Translate

zaterdag 15 oktober 2011

"Monsterlijke reuzeninktvis maakte zelfportret met beenderen slachtoffers"

Foto: Walt Disney Pictures.

Paleontoloog Mark McMenamin meent het voorhistorische hol van een reuzeninktvis van liefst 33 meter te hebben ontdekt. Iets als de befaamde 'kraken', het zeemonster uit de Noorse mythen en uit 'Pirates of the Caribbean'. Het beest sleurde andere enorme dieren naar de zeebodem en sorteerde er op een kunstige manier de beenderen.
Wetenschappers staan al lang versteld van de collectie van negen fossielen van 14 meter (Triassic icthyosaurs) in het Berlin-Ichthyosaur State Park in Nevada. De skeletten zijn afkomstig van walvisachtigen, die niet allemaal tegelijkertijd gedood en begraven lijken te zijn. Bovendien is het erg straf dat de beenderen ook nog eens bewust gerangschikt lijken.


Zeehonden sterven massaal aan mysterieuze ziekte


Een mysterieuze ziekte zorgt voor een massale sterfte van zeehonden langs de arctische kust bij Alaska. Wetenschappers vrezen dat de ziekte zich verder zal verspreiden en ook andere diersoorten zal treffen. Dat kan mogelijk fataal zijn voor de nu al zo bedreigde noordpooldieren.

Er zijn al heel wat zeehonden dood of verzwakt teruggevonden op de kust. Opvallend is dat hun huid serieus beschadigd is en ze kale plekken hebben. Huidstalen van de dieren zijn naar verschillende laboratoria gestuurd, maar experts hebben de ziekte nog niet kunnen identificeren. Het is dus niet duidelijk of het om een virus of een bacterie gaat.

Er zijn bovendien ook al walrussen gevonden met dezelfde symptomen, maar het is niet duidelijk of zij aan dezelfde ziekte lijden. Biologen hebben ook gezien dat ijsberen blijven jagen op de zieke zeehonden. (adb)

Bron:

Oudste Nederlandse vrouw had bijzondere genen


Hendrikje van Andel-Schipper overleed in 2005 op 115-jarige leeftijd. Ze was echter niet zoals elke andere 100-plusser: ze was zeer alert, zat vol grapjes en had ook nog belangstelling voor politiek. Dat bleek uit een onderzoek enkele jaren voor haar dood. Ze werd toen vergeleken met een kwieke 60- tot 70-plusser.
Na haar dood schonk de vrouw haar lichaam aan de wetenschap. De Amsterdamse onderzoeker Henne Holstege onderwierp de genen van de oudste Nederlandse ooit aan een grondig onderzoek, en kwam tot de conclusie dat deze 'zeer bijzonder' waren: de genen van Hendrikje beschermden haar tegen dementie.

Volgens Holstege zijn de resultaten een goed uitgangspunt voor verdere onderzoek naar de oorzaken van Alzheimer en andere vormen van dementie. Ook kunnen de bevindingen helpen bij het beantwoorden van de vraag waarom sommige mensen een zeer hoge leeftijd bereiken, en andere niet. (belga/edp)

Bron:

Lees ook: Oudste vrouw van Nederland is jarig

Help, het einde van... een restje komeet is nabij

© afp

Morgen 'raast' een restje van de komeet Elenin langs onze Aarde. Op 35,4 miljoen kilometer afstand. Volgens NASA geen reden tot paniek, volgens doemdenkers alweer een mogelijk einde van de wereld.
Op het internet circuleren nog maar eens apocalyptische geruchten en complottheorieën over de komeet die in december 2010 door de Rus Leonid Elenin is ontdekt.

Ten gevolge van een enorme storm op de Zon in augustus en een kosmisch nabije passage langs de Zon is de komeet beginnen te desintegreren. Wat als puin overblijft, zal ons op een afstand van zowat 35,4 miljoen kilometer voorbijrazen en pas binnen 12.000 jaar terugkeren. De restanten zijn nauwelijks zichtbaar, zo argumenteren deskundigen van onder meer NASA, en dus niets om je zorgen om te maken.

Volgens astronoom Don Yeomans van de NASA is Elenin bovendien nooit een gevaar voor onze planeet geweest.

De dag na Elenin is het aan asteroïde 2009 TM8 om ons te begroeten. De steenklomp ter grootte van een schoolbus zoeft ons net binnen de baan van de Maan voorbij, eveneens zonder een gevaar te vormen. (belga/edp)

Bron: 

Therapie voor pedofielen naast kleuterschool in Hasselt

Een van de grootste kindercentra van het land krijgt vanaf december gezelschap van zedendelinquenten die via therapie hun leven willen beteren.
De Hasseltse kindercampus vormt met onder meer een grote kleuterschool en een kinderdagverblijf één van de grootste kindercentra van het land, goed voor meer dan 350 kinderen. Die krijgen op de campus vanaf december gezelschap van zedendelinquenten die daar therapie willen volgen.

Dagelijks zullen er in het centrum gemiddeld ongeveer zes zedendelinquenten behandeld worden. Slechts 1,3 procent onder hen zou feiten op kinderen gepleegd hebben. Toch is niet uit te sluiten dat schoolkinderen en bijvoorbeeld veroordeelde pedofielen samen op een bus zullen zitten, schrijven de Coreliokranten. (belga/vsv)

Bron + video: 

Lees ook: Toch geen pedofielen naast Hasseltse kleuterschool

'Hofnarretje doet nog altijd te weinig om misbruik te voorkomen'

Foto ANP

De GGD in Amsterdam is zeer kritisch over het beleid op kinderopvang Vlinderheuvel (voorheen 't Hofnarretje). Er is nog altijd geen protocol voor kindermishandeling, geen vertrouwenspersoon voor het personeel en er zijn te weinig medewerkers voor de groepen.
Vorig jaar december kwam de opvang in het nieuws door grootschalig kindermisbruik door medewerker Robert M. Bij onverwachte inspecties bleek er maar één leider voor een groep te staan terwijl dat er miniaal twee zouden moeten zijn. Medewerkers bleken daarnaast niet te weten hoe ze seksueel misbruik moeten signaleren. De GGD noemt het een ernstige inschattingsfout. (Redactie)

Bron:

Bangkok loopt onder, water blijft stijgen

© afp

Delen van het centrum van de Thaise hoofdstad Bangkok zijn vandaag onder water komen te staan. Reddingswerkers legden zandzakken rond Bangkok in een poging de stad tegen het water te beschermen.
Premier Yingluck Shinawatra liet de inwoners van Bangkok weten dat afdoende maatregelen worden genomen tegen de overstromingen. De agglomeratie Bangkok telt circa 15 miljoen inwoners en ligt ongeveer 2 meter boven zeeniveau, aan de rivier de Chao Phraya. Volgens regeringsfunctionarissen zal het water in Bangkok tussen 16 en 18 oktober zijn hoogste niveau bereiken.

Na zware moessonregens is Thailand getroffen door de ergste overstromingen in tientallen jaren. Tal van dorpen zijn in de afgelopen tijd volledig onder water komen te staan. De krant Bangkok Post meldde vandaag op gezag van de autoriteiten dat de overstromingen sinds eind juli in heel Thailand circa 300 levens hebben geëist. (ANP/ Redactie)

Bron: 

Canarische vulkaan staat op uitbarsten: inwoners geëvacueerd

© reuters

De Spaanse autoriteiten autoriteiten hebben schepen en vliegtuigen zaterdag opgedragen uit de buurt te blijven van La Restinga op het Canarische eiland El Hierro. Toegenomen seismische activiteit wijst er op dat een onder water gelegen vulkaan op uitbarsten staat.


El Hierro is het meest zuidwestelijke van de Canarische eilanden. De ongeveer zeshonderd inwoners van het havenstadje La Restinga zijn afgelopen week geëvacueerd. De regionale regering van de Canarische eilanden zegt dat in de lucht boven de zee bij La Restinga vulkanische deeltjes zijn aangetroffen. Een onderzoeksschip dat monsters verzamelde is teruggeroepen.

Ook journalisten die zich in het gebied hebben verzameld is verteld dat ze moeten vertrekken, meldt de televisiezender La Sexta.
(Redactie/AP)

Bron: 

vrijdag 14 oktober 2011

Bijzondere geboorte in Dierenpark Wissel


EPE - Voor het eerst zijn in Nederland zilveroeistities geboren. Dat gebeurde in Dierenpark Wissel in Epe op de Veluwe, zo heeft de diergaarde vrijdag bekendgemaakt. Zilveroeistities zijn dwergaapjes. De pasbevallen moederaap baarde een tweeling.

Dierenpark Wissel is de enige dierentuin in Nederland die zilveroeistities huisvest. Nooit eerder zijn er jongen geboren bij deze aapjes, die altijd heel veel bekijks trekken.Amerikaanse bevalt zeven uur nadat ze marathon uitliep


Een 27-jarige Amerikaanse is zondag -zeven uur nadat ze de marathon van Chicago uitgelopen had- van een dochtertje bevallen. "Het was de langste dag van mijn leven. Ik ben heel erg blij, maar ook uitgeput", vertelde Amber Miller aan de lokale krant 'The Daily Herald'.

Miller, die 39 weken zwanger was, is een ervaren loopster. Zondag liep ze haar achtste marathon. Ze had van haar dokter de toelating gekregen om te starten, op voorwaarde dat ze het lopen met wandelen zou afwisselen. Zo legde ze de 42,195 kilometer af in 6 uur en 25 minuten.

"Kort na de finish begonnen de weeën en wist ik meteen hoe laat het was. Ik heb nog gauw een sandwich kunnen meegraaien en ben dan naar het ziekenhuis vertrokken", aldus Amber. Zeven uur na de aankomst kwam haar dochtertje van 3,5 kilogram op de wereld. (belga/svm)

Bron:

Doorbraak in kankerstudie

De ontdekking hoe kanker een medicijn te slim af is, is een doorbraak in het onderzoek naar kanker. Nederlandse onderzoekers kwamen erachter. Nu men weet hoe het werkt, kan dat proces mogelijk worden tegengaan.
De wetenschappers, verbonden aan de afdeling medische oncologie van het VUmc Cancer Center Amsterdam, ontdekten dat zowel gezonde als zieke cellen in staat zijn het medicijn sunitinib op te slaan in blaasjes. Daardoor verliest het zijn werking. Nu dat bekend is, is het van belang de functie en vorming van deze blaasjes te remmen. Dat meldt De Telegraaf.Bizar raadsel: vrouw (23) in paar dagen vijftig jaar ouder


n Vietnam staan dokters voor een raadsel bij het zien van Nguyen Thi Puong, een vrouw die in enkele dagen tijd plotseling vijftig jaar verouderde. Op haar 23ste kreeg de knappe vrouw een extreme allergische aanval, volgens haar door een levenslange visallergie.
Nguyen kreeg erge jeuk, waarna haar gezicht 'inzakte'. Een paar dagen later kon ze doorgaan voor een vrouw van in de zeventig. Ze was zo beschaamd dat ze haar gezicht jarenlang verborg achter een masker. Nu is ze naar buiten gekomen met haar vreselijk verhaal, samen met haar 33-jarige man Tuyen, die benadrukt dat hij ondanks haar bizarre ziekte nog evenveel van zijn vrouw houdt. Met de hulp van dokters hoopt de vrouw haar dramatische verouderingsproces nog terug te kunnen draaien, maar die hoop lijkt vergeefs. Dat schrijven verschillende media.

De vrouw toont met de foto's van een prachtige bruid die vijf jaar geleden op 21-jarige leeftijd in het huwelijksbootje stapte. 'Toen was ik toch redelijk knap en niet zo lelijk als nu', zegt Nguyen Thi Puong een beetje sarcastisch. 'Ik denk dat mijn ziekte te maken heeft met een levenslange allergie voor vis en ander voedsel dat uit de zee komt. Drie jaar geleden had ik een extreem slechte reactie. Ik had zware jeuk over mijn hele lijf. Zelfs 's nachts moest ik de hele tijd krabben.'
donderdag 13 oktober 2011

Amerikaans bedrijf wil websites wereldwijd offline kunnen halen zonder rechter


Verisign, het Amerikaanse bedrijf dat de internetdomeinnamen .com en .net domeinen beheert, vraagt de mogelijkheid om domeinnamen op non-actief te kunnen zetten zonder tussenkomst van een rechter.
Verisign wil de domeinen offline kunnen halen op verzoek van elke overheid of gerechtelijke dienst, zelfs op vraag van "quasi-gouvernementele agentschappen". Als reden voor een dergelijke handeling geeft het bedrijf aan dat het domein 'abusive' moet zijn, een bewoording die wel heel veel ruimte laat voor interpretatie.

Wereldwijd
Verisign heeft nu een verzoek ingediend bij de ICANN, de organisatie die de topleveldomeinen maakt, de domeinnamen toekent en IP-adressen uitdeelt. Als de ICANN instemt, krijgt Verisign - en dus indirect elke Amerikaanse overheidsdienst - direct zeggenschap over .com- en .net-domeinnamen, en dat niet alleen in Amerika maar wereldwijd.

Internetbeveiligers en burgerrechtenorganisaties, zoals de Electronic Frontier Foundation en de American Civil Liberties Union, steigeren. Ze stellen dat een dergelijke actie het beroemde eerste amendement van de Amerikaanse grondwet rond de vrijheid van meningsuiting schendt.Pokeraars kijken dwars door kaarten en lichten casino's op

 © reuters
In het zuiden van Frankrijk zijn twee Italiaanse pokeraars en bedienden van de casino's van Nice en Cannes opgepakt in een grootschalige fraudezaak. De pokerspelers konden via een uiterst vernuftig systeem 'door de kaarten kijken'. Met hun bedrog lichtten ze de casino's op voor tienduizenden euro's.

Het systeem is nooit eerder opgemerkt in Europa. De bedriegers markeerden de kaarten met tekens die enkel zichtbaar waren voor infrarode lenzen die de pokeraars droegen aan de speeltafel. De Franse politie ontmaskerde de Italianen met behulp van de casino's en kon ook hun medewerkers in het casino betrappen. Het gaat om bendeleden van de georganiseerde misdaad. Hun signalement is nu in alle casino's van Europa verspreid, want mogelijk sloegen de Italianen ook in andere speeltenten toe.

Omgekocht
Het bedrog gebeurde met een kaartspel van 52 kaarten dat eruit ziet als elk ander set speelkaarten. Met een voor het blote oog onzichtbare inkt markeerden de bedriegers elke kaart met een ander teken. Vervolgens infiltreren ze in een casino dankzij twee bedienden die ze omgekocht hadden. Met hun speciale infrarode lenzen gingen de Italianen dan aan de bewuste tafels zitten waar het kaartspel in kwestie gebruikt werd. De croupier merkte niets van het bedrog, maar de bedriegers zagen gewoon elke kaart die hij uitdeelt. 'In zekere zin konden ze dwars door de kaarten kijken', zegt een inspecteur van de politie.Wakker blijven met soldatenkauwgom


Wat een Amerikaanse soldaat in Afghanistan een oppepper geeft, is binnenkort ook beschikbaar voor de Nederlandse automobilist, meldt het AD vandaag.
De Vlaamse firma Idiomed brengt vanaf december Amerikaanse cafeïnekauwgum in de schappen van Nederlandse en Belgische tankstations.

Primeur
Het gaat om een Europese primeur, pas later volgen bij gebleken succes de andere landen. Dat het helpt tegen knikkebollen, is wetenschappelijk vast komen te staan. In 1999 trok het Amerikaanse congres 250.000 dollar voor onderzoek uit. 'De werking van cafeïne blijft die van cafeïne,' concludeerde onderzoeker Gary Kamimori van het Walter Reed Army Institute of Research.

Snel
'Waarin het verschilt met een bak koffie, is dat het vier tot vijf keer zo snel werkt.' Dit komt doordat de cafeïne via het mondslijmvlies direct wordt opgenomen in het bloed en niet een lange weg aflegt via de darmen.'Oostkust VS zal worden verzwolgen door megatsunami'

© THINKSTOCK

Japan werd dit jaar getroffen door verschillende aardbevingen en een tsunami. Ook de aardbeving in Washington, de hoofdstad van de Verenigde Staten was voor veel experts verrassend. Maar één ding is zeker: 'Er is iets ernstigs op komst en het zal niet lang meer duren.'
Dat is althans de conclusie van New York Times-auteur Steve Alten die een boek schreef naar aanleiding van de voorspellingen van de Maya's over het einde van de wereld in 2012. Eén theorie gaat over een gevaarlijke vulkaan onder de Canarische eilanden die bij een uitbarsting tot een megatsunami zou kunnen leiden. De hele Amerikaanse oostkust zou dan gevaar lopen.

Cumbre Vieja
Op dit ogenblik is al een vulkaan rond het eiland El Hierro aan het uitbarsten, maar ook die andere gevreesde vulkaanuitbarsting is volgens heel wat specialisten nakend. De uitbarsting van de Cumbre Vieja zou een aardverschuiving kunnen veroorzaken, die een megatsunami kan triggeren. Deze vloedgolven zouden zich met de snelheid van een vliegtuig kunnen voortzetten en 30 tot 50 meter hoog zijn als ze de kust van de VS bereiken.woensdag 12 oktober 2011

Overheid schiet tekort bestrijden kinderporno

DEN HAAG - De overheid schiet tekort in de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen. Dat komt omdat de overheid kinderpornografie te veel ziet als cybercrime. De overheid kan kinderpornografie alleen serieus bestrijden, als ze de aanpak ervan tot onderdeel maakt van een totaalbeleid ter bescherming van kinderen tegen seksueel geweld. Tot die conclusie komt de Nationaal Rapporteur Mensenhandel (NRM), Corinne Dettmeijer-Vermeulen, in een rapport, dat woensdag werd gepresenteerd.

 De bestrijding van kinderpornografie ligt nu vooral bij het ministerie van Justitie, maar ook het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zou daarin een rol moeten spelen, staat in het rapport. VWS ziet nu voor zichzelf geen rol, maar dat is een misvatting. Behalve opsporing en vervolging van daders zijn namelijk ook preventie, signalering en hulpverlening aan de slachtoffers belangrijk. Die laatste liggen specifiek op het terrein van VWS.

Op internet vindt seksueel geweld tegen kinderen plaats. Er is kinderpornografie te vinden, loverboys ronselen er meisjes en pedofielen benaderen er kinderen met seksuele bedoelingen. Alleen repressieve middelen zijn niet genoeg om kinderen te beschermen tegen seksueel geweld op internet, stelt de rapporteur. Het digitale perspectief ontbreekt nog in de aanpak en het kind moet centraal staan.

De overheid kan het probleem niet alleen aan en moet samenwerken met onder meer private partijen en ngo's.
10 jarige fitnessgoeroe


Amsterdam - In Amerika is hij een ware hit; fitnessgoeroe CJ Senter. Op zich niets bijzonders, een trainer die populair is, ware het niet dat CJ pas tien jaar jong is.

Kom van de bank

De jongen heeft zijn eigen work-out dvd's met oefeningen speciaal voor leeftijdsgenoten. Hij moedigt kinderen op deze manier aan om van de bank te komen. Overgewicht bij kinderen is nog altijd een groot probleem in Amerika en CJ wil hier verandering in brengen met zijn oefeningen. En niet zonder succes want zijn dvd's zijn razend populair.

Popster

Maar CJ moedigt kinderen niet alleen aan via zijn dvd's, hij bezoekt ook scholen om kinderen te motiveren om in beweging te komen. Hij wordt als een popster onthaalt en velen zien hem als hun grote voorbeeld. Iedereen wil net zulke spieren als de jonge CJ.

Bekijk hier een work-out dvd van CJ.Niet aangespoord

CJ is altijd al een actieve jongen geweest. Hij houdt van buitenspelen, basketballen en worstelen met zijn broertje. Gezond eten hoort ook in het leven van Cj want junkfood is niets voor hem, hij houdt meer van groente. Snoep eet hij wel, maar niet te vaak. Zijn ouders hebben hem nooit aangespoord meer te bewegen.

CJ geniet van wat hij doet. “Je kunt buitenspelen en lol hebben met je vrienden maar de meeste kinderen zijn na tien minuten weer binnen. Als je een work-out volgt, ga je meer zweten en daar val je weer van af”, zegt CJ in een interview met ABC Nightline.

Te belastend

Dokters maken zich zorgen over deze ontwikkeling. “Het is natuurlijk altijd beter dan op de bank video games spelen maar kinderen moeten het niet overdrijven. We zien steeds meer blessures bij jonge kinderen. De richtlijn voor een tienjarige is één uur trainen per dag. Ze moeten niet gaan trainen en eten als een topsporter. Dan is het veel te belastend voor een lichaam dat nog volop in groei is”, zegt dokter Robert Gotlin.

Bron: 

Plafond van Kamer begeeft het

© photo news

In de Kamer is vanmiddag een deel van het plafond naar beneden gekomen in zaal 2, een van de historische zalen achter het halfrond. Uit voorzorg werden de drie zalen rond het halfrond gesloten en worden alle maatregelen genomen voor de herstellingen, meldt Kamervoorzitter André Flahaut.
Het nieuws raakte bekend via tweets van de kamerleden Jean-Marie Dedecker (LDD) en Daphné Dumery (N-VA). Dedecker mijmerde "zelfs het parlementsgebouw begint nu al te rotten...", terwijl Dumery zich afvroeg of dit "het begin van het einde" was.

In een van de zalen stortte vier vierkante meter van het plafond in, gelukkig zonder dat iemand aanwezig was. Er is geen schade aan andere elementen van de zaal. De Kamervoorzitter benadrukt dat er geen enkel gevaar is voor de andere zalen, zoals de net boven gelegen Europazaal. (belga/sam)

Bron: 

Toiletten moeten wijken voor extra stoelen bij Ryanair

@afp
Wanneer je in de toekomst een ticket boekt bij Ryanair, denk je best tweemaal na vooraleer te drinken voor je vlucht. Michael O'Leary, de CEO van de Ierse lagekostenmaatschappij, wil immers de aanwezige toiletten vervangen door extra stoelen. Voortaan knijp je dus best de billen toe tijdens de vlucht in de hoop niet te moeten.

Indien de plannen van Michael O'Leary uitgevoerd worden, zou slechts één toilet behouden blijven waardoor lange files voor het kleinste kamertje een vertrouwd beeld kunnen worden hoog in de lucht. Tweehonderd passagiers kunnen immers maar op één plaats meer terecht. Een oncomfortabele gedachte.Verdwaald koppel moet uit maïsveld gered worden

© reuters

Uren dwalen in een maïsveld. Voor sommigen een heerlijk tijdverdrijf, maar een minimaal ontwikkeld richtingsgevoel is daarbij wel handig. Dat ondervond ook een koppeltje kersverse ouders toen ze met hun drie weken oude baby hopeloos verdwaalden in een maïsveld...
Het begon afgelopen maandag als een leuk gezinsuitje in de late namiddag. De vrouw was net bevallen van een kind en het zou de eerste keer zijn dat de drie samen de deur uitgingen.

Lokale media melden dat de man besloot om zijn eega en nageslacht mee te nemen voor een romantische dwaaltocht in een maïsveld in Danvers, zo'n 20 kilometer ten noorden van Boston.Kinderen in Oeganda geofferd door medicijnmannen (Video)

© ANP

In Oeganda worden steeds meer verminkte lichamen van kleine kinderen gevonden, die vermoedelijk het slachtoffer zijn van een oud geloof in mensenoffers. In speeltuinen en langs de weg hangen overal posters die waarschuwen voor ontvoering door medicijnmannen, die kinderen offeren omdat het geluk of voorspoed zou brengen.

Een kleine drie jaar geleden was dit nog ondenkbaar, maar de laatste tijd steekt het gruwelijke ritueel de kop weer op in de hoofdstad Kampala, en de dorpen daar omheen. De meeste mensen geloven dat het de nieuwe elite is, die de medicijnmannen veel geld betalen in de hoop dat ze nog meer geld gaan verdienen.

'Kinderen worden ritueel vermoord omdat mensen geloven dat ze op die manier rijkdom kunnen afdwingen', zegt pastoor Peter Sewakiryanga tegen de BBC. 'Sommigen zijn bereid om hier veel geld voor te betalen. Daardoor is het offeren van kinderen goede business geworden.'

Ritueel vermoord
De pastoor probeert druk uit te oefenen op de regering om het ambt van medicijnman te reguleren en de politie meer mogelijkheden te geven om dergelijke misdrijven te onderzoeken. Volgens de officële cijfers, is er in 2006 één kind geofferd, in 2008 waren dat er 25 en in 2009 zijn er 29 kinderen ritueel vermoord.dinsdag 11 oktober 2011

Frans gezin getroffen door miljarden jaar oude komeet

© ap

Een Frans gezin uit de nabijheid van Parijs keek wel heel raar op toen het de oorzaak van een daklekkage achterhaalde. Hun dak bleek namelijk verwoest door een meteoriet van maar liefst 4,5 miljard jaar oud. Een toepasselijker huis had de komeet overigens niet kunnen treffen: het gezin draagt namelijk de achternaam Comettes.
Het gezin uit Draveil was bijzonder opgetogen met de vondst. En niet onterecht, want volgens wetenschappers is het een hoogst zeldzame vondst. 'Het is ongelooflijk zeldzaam. We hebben nog nooit een meteoriet op minder dan 80 km van Parijs gevonden,' aldus wetenschapper Alain Carion die de brok steen onderzocht. Dat meldt Metro France.Metershoge muren tegen overstroming vliegveld Bangkok

© reuters

Thailand heeft muren van 3,5 meter hoog opgetrokken rondom het internationale vliegveld Suvarnabhumi bij Bangkok, om het te beschermen tegen overstromingen. Dat meldden overheidsfunctionarissen. Het vliegverkeer gaat vooralsnog gewoon door.
Zware regenval en overstromingen hebben al aan ongeveer 270 mensen het leven gekost. In buurland Cambodja zijn al zeker 200 mensen omgekomen.
Vitaminepillen kunnen dood oudere vrouwen versnellen

© THINKSTOCK

Als het om vitamines gaat kun je er niet genoeg van binnen krijgen, zo lijkt vaak het motto. Maar onderzoekers waarschuwen nu dat er een verband bestaat tussen overmatig vitaminegebruik en een hoger sterftecijfer onder oudere vrouwen.
Onderzoekers vermoedden al een tijdje dat extra voedingssupplementen alleen van waarde kunnen zijn als die bepaalde voedingsstof in het eetpatroon ontbreekt. Een overdosis zou zelfs schade kunnen aanrichten, blijkt nu uit nieuw onderzoek in Archives of Internal Medicine. Dat schrijft de BBC.

Aan het onderzoek deden 38.000 Amerikaanse vrouwen in de leeftijd van 50 en 70 jaar mee. Over het algemeen aten ze gezond, maar toch namen ze extra supplementen als foliumzuur, multivitaminen, vitamine B6, magnesium, zink, koper en ijzer. Er werd gekeken hoeveel van die vitaminen en mineralen de vrouwen in de afgelopen twintig jaar hadden ingenomen.Zijdezachte jurk van zes liter melk

© reuters
Het stinkt niet, voelt als zijde en je kunt het gewoon wassen. Kleren gemaakt van melk - zes liter voor een jurk - zijn een revolutie in modeland. De Duitse modeontwerpster Anke Domaske ontdekte en ontwierp het. 'Dit is zeker een goed alternatief voor wol en zijde,' zegt couturier Monique Collignon vandaag in het AD.

Het gaat hier niet om pakken melk die ter verfraaiing aan een jurk hangen, maar om het eiwit dat in melk zit: caseïne. 'Wat een grappig nieuws. Ik kan de melkstof nu niet voelen en bekijken, maar wat is dit een geweldig inventieve ontwikkeling. Ik zou de stof zeker uitproberen als de stoffenfabriek waar ik inkoop, het aanbiedt. Het is, nu wol en zijde schaars worden, een prima alternatief,' zegt Monique Collignon.

De Duitse Anke Domaske (28) sloot zich twee jaar op in haar fabriek QMilch en fabriceerde een stof die bestaat uit hoge concentraties van het melkeiwit. Dit mengde zij met andere natuurlijke vezels, et voilá, de melkjurk was geboren.
maandag 10 oktober 2011

Plannen voor elektrisch verkeersvliegtuig

Vliegtuigbouwer EADS heeft plannen om de Voltair, een revolutionair elektrisch passagierstoestel, te bouwen. De voortstuwing zal plaatsvinden met behulp van een grote elektromotor die zijn voeding krijgt uit accu's aan boord van het vliegtuig.

 Elektrische auto's rijden inmiddels al enige tijd rond, en het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat nu ook de stap naar het elektrische vliegen gemaakt zal gaan worden. De milieuvoordelen zijn duidelijk: het elektrische verkeersvliegtuig stoot geen CO2 en andere verbrandingsgassen uit en is daardoor zeer milieuvriendelijk.

Overgedimensioneerde propeller
Het ontwerp van EADS toont een overgedimensioneerde propeller aan de achterzijde. De accu's, die de motor van stroom moeten voorzien, zijn onder de vloer van het toestel gesitueerd. Door de elektrische aandrijving produceert het toestel daarbij ook nog eens zeer weinig geluid.

.

'Behoud gratis fietsstalling' stations


DEN HAAG -   De VVD-bewindsvrouw wil het beleid voor het stallen van fietsen overdragen aan gemeenten. Daarbij wil ze de verplichting laten vallen om te voorzien in gratis plekken. De Fietsersbond is hier fel op tegen. Schultz houdt tegenstanders echter voor dat tot 2020 naar verwachting het fietsgebruik zal stijgen en dat er iets moet gebeuren om uitpuilende fietsenrekken te voorkomen. „Die rekken werken mogelijk ontmoedigend en kunnen leiden tot verrommeling van de stationsomgeving”, liet de minister eerder weten.Strijd tussen spoor en sneeuw nieuwe fase in

UTRECHT - Spoorbeheerder ProRail en de Nederlandse Spoorwegen zetten een nieuw experiment in in de strijd tegen de elementen. Door een soort Teflonlaag aan te brengen onder de treinen, moet worden voorkomen dat sneeuw onder de trein samenklontert tot ijsbrokken.

Dat maakte president-directeur Marion Gout-Van Sinderen maandag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers van ProRail. „Het is een experiment en een duur experiment.” Het spul zal dan ook niet op alle treinen worden aangebracht.

Bron: 

Vakantiegangers begraven vriend in Indonesisch oerwoud

Een groepje Nederlandse vakantiegangers heeft tijdens een avonturentocht een reisgenoot moeten begraven. De man kwam plotseling te overlijden en in het onherbergzame Indonesische gebied was in de directe omgeving geen dorp te bekennen, zo schrijft het AD.

Geïmproviseerd graf
De enige mogelijkheid was de overledene in een geïmproviseerd graf achter te laten. Zodra de groep weer de bewoonde wereld bereikte, hebben de overige leden zich bij de politie gemeld.

Een woordvoerder van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat het voorval een week geleden plaatsvond. Er is volgens hem geen sprake van een misdrijf, aangezien de man een natuurlijke dood stierf. Waar in Indonesië de groep op reis was, kon hij niet zeggen. (AD/kve)

Bron:

Siberië weet het nu zeker: de Yeti bestaat!

© ANP

De regio Kemerovo in het zuiden van Siberië erkent het bestaan van het beroemde bergwezen de Yeti, ook wel bekend als de Verschrikkelijke Sneeuwman. Dat is vandaag bekendgemaakt.
Volgens de lokale autoriteiten is er 'onweerlegbaar bewijs'dat de Yeti de bergen bevolkt. Dat bewijs is gevonden tijdens een expeditie. Zo zijn er voetafdrukken en zijn vermoedelijke bed gevonden. De verzamelde gegevens worden geanalyseerd in een speciaal laboratorium.

Vaak wordt de Yeti gezien als een aapachtig wezen dat in de Himalaya woont. Nu zou het wezen ook buiten de Himalaya leven.zondag 9 oktober 2011

Dronken Duitser ontsnapt aan dood in vuilniswagen


Een 22-jarige Duitser is maar net aan een gruwelijke dood ontsnapt nadat hij in slaap was gevallen in een vuilnisbak. De man was dronken op weg naar huis van een feestje op vrijdagavond, maar viel in slaap in een vuilnisbak voor papier. Hij werd niet meteen wakker toen die op zaterdagochtend werd geleegd in een vuilniswagen.

De vuilnisman was al naar een volgende stop vertrokken en had het verwerkingssysteem al geactiveerd. Pas toen het Duitse fuifnummer gewond raakte aan zijn arm, ontwaakte hij en begon hij om hulp te schreeuwen. Ook aan zijn benen liep hij verwondingen op, maar hij verkeert volgens de politie niet in levensgevaar. (belga/kve)

Bron: 

Zoon (11) redt leven van geëlektrocuteerde vader met mond-op-mondbeademing

In de buurt van Annecy heeft de elfjarige Jérémy dankzij zijn heldhaftige optreden het leven van zijn vader Jérôme Gouninet (46) gered. De vader was tijdens een dagje vissen aan de Barrage de Motz (nabij Seyssel) geëlektrocuteerd nadat zijn vislijn per ongeluk een hoogspanningsleiding had geraakt. De man kreeg een stroomstoot van enkele tienduizenden volt en sloeg paars uit. De knaap reageerde heel gevat door zijn vader om te draaien, meteen mond-op-mondbeademing toe te passen en vervolgens naar zijn tante, die verpleegster is, te bellen. "Zonder het kordate optreden van mijn zoon, zou ik het niet gehaald hebben", zegt de vader in Le Parisien. "Wat hij gedaan heeft, is ongelooflijk. Hij heeft echt mijn leven gered."

Lees verder bij de bron.

Bron: 

Big Ben staat al halve meter uit het lood

De Big Ben in Londen. © getty

Na de toren van Pisa heeft Londen binnenkort misschien ook een scheve toren. De beroemde klok Big Ben is langzaam maar zeker aan het omkantelen. Volgens experts is al met het blote oog te zien dat Big Ben scheef staat.
De top van Big Ben is al ongeveer 50 centimeter verschoven. De toren uit 1858 is aangetast door jarenlange ondergrondse werken in Londen. Als ingenieurs de scheve beweging niet herstellen, zou Big Ben uiteindelijk omvallen. Maar aan de huidige snelheid hebben ze nog ongeveer 4.000 jaar voor Big Ben dezelfde hoek als de Toren van Pisa zou halen.