Translate

vrijdag 4 november 2011

Bijen met burn-out kunnen terecht in hersteloord

© ANP

Het Drentse natuurgebied Bargerveen is ingericht als een hersteloord voor gestreste bijen. Het hoogveengebied dient als rusthuis voor bijen die van de kaart raken bij het bestuiven van gewassen in het aangrenzende kassengebied bij Erica en Klazienaveen.
Dat meldt Staatsbosbeheer vandaag.

Volgens een woordvoerder van Staatsbosbeheer raken de bijen sneller uitgeput door de hoge temperaturen in de kassen. 'Daarom worden ze na enkele weken vervangen door een nieuwe ploeg.'

De overwerkte insecten mogen vervolgens een paar weken uitpuffen en voor nageslacht zorgen in de bijna 200 kasten die staan verspreid langs de rand van het natuurgebied. 'Daarna moeten ze weer aan de slag.' (ANP/Redactie)

Bron:

Tienermoeder breekt botten baby om hem te straffen

© THINKSTOCK

Een tienermoeder brak geregeld een armpje of beentje van haar baby. Ze verklaarde in het ziekenhuis dat het haar manier was om haar kind te straffen.
Kiara Estright (19) bracht haar jongetje met een gebroken armpje naar het ziekenhuis in Reading, Pennsylviania. Dokters namen een scan en vielen stijl achterover van verbazing.

Ze stelden vast dat de baby verschillende breuken opgelopen had. De baby was 'herstellende' van een schedelbreukje, een gebroken linkersleutelbeen, drie gebroken ribben, een gebroken armpje en een been.Ziekenhuis ontdoet zich per ongeluk van levende baby

© THINKSTOCK

In het zuiden van China zijn vier werknemers van een ziekenhuis geschorst nadat ze een pasgeboren baby hadden weggebracht, in de veronderstelling dat het kind overleden was.
De feiten vonden plaats op 26 oktober in een ziekenhuis in de stad Foshan in de provincie Guangdong. Er werd direct een onderzoek naar het voorval geopend.

Een acht maanden zwangere vrouw werd naar het ziekenhuis overgebracht met inwendige bloedingen en buikpijn. De vrouw kreeg haar kind, maar de baby vertoonde geen teken van leven. De medische ploeg oordeelde dat het kind overleden was, en bracht het weg. De opgelegde procedure daarvoor werd niet gerespecteerd.donderdag 3 november 2011

Revolutionair systeem ruikt bommen vanop afstand

© reuters

Een nieuw revolutionair systeem kan bommakers en explosieven vanop afstand opsporen. Het gebruikt nieuwe sensoren die verhoogde concentraties van bepaalde chemische stoffen opsporen in de lucht, en zo zien op welke locatie er mogelijk bommen worden gemaakt.
"Als dit Lotus-systeem had bestaan rondom de aanslag in Londen, dan had die misschien voorkomen kunnen worden", zegt Antoine van der Heijden van het Nederlandse technologiebedrijf TNO, een van de medewerkers aan het door de Europese Unie gesteunde project. "De explosieven voor deze aanslag werden in Leeds gemaakt, en die hadden we van buitenaf met deze technologie kunnen opsporen."Werkster poetst deel kunstwerk van 800.000 euro weg

© epa

In een museum in het Duitse Dortmund heeft een schoonmaakster een deel van een kunstwerk weggepoetst. Volgens een restaurateur van het museum is het werk onherstelbaar beschadigd en is de zaak nu een geval voor de verzekering.
Het werk van kunstenaar Martin Kippenberger (1953-1997) bestaat uit een manshoge toren uit houten platen. In het midden onderaan bevindt zich een rubberen bak met een witte kalkvlek, die door de grondig werkende schoonmaakster werd weggepoetst.Monsterproces Breivik neemt grootste rechtszaal Oslo in

© ap

Het proces tegen de Noorse terrorist Anders Breivik zal dan toch worden georganiseerd in het gerechtsgebouw van Oslo. Aanvankelijk waren er bedenkingen bij die keuze, omdat het gebouw te klein zou zijn om alle slachtoffers, advocaten en de Noorse en internationale pers te huisvesten. Dat schrijven verschillende Noorse media vandaag.
Tot nog toe werd koortsachtig gezocht naar een geschikte locatie voor het proces dat naar verwachting enorme media-aandacht zal genereren. Volgens een woordvoerder van het Noorse ministerie voor Openbare Werken en Gebouwen, is de knoop nu dus doorgehakt.

Het belangrijkste criterium was het garanderen van de veiligheid van alle betrokken partijen. Bovendien was ruimtegebrek een euvel, gezien de omvang van de zaak met tientallen slachtoffers en hun nabestaanden.Beatrix oudste staatshoofd ooit van Nederland

© ANP

Koningin Beatrix, momenteel op bezoek in het Caribisch gebied, bereikt morgen een bijzondere historische mijlpaal. Zij is vanaf die dag de oudste regerende monarch uit de vaderlandse geschiedenis. Morgen is de vorstin precies 73 jaar en 277 dagen oud.
Koning Willem III was tot op heden het oudste staatshoofd dat Nederland ooit heeft gekend. Hij stierf op 23 november 1890 als regerend vorst: hij was toen 73 jaar en 277 dagen oud, dezelfde leeftijd die Beatrix nu heeft bereikt. Willem III was al enige tijd ziek voordat hij stierf. Ook geen stadhouder was op de leeftijd van Beatrix en Willem III nog in functie.Rechters dreigen met opstand tegen kabinet Rutte

© ANP

Veel rechters dreigen ontslag te nemen als het kabinet-Rutte strafrechters verplicht minimumstraffen op te leggen aan notoire criminelen. Ook willen rechters niet dat burgers meer moeten betalen om een zaak voor de rechter te brengen.
Enkele rechters zijn uit onvrede over de plannen al opgestapt. De voorzitter van de vakbeweging van rechters, de NVvR, deelt het ongenoegen van de magistraten.

Voorman Reinier van Zutphen verwijt het kabinet 'symboolpolitiek'. Plannen om de rechtspraak te veranderen leiden bovendien tot onvrede in de maatschappij, waarschuwt hij.

Het kabinet is van plan de griffiekosten flink te verhogen. De rechtspraak kost de overheid jaarlijks 240 miljoen. 'Minister Opstelten overschrijdt hiermee een grens. Hij belemmert hiermee de toegang tot de rechter, waardoor een op de vijf mensen geen zaak meer kan aanspannen,' aldus van Zutphen.

Bron:

maandag 31 oktober 2011

Blind date waakt aan bed van man die hartstilstand kreeg toen hij haar voor 't eerst zag


Een 33-jarige Israëli heeft tijdens een blind date een hartstilstand gekregen toen hij de vrouw zag met wie hij had afgesproken. Tijdens hun eerste ontmoeting zaterdagavond in een café in Tel Aviv stuikte hij voor de ogen van de ontzette jonge vrouw plots in elkaar. Na zijn hartstilstand slaagden de opgeroepen ambulancebroeders erin de man te reanimeren.
Hij werd vergezeld door zijn "date" naar een ziekenhuis en ligt daar op intensieve zorgen. Hij is in coma en wordt kunstmatig beademd. De blind date zou naar verluidt aan zijn zijde waken. "Zijn toestand blijft kritiek", zei een woordvoerder van het ziekenhuis.

"De vrouw was totaal overstuur, omdat ze net had kennis gemaakt met een man, die voor haar ogen tegen de grond sloeg", zei een ooggetuige in de krant. Vrienden van de man, vader van een dochter, vertelden dat hij door een scheiding worstelt en de laatste tijd erg gespannen was. (dpa/mvl)

Bron: