Translate

zaterdag 14 januari 2012

Fotoserie: Cruiseschip Costa Concordia loopt vast en kapseistHet cruiseschip Costa Concordia liep voor de kust van Toscane aan de grond en maakte door een scheur in de romp al vlug veel water. Het schip maakte slagzij en is inmiddels gekapseisd. Drie mensen kwamen volgens de laatste berichten om het leven, tientallen worden nog vermist. Meer dan 4000 mensen zijn van boord gehaald en opgevangen in Porto Santo Stefano. Aan boord bevonden zich zeker 26 Nederlanders, hoewel andere bronnen melding maken van 42 Nederlanders. Daarnaast voeren onder anderen zo'n duizend Italianen, vijfhonderd Duitsers, Fransen en Spanjaarden mee.Bron + foto's

Lees ook: Kapitein cruiseschip verdacht van dood door schuld
Lees ook: Rampschip dreigt weg te glijden in afgrond zeebodem
Lees ook: Familie van slachtoffer Titanic bij overlevenden Concordia
Lees ook: Pedofilieschandaal op twee schepen van rederij Concordia

Corrupte agenten laten naakte inheemse vrouwen dansen voor toeristen

Op YouTube is een video opgedoken waarin vrouwen van een inheemse volksstam door corrupte Indiase politieagenten worden gedwongen naakt te dansen voor toeristen.
De agenten krijgen geld van de toeristen voor het naakt laten dansen van de Jarawa-vrouwen, de toeristen gooien bananen en koekjes naar de vrouwen.

Walgelijke gebeurtenissen
Een reporter van The Observer was getuige van de 'walgelijke gebeurtenissen'. Het filmpje wordt door de lokale overheid bestempeld als minstens tien jaar oud.

'Geen sprake van', aldus Observer-journalist Gethin Chamberlain. 'De filmpjes zijn recent gemaakt en circuleren onder touroperators. De video's zijn gemaakt met GSM-camera's. De toeristen betalen zo'n 15.000 roepie (ongeveer 225 euro) om de vrouwen te zien dansen. Chamberlain benadrukt dat het schandalig is: 'We zitten in de 21ste eeuw. Deze mensen zijn geen dieren.'

'Paspoort gestolen? Dan geen boete meer'

© anp

Slachtoffers van paspoortdiefstal moeten in de toekomst niet extra worden bestraft als ze bij gemeenten een vervangend document komen halen. Nu moeten ze soms tientallen euro's vermissingskosten betalen, maar minister Liesbeth Spies (Binnenlandse Zaken) wil dat daar een eind aan komt.
Spies werkt aan een wijziging van de paspoortwet, die voor de zomer moet zijn doorgevoerd. Dat bevestigde een woordvoerder vandaag naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Door die wijziging wordt geregeld dat gemeenten mensen, die buiten hun schuld gedupeerd zijn, niet met extra kosten opzadelen. Overigens hoeven gemeenten op dit moment de extra kosten niet in rekening te brengen, maar sommige doen dat wel. De bedragen hiervoor verschillen.

Slachtoffers van bijvoorbeeld zakkenrollers of tasjesdieven voelen zich momenteel, door het moeten betalen van de vermissingskosten, dubbel gepakt.
(ANP/Redactie)

Bron:

Australische vampier-moordenares na 21 jaar vrij


De Australische Tracey Wigginton (46) is na een verblijf van 21 jaar in de gevangenis vervroegd vrijgelaten. Wigginton kreeg in 1991 levenslang voor de bloederige en sadistische 'vampierenmoord' op Edward Baldock, een vader van vier kinderen, in 1989 in Brisbane. De lesbische Wigginton bracht de man 27 messteken toe alvorens zijn bloed te drinken.
Haar vervroegde invrijheidsstelling is opmerkelijk omdat ze in 2006 nog een medegevangene en een cipier had aangevallen.

De moord die Wigginton pleegde, was gruwelijk, 'als een dolgedraaide, hongerige haai', werd op het proces gezegd. Met drie vriendinnen (onder wie haar toenmalige partner) lokte ze de 47-jarige Baldock naar een park, waar ze genadeloos met een mes op de man instak. Ze had hem bijna onthoofd. In een interview in 1996 zei Wigginton zelf: 'Ik was een beest.' (Redactie)


Bron:

Amerikaanse pedofiel krijgt 560 jaar gevangenisstraf

© THINKSTOCK

Een man in de Verenigde Staten is vandaag tot 560 gevangenisstraf veroordeeld voor het seksueel misbruiken van acht jongens. Leon Vitasek werd in november reeds schuldig bevonden.
De rechter in Arizona achtte het bewezen dat de 47-jarige Vitasek vanaf 1990 vijftien jaar lang kinderen heeft misbruikt. De politie vermoedt dat er nog meer slachtoffers zijn waar de autoriteiten niet vanaf weten.

'Vaak heb je iemand die een enkel kind heeft misbruikt, maar deze man was een echt roofdier', zei politieagent Steve Berry. 'Je wilt dat zo iemand de maximale straf krijgt. Je wilt niet dat hij nogmaals de kans krijgt een kind pijn te doen.' (AP/Redactie)

Bron:

vrijdag 13 januari 2012

Vlaanderen dreigt 785 miljoen te eisen van Nederland


© afp

Vlaanderen dreigt bijna 800 miljoen euro mis te lopen door het besluit van Nederland om de Hedwigepolder toch niet te ontpolderen en mogelijk moet Nederland dat betalen. Dat blijkt uit een vertrouwelijke nota van de Vlaamse overheid die RTL Nieuws kon inkijken.
De Belgen hebben de berekeningen voor een forse schadeclaim al klaarliggen, zegt de Nederlandse zender. De Scheldeverdragen tussen Nederland en Belgie uit 2005 bepalen dat de Hedwigepolder in het zuid-oosten van Zeeland onder water zou worden gezet en natuurgebied zou worden. Tegelijk zou de Westerschelde dieper worden gemaakt, zodat grotere zeeschepen Antwerpen kunnen bereiken.

Andere plannen
Het kabinet Balkenende IV probeerde al eerder de ontpoldering te voorkomen en sinds het aantreden van het kabinet Rutte is er een nieuw plan: staatssecretaris Bleker wil andere polders in Zeeland onder water zetten. Tot woede van Vlaanderen, want het schenden van het Scheldeverdrag jaagt de Belgische overheid op kosten. Volgens deze geheime nota kan de schade voor Vlaanderen oplopen van 250 tot liefst 785 miljoen euro.Ongelukkig toeval: 3 keer vrijdag de 13de op 13 weken


Slecht nieuws voor wie aan bovenmatig bijgeloof lijdt: u zal dit jaar iets vaker dan normaal moeten thuisblijven. In 2012 is het namelijk drie keer vrijdag de dertiende, en dat is één keertje vaker dan gemiddeld.

De vorige keer dat we drie 'ongeluksdagen' telden, was in 2009. Maar dit jaar duurt het ook precies dertien weken voor we die drie vrijdagen hebben overleefd, en dat is dan alweer geleden van 1984, dat net als dit jaar een schrikkeljaar was. Na vandaag vallen ook 13 april en 13 juli op een vrijdag.

Voor u in paniek raakt en 'voor alle zekerheid' toch maar een atoomschuilkelder bestelt: het zijn en blijven gewoon cijfertjes op een kalender, uiteraard. (tw)

Bron:

Lees ook: Vrijdag de 13de, bijgeloof of niet?

Politiek partijen staan niet te springen om salarisvoorstel SP


Een voorstel van de SP om het salaris van politici te verlagen, net als in België, levert vooralsnog voorzichtige reacties op van andere politieke partijen. Gisteren werd bekend dat Belgische Kamerleden hun loon met 5 procent verminderen.
'Voor GroenLinks zijn er geen taboes, dus ook het korten op salarissen van politici niet', stelde GroenLinks-Tweede Kamerlid Ineke van Gent vandaag. Volgens haar moet je wel oppassen dat het korten geen symboolmaatregel wordt. 'Pak vooral nu de bonuscultuur aan en kom met hervormingen op de woningmarkt en arbeidsmarkt, zodat we uit de crisis kunnen komen', stelde ze.

PvdA-Tweede Kamerlid Pierre Heijnen 'wacht de voorstellen af om deze op hun merites te beoordelen', zo laat hij in een reactie weten. De PvdA zou het redelijk vinden dat leerkrachten en defensiepersoneel gecompenseerd zouden worden voor inflatie. Politici kunnen wat Heijnen betreft dan gehandhaafd worden op de nullijn.Britse vrouw hoest tumor los en redt daarmee haar leven

© ThinkStock

Een vrouw heeft haar eigen leven gered door een tumor op te hoesten. De Britse Claire Osborn kreeg een kriebelig gevoel achter in haar keel en kuchte een twee centimeter grote hartvormige brok op. Ze bracht het weefsel naar haar huisarts en na een biopsie bleek dat het een agressieve mond- en keeltumor was. Nader onderzoek wees uit dat er verder geen spoor van kanker in haar lichaam te vinden was.
Artsen denken nu dat de tumor achter in haar keel op een soort steeltje groeide, dat afbrak bij het hoesten. 'De dokter vertelde me: Het lijkt er op dat u uw kanker heeft opgehoest. Gefeliciteerd', vertelt Osborn tegen de Huffington Post.

'Ik was met stomheid geslagen. Ik kon niet geloven dat een hoestbui mijn leven had gered. Als dat niet was gebeurd, had de tumor kunnen groeien en was de kanker ongetwijfeld uitgezaaid naar andere delen van mijn lichaam.'


28 jaar cel voor Joran van der SlootJoran van der Sloot is door de rechter in Lima veroordeeld tot 28 jaar gevangenisstraf voor de moord op en beroving van de 21-jarige Stephany Flores. Joran gaf direct na de uitspraak kort aan dat hij zich het recht voorbehoudt om tegen de straf in beroep te gaan.

De Nederlander kreeg maar een beperkte korting op de geëiste straf van 30 jaar van de rechtbank. Volgens de rechters omdat hij niet direct vanaf het begin de hele waarheid heeft verteld.

Tijdens de ruim twee uur durende zitting werden de punten waar Van der Sloot zich schuldig aan heeft gemaakt, uitvoerig behandeld. AD.nl hield de ontwikkelingen van minuut tot minuut bij.

18:23: Einde liveblog.

18:22: Joran verlaat de zaal. De rechter zal na een onderbreking ook uitspraak doen in de zaak tegen de betrokken taxichauffeurs.

18:21: Joran houdt de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de opgelegde straf.

18:20: Joran overlegt met zijn advocaat.

18:17: Joran krijgt 28 jaar gevangenisstraf.

18:16: Joran Andreas Petrus van der Sloot is schuldig aan het vermoorden en beroven van Stephany Flores.

18:14: De wetsartikelen die Van der Sloot heeft overtreden, worden nog eens herhaald.

18:13: Joran wordt verzocht op te staan. De definitieve geldsom wordt hem medegedeeld.

18:12: Joran moet de familie Flores 200.000 soles (58.659 euro) betalen.

18:08: De beroving valt onder het civiele én het strafrecht. Hij moet de famlie Flores een schadevergoeding betalen en krijgt gevangenisstraf voor deze daad.

18:07: Buitenlander Joran moet na het uitzitten van zijn straf het land uit.

18:06: Vanwege zijn medewerking en bekentenis komt de Nederlander wel in aanmerking voor strafvermindering, maar dit zal wel naar verhouding zijn.

18:05: Gemeld wordt dat Joran tijdens het proces vragen heeft gesteld omdat zijn rechten niet werden verdedigd en de tolk niet officieel was aangesteld.

18:00: Joran heeft in de eerste fases van het onderzoek naar hem altijd ontkend. Pas later heeft hij alles opgebiecht.

17:59: De rechter spreekt over de opbiechting van Joran. Omdat hij eerlijk alles vertelde, gaat hij ook in detail akkoord met de daden waar hij verantwoordelijk voor wordt gehouden.

17:55: De 21-jarige Stephany Flores had nog een heel leven voor zich. Verteld wordt kort hoe haar leven er uit zag en welke toekomst zij nog voor zich had.

17:54: De zaak van Natalee Holloway wordt aangekaart. Gegevens over die zaak werden voor deze zaak opgevraagd in Aruba.

17:53: Van der Sloot had geen psychische stoornissen toen hij de daad pleegde. Dat bleek uit psychiatrisch onderzoek. Hij kan volledig verantwoordelijk worden geacht voor zijn daden.

17:48: Jorans persoonlijke omstandigheden, de daad, zijn leeftijd, opleidingsniveau en economisch niveau worden in acht genomen bij bepaling van de straf.

17:44: De artikelen uit het strafboek worden nog een keer opgesomd, met bijbehorende minimale en maximale straffen.

17:42: Met de tijd dat Joran al vast heeft gezeten sinds juni 2010 wordt rekening gehouden. Er kan geen hogere straf worden opgelegd dan geëist.

17:40: Bij de strafbepaling wordt ook de beroving meegenomen. Joran nam de identiteitskaarten, de auto, geld en de creditcard van Stephany mee.

17:38: Joran heeft het nog altijd erg warm. Hij wuift zich koelte toe door met zijn hand te wapperen en luistert hoofdschuddend met gebogen hoofd.

17:37: De gruwelijkheden worden meegenomen bij de bepaling van de straf. Ze zijn tekenend voor de persoonlijkheid van Van der Sloot. Dit bewijst dat het een heftigere moord is dan gewoon doodslag.

17:34: Vanwege de extreme vormen van geweld die Joran heeft gebruikt, toont hij dat hij geen respect heeft voor het leven. De moord, zonder motief, typeert dit.

17:33: De wetsartikelen waar hij zich schuldig aan heeft gemaakt, worden genoemd. Moord.

17:29: Vanwege de bekentenis die Joran heeft afgelegd, volgt deze snellere procedure. Hij heeft er zelf voor gekozen van zijn zwijgrecht af te zien en een volledige bekentenis af te leggen. De rechtbank heeft deze procedure geaccepteerd.

17:25: Medegedeeld wordt dat de schadeloosstelling en de straf niet per se overeen hoeven te komen met de eis. De rechter leest de regels en procedures voor die de Peruaanse wetgeving hanteert.

17:23: De advocaat stelde dat vanwege de post-traumatische stress-stoornis, zijn bekentenis, zijn spijtbetuiging en zijn medewerking, hij voor strafvermindering in aanmerking zou moeten komen.

17:19: Omdat hij alles bekende, waren er niet meer zittingen nodig. De advocaat van Joran sprak tijdens het proces over 20 jaar gevangenis. Volgens de raadsman lijdt Joran aan een post-traumatische stress-stoornis, onder andere als gevolg van het feit dat hij altijd als schuldige is aangewezen voor de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005.

17:16: Gesproken wordt hoe zijn zaak behandeld is. Onder andere of Joran van een tolk gebruik wilde maken of niet. Hij liet elke keer weten in het Spaans te luisteren en te antwoorden.

17:13: De artikelen van het wetboek die hier van toepassing zijn worden genoemd. 30 jaar is geëist. Joran buigt het hoofd en sluit zijn ogen.

17:12: Stephany was al 2 a 3 dagen dood. Haar stoffelijk overschot was in slechte staat. De autopsie was niet makkelijk. Ze had hoofdwonden en was gewurgd. Wurging was de uiteindelijke doodsoorzaak.

17:11: De lijst met punten wordt verder afgewerkt. Ondere andere zaken uit getuigenverklaringen en conclusies van de lijkschouwing worden medegedeeld.

17:06: De tolk en Joran mogen gaan zitten. Hij vraagt om water en drinkt het eerste glaasje in een keer leeg.

17.03: Joran zweet veel, zo bewijzen de donkere vlekken die langzaam verschijnen op zijn shirt. De tolk merkt op dat het erg warm is.

17:02: In de kamer werd ook kleding van Joran gevonden. Verteld wordt over de vluchtpoging van Joran. Hij was in gezelschap van een vrouw.

16:59: Verteld wordt hoe de politie later die dag het lichaam van de toegetakelde Stephany Flores aantrof in de hotelkamer.

16:57: 'Omdat je de straten niet kende, wilde je met een taxi naar het vliegveld. Je bedacht je en ging naar het busstation. Een onbekende chauffeur bracht je naar Ica (zuiden van Peru)'

16:54: 'Je hebt een hotelmedewerker gevraagd de kamer te openen. Je ging alleen naar binnen. Kort daarop heb je de kamer weer verlaten met je spullen en zei niets tegen de receptie. Je bent vertrokken in de auto van Stephany, die heb je achtergelaten.'

16:53: 'Nadat je haar hebt doodgeslagen. Heb je haar van haar bezittingen beroofd, zodat je nog geld voor de vlucht zou hebben. Je bent naar een cafetaria gegaan en kwam terug met twee bekers koffie. Je liep daar rond en klopte op een deur.'

16:51: Jorans verklaring over wat er gebeurd is, wordt voorgelezen. 'Je zag dat ze op de laptop iets zag over Holloway. Er ontstond een ruzie. Je sloeg haar en ze raakte buiten bewustzijn. Ze bloedde hevig. Dat zat op je shirt. Dat je gebruikte om over haar gezicht te leggen en je daad af te maken. Er lag veel bloed in de kamer. Dat heb je schoongemaakt en schone kleren aangetrokken.'

16:46: Joran hoort alles aan terwijl hij af en toe het zweet van zijn voorhoofd veegt. Hij beweegt wat onrustig op zijn benen.

16:45: Stephany had goed gespeeld en ruilde aan het einde van de avond haar fiches in voor geld. Ze besloten samen naar het hotel van Joran te gaan in haar auto. Ze zouden nog wat verder pokeren op internet. De kleding van beiden wordt omschreven.

16:43: In chronologische volgorde wordt verteld hoe Joran Stephany op 14 mei 2010 ontmoette in het Casino Atlantis in Lima. Ze raakten in gesprek tijdens een toernooi.

16:40: Van der Sloot krijgt te horen dat hij de 21-jarige Stephany Flores heeft vermoord, beroofd en achtergelaten.

16:39: De feiten waar Joran zich schuldig aan heeft gemaakt worden voorgelezen.

16:37: De vader van Stephany Flores loopt zenuwachtig heen en weer.

16:36: Joran meldt dat de officiële nummers van de zaak voor hem niet belangrijk zijn en dat ze wel mag doorgaan met de zaak.

16:33: De officiële aanklacht en de basisgegevens van alle betrokkenen worden voorgelezen.

16:32: Alles wordt rechtstreeks vertaald in het Nederlands voor Joran.

16:30: De rechters zijn aanwezig. Aangekondigd wordt dat de Joran, zijn advocaat en de chauffeurs in de zaal zijn.

16:29: Inmiddels zijn tolken, die de vorige zitting ook aanwezig waren, gearriveerd. Joran maakt een grapje met een van hen.

16:25: De drie vrouwelijke rechters, onder leiding van Victoria Montoya, laten nog op zich wachten.

16:22: Joran komt weer binnen en gaat zitten naast de taxichauffeurs.

16:10: Joran verlaat de zaal met zijn advocaat Jose Jimenez in afwachting van de rechters die nog niet aanwezig zijn. De raadsman liet gisteren weten te hopen dat zijn cliënt tot 23 jaar cel wordt veroordeeld. De drie taxichauffeurs blijven wel zitten.

16:08: De vader van Stephany Flores en haar oudste broer zijn ook aanwezig. Ze weigeren te praten met de pers.

16:06: Geluidstechnici testen in de rechtszaal nog even de apparatuur. Joran zit naast de drie taxichauffeurs, die woensdag ook voor de rechter verschenen. De Nederlander draagt een simpel felgroen shirt en ziet er slecht uit.

15:50: In aanloop naar het vonnis vandaag berichten Peruaanse media dat Joran van der Sloot 'als een koning leeft in de gevangenis'. Het tv-programma A Las Once zou de iPhone van Van der Sloot in bezit hebben. Na het uitpluizen van de telefoon laten ze weten dat hij een grote LCD-tv en diverse elektrische appartuur in zijn cel heeft. Ook zou hij via internet kunnen communiceren met de buitenwereld.

Bekentenis woensdag
In de hoop dat zijn straf lager uitvalt, bekende Van der Sloot woensdag dat hij schuldig is aan moord. De openbaar aanklager wil dat hij 30 jaar krijgt. Volgens de advocaat van de Nederlander kan daar nog een paar jaar vanaf gaan, vanwege de bekentenis.

Moord
Joran wurgde miljonairsdochter Flores op 30 mei 2010 in zijn hotelkamer. Van der Sloot vertelde na zijn arrestatie aan de Peruaanse politie dat hij woedend op haar werd, omdat ze op zijn laptop informatie bekeek over de verdwenen tiener Natalee Holloway.

Van der Sloot is altijd hoofdverdachte geweest van de verdwijning van Holloway in mei 2005 op Aruba. Ze is nooit teruggevonden en gisteren werd het meisje officieel doodverklaard op verzoek van haar familie.

De familie van Stephany Flores liet in een reactie na de rechtszaak woensdag weten dat Joran een psychopaat is die nooit meer terug kan naar de maatschappij. Zij zien hem het liefst levenslang achter de tralies verdwijnen. (Redactie)

Bron:

Lees ook: Tolk van Joran maakt veel fouten

donderdag 12 januari 2012

Tot zes maanden strafkamp voor 'ongevoelige' Noord-Koreanen

Noord-Koreanen rouwen om de dood van hun leider, in december. © afp

Noord-Koreanen die niet genoeg verdriet toonden na de dood van hun voormalig leider Kim Jong-il riskeren zes maanden strafkamp.

Zij die niet deelnamen aan de afscheidsceremonies of niet genoeg huilden om de dood van de 'grote leider', worden beschuldigd van het tonen van 'te weinig emotie' en zullen worden berecht in 'volkstribunalen'. Zo melden Zuid-Koreaanse bronnen.

Kim Jong-il overleed in december aan een hartaanval. De regering van Noord-Korea, onder leiding van zijn zoon Kim Jong-un, heeft laten weten 'de ideeën van de grote revolutionaire leider aan te houden'. (Stephanie van Strijen)

Bron:

Tienermeisje gooit zich voor trein na pesterijen op FBDe Australische staat Victoria is diep geschokt na het overlijden van Sheniz Erkan. Het tienermeisje wierp zich een week voor haar 15e verjaardag voor een trein in Melbourne nadat ze werd gepest op school en via Facebook.

Vrijdag wordt het meisje begraven. Haar dood heeft heel Australië in rep en roer gezet, zozeer zelfs dat de sociaalnetwerksites onder vuur komen te liggen.

Meer dan 16.000 mensen hebben intussen hun medeleven betuigd op een nieuwe Facebookpagina, die hulde moet brengen aan het overleden meisje. Ook op YouTube werden er heel wat aangrijpende filmpjes gepost. Helaas wordt Sheniz ook na haar dood nog bestookt met haatmails en dreigberichten.Vrouw geeft borstvoeding achter stuur en knalt op vrachtwagen

© THINKSTOCK

Een moeder die haar baby borstvoeding gaf terwijl zij achter het stuur zat, is tegen een vrachtwagen gebotst. De Zweedse en haar baby overleefden de klap.
De 30-jarige moeder reed op de autosnelweg E20 in het westen van Zweden toen ze tegen de vrachtwagen botste. Ze zat achter het stuur met haar drie weken oude baby op schoot en had de vrachtwagen - die voor haar op de remmen ging - te laat opgemerkt. Haar andere twee kinderen zaten op de achterbank in een zitje. De airbags van de wagen hebben het leven van de vrouw en haar baby gered.

Volgens de politie ging het om een vrij zware klap waarbij de voorkant van de wagen volledig vernield werd. De moeder en haar kinderen herstellen van de klap in het ziekenhuis van Skövde.

De politie van Lidköping wil de moeder aanklagen, maar zal haar eerst ondervragen. 'We moeten haar officiële verklaring nog opnemen maar ze heeft al toegegeven dat ze haar baby borstvoeding gaf achter het stuur', zegt een politieman die betrokken is bij het onderzoek in de krant Expressen.
(Redactie)

Bron:

Delen Russische ruimtesonde zullen op aarde neerstorten

Lancering van de Phobos-Grunt afgelopen november. © ap

 De Russische Marssonde die in een baan rond de aarde is blijven hangen, vergaat de komende dagen. Tussen zaterdag en maandag keert de satelliet Phobos-Grunt terug in de dampkring.
Brokstukken kunnen inslaan op aarde, maar waar dat gebeurt, is niet te voorspellen, aldus de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos.

De Phobos-Grunt weegt in totaal ruim 2 ton. Het grootste deel ervan verbrandt in de dampkring, maar enkele tientallen brokstukken kunnen dat overleven. Die wegen bij elkaar minder dan 200 kilo.Echtpaar (61 jaar getrouwd) sterft binnen enkele uren

Een echtpaar. © AFP

Richard en Nancy Trimmer waren 61 jaar getrouwd. En nu is het echtpaar uit York bijna gelijktijdig gestorven. Ze overleden beiden afgelopen zondag.
Dat meldt The Evening Sun.

Richard C. Trimmer (81) overleed zondag in het ziekenhuis aan de gevolgen van longkanker. Zijn vrouw, Nancy (77), overleed 12 uur eerder in een ander ziekenhuis, nadat ze onverwachts onwel was geworden.

'Ze wilde niet in het huis wonen zonder hem', aldus schoondochter Sue Trimmer. 'Het was allemaal erg moeilijk, dus heeft God een oplossing gevonden.'

De liefde tussen de twee begon ruim zestig jaar geleden in Berlijn. Daar was Richard samen met een goede vriend. Het liefje van die vriend kende nog wel een leuke vriendin in York. Dat was Nancy. Er volgden dates, verkering, een huwelijk en uiteindelijk zes kinderen en nog veel meer kleinkinderen.
(Redactie)

Bron:

'Wachtwoorden kunnen straks de prullenbak in'


Het duurt geen twee jaar meer of al onze wachtwoorden die we gebruiken op internet kunnen de prullenbak in. Futuroloog Paul Ostendorf voorspelt dat we straks al onze computers, smartphones, tablets en televisie aanzwengelen met individuele unieke gegevens zoals stem, netvlies, iris, vingerafdrukken of de vorm van je oorschelp.
We komen om in de wachtwoorden, die we overal laten rondslingeren of vergeten. We gaan er onzorgvuldig mee om, meldt Radio 1. Van alle Nederlanders gebruikt 10 procent dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites met alle gevaren van dien. Een beetje surfer op het net gebruikt als hij het goed doet tientallen wachtwoorden.

Amerika steekt momenteel veel geld in onderzoek naar biometrische identificatie (oog, vingerafdrukken). Futuroloog Ostendorf voorspelt dat we het over een aantal jaren zonder wachtwoorden afkunnen. 'Het wachten is op het toekennen van patenten die te maken hebben met biometrische identificatie,' aldus Ostendorf.woensdag 11 januari 2012

Sinéad O'Connor vraagt psychische hulp via Twitter: "Ik ben in gevaar"

© getty

Het gaat niet goed met Sinéad O'Connor. De 'Nothing Compares 2 U'-zangeres heeft via haar Twitterpagina om psychische hulp gevraagd. O'Connor, die naar eigen zeggen dringend medicijnen nodig heeft, is er zelfs van overtuigd dat haar leven "in gevaar" is.


"Ik besef dat ik in de problemen ga geraken omdat ik dit doe... maar Ierland is een zeer moeilijke plaats om hulp te vinden. Ik heb het al via verschillende wegen geprobeerd, dus nu probeer ik het op een andere manier: kent iemand een psychiater in Dublin of Wicklow met wie ik vandaag - heel dringend - kan afspreken? Ik voel me echt niet goed en ben in gevaar."

"Ik ben ziek en ik moet dringend mijn medicijnen innemen. Ik ben in groot gevaar. Stuur me alsjeblieft een e-mail op iamwonderful@me.com indien je een psychiater kent of bent die me vandaag kan helpen."Kleinste gewerveld dier ter wereld is kikker van 7 mm

© afp

Wetenschappers hebben in Papoea-Nieuw-Guinea de tot nog toe kleinste gewervelde dierensoort ter wereld ontdekt. De kikker wordt slechts zeven tot acht millimeter groot. Dat meldt Christopher Austin van de Louisiana State University in het online-journaal PloS ONE.
De biologen noemden de mini-springer Paedophryne amauensis, met verwijzing naar het dorp Amau, waar hij voor de eerste keer werd aangetroffen. De donkerbruine kikvors heeft nauwelijks ontwikkelde tenen en relatief grote ogen. Hij is vooral 's morgens en 's avonds actief en stoot een schril geluid uit. Na één tot drie minuten moet het kikkertje opnieuw op krachten komen voor een nieuwe zangbeurt.dinsdag 10 januari 2012

Sterven van verdriet is mogelijk


De dag na het overlijden van een geliefde loopt een mens 21 keer meer kans om een hartaanval te krijgen. Dat schrijft AD.nl. Gedurende de eerste week na het verlies is het risico op een hartaanval 6 keer hoger dan normaal, zo ontdekten cardiologen van de Harvard Medical School. Met name naasten van de overledene die al risico lopen op een hartaanval, worden gewaarschuwd door de dokters.
De specialisten baseren hun bevindingen op 2.000 gevallen van mensen die een hartaanval kregen en deze overleefden. Ze vroegen de patiënten naar recente en eerdere verliezen, zowel van naasten als mensen die wat verder van hen vandaan stonden.

Het onderzoek is gepubliceerd in de Journal of the American Heart Association. Het is de eerste studie die focust op het risico op een hartaanval in de eerste dagen en weken na het verlies.Steeds meer mannen kiezen voor botox (dankzij hun vrouw)


Maar liefst 300.000 mannelijke Amerikanen lieten het afgelopen jaar botox inspuiten. Dat is niet echt verbazingwekkend, want we weten al langer dat steeds meer mannen er goed willen uitzien. Maar of zij daarvoor ook echt zelf tot het uiterste willen gaan, blijft twijfelachtig. Velen van hen krijgen de botoxbehandeling namelijk cadeau ... van hun vrouw.
Die cijfers werden door ABC News onthuld in een uitzending van 'Good Morning America' en blijken ongeveer 10 procent hoger te zijn dan in 2010. Hoog tijd dus om het fenomeen een naam te geven: brotox!

De cijfers werden gevolgd door de getuigenissen van een aantal dertigers die stuk voor stuk het verouderingsproces willen tegengaan. Net zoals vele vrouwen willen ze dat de rimpels op hun voorhoofd en rond hun ogen verdwijnen. Of is het eigenlijk hun vrouw die dat wil?

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Nieuwe sporen 35 jaar oude zaak Heulmeisje

De politie beschikt over nieuwe sporen van het nog onbekende, dode meisje dat op 24 oktober 1976 op parkeerplaats De Heul in Maarsbergen werd gevonden. Ze wijzen richting Duitsland. Haar identiteit is nog steeds niet bekend. Ze wordt al sinds kort na haar vondst het Heulmeisje genoemd.
Dankzij de inmiddels verbeterde opsporingstechnieken is er nu ook een DNA-profiel van het vermoorde meisje, laat de politie weten. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht wordt vandaag aandacht besteed aan het raadsel over haar identiteit, dat al 35 jaar onopgelost is gebleven. De politie hoopt hier alsnog achter te komen.

De politie liet eind 2006 een reconstructie van haar hoofd maken. Experts schatten haar leeftijd tussen 15 en 18 jaar.

Het Heulmeisje lag jarenlang onder de naam Monique Jacobse in een graf in Maarn. Uiteindelijk wees onderzoek uit, dat het Heulmeisje niet de in 1975 verdwenen Monique Jacobse was. (ANP/Redactie)

Bron
Lees ook: Moordzaak Heulmeisje neemt nieuwe wending
Lees ook: 20 tips na Duitse uitzending Heulmeisje

Failliete Arabier verkoopt zoon op Facebook voor 15 miljoen

Saud bin Nasser Al Shahry met zijn zoon die hij te koop aanbood op Facebook.

Een Saoedische zakenman heeft voor flink wat opschudding gezorgd. Toen de rechtbank het illegale bedrijfje van Saud bin Nasser Al Shahry failliet verklaarde, was de Arabier blijkbaar ten einde raad. Al Shahry bood dan maar zijn zoontje te koop aan op Facebook, naar eigen zeggen om te voorkomen dat hij en zijn familie in de armoede zouden belanden. Kostprijs: ruim 15 miljoen euro.
Na het faillissement van zijn illegale handeltje, stapte Al Shahry naar de overheid en vroeg of de regering hem niet financieel kon helpen. Omdat hij daar bot ving, vreesde de man dat hij zijn vrouw en kinderen niet meer zou kunnen onderhouden.

Daarom greep hij naar de volgens hem laatste reddingsboei: zijn zoon verkopen op Facebook. Hij legde de financiële lat gelijk ook maar hoog, want vroeg liefst 20 miljoen dollar voor zijn telg.maandag 9 januari 2012

Vrouw doet grote boodschap in supermarkt

Nee, het heeft niets vandoen met 'Music for Life' en er was hier ook geen menselijke variant van 'schijt je rijk' georganiseerd. Deze vrouw verleent wél een nieuwe, heel letterlijke betekenis aan het begrip 'boodschappen doen'.
Bron:

"Hou alle A380's aan de grond na ontdekking scheurtjes"

© afp

Ingenieurs roepen op om de A380 van Airbus aan de grond te houden nadat scheurtjes werden aangetroffen in de vleugels van 's werelds grootste passagiersvliegtuig.

Op twee toestellen van Singapore Airlines en op eentje van Qantas vond men haarscheurtjes terug, die volgens de airlines in kwestie geen gevaar zouden opleveren voor de vliegveiligheid. Ook Airbus stelt dat er geen onmiddellijke actie nodig is, omdat de scheurtjes "geen enkel risico'' zouden vormen. De onderhoudstechnici denken daar echter anders over en manen luchtvaartmaatschappijen aan om voorlopig geen A380's meer in te zetten.

Spelen met mensenlevens
"We kunnen niet blijven spelen met het leven van de passagiers en hopen dat de komende vier jaar toestellen gewoon in de lucht blijven tot de volgende grondige inspectie", aldus Steve Purvinas, secretaris van de Australische Associatie van luchtvaartingenieurs.Wie maakt mooiste foto van rat in New Yorkse metro?


De ratten die de metro van New York onder de voet lopen, vormen nu het onderwerp van een fotowedstrijd. Zo probeert het metropersoneel de aandacht van de New Yorkers te vestigen op wat "de invasie van de ratten" genoemd wordt.
De verontwaardigde metrowerknemers kaarten de kwestie op innoverende wijze aan. Wie de mooiste foto van een rat in de New Yorkse metro inzendt, wint een abonnement voor één maand. De eerste foto's staan al online op de website ratfreesubways.com.

"De ratten vermenigvuldigen zich sterk in de metro van New York", zegt de Transport Workers Union, de vakbond voor het metropersoneel en initiatiefnemer van de fotowedstrijd. "Die agressieve ratten zijn vermetel genoeg om de perrons te verkennen. Enkelen hebben zelfs reizigers gebeten."Vrouw baart 'extreem zeldzame' eeneiige vierling

De baby's op de foto komen niet voor in het artikel. © afp

In het universiteitsziekenhuis in de Duitse stad Leipzig is vrijdag een eeneiige vierling geboren. De vier meisjes, Laura, Sophie, Jasmin en Kim, kwamen 10 weken te vroeg met behulp van een keizersnede ter wereld. Dat maakte het ziekenhuis vandaag bekend.
Moeder en dochters maken het goed. De baby's liggen in de couveuse en moeten naar verwachting nog wel even in het ziekenhuis blijven. Daarna kunnen ze zich voegen bij hun 5-jarige broertje.

Een geboorte van een eeneiige vierling is extreem zeldzaam. De kans daarop is volgens de Duitse artsen 1 op 13 miljoen. (ANP/ Redactie)

Bron:

Monsterrat zaait paniek in New York


Het personeel van een schoenenwinkel in New York schrok zich een hoedje toen ze een rat van bijna een meter lang zagen opduiken in hun zaak. Ze gebruikten een sneeuwschop om het uit de kluiten gewassen ongedierte te verwijderen.
De mensen van de Footlocker postten een foto van de monsterrat op Twitter. Het dier knaagde zich intussen een weg naar de beroemdheid op het internet.

Het is onzeker waar de griezel vandaan kwam. Vermoed wordt dat het iemands 'troeteldier' was dat ontsnapte uit z'n kooi. Vorig jaar werd een gelijksoortige superrat gesignaleerd in Brooklyn.
(Redactie)

Bron: