Translate

vrijdag 27 januari 2012

'Baby bijt slang dood'

© Thinkstock

Een baby zou in Israël een slang hebben doodgebeten. Dat beweren althans de ouders van de kleine Imad in de Israëlische krant Yediot Achronot vandaag. De moeder vertelde dat ze het uitgilde van schrik toen ze haar 1-jarige zoontje in zijn kamer aantrof, kauwend op het dode reptiel.

Een slangenexpert zei dat de jongen geluk heeft gehad. Het was een niet-giftige soort, maar de beet kan wel erg pijnlijk zijn. Het was onbekend of de slang nog leefde toen die in handen viel van de kleine Imad. De 1-jarige doorstond het voorstel in de stad Schfaram in elk geval ongedeerd. (ANP/Redactie)


Bron:

Kepler ontdekt elf nieuwe planetaire stelsels

© Thinkstock

De Amerikaanse ruimtetelescoop Kepler heeft elf nieuwe planetaire stelsels, met in totaal 26 planeten, ontdekt. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa meegedeeld.
Slechts een van de elf planetaire stelsels lijkt op ons zonnestelsel. Het is wel ouder en groter, en telt vijf (en geen acht) planeten.

'Deze ontdekkingen verdubbelen het aantal geverifieerde planeten en verdrievoudigen het aantal sterren waarvan we weten dat er meer dan een planeet om heen draait', aldus de Nasa.

Kepler heeft al zestig exoplaneten ontdekt en meer dan 2.300 kandidaat-exoplaneten buiten ons zonnestelsel. Exoplaneten zijn planeten die draaien om andere sterren dan de Zon.

Bron:

Wonderbaby geboren zonder bloed

©Thinkstock

In de Engelse pers wordt Oliver Morgan met recht een wonderbaby genoemd. Door de zeldzame zwangerschapscomplicatie 'vasa previa' was Oliver zijn bloed verloren in de baarmoeder van zijn moeder. Hij kwam hierdoor vrijwel zonder bloed in zijn lichaampje ter wereld, maar wist het te overleven.
Na de bevalling in het Maidstone General Hospital in Kent lag hij er lange tijd bleek en levenloos bij. Artsen konden maar liefst 25 minuten lang geen hartslag meten. Toen na een klein half uur het eerste piepje uit de hartslagmonitor kwam, waren zelfs de doktoren verbaasd.

Katy, de moeder van het wonderkindje, vertelde gisteren haar verhaal tegen een verslaggever van The Sun. 'Olivers geboorte was zo'n traumatische ervaring dat ik er pas nu, vijftien maanden later, over kan vertellen. Hij werd levenloos geboren, nagenoeg zonder een druppel bloed in zijn lichaam. Maar nu zit hij lachend naast me', vertelt de trotse 36-jarige vrouw. 'De doktoren hebben hem letterlijk het leven teruggegeven en ik zal ze daar nooit genoeg voor kunnen bedanken.'


donderdag 26 januari 2012

Ledematen dummy's afgerukt bij testrit achtbaanTwintig miljoen pond heeft 'De Zwerm' gekost. Voor het Britse themapark ThorpePark moet de achtbaan dé attractie worden waarvoor waaghalzen het park in Chertsey bezoeken. Anderhalve maand voor de opening dook echter een probleem op: de rit bleek veel te gevaarlijk.

Bij een testrit met dummy's vlogen losgerukte 'ledematen' door de lucht. De ledematen raakten met enorme snelheid de constructie, terwijl deze uiteraard ontweken moest worden. Passagiers van de achtbaan zitten alleen met het bovenlijf vast; benen en armen bungelen los buiten de stoeltjes.


Regenbui doet denken aan ontploffing atoombom

© FOTO'S BRUNOPRESS  Braziliaan Washington Fidelis Clay Lara legde het bijzondere natuurverschijnsel vast

Hevige regenval is niet ongewoon in Zuid-Amerika. Maar een zogenaamde rain shower, waarbij de regenbui als een kolom over het land trekt, is niet alledaags. Het verkeer stopte dan ook in het Braziliaanse Curitiba om het natuurverschijnsel eens goed te bekijken.

Braziliaan Washington Fidelis Clay Lara zag kans dit bijzondere moment, dat op deze foto's doet denken aan de gevolgen van een atoombom die inslaat, vast te leggen.

'Ik was niet bang, heftige regenbuien zijn hier normaal, maar ik verbaas me toch elke keer over dit natuurgeweld. En dat de bui zo geconcentreerd was op een plek is wel ongebruikelijk,' aldus Lara aan The Sun. 'Het duurde niet lang, maximaal vijf minuten.'
(Redactie)

Bron: 

'Lelijke' babyooievaartjes geboren in Blijdorp

@anp Een volwassen maraboe in het wild. Archieffoto

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn voor het eerst in de historie van de dierentuin drie maraboekuikens geboren, ofwel exotische ooievaars. 'De kuikens zijn beslist geen knapperds', zo laat de dierentuin weten.
'Ook de ouders behoren niet tot moeders mooiste met de karakteristieke kale kop, borstelige kopveren, hangende keelzak en gelige snavel. Maar Blijdorp is erg blij met het resultaat, want er zijn maar weinig dierentuinen die met succes maraboes fokken', aldus Blijdorp.

Ondertussen liggen nog vier eieren in een ander nest. De verwachting is dan ook dat het niet bij de drie maraboes blijft. De ouders van de nieuwelingen houden ondertussen bij toerbeurt de jongen warm en geven ze voedsel. Sinds een kleine twee jaar leven de maraboes in een nieuw, natuurlijk aangelegd verblijf in Blijdorp. (ANP/Redactie)

Bron:

Man in nep-politiewagen opgepakt

© ANP

De politie heeft in Utrecht een man opgepakt die rondreed in een nep-politieauto. De Mercedes werd maandag al gesignaleerd op de A27, met blauwe flitsers in de grill en achterin een blauwe lamp.
Het lukte de politie toen niet om de bestuurder aan te houden. De dag erop werd de auto door agenten gezien op de A2. Ze schakelden de hulp in van een politiehelikopter.

Uiteindelijk kon hij worden aangehouden in de wijk Leidsche Rijn. In de auto zat een volledige installatie voor politiesirenes en zwaailichten. De auto is inbeslag genomen.

De Utrechtse politie onderzoekt hoe de werkloze man in de dure auto kon rijden. Ook wordt bekeken of de nagemaakte politiewagen is gebruikt bij overvallen en diefstallen door nepagenten, meldt de NOS.
(Redactie)

Bron:

woensdag 25 januari 2012

1 miljoen spinnen gebruikt voor het maken van deze cape

© photo news

Kunstenaar Simon Peers en mode-ontwerper Nicholas Godley hebben het voor elkaar gekregen een cape te fabriceren van spinnenweefsel. Ze gebruikten hiervoor het weefsel van meer dan één miljoen Golden Orb-spinnen (een zijdespin die voorkomt op Madagascar). Na vier jaar werk is het kledingstuk af en is het te bezichtigen in het Londense Victoria & Albert Museum.


Peers en Godley kregen voor de uitwerking van de goudkleurige cape hulp van vele vrijwilligers. Zij verzamelden iedere dag duizenden spinnen in de bergen van Madagascar. Nadat de dieren hun bijdrage hadden geleverd aan de cape werden ze weer vrijgelaten. Dat melden verscheidene Britse media.

De van nature al goudkleurige zijdespinsels werden daarna met de hand geweven, volgens een eeuwenoud proces. Het resultaat is een uniek kledingstuk. Er zijn namelijk nog maar weinig experimenten uitgevoerd met spinnenzijde. De gouden cape van Peers en Godley is het tweede kledingstuk ter wereld dat gemaakt is van weefsel van de zijdespin.

'Wij hopen dat onze cape een inspiratiebron kan zijn voor anderen', aldus Peers bij de presentatie van zijn ontwerp. De cape wordt vanaf vandaag tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen en is daar te bezichtigen tot 5 juni (Redactie)


Bron:

Treinsurfer (17) geëlektrocuteerd in Melbourne

Een trein in Melbourne. © THINKSTOCK

In Melbourne is gisteravond een tiener gruwelijk om het leven gekomen. De 17-jarige deed daar aan treinsurfen door mee te liften op het dak van de trein. In Caulfield Station werd hij geëlektrocuteerd. Toen de hulpdiensten arriveerden, lag hij levenloos op het dak van de trein.
Na het dodelijke ongeval werden alle treinritten een tijdlang stilgelegd, zo melden verschillende Australische media.

James Wilkinson noemde zichzelf de 'Kelly Slater' van het treinsurfen, naar de Amerikaanse elfvoudige wereldkampioen surfen.

'Iedereen die je langer dan een seconde heeft ontmoet, mag zich gelukkig prijzen. Ik zou er alles voor geven om nog een minuut bij jou te kunnen zijn', liet zijn broer weten aan de Herald Sun. Een andere vriend sprak over de ongelofelijke levensgenieter die James was.
(Redactie)

Bron:

Chinese 'superheld' kan zien in het donker
Nong Yousui kan iets dat veel mensen graag zouden kunnen. Hij kan zien in het donker. Zijn blauwe ogen, op zich al bijzonder voor een Aziaat, lichten op in het donker. Net als de ogen van een kat reflecteren ze licht. Yousui is in China een ware superheld.
'Twee maanden na zijn geboorte, werd ons verteld dat zijn ogen 'anders' waren', zegt Nong Yousuis vader. 'We hadden al gezien dat zijn ogen blauw waren'. In het ziekenhuis werd de bezorgde ouders verteld zich niet druk te maken. Als de jongen groter werd, zou het met zijn ogen wel goed komen.

Last van zonlicht
Maar naarmate Yousui opgroeide bleven zijn ogen net zo blauw als bij zijn geboorte. Hij had er overigens geen last van, en zijn zicht was goed, dus bekommerden zijn ouders zich er niet meer om. Totdat een leraar iets opviel in het gedrag van de jongen. Als Yousui buitenspeelde met zijn vriendjes, kneep hij zijn ogen dicht tegen het felle zonlicht en klaagde hij over wazig zicht.dinsdag 24 januari 2012

Doorbraak: 'blinden zien na stamcelwonder'

© THINKSTOCK

Bij twee vrijwel blinde mensen zijn aanwijzingen gevonden dat ze beter zien na een experimentele operatie waarbij stamcellen zijn geplaatst afkomstig van een menselijk embryo.
De omstreden transplantatie van stamcellen naar het beschadigde netvlies heeft volgens Amerikaanse wetenschappers tot verbetering geleid bij twee oudere vrijwilligers met oogziekten die als ongeneeslijk en officieel blind te boek stonden.

Het Britse dagblad The Independent berichtte vandaag over een 'stamcelwonder'. Een derde vrijwilliger is een Brit die vorige week pas stamcellen 'kreeg'. De eerste twee zijn Amerikanen die vorig jaar aan één oog de behandeling ondergingen. Die blijkt geen bijwerkingen te hebben en wel een iets beter zicht op te leveren.

Onderzoekers spreken van een doorbraak. Hun resultaten staan in een later deze week te verschijnen editie van het medische vaktijdschrift The Lancet. (ANP/Redactie)

Bron:

Man filmt blikseminslag bij zichzelf

Een man in het Australische Perth kreeg afgelopen vrijdag de schrik van zijn leven toen hij tijdens het filmen van blikseminslagen plots zelf werd getroffen door de bliksem.
Russell Southey had zojuist nog tegen zijn vrouw gezegd dat ze veilig stond toen hij een enorme klap op zijn schouder voelde.

De bliksem tilde de man zo'n anderhalve meter de lucht in. Hij werd snel naar het ziekenhuis gebracht. Na een paar uur mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Het gevoel in zijn vingers was weg en zijn schouder deed pijn, maar verder viel de schade mee. Het hele avontuur leverde in ieder geval een bijzonder filmpje op.

Jaarlijks sterven in Australië vijf tot tien personen door de bliksem. Meer dan honderd personen raken jaarlijks gewond. (Eric Borsje)

Bron + video

maandag 23 januari 2012

Russische sterrenkundige ziet leven op VenusEen Russische wetenschapper claimt na het bestuderen van 30 jaar oude foto's van de planeet Venus, dat hij tekenen van leven op de planeet heeft gezien. Leonid Ksanfomaliti baseert zijn uitspraken op basis van foto's genomen door de Russische ruimtesonde Venus-13 in 1982.
Het schorpioen-achtige wezen dat de wetenschapper waarnam


Het zou volgens Ksanfomaliti (onderzoeker op de afdeling ruimtevaart van de Russische academie voor wetenschappen) gaan om levende, schorpioen-achtige wezens die zich op, of net onder de oppervlakte van de planeet bevinden. 'Op de ene foto zie je de gestaltes, terwijl ze op de volgende foto weer verdwijnen,' aldus de Russische onderzoeker tegen persbureau Novosti.

Mocht de ontdekking erkend worden, dan zou dat een doorbraak betekenen. Er is nog nooit bewijs geleverd van leven op Venus. Hoewel de planeet ongeveer even groot is als de aarde, is Venus altijd als onbewoonbaar beschouwd. Door een dichte atmosfeer die vrijwel alleen uit kooldioxide bestaat, heerst er een extreem broeikaseffect, waardoor de temperatuur er kan oplopen tot 460 graden celsius.(Coen Brandhorst)

Bron:

'Duistere kracht' kluistert vrouw 902 dagen vast aan toilet

© THINKSTOCK

In Singapore heeft een 58-jarige vrouw 902 dagen doorgebracht op haar toilet in de badkamer. Volgens de vrouw werd ze daartoe gedwongen door een 'duistere kracht'. De hele tijd zat de dame naakt op het toilet.
Dat meldt Asia One.

'Ik begreep niet wat er gebeurde. Telkens als ik op wilde staan, voelde ik een onverklaarbare dwang om me weer op de pot te zetten', verklaarde de vrouw. Gedurende deze hele periode vond ze slechts achttien keer de kracht om van het toilet af te gaan en een douche te nemen. Ze at en sliep ook in de badkamer.

Haar echtgenoot was het enige levende wezen die de vrouw gedurende die periode te zien kreeg. Na 2,5 jaar vond de man het wel mooi geweest. Hij belde de politie en liet zijn vrouw gedwongen opnemen in een psychiatrische instelling.
(Redactie)

Bron:

Vrouw bevalt op bijrijdersstoel, vader filmt het


Het gebeurt wel vaker dat een vrouw onderweg naar het ziekenhuis bevalt. Maar lang niet altijd wordt de gebeurtenis op film vastgelegd. Deze man deed het wel.
Het stel is op weg naar het ziekenhuis als de bevalling zich aankondigt. De vrouw zit op de bijrijdersstoel terwijl haar vliezen al gebroken zijn en het kind ter wereld komt. De nieuwbakken vader besloot, al autorijdend, de vlotte bevalling te filmen. Zo meldt VKMag.com

'O my gosh, o my gosh,' roept de man, terwijl de vrouw hun kind beetpakt en tegen zich aanhoudt. De baby maakt meteen geluidjes en begint te huilen en is goed ter wereld gekomen.

Bekijk hier het filmpje. (Redactie)

Bron:

Agent betrapt op stelen geld uit 'gevonden' portemonnee

ARCHIEFFOTO ANP

 Een medewerker van de IJsselsteinse politie is op heterdaad betrapt op een diefstal. De man bleek een portemonnee met inhoud ontvreemd te hebben uit de gevonden voorwerpen. De medewerker is inmiddels op non-actief gesteld.
De man werd als dief ontmaskerd door een opzet van het tv-programma RAMBAM. Een verslaggever van RAMBAM deed zich vorige maand voor als een eerlijke vinder van een portemonnee met 150 euro erin en leverde die in bij de politie. Toen een collega een week later de portemonnee kwam ophalen bij het politiebureau, was die onvindbaar. Dat meldt de NOS vandaag.

Na een kort intern onderzoek, kwam men al snel uit bij de man in kwestie. Deze gaf direct toe de portemonnee met inhoud in zijn bezit te hebben. Hij gaf eveneens toe hem mee naar huis te hebben genomen. De politie betreurt het incident maar gaf geen details over de verdere afhandeling van de zaak.
(Redactie)

Bron:

zondag 22 januari 2012

'Folteringen in nieuwe Iraakse geheime gevangenissen'

© ap

Irak is langzamerhand opnieuw een autoritair regime aan het worden. Dat stelt Human Rights Watch (HRW). De mensenrechtenorganisatie klaagt onder meer een reeks misbruiken aan. Zo zouden er geheime gevangenissen opgericht zijn waar folteringen plaatsvinden.
In 2011 heeft Irak de vrijheid van meningsuiting de kop ingedrukt door militanten, manifestanten en journalisten te arresteren en te intimideren. Dat schrijft HRW in zijn jaarlijks rapport, dat vandaag werd gepresenteerd. Zo werden in februari 2011 manifestaties met geweld onderdrukt. Volgens HRM is Irak nog steeds een van de gevaarlijkste landen ter wereld voor journalisten en voor de rechten van vrouw. Dat meldt het persagentschap Belga.

Eerste minister
De mensenrechtenorganisatie ontdekte in februari een 'geheime gevangenis, die gecontroleerd wordt door de elitetroepen'. Die troepen zouden gelinkt zijn aan het militaire bureau van eerste minister Nouri al-Maliki. Dezelfde troepen controleren volgens HRW Camp Honor, een geheime gevangenis in Bagdad, waar 'gedetineerden worden gemarteld'.


Christie's New York veilt duurste boek ter wereld

© reuters

Bij Christie's in New York werd gisteren een volledige eerste editie van 'The Birds of America' geveild voor 7,9 miljoen dollar (zo'n 6,1 miljoen euro). De vogelgids is een negentiende-eeuws prachtstuk, gecreëerd door de Amerikaanse schrijver en natuuronderzoeker John James Audubon (1785-1851) en wordt beschouwd als het duurste boek ter wereld.

Een eerste volledige editie van het beroemde boek ging in december 2010 bij Sotheby's in Londen voor 11,5 miljoen dollar (8,9 miljoen euro) onder de hamer. Volgens Christie's is de koper een Amerikaanse verzamelaar die via de telefoon geboden heeft. De geschatte prijs schommelde tussen de 7 en 10 miljoen dollar (5,4 en 7,7 miljoen euro).

'The Birds of America'
De vier delen bevatten meer dan vierhonderd gekleurde illustraties van alle vogels in Noord-Amerika die Audubon kende aan het begin van de negentiende eeuw. De werken zijn 1 meter hoog, het grootste papierformaat dat destijds mogelijk was. De schrijver wilde immers dat het boek in groot formaat werd uitgebracht zodat hij de vogels zoveel mogelijk op ware grootte en in hun natuurlijke omgeving kon afbeelden.
(Redactie)


Bron:

126 miljoen kilo hondenpoep bedreigt onze gezondheidIn Nederland wordt jaarlijks ongeveer 126 miljoen kilo aan hondendrollen op straat gelegd. Deze drollen zijn niet alleen vies en vervelend, ze zijn ook gevaarlijk voor de volksgezondheid.
'Van hondendrollen kun je erg ziek worden', vertelt Frans van Knapen, hoogleraar veterinaire volksgezondheid vanochtend op Radio 1.

Het gaat vooral om eitjes van de spoelwormen. Die blijven overal liggen waar honden poepen. Mensen die deze eitjes binnenkrijgen ontwikkelen allergieën. Van Knapen schat dat in Nederland ongeveer om 100.000 mensen op deze manier allergisch zijn geworden.

'In de medische wereld zou meer aandacht moeten komen voor onze smerige gewoontes, zoals mensen die met hun huisdier slapen.' Volgens Knapen zijn wij niet schoner maar 'smeriger' dan onze voorouders. (Redactie)

Bron: