Translate

zaterdag 8 oktober 2011

Gemeentesites plat door lek

Zo'n 50 sites van verschillende Nederlandse gemeentes zijn zaterdagavond plat gegaan omdat de beveiliging zo lek als een mandje bleek te zijn. Dat meldden GeenStijl en Webwereld. De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) oordeelde dat de sites op zwart moesten.
De websites draaien op een oude Windows-versie waardoor het mogelijk was om bestanden die afgeschermd zouden moeten zijn te bekijken, verwijderen of nieuwe bestanden toe te voegen. Dat zei Brenno de Winter van Webwereld zaterdag. Het gaat onder meer om de gemeentes Beemster, Doetinchem, Enkhuizen, Olst en Zeewolde.Man krijgt dubbel pensioen door rekenfoutEen man uit Eindhoven krijgt de rest van zijn leven bijna dubbel zoveel pensioen. Een rekenfout van het pensioenfonds mag van de kantonrechter niet teruggedraaid worden.
De Brabander zou volgens een brief uit 2007 recht hebben op ruim 1865 euro bruto per maand. Een paar maanden later ontving hij een brief waarin stond dat zijn pensioenfonds een fout had gemaakt. Het juiste bedrag was ruim 3293 bruto per maand. Hij kreeg dat bedrag ook 29 maanden uitbetaald, meldt De Telegraaf.

De man vond het bedrag aan de hoge kant en nam contact op met het pensioenfonds. Die hield bij hoog en bij laag vol dat het bedrag klopte. Onlangs kwam het fonds daarop terug. Maar de kantonrechter stelt dat het pensioenfonds het bedrag niet meer mag verlagen.
(Redactie/ANP)

Bron:

vrijdag 7 oktober 2011

'Vrouwen zijn voor het eerst het dominante geslacht'

© THINKSTOCK

Voor het eerst in de geschiedenis zijn vrouwen beter opgeleid, ambitieuzer en aantoonbaar succesvoller dan mannen. Dat stelt de auteur van het CNN-artikel 'Waarom mannen in de problemen zitten'. Volgens William J. Bennett zijn vrouwen het dominante geslacht.

Bennett meent dat het percentage mannen met een diploma drastisch is afgenomen sinds de jaren '70. 'Ik heb teveel vrouwen horen vragen 'Waar zijn alle fatsoenlijke, single mannen?', zegt Bennett, journalist voor CNN en ex-staatssecretaris van Onderwijs in de Verenigde Staten in zijn artikel.

'Vandaag de dag spenderen mannen tussen de 18 en 34 jaar meer tijd achter de spelcomputer dan 12- tot 17-jarigen,' meent hij. 'En dat terwijl vrouwen diploma's halen, goed betalende banen vinden en gezinnen willen stichten.'Gedumpte kat leidt redder naar haar hulpeloze kittens

Een kat die uit een rijdende auto werd gedumpt, heeft een inspecteur van de dierenbescherming de weg getoond naar het nest met haar pasgeboren kittens. Zij wilde zo de hulp inroepen van de inspecteur om het leven van haar kroost te redden. Dat schrijft de Ely Weekly News.
Inspecteur Knight vond Jolie langs een landweg in het Engelse graafschap Cambridgeshire. Hij bracht de poes naar een dierenarts om haar wonden te verzorgen. De dokter stelde vast dat de kat onlangs had gejongd. Knight keerde met Jolie terug naar de plaats waar ze werd gedumpt in de hoop om haar hulpeloze katjes te vinden. De kittens hadden namelijk geen kans om te overleven zonder hun moeder.Kok draait zijn zwager door gehaktmolen

De kok van een befaamd restaurant in Moskou wordt ervan verdacht mensenvlees te hebben geserveerd. De man zou volgens de site lifenews.ru zijn zwager door de gehaktmolen hebben gedraaid. Het gehakt diende als vulling voor sommige van zijn gerechten.
Wellicht hebben tientallen gasten van het restaurant dit macabere ingrediënt voorgeschoteld gekregen. De kok heeft zijn zwager in september al vermoord na een uit de hand gelopen ruzie. De misdaad kwam nu pas aan het licht.

Bekentenissen
De kok zou inmiddels al een bekentenis hebben afgelegd. Hij wordt momenteel onderzocht door psychiaters om vast te stellen of hij toerekeningsvatbaar was op het moment van de feiten. (Redactie)

Bron:

Plaszakjes op Nederlandse treinen zonder toiletten


Gefronste wenkbrauwen en mensen die zich afvroegen of er sprake was van een grap. Maar de plaszak voor in wc-loze Sprinters is serieus bedoeld. Vandaag maakten de Nederlandse Spoorwegen (NS) bekend dat de treinreiziger in uiterste noodgevallen zijn behoefte kan doen in een plaszak, omdat in deze treinen een toilet ontbreekt. De behoefte kan dan worden gedaan in de lege cabine van de machinist.
De NS hoopt zo de kritiek van reizigers weg te nemen die niet kunnen plassen door gebrek aan toilet. Voor mannen en vrouwen zijn dezelfde zakken beschikbaar. De gevulde zakken kunnen in de trein achterblijven.

Noodmaatregel
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) zei vanochtend dat dit als noodmaatregel is bedacht. De voorziening kan zeker geen alternatief zijn voor een regulier toilet in de trein. De minister heeft er geen contact over gehad met de NS en moest bekennen dat ze aanvankelijk dacht dat het om een grap ging. "Dit is zeker niet het ei van Columbus."Automaat maakt verse pizza klaar in 90 seconden

© THINKSTOCK

Een pizza die warm en vers binnen de 90 seconden wordt afgeleverd? Geen enkele pizzeria speelt dit klaar, maar voor de pizza-automaat is dit een koud kunstje, zo blijkt. Dat melden verschillende media in de VS.
De consument kan ook zien hoe de Italiaanse hap wordt klaargemaakt. Nadat men via enkele knoppen een keuze heeft ingegeven, gaat de automaat aan de slag. Deeg wordt door het apparaat in een soort taartvorm gedrukt. Daarna verspreidt de machine tomatensaus en kaas gelijkmatig over het deeg. Het maken van de pizza duurt tussen de 90 seconden en drieënhalve minuut, afhankelijk van welk type pizza de klant kiest.Vrouw treft 'vingerkootje' aan in frisdrank

© THINKSTOCK

Een vrouw uit Dronten heeft in een pak frisdrank iets aangetroffen wat op een vingerkootje lijkt.
Dat meldt Omroep Flevoland.

Toen de vrouw een slok nam, merkte ze dat er iets niet goed was. Toen ze het drinken uitspuugde, zag ze iets dat op een vingertop leek.

Nadat de vrouw van de schrik was bekomen, onderzocht ze het pak. Er bleken nog meer dingen in te zitten die er niet in thuishoorden. Ze heeft de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit ingeschakeld om het te laten onderzoeken. (Redactie)

Bron:

donderdag 6 oktober 2011

Vader en zoon sterven tegelijk aan hartaanval

AMSTERDAM - Een 56-jarige man en zijn zoon zijn in Saoedi-Arabië bijna gelijktijdig overleden aan de gevolgen van een hartaanval, voor de ogen van hun familie.

Artsen probeerden de man nog te reanimeren nadat zijn hart het had begeven. Zijn zoon stormde de kamer binnen en toen hij zag hoe erg zijn vader er aan toe was, werd hij hysterisch. Hij begon te roepen en tieren en zakte in elkaar. Alle hulp kwam evenwel te laat. De zoon overleed enkele minuten na vader. Dat schrijft de krant Sharq

Bron: 

'Moord Blonde Dolly opgelost'


AMSTERDAM - Na ruim 50 jaar is de moord op Blonde Dolly opgelost.

Dat meldt Omroep West. De journalist Casper Postmaa maakt de dader bekend in een boek over de moord op de legendarische Haagse prostituee en sprak ook met de dader, die inmiddels 82 jaar is.

De dood van Blonde Dolly is al decennialang een van de grootste mysteries uit de Haagse geschiedenis. Volgens de geruchten kon de vrouw destijds ook vooraanstaande politici rekenen tot haar klantenkring.

Bij de ontdekking van haar dood werd in haar huis een groot bedrag aan bankbiljetten gevonden. Het blauwe notitieboekje met aantekeningen, dat jarenlang spoorloos was, blijkt inmiddels ook teruggevonden.

Bron: 

Levend begraven meisje weet uit graf te ontsnappen

© THINKSTOCK

Een 10-jarige meisje is in het zuiden van de Filipijnen uit een graf gekropen, nadat haar 21-jarige neef haar levend had begraven. Dat heeft een chef van de Filipijnse politie vandaag laten weten.
Het meisje had de politie verteld dat haar neef haar had verkracht en haar daarna met een voorwerp op het hoofd had geslagen. Nadat ze was begraven, kwam het meisje echter weer bij bewustzijn. Ze wist haar begraafplaats te verlaten en ging naar huis.

Haar ouders schakelden de politie in. Die heeft de neef gearresteerd. (ANP/ Redactie)

Bron: 

Baby leeft week lang in armen van dode oma


In China heeft een twaalf maanden oud meisje een week lang in de armen van haar overleden oma geleefd. Het kindje werd door haar ouders tijdelijk ondergebracht bij de oma.
Omdat Xiao Kaiquan en zijn echtgenote ver van huis werken, vertrouwden ze hun hun dochtertje Xiao Meng toe aan de zorgen van oma Wang Lichun.

De ouders werden ongerust toen oma Wang hun telefoontjes niet beantwoordde. Na zeven dagen getelefoneer, besloot het koppel terug naar huis te keren.

Thuis aangekomen zagen de ouders dat al de lichten brandden en de televisie aanstond. De vader trapte de deur in en zag het onthutsende tafereel: zijn dochtertje lag in de armen van haar overleden oma. Het lijk lag op de grond en was al in staat van ontbinding. De doodsoorzaak van de vrouw is nog onbekend.

De kleine Meng werd naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is ze weer op krachten gekomen en is ze weer thuis bij haar ouders.
(Redactie)

Bron:

woensdag 5 oktober 2011

Horrormieren overspoelen VS

In verschillende Amerikaanse staten is een mierensoort aan een felle opmars bezig. De 'Crazy Rasberry Ant' verspreidt zich razendsnel en voorlopig is een terugval nog niet in zicht.
Het klinkt haast als een scenario voor een horrorfilm: bijtende, harige mieren vallen met miljoenen tegelijk aan. Gif houdt ze hooguit één dag op afstand, waarna alweer een nieuwe kolonie met baby's voor de deur staat. Schoenen die buiten staan kunnen in een fractie van enkele seconden zwart zien van mieren.

De mieren zijn momenteel aan de slag in de staten Florida, Texas, Mississippi en Louisiana. In Texas overspoelen de harige insecten huizen en industrieterreinen. Zowel in de stad als op het platteland zijn ze een plaag geworden. Ze zitten in containers, hooibalen, planten, vrachtwagens en motorfietsen. Op die manier verspreiden ze zich over hele grote gebieden. 


Taj Mahal staat op instorten

De Taj Mahal © ThinkStock

De Taj Mahal kan binnen vijf jaar instorten als de Indiase regering niet snel ingrijpt. De houten fundamenten van het 358 jaar oude mausoleum zijn volledig verrot.
Het grafmonument steunt op grote mahonie-eiken balken die in de bodem van de Yamuna-rivier zijn geplaatst. Maar de rivier in het noorden van India droogt uit door vervuiling en ontbossing, waardoor de fundamenten opdrogen en de balken uit elkaar vallen.
Ouders stoppen zoontje (7) in doodskist in kelder

Een koppel uit Pennsylvania zit achter de tralies nadat bekend werd dat ze hun zevenjarig zoontje regelmatig in een doodskist in de kelder opsloten. Het waren de buren van het koppel die het jongetje hoorden huilen en de politie inschakelden.
De politie van Scranton vond de jongen in de kelder. Hij droeg enkel een t-shirt en een luier en vroeg de agenten of ze hem kwamen helpen. De jongen had blijkbaar geen avondeten gekregen en vertelde over de helse omstandigheden waarin hij moest leven.Afvalverwerker laat potje plutonium op grond vallen

© THINKSTOCK

Drie mensen zijn in België radioactief besmet geraakt toen een 'potje plutonium' op de grond viel tijdens een internationale inspectie van de nucleaire afvalverwerker Belgoprocess in Dessel. Het bedrijf maakte dat gisteren bekend.
De inspecteurs van de nucleaire waakhonden Internationaal Atoomagentschap (IAEA) en Euratom raakten besmet, net als een medewerker van Belgoprocess. Ze zijn overgebracht naar het naburige Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) voor ontsmetting en controle.

Op de grond
Volgens een woordvoerder liep het dinsdagmiddag fout tijdens de 'manipulatie' van een potje plutonium. 'Daardoor kwam het potje op de grond terecht,' aldus de zegsman. Het zou gaan om een extreem kleine hoeveelheid.dinsdag 4 oktober 2011

Zeldzame gele reuzenster ontdekt

(illustratie) © epa

Astronomen van de K.U.Leuven zijn erin geslaagd om een zeldzame gele hyperreuzenster te identificeren die de naam Fried Egg Nebula meekreeg, omwille van de twee ringen die zich rond de gele ster bevinden. Dergelijke monstersterren worden maar zelden gevonden omdat ze in een extreem volatiele fase van hun evolutie zitten en hoogstens een paar duizenden jaren bestaan.
De Fried Egg Nebula is een zeer heldere ster. Ze schijnt zo'n 500.000 maal feller dan onze zon. De grootte van de ster tart de verbeelding. Mocht ze in het midden van ons zonnestelsel staan, zouden alle planeten tot en met Neptunus in de ster vallen. De twee ringen rond de ster bestaan uit stof en gas dat de ster op verschillende momenten heeft uitgestoten. De ringen worden groter en bewegen van de kern.Saoedi stort in elkaar nadat verloofde haar sluier oplicht


Was hij getroffen door haar oogverblindende schoonheid of net door haar afzichtelijkheid? Feit is dat een jonge Saoedische man een punt heeft gezet achter zijn verloving nadat zijn aanstaande bruid haar sluier had opgelicht. De man stortte in elkaar en moest naar het ziekenhuis gevoerd worden. Dat schrijft de krant Sharq.
De jongeman uit de stad Baha maakte gebruik van zijn recht om het gelaat van zijn verloofde te aanschouwen alvorens met het meisje te trouwen. De familie van het meisje stemde in met deze eis, maar dat bleek geen goede zet.

Zweten
Luttele ogenblikken nadat het meisje haar sluier had opgelicht, begon de man te zweten als een rund en stokte zijn adem. De would-be bruidegom viel in zwijm en werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.Berg van twintig kilometer hoog ontdekt op asteroïde

© photo news

Op de zuidpool van de asteroïde Vesta torent een berg van ongeveer twintig kilometer, dat schrijft de Nederlandse Volkskrant. Dat is ruim twee keer hoger dan de Mount Everest, de hoogste berg op aarde. Het was de Amerikaanse sonde Dawn, die sinds juni in een baan rond Vesta draait, die de ontdekking deed. De berg werd gisterenavond gepresenteerd tijdens een weteschappelijk congres in Nantes, Frankrijk.
De vulkaan Olympus Mons op Mars is met bijna 22 kilometer de hoogste berg in ons zonnestelsel. De berg op Vesta, die pas ontdekt werd en nog geen naam heeft gekregen, is bijna even hoog.

Vesta is een brokstuk dat tussen Mars en Jupiter staat en in een baan rond de zon draait. De asteroïde heeft een doorsnede van ongeveer 500 kilometer en is zo'n 4,5 miljard jaar oud. Vesta's oppervlak lijkt voornamelijk bedekt met bevroren lava.

De sonde Dawn werd in juli 2007 gelanceerd en kwam pas afgelopen juli aan bij Vesta. De asteroïde zal een jaar lang uit alle hoeken gemeten en gefotografeerd worden. Dat onderzoek moet weteschappers meer inzicht verschaffen in het ontstaan van ons zonnestelsel. De sonde vliegt daarna verder naar Ceres, waar het in 2015 moet aankomen. Ceres is een dwergplaneet met een geheel andere samenstelling. (adha)

Bron: 

maandag 3 oktober 2011

Amanda Knox in Italië vrijgesproken van seksmoord

© ap

De belangrijkste verdachte in een geruchtmakende seksmoord in Italië, de Amerikaanse studente Amanda Knox, is vandaag in hoger beroep vrijgesproken. De rechtbank in Perugia heeft haar onmiddellijke vrijlating gelast. Na het horen van de uitspraak barstte Knox in huilen uit.
De zaak kreeg wereldwijd veel media-aandacht. Alle grote Amerikaanse en Britse televisiezenders zonden de uitspraak van de rechtbank live uit.

Eerder vandaag had Knox nogmaals haar onschuld benadrukt. 'Ik heb niet gemoord, ik heb niet verkracht, ik heb niet gestolen, ik was er niet', verklaarde ze huilend. Knox zei na 4 jaar in de gevangenis naar huis te willen.

Waarom Barack Obama in 2012 weer president wordt

 © getty
Hij oogt vermoeid, zijn haar wordt grijs en zijn populariteitscijfers blijven maar dalen. De magie die Barack Obama vier jaar geleden had toen hij president van de VS wilde worden, is ver te zoeken. Maar het is nog veel te vroeg om hem af te schrijven. Sterker nog, de kans is groot dat hij volgend jaar weer de verkiezingen wint.


Want Obama mag dan slechte rapportcijfers krijgen van de Amerikanen, hij is zeker niet de enige. De Republikeinse kandidaten die met elkaar strijden om de nominatie van hun partij scoren niet veel beter. Integendeel, in de meeste peilingen wint Obama het nog steeds van de Republikeinse favorieten Mitt Romney en Rick Perry.

Campagne voeren
En dan is de echte campagne nog lang niet begonnen. Als Obama vier jaar geleden één ding heeft bewezen, dan is het dat hij steengoed is in campagne voeren. Overal in het land worden al kantoren opgezet die net als toen moeten proberen miljoenen mensen te mobiliseren. Daar slaagde Obama in 2008 glansrijk in. Hij was de eerste kandidaat die volop gebruik maakte van social media. Dit keer zullen de Republikeinen niet achterblijven, maar zij hebben nog lang niet de enorme adressenbestanden en know-how van het team van Obama.Paus benadrukt overeenkomsten tussen Islam en Christendom

© afp

Paus Benedictus XVI heeft op de tweede dag van zijn bezoek aan Duitsland warme woorden gesproken over de islam. Hij riep op tot 'dialoog en wederzijdse waardering' tussen de islam en het christendom, en noemde moslims een kenmerkend deel van de Duitse samenleving.
Islam en christendom hebben gemeenschappelijke waarden, benadrukte de paus. Hij wees onder meer op de rol van het huwelijk en de waarde van het menselijk leven. De paus sprak met leiders van de Duitse moslimgemeenschap.

Mohammed
Paus Benedictus had tijdens zijn vorige reis naar Duitsland woede gewekt onder moslims, vanwege zijn uitlating tijdens een hooggestemd theologisch college aan de Universiteit van Regensburg. Benedictus citeerde daarin de bij weinigen bekende 14e-eeuwse byzantijnse keizer Manuel II Palaeologos. Die zou volgens de overlevering hebben gezegd: 'Laat mij zien wat voor nieuwe dingen Mohammed heeft gebracht, en je zult alleen slechte en inhumane dingen vinden, zoals dat hij heeft voorgeschreven dat je het geloof dat je predikte, met het zwaar moet verspreiden'.Gevangene in dodencel VS spant rechtszaak aan voor halal eten

Een Islamitische gevangene die wacht op zijn executie in de Verenigde Staten, sleept het gevangenissysteem van Ohio voor de rechter omdat hij geen eten krijgt dat halal is. Joden krijgen wel de optie om kosher te eten.
Abdul Awkal zegt dat zijn godsdienstvrijheid wordt geschonden. Hij vindt dat de menu's zonder vlees of zonder varken die de gevangenis biedt, niet goed genoeg zijn. Het eten moet volgens hem op een bepaalde manier zijn klaargemaakt. Bij het slachten van een dier moet bijvoorbeeld de hals doorgesneden worden.

'Voor mij is het nu extra belangrijk om halal te eten, omdat ik de doodstraf krijg', aldus de gevangene. 'Het is belangrijk dat ik mij houd aan wat mijn geloof mij opdraagt nu ik de dood tegemoet ga.'

Een andere gevangene, die niet in de dodencel zit, heeft zich bij de rechtszaak gevoegd. (Redactie)

Bron 

Partij voor de Dieren komt met wetsvoorstel voor 'vleestaks'

© anp

Denemarken heeft een belasting op vet voedsel en als het aan Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren ligt, krijgt Nederland een 'vleestaks'. Ze wil dat op vlees en wellicht alle dierlijke eiwitten het btw-tarief van 19 procent gaat gelden.

'Daar is draagvlak voor. Onderzoek geeft aan dat twee derde van de Nederlanders vindt dat vlees een luxeproduct is', stelde de fractievoorzitter van de PvdD maandag. Voor de zomervakantie zou het wetsvoorstel, waarover ze nu druk in overleg is met andere partijen, er kunnen liggen.Thieme blikte maandag vooruit bij de presentatie van het parlementair jaarverslag van de PvdD-fracties in Eerste en Tweede Kamer. Zo werkt ze met PvdA-Kamerlid Kadija Arib aan een wetsvoorstel om het preventief gebruik van antibiotica in de veehouderij te verbieden. De twee hebben er weinig vertrouwen in dat het kabinetsplan om het antibioticagebruik de komende jaren sterk terug te dringen, slaagt 'Ik hoor de sector morren dat dit echt niet zomaar kan, dus ons voorstel is hard nodig.'

D66 kwam dit jaar in de tegenbegroting ook al met een btw-verhoging op vlees op de proppen. Daarover werd D66-fractievoorzitter tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen meermalen aangevallen, met name door VVD-fractievoorzitter Stef Blok. (ANP/Redactie)

Bron