Translate

zaterdag 9 juni 2012

Bewoners van flat betalen €34 om huis uit te kunnen

Bewoners van een Vlaardingse seniorenflat vinden het bizar. Omdat liften worden vervangen, moeten alle mensen van de even etages sinds deze week met een trap naar de enige nog werkende lift. Wie slecht ter been is, kan de hulp inroepen van medewerkers van het Rode Kruis. Daar hangt wel een fors prijskaartje aan: 34 euro.

De bewoners van de seniorenflat aan de Vlaardingse Louise de Colingnylaan voelen zich gevangen in hun eigen huis. Sinds deze week worden de 41 jaar oude liften in twee etappes vervangen. Dat duurt drie weken voor de ene lift en dan nog drie weken voor de andere.

Wie slecht ter been is kan de hulp inroepen van het Rode Kruis, bijvoorbeeld om een boodschap te doen. Dat kost per keer 34 euro.Volgens Woningstichting Samenwerking is dat bedrag het standaardtarief dat het Rode Kruis rekent om mensen een handje te helpen. De liften kunnen onmogelijk sneller worden vervangen dan de geplande zes weken.

Iedereen in de flat moppert, ook een 87-jarige vrouw op de dertiende verdieping. Door haar ziekte - diabetes en leverkanker - is zij slecht ter been. Ze kan wel lopen, maar na twee stappen is ze al bekaf. De trap op of af is voor haar onmogelijk. 'Ik vind het echt een hele toestand. Ik kan nu helemaal niet meer op familiebezoek. Die trap is voor mij onmogelijk,' zegt zij aangedaan in het AD.

Een andere bewoonster op de tweede etage is woedend. 'Mijn man moet de komende weken verplicht thuiszitten omdat hij een spierziekte heeft en op een rolstoel is aangewezen. Hoe moet hij nu naar beneden komen? Onze huisbaas, de woningstichting, is normaal altijd vriendelijk, maar dit is natuurlijk geen oplossing. Echt belachelijk dat het zo veel geld kost.'

Bron

1 opmerking:

  1. Dat is inderdaad heel duur. Stel dat iemand vaker weg moet, dan kost dat een flink bedrag. De woningbouwvereniging zou daar rekening mee moeten houden door een betere regeling te bedenken voor de bewoners.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: