Translate

vrijdag 23 december 2011

Varken en hond worden beste maatjes in dierenopvang

Ongewone vriendschappen komen in het dierenrijk wel vaker voor. Maar deze vriendschap, tussen de hond Susie en het varken Tabitha is wel heel speciaal. Ze zijn met inmiddels 52.000 kliks dan ook hard op weg een hit te worden op YouTube.
De twee dieren leerden elkaar kennen in de dierenopvang Hillside Animal Sanctuary in Norwich. Beide werden ze gered uit een benarde situatie. Maar sinds ze samen zijn is hun leven een stuk beter. Volgens de verzorgers eten, slapen en spelen de dieren samen. 'Ze zijn verzot op elkaar', schrijft de Britse krant The Telegraph.
Verlaten ijsbeertje Siku laat harten smelten

Het nog piepkleine ijsbeertje Siku heeft de harten van duizenden online bewonderaars gestolen. Een Deens wildpark nam haar op, omdat moeder Siku geen melk kon geven. Nu wordt Siku met de fles grootgebracht.
Siku werd vorige maand in het park geboren en woog toen drie pond. Nu laat de weegschaal zeven pond op de teller zien, zo meldt het AD vandaag.

De ijsbeer moet 24 uur per dag aandacht krijgen. Daarom zijn er drie mensen die hem verzorgen tot hij tenminste een jaar oud is. (Redactie)
Bron:

Gemeente Buren stuurt gevaarlijke bom retour


De inwoners van de Utrechtse Heuvelrug zitten het hele kerstweekend opgescheept met een vliegtuigbom uit de oorlog die nog op springen staat. De gemeente kreeg de duizendponder gisteren terug van buurgemeente Buren, waar het explosief niet tot ontploffing kon worden gebracht.
De bom was deze week van een baggerschip in de Lek bij Amerongen getakeld en door de Explosieven Opruimingsdienst naar het vlakbij gelegen Eiland van Maurik in Buren gebracht om hem daar tot ontploffing te brengen. Het grondwater staat daar echter zo hoog, dat het onmogelijk is een gat van vijf meter te maken om de bom in te begraven voordat hij tot ontploffing kan worden gebracht.donderdag 22 december 2011

Studente overleeft 10 dagen in ondergesneeuwde auto

© ap

Een studente van de Arizona State University is na 10 dagen gered uit een ondergesneeuwde wagen. Ze overleefde de hele tijd met snoeprepen en gesmolten sneeuw, meldt FoxNews.
Lauren Elizabeth Weinberg (23) was al bij al nog in goede conditie toen ze gered werd. Ze was tien dagen eerder in het midden van een sneeuwstorm terechtgekomen. Ze besefte niet dat ze een route genomen had die tijdens de winter amper te betreden valt. Ze kwam vast te zitten en had enkel een paar snoeprepen en een fles water om te overleven.

Na een tijdje vulde ze haar fles met sneeuw die ze in de zon liet smelten. s' Nachts zakte de temperatuur onder het vriespunt, dus het is opmerkelijk dat de vrouw wist te overleven. Uiteindelijk werd ze door boswachters op sneeuwmobielen gevonden. (gb)

Bron:

Peuter in crèche bont en blauw geslagen door meisje van twee


Zo moest de mama van Katie Ann Guttridge, een Engelse peuter van drie, haar onlangs van de crèche gaan afhalen. Alsof ze was toegetakeld door een agressieve hond. In werkelijkheid was Katie echter aangevallen door een andere peuter, een meisje van amper twee jaar jong die met Katie erbij al elf keer zwaar toesloeg in de crèche.
Bekijk de foto's HIER

Met drie beten in het gezicht, een zwaar gehavende oogkas en overal schrammen, zo trof moeder Clara Mackow haar dochter Katie in de crèche opnieuw aan. Zij belde meteen de politie die een onderzoek instelde. Dat draaide echter al snel op niets uit omdat de kleine hooligan volgens de Engelse wet pas op haar tiende levensjaar kan bestraft worden. Ondertussen eisen de ouders van de 25 peuters in de crèche, in het Engelse centraal gelegen graafschap Leicestershire, dat de wel erg agressieve peuter de deur gewezen wordt.Bizarre metalen spacebal valt uit de lucht in Namibië

© afp

Een enorme metalen bal met een cirkelomtrek van 1,1 meter is pardoes uit de lucht gevallen in Namibië. De holle spacebol weegt zo'n zes kilogram. De autoriteiten waren zo verbouwereerd dat ze de NASA en de ESA inschakelden.
Het bijzondere voorwerp werd gevonden op een afgelegen grasveld in een dorpje in het noorden van Namibië op 750 km van hoofdstad Windhoek. De lokale bevolking had enkele dagen eerder verscheidene explosies gehoord.

De bol heeft een diameter van 35 centimeter, een ruwe oppervlakte en lijkt uit twee helften te bestaan die aan elkaar werden gelast. Het gaat om een metaalmengsel dat de mens welbekend is. De ruimtebol werd gespot op 18 meter van de plaats waar hij insloeg en een hol van 33 centimeter diep en 3,8 meter breed achterliet.woensdag 21 december 2011

Viltstift die 25 jaar in maag van vrouw zat, schrijft nog!


We laten allemaal wel eens een pen slingeren, maar deze Britse dame is er in geslaagd om eentje 25 jaar lang in haar maag te bewaren. Alle gekheid op een stokje, want nadat de viltstift door chirurgen werd verwijderd, was iedereen stomverbaasd dat het ding nog schreef.
Ik hoor jullie al denken: "Hoe komt een pen nu in hemelsnaam in een maag terecht?". Wel, de nu 76 jaar oude vrouw was naar eigen zeggen haar amandelen aan het bestuderen in de spiegel en maakte gebruik van de viltstift om deze aan te porren. Ze versukkelde zich echter op een verhoogje, viel voorover en slikte per ongeluk de viltstift in.

Ongeloof
Zowel haar man als de huisarts van de vrouw wilden dit bizarre verhaal niet geloven, mede ook omdat onderzoek met röntgenstralen 25 jaar geleden niets abnormaals aantoonde.

Recent kreeg ze echter te kampen met diarree, hevige buikpijn en gewichtsverlies, dus raadpleegde ze een arts. Uit een eerste onderzoek bleek dat verschillende zones van haar dikke darm ontstoken waren en na een CT-scan van haar buik, zagen de artsen van het 'Royal Devon & Exeter Hospital Foundation Trust' tot hun grote verbazing een 'lineair object' zitten, dat wel verdacht veel weg had van een pen.Baby geboren met twee hoofden
Een Braziliaanse vrouw is bevallen van een baby'tje met twee hoofden. Het kindje is kerngezond, alle organen functioneren naar behoren. De moeder wist pas een paar minuten voor de bevalling dat het kindje niet één maar twee hoofden heeft.
'De 25-jarige moeder komt van het platteland en was niet op de hoogte van de abnormale situatie', vertelt Vasconcelos, de directeur van het ziekenhuis in Anajas. De vrouw heeft tijdens de zwangerschap geen echo's gehad. Ze voelde wel zware pijnen, en besloot daarom om naar het ziekenhuis te gaan.Dansende opa hit op YouTube

Een oude man met een witte baard is momenteel de coolste opa ooit. De relaxte heer danst op Everyday I'm Shuffeling. De man is daarbij zo ritmisch en beheerst dat hij prompt een hit op YouTube aan het worden is.
De shuffel houdt het midden tussen de moonwalk en de running man. Natuurlijk is de muziek er later ondergezet, maar de bewegingen van de oude man lijken zo op de populaire jaren '80 moves dat de oude heer absoluut de 'coolest grandad ever' is. Het filmpje is al meer dan een miljoen keer bekeken.
(Ali Haselhoef)Bron:

Dennis en Valerio eten elkaar op


BNN-presentatoren Dennis Storm en Valerio Zeno hebben het dan toch vanavond op televisie gedaan: een stukje van elkaars vlees opgegeten. Het etentje was te zien in het programma Proefkonijnen.
De aangekondigde eetpartij had al veel walging in binnen- en buitenland opgeroepen. Eerder vandaag werd gesuggereerd dat het exeperiment uiteindelijk niet door zou gaan, en dat alle gegenereerde publiciteit bedoeld was om aandacht te vragen voor het tekort aan orgaandonoren.

Maar vanavond bleken de presentatoren toch wel degelijk bereid te zijn elakaars vlees te veroberen. Valerio Zeno offerde een stukje van zijn buik op, Dennis Storm stelde een stukje bil beschikbaar voor zijn collega. Dennis vertelde al eerder aan een Amerikaanse omroep dat 'het vreemd is om je vriend in de ogen te kijken terwijl je een stukje van zijn buik opeet'.
Rijdende bus vliegt in brand, reizigers willen nog uitchecken

© ANP

Een bus vol met reizigers die van Druten naar Nijmegen reed is vanochtend in brand gevlogen. Volgens de chauffeur hadden de passagiers niet door dat het om een ernstige situatie ging en wilden zij eerst uitchecken met hun ov-chipkaart, voordat ze de bus verlieten.
De Gelderlander schrijft dat de buschauffeur van lijn 85 zijn bus in Beuningen langs de kant zette toen hij een brandlucht rook.

De man liet de passagiers uitstappen en bluste de brand bij het linkervoorwiel met een brandblusser.

De geschrokken reizigers werden verder vervoerd met een andere bus. (Redactie)

Bron

dinsdag 20 december 2011

Wetenschappers: "Lijkwade Turijn bovennatuurlijk"

 © reuters  Een negatief van de afbeelding op het doek. 

Italiaanse overheidswetenschappers zeggen bewijs te hebben gevonden dat de beeltenis van Christus op de beroemde lijkwade van Turijn gevormd is door een "bovennatuurlijke gebeurtenis". Dat schrijft de Britse krant The Independent.


Het katholieke geloof wil dat Jezus Christus in het stuk stof is begraven; anderen stellen dat de lijkwade een zoveelste vorm is van middeleeuws bijgelovig bedrog.

De krant haalt onderzoekers aan van Enea, het Nationaal Agentschap voor Nieuwe Technologieën, Energie en Duurzame Economische Ontwikkeling. Zij zeggen dat Middeleeuwse vervalsers in het geheel niet over de vereiste technologie beschikten om die beeltenis in het linnen te branden. Zelfs slaagden zij er enkel in door een equivalent stuk stof te verschroeien door het te bombarderen met hoogintensieve uv-lasers.

"Als de resultaten van ons onderzoek een filosofisch of theologisch debat uitlokken, laten we die conclusies over aan de ter zake bevoegde deskundigen", zei het hoofd van het onderzoeksteam, Paolo Di Lazzaro. (belga/sam)

Bron: