Translate

zaterdag 7 januari 2012

Recherche vindt 2,5 miljoen euro contant geld


© THINKSTOCK

De Nationale Recherche heeft dinsdag in Amsterdam-Osdorp een stapel geld van 2,5 miljoen euro in beslag genomen. De bundels geld zaten in boodschappentassen en een sporttas. In de woning waar het geld, een vuurwapen, kogels, een geldtelmachine, telefoons, simkaarten en een laptop werden ingepikt, pakte de politie ook twee mannen op.
Het Openbaar Ministerie (OM) meldde vandaag dat het gaat om twee Dominicanen van 24 en 31 jaar oud. Ze worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid, die onder andere over het voorarrest moet beslissen. (ANP/Redactie)

Bron:

Nederlander overleeft val van klif in AustraliëEen 22-jarige Nederlandse toerist is in het Australische Newcastle van een klif gered. Dat meldt de NOS. De Nederlander liep over een 50 meter hoge klif om te genieten van het uitzicht, maar gleed van de rand. Hij viel 30 meter naar beneden en brak zijn enkel.
De toerist werd opgemerkt door twee 17-jarige jongens, die onderaan de klif aan het zwemmen waren. Ze klommen naar de Nederlander toe, maar kwamen zelf vast te zitten. De jongens belden de politie en die zette een reddingshelikopter in. Zo'n 5 uur later werden de mannen gered. (Redactie)

Bron:

Slimme dief ontloopt beveiligingscamera

Winkeliers, vertrouw niet te veel op beveiligingscamera's, want ze registeren niet alles. Dat toont deze man haarfijn aan.
Achteruit lopend verlaat hij een winkel. Daarbij is niet te zien dat hij een plat televisiescherm met zich meedraagt.
(Redactie)
Bron:

vrijdag 6 januari 2012

Hoogste brug ter wereld geopend in Mexico

De Baluarte-brug in Mexico. © reuters

Met zijn 403 meter zou de Baluarte-brug in de bergketen Sierra Madre Occidental met gemak de Eiffeltoren in Parijs kunnen overspannen. De vergelijking met deze Franse ikoon is vast geen toeval, want de Mexicaanse brug stevent het Franse Millau Viaduct voorbij als de hoogste kabelbrug ter wereld (in constructiehoogte). De Baluarte-brug heeft vanaf vandaag bij de officiële opening dan ook een vermelding in het Guinness Book of World Records gekregen.
De opening van de 1124 meter lange brug valt samen met de viering van de onafhankelijkheid van Spanje, zo'n twee eeuwen geleden. De brug wordt, zoals de Zwaan in Rotterdam, met kabels opgehouden en is een bouwkundig hoogstandje.


Capaciteit van hersenen wordt al minder na 45e levensjaar

© THINKSTOCK

Het cognitieve vermogen van onze hersenen gaat vanaf de leeftijd van 45 al achteruit. Dat is veel vroeger dan de 60 jaar, waar men totnogtoe van uit ging. Dat blijkt uit een studie van het gezondheidsinstituut Inserm en het Londense University College.
Het onderzoek testte het geheugen, de woordenschat, het denkvermogen en het uitdrukkingsvermogen van 5.198 mannen en 2.192 vrouwen tussen de 45 en 70 jaar. Het onderzoek liep over een periode van 10 jaar.

'De resultaten tonen aan dat de cognitieve vermogens (behalve de woordenschat) verminderen naarmate men ouder wordt. En hoe ouder men wordt hoe sneller die achteruitganggaat', zo stelt Inserm.


Lijkschouwer stal menselijke botten voor hond

© Thinkstock

Een Amerikaanse lijkschouwer is aangehouden omdat ze een deel van een ruggengraat van een lijk achterhield. De arts, die het lijk afgelopen dinsdag onderzocht, had naar eigen zeggen de botten nodig om een van haar honden te trainen voor het opsporen van lijken.
Traci England (44) uit Wisconsin is gisteren vrijgelaten na betaling van een borgsom van $5000 Amerikaanse dollar. Ze zal worden aangeklaagd wegens misdraging in functie en wegens diefstal.

De lijkschouwer is ook tijdelijk geschorst en mag niet langer menselijke resten in haar bezit hebben.
(Reuters/redactie)

Bron:

Massale matpartij in restaurant: 20.000 dollar schade

Het begon allemaal zo rustig, die oudejaarsavond in Montreal. Een grote groep mensen is gezellig aan het eten in een Chinees restaurant.
Totdat er plots ruzie uitbreekt tussen twee groepen bezoekers. Een hevig potje stoelen en borden gooien breek uit. De eigenaar van het getroffen restaurant spreekt van een schadepost van zo'n 20.000 dollar.

Snijwond
Een van de bezoekers liep een snijwond op en verloor bloed. De hoeveelheid 'gelekt' bloed was zo groot dat de eigenaar van het restaurant de complete vloerbedekking moet vervangen. Vreemd genoeg wil niemand aangifte doen bij de politie. Ondanks de ravage blijft het restaurant gewoon open.
(Redactie)

video


Bron:

Joran krijgt vijf dagen om alsnog schuld te bekennen

© anp

Joran van der Sloot heeft zich tijdens de eerste zitting van zijn proces onschuldig verklaard aan moord gevolgd door diefstal. De rechter heeft hem tot woensdag 11 januari de tijd gegeven om hierop terug te komen en te bekennen.
In het geval dat Van der Sloot bekent dat hij Stephany Flores heeft vermoord en vervolgens spullen heeft gestolen, hebben de rechters tot vrijdag 13 januari de tijd om een vonnis te formuleren, zei de openbare aanklager desgevraagd tegen het ANP. In het geval dat hij blijft ontkennen, gaat het proces gewoon door.

Aansturen op doodslag
De eis die het Openbare Ministerie tegen Van der Sloot heeft geformuleerd is 30 jaar gevangenis en omgerekend ongeveer 50.000 euro boete. Als hij bekent, kan daar ongeveer de helft vanaf gaan. Als hij niet bekent, zal de verdediging aansturen op doodslag, waarvoor tussen de 5 en 20 jaar gevangenisstraf staat.donderdag 5 januari 2012

Nog half miljoen Haïtianen wachten op nieuwe woning

© reuters

Ruim een half miljoen mensen wachten twee jaar na de verwoestende aardbeving in Haïti nog altijd op een nieuwe woning. Dat meldt de ngo Handicap International, die sinds de aardbeving in het gebied actief is. De aardbeving van 12 januari 2010 eiste 222.570 mensenlevens, zowat 300.000 mensen raakten gewond en 550.000 vluchtelingen leven nog altijd in kampen in afwachting van een nieuwe woning.

Lees verder op Twitter of bij de bron

Bron:

Jongen doodgemarteld door familie omdat hij heks zou zijnEen jongen van 15 jaar uit Londen is door zijn zus (28) en haar vriend (27) doodgemarteld omdat ze dachten dat hij door hekserij bezeten was. Het slachtoffer overleed in een appartement nadat hem meer dan 100 verwondingen waren toegebracht, zo melden diverse Britse media vandaag.
De politie trof in het appartement waar de jongen gemarteld werd een tiental bebloede messen, tangen en beitels aan waarmee de jongen waarschijnlijk was gemarteld. Ook heeft het stel geprobeerd het slachtoffer te verdrinken in het bad van de flat. Bloedsporen en uitgeslagen tanden van het slachtoffer werden door het hele appartement aangetroffen.

De zus en haar vriend verdedigden zichzelf door te stellen dat ze zich beschouwden als duivelsuitdrijvers die de kwade geesten bij het broertje moesten uitdrijven. Het stel bleek ook andere familieleden (op bezoek in Londen vanuit Parijs om kerstvakantie te vieren) onder dreiging van geweld, betrokken te hebben bij de misdaden. De zaak kwam aan het rollen toen de zus de hulpdiensten belde omdat haar broer zichzelf zou hebben verdronken in bad.Vulkaan Etna barst uit


De vulkaan Etna op Sicilië is vandaag opnieuw uitgebarsten. Lava stroomt richting de regio Valle del Bove, waar geen mensen wonen, en er hangt een aswolk tot een hoogte van 5000 meter. Dat melden Italiaanse media.
De top van de Etna is op bijna 3300 meter en de vulkaan is daarmee de hoogste actieve vulkaan in Europa. De laatste uitbarsting had plaats in juli. Toen moest de luchthaven van Catania enige tijd worden gesloten. (ANP/Redactie)

Bron:

woensdag 4 januari 2012

Dief krijgt gratis een nieuwe iPhone mee naar huis

© ap

De iPhone van Scott Barkley uit Toronto werd gestolen, dus blokkeerde hij de simkaart. Toen de dief van zijn telefoon merkte dat deze daardoor niet meer werkte, kreeg hij zonder problemen een nieuwe mee van Apple.
Barkley kwam daar weer achter doordat hij van Apple een bevestigingsmail ontving, met de mededeling dat hij een afspraak had om eens naar zijn telefoon te laten kijken. De Canadees waarschuwde Apple (en de politie) dat de man of vrouw die zijn telefoon daar kwam afleveren, waarschijnlijk de dief was van zijn toestel, schrijft de Canadese krant The Star.

Maar het officiële beleid van Apple, zo kreeg Barkley te horen, is om zich niet te mengen in diefstallen en andere zaken die de politie beter kan oplossen. De dief, of degene die Barley's toestel van de dief heeft gekocht, kreeg dus een nieuw toestel mee van de Applewinkel, zijn oude werd opgeslagen om opgestuurd te worden voor een servicebeurt. Daar vonden agenten de telefoon.

Barkley: 'De dief heeft zijn telefoon, ik heb de mijne en vanwege hun eigen onverschilligheid is Apple nu een telefoon van 500 dollar kwijt.' (Redactie)

Bron:

Telefonist 911 adviseert vrouw (18) op indringer te schieten

Sarah McKinley en haar drie maanden oude zoontje.

Een 18-jarige vrouw uit Oklahoma kreeg bij een inbraak in haar huis van alarmnummer 911 het advies op de inbreker te schieten. Ze schoot de man vervolgens dood. De vrouw was sinds een week weduwe nadat haar echtgenoot aan kanker was overleden op 25 december.
Dat meldt de Amerikaanse zender ABC vandaag. Sarah McKinley was op nieuwjaarsdag alleen thuis met haar drie maanden oude zoontje, toen een man uit de buurt probeerde haar huis binnen te dringen. Hij was daarbij gewapend met een mes.

McKinley had alle deuren en ramen al gesloten, want de man had enkele dagen eerder, bij de uitvaart van Sarah's overleden echtgenoot, al bij haar aangebeld en probeerde toen tevergeefs binnen te komen. Terwijl de man op haar voordeur stond te bonzen belde Sarah 911 om te melden dat haar huis werd belaagd.Gigantische rots afgebroken in de Alpen (video)In de Zwitserse Alpen heeft op 3000 meter hoogte een gigantische aardverschuiving plaatsgevonden op de Piz Cengalo. Naar schatting vier miljoen kubieke meter rots is afgebroken en naar beneden gestort. Het volume van het afgebroken gedeelte komt overeen met 4000 eengezinswoningen. Dit is waarschijnlijk de grootste lawine sinds tientallen jaren, meldt de Zwitserse televisiezender SF.

Lees verder bij Twitter of bij de bronBron:

Wateroverlast in noorden neemt toe

© anp

De wateroverlast in Groningen en Friesland blijft toenemen. Het is weer gaan regenen en de komende 48 uur wordt nog veel meer neerslag verwacht. Volgens weerman Marco Verhoeff zal dat wel een 20 mm kunnen zijn, meldt de NOS.
Doordat de grond is verzadigd, blijft het waterpeil in sloten en kanalen stijgen. Veel landbouwgronden zijn onder water gezet. Pompen en gemalen, draaien op volle toeren om water af te voeren, onder meer naar het IJsselmeer. Op verschillende plaatsen worden kades opgehoogd om te voorkomen dat polders onderlopen. Het Groninger Museum wordt morgen zeer waarschijnlijk deels ontruimd vanwege de hoge waterstand.

Stormachtige wind
In het hele land blijft het hevig regenen en aan zee is kans op een storm van windkracht negen. In de kustprovincies steekt volgens Weeronline een stormachtige wind de kop op en kunnen er windstoten voorkomen van wel honderd kilometer per uur. De neerslaghoeveelheden in het noorden kunnen morgenochtend oplopen tot zo'n twintig millimeter.

Bron:

Parasiet verandert miljoenen bijen in zombies

Honingbij (Apis Mellifera). © THINKSTOCK

UPDATE Miljoenen honingbijen, die al geteisterd worden door dodelijke virussen en schimmels, sterven ook nog eens door een parasiet die het op hen heeft voorzien. Biologen in San Francisco ontdekten dat het kleine vliegje zich nestelt in het bijenlichaam, waardoor de insecten ander gedrag gaan vertonen. Zo verlaten ze hun korf en lopen rond als zombies. Kort daarna vallen ze dood neer.
De ontdekking van de parasiet verklaart mede waarom hele bijenpopulaties sterven. De dodelijke Apocephalus Borealis werd aangetroffen in driekwart van de 31 bijenkorven die onderzocht werden door de wetenschappers, zo schrijft MercuryNews.com op zijn website.

Horrorfilm
De parasiet legt zijn eitjes in de buik van de bij en vreet die dan langzaam van binnenuit op. De geïnfecteerde bijen worden volkomen gek. Ze verlaten hun korf en vliegen de brandende zon in. Vervolgens lopen ze rondjes over de grond en lijken alle gevoel voor richting te hebben verloren. Sommige beestjes kunnen niet meer op hun benen staan. 'Het deed denken aan zombies in een horrorfilm', legt professor John Hafernik van de California Academy of Sciences uit.
Dodelijk nieuwjaarsdiner met giftige paddenstoel

Ook giftig: de vliegenzwam. © THINKSTOCK

In de Australische hoofdstad Canberra zijn twee mensen overleden na het eten van de extreem giftige groene knolamaniet, beter bekend onder zijn Engelse naam 'death cap mushroom'.
De paddenstoel lijkt op een andere schimmel die wel eetbaar is en populair is in Aziatische gerechten. Vermoedelijk werd de dodelijke paddenstoel dus verward met de eetbare, al is het nog niet duidelijk of de schimmels uit de winkel kwamen of zelf waren geplukt.

In de buurt van Canberra komt de dodelijke 'death cap' in het wild voor. Hij komt gewoonlijk voor in de (Australische) herfst, maar recente regenval heeft de groei versneld.

Dodelijk
30 tot 50 gram van groene knolamaniet kan al dodelijk zijn. De symptomen duiken echter pas op na 10 tot 16 uur of zelfs nog langer na het eten.Tweeling vijf jaar na elkaar geboren

Tweeling Floren en Reuben. © FOTO'S BRUNOPRESS

Vrienden en familie die op kraamvisite komen bij de Engelse Simon en Jody Blake staan versteld als de trotse ouders van pasgeboren dochter Floren vertellen dat het meisje gezond is én ook de tweelingzus is van haar vijf jaar oudere broer Reuben. Beide kinderen van het stel werden geboren uit embryo's die in 2005 werden gecreëerd. Hun gelijke 'verwekkingsdatum' maakt hen officieel een twee-eiige tweeling.

Simon (45) en Jody (38) wilden graag een gezin, maar zwanger worden ging niet vanzelf. Daarom besloten ze een vruchtbaarheidsbehandeling te ondergaan. In 2005 resulteerde dat in vijf embryo's.

Twee werden bij Jody in de baarmoeder geplaatst. Zo kwam Reuben op 9 december 2006 ter wereld. De overige drie embryo's werden ingevroren en vorig jaar besloten de ouders te proberen nog een keer zwanger te raken.Dief wil geld zien voor blessure tijdens inbraak

© THINKSTOCK

Een illegale Algerijn heeft voor een Belgische rechtbank smartengeld gevraagd voor een blessure die hij opliep tijdens een inbraak. Hij raakte gewond aan een been toen hij de ruit van een horecazaak instampte.
De 20-jarige crimineel werd op heterdaad betrapt, omdat hij door zijn verwonding niet kon vluchten. Hij werd in een ziekenhuis geopereerd op kosten van de belastingbetaler. Hij wilde echter ook het leed vergoed zien van het 'bedrijfsongeval'.

De rechter in Brugge wees zijn verzoek af. Hij kreeg wel 2 jaar cel voor in totaal zeven inbraken, meldden Vlaamse media woensdag. (ANP/Redactie)

Bron:

Chinese miljardair dood na eten vergiftigde kat

© THINKSTOCK

Het eten van een kattenstoofpot waaraan bladeren van een dodelijk giftige plant werden toegevoegd, is een Chinese tycoon fataal geworden.
De miljardair, Long Liyuan, overleed op 23 december na het eten van een stoofschotel van kattenvlees in een restaurant in de provincie Guandong. Een plaatselijke ambtenaar is gearresteerd op verdenking van het vergiftigen van Long. Dat meldt de BBC vandaag op zijn website.

Volgens een woordvoerder van de politie hadden de twee een geschil en claimde de dader, Huang Guang, nog geld tegoed te hebben van Long. In eerste instantie werd de restauranteigenaar gearresteerd, maar Huang gaf later toe dat hij het gif aan de lokale delicatesse had toegevoegd.

De nabestaanden van de miljonair nemen geen genoegen met de uitleg; ze vermoeden namelijk een groter complot. Ze hebben een beloning van omgerekend 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de moordzaak.
(Coen Brandhorst)

Bron:

dinsdag 3 januari 2012

Hartpatiënt (18) sterft na aangrijpende getuigenis over bijna-doodervaringen


"Wanneer mensen sterven, blijven de hersenen nog zo'n drie minuten werken. Ik hoorde de dokters zeggen: 'Hij ademt niet meer en zijn hartslag is weg.' Ik dacht: dat was het dan. Ik ben aan het doodgaan." Aan het woord is Ben Breedlove, een achttienjarige jongeman uit Texas. Breedlove leed aan hypertrofische cardiomyopathie, een aangeboren hartaandoening waardoor hij al drie keer aan de dood ontsnapte. Op kerstdag sloeg het noodlot echter toe: Breedlove kreeg opnieuw een hartaanval en overleed. Amper een week voor zijn dood plaatste Ben een hartverscheurend filmpje op YouTube waarin hij vertelt over zijn leven als hartpatiënt, zijn bijna-doodervaringen en over het beste gevoel ter wereld: sterven.

Lees verderop Twitter of bij de bron

Bron:

Hitterecord in Australië leidt tot uitschakeling elektriciteitAustralië zweet: het zuiden van het continent beleeft immers het heetste begin van het jaar sinds meer dan een eeuw. Het weer is met temperaturen boven 40 graden Celsius zo extreem, dat elektriciteitsleveranciers in enkele regio's de elektriciteit moesten uitschakelen om bosbranden te voorkomen. Dat heeft televisiezender ABC gemeld.
"Natuurlijk begrijpen we dat de mensen daar nadeel van ondervinden", zegt een woordvoerder van leverancier Electricity Trust of South Australia. Wanneer de elektriciteitsvoorziening echter blijvend verzorgd wordt, bestaat het gevaar dat de hoogspanningskabels vernietigende bosbranden veroorzaken.

Geen airconditioning
In enkele populaire vakantieoorden aan de zuidkust van Australië moesten mensen het begin van de week zien door te komen zonder airconditioning. Winkeleigenaars zijn niet tevreden dat in het midden van het hoogseizoen hun koelkasten gedeeltelijk onaangekondigd uitvielen. De hulpdiensten zouden ook eenmaal per uur moeten uitrukken voor mensen met een zonneslag.Maya-expert: We moeten 21 december 2012 juist vieren

Mayakalender © THINKSTOCK

Leonze Barreno, Maya-kenner bij uitstek en opgeleid om de Maya-kalenders te lezen en te interpreteren, gelooft niet dat het einde van de wereld nabij is. Integendeel, we hebben op 21 december juist iets te vieren.

Mayapiramide © THINKSTOCK
De datum markeert volgens hem niets anders dan een cyclus van 5125 jaar, het einde van de Maya-kalender, waarmee tegelijkertijd een nieuwe periode wordt ingeluid. De kalender heeft geleid tot desastreuze voorspellingen dat de wereld aan het einde van dit jaar vergaat. Duizenden boeken zijn er over dit onderwerp verschenen en internet stroomt over van blogs, waarin het hysterische doemdenken hoogtij viert. Ook de filmindustrie wierp zich op het einde der tijden en verdiende er goud aan.

Niets nieuws
Barrenno, geboren in Guatemala, werd door de Maya-oudsten onderwezen in het lezen van de kalender en kwalificeert de voorspellingen als onzin. In een interview met CBC zegt de expert, die in Canada is verbonden aan de Universiteit van Regina, dat er eigenlijk niets nieuws onder de zon is. 'Volgens de Maya's is dit al de vijfde keer dat het gebeurt.' In plaats van te doemdenken stelt hij nuchter voor de winterzonnewende op 21 december te vieren.maandag 2 januari 2012

Supervulkaan roert zich op 50 km van Duits-Belgische grens (filmpje)


Het lieflijke meer Laacher See herbergt een 'monstervulkaan'.

De hele wereld houdt de adem in bij onheilsberichten over de supervulkanen zoals onder Yellowstone in de VS, de grote broer van de Vesuvius nabij Napels of de IJslandse schrik Katla, maar nu blijkt er ook zo'n aartsgevaarlijk exemplaar aan onze voordeur te liggen. Experts waarschuwen voor de verhoogde activiteit van een enorme vulkaan onder de Laacher See tussen Bonn en Koblenz, in vogelvucht op zo'n 50 km van de Duits-Belgische grens. Als dit monster zou uitbarsten, dan wordt gevreesd voor een uitbarsting van de omvang van de Pinatubo. Die bedekte op de Filipijnen 20 jaar geleden een enorm gebied met een dik pak as en was meteen de grootste vulkaabuitbarsting van de vorige eeuw.


In het Eifelgebergte krioelt het van de niet-actieve vulkanen en die vormden lieflijke meertjes in hun eeuwenoude kraters. Ideaal om op vakantie te gaan of voor een wandeling, maar mogelijk wordt dat gevaarlijk. Als de berekeningen van de wetenschappers kloppen dan is de vulkaan onder de Laacher See 'over tijd'. Deze supervulkaan barstte een keer om de ongeveer 12.000 jaar uit en het verontrustende is dat de vorige keer al 12.900 jaar geleden is.

Filmpje
Nu kennen we wel meer van die onheilspellende berichten van sluimerende supervulkanen, maar toch zijn er verontrustende tekenen van verhoogde activiteit. Zo werden verdachte luchtbellen op het meer aangetroffen. Die zouden van koolfstofdioxide afkomstig zijn (zie filmpje). Dat zou moeten bewijzen dat de vulkaan onder de Laacher See nog actief is en dat de magmamassa aan het 'ontgassen' is.Mexicaanse drugsoorlog kostte afgelopen jaar aan 12.000 mensen het leven
Mexicaanse soldaten dragen de lijkkisten van 22 van hun collega's die onthoofd werden door een drugskartel. © ap


Zeker 12.000 mensen zijn in Mexico in 2011 om het leven gekomen door de drugscriminaliteit. In vergelijking met 2010 is dat een toename van 6,3 procent.
Dat heeft de Mexicaanse krant La Reforma vandaag gemeld. Ook andere media in het Latijns-Amerikaanse land berichtten over meer dan 12.000 doden vorig jaar door geweld waaraan vooral de drugskartels zich schuldig maken.

Ze wijzen erop dat het geweld steeds grimmiger wordt. In 2011 zouden bijna 600 mensen zijn onthoofd. Ook zijn er 1000 gevallen van marteling geregistreerd.

De regering van president Felipe Calderón heeft nog geen officiële cijfers verstrekt over het aantal doden door drugscriminaliteit in 2011. Een woordvoerder van justitie zei dat die cijfers in de eerste helft van 2012 komen.

Drugsbendes in Mexico bevechten elkaar met grof geweld om de beste smokkelroutes naar het noorden te bemachtigen. Sinds de regering van Calderón in 2006 de strijd aanging met de kartels, zijn volgens Mexicaanse media meer dan 50.000 mensen omgekomen. (ANP/ Redactie)

Bron:

Lees ook: Dodental drugsoorlog Mexico nadert de 50.000
Lees ook: Mexico pakt verdachte massale onthoofding

Verontrustend: anorexia raakt zelfs driejarig meisje


In Groot-Brittannië maken gezondheidsexperts zich ernstig zorgen over het stijgende aantal gevallen van anorexia. Er is zelfs een meisje van amper 3 jaar behandeld voor de eetstoornis. Volgens dokters is dat de schuld van de maatschappij, die te veel druk legt op jonge meisjes om te voldoen aan het 'perfecte' lichaamsbeeld.
Het zijn schokkende cijfers die enkele dagen geleden gepubliceerd werden in Groot-Brittannië. Daaruit bleek dat sinds 2007 in slechts een ziekenhuis 125 kinderen onder de 18 jaar werden behandeld voor een eetstoornis. Vooral meisjes worden getroffen, met 102 ten opzichte van 23 jongens.

De meerderheid (109 kinderen) was tussen 12 en 16 jaar oud, maar enkele kinderen waren zelfs jonger dan 10. Zo behandelde de East Lancashire Child and Adolescent Service (ECAS) twee zesjarigen, vier zevenjarigen en zelfs een driejarig meisje.Stewardess op Schiphol met slok te veel op aangehouden


Op Schiphol is een 48-jarige stewardess uit de VS aangehouden, omdat ze te veel drank op had. Ze werd opgepakt na een anonieme tip. Dat meldt de politie.
De vrouw werd aangetroffen in de cabine van een toestel van een buitenlandse maatschappij, dat op het punt stond te vertrekken.

De vrouw bleek 0,48 promille alcohol in haar bloed te hebben, terwijl in de luchtvaart maximaal 0,2 promille is toegestaan. Vliegtuigpersoneel mag tien uur voorafgaand aan een vlucht zelfs helemaal niet drinken.

In overleg met het OM moest de stewardess een boete van 1000 euro betalen, wat ze direct deed. Daarnaast mocht ze twaalf uur niet vliegen.
(Redactie)

Bron:

Tapir in Artis geboren tijdens nieuwjaarsnacht

Het tapirkalfje. © Artis

Artis heeft er in de nacht van zaterdag op zondag een nieuw bewonertje bij gekregen: een Zuid-Amerikaanse tapir. Het mannetje heeft al een bolle buik van het drinken.
Zo liet de dierentuin in Amsterdam vandaag weten. Het tapirkalfje heeft een bruine vacht met witte strepen en stippen. Volwassen Zuid-Amerikaanse tapirs zijn bruin.

In het wild leven de planteneters voornamelijk in Brazilië, Argentinië, Venezuela, Colombia en Paraguay. De tapir is in veel landen een beschermde diersoort. Toch wordt er nog veel op het zoogdier gejaagd om zijn vlees en huid, waardoor het met uitsterven wordt bedreigd. Voor tapirs bestaat een Europees fokprogramma, waar Artis nu aan bijdraagt. (ANP/Redactie)

Bron:

'Russen pakken alien op'

Op internet circuleert een filmpje waarin foto's van een alien te zien zijn, die in de Russische plaats Trekhgorny zou zijn opgepakt. Het verhaal gaat dat op 23 december een UFO gesignaleerd werd bij de Zlatoust-fabriek in Trekhgorny. De volgende dag zouden arbeiders een alien in de kladden hebben gegrepen.
Volgens de berichten zou deze alien zo'n 1.60 meter groot zijn geweest, met een groot hoofd en donkere ogen. Om zijn nek zou het wezen een onbekend apparaat hebben gedragen. Een van de arbeiders zou met zijn mobiele telefoon in het geniep wat foto's hebben gemaakt, die in bovenstaande video verwerkt zijn.

De gewaarschuwde autoriteiten hebben de alien vervolgens afgevoerd. Volgens ooggetuigen zou dat met 'een hoog schriel geluid' gepaard zijn gegaan. De arbeiders van de fabriek is op het hart gedrukt met geen woord te praten over de gebeurtenissen.

Hieronder een andere video van de UFO, gefilmd op 23 december 2011, boven Trekhgorny
(Redactie).


Bron:

zondag 1 januari 2012

Van der Sloot eindelijk voor rechter

© ap

Ruim anderhalf jaar na de moord op de Peruviaanse Stephany Flores begint vrijdag het proces tegen verdachte Joran van der Sloot.
De openbaar aanklager in Lima maakte eerder al bekend dat hij 30 jaar gevangenisstraf gaat eisen tegen de 24-jarige Nederlander. Justitie wil verder dat Van der Sloot een boete van omgerekend 50.000 euro betaalt.

De eerste zitting in de zaak-Van der Sloot begint om 10.00 uur lokale tijd. De mediabelangstelling zal ongetwijfeld zeer groot zijn. In Peru, in Nederland en in de Verenigde Staten worden de ontwikkelingen rond de moordzaak op de voet gevolgd.
Recordjaar voor traditionele nieuwjaarsduik


Nieuwjaarsdag 2012 was een recordjaar voor de Unox nieuwjaarsduik op het strand van Scheveningen. De 10.000 kaarten waren om half twaalf al uitverkocht, een half uur voor de duik plaatsvond. Volgens een woordvoerster van het evenement gebeurde dat nooit eerder.
Mogelijk heeft het enthousiasme van de nieuwjaarsduikers te maken met het zachte weer, zei de zegsvrouw. Volgens haar heeft het zeewater nu een temperatuur van 8 graden, vorig jaar was het water 4 graden. 'Maar met de wind erbij is het nog steeds erg koud hoor. De duik was ook dit jaar weer een heldendaad', aldus de woordvoerster.

Andere nieuwjaarsduiken
De organisatie van de Scheveningse nieuwjaarsduik verwees mensen die achter het net visten door naar andere nieuwjaarsduiken in het land. Sommige mensen doken alsnog in Scheveningen, maar dan buiten het terrein van de officiële nieuwjaarsduik, aldus de woordvoerster.

NIet alleen het Scheveningse water lonkte zondag. In totaal namen zondag op 89 locaties rond de 36.000 mensen een duik in het koude water. Volgens de woordvoerster is zowel het aantal nieuwjaarsduiken als het aantal deelnemers dit jaar een absoluut record. (ANP/Redactie)

Bron:

Steeds meer ouderen aan de drugs


Het aantal 40-plussers dat in West-Europa een ontwenningsbehandeling ondergaat wegens verslaving aan soft- en harddrugs is de afgelopen tien jaar verdrievoudigd.
Nu al is 22 procent van de drugsverslaafden ouder dan veertig, en dat probleem gaat alleen maar erger worden voorspellen experts. In Duitsland geven ze nu ook openlijk toe dat er bijvoorbeeld een probleem is met bejaarden die aan de drugs zitten. Hun aantal is de afgelopen jaren verdubbeld. De regering gaat er speciale bejaardentehuizen bouwen voor junks.

Veroordelingen
In Düsseldorf alleen al waren er in 2011 120 veroordelingen van 65-plussers voor drugsfeiten. Mechthild Dyckmans, adviseur aan de regering Merkel terzake, zegt in het jongste nummer van Der Spiegel dat 'oudere mensen in toenemende mate illegale drugs gebruiken. Een fenomeen dat de afgelopen jaren de kop heeft opgestoken.'

Het komt enerzijds omdat de generatie die in de jaren zestig experimenteerde met drugs daar nooit echt mee gestopt is, maar anderzijds zijn er blijkbaar toch ook een aantal bejaarden die het allemaal nog eens willen proberen nu ze 'in de herfst van hun leven zitten'.Warmste 1 januari ooit in groot deel Nederland

© anp

In een groot deel van Nederland was het vandaag warmer dan ooit eerder gemeten op 1 januari. Weerplaza meldt dat op 20 van 34 KNMI-meetpunten vanmiddag het record is verbroken. In Zeeuws-Vlaanderen werd het het warmst; op de Waddeneilanden het koudst.
In het warmste dorpje Westdorpe in Zeeuws-Vlaanderen werd het 13,3 graden. Dat was 1,3 graad meer dan het record in 2003. Op Terschelling bleef het kwik steken bij 9,3 graden.

Ook in Zeeland, Noord-Brabant, Zuid-Holland, rondom het IJsselmeer en in Friesland werden records gebroken. In het oosten en noordwesten bleven de records - meestal uit 2007 - van kracht.

Komende nacht blijft het zacht; morgen wordt het iets kouder dan vannacht: gemiddeld 8 graden.
(Redactie)

Bron: