Translate

zaterdag 19 november 2011

Afrikaanse slaven bevrijd na reportage van CNN

reuters

Honderden Afrikaanse vluchtelingen die vastgehouden werden in de Sinaï-woestijn zijn via Egypte naar Israël kunnen gaan. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. De slachtoffers komen voornamelijk uit Soedan en Eritrea en werden vastgehouden door Bedoeïense mensenhandelaars.
De CNN-reportage "Death in the Desert" bracht de mensonterende toestanden aan het licht. De vluchtelingen werden tijdens hun gevangenschap behandeld als slaven en vrouwen werden er verkracht.WC's op vliegdekschip van 7 miljard dollar werken niet


Zeven miljard dollar en zes jaar hebben de Amerikanen geïnvesteerd in hun nieuw pareltje, een ultramodern vliegdekschip met de welluidende naam George H.W Bush. Het pronkstuk van de US Navy heeft wel een mankementje: de 423 toiletten aan boord functioneren niet. Het probleem sleept al een half jaar aan en de kapitein heeft er zijn neus van vol. Hij eist nu een oplossing voor het vervelende probleem op zee.
Het vliegdekschip is nauwelijks waarneembaar op de vijandige radar en is uitgerust met high-tech snufjes allerhande. Het is een varend wonder der techniek, alleen haperen de toiletten. De opvarenden zijn niet langer fier op het vlaggenschip van de US Navy. Met het schaamrood op de wangen gaan ze aan wal want de toiletten zijn een rommeltje.


De leidingen van de sanitaire toestellen verstoppen. Vaak gebeurt het dat alle toiletten onbruikbaar zijn en dan wordt het een stinkend boeltje aan boord. Het is een nachtmerrie voor de 5.680 bemanningsleden die vaak een uur op zoek moeten naar een pot die nog werkt en dan kunnen ze nog eens een uur wachten in de rij. De stoere zeemannen zijn de miserie beu en plassen in de douche of de lavabo. Ook lege flessen zijn een alternatief. Die kunnen over de reling geledigd worden.

Intussen zijn er ook al tienduizend arbeidsuren besteed aan de zoektocht naar een blijvende oplossing voor het sanitaire probleem. Kapitein Brian Luther heeft er de buik - of liever, zijn darmen- en neus van vol
"Ik eis een oplossing en die is simpel, de vierhonderd kilometer sanitaire leidingen moeten gewoon verbreed worden." (vsv)

Bron:

vrijdag 18 november 2011

Vliegende dolfijnAMSTERDAM - Paul McGreevy, 55, uit het Schotse Carlisle, heeft deze bijzondere foto gemaakt van een zwerm spreeuwen. ‘’Pas toen ik mijn foto’s thuis op de computer bekeek zag ik de bijzondere vorm van de kolonie. Ik was echt verbaasd om de dolfijn te zien, die gevangen lijkt te worden door een orka.''

Klik hier voor meer foto"s.

Bron:

NS belooft echte wc's, ook in alle sprinters

© anp

Om de belangrijkste spoorvervoerder van Nederland te blijven, heeft de NS een aantal harde toezeggingen moeten doen aan minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur). Zo blijven intercity's op weekendavonden langer rijden, komen er meer spoorlijnen waar gegarandeerd elke 10 minuten een trein rijdt en worden alle treinen, ook sprinters, uitgerust met toiletten.
Het spoorbedrijf meldt dat vandaag, nadat de minister haar voornemen bekend had gemaakt om de NS vanaf 2015 voor nog eens 10 jaar aan te wijzen als belangrijkste speler op het hoofdrailnet. In de nieuwe concessie is ook de hogesnelheidslijn (hsl) opgenomen. De NS betaalt in totaal 2,2 miljard euro.

Meer hogesnelheidslijnen
Op de hogesnelheidslijn gaan meer treinen rijden. Naast de Fyra, de snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Breda, zullen reizigers ook op de lijnen Den Haag-Eindhoven en Rotterdam-Almere deels gebruik kunnen maken van het hsl-spoor.donderdag 17 november 2011

Bulgarije schrapt verdoving armste tandartspatiënten

Tanden trekken in Bulgarije wordt pijnlijk voor mensen met weinig geld. De Bulgaarse Vereniging van Tandartsen heeft voorgesteld arme patiënten slechts onverdoofde behandelingen aan te bieden. Het zou vooral gaan om wezen, ouderen, doodzieke volwassenen en mensen met psychische problemen.
'Het zonder narcose trekken van tanden van bijvoorbeeld wezen en terminaal zieke volwassenen is nodig omdat de overheid daarop bezuinigd, vanaf 2012', aldus verenigingsvoorzitter Borislav Milanov gisteren.

'Onmenselijk'
De invloedrijke Bulgaarse krant 24 Chasa (24 Uur) noemde de maatregel onmenselijk. 'Deze plannen van de tandartsenvereniging zijn angstaanjagend, schaamteloos en cynisch', aldus het dagblad in een commentaar. 'Tandartsen en zorgverzekeraars vergeten dat ook de zwaksten recht hebben op een menselijke behandeling. Dit is een op moderne leest geschoeide inquisitie.'

Toch zullen veel ouderen weinig merken van de voorgestelde middeleeuwse praktijken. Negen van de tien Bulgaren boven de 60 hebben geen of hooguit een paar tanden, meldde de tandartsenvereniging. (ad/adb)

Bron

Skiër ontsnapt aan botsing met hert

Een beangstigend voorval in het Canadese skioord Nakiska: de 23-jarige Zwitser Marc Gisin was net aan zijn reuzenslalom begonnen toen er plots een hert de piste overstak. De skiër raakte het dier op een haar na en brak meteen zijn trainingsrun af.
Gisin, die meedoet aan de wereldbeker en gespecialiseerd is in de afdaling, postte het filmpje op zijn Facebookpagina, voorzien van het commentaar: 'Wie had er bij een botsing aan het kortste eind getrokken.Bron:

Drietal stapt naar VN wegens haatzaaierij Wilders

© reuters

Drie Marokkaanse Nederlanders hebben bij het VN-Comité voor de Mensenrechten in het Zwitserse Genève een klacht ingediend tegen Nederland. Ze vinden dat ze onvoldoende zijn beschermd tegen 'haatzaaien op grond van religie en ras', waarmee ze doelen op uitlatingen van PVV-leider Geert Wilders. Dat maakte advocaat Ties Prakken van Böhler Advocaten vandaag bekend.
Het drietal voelt zich in de steek gelaten na de vrijspraak door de rechtbank in de zaak tegen de PVV-voorman. 'Zij beschouwen dit als vrijbrief voor Wilders om migranten en moslims te blijven wegzetten als gevaar voor de Nederlandse samenleving', zo staat in een verklaring.Vrouw vindt na 12 jaar topje biljartkeu in haar neus

© FOTO THINKSTOCK

De 31-jarige Chantel Faill had jarenlang last van hoofdpijn, ontstekingen en griepsymptomen zonder dat ze wist waarom. Een enorme hoestbui maakte een einde aan het mysterie. Er schoot ineens een 2 centimeter groot topje van een biljartkeu uit haar neus.
In 1999 was Chantel, nu moeder van drie kinderen, in een pub met vrienden. Een van hen had een biljartkeu vast toen hij haar een stevig knuffel gaf, zo schrijft The Sun op zijn website. De top van de keu ging dwars door haar mond heen en ze moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Geen röntgen
In het ziekenhuis kreeg ze medicatie tegen de pijn, maar er werd geen röntgenfoto gemaakt. En zo gebeurde het dat het topje van de keu eerst in haar kaakbeen terechtkwam en na twaalf jaar aanhoudende nies- en hoestbuien zijn weg naar buiten vond via haar neus. Gezondheid! (Redactie)

Bron:

woensdag 16 november 2011

Nieuw virus maakt jacht op kankercellen en doodt ze

Canadese onderzoekers hebben voor het eerst met succes een nieuw virus getest op kankerpatiënten. Het virus spoort de kankercellen op en doodt ze, zonder de gezonde cellen aan te tasten.
Het zogenaamde JX-594-virus, dat artsen van het Ottawa Hospital Research Institute intraveneus toedienden, verspreidde zich in de bloedbaan en maakte tumorcellen in het hele lichaam onschadelijk. Belangrijk daarbij is dat de gezonde cellen ongemoeid gelaten werden. Het virus werd bekomen uit een vaccin tegen pokken en werd gemanipuleerd om kankercellen aan te vallen.
Dolfijnen dood door drugs of dreunen van technoparty

© reuters

In het marinepark Connyland in het Zwitserse Lipperswil zijn twee dolfijnen omgekomen. Vermoed wordt dat bezoekers van een tweedaags technofeest dat vlakbij hun bassin werd gehouden hen drugs voederden.
De politie onderzoekt de overlijdens van dolfijnen Shadow en Chelmers, die aanvankelijk werden toegeschreven aan de luide muziek tijdens de rave. Dierenartsen wachten echter nog op de resultaten van de toxicologische onderzoeken om uit te maken of de dieren overleden door drugs die in hun bassin werden gegooid. Shadow overleed kort na de tweedaagse rave, Chelmers twee dagen later, na "een lange en pijnlijke doodsstrijd", zo verklaarde zijn verzorgster Nadja Gasser.Het mooiste nieuwe woord van 2011 is wildbreien

© THINKSTOCK

Wildbreien is gekozen tot het mooiste nieuwe woord van 2011. Het woord kreeg de meeste stemmen bij een verkiezing op de site van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie.
De NOS meldt het nieuws. Wildbreien is ook wel bekend als straatbreien. Het is het breien van kleurige lappen om onder andere lantaarnpalen, bankjes, bruggen of bomen om het straatbeeld op te fleuren.

Op de tweede plaats eindigde het woord infobesitas, waarmee de overdosis aan informatie in dit technologische tijdperk wordt bedoeld.

De woorden twitteratuur (literaire werken in de vorm van tweets) en boemerangkind delen samen de derde plaats. Boemerangkind is echter al een paar jaar in gebruik voor een uitwonende student die in het weekend thuiskomt om onder meer de was te laten doen. (Redactie)

Bron:

Meisje (7) huilt stenen tranen

© FOTO THINKSTOCK

Een zevenjarig Indisch meisje verbaast de medische wereld. Wanneer de kleine Kura Nitya huilt, komen er stenen traantjes uit haar rechteroog. Dat schrijft de krant Tamil Nesan.
Het was de grootvader van het meisje die het fenomeen op 26 oktober voor het eerst vaststelde. Zijn kleindochter zou elke dag tussen de 12 en 25 stenen traantjes laten vallen.

Pijnloos
Kura en haar ouders zijn bij verscheidene oogartsen te rade gegaan. Geen van hen heeft een wetenschappelijke uitleg voor het merkwaardige fenomeen. De stenen tranen worden inmiddels onderzocht in een laboratorium. Het rechteroog van de kleine meid begint plots op te zwellen. Enkele minuten later scheiden de steentjes zich zonder enige pijn af.

De eminente oogarts Kalyan Chakaravarthy zegt dat Nitya in perfecte gezondheid verkeert. Hij ziet geen enkele logische uitleg voor het verschijnsel. 'We bidden tot de goden om mijn kleindochter te helpen,' besluit opa Gopal Reddy. (Redactie)

Bron:

dinsdag 15 november 2011

'Buitenaards signaal uit 1977 blijft een raadsel'

Foto Thinkstock

Het beroemde 'wow!-signaal', dat in 1977 werd ontvangen vanuit de ruimte blijft tot op de dag van vandaag 'nog steeds een raadsel' en kan niet worden verklaard.
Dit schrijft de Zuid-Afrikaanse nieuwssite News24. Wetenschappers van de Big Ear-radiotelescoop ontdekten in 1977 een opname van een signaal dat uit de ruimte was ontvangen. Het signaal duurde 72 seconden.

'Het wordt het Wow!-signaal genoemd omdat het in eerste instantie niet gehoord of opgevangen werd,' vertelt professor Paul Davies van de universiteit van Arizona. 'Pas later werd het signaal zichtbaar toen de computerdata werden geprint.'

Het signaal was afkomstig uit het sterrenbeeld Boogschutter en is nooit herhaald.
(Redactie)

Bron

maandag 14 november 2011

Meisje (10) bedreigt lerares met de dood in snoepjesrel


In Florida is de tienjarige Miesha Bryant gearresteerd omdat zij haar lerares met de dood zou hebben bedreigd. Het meisje pikte het niet dat juf Kelly Sanchez haar halloweensnoepjes in beslag had genomen. "Als ik mijn snoepjes niet terugkrijg maak ik jou en je familie kapot", brieste de leerlinge.
Miesha Bryant had haar snoepjes mee naar de klas genomen om uit te delen aan haar klasgenootjes van de Zellwood Elementary School. De juf was het hier niet mee eens en nam de snoepjes in beslag tot het einde van de schooldag.

Stomp in de maag
Op een gegeven moment stond Miesha recht, ging achter het bureau van de lerares, pikte daar haar snoepjes en begon er mee te gooien naar haar medeleerlingen. De juf probeerde hier een stokje voor te steken, maar kreeg prompt een stomp in de maag toegediend van de opstandige leerlinge. Als klap op de vuurpijl dreigde het meisje ermee haar lerares en haar familie te zullen vermoorden.Congolese vulkaan bezorgt toeristen foto van hun leven

© photo news

Het lijkt wel een scène uit 'The Lord Of The Rings'. In het Congolese nationale park Virunga is een vulkaan aan het uitbarsten. De uitbarsting zou nog maanden kunnen duren en dus is Congo gestart met een speciale trip die toeristen een onvergetelijke herinnering bezorgt.

Enkele proefkonijnen mochten het al meemaken. Personeel van het nationale park trok op een nachtelijke tocht naar de site van de vulkaan. Het tentenkamp ligt in een veilige zone, maar het uitzicht op de vulkaan is indrukwekkend. De nieuwe trip zal mogelijk nog een tijdje op het programma staan, want de uitbarsting kan nog wel even duren. Voorlopig lijkt de activiteit van de vulkaan niet te verminderen.zondag 13 november 2011

Steve Jobs verdiende jaarlijks slechts '1 dollar'

© bruno
Steve Jobs, de voormalige ceo van Apple, kende zichzelf jaarlijks een salaris van slechts '1 dollar' toe, aldus de Nederlandse Volkskrant. Ook bonussen interesseerden hem weinig, dat was gekend in de technologiewereld. In 2001 trakteerde hij zichzelf echter op een privéjet van negentig miljoen doller (bijna 66 miljoen euro). Dat ontdekte de Amerikaanse zender CNN in de Apple-boekhouding.

De Gulfstream V airplane is het neusje van de zalm op het gebied van privévliegtuigen. Het tuig kan zo'n 14 tot 16 passagiers vervoeren en 11.000 mijl vliegen zonder te tanken.

Jobs kon zich een schamel salaris veroorloven. Hij bezat immers een vermogen van 7 miljard dollar (meer dan vijf miljard euro), dankzij de overname van Pixar door Walt Disney Co., waarvan hij de grootste aandeelhouder was. (adha)

Bron: