Translate

zaterdag 1 oktober 2011

Geheim agent duikt onder voor terreugroepen

AMSTERDAM - Een megaclaim – van honderdduizenden euro’s – heeft het ministerie van Defensie aan de broek wegens het verraden en daarna aan zijn lot overlaten in het Midden Oosten van geheim agent J.W. van de Nederlandse militaire geheime dienst (MIVD).

Lees het hele verhaal bij de bron

Bron:

Crimineel koopt via internet politiepak


Criminelen die vermomd als politieagent misdrijven plegen, blijken uniformen te kopen van échte agenten. Die verkopen hun oude politiespullen namelijk nietsvermoedend via de verkoopwebsite Marktplaats. Dat is vandaag te lezen in het AD.
Het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) heeft daarom deze week een waarschuwing uitgegeven aan zijn vijfduizend agenten. Het KLPD sommeert agenten spullen die zij niet meer gebruiken in te leveren bij leidinggevenden of zelfs te vernietigen.

Politiemedewerkers verkopen nietsvermoedend voor kleine bedragen hun oude politiespullen op de verkoopwebsite Marktplaats. Zij denken te verkopen aan verzamelaars of kledingverhuurbedrijven. Het gaat onder meer om originele politie-emblemen, politiejassen, motorjacks, rangstrepen en zelfs handboeien.Vanaf nu geen sigarettenautomaten meer in Engeland

© anp

Sinds vandaag zijn sigarettenautomaten in Engeland verboden. Wie het verbod overtreedt of op automaten reclame voor rookwaar maakt, moet rekening houden met een boete. Die kan oplopen tot 2500 pond (2900 euro).
In de andere delen van het Verenigd Koninkrijk, zoals Schotland en Noord-Ierland, kunnen rokers hun sigaretten nog wel via een automaat aanschaffen. Met het verbod, waarover maanden hartstochtelijk is gediscussieerd, wil de Britse regering vooral het roken onder minderjarigen tegengaan. Praktisch elke roker is voor zijn 18e met die ongezonde gewoonte begonnen, aldus het ministerie van Gezondheidszorg.

Sigaretten mogen al niet aan minderjarigen worden verkocht, maar de autoriteiten schatten dat zij elk jaar bij elkaar toch 35 miljoen sigaretten kopen. 'Sigarettenautomaten worden vaak niet in de gaten gehouden, waardoor het voor minderjarigen gemakkelijk is om op die manier aan sigaretten te komen', aldus het ministerie. (ANP/Redactie)


Bron:

Denen slaan massaal vol en vet voedsel in

De Denen hebben deze week producten met veel verzadigde vetten gehamsterd, omdat zaterdag een belasting op verzadigd vet is ingegaan. Pizza's, roomboter, vlees en volle melk waren in de supermarkten niet aan te slepen.
'Wij hadden tonnen boter en margarine in voorraad om de verkooppunten te voorzien', aldus een woordvoerder van melkproducent Arla.

De nu demissionaire liberaal-conservatieve regering heeft de belasting ingevoerd. Die regering heeft gedoogsteun van de nationalistische Vooruitgangspartij, een afsplitsing van een antibelastingpartij. Bij de verkiezingen vorige maand verloor deze coalitie de meerderheid in het parlement.Vliegtuig in reuzenrad: iedereen ongedeerd

© epa

Een ultralight vliegtuigje is in Australië in een reuzenrad gevlogen. Het toestel van het type Cheetah S200 ramde het gevaarte op een markt bij het kustplaatsje Old Bar, circa 250 kilometer ten noorden van de metropool Sydney. Het vliegtuigje en de inzittenden kwamen in het reuzenrad vast te zitten. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.


Politie en brandweer bevrijdden eerst twee kinderen (9 en 13 jaar) uit het vastgelopen reuzenrad. Daarna konden ook de twee inzittenden van het vliegtuig, de 53-jarige piloot en een 32-jarige passagier, uit hun benarde positie worden bevrijd. Ze zaten ongeveer 3 uur vast.vrijdag 30 september 2011

Vader doodt dochter (13) met bizar 'watervalritueel'


Een dertienjarige scholiere moest van haar vader en een boeddhistische monnik, beiden leden van een sektarische gemeenschap, zo'n honderd keer een levensgevaarlijk ritueel ondergaan, om haar te bevrijden van kwade geesten. Dit 'watervalritueel' werd het meisje uiteindelijk fataal, melden Japanse media.
Tomomi Maishigi werd met vastgebonden armen en benen onder een douche gezet. De daders lieten vijf minuten lang een straal water van 40 liter per minuut onophoudelijk van 2,5 meter hoogte op haar gezicht vallen. De vader meende dat kwade geesten bezit hadden genomen van het lichaam van de scholiere en probeerde ze op deze wijze uit te drijven. Het slachtoffer verdronk tijdens het ritueel, dat ze de afgelopen drie maanden dagelijks onderging.Tienermeisje verzint list tegen uithuwelijking


Een 16-jarig meisje uit Australië heeft met succes een list verzonnen om te voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan een man in Libanon die ze slechts een keer heeft ontmoet. Ze heeft zich op de zwarte lijst van de douane laten zetten, zodat haar ouders haar niet naar Libanon kunnen vliegen.
Het meisje, dat niet met naam genoemd kan worden maar het pseudoniem Mej. Madley toegewezen kreeg, benaderde een bureau voor rechtshulp in Australië toen haar ouders het huwelijk al bleken te hebben gearrangeerd. De bruiloft was gepland ondanks de duidelijke bezwaren van het meisje tegen de uithuwelijking. Vervolgens zette ze de stap om de zaak voor de rechter te brengen om het haar ouders onmogelijk te maken haar het land uit te krijgen. Dit meldt de Sydney Morning Herald.
donderdag 29 september 2011

Japanner laat fortuin achter in wc voor slachtoffers tsunami


Een anonieme weldoener heeft een bundel bankbiljetten achtergelaten op een openbaar toilet in de Japanse stad Sakado , met instructies dat het geld gebruikt moet worden voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami. Het geld - 10 miljoen yen te zijn, omgerekend circa 100.000 euro - was verpakt in een plastic zak.

"Ik heb geen toekomst"
Op het handgeschreven briefje stond: "Ik ben alleen. Ik heb geen toekomst, dus laat de mensen in Tohoku het gebruiken.'' Tohoku is het noordoostelijke district dat het zwaarst is getroffen door de tsunami ruim 6 maanden geleden. (afp/eb)

Bron:

'Mirakelvrouw' met granaat op scherp in aangezicht leeft nog


Karla Flores (32) staat bekend als de 'mirakelvrouw' in haar Mexicaanse thuisstad Culiacán. En daar is een goede reden voor: Flores overleefde als bij wonder een aanslag met een granaat, die recht in haar gezicht werd afgeschoten.
Flores, een mama van drie, was zeevruchten op straat aan het verkopen toen ze plots een knal hoorde en iets haar gezicht raakte waardoor ze omverviel. De vrouw voelde een branderig gevoel aan haar gelaat, betastte het en zag dat haar hand vol bloed was. Toen verloor ze het bewustzijn.

Bij het ontwaken in het ziekenhuis in Culiacán was Flores' eerste gedachte dat ze door een steen geraakt was. De dokters ontdekten echter al snel dat het eerder een projectiel was, maar wisten nog niet wát precies. Tot hun verbazing moesten ze op de röntgenfoto vaststellen dat het om een granaat op scherp ging, die klem zat tussen Flores' boven- en onderkaakbeenderen.Moordenaar Mirco krijgt levenslang


KREFELD - De moordenaar van de Duitse jongen Mirco is donderdag veroordeeld tot levenslange celstraf. De rechtbank in Krefeld sloot zich aan bij de eis van het Openbaar Ministerie. De moord op de jongen is een van de meest geruchtmakende zaken in Duitsland van de laatste tijd.

De manager Olaf H. (45) trok de 10-jarige Mirco uit Grefrath, net over de grens bij Venlo, in september 2010 van zijn fiets. Hij wilde het willekeurige slachtoffer verkrachten. Vervolgens wurgde hij de jongen en om er zeker van te zijn dat Mirco dood was, stak hij hem daarna meermalen met een mes. Om zijn daad te verklaren zei H. dat hij stress had van zijn werk.

Na de moord verstopte de man het lijk en leefde verder als een gewone getrouwde vader van drie kinderen. Hij hield zijn mond toen de politie 5 maanden lang massaal naar de jongen zocht. Het was een van de grootste Duitse zoekacties ooit. Bij één actie werden zelfs circa 1000 agenten ingezet.Zeldzame witte walvisbaby ontdekt bij Australië

© afp

Bij Australië is een zeer zeldzaam witte bultrug walvisjong waargenomen. Het gaat vermoedelijk om een baby van slechts enkele weken oud. Het werd gefotografeerd door Wayne Fewings bij de Whitsunday Islands van het Great Barrier Reef.

'Het witte jong kwam bij onze boot, kennelijk om ons goed te bekijken', zei Fewings. 'Ik kon mijn ogen niet geloven. Het is een ervaring die je maar eens in je leven meemaakt.'woensdag 28 september 2011

Toeriste die niet wist dat ze zwanger was, bevalt in Sydney


In een jeugdherberg in Manly (Sydney) is gisteren een vrouw, tot haar eigen stomme verbazing, bevallen van een gezonde dochter. De 37-jarige Lena had de hele nacht zware maagkrampen, maar had in de verste verte geen idee dat ze zwanger was.
Lena, wiens achternaam en nationaliteit niet bekend zijn, logeerde al enkele weken in de jeugdherberg tijdens haar rondreis door Australië. In de nacht van maandag op dinsdag was ze naar het toilet gegaan omdat de krampen niet te harden waren. "Ik dacht dat ik ging sterven van de pijn. Het was verschrikkelijk. Toen begon ik te persen, en plots was ze er", vertelt Lena, die enkele jaren geleden te horen kreeg dat de menopauze vroegtijdig was ingetreden en dat de kans dat ze ooit nog kinderen zou krijgen miniem was.
Vietnamees slaapt zeven jaar naast zijn dode vrouw

Een Vietnamees heeft zeven jaar lang naast het stoffelijk overschot van zijn vrouw geslapen. De 57-jarige Le Van opende het graf van zijn vrouw een jaar naar haar dood in 2003. Hij stopte het skelet in een grote beschilderde doodskist met de vorm van zijn vrouw en trok de kist vrouwenkleren aan. Dat meldt de website VietnamNet.

Moeilijk afscheid nemen
Het lukte de Vietnamees klaarblijkelijk niet echt om afscheid te nemen van zijn echtgenote. Vlak na haar dood sliep hij gedurende 22 maanden op het graf zelf, maar regen en wind begonnen op de duur hun tol te eisen. Daarop dacht hij: "Laat ik een tunnel naar het graf graven", maar daar konden zijn kinderen nog een stokje voor steken. Uiteindelijk groef hij de beenderen opnieuw op.
Besmette meloen blijft levens eisen in VS

© ap
De consumptie van met listeria besmette meloen heeft in de Verenigde Staten nu al dertien slachtoffers geëist. Het is de dodelijkste uitbraak van voedselvergiftiging in de VS in meer dan tien jaar, meldden gezondheidsautoriteiten gisteren.
De meloenen zijn afkomstig van een kweker in de staat Colorado, Jensen Farms. Die organiseerde eerder deze maand al een terugroepactie. De meloenen zijn verspreid door het hele land.

Eind juli werden de eerste gezondheidsklachten gerapporteerd. Sindsdien zijn ten minste 72 ziektegevallen in 18 staten in verband gebracht met de besmette meloen. Een aantal verdachte sterfgevallen wordt op dit moment nog onderzocht.
Moeder schildpad erg begaan met haar kleintjes

© epa
Amper een week oud en nog geen zes centimeter groot, dan moet je wel beschermd worden door je ouders. Dat is dan ook precies wat deze Sporenschildpad van plan is met haar nageslacht.


De acht kleintjes zijn deze week geboren in een dierentuin in de Hongaarse plaats Nyiregyhaza, ruim 200 kilometer ten oosten van de hoofdstad Boedapest.

De verzorgers leek het een goed idee om de kleintjes een gratis ritje op het machtige schild van hun moeder te geven. Die werkte mee aan de grap, wat leidde tot deze prachtige plaatjes.
dinsdag 27 september 2011

Middagdutje voor kleine reuzenpanda's

AMSTERDAM - Onderzoeken zijn vermoeiend... Deze kleine reuzenpanda's doen even een dutje in het onderzoekscentrum voor panda's in het Zuid-Chinese Chengdu.

China neemt de dieren eens per tien jaar onder de loep. Zo wil het land proberen de bedreigde populatie een boost te geven. Ook de leefomstandigheden van het dier worden onderzocht. Momenteel leven in China 1596 reuzenpanda's in het wild.

Bron: 

Knap stuntwerk Belaey in Franse Alpen


Kenny Belaey voelt zich in het Franse Les Arcs/Peisey-Vallandry duidelijk in zijn sas. Meer dan 2 maanden geleden vertoonde hij zijn kunstjes op het dak van de Vanoise Express, een van de grootste skiliften ter wereld, nu pakte de negenvoudige wereldkampioen trialbike uit met een stunt door deze Alpencols met een razende vaart af te dalen. Aanschouw de fantastische beelden in bovenstaand filmpje.

"We hebben deze video enkele weken geleden geschoten tussen twee wereldbekers. Het waren twee lange, vermoeiende dagen maar ik heb me super goed geamuseerd. En het eindresultaat mag er zeker zijn. Na elke run werd ik terug naar boven gebracht met een helikopter. Voor snowboarders is dat dagelijkse kost, voor mij was het een nieuwe ervaring. Als kennismaking met mijn nieuwe GT-fietsen kon dit ook tellen", aldus Belaey. (dea)

Bron

Krokodil slaat 's nachts plots oranje uit


De opzichters in de zoo van het Australische Geelong (nabij Melbourne) keken 's morgens raar op toen een krokodil van bijna drie meter plots oranje zag. Eerst dachten ze dat het beest een akelige ziekte had opgelopen, maar uit onderzoek bleek er minder aan de hand. 'Snappy' slaapt in een speciaal verwarmd bassin 's nachts. Het beest had zitten bijten aan de leidingen en had zo de filter beschadigd. Daardoor was de zuurtegraad van het water zo gestegen dat de krokodil er oranje van uitsloeg. Ook enkele rode algen waren zo in het water gesukkeld en kunnen de kleurverandering mee verklaren. (kh)Bron: 

Vrouw gewond door ontploffend toilet


Een bezoekje aan het toilet is doorgaans een wenig opwindende gebeurtenis maar dat was niet het geval voor een Amerikaanse die een waarschuwing negeerde. Het toilet ontplofte en de vrouw werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis.

De ontploffing had plaats in een overheidsgebouw in Washington DC. De ambtenaren hadden nochtans een berichtje gekregen met de vraag om de toiletten niet te gebruiken wegens een 'gevaarlijk defect' maar blijkbaar had de vrouw geen boodschap aan de waarschuwing met alle gevolgen van dien. (vsv)

Bron:

Natalie (3) eet gloeilampen en bakstenen

© FOTO'S BRUNOPRESS
Dagelijks staat de 31-jarige Amerikaanse Colleen Hayhurst doodsangsten uit om haar 3-jarig dochtertje Natalie. De peuter heeft namelijk de neiging om alles wat niet eetbaar is tot zich te nemen, waarmee ze de kans loopt te sterven.
Onlangs werkte natalie nog een gloeilamp naar binnen, die ze uit haar nachtlampje wist te draaien. Tot haar favoriete lekkernijen behoren stenen en stokken, die ze verslint als waren het chocolade koekjes.maandag 26 september 2011

Levende vrouw naar mortuarium gebracht

RIO DE JANEIRO - Een vrouw is door een arts in een ziekenhuis in de buurt van Rio de Janeiro naar het mortuarium gebracht terwijl zij nog in leven was.

 Rosa Celestrino de Assis was met een longinfectie en twee hersenbloedingen opgenomen.

Volgens de verpleegster gaf de vrouw geen teken van leven meer. De arts tekende de overlijdensakte en stuurde het lichaam naar het mortuarium. Door de verkeerde medische inschatting lag ze twee uur lang gehuld in een kunststof hoes in het mortuarium.

Proef met medicijn tegen kanker té succesvol


AMSTERDAM -  Een proef met een nieuw medicijn tegen prostaatkanker in het Verenigd Koninkrijk is stop gezet omdat de resultaten van de test te goed waren.

Artsen van het Royal Marsden Hospital in Londen concludeerde dat het niet ethisch zou zijn om het succesvolle medicijn niet aan alle 922 patiënten die deelnamen aan het onderzoek aan te bieden. Het medicijn blijkt de pijn bij patiënten significant te verlichten en veroorzaakt slechts kleine bijwerkingen, aldus The Sunday Telegraph.

Een schip als drijvende stad


Dit jacht lijkt recht uit één of andere 'James Bond'-film te komen maar een Brits bedrijf gelooft dat dit de toekomst is van het leven op zee. Met maar liefst 11 dekken, een eigen waarnemingspost, vier platformen voor heli's, verschillende zwembaden en ruimte voor winkels en restaurants is het meer een drijvende stad dan een schip. Het project kreeg dan ook niet voor niets de naam 'Utopia' mee.

Utopisch of niet, het project kon bij de voorstelling op de glamoureuze 'Monaco Yacht Show' op heel wat bewonderende blikken rekenen. Het Britse bedrijf Yacht Island Design heeft deze Utopia in samenwerking met Nigel Gee dan ook ontworpen vanuit een geheel nieuwe denkwijze. De ontwerpers verlaten de bekende paden en hierdoor komen zij tot geheel andere vormen dan traditioneel ogende jachten.
Facebook volgt gebruikers ook na uitloggen volgens hacker

Sociaalnetwerksite Facebook blijft zijn gebruikers ook volgen eens die zijn uitgelogd. Volgens hacker Nik Cubrilovic is er maar één manier om dit te verhinderen: alle Facebook-cookies verwijderen of third-party-cookies weigeren. Ontwikkelaar Arturo Bejar ontkent de aantijgingen, en zegt dat de cookies er zijn voor de veiligheid van de gebruiker. Dat meldt de technologiewebsite Tweakers.
Door de nieuwste veranderingen aan de sociaalnetwerksite, kunnen er statusupdates gepost worden zonder medeweten van de gebruiker. Volgens Facebook moet een gebruiker uitloggen indien hij niet gevolgd wenst te worden, maar volgens Cubrilovic heeft dat echter geen effect. Facebook maakt namelijk cookies aan op de computer van elke bezoeker, en door deze cookies kunnen websites met een like- of shareknop nog steeds informatie over de bezoeker doorsturen.Amerikaanse krijgt nieuw gezicht na schietpartij ex-man


© BRUNOPRESS
De Amerikaanse Connie Culp gaat door het leven met een nieuw gelaat. Haar jaloerse ex-man schoot haar in 2004 van dichtbij in haar gezicht, waardoor ze verminkt en blind raakte.

Connie Culp voor het schietincident.
Na de schietpartij in september 2004 bracht Culp maanden in het ziekenhuis door terwijl chirurgen de schade in haar gezicht tevergeefs probeerden te herstellen. Haar originele bovenlip, neus, gehemelte, beide kaken en een oog waren volledig aan diggelen geschoten door haar echtgenoot na de extreme woede-uitbarsting.

Gezichtstransplantatie
Culp werd in oktober 2008 uiteindelijk op een wachtlijst gezet voor een gezichtstransplantatie. Twee maanden later werd al een donor gevonden: een vrouw uit dezelfde streek, van dezelfde leeftijd met dezelfde bloedgroep, die aan een hartaanval was overleden.

'De dokters vertelden me dat ik zou kunnen sterven tijdens de operatie. Maar aangezien ik de schietpartij al had overleefd, dacht ik dat een nieuw wonder best mogelijk was', vertelt Culp aan Daily Mail. Na een operatie van 20 uur had ze uiteindelijk een nieuw gezicht.zondag 25 september 2011

Mysterie: opgesloten eenzame kwal heeft plots 200 baby's


De wetenschap wordt dezer dagen zwaar op de proef gesteld. Na de neutrino's die zich sneller dan het licht zouden kunnen verplaatsen, duikt er nu een nieuwe mysterie op. Eentje over een onbevlekte ontvangenis, van een kwal.
Een zogenaamde mangrovekwal die eenzaam opgesloten werd in een aquarium in Townsville in de Australische staat Queensland, blijkt zich plots te hebben voortgeplant. Liefst tweehonderd babykwallen werden ontdekt in hetzelfde aquarium. Wetenschappers staan voor een raadsel en houden het op 200 klonen van de ouderkwal.

De poliepen van de 'onderstebovenkwal' werden aangetroffen in een aquarium waar eerder een gewonde kwal inzat, die vier maanden geleden stierf. Waarschijnlijk zijn de poliepen - die inmiddels tot babykwallen zijn verworden - klonen van hun ouder. Kwallen kunnen zich namelijk op twee manieren voortplanten: door paring met een andere kwal of door zich te klonen.Stuntman zweeft tegen 120 km/u door nauwe bergkloof


Skydiven heeft een nieuwe dimensie gekregen dankzij Jeb Corliss. De 35-jarige stuntman sprong gisteren met een 'vleugelpak' uit een helikopter om vervolgens tegen 120 km/u door een bergkloof van nauwelijks 30 meter breed te zweven.

Corliss koos de Chinese berg Tianmen in de provincie Hunan uit voor zijn stunt. De Amerikaan sprong vanop een hoogte van 1.800 meter uit een helikopter om vervolgens met een 'wingsuit' als een soort 'Batman' naar beneden te glijden.

Piranha's bijten massaal in voeten strandgangers Brazilië


Piranha's zetten hun tanden in steeds meer strandgangers in het noordoosten van Brazilië. Tijdens het vorige weekeinde moesten ruim 100 badgasten in het ziekenhuis worden behandeld. De vleesetende vissen hadden de mensen gebeten in hun hielen en tenen.

Het probleem doet zich vooral voor in de staat Piaui. De autoriteiten overwegen maatregelen te nemen tegen de overpopulatie aan piranha's. "Omdat ze geen vijanden hebben, zijn piranha's mensen gaan aanvallen op het strand zei Romildo Mafra, een lokale functionaris. (afp/kve)

Bron: 

Bejaarde Ier van 76 sterft aan "spontane zelfontbranding"

Een verbijsterde lijkschouwer kon naar eigen zeggen niet anders dan tot de conclusie komen dan dat de Ier Michael Faherty stierf aan zogenaamde "spontane menselijke zelfontbranding". Dat meldt de Daily Mail.
Michael Faherty, een 76-jarige bejaarde uit het Ierse Ballybane, werd dood aangetroffen dicht bij een open haard. Forensisch onderzoek wees echter uit dat het vuur van de haard niet de doodsoorzaak was. Er werd geen enkel spoor van een brandversneller (zoals brandstof of alcohol) gevonden en er was ook geen enkele aanwijzing dat er kwaad opzet in het spel was.
Vermiste maansteen duikt op tussen eigendommen Bill Clinton

Een verloren gewaand stuk maansteen is aangetroffen bij spullen van de Amerikaanse oud-president Bill Clinton. De steen was 30 jaar vermist, meldden Amerikaanse media vrijdag.
De steen was in 1972 meegenomen door de Apollo 17 en behoort tot een reeks van 50 stenen die zijn uitgedeeld aan de Amerikaanse staten. In de staat Arkansas hing het in de kamer van Bill Clinton die daar gouverneur was. Later is er kennelijk opgeruimd en is de steen opgeborgen samen met Clintons spullen.

Het stuk steen is naar schatting 7,5 miljoen euro waard. Inmiddels is het goed opgeborgen in een kluis. (ANP)


Bron: