Translate

zaterdag 17 september 2011

Doden en tientallen gewonden door crash op vliegshow VS


Bij een vliegshow in Reno (Amerika) is een vliegtuig neergestort tussen het publiek. Er vielen drie doden en de 74 jarige piloot overleefde de crash ook niet. Volgens enkele getuigen wist de piloot het vliegtuig op het laatste moment weg te manouvreren zodat het niet op een drukke gedeelte van de publiekstribune viel.Lees verder bij de bron

Bron:

vrijdag 16 september 2011

Reclameruimte te koop op kunstoog van kankerpatiëntNadat een tumor werd vastgesteld, moest de Canadees Robert Lee (47) vorige maand zijn linkeroog laten wegnemen. Om de kosten voor die ingreep te dekken, heeft de man nu besloten advertentieruimte op zijn kunstoog te verkopen aan de meestbiedende.

Overschot naar kankerfonds
Het startbod op veilingsite eBay bedraagt 5.000 dollar. De operatie werd terugbetaald, maar het kunstoog moet Robert Lee uit eigen zak ophoesten. Dat kostte 2.500 dollar. Als er na de reclameveiling geld overschiet, gaat dat naar een fonds voor kankeronderzoekNieuw eiland op de kaart door klimaatverandering


De klimaatverandering bedreigt eilanden over de hele wereld, maar heeft er ook eentje bij gemaakt. De laatste editie van 'Times Comprehensive Atlas of the World' vermeldt Uunartoq Qeqertaq, een eiland dat ontdekt werd door het afsmelten van de ijskap over Groenland.
De klimaatverandering is eilanden meestal niet goed gezind: door de stijgende zeespiegel dreigen eilanden en atollen over de hele wereld te verdwijnen onder het water. Maar diezelfde smeltende ijskappen die de zeespiegel doen stijgen, kunnen ook nieuwe eilanden blootleggen, zoals Uunartoq Qeqertaq voor de kust van Groenland.

Het eiland, dat in het Inuit "Opwarmend eiland" betekent, werd door het gezaghebbende naslagwerk Times Compreshensive Atlas of the World permanent genoeg bevonden en figureert in de nieuwe editie van de atlas, naast andere nieuwkomers als Zuid-Soedan, snel groeiende wereldsteden en grote infrastructuurprojecten.
Gevaarlijkste zwemplek ter wereld?


Op de grens tussen Zambia en Zimbabwe donderen de Victoriawatervallen met brute kracht naar beneden. Zij vormen een prachtig watergordijn van 1.708 meter breed en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Deze natuurpracht lokt elk jaar vele bezoekers, waarvan sommigen niet enkel de watervallen komen bewonderen maar zich ook wagen aan een duik in de beruchte 'Devil's Pool' bovenaan de rand van de waterval.

Ongeluk
Enkel in de periode van september tot december, wanneer het water laag staat, is het mogelijk om in de Devil's Pool te zwemmen. Het zal je niet verbazen, maar helemaal veilig is het niet. Af en toe gebeurt er een ongeluk. Zo viel er een gids naar beneden nadat hij zijn evenwicht verloor bij het vastgrijpen van een toerist die naar beneden dreigde te vallen. De sterke stroming is dan ook niet te onderschatten.Gevaarlijk of niet, sommige reizigers deinzen er niet voor terug. Ze springen er misschien wel met een klein hart in zoals uit onderstaande video's blijkt maar met spectaculaire beelden in hun valies keren ze trots terug naar het thuisfront. (kve)

Bron:

Konijn redt bewoners uit brandend huis

© THINKSTOCK

Een heldhaftig konijn heeft twee mensen van de dood gered uit een brandend huis in Alaska. Helaas is het diertje zelf omgekomen door een rookvergiftiging.
Volgens de brandweer heeft het konijn de bewoonster van het huis gewekt door midden in de nacht op haar borst te krabben. De vrouw zag dat haar huis vol rook hing. Hals over kop wekte ze haar dochter. De twee konden de brandende woning ongedeerd verlaten. In paniek vergaten ze hun konijntje mee te nemen, die bleef achter in de verstikkende rook. (Redactie)

Bron:

Fransen mogen niet meer op straat bidden

© afp

In Frankrijk mogen gelovigen niet meer op straat bidden. Een verbod daartoe werd vandaag van kracht. De ban is vooral gericht tegen moslims. Die gingen in de grote steden op vrijdag vaak massaal op straat bidden wegens een groot tekort aan gebedsruimte.
De autoriteiten hebben de moslims nu alternatieve gebedsruimtes aangeboden, zoals verlaten overheidsgebouwen.
Minister Claude Gueant van Binnenlandse Zaken zei vorige maand tegen het persbureau AFP bidden op straat 'onacceptabel' te vinden. Hij noemde het een directe aanval op het secularisme. (ANP)

Bron: 

donderdag 15 september 2011

'Aanval op Kadaffibolwerk Sirte begonnen'

TRIPOLI - Troepen van de nieuwe machthebbers in Libië hebben de aanval geopend op Sirte, een van de laatste bolwerken van de verdreven dictator Muammar Kaddafi. Zij trekken de stad vanuit het westen en vanuit het zuiden binnen. Dit heeft een correspondent van de Arabische nieuwszender al-Jazeera ter plaatse donderdag gemeld.

Ook Arabische media hebben dit nieuws gemeld.

Een konvooi van zeker 900 gepantserde voertuigen was 's middags vanuit Misurata naar Sirte getrokken om „de stad te bevrijden en de onafhankelijkheidsvlag te hijsen”, aldus de legerwoordvoerder. De daken van de voertuigen zijn geel-rood geverfd om te voorkomen dat de NAVO ze aanziet voor voertuigen van Kaddafi en luchtaanvallen uitvoert. Een commandant zei: „We draaien de rollen om met Kaddafi. Wij werden in Misurata op drie fronten aangevallen en nu vallen we Sirte op drie fronten aan.”
Planeet met twee zonnen ontdekt


WASHINGTON - Amerikaanse astronomen hebben de eerste planeet met twee zonnen ontdekt, stellen ze donderdag in wetenschappelijk tijdschrift Science. De planeet met de naam Kepler-16b lijkt op de fictieve woestijnachtige planeet Tatooine uit de film Star Wars, maar is ijskoud, met een oppervlaktetemperatuur van -73 tot -101 graden Celsius.

De planeet staat ongeveer 200 lichtjaren van de aarde en is ongeveer zo groot als Saturnus. De zonnen zijn in massa stukken kleiner dan onze zon

Bron

"Op een uur van Londen naar LA is niet ondenkbaar"

© photo news


De Britse zakenman Richard Branson wil binnen een jaar een ruimteschip lanceren waarmee ruimtereizen commercieel gaan worden. Met zijn bedrijf Virgin Galactic wil hij op den duur ook razendsnelle intercontinentale vluchten verzorgen. "Ongeveer een uur (reistijd) tussen Los Angeles en Londen is niet ondenkbaar", aldus Branson.

Goedkope ruimtereizen
Virgin Galactic heeft al 430 kaartjes aan toekomstige ruimtetoeristen verkocht. Het bedrijf streeft ernaar goedkope ruimtereizen en goedkope satellieten te realiseren. "Het moederschip is al af", zei Branson tegen de Amerikaanse nieuwszender CNN. "De proeven met de lanceerraketten verlopen goed en we verwachten nu een lancering binnen een jaar", aldus de miljardair Branson, die eerder zei een hotel in de ruimte te willen bouwen. (afp/kve)

Bron:

Australiërs horen stemmen: ontsnapte kaketoes leren wilde vogels praten


In delen van Australië is het tegenwoordig niet ongewoon stemmen te horen terwijl er geen mens in de buurt is. Die stemmen blijken afkomstig van wilde kaketoes die woorden en zinnen hebben geleerd van ontsnapte soortgenoten die als huisdier werden gehouden.
De westelijke gebieden van de deelstaat New South Wales kampen met droogte, waardoor veel vogels voedsel zoeken in de buurt van Sydney. De dieren hangen rond in de tuinen van buitenwijken, waar ze er duchtig op los tetteren en veel menselijke bewoners vreemd doen opkijken.Bizar: Amerikaanse heeft langste nagels ter wereld


De Amerikaanse Chris Walton mag zich sinds deze week de vrouw met de langste nagels ter wereld noemen. De 45-jarige zangeres uit Las Vegas werd daarvoor in New York in de bloemetjes gezet bij de presentatie van de nieuwste editie van het Guinness Book of Records.
Waltons nagels zijn alles bij elkaar bijna zes meter lang. De nagel aan haar ringvinger is even lang als een menselijke arm. De flamboyante Walton, die in Las Vegas door het leven gaat als The Dutchess, heeft haar nagels in geen achttien jaar geknipt. Ze drinkt naar eigen zeggen geen melk en eet voor het overige geen producten die haar nagels zouden kunnen schaden.

Nu ze het record heeft, denkt ze eraan om haar nagels te knippen. Al heeft ze een paar praktische bezwaren. Zo moeten ze beetje bij beetje bijgeknipt worden. 'En ik weet dat ik me hulpeloos zal voelen als ze geknipt zijn. Ik ben er nu zo aan gewend, dat het een hele aanpassing zal zijn', aldus Walton.
(Redactie)

Bron + video:

Man krijgt borsten van aids-medicatie

© Africa news

Joseph Mkanda (43) gebruikt al enige tijd verschillende medicijnen tegen aids. De man uit Tanzania heeft nu echter last van heel nare bijwerkingen: hij heeft borsten gekregen. Joseph schaamt zich zo dat hij het huis niet meer uit durft.
'Ik ben naar mijn dokter gegaan, maar hij zegt dat het een normaal verschijnsel is voor mannen, die net als ik zo lang al een cocktail van medicijnen innemen,' zo vertelt hij.

De bijwerkingen van de zware medicatie worden erkend. Medici raden dan ook aan direct naar de dokter te gaan als borstvorming voorkomt, meldt Africanews.com op zijn website. Zij kijken of het aan de combinatie van de verschillende medicijnen ligt.

Mkanda deed dit, maar werd niet verder geholpen. 'Ik weet nu niet meer wat ik moet doen en waar ik heen moet.' (Redactie)

Bron:

Drie zussen op één dag jarig


De verjaardagsvisite slaat jaarlijks op 24 augustus drie vliegen in één klap in huize Brundel in het dorp Hoogland bij Amersfoort. Dat is de dag waarop de zussen Lise (25), Esmée (20) en Mylène (18) Brundel alle drie het levenslicht zagen. 'Je doet er niets aan, als het er eenmaal uitkomt', zegt moeder Judith.
'Het is wel bijzonder, je hoort het niet vaak. Alles ging via de natuurlijke weg', vertelt Judith. 'De natuur heeft het zo bedacht. Anders had ik het wel anders gedaan', zegt ze met een knipoog.

'We vieren het wel samen, maar het is niet zo dat er, toen we klein waren, maar één taart op tafel stond', zegt Mylène. 'Ieder mocht gewoon z'n eigen taart uitzoeken. Dus stonden er destijds wel vier op tafel. De visite hoefde ook maar één keer per jaar te komen. Ze namen dan gewoon voor iedereen cadeautjes mee.'Bruidsmeisje stort naast bruid neer

Wat de mooiste dag van haar leven had moeten worden, werd de schrik van haar leven. Een bruid en haar bruidegom staan op het punt om hun huwelijk te laten inzegenen door een priester, als een doffe dreun de kerkdienst abrupt verstoort.
Naast de bruid stort een bruidmeisje neer. Niet bekend is of de emoties haar te veel werden of dat er iets zorgwekkenders met haar aan de hand was.

Bron:

woensdag 14 september 2011

Doorvaartschip doormidden gebroken


Het scheepswrak blokkeert de zijrivier van de Weser. De berging duurt 7 tot 14 dagen, meldde het rivierbestuur Wasser- und Schifffahrtsverwaltung woensdag.

Het ongeval is mogelijk ontstaan doordat het roer uitviel. Het 85 meter lange schip botste dinsdagavond met de boeg tegen de oever, waarna het vast kwam te liggen tussen de twee kanten. Toen het eb werd, hing het schip in de lucht en brak het doormidden. De schipper en zijn gezin konden zich in veiligheid brengen aan de wal.


Het schip was geladen met circa 1000 ton ijzererts. „De berging is een mammoetklus”, aldus een woordvoerder van het rivierbestuur tegen media.

Andere schepen moeten voorlopig een omweg nemen, die 2 dagen langer duurt.

Volgens een woordvoerder van het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) valt de schade voor de Nederlandse binnenvaart richting Duitsland te overzien. „De Hunte is geen hoofdvaarweg. Bovendien kan er worden omgevaren via het Mittellandkanaal. Voor schepen met bestemming Bremerhaven betekent het 30 tot 40 uur vertraging.”

Het incident staat in geen vergelijking tot het ongeval in januari van dit jaar op de Rijn in Duitsland, aldus de BVB-woordvoerder. Toen zorgde een gekapseisde Duitse tanker met 2400 ton zwavelzuur voor een wekenlange stremming. Het leverde de Nederlandse binnenvaart een schadepost van vele miljoenen op.

Bron:

Steeds meer mysterieuze verdwijningen tijdens cruises

Volgens de actiegroep International Cruise Victims Association (IVC) zijn sinds 1995 166 reizigers spoorloos verdwenen tijdens een cruise, waarvan 13 dit jaar alleen al. "Opvarenden hebben aan boord van een cruiseschip een vals gevoel van veiligheid", waarschuwt de organisatie. Als er iets misloopt, worden slachtoffers vaak aan hun lot overgelaten.

Onze dochter verdween zes maanden geleden en nog steeds weten we niet wat er met haar gebeurd is
Mike Coriam


Ook vandaag bereikte ons het bericht van een vermiste cruisepassagier. Meer dan 1.000 opvarenden moesten gisteren volgens de Daily Mail aan boord blijven van het cruiseschip 'Balmoral' nadat een bejaarde Britse passagier onvindbaar bleek na een achtdaagse cruise doorheen de Noorse fjorden. Politieagenten ondervroegen tal van reizigers in de haven van Southampton maar zonder resultaat.Kinderporno-raadslid krijgt zak geld van gemeente


Raadslid en oud-wethouder Martin van Meurs uit Arnhem, die is veroordeeld voor het in bezit hebben en verspreiden van kinderporno, heeft een zak geld van de gemeente gekregen. Tussen zijn aanhouding en veroordeling heeft hij bijna 19.000 euro bruto aan raads- en onkostenvergoeding ontvangen.
Het 60-jarige Arnhemse raadslid zit sinds vorig jaar november vast na de vondst van duizenden perverse foto's en 241 films. Zijn partij, Pro Arnhem, schorste Van Meurs daarop in december en zette hem in maart dit jaar definitief uit de fractie. De Arnhemmer gaf zijn zetel niet op en bleef formeel actief als raadslid. Een keer stelde hij vanuit de gevangenis vragen over damesvoetbal, die uiteindelijk zijn beantwoord door het college. Dat meldt De Telegraaf.

'Ook als veroordeelde mag je raadslid blijven,' laat een gemeentewoordvoerster weten. Van Meurs vangt ook de komende twee maanden, de tijd dat hij nog vastzit, een vergoeding van bijna 1.900 euro bruto per maand. In november komt de politicus naar verwachting weer vrij, al is op dit moment nog niet bekend of hoger beroep wordt ingesteld. Een eventuele uitspraak van het hof mag hij na november in vrijheid afwachten.
Nog veel meer kinderporno gevonden op computer Robert M.

 Politie en justitie hebben de afgelopen maanden weer een enorm aantal foto- en filmbestanden met kinderporno gevonden op de computer van de twee belangrijkste verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O. Het gaat inmiddels om 46.775 foto's en 3672 filmbestanden.
Richard van O. wist vanaf het begin dat Robert M. kinderen misbruikte
Dat zei justitie vandaag tijdens een pro-formazitting. Tijdens een soortgelijke zitting drie maanden geleden stond de teller nog op ruim 7000 fotobestanden en ruim 600 filmbestanden.
dinsdag 13 september 2011

Nijntje mag van rechter drugs gebruiken en terreur zaaien

Beeld mijndomein.nl

Enkele parodieën waarin Nijntje in verband wordt gebracht met drugs en terrorisme, zijn toegestaan. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam geoordeeld.
Dick Bruna, de geestelijk vader van Nijntje, was naar de rechter gestapt omdat hij zich stoorde aan zeven afbeeldingen met bijbehorende teksten op enkele websites van hostingprovider Punt.nl. Daarop had het konijntje drugs gebruikt of stond het op het punt zich met een vliegtuig in een gebouw te boren.


Miss Universe 2011 komt uit AngolaLeila Lopes uit Angola is in de afgelopen nacht in de Braziliaanse stad Sao Paulo gekroond tot Miss Universe 2011. De 25-jarige studente bedrijfskunde neemt de titel over van de Mexicaanse Ximena Navarrete.
Lopes liet in de finale de Oekraïense schone Olesia Stefanko achter zich. Priscilla Machado uit Brazilië, Shamcey Supsup uit de Filipijnen en Luo Zilin uit China waren de nummers drie tot en met vijf. De Nederlandse Kelly Weekers (22), die als een van de favorieten gold, viel buiten de prijzen.

Het was de 60e editie van de mondiale schoonheidswedstrijd. (ANP/Redactie)

Foto serie

Bron + video::

Lees ook: Miss Universe dreigt kroon kwijt te raken

Agenten laten zich gaan tijdens sexy parade


Deze video is niet geschikt voor kinderen!

In New York hebben enkele agenten zich laten gaan tijdens de jaarlijkse carnavalsparade 'The West Indian Day Parade'. Samen met schaars geklede danseressen laten twee politiemannen hun meest ondeugende moves zien. Collega's staan even verderop te lachen.


De Leidinggevenden van de agenten vinden het incident niet grappig en zijn een onderzoek gestart.

The West Indian Day Parade, ook bekend onder de naam Labor Day Parade, wordt jaarlijks gehouden op de Amerikaanse 'Dag van de Arbeid', de eerste maandag van september in Crown Heights in Brooklyn, New York. Jaarlijks komen er zo'n drie miljoen toeschouwers op het evenement af.

(Redactie)

Bron:

Mogelijk bewoonbare super-aarde gevonden

© ap
Europese astronomen hebben vijftig nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Eén ervan zou mogelijk leven zoals wij het kennen, kunnen huisvesten. De zogeheten exoplaneten zijn waargenomen met een extreem gevoelig meetapparaat van de Europese Zuidelijke Sterrenwacht in Chili.
Zestien van de ontdekte exoplaneten zijn zogenaamde super-aardes, planeten die minder dan tien keer zo zwaar zijn als de Aarde. Eén van die super-aardes, die de naam HD 85512b heeft meegekregen, cirkelt rond zijn ster in de zogeheten leefbare zone, wat betekent dat er leven mogelijk is.
Agent wil hogere boete niet uitdelen

© ANP

Politieagenten zijn het niet eens met het plan van minister Ivo Opstelten van Justitie om de boetes voor hardrijden en asociaal rijgedraag fors te verhogen. Ze dreigen minder bekeuringen uit te schrijven, omdat ze de boetes te hoog vinden, meldt het AD vandaag.
Volgens de politievakbonden zijn veel agenten boos en verontrust. 'De ernst van de overtreding staat niet meer in verhouding tot de rekening die mensen ervoor moeten betalen,' zegt Gerrit van de Kamp van vakbond ACP. 'Agenten zijn het er niet mee eens en ze weten dat zulke hoge boetes agressie oproepen. Het is vragen om problemen en de collega's willen die bonnen niet meer schrijven.'

Opstelten kondigde vorige week aan de boetes met ingang van 2012 te willen verhogen. Sommige bekeuringen worden dan zo'n 140 euro hoger.

De agenten dreigen uit protest minder bekeuringen uit te schrijven. 'De politiek mag denken dat dit een melkkoe is, maar ze komt dan bedrogen uit', aldus ANPV-voortzitter Walter Welting.

Bron:

Dutje verkeersleider veroorzaakt opschudding

©Thinkstock

Fatale gevolgen waren er uiteindelijk niet, maar de autoriteiten in Japan zijn flink geschrokken door een luchtverkeersleider (50) die tijdens zijn nachtdienst in slaap viel.
Het incident kwam aan het licht doordat de piloten van een vrachtvliegtuig van All Nippon Airways er in de nacht van maandag op dinsdag 12 minuten lang niet in slaagden contact te leggen met de verkeerstoren van Naha Airport. Dat is de luchthaven van de hoofdstad van het zuidelijke eiland Okinawa.

Een woordvoerder van het ministerie dat verantwoordelijk is voor luchtvaart in Japan heeft inmiddels excuses gemaakt voor het incident. Hij kondigde een diepgaand onderzoek aan. Elders in de wereld, onder meer in de Verenigde Staten, zijn diverse luchtverkeersleiders geschorst of ontslagen omdat ze waren ingedut tijdens hun werk. In Japan zou een dergelijk incident zich nog niet eerder hebben voorgedaan. (ANP/redactie)

Bron: 

Vrouw bevalt van babycycloop in Irak


Een cycloop kennen we als verschijnsel uit de Griekse mythologie, maar zo af en toe wordt er ook een kindje met cyclopia geboren. Vorige week zette een vrouw in Irak een meisje op de wereld met één oog en zonder neus.
Het kindje kwam ter wereld in het vrouwenziekenhuis in Karbala. 'We hebben een vreemde geboorte meegemaakt in een van onze verloskamers,' liet dokter Sabah Nour Hadi al-Moussawi weten.

Het meisje heeft één oog, geen neus en een misvormd oor. De 24-jarige moeder uit Najaf beviel enkele jaren geleden al eens van een misvormd kindje dat snel overleed.

Dag geleefd
De Irakese baby heeft helaas geen lange levensverwachting. Begin dit jaar werd er in India een jongetje geboren met min of meer dezelfde uiterlijke kenmerken. Hij leefde maar een dag. (Redactie)


Bron:

maandag 12 september 2011

'Vader familiedrama Veldhoven hing zoontje (1) op'

© FOTO GOOGLE STREETVIEW

Het dorpje Veldhoven is dit weekend opgeschrikt door de moord op een 1-jarig jongetje. Het kindje werd zaterdagochtend gevonden. De vader, de vermoedelijke dader, werd gisteren levenloos teruggevonden. Betrouwbare bronnen laten weten dat de man zijn kind zou hebben opgehangen.
De politie vermoedt dat de vader daarna zelfmoord heeft gepleegd. Bronnen hebben aan het Eindhovens Dagblad laten weten dat de man zijn kind heeft opgehangen. Vervolgens maakte hij een foto van hem, die hij per telefoon naar de moeder stuurde. Zij was op dat moment niet thuis.
Gebruik visolie tijdens chemo sterk afgeraden

© THINKSTOCK

Onderzoekers van het UMC Utrecht raden mensen die een chemotherapiebehandeling ondergaan, voorlopig af om visolie te gebruiken. Uit hun onderzoek op muizen en menselijke cellen blijkt dat bepaalde stoffen het effect van chemotherapie blokkeren.
Die stoffen maakt het lichaam zelf aan, maar ze zitten ook in visoliesupplementen met omega-3 en omega-6 vetzuren en in sommige algenextracten.

De onderzoekers publiceren hun bevindingen vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Cancer Cell. (ANP/ Redactie)

Bron:

Jongetje (3) na vier dagen teruggebracht door ontvoerders


Een zondags mirakel gisteren in het Canadese Vancouver, waar een vermist jongetje van drie jaar na vier dagen zonder kleerscheuren terug werd gebracht door zijn kidnapper(s). Dat meldt de Vancouver Sun. Enkele uren voor zijn volgens de politie "ongelooflijke" terugkomst hadden de ouders van Kienan Hebert een emotionele oproep in de media gedaan om hun zoontje vrij te laten.

zondag 11 september 2011

Vier terreurverdachten opgepakt in Zweden

© epa

Speciale Zweedse politie-eenheden hebben vannacht, precies tien jaar na de grote terroristische aanslagen op 11 september in de Verenigde Staten, vier mogelijke terroristen opgepakt tijdens de opening van de kunstbiënnale in de stad Göteborg.
De vier worden verdacht van het voorbereiden van terroristische handelingen met 'een reële dreiging voor menselijk leven of omvangrijke verstoring van eigendom', bevestigde de politie vanochtend. Een woordvoerder wilde geen details geven over de identiteit van de arrestanten en over mogelijke wapens of explosieven. De zegsman wilde ook niet ingaan op een mogelijk verband met de herdenkingen van de aanslagen in de VS op 11 september 2001.

Vanwege de arrestaties werd de Rode Steen-kunsthal, waar het openingsfeest van de biënnale werd gehouden, ontruimd. Sommige aanwezigen dachten dat de politieactie deel van de show was. De kunstbiënnale gaat gewoon verder. (ANP/Redactie)

Bron: 

Noordzee bomvol haring: Je kunt over de vis lopen

De Noordzee en de zeeën boven Schotland zitten bomvol haring. 'Je kunt over de vis lopen'.
Dit zegt visser Diek Parlevliet van rederij Parlevliet en Van der Plas tegen De Telegraaf.

'In de zeeën zwemt zo veel vis rond, dat vissers hun netten niet eens meer durven uitgooien. Dit uit angst dat de netten overvol raken en scheuren of niet meer uit het water kunnen worden gehesen.'

Volgens Van der Plas heeft het haringbestand zo in omvang kunnen toenemen door een inschattingsfout van wetenschappers in 2005. De haringstand werd toen te laag ingeschat waarna het vangstquotum drie jaar lang werd verlaagd. (ANP/Redactie)

Bron:

Smelten poolkap bereikt historisch dieptepunt

© THINKSTOCK

De arctische ijskap heeft deze week zijn kleinste omvang bereikt sinds het begin van de satellietobservaties in 1972. Dat hebben Duitse wetenschappers gemeld. De ijskap is één van de belangrijkste elementen voor de temperatuurregeling van onze planeet.
Op 8 september was de ijskap van de Noordpool nog slechts 4,24 miljoen vierkante kilometer groot, aldus de universiteit van Bremen. 'Het gaat om een historisch minimum, dat ongeveer 0,5 procent lager ligt dan het vorige record van september 2007', luidt het.

Het smelten van het ijs tijdens de zomer is volgens wetenschappers een indicator van de opwarming van het klimaat, met negatieve effecten voor de Noordpool en de planeet.

De temperatuur aan de Noordpool is de voorbije vijftig jaar twee keer zo snel opgewarmd als gemiddeld elders ter wereld.
(Redactie)

Bron:

Peuter drinkt bij koe

© reuters

Een 18 maanden oud jongetje in Cambodja zuigt al ruim een maand melk uit de uiers van een koe. Het jongetje, Tha Sophat, was door zijn ouders bij zijn opa achtergelaten en kon dus geen borstvoeding meer krijgen. De peuter was toen ziek geworden. Toen hij zag hoe een kalf bij een koe ging drinken, deed hij dat na en knapte snel op.


De opa vertelde vandaag dat de buren niet blij zijn met de gewoonte. 'Ze vragen me te verbieden dat hij nog aan de uier sabbelt, omdat hij zich later zal schamen en ondeugend wordt.' (ANP/Redactie)

Bron:

Sportwagen vliegt 10 meter over rivierEen haastige automobilist is in Duitsland 10 meter over een rivier gevlogen met zijn sportwagen. De man raasde met 160 kilometer per uur een brug op, maar schoot toen door de lucht.
Bij de landing was hij in een akker terechtgekomen en zwaargewond geraakt. Het bizarre incident gebeurde net over de grens bij Emmen.
De man had zo'n haast, omdat hij zich had verslapen voor zijn werk als bewaker. Zijn baas had hem wakker gebeld. (Redactie/ANP)

Bron: