Translate

zaterdag 10 september 2011

Samir A. en Mohammed B. gaan 'psychisch kapot'


Samir A. is gisteren plotseling overgebracht naar de terroristenafdeling van gevangenis De Schie in Rotterdam. Hij zat eerst op diezelfde afdeling in Vught, waar nu alleen nog Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, gevangen zit. Volgens Abida, de vrouw van Samir A. worden deze gevangenen onmenselijk behandeld.
De afdeling in Vught sluit eind deze maand definitief. Samir A. is veroordeeld tot negen jaar cel voor het voorbereiden van een terroristische aanslag. Beide mannen zitten in eenzame opsluiting. Samir A. komt in 2013 vrij, maar Mohammed B. heeft levenslange gevangenisstraf.
Laatste zomerse dag dit jaar

Het lijkt erop dat het vandaag de laatste zomerse dag van het jaar gaat worden. De ochtend begint wat grijs, maar na de een nevelige start laat de zon zich goed zien. Met temperaturen tussen de 23 graden aan zee en zelfs 27 in het binnenland is een terrasje zeker een optie. Maar wel snel zijn. Later in de middag is er, vooral aan de kust, kans op een stevige onweersbui.
De donderbuien gaan mogelijk gepaard met hagel en zware windstoten. Zondag krijgt de zon 's ochtends ook nog wat ruimte, maar de verwachting is dat het niet veel warmer wordt dan 22 graden. De zon gaat al snel schuil achter bewolking, waaruit 's middags de eerste buien zullen vallen.
Nederland staat zware aardbeving te wachten

De aardbeving die donderdagavond in een groot deel van Nederland te voelen was, richtte nauwelijks schade aan. Hier en daar rinkelden de koffiekopjes en was een lichte trilling waarneembaar. Toch was de beving, net over de Duitse grens, de op twee na zwaarste beving waarmee Nederland recentelijk te maken kreeg. Geologen zijn ervan overtuigd dat het ergste nog moet komen. Ons land staat een zware aardbeving te wachten.

Er werd kort na de beving wel veel gebeld met de politie, maar slachtoffers bleven uit. Enige die de volgende dag nog gestresst op zijn stokje zat, was papagaai Peter uit het Gelders Wehl. Van hetzelfde stokje was hij bij de eerste trilling afgevallen. 'Hij is nog niet helemaal de oude', zeggen baasjes Gerry en Henk.Camera's in Rotterdamse trams tegen 'foute' reiziger

De Rotterdamse vervoersmaatschappij RET hangt binnenkort in de tram camera's op die instappende passagiers aan het gezicht kunnen herkennen. Als een reiziger een ov-verbod heeft, dan krijgt de bestuurder een seintje.
De maatregel moet agressie tegen medewerkers in het openbaar vervoer tegengaan, zegt woordvoerder van de RET Kenney Martins. Agressieve reizigers worden al een paar jaar geweerd uit de tram. In de praktijk blijkt dit echter moeilijk.vrijdag 9 september 2011

Megakrokodil kampt met trauma

© afp

De enorme zoutwaterkrokodil die afgelopen weekeinde werd gevangen op de Filipijnen, is getraumatiseerd. Het dier, bijna 1100 kilo zwaar en ruim 6,4 meter lang, weigert tot nog toe te eten. Dat melden Filipijnse media.


Volgens het ministerie van Milieu in Manilla is Lolong, zoals het roofdier inmiddels wordt genoemd, waarschijnlijk de grootste krokodil die ooit is gevangen. Het vorige record was 5,48 meter en stond op naam van de Australische krokodil Cassius, aldus de website van Guinness World Records.Facebook-oproep om moslims te slachten veroorzaakt ophef in Frankrijk

Een oproep op Facebook om op 6 november "de moslims te slachten in plaats van schapen" heeft in Frankrijk voor ophef gezorgd. De Franse Raad voor de Moslimcultus heeft klacht ingediend en wil dat de pagina in kwestie "onmiddellijk" verwijderd wordt.
Op 6 november vieren de moslims Eid al-Adha, ook wel het Offerfeest of het "grote feest" genoemd. Het is de afsluiter van de pelgrimstocht naar Mekka. De moslims moeten die dag een beest slachten ter nagedachtenis van de profeet Abraham die bereid was zijn zoon Ismaïl te offeren, maar daar niet in slaagde. Volgens de moslimtraditie kwam toen op het allerlaatste moment de engel Gabriël die zei dat een schaap de plaats van de zoon mocht innemen.Ouders gaan naar concert en laten baby achter in kofferbak

© THINKSTOCK

Na een rit van 700 kilometer waren de ouders van een huilende baby het zat. Ze besloten hun kind in de kofferbak op te sluiten. Het stel had veel moeite gedaan om naar een popconcert te kunnen en wilde daarbij niet gestoord worden.
Annika en Daniel lieten de acht maanden oude Anton achter in de kofferbak van hun VW Golf en gingen in 'The Dome' in Ludwigsburg naar een optreden kijken. Andere concertgangers hoorden het gehuil van het jongetje in de autokoffer op de parkeerplaats van de concertzaal. Ze zagen de baby tussen etensresten, vuile luiers en kleren liggen en alarmeerden de politie. De agenten lieten de namen van de ouders omroepen in de concerthal, maar het Duitse paar, van 18 en 26, kwam niet opdagen.
'Vampier' bijt stukken uit gezicht van dakloze man in rolstoel


'Ik ben een vampier en ik ga je opeten'. Met deze woorden stortte de 22-jarige Josephine Smith zich op een dakloze man in een rolstoel. De zelfverklaarde vampier voegde de daad bij het woord en beet verscheidene stukken vlees uit het gezicht van haar 69-jarige slachtoffer.

Josephine Smith (22), de zelfverklaarde vampier
De gruwelijke feiten vonden gisteren plaats op de parkeerplaats van een leegstaande hamburgertent in St. Petersburg, Florida. De bejaarde man lag te slapen in zijn rolstoel toen hij op beestachtige wijze werd mishandeld door de 'vampier'. Het slachtoffer kon zich ondanks zijn verwondingen bevrijden uit de klauwen van Josephine Smith. In zijn rolstoel reed hij, hevig bloedend, naar een nabijgelegen tankstation. Een medewerker belde van daaruit de politie.Baby vlak voor begrafenis gered

© Thinkstock

Een verpleegster in Vietnam heeft een baby gered, vlak voordat deze samen met zijn dode moeder levend zou worden begraven. De moeder was gestorven tijdens de bevalling.
Bij de minderheidsgroep Se Dang in afgelegen gebieden in Vietnam is het traditie om de baby samen met de moeder te begraven, aldus een lokale arts vcandaag in de staatskrant Vietnam News. De verpleegster kon dat niet verkroppen en nam het 5 dagen oude jongetje mee. Ze wil het adopteren.
(ANP)

Bron:

Noorse politie pakt weer extremist met wapens

De Noorse politie heeft voor de tweede keer in twee weken een rechts-extremist opgepakt met wapens en springstof. Dat meldde een woordvoerder van het politiedistrict Vestfold. Dit keer gaat het om een 27-jarige man in de gemeente Larvik, honderd kilometer ten zuidwesten van Oslo.
Agenten vonden in zijn huis meerdere wapens, waaronder een gemodificeerd machinegeweer, en stoffen voor het maken van een bom. Meer details wil de zegsman niet geven, maar de twintiger is volgens Noorse journalisten eerder veroordeeld voor wapenbezit en zou zich erg negatief uitlaten over immigranten en moslims, onder meer op internetsites.

Eind augustus hield de Noorse politie in Oslo een 33-jarige rechtsextremist aan, nadat in zijn woning wapens, springstof en politie-uniformen waren gevonden.
(ANP)

Bron: 

donderdag 8 september 2011

Gemeenten vrezen enorme problemen internet

DEN HAAG - Hulpteams van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaan gemeenten helpen bij het vervangen van hun veiligheidscertificaten. Dat zei een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) donderdag. Gemeenten die niet genoeg tijd of mankracht hebben om de certificaten tijdig te vervangen, kunnen een beroep doen op een zogeheten vliegende brigade van het ministerie.Aardbeving in Nederland

AMSTERDAM -  In delen van Nederland is donderdagavond een lichte aardbeving gevoeld. “Precies 21.04 stond hier alles te trillen, zo'n 5 a 6 seconden”, zo laat een inwoner van Duiven (Gelderland) weten aan De Telegraaf. De lichte aardschok is ook gevoeld in Noord-Limburg, Maastricht, Hilversum en Arnhem. Een bewoner van die laatste stad laat weten dat zijn serre schade heeft opgelopen door de trillingen.

 Het epicentrum van de beving ligt volgens eerste berichten in Amersfoort. De aardschok zou een kracht hebben gehad van 4.5 op de schaal van Richter.Russische vrouw ontsnapt aan de dood na aanval ijsbeer

Een Russische vrouw mag van geluk spreken dat ze nog leeft na de aanval van een ijsbeer. De natuur riep bij de vrouw en dus besloot ze een afgelegen plek achter een vervallen huis op te zoeken. Daar kwam ze oog in oog te staan met de ijsbeer. Het slachtoffer lag in elkaar gezakt op de grond. Toen ze probeerde recht te staan, viel de ijsbeer plots aan.

Voorbijgangers probeerden het dier af te leiden door voorwerpen te gooien. Dat bleek de kans voor de vrouw om af te druipen. Ze liep als bij wonder zelfs geen verwondingen op. Op de beelden is nochtans te zien hoe de ijsbeer de vrouw lijkt te bijten en zijn klauwen in haar lichaam zet. (gb)
Bron:

Onderzoek naar hufterige vleeseters was vals

© Thinkstock

Het onderzoek van drie hoogleraren waaruit zou blijken dat vleeseters 'egoïstische hufters' zijn berustte op fraude. Hoogleraar Diederik Stapel, die gisteren aan de Universiteit van Tilburg op non-actief is gezet wegens het gebruik van valse gegevens, had de resultaten verzonnen.
De hoogleraren stelden op basis van een literatuurstudie dat eters van vlees egoïstischer zijn dan vegetariërs, dat ze zich hufteriger gedragen en proberen met dat biefstukje hun onzekerheid en eenzaamheid te compenseren.

'Compleet fake'
'Een afgang van mega-formaat,' noemt hoogleraar Roos Vonk van de Radboud Universiteit in Nijmegen de kwestie. Zij en professor Marcel Zeelenberg uit Tilburg waren de mede-onderzoekers. 'De resultaten waren compleet fake. Er bestaan vermoedelijk helemaal geen onderzoeksresultaten over de effecten van het denken aan vlees en we kunnen hierover dan ook geen enkele uitspraak doen.'
Twitter verraadt bijstandsfraudeurs

© ANP
Iemand die twittert dat zijn buurman een nieuwe auto heeft, kan onbedoeld de aanzet geven tot ontmaskering van een bijstandsfraudeur.
Tien Nederlandse gemeenten, waaronder Amsterdam en Utrecht, huren onderzoeksbureaus in die met speciale software Twitter, Facebook, LinkedIn en Hyves scannen op verdachte zoektermen als vakantie of auto. In maar liefst zeventig van de honderd tot nu toe onderzochte dossiers stuitten ze op verdachte zaken.


Vaak is de verdenking dat bijstandsgerechtigden stiekem over veel geld of dure spullen beschikken zo sterk, dat de gemeenten hen vervolgen.


woensdag 7 september 2011

Politie Rotterdam pakt 40 'geldezels' op

Politie en justitie in Rotterdam hebben de afgelopen maanden meer dan 40 zogenoemde geldezels opgepakt. Dat zijn mensen die hun bankpas en -rekening beschikbaar stellen aan een criminele organisatie. Zo'n organisatie gebruikt deze rekeningen om er geld dat zij van andere rekeningen heeft gestolen, naar over te maken en het vervolgens op te nemen.
De zaak kwam eind vorig jaar aan het licht, toen de ING-bank ongebruikelijke overschrijvingen zag op acht bankrekeningen. De geldezels moeten zich eind deze maand voor de officier van justitie verantwoorden, zei Jacqueline Bonnes, cybercrime-officier van justitie in Rotterdam.
Vrouw belt ex-vriend 70.000 keer

In Rotterdam is een 42-jarige vrouw aangehouden voor het stalken van haar ex-vriend. Ze zou hem in 4 maanden tijd 70.000 keer gebeld hebben. Dit meldt de NOS.
Gedurende vier maanden ontving de 62-jarige man dus gemiddeld 583 oproepen per dag van de vrouw.

Agenten pakten haar thuis op nadat de man, die ontkent dat hij een relatie met de Rotterdamse had, de politie had gebeld. Daarbij werden drie telefoons in beslag genomen. De vrouw (42) ontkent dat er sprake was van stalking.

Volgens het Openbaar Ministerie is de vrouw vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Zij is op vrije voeten, maar heeft een contactverbod opgelegd gekregen. De politierechter velt later een oordeel over de zaak.

Bron:

Criminele trend: zakkenrollen met eetstokjesIn China zijn een aantal zakkenrollers op camera vastgelegd. Ze blijken een wel erg opmerkelijke methode te hanteren: met behulp van eetstokjes beroven ze het achteloos winkelend publiek van hun kostbaarheden.
De methode zou volgens The Daily Mail een trend zijn onder zakkenrollers in diverse Chinese steden.

Op de beelden lijken de criminelen geen moeite te doen om hun bezigheden voor omstanders te verbergen. Ze slaan op klaarlichte dag toe. Meestal zijn winkelende vrouwen het slachtoffer.

De eetstokjesmethode heeft twee belangrijke voordelen voor de zakkenrollers. Ze worden op deze wijze nooit betrapt met hun handen in de zakken van hun slachtoffer en ze laten geen vingerafdrukken achter op de gestolen waar.

Bron:

Peter R. de Vries stopt met misdaadprogramma


Peter R. de Vries stopt in juni 2012 met zijn misdaadprogramma op televisie. Endemol en SBS betreuren de beslissing van de misdaadverslaggever, maar zeggen ook dat zij het besluit van Peter 'volledig begrijpen'.
'Zware beslissing'
De Vries zegt zelf dat het een 'moeilijke, heel zware beslissing' was om te stoppen. 'Mijn redactie en ik hebben het programma zeventien jaar onafgebroken gemaakt. Dat heeft een enorme wissel op mij getrokken. Het is een baan die vaak 24/7 doorgaat. Je hebt altijd te maken met zaken van leven en dood, dat laat je mentaal niet onberoerd.'dinsdag 6 september 2011

Hier is Harbor, de hond met de langste oren ter wereld

© ap

Harbor, een coonhound, kreeg de erkenning van het Guinness World Records Book van de langste oren bij een levende hond ter wereld.
Het linkeroor van het 8-jarig dier meet 31,12 cm en het rechteroor 34,29 cm. Dat staat in het boek van Guinness World Records, dat op 15 september gelanceerd wordt. Volgens baasje Jennifer Wert zijn er veel fans van de oren van Harbor, maar ze kunnen ook een last zijn. Als puppy struikelde hij hierover en viel hij zo van de trap. Nu trekken voorbijgangers vaak foto's van hem of trekken ze er zacht aan. Wert: "Ik vergeet vaak hoe abnormaal lang zijn oren zijn. Mijn hond is een fenomeen en hij laat iedereen lachen."
790 miljoen volwassenen kunnen niet lezen en schrijvenRuim 793 miljoen volwassenen - vooral vrouwen en jonge meisjes - kunnen lezen noch schrijven. Dat heeft de Unesco vandaag gemeld, de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, twee dagen voor de Internationale Dag van de Alfabetisering.
In elf landen is meer dan de helft van de volwassenen analfabeet. Het betreft Benin, Burkina Faso, Ethiopië, Gambia, Guinee, Haïti, Mali, Niger, Senegal, Sierra Leone en Tsjaad.Verwaarloosde honden eten eigenaar op

© epa

Zeven honden die het twee weken zonder voedsel en water hadden moeten stellen, hebben vermoedelijk hun eigenaar opgegeten toen hij thuiskwam van vakantie.
De 50-jarige Lumboga keerde op woensdag terug naar zijn huis in Manado in Indonesië, zijn lichaam werd maandag aangetroffen. Een buurtwacht zag na dagen nog steeds de bagage buiten staan en besloot een kijkje te gaan nemen. Toen hij bij de deur kwam rook hij een lijkenlucht en waarschuwde de politie.
Strippenkaart op 3 november definitief passé

© anp


2 november 2011 is de laatste dag dat in Nederland met de strippenkaart kan worden gereisd. Vandaag heeft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) toestemming gegeven om de strippenkaart af te schaffen in de laatste zes regio's in Nederland. Dit schrijft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.


In de bus, tram en metro is dan enkel nog de ov-chipkaart geldig.

De laatste zes regio's zijn Noord-Brabant, Utrecht, Groningen, Drenthe, het Bestuur regio Utrecht en Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. In de rest van Nederland is de overstap van strippenkaart naar uitsluitend de ov-chipkaart als betaalmiddel al eerder gemaakt.

De NS stapt naar verwachting eind 2012 geheel over op de ov-chipkaart. Tot die tijd kunnen treinreizigers dus nog wel een papieren treinkaartje aanschaffen in de automaat.(De Redactie)

Bron:

'Sigaret heeft op 9/11 mijn leven gered!'


© afp

Zondag is het tien jaar geleden. Die gruwelijke dag waarop zoveel mensen het leven lieten door de aanslagen in de Verenigde Staten. Wie zich niet op één van de rampplaatsen bevond, mocht zich gelukkig prijzen. Sommige mensen hoorden er wel te zijn, maar waren door toevalligheden niet op hun plek. Pakkende verhalen over het lot van de overlevenden.


Te laat komen door een trage metro, een sigaret gaan roken, een omweg maken om van het mooie weer te genieten, je verslapen. Kleine beslissingen en toevalligheden beslisten die ochtend over mensenlevens. Overlevenden vragen zich tien jaar later nog steeds af waarom net zij wel gered werden. Vaak voelden ze het voorbije decennium de druk om iets bijzonders te doen met hun leven, uit dankbaarheid. CNN zocht de geluksvogels van 9/11 op.maandag 5 september 2011

Hormonen invloed op carrièrekeuze

AMSTERDAM - Vrouwen in een mannenberoep hebben waarschijnlijk meer testosteron dan andere vrouwen.

Hormonen bepalen interesses

Wetenschappers aan Pennsylvania State University hebben een verband gelegd tussen hormonen en interesses. Zo blijkt dat vrouwen die meer testosteron in hun lichaam hebben, vaker kiezen voor 'mannenberoepen' dan vrouwen die dat niet hebben. Deze vrouwen kiezen eerder voor technische beroepen, zoals wetenschapper of chirurg. Vrouwen zonder deze overproductie aan testosteron geven aan zich prettiger te voelen in een baan waar interactie met andere mensen centraal staat.

Bron:

Lees ook: Hulp voor mishandeld kindermeisje van Kaddafi's
Lees ook: 'Ernstig verbrand kindermeisje Kaddafi naar Beverwijk' 

Storm op komst

Soest - Nederland wacht morgen de eerste najaarsstorm.

Dat alles heeft te maken met een depressie bij Schotland die in de loop van dinsdag verder uitdiept. De depressie brengt niet alleen veel buien maar ook een enorm windveld met zich mee.

In de loop van de middag komt het slechte weer op ons af. Vooral het noorden lijkt het daarbij zwaar te verduren te krijgen. Er vallen geregeld buien met zware windstoten. Het westen en noordwesten moeten met (zware) rukwinden rekening houden. Op de Waddeneilanden komt mogelijk enige tijd een storm (kracht 9) te staan.
Agent gewond bij voorkomen zelfmoord

PUTTEN - Een politieman is zondagavond aan een arm en been gewond geraakt, toen hij een 24-jarige man uit Putten ervan wilde weerhouden om voor de trein te springen. Dat meldde de politie maandag.

De man stond om kwart over elf 's avonds op station Putten al op het spoor, terwijl de overweglichten knipperden. De agent wist de man nog net voor de trein weg te trekken. Beide mannen vielen, waardoor de agent gewond raakte.

De Puttenaar reageerde agressief op de actie van de agent. Hij is naar het politiebureau gebracht.

Bron: 

Muis houdt vliegtuig aan de grond

Voor de tweede keer binnen een maand tijd heeft een muis een vliegtuig vol passagiers aan de grond gehouden.

Deze keer ging het om een Boeing 757 van Nepal Airlines, die onderweg was naar Bangkok. Juist voordat het vliegtuig de lucht in zou gaan, ontdekte de bemanning de aanwezigheid van het kleine knaagdier.


Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij heeft tegen persbureau AP bevestigd dat alle passagiers hierop direct geëvacueerd werden. Vervolgens begon een ware klopjacht op de ongenode reiziger.Atsma: afschaffen statiegeld petfles mogelijk

ROTTERDAM - Volgens het kabinet is het een mogelijkheid dat statiegeld op grote petflessen wordt afgeschaft. Dat zou echter alleen het geval kunnen zijn als doelstellingen van het hergebruik van kunststofafval steeds gehaald blijven worden.

De suggestie van het afschaffen noemde staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) maandag „een interessant idee”. Hij zei dat tijdens een bijeenkomst in Rotterdam waar een sorteerinstallatie voor kunststofafval werd 1
geopend.

Bron: 

DigiD weer veilig

DEN HAAG - DigiD is weer veilig te gebruiken. De gewraakte beveiligingscertificaten van het bedrijf DigiNotar zijn maandag vervangen. Ingewijden bevestigden dat maandag.

Internetbrowsers vertrouwden de certificaten van DigiNotar niet meer nadat duidelijk was geworden dat bij een elektronische inbraak van dit bedrijf certificaten ontvreemd waren. Nu de inlogcode voor overheidsdiensten met andere certificaten werkt, zal de gebruiker niet meer stuiten op beveiligingswaarschuwingen.

Bron: 

Boze taxichauffeur stopt vrouw in kofferbak

HAMBURG - Een taxichauffeur in het Duitse Hamburg heeft een vrouwelijke klant 5 uur lang opgesloten in de kofferbak van zijn wagen na een ruzie over de ritprijs.

Pas na een uitgebreide zoektocht konden agenten de 32-jarige vrouw bevrijden. De vrouw was erg geschokt en is met veel blauwe plekken aan haar armen en benen naar het ziekenhuis gebracht.

De taxichauffeur is opgepakt.

Bron: 

zondag 4 september 2011

Vleermuisspeeksel doet dienst als bloedverdunner


In tien Britse ziekenhuizen vindt een test plaats waarbij slachtoffers van een beroerte behandeld worden met een medicijn op basis van eiwitten uit het speeksel van vampiervleermuizen. Dat bericht The Sunday Telegraph.
Eerder onderzoek wees uit dat in het speeksel van de Zuid-Amerikaanse vleermuizensoort stoffen zitten die bloedklonters in de hersenen kunnen oplossen, en op die manier levens sparen of de schade ten gevolge van beroertes verminderen.