Translate

zaterdag 12 november 2011

Commando's beëindigen kaping Turkse veerboot

© epa

Turkse veiligheidstroepen hebben een man gedood die vrijdag 12 uur lang een veerboot met 24 opvarenden had gekaapt. Het was de enige kaper aan boord. Dat heeft de gouverneur van Istanbul Huseyin Avni Mutlu zaterdagmorgen bekendgemaakt.
Commando's bestormden het schip en schoten de kaper dood. ,,De gijzelnemer was duidelijk lid van een terreurgroep'', zei de gouverneur. De dader was 28 à 30 jaar oud en droeg een voorwerp met een knop en kabels. Bomexperts zijn begonnen het voorwerp te analyseren.

Geen concrete eisen
De 18 passagiers en zes bemanningsleden zijn in veiligheid gebracht. Een deel werd wel voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Anderen gingen naar het politiebureau. De snelle Kartepe-veerboot tussen de steden Izmit en Karamursel kan normaal wel 400 passagiers vervoeren. Het schip was voor anker gegaan en was naar verluidt door zijn brandstofvoorraad heen.Bejaarde dame (102) maakt nieuwe start en emigreert

© ANP.

Het is iets wat je normaal in de bloei van je leven doet: emigreren. En helemaal als dat verhuizen naar de andere kant van de wereld betekent. Maar de 102 jaar oude Louise Sydes denkt daar anders over. Ze verruilt Engeland binnenkort voor Nieuw-Zeeland.
Sydes maakt de oversteek, omdat het verzorgingstehuis waar ze woont, wordt gesloopt. Daarop besloot de grootmoeder van Kent naar Auckland te verkassen. Een slordige 18.000 kilometer verderop.

Want hoewel het gemeentebestuur van Kent haar vervangende woonruimte aanbood, besloot Sydes liever bij haar dochter in Nieuw-Zeeland te wonen. Eind deze maand gaat het verzorgingstehuis tegen de vlakte. Hiermee bespaart de gemeente 2 miljoen pond per jaar.Russisch paar scheidt op 11/11/11

Een Russisch echtpaar heeft zich bewust laten scheiden op de datum 11/11/11. De ex-geliefden waren getrouwd op 9/9/99, maar die bijzondere datum bracht hen duidelijk weinig geluk.


Anderen lieten zich niet afschrikken door de scheiding van het paar in de Zuid-Siberische stad Barnaul. Op dezelfde dag huwden daar 175 echtparen, meldde het Russische persbureau Interfax vandaag. (anp/ep)

Bron:

"Piramide van Cheops dicht vanwege 11-11-11, 11.11 uur"


De Egyptische autoriteiten hebben de piramide van Cheops vandaag voor bezoekers gesloten omdat er geruchten gingen dat er mensen waren die er om 11.11 uur spirituele ceremonies wilden houden. Op de datum 11-11-11 en het tijdstip 11.11 uur zouden rituelen staan gepland die met het jodendom of de vrijmetselarij verband zouden houden, zo meldden de Egyptische media.

De dienst van oudheden hield het erop dat de piramide van vanavond tot zaterdagochtend vanwege 'noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden' gesloten werd. (AD/kve)

Bron:

donderdag 10 november 2011

Vrouw kruipt na 309 dagen uit kraan


Een vrouw is na 309 dagen uit een grote hijskraan gekropen in de haven van het Zuid-Koreaanse Busan. Kim Jin-Suk (52) beklom de hijskraan als protest tegen een collectief ontslag bij haar werkgever.

Ongeveer 900 medewerkers gingen in staking. Na maandenlang overleg besloot het bedrijf om het aantal ontslagen te beperken.

Volgens het bedrijf Hanjin Heavy Industries and Constructies hebben de acties miljoenen euro's gekost. (afp/vsv)

Bron:

Nieuw spoor in zaak verdwenen Germa van den Boom

Germa van den Boom

De politie onderzoekt of een zakje botresten, dat al 2,5 jaar bij een amateuronderzoeker in het archief lag, verband houdt met de verdwijning van Germa van den Boom uit Nieuwendijk. Mogelijk leveren de botresten een nieuw spoor op in de mysterieuze verdwijningszaak uit 1984.
Zakje met botresten wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut
De botresten kwamen boven tafel toen amateuronderzoeker Arie van der Stelt vorige week geïnterviewd werd voor een televisiereportage over de verdwijningszaak. De Nieuwendijker was ten tijde van de verdwijning een buurman van de toen 19-jarige Germa.

Al 27 jaar is Van der Stelt bezig met de zaak, meldt het AD. Ruim twee jaar geleden vond hij bij een nachtelijke grondboring - in zijn eentje - een stukje bot van drie tot vijf centimeter groot. Inmiddels is dat stukje uit elkaar gevallen. De amateuronderzoeker ging niet met zijn vondst naar de politie, omdat hij argwaan koestert tegen de politie.
Spontaan ontstaat er een nieuw Canarisch eiland

Het zijn nog niet meer dan een stukjes steen die soms maar centimeters boven zeeniveau uitsteken, maar het is onmiskenbaar de geboorte van een nieuw onderdeel van de Canarische Eilanden.


De onderzeese vulkaanuitbarsting nabij het eiland El Hierro zorgt door de uitstoot van duizenden tonnen lava voor een ophoping richting wateroppervlak en die door het water snel stolt tot een enorme onderzeese steenmassa.

De hoofdkrater blijft onder water nog steeds vuur spuwen, wat gepaard gaat met spectaculaire 20 meter hoge aswolken die, als ze eenmaal het oppervlak bereiken, zorgen voor een penetrante zwavellucht en het zeewater in de nabije omgeving verwarmt tot maar liefst 35 graden.
'Vrouw zwanger van alien'

Foto Thinkstock

Een bijzondere zwangerschap in Schotland: de 24-jarige Karen McFarlane uit het Glasgow beweert stellig zwanger te zijn van een alien.


Tijdens een een echo-onderzoekje kwam opeens de afbeelding van een alien op het beeldscherm. Een verbaasde Karen:'Ik had het niet eens door, maar iemand wees mij op de gelijkenis. Hij ziet er net als de alien op de Space Raiders-verpakkingen.'

Hoe de buitenaardse baby er straks in werkelijkheid uit zal zien weten we in april 2012. Dan zal Karen bevallen, zo is uitgerekend. Even afwachten dus. (Eric Borsje)

Bron:

woensdag 9 november 2011

Amerikaanse in verwachting van 20ste kind

De Duggars bij de geboorte van nummer 17. © ap

Waarom stoppen bij 19 wanneer 20 ook kan? Het Amerikaanse echtpaar Jim Bob en Michelle Duggar verwachten in april hun twintigste spruit, ondanks het feit dat er zowel bij moeder Michelle als bij nummer 19 Josie complicaties optraden toen die in december 2009 vroegtijdig werd geboren.

Aan het magazine People verklaart Michelle dat Josie er niets aan heeft overgehouden. "Ze is nu de meest energieke tweejarige die je je maar kan indenken", klinkt het. Volgens Jim Bob verkeert Michelle dan weer in een betere gezondheid dan tien jaar geleden. "Elke dag traint ze minstens een uurtje op de hometrainer en ze let heel hard op wat ze eet."

Alles in orde dus voor de Duggars. Of toch niet? Aangezien de namen van al hun kinderen met een 'J' beginnen, is het vast en zeker moeilijk zoeken naar een nieuwe. Veel namen schieten er allicht niet over. (hlnsydney/sps)

Bron:

Vrouw sterft om leven van premature tweeling te redden


De Chinese vrouw Li Meichun heeft haar leven opgeofferd om haar premature tweelingzoontjes te redden. "Stop met geld uit te geven voor mijn verzorging. Spendeer die centen om onze zoontjes te redden", was haar smeekbede aan haar man alvorens ze overleed. Acht dagen na de bevalling liet Li Meichun het leven.


Een van de premature tweelingzoontjes.
Tijdens haar driemaandelijkse controle bij de gynaecoloog kregen Meichun en haar man Weisheng het heuglijke nieuws te horen. Ze zouden de trotse ouders worden van een tweeling. De ongeboren joingetjes kregen prompt de namen Duo Duo en Dou Dou. Duo betekent 'meer' en Dou 'bonen'.Dominee onder vuur na overlijden drie kinderen door pak slag


Kinderen fysiek afstraffen om de wil van het kind te breken. Urenlange fysieke afranselingen, uit naam van de Heer, al gaat het om een peutertje. Dat predikt de Amerikaanse dominee Michael Pearl en hij schreef er een boek over. 670.000 verkochte exemplaren later zijn er drie kinderen dood van ouders die zijn methode hanteerden.
Toen Melissa Fletcher klein was, verkleedde haar moeder zich en deed ze alsof ze van de kinderbescherming was. Ze vroeg haar dochter hoe Melissa toch aan die blauwe plekken kwam?

Haar moeder herhaalde de ondervraging eindeloos, totdat Melissa en haar vier broertjes en zusjes precies wisten wat ze moesten zeggen als de kinderbescherming écht voor de deur zou staan: 'Ik ben gevallen.' Of: 'Ik ben ergens tegenaan gebotst.'

Zo hoopte de moeder van Melissa dat op die manier de autoriteiten niets te weten zouden komen van de afranselpraktijken van haar man. Die duurden vaak uren. Hij deed het uit naam van de Heer, precies zoals Michael Pearl had geschreven.HSL-machinist doet dutje bij 195 km/u


Een passagier van een hogesnelheidslijn in China zag tot haar grote schrik dat de trein 'bestuurd' werd door een slapende machinist, terwijl het voertuig met 195 km/u per uur over het spoor raasde.

De 25-jarige vrouw vond het blijkbaar belangrijker om eerst het dutje van de machinist vast te leggen op de gevoelige plaat, voordat ze de man wakker maakte. Ze plaatste de foto's op een Chinese sociaalnetwerksite.

Het incident vond plaats slechts enkele maanden nadat 240 mensen het leven lieten bij een groot treinongeluk met een hogesnelheidslijn in China.
(Redactie)

Bron:

dinsdag 8 november 2011

Internet zo zwaar als aardbeiAlle informatie op het hele internet weegt ongeveer evenveel als een grote aardbei, heeft een wiskundeliefhebber berekend.
Digitale informatie wordt namelijk vastgehouden door elektronen, en die hebben een gewicht.

Onlangs berekende een professor van de universiteit van Berkeley dat een exemplaar van Amazons e-reader Kindle waarvan de 4GB aan geheugen helemaal volzit met boeken, 0,000000000000000001g zwaarder is dan zonder lectuur.

Bij het hele internet gaat het om 5 miljoen terabyte, omgerekend ongeveer 50g aan elektronen. (sam)
Bron:

Burger mag foto van verdachte verspreiden

©ANP

 Burgers kunnen in de toekomst zonder angst voor strafrechtelijke vervolging of een boete beeldmateriaal van overvallers en verdachten van andere misdrijven op internet zetten.
Een PVV-motie van die strekking werd dinsdag door de Kamer aangenomen. Wel moet er aangifte zijn gedaan bij de politie en moeten de beelden ook aan de politie ter beschikking worden gesteld.

Andere PVV-voorstellen
De Kamer is ook voor het PVV-plan dat burgemeesters eerder de mobiele eenheid inzetten en zich daarbij minder angstig gedragen voor escalatie. Opstelten vindt dit niet zozeer zijn taak, hij noemde het plan eerder een 'steun in de rug voor de burgemeesters die strak de openbare orde moeten handhaven'. Volgens Hero Brinkman van de PVV is echter niet elke burgemeester ook een goede veiligheidsman en is het daarom goed als er regels komen.

Brinkman vindt overigens ook dat de minister een burgemeester moet ontslaan als de gemeenteraad vindt dat hij of zij op het gebied van veiligheid heeft gefaald. Ook als de raad zo'n burgemeester laat zitten.
(ANP/Redactie)

Bron:

Moeder met anorexia weegt minder dan 7-jarige dochter


De 26-jarige Rebecca Jones lijkt op het eerste gezicht de zus van de 7-jarige Maisy, maar in werkelijkheid is ze haar moeder. Rebecca heeft anorexia en weegt slechts 32 kilo, waardoor ze nog steeds op een meisje lijkt.
Rebecca kampt al de helft van haar leven met anorexia. Ze leeft van soep, toast en energiedrankjes. Terwijl dokters haar al meerdere malen hebben gewaarschuwd dat een tekort aan voedingsstoffen haar kan doden.

Ze moedigt tegelijkertijd haar dochter, die 36 kilo weegt, aan chocolade en cake te eten. De twee dragen altijd dezelfde kleding. 'Dezelfde outfit als Maisy dragen, maakt me trots. Ik vind mezelf niet dun, ik denk altijd dat ik de dikste van ons twee ben', aldus Rebacca tegen de Britse krant The Daily Mail.

Scheiding ouders
'Mijn eetstoornis begon na de scheiding van mijn ouders. Ik was toen elf jaar oud. Ik troostte mezelf eerst door veel te snoepen, maar toen werd ik gepest op school vanwege mijn overgewicht. Daardoor ontwikkelde ik anorexia. Op mijn dertiende stopte ik met eten, ik viel veel af en kreeg heel wat complimentjes over mijn figuur. Mijn ouders waren zo met zichzelf bezig, dat ze het niet eens merkten.' Twee jaar later woog Rebecca nog maar 50 kilo en menstrueerde ze niet meer.
maandag 7 november 2011

Mislukte vuurwerkshow: al het vuurwerk ontploft in één keer

Het had een 30 minuten durend spektakel moeten worden, de vuurwerkshow in het west-Schotse Oban. Maar door een technisch mankement was na één minuut al het vuurwerk op. Het was allemaal tegelijkertijd afgegaan.
De beelden van het vuurwerkfestival laten een ongecoördineerde bende zien. Grond- en luchtvuurwerk ontploffen tegelijk, knetterend geraas klinkt.

Na de extreem korte show maakte gemeenteraadslid Roddie McCuish zijn excuus aan de honderden toeschouwers. 'Ik heb slecht nieuws. Al het vuurwerk is tegelijkertijd ontploft.' (Redactie)Bron:

Olympische vlam langs Loch Ness en Stonehenge

© Thinkstock

De olympische vlam zal in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 in Londen alle symbolische plaatsen van Groot-Brittannië en Noord-Ierland aandoen. Tijdens de zeventig dagen durende estafette, met als eindbestemming het Olympisch Stadion in Londen, zal de toorts door 8.000 mensen worden gedragen.
Dat heeft het organiserende comité bekendgemaakt. De vlam wordt ontstoken in Griekenland en arriveert 18 mei in het zuidwestelijkste punt van Engeland, Land's End. Ze wordt dan eerst naar de Snowdon gebracht, het hoogste punt van Wales (1.085 meter).

Daarna doet ze de reuzentelescoop van het Jodrell Bank-observatorium in het noordwesten van het land aan, om via het eiland Man en Noord-Ierland te worden vervoerd naar het Schotse meer van Loch Ness. Vervolgens voert de tocht langs het noordelijkste punt van het eiland, John O'Groats, en op 12 juli langs de bekende steenformatie Stonehenge.Affaire prinses Diana en hartchirurg wordt verfilmd

© photo news

De relatie die Lady Diana had met een Pakistaanse hartchirurg wordt verfilmd. Het liefdesdrama Caught in Flight wordt geregisseerd door Der Untergang-regisseur Oliver Hirschbiegel, zo schrijft de Amerikaanse nieuwssite Indiewire.
Het liefdesdrama gaat over een controversiële affaire tussen lady Diana en dr. Hasnat Kahn en wordt omschreven als een liefdesgeschiedenis tussen een prinses opgesloten in een toren en een burger. Caught in Flight gaat in maart in productie. De Amerikaanse actrice Jessica Chastain gaat de hoofdrol vertolken.Cameraman filmt eigen dood

De 46-jarige Braziliaan Gelson Domingos da Silva filmde tijdens een actie met de narcoticabrigade in Rio de Janeiro op bizarre wijze zijn eigen dood.
De brigade kwam onder vuur te liggen van schutters van een drugsbende. Tijdens het filmen werd Da Silva getroffen door een kogel in zijn borst.

De cameraman werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar het mocht niet meer baten. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. (Redactie)Bron:

zondag 6 november 2011

Kolossale asteroïde komt vlak langs de aarde

©EPA

Een asteroïde ter grootte van een vliegdekschip zal komende dinsdag tussen de aarde en de maan doorschieten. Het zal de meest nabije ontmoeting zijn met zo'n immense steenmassa sinds 35 jaar. Maar er zal geen gevaar zijn voor de aarde, volgens NASA-wetenschappers.
'We zijn er 100% van overtuigd, dat dit geen enkele bedreiging vormt', beweert Don Yeomans, manager van het Near Earth Object-programma van de NASA in de Britse Mirror. 'Het is overigens een buitenkans voor het wetenschappelijk onderzoek.'

2005 YU55
De laatste keer dat deze asteroïde, genaamd 2005 YU55, binnen de zogenaamde 'schreeuwafstand' kwam was 200 jaar geleden. Het gevaarte zal het dichtst bij de aarde zijn dinsdag om 18:28 EST (23:28 GMT) ongeveer 325.000 kilometer, dat is dichterbij dan de maan.