Translate

vrijdag 21 oktober 2011

Is deze video bewijs van bestaan buitenaards leven?


Het Amazonegebied staat bekend voor zijn diversiteit in fauna en flora, maar de waarneming van een alienachtigschepsel vergezeld van blauw licht, hoort daar toch niet meteen in thuis. De video wordt opgevoerd door Michael Cohen, een Engelse onderzoeker van paranormale verschijningen en zou gefilmd zijn door twee Britse toeristen die hun vakantie doorbrachten in Brazilië.
Tijdens een bezoek van een dorp in de buurt van Manaus wordt er gefocust op spelende kinderen, maar wat er zich op de achtergrond afspeelt is een stuk spannender. Een zilveren licht trekt de aandacht en bij een boom is de gestalte van een vreemd wezen te zien, dat blijkbaar zijn rug kromt. Meteen voer voor de believers van buitenaards leven, zoals Cohen. Al kan ook hij niet uitleggen vanwaar het licht vandaan komt.


Alle Amerikaanse soldaten verlaten Irak tegen eind 2011

© afp

"Na bijna negen jaar komt er een einde aan de Amerikaanse oorlog in Irak." Zo kondigde de Amerikaanse president Barack Obama om 18u45 Belgische tijd in het Witte Huis aan dat alle Amerikaanse soldaten tegen eind 2011 Irak zullen verlaten. "Zoals beloofd, zullen onze resterende troepen in Irak aan het eind van het jaar naar huis zijn gekomen.'' Volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn sinds maart 2003 4.408 Amerikaanse militairen in Irak gedood.


De VS hebben nu nog zowat 40.000 militairen in het land dat zij onder president George W. Bush acht jaar geleden binnenvielen omdat Irak zogezegd over massavernietigingswapens beschikte en daarmee de wereldvrede bedreigde. De piek was in 2008. Toen waren er 165.000 Amerikanen in het Arabische land gelegerd.En weg is je tatoeage...

Rick Genest. © Vichy
Een tatoeage is vaak een in het oog springende lichaamsversiering. Zit zo'n plaatje op je arm, rug, borst of been, dan is een shirt met lange mouwen meestal voldoende om het aan het zicht te onttrekken. Handig bij een sollicitatie bijvoorbeeld. Maar wat doe je als je liefde voor inkt een beetje uit de hand is gelopen?


Rick Genest staat bekend als 'Zombie Boy'. De foto's van zijn getatoeëerde gezicht zijn niet meer weg te denken van het internet. Zijn angstaanjagende verschijning zorgt meestal voor ongeloof. Wie doet nu zoiets? Rick verdient aan zijn geïnkte uiterlijk echter een aardige boterham. Als model schittert hij in modeshows, fotoshoots en videoclips.

Voor make-upfabrikant Vichy is Rick het model bij uitstek om camouflagemiddel Dermablend aan de man te brengen. Hoeveel liter van het goedje er nodig was, vertelt het filmpje niet. Maar... toegeven; als je Rick er weer 'toonbaar' mee kunt maken, moet een moedervlekje geen probleem zijn. (Redactie)


Bron:

Brit krijgt vergoeding voor wegbranden hart

© Thinkstock

In 2008 kreeg de, nu 51-jarige, Steve Edwards uit het Britse North Somerset last van zijn hart. Steves rikketik liep onregelmatig, dus ging hij naar zijn arts en moest hij uiteindelijk onder het mes. Dat laatste ging helaas niet helemaal goed en levert hem nu een flink bedrag op.
Tijdens de operatie glijdt de katheter, waarmee de artsen de hartoperatie uitvoeren, van zijn plaats en wordt, in plaats van het niet functionerende deel, het goede deel van Steves hart weggebrand. Onder de artsen ontstaat direct commotie.

Steve, versufd en slechts plaatselijk verdoofd, hoort dat er problemen zijn. 'Ik werd wakker geschud door een assistente, die me vertelde dat er problemen waren en er een pacemaker moest worden geplaatst', zegt Edwards. 'Ik wist niet precies wat er gaande was'.donderdag 20 oktober 2011

Miljoen Amerikanen deden zelfmoordpoging in 2008Meer dan een miljoen volwassen Amerikanen hebben in 2008 geprobeerd, zonder succes, om zichzelf het leven te beroven. Meer dan anderen 1,2 miljoen hebben gedacht aan zelfdoding, zonder de gedachte in daden om te zetten. Dat onthult een rapport van gezondheidsautoriteiten, dat vandaag gepubliceerd werd.
Bij jonge volwassenen tussen 18 en 29 jaar kwamen de gedachten aan zelfdoding en de pogingen het vaakst voor. Ook blijkt uit het onderzoek van het federale Centers for Disease Controle and Prevention (CDC) dat vrouwen vaker aan zelfdoding denken, of het proberen te doen. Het zijn echter de mannen die zichzelf het vaakst van het leven beroven.


Politie Ohio beëindigt jacht op ontsnapte roofdieren

© ap

De uitzonderingstoestand in het Amerikaans stadje Zanesville (Ohio) na de ontsnapping van tientallen dieren uit een privé-dierentuin is opgeheven. De politie heeft in totaal 49 beren, wolven, leeuwen en apen doodgeschoten. Dat zei sheriff Matt Lutz vandaag. Slechts één makaak is nog niet teruggevonden. Volgens de lokale krant Zanesville Times Recorder wordt vermoed dat de aap door de roofdieren werd opgegeten.Dierenbeul jaagt spijker door kop van buizerd

© ap

In het Golden Gate Park in San Francisco is een roodstaartbuizerd gespot met een spijker in z'n kop. Vermoed wordt dat de roofvogel 'bewerkt' werd met een spijkerpistool. Dat meldt de San Francisco Examiner.
Dierenbeschermers proberen al enkele dagen de buizerd te vangen om hem te kunnen verzorgen. De vogel is al fel verzwakt omdat hij amper kan eten. In het park werden op diverse plaatsen vallen gezet. Men geeft er door voorkeur aan om de buizerd niet te vangen met een net omdat het dier zich daar nog meer aan zou kunnen verwonden.

Premie
De organisatie Wild Rescue heeft een beloning van 5.000 dollar uitgeloofd voor tips die kunnen leiden naar de persoon die de vogel heeft verwond. Die premie werd nog eens verdubbeld door een anonieme schenker

Roodstaartbuizerds zijn beschermd in de Verenigde Staten. Wie hen vangt, doodt of verwondt, riskeert een celstraf van zes maanden en een boete tot 15.000 dollar. (eb)

Bron:

Koppel dat 72 jaar getrouwd was, sterft hand in hand


Een Amerikaans koppel uit Iowa is vorige week met een uur verschil gestorven in het ziekenhuis. Gordon en Norma Yeager, 72 jaar getrouwd, stierven hand in hand.
Op de dag dat ze afstudeerde van de middelbare school, zei Norma Stock 'ja' op het aanzoek van Gordon Yeager. Ze trouwden op 26 mei 1939. "Ze waren erg ouderwets", vertelt zoon Dennis Yeager. "Ze geloofden in het huwelijk tot de dood hen scheidt."

Het koppel kreeg in totaal vier kinderen. "72 jaar samen blijven in uitzonderlijk", zegt de oudste dochter Donna. Ze vertelde hoe haar vader de pleziermaker was en haar moeder de moederkloek. "Hoe meer ze werkte, hoe meer ze lachte", vertelt Dennis.Vissers doden in één klap 2000 haaien

© ANP

In Colombiaanse wateren hebben vissers in één klap zo'n 2000 haaien gedood voor hun vinnen. Het gaat om hamerhaaien, Galapagoshaaien en zijdehaaien. De massamoord werd ontdekt door een groep duikers die de dieren aan het bestuderen waren.


De duikers zagen een tiental vissersboten die elk naar schatting 200 haaien hebben gedood. De boten droegen de vlag van Costa Rica, meldt een raadsvrouw van de Colombiaanse president.

Voor de kust van Colombia krioelt het van de haaien en dat was ook de reden waarom de wetenschappers naar de streek waren afgezakt. De slachtpartij gebeurde op ongeveer 500 kilometer van de kust.


Kerkhof
De onderzoekers deden een lugubere ontdekking op de oceaanbodem. Ze troffen er een pak haaien zonder vinnen aan en het was moeilijk om nog een levend dier te vinden. Het was als het ware een kerkhof vol haaien.

Vissers snijden de vinnen van gevangen haaien af en gooien ze dan vaak levend het water in. De haaien kunnen niet meer zwemmen en zinken naar de bodem waar hen een onvermijdbare doodstrijd wacht.

Soep
De vissers waren illegaal aan de slag, want de streek is beschermd gebied. De unieke omgeving lokt veel biologen, maar helaas ook veel vissers uit omringende landen. Haaienvinnensoep wordt als een delicatesse beschouwd in Chinese restaurants en aangezien één kom soep in Hongkong tot 70 euro kan kosten, valt er met haaienvinnen veel te verdienen voor vissers.
(Redactie)

Bron: 

Krokodil bijt in slurf van drinkende olifant

Toen een groep toeristen de camera aanzetten tijdens en boottocht in de wildernis, filmden ze hoe een olifant die rustig aan het drinken was, in zijn slurf werd gegrepen door een krokodil.
Op videobeelden van The Telegraph is te zien hoe sterk de krokodil wel is, want de olifant lijkt zelfs even onder water te worden getrokken. Maar uiteindelijk wist de olifant zijn belager toch van zich af te schudden.

Bekijk hier de videobeelden
(Redactie)


Bron:

woensdag 19 oktober 2011

Gevaarlijke ontmoeting toeristen met inheems volk

De Peruaanse overheid heeft een nieuwe video vrijgegeven van een gevaarlijke ontmoeting tussen toeristen en een groepje Mashco-Piro indianen, een inheems volk dat geïsoleerd van de buitenwereld leeft.
De toeristen bekijken de inheemse bevolking vanuit een motorboot. De Mashco-Piro indianen lopen langs de oevers van de Manu rivier, in het Manu National Park. Op een gegeven moment zien we één van de stamleden bewegingen maken, om te gaan schieten op de boot.

Gevoelig voor ziekten
Deze ontmoeting had rampzalig kunnen aflopen, zowel voor de toeristen, alsook voor de inheemse bevolking. De geïsoleerde groep is ongelooflijk gevoelig voor ziekten. De inheemse-rechten groep Survival International vindt dat de toeristen uit dit gebied weg zouden moeten blijven.

(Redactie)Bron:

Voetbehandeling met horrorvisjes levensgevaarlijk

© BrunoPress

Gezondheidsautoriteiten in Groot-Brittannië waarschuwen tegen pedicurebehandelingen met visjes. Voetverzorging met behulp van de zogeheten garra rufa-visjes is de laatste jaren in opmars, maar blijkt voor sommige mensen levensgevaarlijk.

© BrunoPress
Mensen die de behandeling ondergaan, plaatsen hun voeten in een bak water waarin de visjes zwemmen. Het is de bedoeling dat de beestjes vervolgens dode huidcellen opknabbelen. Voor gezonde mensen kan de behandeling weinig kwaad, maar mensen die lijden aan onder meer suikerziekte en de huidaandoening psoriasis zouden er voortaan van moeten afzien.

Dat maakte de Britse Health Protection Agency (HPA) gisteren bekend. Eerder werd al een verbod op de behandeling uitgevaardigd in verschillende Amerikaanse staten. Er bestaat kans op infectie door onder meer vervuild water, door bacteriën die van de visjes afkomstig zijn of door besmetting via mensen die eerder met hun voeten in het water hebben gezeten. (Redactie)


Bron:

Jongetje krijgt vacht door zeldzame haarziekte

©Brunopress

De Chinese peuter Tian Tian lijdt aan een mysterieuze ziekte, waardoor zijn huid wordt bedekt met een dikke laag haar. 'Toen Tian Tian geboren werd, waren zelfs de artsen verbijsterd', vertelt moeder Gen. 'Alleen op zijn gezicht is huid te zien, de rest van zijn lichaam was zwart behaard.'

Het jongetje werd door zijn ouders naar meerdere ziekenhuizen gebracht, maar nergens kenden ze de aandoening. Laat staan dat ze wisten hoe Tian Tian te genezen, meldt persbureau Rex Features.

De ouders van het jongetje hebben nu hun hoop gevestigd op professor Wang Shan van het kinderziekenhuis in de Chinese stad Tsjoengking. 'Het is een extreem zeldzaam geval. We hebben de tijd nodig om het te diagnosticeren. Voordat we het kunnen behandelen moeten we de oorzaak vaststellen. Dit kan nog wel enige tijd duren', aldus de professor.

In de familie van Tian Tian zouden geen erfelijke ziektes voorkomen, waardoor het 'weerwolfsyndroom', een extreme vorm van hypertrichose, wordt uitgesloten.
 (Redactie)

Bron: 

Moeder met kanker offert eigen leven op voor haar baby


Een Amerikaanse was na jaren proberen eindelijk zwanger maar lang duurde haar geluk niet. Ze werd ziek en haar wereld stortte in toen ze haar diagnose kreeg. De moeder in wording had kanker en moest chemo krijgen. Ze weigerde want ze wilde haar baby niet in gevaar brengen. Drie dagen na de enige ontmoeting met haar boorling stierf ze. De baby was toen 23 dagen oud. Vandaag zorgt haar broer samen met zijn vrouw voor Dottie Mae.

Lees verder bij de bron

Bron 

Leger stuurt 300 twintigers met pensioen


Het Belgische leger heeft de afgelopen vijf jaar bijna 1.400 militairen met pensioen gestuurd wegens lichamelijke ongeschiktheid. Ruim een vijfde is 30 jaar of jonger. Dat schrijven de Coreliokranten.

De cijfers werden opgevraagd door N-VA-kamerlid Bert Maertens. Volgens Maertens "dumpt Defensie deze medisch ongeschikte militairen veel te snel". Het valt volgens hem op dat Defensie deze mensen niet begeleidt naar een job in de privésector of een andere overheidsdienst.

Op het kabinet van ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) wordt bevestigd dat militairen die medisch ongeschikt zijn verklaard op dit moment niet als burgerpersoneel bij Defensie aan de slag kunnen. In een periode van lopende zaken is het niet mogelijk de verschillende reglementaire teksten te veranderen, luidt het. (belga/sps)


Bron: 

Gegijzelde Marie Dedieu (66) in Somalië overleden

© reuters

De 66-jarige Française Marie Dedieu, die in Kenia ontvoerd werd en sinds 1 oktober vastgehouden werd in Somalië, is overleden. Dat meldt het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken.
"De contacten waarmee de Franse regering geprobeerd heeft Marie Dedieu vrij te krijgen, hebben ons haar overlijden gemeld. We weten niet wanneer noch in welke omstandigheden ze overleden is", klinkt het in een communiqué van het ministerie, waarin ook om de teruggave van het lichaam gevraagd wordt. De Fransen willen eveneens dat de daders voor de rechter worden gebracht.

Mindervalide
Dedieu werd in haar woning op het eiland Manda in Kenia ontvoerd in de nacht van 30 september op 1 oktober. De vrouw had kanker en hartproblemen. Bovendien was ze mindervalide en namen de kidnappers haar rolstoel niet mee.

Dedieu speelde een belangrijke rol in de feministische beweging in Frankrijk in de jaren 1970. (belga/sg)

Bron: 

Lees ook: Gijzelnemers overleden Française willen lijk verkopen

dinsdag 18 oktober 2011

Kakbrommer tuft door Japan


Waar je dezer dagen gaat langs Japanse wegen, kom je de kakbrommer tegen. De firma Toto is immers aan een duizend kilometer lange proefrit bezig door het land van de Rijzende Zon met zijn brommer die aangedreven wordt door de uitwerpselen van de persoon die ermee rijdt.

Tachtig per uur
Bedoeling van de revolutionaire driewieler is de C02-uitstoot in zes jaar met de helft te verminderen. Het gevaarte, met een toiletpot als zitje, kan een topsnelheid van 80 kilometer per uur halen. Als de testrit goed verloopt, moet de toiletbrommer op 2 november aankomen in de Japanse hoofdstad Tokyo. (eb)Bron: 

Meer risico op MS bij nachtwerk in tienertijd

© THINKSTOCK

Tieners hebben door nachtwerk een grotere kans op de ziekte multiple sclerose (MS). Dat blijkt uit Zweeds onderzoek dat vandaag is gepubliceerd.
'Onze analyse toont een duidelijk verband tussen het nachtwerk op jonge leeftijd en de mensen met MS', zo zegt hoofd van het onderzoeksteam Anna Hedström van het Karolinksa instituut.

De onderzoekers ontdekten dat degenen die nachtdiensten hadden gedraaid voor hun twintigste maar liefst twee keer zoveel risico liepen op MS.

Biologische klok
'Als je nachtwerk doet, raakt je biologische klok van slag en slaap je minder goed. Beide problemen zijn een aanslag op het immuunsysteem', aldus Hedström.

Voor de onderzoekers kwam het resultaat ook als een verrassing. 'Ik denk niet dat iemand dit had verwacht. Dit is moeilijk uit te leggen.' (ANP)

Bron: 

Taxichauffeur is eerste mummie in 3000 jaar

© ANP

Een Britse taxichauffeur heeft een originele manier gevonden om de tand des tijds te weerstaan. De man, Allan Billis, liet zich na zijn dood namelijk mummificeren. Daarmee is Billis de eerste mummie in ruim 3000 jaar. Dat melden verschillende Britse media vandaag.
Billis leed al geruime tijd aan longkanker, en wist dat zijn einde naderde. Op een dag zag hij op tv een advertentie voorbijkomen waarin een filmploeg iemand zocht die zich na zijn dood wilde laten mummificeren. Van dat proces zou dan een documentaire gemaakt worden. Billis, bij leven verzot op documentaires, hoefde geen twee keer na te denken, en meldde zich aan.

Het gevolgde proces bij Billis' lijk is vrijwel identiek aan dat van de mummificatie van de farao's uit het oude Egypte. De betrokken wetenschappers bestudeerden deze methode nauwkeurig en pasten het toe op het lichaam van Billis, die afgelopen januari aan de gevolgen van zijn ziekte overleed.Deelnemer Franse Boer Zoekt Vrouw bekent moord op tv

© THINKSTOCK.

Het was even schrikken voor de kijkers van L'amour est dans le pré, de Franse versie van Boer Zoekt Vrouw, en ook de desbetreffende boerin keek verbouwereerd op toen een deelnemer bekende eigenlijk een moordenaar te zijn. Dat meldt het tijdschrift Humo vandaag.
De man, Benoît Vandewiele, kreeg een tweede kans om het hart van boerin Mireille te veroveren, omdat ze maar geen keuze tussen de deelnemers kon maken. De programmamakers hadden daarbij waarschijnlijk een romantisch uitje of een aubade onder haar raam in gedachten. Vandewiele gooide het echter over een heel andere boeg, en besloot schoon schip te maken met zijn verleden.maandag 17 oktober 2011

Toezichthouder waarschuwt voor webwinkels

DEN HAAG (AFN) - De Consumentenautoriteit waarschuwt voor het bestellen van artikelen bij de webwinkels Mijngsmwinkel.nl en Dutchfone.nl. De toezichthouder zegt meldingen te hebben ontvangen dat mobiele telefoons niet zijn geleverd aan klanten die er wel voor hadden betaald.

 ,Net als in de gewone winkel moet je keurig geleverd krijgen wat je koopt of bestelt. Consumenten moeten daarop kunnen vertrouwen'', aldus directeur Bernadette van Buchem van de Consumentenautoriteit.

Bij deze winkels wordt volledige vooruitbetaling gevraagd, maar meldingen die bij Consuwijzer zijn binnengekomen, kwamen erop neer dat mobiele toestellen niet geleverd worden en dat consumenten hun geld niet terugkrijgen. Bovendien klagen consumenten dat ze beide bedrijven niet of slecht kunnen bereiken, aldus de toezichthouder.

De Consumentenautoriteit adviseert bij onlineaankopen de shopscan van Consuwijzer.nl te gebruiken. ,,Op basis hiervan krijgt de potentiële koper een goed beeld van de webshop.''

Bron:

Lees ook: De 10 populairste vormen van internetoplichting
Lees ook: Oplichters gepakt

"Dood Van Gogh was geen zelfmoord maar ongeluk"

© ap

Schilder Vincent van Gogh pleegde geen zelfmoord: hij stierf door een kogel uit een defect vuurwapen van een bevriende tiener die cowboytje aan het spelen was, beweren twee schrijvers van een nieuwe biografie over de schilder.
Volgens Steven Naifeh en Gregory White Smith stierf Van Gogh in 1890 in het Franse Auvers-sur-l'Oise op 37-jarige leeftijd aan een kogel in zijn buik, nadat hij zwaargewond in een herberg was gearriveerd.

Lange tijd is gedacht dat van Gogh zichzelf had neergeschoten. Volgens de schrijvers wijzen kogelinslag en vroege beschrijvingen van de gebeurtenissen echter op een ongeluk.

Van Gogh ging rond die tijd vaak wijn drinken met twee jongens uit het dorp. 'Een van hen droeg een cowboypak en had een defect vuurwapen waar hij mee speelde. Ze hadden waarschijnlijk te veel gedronken', beweren de auteurs.

Om de jongens te te behoeden voor vervolging zou Van Gogh vlak voor zijn sterven hebben gezegd de kogel zelf te hebben afgevuurd.Lesbisch koppel remt bij zoontje (11) hormonen af zodat hij geslacht kan kiezen


Een lesbisch koppel uit Californië remt de hormonen van hun 11-jarige zoon af opdat het kind de vrije keuze krijgt zijn ware geslacht te achterhalen. Op die manier wordt zijn puberteit uitgesteld en heeft hij meer tijd om deze beslissing te nemen.
Tammy is 11 jaar oud, maar zijn geslacht is volgens zijn ouders nog niet bepaald. Die beslissing moet hij zelf kunnen nemen en daarom krijgt hij medicatie om zijn hormonen te blokkeren en de puberteit uit te stellen. Volgens aanhangers van de therapie heeft de behandeling slechts kleine effecten en is het nuttig bij kinderen die nog onzeker zijn over hun geslacht.

"Kindermishandeling"
Maar de controversiële methode krijgt ook veel kritiek. Zo zijn 11-jarige kinderen nog niet in staat om cruciale beslissingen te nemen zoals het veranderen van geslacht. Ouders moeten hen volgens tegenhangers dan ook niet aanmoedigen. "Dit is pure kindermishandeling", zegt Dr. Paul McHugh aan FoxNews. "Het is hetzelfde als een liposuctie uitvoeren op een kind met anorexia."Record: 100-jarige loopt marathon uit

Fauja Singh © ap

Een honderd jaar oude atleet heeft gisteren in Canada de marathon van Toronto uitgelopen. Fauja Singh, geboren in India, voltooide de ruim 42 kilometer lange race in ruim acht uur. Hij kwam zes uur later over de eindstreep dan de winnaar, de Keniaan Kenneth Mungara.
Singh was de laatste die finishte, maar haalde met zijn prestatie wel het Guinness Book of Records. Nog nooit heeft iemand die zo oud is een marathon uitgelopen. Het was Singhs achtste marathon. Hij maakte zijn debuut op de klassieke afstand op 89-jarige leeftijd. Zijn persoonlijke record, acht jaar geleden gevestigd in Toronto, staat op 5 uur, 40 minuten en 1 seconde.

Dat hij ook nu nog in vorm is, bewees Singh afgelopen donderdag toen hij acht verschillende wereldrecords vestigde voor lopers in de leeftijdscategorie 100-plus, variërend van de 100 meter tot de 5000 meter. Singh wil graag meedoen in de estafette die volgend jaar de olympische toorts naar Londen brengt. Dat deed hij eerder in 2004 bij de Spelen in Athene. (Redactie)

Bron: 

'Vermiste Duitse avonturier opgegeten door kannibalen'

© FACEBOOK

De zeilexpeditie van de 40-jarige Stefan Ramin en zijn vriendin Heike Dorsch (37) is op wel erg lugubere wijze afgelopen. Het Duitse koppel dat al sinds 2008 op reis was, legde aan op het Frans-Polynesië eiland Nuku Hiva. Stefan ging op pad met een lokale gids, maar keerde niet terug. Vermoed wordt dat de avonturier is opgegeten door kannibalen.
Vriendin Heike heeft verklaard dat Stefan met de lokale gids Henri Haïti op pad ging om op geiten te jagen, zo meldt de Engelse The Telegraph op zijn website. Haïti keerde terug met de mededeling: Er is een ongeluk gebeurd, hij heeft hulp nodig. De vrouw ging mee om te kijken wat er gebeurd is, maar Haïti heeft haar vervolgens vastgebonden aan een boom en aangerand.zondag 16 oktober 2011

Vermoeide chirurgen presteren beter met hersenstimulerend medicijn

© epa

Chirurgen met slaaptekort die het medicijn Modafinil innemen, denken helderder, werken meer probleemoplossend en kunnen gesimuleerde operaties beter uitvoeren. In The Sunday Times wordt opgemerkt dat het medicijn betere resultaten haalt dan cafeïne. Al is minder uren kloppen ook een optie, zo wordt opgemerkt.
Aan de Cambridge University werd een groep van 39 chirurgen in twee groepen gedeeld, de ene helft kreeg het medicijn en de andere helft een placebo. De test werd uitgevoerd wanneer de chirurgen na een dag werken, ook nog een 's nachts aan de slag moesten.

's Ochtends tussen zes en acht uur werden de chirurgen aan een batterij tests onderworpen. In vergelijking met de chirurgen die het medicijn namen, bleken diegenen met een placebo slechter te scoren in geheugenoefeningen, in probleemoplossend vermogen en creatief denken. Ze waren ook ongeduldiger.