout nodig.'"Strijdvaardige zoon Kadhafi plant terugkeer naar Libië


De derde zoon van de gevallen Libische dictator Mouammar Kadhafi, ex-voetballer Saadi Kadhafi (38), voorziet dat het Libische volk de huidige regering omverwerpt en dat hij terugkeert. Hij zei dit in een telefonisch vraaggesprek met de nieuwszender al-Arabiya uit de Verenigde Arabische Emiraten. Saadi Kadhafi heeft politiek asiel in Niger dat aan Libië grenst.


"70 Procent van de Libiërs is ontevreden met de huidige situatie. Het Libische volk wordt geregeerd door bendes. Er komt een opstand in heel het land en er komt een dag dat het volk in staat zal zijn deze bendes uit te schakelen'', aldus Saadi, die zegt naar Libië terug te keren.


Het schrikbewind van zijn vader viel in augustus 2011 als gevolg van een opstand in het noordoosten in februari van dat jaar en de buitenlandse militaire steun die de opstandelingen hebben gekregen. Mouammar Kadhafi werd 20 oktober op de vlucht gedood. Saadi wist naar Niger te ontkomen, waar hij door president Mahamadou Issoufou in bescherming is genomen tegen de nieuwe Libische interimregering. Die beschuldigt hem van misdaden die hij als voorzitter van de Libische voetbalbond zou hebben gepleegd. Libië eist zijn uitlevering.

In Canada heeft vrijdag het bouwconcern SNC-Lavalin laten weten dat twee topfunctionarissen het bedrijf met onmiddellijk ingang hebben verlaten. De twee Canadezen, Riadh Ben Aissa en Stéphane Roy, zijn in opspraak geraakt door een Mexicaans onderzoek naar een vermeende poging vorig jaar Saadi en familieleden met valse documenten naar Mexico te smokkelen. De twee zouden daaraan medeplichtig zijn geweest. SNC-Lavalin was actief in tal van grote projecten in Libië, inclusief de bouw van een gevangenis. (vsv)

Bron:

Man jaagt spijker door hart


In China is een man als bij wonder aan de dood ontsnapt. Tijdens een huiselijkje klus schoot hij per ongeluk een nagel in zijn hart met z'n spijkerpistool. Na een vijf uur durende operatie in het hospitaal van Yushu konden de chirurgen zijn leven redden.

Vijf centimeter
Na het ongeval werd Li Bowen in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Op röntgenfoto's werd duidelijk dat de man een vijf centimeter lange spijker in zijn hart had gejaagd.

Race tegen de tijd
Li Bowen werd met spoed geopereerd. "De ingreep was een race tegen de tijd", aldus dokter Liu Kexiang. "De spijker was al van de rechter naar de linker hartkamer van de patiënt 'gereisd'. We moesten niet enkel de nagel verwijderden, maar ook het hart herstellen". Naar alle waarschijnlijkheid zal Li Bowen geen blijvende letsels aan het ongeval overhouden. (eb)

Bron:

Man rijdt met zelfgemaakte houtkachel rond in Volvo

© reuters

De Zwitser Pascal Prokop houdt van hobbyen en niet van de kou. Daarom besloot de man een heuse houtkachel in zijn Volvo 240 te plaatsen.

Prokop hoeft dus niet langer te blauwbekken in zijn auto, die dateert uit 1990. Of het allemaal wel gezond is, is nog maar de vraag.

Overigens vormt de Zwitser geen gevaar op de weg. De Zwitserse verkeersinspectie heeft de man een vergunning gegeven om op de openbare weg te rijden. (Redactie)

Bron:

vrijdag 10 februari 2012

Peter R. de Vries voorkomt liquidatie

De politie heeft dinsdag in Amsterdam een 51-jarige man opgepakt die opdracht zou hebben gegeven tot een liquidatie. Dat gebeurde nadat misdaadverslaggever Peter R. de Vries belangrijke informatie hierover had doorgegeven. De verdachte verscheen vandaag voor de rechter-commissaris, die besloot dat hij nog zeker 2 weken moet blijven vastzitten.
De politie pakte maandag ook al drie mannen op wegens betrokkenheid bij de voorbereidingen van de afrekening. Onder hen is een 18-jarige man die de opdracht voor de huurmoord kreeg. Deze drie zijn inmiddels weer op vrije voeten, al dan niet onder voorwaarden.


Na storm komt Romeinse stad boven water in Bulgarije


Een zware storm aan de Bulgaarse kust heeft een Romeinse nederzetting blootgelegd. De golven hadden het zand op het strand weggeslagen. Voorbijgangers vonden zo de resten van antieke zuilen en muren, meldde de krant Trud vandaag.
De nederzetting beschikte zelfs over kanalen. Op de locatie vonden archeologen ook aardewerk, dierlijke botten en een kist.

Het stadje is laat-Romeins, concludeerde het historisch museum van Sofia. Wetenschappers wisten tot dusver niet dat er een dergelijke nederzetting in deze buurt was geweest. (ANP)

Bron:

Chemotherapie tijdens zwangerschap schaadt niet

Kinderen die tijdens de zwangerschap werden blootgesteld aan chemotherapie omdat hun moeder kanker had, ontwikkelen zich even goed als andere kinderen. Dat berichten de Belgische kranten De Standaard en De Morgen op basis van een onderzoek van de KU Leuven.
Het gaat om een opvolgingsstudie bij zeventig kinderen tussen de 1,5 en 18 jaar oud. Hun moeders hadden tijdens de zwangerschap allemaal chemotherapie gekregen.

Gemiddeld kregen de vrouwen drie of vier chemosessies tijdens hun zwangerschap. Op het moment dat de kankerdiagnose werd gesteld, was de gemiddelde duur van de zwangerschap 18 weken, bijna halverwege dus. Twee derde van de kinderen werd geboren voor de 37ste week. De gemiddelde duur van de zwangerschap bij de geboorte was 36 weken.Reusachtige splinter doorboort dijbeen zaalvoetballer


Zaalvoetballen op een houten vloer heeft al vaker slachtoffers geëist, maar de reusachtige splinter die het linkerdijbeen van de Spanjaard José P. doorboorde na een val tijdens een futsalwedstrijd slaat vermoedelijk alles.
Het overkwam de zaalvoetballer van Penya Sang Cule, een supportersclub van FC Barcelona, het afgelopen weekeinde. Dat meldt de Catalaanse site ABC.

Ooggetuigen meldden aan ABC dat José P. aan de rechterkant van de zaal opstoomde naar het vijandelijke doel toen hij tegen een tegenstander opbotste en buiten de lijnen terecht kwam op de houten vloer. Daar werd zijn dijbeen doorboord door een reusachtige splinter. Het duel van Penya Sang Sule, met Cornella, werd meteen gestaakt. Pas in het ziekenhuis kon de splinter worden verwijderd.

José P kwam er wonder boven wonder nog goed vanaf. Het messcherpe stukje hout verwondde alleen zijn huid. Opmerkelijk genoeg werden geen spieren, botten of zenuwen geraakt. (Redactie)

Bron:

donderdag 9 februari 2012

Zakkenrollers knuffelen hun slachtoffers


Zakkenrollers passen een nieuwe techniek toe in de straten van Stockholm. Ze geven argeloze passanten een knuffel en halen portefuille of gsm uit hun zakken. De politie wil toeristen en inwoners alvast waarschuwen.

"Bij mannen gaat het veelal om een armarming of een bemoedigend klopje op de rug", vertelt Gunnar Thun van de politie in de krant Metro. De zakkenrollers gaan per twee te werk. De eerste benadert het slachtoffer en geeft zonder een woord te zeggen een knuffel. Ondertussen zit zijn kompaan in de zakken van het slachtoffer.

Al twintig Zweden werden het slachtoffer van de nieuwe techniek. Niet alleen in Stockholm maar ook in Södermalm en Gamla. De dieven hebben het vooral op jonge meisjes gemunt. De zakkenrollers gaan vaak in de vooravond te werk en de verraste slachtoffers kunnen amper een beschrijving geven van de daders. Het zou gaan om een bende die minstens vier leden telt. (vsv)

Bron:

Bedrieger drie maanden lang aan hoofd van Franse luchthaven


Een kerel die zijn cv vervalste, is er drie maanden lang in geslaagd directeur te spelen van de internationale luchthaven in Limoges. Pas vorige maandag viel Philippe Gaillard door de mand en werd hij vriendelijk verzocht op te rotten.
"Niemand had ook maar het minste vermoeden", stelt Jean-Pierre Limousin, de grote chef van de beheerder van de luchthaven. "We zijn in de maling genomen op een manier zoals je dat enkel in boeken of films ziet."

De vreemde vogel mocht een jaar op proef aan de slag, maar werd uiteindelijk toch ontmaskerd door het gerecht. Uit het onderzoek blijkt dat Gaillard naast zijn cv onder meer ook zijn ingenieursdiploma vervalst had.

Volgens de krant 'Le Populaire du Centre' was de dader bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Zo zou hij zich in 1995 voor agent uitgegeven hebben en het jaar erna gefoefeld hebben met militaire documenten. Deze keer presenteerde hij zich als een jachtpiloot die aan "bijna alle oorlogen" in de Golf, ex-Joegoslavië en Libanon meegedaan heeft. (svm)

Bron:

Ontvoeringspoging van meisje (7) op camera vastgelegd

Schokkende beelden vanuit het Amerikaanse Bremen (Georgia): een veiligheidscamera legde er vast hoe een jongeman een 7-jarig meisje trachtte te ontvoeren. Het slachtoffer verweerde zich echter fel en slaagde er in uit zijn klauwen te ontsnappen. De dader kon later opgepakt worden.
De treurige feiten speelden zich gisteren af in de speelgoedafdeling van een Walmart-winkel. Thomas Woods (25) grabbelde het meisje langs achter vast en legde zijn hand over haar mond om haar te doen zwijgen. De kleine Brittney Baxter bleef echter trappen en wroeten tot hij haar moest loslaten.

"Hij begon tegen mij te praten toen ik naar het speelgoed aan het kijken was", aldus de dappere meid. "Ik zei dat ik ging kijken waar mijn mama zat en toen pakte hij me vast. Daarna trapte ik zo hard als ik kon."Ontvoerder Kampusch gooide zich niet voor trein; wellicht vermoord door handlangerOok bijna vier jaar na het officiële oplossen van de ontvoeringszaak rond het Oostenrijkse meisje Natascha Kampusch blijven er nog heel wat mysteries rond de hele zaak hangen. Zo beviel Kampush mogelijk van een kind van haar ontvoerder Wolfgang Priklopil. Of die ontvoerder inderdaad zelfmoord pleegde, blijkt nu ook allerminst zeker. Uit nieuwe documenten blijkt dat hij mogelijk vermoord werd door een handlanger. Ondanks het feit dat de zaak officieel afgesloten werd, blijven er een pak vragen. Waarom werd er geen bloedonderzoek uitgevoerd op het lijk van Priklopil om het tijdstip van overlijden te bepalen. Ook opvallend: de kroongetuige (een treinbegeleider) die het lijk vond, werd nooit ondervraagd. Waarom werd de vermeende afscheidsbrief niet verder onderzocht? Een grafoloog concludeerde dat die door zijn vriend (en handlanger?) Ernst H. geschreven werd. Was hij het die Priklopil vermoordde en vervolgens op de sporen legde? Omdat het lijk zo goed als ongehavend naast de rails lag en het afgescheiden hoofd zo goed als intact aan de andere kant, is de piste van een zelfmoord bijna uitgesloten.

Het onderzoek lag al meermaals onder vuur.

Natascha Kampusch werd liefst acht jaar vastgehouden in de kelder van Priklopil.

Wat we zeker weten: in 1998 ontvoerde Wolfgang Priklopil de toen tienjarige Natascha Kampusch en hield haar acht jaar lang gevangen in zijn kelder. Toen ze er op 23 augsutus 2006 eindelijk in slaagde om te vluchten, zou Priklopil zich nog dezelfde dag voor een trein gegooid hebben, maar die officiële versie wordt meer en meer in twijfel getrokken. Heel wat ongerijmdheden in het onderzoek wijzen op een moord, geen zelfmoord. Zo was het lijk helemaal niet zo lelijk toegetakeld als normaal bij een zelfmoord onder een trein. Mogelijk heeft een handlanger die Priklopil het zwijgen wilde opleggen na de moord die zelfmoord geënsceneerd.

Enscenering
De Zwitserse onlinekrant 20 Minuten heeft foto's in handen gekregen van Prikopils lijk en dat bleek niet zwaar verminkt zoals gewoonlijk bij een treinimpact. Bovendien lag het afgescheiden hoofd zo goed als intact naast de treinsporen. Aan de andere kant van de rails lag het zo goed als ongehavende lichaam. Ruikt verdacht veel naar enscenering volgens experts. Oostenrijkse treinspecialisten kwamen tot de conclusie dat het lijk veel meer beschadigd had moeten zijn en zelfs over een kilometer afstand verspreid had moeten liggen. Dat kwam onder meer omdat op het type locomotieven dat vier jaar geleden in gebruik was, een soort harkvormige bumpers waren aangebracht. Die hingen maximaal 13 centimeter boven de rails, zodat iemand die zich voor een trein gooide, sowieso helemaal verscheurd had moeten zijn.

Zelfmoord speurder
Er waren eerder al twijfels gerezen over het bijna ongehavende lijk van Priklopil. Hoofdinspecteur Franz Kröll sprak al in 2009 over een mogelijke enscenering. Volgens hem had iemand er belang bij dat Priklopil meteen herkend zou worden en dat er niet eerst een toxicologisch bloedonderzoek zou gebeuren. En uit het rapport blijkt inderdaad dat zo'n onderzoek niet werd uitgevoerd en dat de lichaamstemperatuur van het lijk niet werd genomen omdat alles op een zelfmoord wees. Normaal gesproken gebeurt zo'n onderzoek altijd bij niet-natuurlijke overlijdens om het tijdstip van overlijden juist vast te leggen. Omdat zijn piste weggelachen werd, pleegde Kröll in 2010 zelfmoord nadat het onderzoek ondanks alle haken en ogen toch officieel afgerond werd.Russische vrouwen 37 jaar in verkeerde gezin


© ThinkStock

Twee Russische vrouwen zijn opgegroeid in de verkeerde familie. Een kraamkliniek verwisselde de vrouwen 37 jaar geleden na hun geboorte. Dat meldde het staatspersbureau ITAR-TASS vandaag.
De vrouwen zijn sinds hun schooltijd nauw bevriend. Ze verwonderden zich erover dat ze totaal niet op hun ouders lijken. De waarheid kwam aan het licht door een DNA-test. De twee willen een schadevergoeding van de kraamkliniek. De babyverwisseling gebeurde in de regio Orenburg in de Oeral.

Vorige maand veroorzaakte een andere Russische babyruil ook al opschudding. Toen ging het om twee inmiddels 12-jarige meisjes die in het ziekenhuis waren omgeruild. (ANP/Redactie)

Bron:

Politie rolt bende Roemeense skimmers op


De politie in Den Haag is via een 'simpele' inbraak een bende Roemeense skimmers op het spoor gekomen. Dat heeft de politie vandaag laten weten. De groep plaatste in heel Nederland skimapparatuur op pinautomaten en maakte op die manier miljoenen buit.
Bij de inbraak in een woning verdwenen enkele telefoons en stuitte de politie op een spoor dat naar Roemenië leidde en uiteindelijk naar de bende.

De skimapparatuur werd door negen kleine groepjes in Nederland in winkels geplaatst. Handlangers in het buitenland plunderden vervolgens met de verkregen gegevens de rekeningen. De politie werkte in het onderzoek nauw samen met collega's in Roemenië waar vorige maand in vier plaatsen 15 verdachten werden aangehouden, onder wie zes mensen die verdacht worden van het skimmen in Nederland. Van twee andere verdachten is er een uitgeleverd aan Nederland en de ander is opgepakt tijdens een koperdiefstal in Dordrecht.Weerwolfzussen dromen van huwelijk

De drie zussen met de zeldzame weerwolfziekte.

Het weerwolf-syndroom mag dan wel maar 1 keer op 1 miljard mensen voorkomen, een Indiase familie is maar liefst drie keer getroffen door deze vreemde aandoening. De zussen Savita (23), Monisha (18) en Savitri (16) hebben van kop tot teen last van zware haargroei. De drie Sangli-zussen erfden de aandoening van hun (overleden) vader.
Vreemd genoeg zijn hun drie andere zussen wél normaal. De meisjes proberen de groei tegen te gaan met een crème en hopen in de toekomst voldoende geld in te zamelen om een laserbehandeling te ondergaan. 'Anders zullen we nooit aan een man komen', zo verzuchten de zussen.

Documentaire
Het dorpje Pune, in centraal India, is bij deze op de wereldkaart gezet. Al hadden de zussen het zonder twijfel niet op deze manier willen doen.woensdag 8 februari 2012

Morning-afterpil te koop uit automaat in VSOp de Shippensburg University in de VS kunnen studenten op eenvoudige wijze aan de morning-afterpil komen. De pil, die zwangerschap voorkomt na onbeschermde seks, kan uit een automaat worden getrokken, net als condooms en zwangerschapstesten.
De automaat werd neergezet op verzoek van studenten, zegt Roger Serr, directeur afdeling studentenzaken aan de universiteit volgens dagblad Spits.

Onderzoek wees uit dat 85 procent van de studenten voor de komst van een dergelijke automaat was.

De morning-afterpil wordt verkocht tegen kostprijs: 25 dollar.
(Redactie)

Bron:

KPN gehackt door onbekendenTelecombedrijf KPN is vorige maand door onbekenden gehackt. De hackers wisten zich toegang te verschaffen tot servers die de klantgegevens bevatten, bevestigde het bedrijf vandaag.
Toen KPN de digitale inbraak ontdekte, zijn onmiddellijk maatregelen getroffen om de gegevens van klanten te beschermen en om de dienstverlening ongestoord en veilig te blijven verzorgen. Samen met een gespecialiseerd bedrijf zegt KPN het lek te hebben gedicht. Het is niet bekend van hoeveel klanten de gegevens zijn ingezien.

Het telecomconcern heeft alle relevante instanties over de inbraak geïnformeerd, waaronder het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), toezichthouder Opta en het Openbaar Ministerie. Het bedrijf gaat na een diepgaande analyse bekijken hoe klanten en servers nog beter kunnen worden beschermd tegen aanvallen van hackers. (ANP/Redactie)

Bron:

Lees ook: "Gehackte gegevens zijn niet van KPN"

5000 euro beloning voor tip gewelddadige straatrovers


Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar twee gewelddadige straatrovers. De politie en het OM zijn nog altijd op zoek naar deze mannen, die vorige maand in Diemen en Amsterdam-Zuidoost enkele brute straatroven pleegden.
De politie verspreidde onlangs al posters met foto's van de twee vermeende overvallers in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. De foto's staan ook op de website depolitiezoekt.nl.

De overvallers beroofden zeker vier personen. Ze trokken hun slachtoffers de bosjes in, mishandelden hen en bedreigden hen met een vuurwapen. (ANP/Redactie)

Bron:

Ophef na video halfblote kleuter in sneeuw VS

In de VS is ophef ontstaan over een video waarop een huilend Chinese jongetje van 4 jaar door zijn ouders wordt gedwongen om bijna bloot door de dikke sneeuw in New York te rennen. De vader en moeder, op vakantie in de VS, wilden hun zoontje zo sterk en gezond maken.
De kleuter draagt alleen schoenen en een onderbroek. Hij weigert om in de sneeuw te gaan liggen, totdat zijn moeder hem op de grond duwt. Op dat moment was het -13 graden Celsius. De beelden hebben een debat losgemaakt over de Chinese manier van opvoeden. Veel reacties op internet zijn erg negatief. 'Kinderen moeten een gelukkige jeugd hebben. Wat een verschrikkelijke ouders!'

De video was door de vader online gezet. Hij laat vandaag trots weten dat het kind gewend is aan zware training. Toen hij 1 jaar was, zwom hij al in heet water. De kleuter zou hebben ingestemd met de oefening in de kou van New York. (ANP/Redactie)
Bron:

Waaghals maakt sprong met parachute uit 'ruimte'De 42-jarige base-jumper, parachutist en allround waaghals Felix Baumgartner maakt zich op voor een wel heel koelbloedige stunt. Hij laat zich per ballon tot een hoogte van ruim 36 kilometer hoogte tillen, daar waar de ruimte begint, stapt dan uit zijn beschermende capsule en duikt, met duizelingwekkende snelheden, terug naar de Aarde. Op ruim 36 kilometer hoogte stapt Baumgartner uit zijn capsule.

Baumgartner, van geboorte een Oostenrijker, werkt sinds het begin van 2010 aan de sprong. Om zijn kortstondige verblijf aan de rand van de ruimte, en de val omlaag, te overleven heeft zijn team een speciaal drukpak ontwikkelt, dat sterk lijkt op dat van astronauten. Tijdens zijn sprong doorbreekt hij waarschijnlijk zelfs de geluidbarrière.

Als zijn hightech pak werkt, en de wrijving met de lucht doorstaat, opent Baumgartner op zo'n anderhalve kilometer van het aardoppervlak zijn parachute. Als de stunt lukt, is Baumgartners sprong de hoogste parachutesprong ooit. Een nieuw record.

Overigens niet Baumgartners eerste. Hij zette al meerdere bizarre sprongen op zijn naam. In 2007 dook hij van de 90ste verdieping van, het toen hoogste gebouw ter wereld, de Taipei 101 in Taiwan. Die sprong van 'slechts' 390 meter verbleekt bij zijn nu geplande ruimtesprong. (Redactie)

Bron:

Bekijk de beelden

dinsdag 7 februari 2012

Agent jaagt 20 minuten op zichzelf nadat camera hem verdacht vond


Veiligheidscamera's hebben zeker hun nut, maar toch is het systeem van Big Brother niet waterdicht. Neem nu de Engelse agent die in Sussex achter zichzelf moest gaan jagen. Een jonge collega die een bewakingscamera monitorde, had een verdacht sujet gezien na een diefstal en beval de agent 'hem' te achtervolgen. Pas na twintig minuten had de flik door dat hij op zichzelf aan het jagen was. Dat meldt The Daily Telegraph.
De agent van de Sussex Police volgde via de radio bevelen op van een onervaren collega die de beelden van veiligheidscamera's uit een door een diefstallenplaag getroffen wijk moest in de gaten houden. Toen kreeg hij plots te horen dat iemand zich verdacht gedroeg in het bewuste gebied. De jonge agent besefte niet dat hij zijn collega op zichzelf liet jagen.

"Je zit hem op de hielen!"
Te voet zette de arme agent de achtervolging in op zichzelf terwijl zijn collega constant richtlijnen gaf. "Je zit hem op de hielen, je bent al in dezelfde straat", moedigde hij hem nog aan vanuit zijn cameracontrolekamer. "Maar ik kan hem niet zien", sakkerde zijn collega telkens hij een andere straat insloeg. Pas toen twintig minuten een overste de kamer binnenstapte en de agent herkende, barstte die in lachen uit en zat de hopeloze achtervolging erop. (kh)

Bron:

Details geheime Google X-divisie onthuld

Al maanden doen er geruchten de ronde over een geheime divisie X binnen internetconcern Google. Zo zouden er futuristische producten ontwikkeld worden. Het blijkt nu een tak van het bedrijf te zijn die 'Solve for X' genoemd wordt, en in feite een denktank is.
Volgens het promotiefilmpje van Google zelf is 'Solve for X' een plaats waar "nieuwsgierige mensen radicale ideeën voor het oplossen van de grootste wereldproblemen kunnen horen". Zo worden er op de website wesolveforx.com presentaties van experts op verschillende vlakken geplaatst. Zij bespreken dan belangrijke problemen zoals het broeikaseffect.

Het idee achter de website is om de slimste mensen ter wereld samen te brengen. Enkel op die manier zouden complexe ideeën concreet gemaakt kunnen worden om zo grote wereldproblemen op te lossen. Niet enkel dat, er kunnen ook futuristische plannen uitgewerkt worden op dit persoonlijke project van Google-oprichters Larry Page en Sergey Brin. (sg)
Bron:

Premier wil dat Zweden tot hun 75ste werken

© ap

De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt (foto) heeft in een vraaggesprek met de krant Dagens Nyheter ervoor gepleit dat zijn landgenoten tot hun 75ste zouden werken, desnoods door hun loopbaan een andere werking te geven. Hij heeft werkgevers alvast opgeroepen tweede carrières te bevorderen.
In Zweden is 67 jaar de maximum- en 61 jaar de minimumleeftijd om op pensioen te gaan.

De conservatieve regeringsleider zei dat de gulle Zweedse verzorgingsstaat en het pensioenstelsel niet meer houdbaar zijn indien de Zweden niet langer aan het werk zouden blijven, gezien ook de stijging van de levensverwachting.

Interessante arbeidsrelatie
"Iemand van 55 jaar in dienst nemen die zegt 'ja, ik ben bereid te werken tot 75 jaar' vormt een zeer lange en zeer interessante arbeidsrelatie. Zeker in vergelijking met iemand die op dezelfde leeftijd voorziet om vijf of zes jaar later af te haken", aldus Reinfeldt, die al sinds 2006 premier is.maandag 6 februari 2012

Baby slechts licht gewond na val van 9de verdiepingEen baby van 22 maanden heeft een val van de negende verdieping van een appartementsgebouw overleefd met relatief lichte verwondingen. Dat deelden bronnen uit een ziekenhuis vandaag in de noordelijke Portugese stad Porto mee.
Het jongetje kroop gisteren rond over de vloer, toen hij uit een laag ventilatieraam zonder glas naar beneden viel uit het appartement in Peso de Regua, 80 kilometer ten oosten van Porto. Hij werd tijdens de 30 meter lange val gegrepen door een windstoot, die hem deed belanden op een berg zand in plaats van op het beton recht onder het raam, aldus de media. De baby verloor niet eens het bewustzijn, maar begon te huilen.

Hij liep enkel een lichte hoofdwond op en brak enkele botten in zijn benen, waaraan hij inmiddels met succes werd geopereerd. 'Hij kreeg de hulp van God', zei brandweercommandant Antonio Fonseca.
(Redactie)

Bron;

Hoornvlies van visschubben


Mensen die problemen hebben met het hoornvlies van het oog kunnen in de toekomst worden geholpen met vissen. Omroep West meldt dat een bedrijf uit Leiden schubben van vissen verwerkt in materiaal om hoornvlies te herstellen.
Het bedrijf krijgt van het ministerie van Economische Zaken 3 miljoen euro voor het project. Het geld komt uit een speciaal fonds. Eerder kreeg een bedrijf uit Sassenheim geld uit die subsidiepot. Het bedrijf kon daardoor een vluchtsimulator voor de Airbus ontwikkelen. Dat project is geslaagd. Het concern kon het subsidiebedrag onlangs terugbetalen.

Bron:

Nederland krijgt mobiele euthanasieteams

FOTO ANP

Nederland krijgt volgende maand zes gespecialiseerde teams van een arts en een verpleegkundige die thuis euthanasie toepassen bij mensen die niet meer verder willen leven.
Het gaat om mensen die volgens de criteria onder de euthanasiewet zouden vallen, maar zich bijvoorbeeld door de eigen arts niet serieus genomen voelen in hun stervenswens. De zogenaamde Levenseindekliniek start op 1 maart, meldt de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).

1.000 verzoeken per jaar
De vereniging verwacht op basis van schattingen ongeveer 1.000 verzoeken per jaar te krijgen. Mensen kunnen volgens de NVVE niet in een opwelling besluiten tot hun zelfgekozen dood. Ze moeten een langdurige intakeprocedure doorlopen waarbij artsen beoordelen of de wens tot euthanasie vrijwillig en weloverwogen is, en er sprake is van uitzichtloos en ondraaglijk lijden. De wet schrijft deze criteria voor.Kinderwagen tuimelt van perron het spoor op

Een Australische moeder beleefde op een treinstation in Melbourne een ware nachtmerrie. Ze verloor een kinderwagen met daarin haar vijf maanden oude zoon een paar tellen uit het oog. De kinderwagen rolde geruisloos weg en tuimelde van het perron het spoor op.
De vrouw duikt gelijk de baby achterna en weet haar kind op tijd weer in veiligheid te brengen. Het ventje hield alleen een paar blauwe plekken over aan het incident.
(Redactie)


Bron:

Meisje van negen krijgt zes nieuwe organen

In de VS hebben chirurgen met succes een zeldzame zesvoudige orgaantransplantatie uitgevoerd op een meisje van negen jaar oud. Dat heeft het kinderziekenhuis van Boston bekendgemaakt.
Alannah leed sinds 2008 aan een zeldzame en agressieve tumor, die de maag, lever, pancreas, slokdarm, dunne darm en dikke darm had aangetast.

Nadat alle behandelingen mislukten, besloten de artsen tot een meervoudige transplantatie, waarbij de tumor werd weggehaald, en de zes aangetaste organen werden vervangen. De operatie duurde veertien uur. Alle organen kwamen van één donor. Het kind is sinds de operatie opnieuw thuis. Volgens haar artsen kan ze een volledig normaal leven tegemoet zien.
(Redactie)Bron: