Translate

zaterdag 24 september 2011

'Internet gebruiken in strijd tegen extremisme'

© ANP

Europese landen moeten veel meer het internet gebruiken om zich te wapenen tegen gewelddadig extremisme. Dat stelt de Europese politieorganisatie Europol vandaag.
In aanbevelingen aan de Europese Raad van ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken stelt de organisatie dat er een virtuele taskforce voor moet komen.

Europol bracht de raad gisteren verslag uit over onderzoek naar de dubbele aanslag in Noorwegen in juli, waarbij 77 mensen omkwamen. Europol doet geen mededelingen over de resultaten van het onderzoek.vrijdag 23 september 2011

Kankergezwel beter op te sporen door 'microbubbels'


Kankergezwellen die tot nu toe bijna onzichtbaar waren, kunnen met een soort microbubbels eerder zichtbaar worden gemaakt. De microbubbels zijn ontwikkeld door prof. dr. Hessel Wijkstra van het AMC-ziekenhuis in Amsterdam. Hij heeft zijn vinding gepresenteerd op een congres in het Amerikaanse Chicago, zo is vandaag bekendgemaakt.
De bubbels zijn kleine gasbelletjes, voorzien van een soort moleculaire kleefstof, die aan de tumor plakken en hem doen oplichten als een kerstboom, zegt de onderzoeker.Kan de NASA-satelliet vandaag op u neervallen?


© ap

Vandaag zal de afgedankte satelliet UARS volgens de berekeningen van NASA op Aarde neervallen. Het 6 ton wegende gevaarte zal niet geheel opbranden in de atmosfeer en verschillende brokstukken kunnen dus de grond raken. NASA kan nog niet precies voorspellen waar die stukken zullen vallen, maar Noord-Amerika kan waarschijnlijk geschrapt worden. Ook West-Europa hoeft zich niet veel zorgen te maken.

Hoe groot is de kans dat we vandaag geraakt worden door een brokstuk van de satelliet? Volgens NASA is het risico 1 op 3.200, maar Scientific American relativeert die cijfers. Hoe dan ook is het risico voor de Amerikanen nihil, want de baan van de satelliet zal zich ver van Noord-Amerika bevinden als hij straks de atmosfeer binnendringt. Dat zou vanavond al kunnen gebeuren.

De kans is het grootst dat de brokstukken gewoon in de oceaan zullen vallen. Al blijkt uit een simulatie (zie filmpje) dat een stukje van de baan zich ook boven het land bevindt. West-Europa valt niet compleet buiten de gevarenzone, maar vooralsnog lijken eerder delen van Afrika en Rusland een risico te lopen. NASA gokt vooral op het gebied tussen Antarctica en Zuid-Amerika.

Geen paniek
Volgens specialisten hoeven we niet in paniek te raken. 'Er vallen dagelijks dingen uit de lucht. Grote dingen - die meer dan 500 kilo wegen en zwaar genoeg zijn om brokstukken te genereren - treffen ons ongeveer één keer per week', klinkt het in de Los Angeles Times. Volgens NASA zullen 26 stukken van de satelliet overleven, waarvan sommige meer dan 100 kilo kunnen wegen.
Kans op nazomerrecord

SOEST - Er bestaat een kans dat de periode van fraai nazomers weer die vandaag aanbreekt, de recordboeken in kan. De nieuwste vooruitzichten op een periode van stabiel en zonnig hogedrukweer wijzen dat vrijdag uit.

De komende tien dagen wordt het droog en zonnig weer met temperaturen tussen 20 en 25 graden. Alleen op maandag of dinsdag zorgt een doortrekkend frontje voor wat meer bewolking en mogelijk een lokale bui maar het weer herstelt zich razendsnel.
Vrouw (58) bevalt na 27 jaar ivf-pogingen van tweeling

De uitdrukking 'De aanhouder wint' krijgt wel een heel speciale betekenis na het lezen van dit verhaal. Een Milanese vrouw van 58 jaar, getrouwd met een man van 74, is gisteren bevallen van een tweeling: een jongetje van 2 kilo en een meisje van 1,8 kilo. Opmerkelijk: het koppel had na 27 jaar vruchteloze ivf-pogingen in Italië zijn toevlucht gezocht tot het Oostblok en nu was het dus wel raak.Onderzoekers zetten hersenactiviteit om in beeld

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Berkeley zijn erin geslaagd om door middel van de hersenactiviteit te meten een film te creëeren die toont wat mensen kijken. Dat meldt de website van de Engelse krant The Telegraph.
De onderzoekers lieten mensen naar een film kijken terwijl ze hun hersenactiviteit maten. Dat deden ze door fMRI-scanners de bloedstromen in de hersenen te laten volgen. Daarna analyseerden ze hoe het visuele centrum van het brein reageerde op de film. Vervolgens wisten ze een computerprogramma te ontwikkelen dat kan gokken waar een persoon naar kijkt.

Eerste drijvende golfterrein ter wereld


Af en toe een balletje in het water meppen zal onvermijdelijk zijn als je gaat golfen op deze course in de Malediven. De 27 holes liggen immers verspreid over drie eilanden, die onderling worden verbonden door onderwatertunnels.
Het uitzonderlijke project, dat van de tekentafel van het Nederlandse architectenbureau Waterstudio rolde, zal volgens schattingen zo'n 360 miljoen euro kosten. Het wordt de eerste drijvende golfcourse ter wereld op speciaal daarvoor aangelegde eilanden. Naast een golfterrein, wordt er ruimte voorzien voor 200 villa's, een centrum voor natuurbehoud en 45 kleinere privé-eilandjes.

Opmerkelijk is dat golfers via onderwatertunnels van het ene eiland naar het andere kunnen om de 18 of 27 holes vol te maken. Ook het clubhuis bevindt zich onder zeeniveau. De eilanden worden van stroom voorzien door middel van zonne-energie, waardoor het geboekstaafd staat als een groen project. Het golfterrein moet eind 2013 speelklaar zijn, zo beloven de architecten. (kve)

Bron:

donderdag 22 september 2011

Bloedzuigers redden gezicht vrouw na aanval hond


Chirurgen in Zweden hebben met behulp van honderden bloedzuigers het gezicht van een vrouw kunnen redden, nadat haar eigen hond er een groot stuk had uit gebeten. De onfortuinlijke vrouw werd in augustus in allerijl naar het ziekenhuis overgebracht na de onverwachte uithaal van haar hond. Die had haar gezicht van haar bovenlip tot haar oog afgebeten.
Alerte familieleden slaagden erin het stuk 'vlees' koel te houden totdat ze in het midden van de nacht op de spoeddienst in Malmö in het zuiden van Zweden aankwamen. De vrouw werd werd meteen naar een operatiekamer gebracht terwijl specialist Jens Larsson collega-specialiste Stina Klasson opbelde.

'De hond had haar bovenlip, haar neus en een groot gedeelte van haar kaak weggebeten', vertelt Klasson. 'Het belangrijkste was om het weggebeten deel van voldoende bloed te blijven voorzien. Dat lukte gelukkig binnen het uur', aldus Klasson, die met Larsson een operatie van vijftien uur uitvoerde om het gezicht van de vrouw te redden.
Vrouw in tranen na controle afro op explosieven

Isis Brantley. © FACEBOOK

'Hee mevrouw! Stop! Stop! Jij! Ja, jij met dat enorme kapsel!', zo werd Isis Brantley uit Texas door de douane aangesproken op het vliegveld van Atlanta. Wat bleek? Haar grote afro-kapsel moest nog gecontroleerd worden op explosieven.
'Ik zei: Je maakte een grapje', vertelt een verontwaardigde Isis aan CNN. Ze was al door de controle heen, toen besloten werd haar haar ook te controleren.

En, wat gevonden?
'Ze begonnen in mijn haar te graven, meerdere malen, voelend en woelend en ik zei: Explosieven gevonden? Zie je ze?', vertelt de verontwaardigde Isis.
Werkloze Bulgaar op zoek naar schroot ontdekt waardevolle schat


Een 42-jarige werkloze Bulgaar heeft een 4.000 jaar oude goudschat ontdekt. Hij was eigenlijk op zoek naar schroot. De man vond een kleien pot met daarin gouden armbanden, kettingen en andere waardevolle bronzen voorwerpen. Deskundigen vermoeden dat de schat minstens 1,5 miljoen euro waard is.

De ontdekking kwam niet uit de lucht gevallen. Een lokale waarzegster had het hem voorspeld, aldus de tv-zender bTV. De vondst weegt in totaal 266 gram. Voor de sieraden is 19- en 21-karaatsgoud gebruikt, evenals zilveren versieringen.

De veertiger ontdekte de schat in de buurt van de stad Svischtov, niet ver van de rivier de Donau. Het is nog wachten op een passende vitrine vooraleer de waardevolle schat in het museum van Svischtov te bewonderen valt. (adha)

Bron: 

Nu te koop: eerste pil die rimpels doet verdwijnen


Het geheim om je rimpels kwijt te raken, zit vanaf nu in een pil. Vanaf vandaag wordt een anti-agingmedicijn verkocht dat kraaienpootjes met een derde belooft te beperken.
Britse wetenschappers ontwikkelden een pil die je drie keer per dag moet nemen. Uit tests bij 480 vrouwen blijkt dat deze lijntjes rond de ogen met 30 procent in 14 weken kan verminderen. Het bevat een mengeling van voedingsextracten als vitamine C en E, isoflavonen uit soya, lycopeen uit tomaten en omega-3 uit visolie, die worden allemaal momenteel als voedingssupplementen verkocht. Deze pakken volgens de onderzoekers de genetische oorzaken van veroudering aan.woensdag 21 september 2011

Astronauten langzaam blind

© epa

Als de NASA doorzet met haar plannen om astronauten naar Mars te sturen, is de kans groot dat die daar niks te zien krijgen als ze aankomen omdat ze langzaamaan blind worden. Steeds meer astronauten klagen immers over het feit dat hun zicht fel achteruitgaat als ze maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS hebben doorgebracht. Dat meldt de Orlando Sentinel.
Eens de astronauten terug op aarde zijn, komt hun zicht geleidelijk aan wel terug. Maar NASA vreest nu dat een drie jaar durende missie naar Mars voor veel grotere problemen zou kunnen zorgen.'Killertyfoon' Roke raast met 220 km/u naar gehavende kerncentrale Fukushima

© afp
De tyfoon Roke heeft een spoor van vernieling getrokken door Japan. Ook de hoofdstad Tokio kreeg de volle laag. Bij de doortocht, die gepaard ging met windstoten tot meer dan 220 kilometer per uur en stortbuien, vielen al minstens vijf doden. Twee mensen worden vermist. De slachtoffers vielen in het centrum en het westen van het land. Een kind dat terugkeerde van school, is vermist.Lees verder bij de bron en bekijk de beelden.

Bron:

Hallucinante beelden veldslag politie met bootvluchtelingen en bewoners op Lampedusa

© ap

Op het Italiaanse eiland Lampedusa is een heuse veldslag uitgevochten tussen (illegale) bootvluchtelingen, de politie en de bewoners. De hevige rellen braken uit toen bewoners van een opvangcentrum met stenen begonnen te gooien. Ook de bewoners van het eiland kwamen in opstand en vielen onder meer de burgemeester aan. "We zijn in staat van oorlog", sprak die harde taal. "De mensen nemen het recht in eigen hande!". De illegale vluchtelingen zullen binnen de 48 uur gerepatrieerd worden. Ook enkele journalisten en een cameraman van Sky Italia deelden in de klappen. Er vielen tientallen gewonden, een Tunesische bootvluchteling is er erg aan toe. Bekijk de hallucinante beelden van de veldslag onder dit artikel.Lees verder en bekijk alle beelden bij de bron

Bron:

Toch weer betalen voor ID-kaart

© anp

Mensen die morgen of later een ID-kaart aanvragen, moeten daarvoor dan toch weer betalen. Dat is het gevolg van een wetsontwerp dat minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) woensdagavond heeft ingediend en, indien aangenomen, met terugwerkende kracht vanaf 22 september 2011 zal gelden. Hangende de procedure, moeten aanvragers dus alvast weer over de brug komen.Daders mortieraanval rechtbank vluchtten op scooter


Bij de aanslag op de rechtbank in Amsterdam zijn twee verdachten betrokken. De twee zijn gevlucht op een grijze motorscooter.
Ze reden vanaf de Parnassusweg via de Fred. Roeskestraat in de richting van de Amstelveenseweg. Naar aanleiding van een getuigenoproep zijn tientallen reacties binnengekomen bij de politie. Daar zitten enkele bruikbare tips bij.

Toren E van het gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in de hoofdstad werd vanmorgen rond half drie flink beschadigd door een aanslag met een explosief projectiel.

Mensen die op en rond de Parnassusweg een grijze motorscooter met twee passagiers hebben gezien rond het tijdstip van de aanslag worden verzocht zich bij de politie te melden. (Redactie/ANP)

Bron

Vrouw met twee baarmoeders bevalt van tweeling

Een tweeling. © Thinkstock

Een Amerikaanse vrouw die twee baarmoeders heeft, is erin geslaagd een gezonde tweeling op de wereld te zetten. De kans dat dit zou lukken, was volgens gynaecologen een op vijf miljoen.
De aandoening die formeel uterus didelphys heet, kan leiden tot onvruchtbaarheid. Maar Andrea Barbosa raakte zelfs zwanger van een tweeling die elk apart in een baarmoeder zat.

Schok
'Het was een schok toen ik het vernam. Ik was doodsbang', vertelt de 24-jarige moeder aan de St. Petersburg Times, die het nieuws over haar zeldzame aandoening te horen kreeg toen ze zeven weken zwanger was.

Moeder en tweeling stellen het alvast goed. Maar een nieuwe zwangerschap ziet Barbosa niet zitten. 'De eerste keer dat ik zwanger was, kreeg ik een kind. Nu heb ik er twee bij. Ik wil er geen drie riskeren de volgende keer.'
(Redactie)

Bron:

Artsen opereren meisje (2) zonder verdoving


Artsen van een ziekenhuis in China zouden een 2-jarig meisje met een leveraandoening meerdere keren hebben geopereerd zonder verdoving, omdat haar ouders dit niet konden betalen.


Dit meldt althans fotoagentschap Brunopress, die vandaag twee foto's van het kleine meisje publiceert.

'De ouders van Guo Han hadden al hun spaargeld uitgegeven aan medische onderzoeken om de ziekte van hun dochtertje te kunnen diagnosticeren. De volledige kosten voor de noodzakelijke operatie konden ze daardoor niet meer betalen', aldus het fotobureau.dinsdag 20 september 2011

De grootste afro ter wereld

Aevin Dugas, een 36-jarige sociale helpster uit New Orleans, gaat prat op het grootste natuurlijke afrokapsel ter wereld. De omtrek van haar spinnerag bedraagt 1,32 meter, vaak moet ze schrijlings door een deur. Rek haar haren uit, en je staat 1,60 meter van haar hoofd.

Aevin bekent dat het soms hinderlijk is: "Als ik autorijd, zie ik niet wat er naast me gebeurt. Oorringen dragen, dat is een ramp. Ik blijf er ook vaak mee haken, aan bomen en zo". (lb)Bron:

Man eet zich dood in vreetwedstrijd, maar wint wel

Een 77-jarige Oekraïner heeft slechts korte tijd kunnen genieten van allicht het mooiste moment uit zijn leven: winst in een vreetwedstrijd.

Maagproblemen
Amper enkele minuten nadat hij eergisteren met glans de meeste knoedels of dumplings had verorberd, overleed de winnaar aan maagproblemen. Een autopsie moet de precieze doodsoorzaak nog bepalen. Wedstrijd en drama vonden plaats in het plaatsje Tokmak, in de Oost-Oekraiense regio Zaporozje.

Zware kost
Varinniki zijn knoedels gevuld met kool, aardappelen, champignons en/of kersen. Het traditionele gerecht wordt normaliter enkel genuttigd op feestdagen, omdat de voorbereiding veel tijd vergt en het spul snel de honger stilt. Hoeveel knoedels de man heeft gegeten, meldde het agentschap Interfax niet: het bericht houdt het op "veel".(belga/lb)

Bron:

Bajesklant is koning bij de Jailshop

Gevangenen mogen niet alles in hun cel hebben, maar wel veel. Bij de Jailshop kunnen ze binnenkort terecht voor beltegoed, een Nintendo of sportschoenen. De webshop is een initiatief van een 26-jarige ex-bajesklant. 'Ik heb veel frustraties van gevangenen gezien,' zegt Jengo Amadi (26) vandaag in het AD.
Nee, voor een cake met vijl kun je niet terecht bij de nieuwe webshop voor gedetineerden. Wat de nieuwe winkel straks wel levert? Alles waaraan een gevangene behoefte heeft: van beltegoed tot badslippers, van sportbroeken en -schoenen tot wenskaarten.

De shop, die op 1 oktober open gaat onder de naam Jailshop.nl, bedient daarmee in één klap circa 10.000 gedetineerden. En hun familie en vrienden, die spullen voor hen kopen. 'Stel dat je als moeder of vriend een ventilator en slippers wilt kopen voor een gedetineerde, dan moet je naar twee winkels toe,' legt ondernemer Jengo Amadi uit. 'Nu kunnen ze dat in een shop bij elkaar vinden.'maandag 19 september 2011

Brit pleegt als levende vuurbal aanslag op gezin van vriendin

Tracy Jones en haar dochter Cailin. © FACEBOOK

Een 30-jarige man heeft vanmorgen in de buurt van het Engelse Manchester een aanslag gepleegd op het gezin van zijn vriendin. Hij stak zichzelf in de woonkamer als levende toorts in brand. De slachtoffers werden gered, de man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het drama gebeurde vanmorgen vroeg in de woning van de 40-jarige Tracy Jones. De man bevond zich in het huis in Altrincham en goot daar benzine over zich heen. Vervolgens stak hij zichzelf in brand, waarna hij als levende toorts door de woning liep. Tracy en haar oudste dochter Cailin probeerden het vuur nog te doven.

Kleuter is 60 agenten de baas

AMSTERDAM - Een tweejarig meisje heeft zestig Zweedse agenten goed in het ootje genomen. Een heel peloton aan agenten met speurhonden en een helikopter startten een uitgebreide zoektocht naar het meisje, dat vervolgens gewoon in haar bedje bleek te liggen.

De ouders van de kleuter waren aan het schoonmaken toen haar moeder een schaduw zag bij het raam. Het meisje was vervolgens niet meer te vinden, dus de moeder sloeg alarm. De politie gaf meteen de hoogste prioriteit aan de zoektocht naar het kind. Meer dan zestig agenten werden ingezet, uitgerust met een helikopter en speurhonden. "Mysterieus 'Min Min licht' achtervolgt automobilist

©Thinkstock

Een Australische automobilist die 's nachts op weg was van Tennant Creek naar Melbourne zegt een half uur lang achtervolgd te zijn door een ongekend fel licht. Het verhaal staat niet op zichzelf. In het Australische Noordelijk Territorium worden vaker deze mysterieuze 'Min Min lichten' waargenomen.
'Ik zag in mijn zijspiegel een licht. In eerste instantie dacht ik gewoon aan een andere weggebruiker', zegt Aiden tegen de krant Katherine Times. De man heeft liever niet zijn achternaam in de media. 'Maar het licht werd steeds feller en na een aantal minuten merkte ik dat het het licht zich niet achter me bevond, maar in de lucht zweefde.'

'Ik begon harder te rijden, terwijl ik al 120 km/u reed. Het licht was inmiddels het felste licht dat ik ooit gezien had. Het had ook een vreemde oranje gloed. Het bleef ongeveer 20 tot 30 minuten bij me.' De man zat al die tijd doodsbang in zijn auto. 'Ik zei hardop: Nee, niet mij. Ga weg en pak iemand anders. Ik wil dit niet!''Tovenaar' onthoofd in Saoedi-Arabië

In Saoedi-Arabië is vandaag een Soedanees onthoofd die wegens "hekserij" ter dood veroordeeld was. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Riyad laten weten. Mensenrechtenorganisatie Amnesty International probeerde tevergeefs om de executie van de man te verhinderen.Jongen (10) heeft altijd honger en blijft hele dag eten

Ben. © FOTO'S BRUNOPRESS

Kattenvoer, tandpasta, het maakt niet uit, de Engelse Ben Green eet alles. Hij wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden door zijn ouders die bang zijn dat de jongen zich dood eet. Hun zoon heeft een zeldzame aandoening waardoor hij constant honger heeft.Omars dag is niet compleet zonder liters motorolie


Mohammad Omar zweert bij olie. Niet een beetje over de sla, maar twee tot vier flessen per dag. Motorolie dus! Omars dag is niet compleet zonder zijn bizarre versnapering. 'Prijs Allah', zegt hij. 'Mijn gezondheid is prima!'
Daarnaast trekt het, als gimmick, ook heel wat volk naar zijn garage. Naast zijn oliedieet versmaadt Mohammad ook koelvloeistof, remolie en accuvocht niet. Ook snackt Omar dagelijks nog zo'n 2,5 kilo lagervet weg. 'Ik geniet hiervan', laat de garagehouder uit Mekka weten. Zijn liefhebberij kost hem maandelijks zo'n 900 Saoedische realen, omgerekend ongeveer 175 euro. Omar werkt al sinds zijn 17de als monteur en komt de dag niet door zonder zijn 'maaltijden'. 'Ik mis het als ik geen olie drink of vet eet', zegt Mohammad. Smerig! (Redactie)


Bron: