Translate

zaterdag 27 augustus 2011

Google TV begin 2012 in Europa

© ap
Internetbedrijf Google lanceert haar dienst Google TV begin volgend jaar in Europa, waardoor het mogelijk wordt om te internetten via de televisie. Dat zei topman Eric Schmidt.

Tv-kijkers kunnen via Google TV gemakkelijk een zoekmachine raadplegen en bijvoorbeeld YouTube-video's kijken. Ook is het mogelijk om spelletjes te spelen of om actief te zijn op een sociaal netwerk op de televisie. Google TV werd vorig jaar oktober al gelanceerd in de Verenigde Staten. (vk/mvdb)

Bron: 

Spectaculaire windhoos boven Waddenzee

© anp

Zaterdagmiddag trok ter hoogte van West-Terschelling een windhoos over de Waddenzee.Een windhoos is een draaiende kolom lucht, die ontstaat als gevolg van temperatuurverschillen tussen de lucht aan de oppervlakte en op grotere hoogte in de atmosfeer.
Windhozen komen het meest voor in de zomerperiode, en zijn dan te zien als een bewegende slurf onder een onweerswolk. Het bijzondere natuurverschijnsel was vandaag boven de Waddenzee te bewonderen.
(ANP/Redactie)

Bron:

vrijdag 26 augustus 2011

Geplaatste baby met 14 breuken naar ziekenhuis


Een geplaatste baby werd zwaar mishandeld. Het meisje werd met veertien (!) botbreuken binnengebracht op de spoedafdeling van een ziekenhuis in de VS. De baby was overgelaten aan de goede zorgen van Angelica Jimenez, een 25-jarige vrouw die werkte voor de dienst kinderbescherming. Haar vriend, een crimineel mishandelde de baby.


NASA: Broeikaseffect kan tot oorlog met aliens leiden

Het is niet de meest urgente reden om het broeikaseffect tegen te gaan, maar de CO2-uitstoot reduceren kan de mensheid wel eens de redden van een aanval van aliens, beweren NASA-wetenschappers.

Gezien vanuit de ruimte zouden buitenaardse wezens onze veranderingen in de atmosfeer wel eens op kunnen vatten als een teken van dat we er hier een ontzettende puinhoop van maken en kunnen overgaan tot ingrijpen om erger te voorkomen, meent Shawn Domagal-Goldman die deel uitmaakt van NASA's Planetaire Wetenschappelijke Divisie.

Lees verder bij de bron

Bron:

Opzienbarende beelden van landing UFO Siberië


Bewoners van een dunbevolkt gebied in de omgeving van de Russische stad Irkoetsk wisten niet wat ze zagen toen ze naar eigen zeggen de landing van een UFO vastlegden op de camera van hun mobiele telefoon.
De verbijsterde bewoners claimen dat ze vijf passagiers uit het schip zagen stappen. (zie foto onder)

De waarneming staat niet op zichzelf. In de dagen ervoor werden de Russische autoriteiten overspoeld met meldingen van mensen die vreemde lichtverschijnselen in de lucht en boven land hadden waargenomen.

Daarnaast werd er door veel mensen melding gemaakt dat ze een enorme explosie zagen en vooral hoorden van een blauw/roze vliegend object. Het Russische leger verklaarde dat er in de wijde omtrek geen legeroefeningen zijn geweest, maar ook dat er geen onderzoek zal worden gedaan naar de verschijnselen.Deze vrouw kan alles eten wat ze wil


Het zal ongetwijfeld de droom zijn van veel mensen. Lekker alles eten zonder je zorgen te maken of je te dik wordt. Maar voor Carole French (50) is het meer een nachtmerrie. De slechts 38 kilo wegende Engelse vrouw heeft namelijk aan zeer zeldzame aandoening.


Carole is één van de twee mensen op de hele wereld die een aandoening heeft aan haar spieren, waardoor haar lichaam geen vet kan opslaan. Ze kan dus patat, ijs, taart en chips eten zonder ooit een grammetje aan te komen. Ze weegt al jaren 38 kilo.
donderdag 25 augustus 2011

300 H&M-arbeiders flauwgevallenBijna 300 arbeiders in een fabriek in de Centraal-Cambodjaanse provincie Kompong Chhnang, waar kleding wordt gefabriceerd voor het Zweedse kledingmerk Hennes & Mauritz, zijn deze week flauwgevallen. Dat heeft de Cambodjaanse politie vandaag  bekendgemaakt.
 
"Vreemde lucht"
De oorzaak is nog onbekend, maar mogelijk heeft het te maken met schadelijke stoffen in de kleding. "De arbeiders roken een vreemde lucht afkomstig van de shirts voordat ze flauwvielen", aldus een medewerker. (afp/tw)


Bron:

Zweed eet 70 jaar oud vlees: "Het smaakte niet slecht"Ooit al eens afgevraagd of vlees ook beter wordt met de jaren? Allicht niet. Een Zweed nam de proef echter op de som, en opende een bokaal met rundvlees die al 70 jaar niet meer geopend was. Dat meldt The Local.
De schoonouders van Eskil Carlsson hadden het vlees gesteriliseerd en weggestopt tijdens de Tweede Wereldoorlog, in een periode dat rantsoeneren aangewezen was. Ze besloten de bokaal niet te openen voor het geval rampspoed hen opnieuw zou treffen.

Gestolen papegaai herkent baasje op dierenmarkt


© THINKSTOCK
Een grijze roodstaartpapegaai, die deze maand werd gestolen uit een instelling in Barneveld, heeft op een dierenmarkt in die plaats zijn baasje herkend. De vogel kwam direct toen zijn baas hem bij de naam riep. Een 30-jarige man uit Hilversum, die de papegaai te koop aanbood, is ter plekke aangehouden.
Uit de instelling werden ongeveer zeventig vogels gestolen. Behalve de roodstaartpapegaai had de Hilversummer een eveneens uit de instelling gestolen voorhoofdsamazonepapegaai bij zich. In zijn woning trof de politie nog eens een kaketoe en een papegaai aan, die ook werden gestolen.

De eigenaar van de vogels was getipt dat zijn dieren op de markt waren gezien. Hij nam de politie mee om poolshoogte te nemen. De man uit Hilversum zit vast, de politie zoekt nog naar de andere gestolen vogels. (ANP/Redactie)

Bron:

Ontsnapte ezel leidt politie naar hennepkwekerijEen ontsnapte ezel heeft de Friese politie gisteren op het spoor gezet van een illegale hennepkwekerij in Kootstertille. Het dier had de benen genomen toen de bewoner van het pand niet thuis was, aldus de politie.
De ezel liep op de rijweg, waar het dier door agenten werd gevangen. Toen zij het terugbrachten, roken de agenten op het erf een sterke henneplucht en hoorden ze het geluid van ventilatoren.

In een loods achter de woning troffen de politie een hennepkwekerij aan met 685 hennepplanten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. De hennepplanten en de elektrische apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. (ANP/Redactie)


Bron:

Vogels nemen oudste kat ter wereld niet meer serieusZe springt niet meer op het aanrecht en slaapt veel, maar voor haar leeftijd ziet ze er nog bijzonder goed uit. Draquepitt alias 'Roestbak' uit Vlaardingen is met haar 25 jaar de oudste levende kat ter wereld. In mensenjaren zou ze maar liefst 116 jaar oud zijn, zo is vandaag te lezen in het AD.
An (75) en Hans (79) van der Burg uit Vlaardingen wisten dat hun  kat oud was. Maar zo oud? De oudste levende kat is volgens Guinness World Records 21 jaar. Draquepitt, zo genoemd wegens haar úitstekende 'Dracula-tandjes', is liefst vier jaar ouder. 


Lees verder bij de bron


Bron:

woensdag 24 augustus 2011

Ontdek de ruimte met ultieme heliumballon


Naar de ruimte kan je niet alleen met supersonische toestellen. Het Spaanse bedrijf 'Zero2infinity' biedt toeristen een alternatief met een heliumballon.

De 'bloon' zal zo'n 36 km boven de aarde zweven waardoor de reizigers een subliem uitzicht hebben op onze planeet. Volgens de Daily Mail wordt de heliumballon uitgerust met een soort gondel, waarin de toeristen in optimaal comfort kunnen meevliegen tijdens een tocht van vijf uur. Er is plaats voor vier passagiers en twee piloten.
Kind aan handen en voeten gebonden stort te pletter uit raam van vijfde verdieping


In de Parijse voorstad La Courneuve is een even bizar als tragisch incident gebeurd. Een tienjarige jongen is er uit het raam van de vijfde verdieping van een appartementsgebouw te pletter gestort. Het slachtoffer was aan handen en voeten gebonden met elektrische snoeren. De val van het jongetje werd deels gebroken door het grasveld waarop hij viel (zie filmpje onder dit artikel), maar hij liep enkele zware breuken op en een ernstig hersenletsel. Hij ligt nog altijd in een diepe coma en het is zeer onzeker of hij de val zal overleven. Opvallend: de snoeren aan zijn handen waren deels losgewrikt, alsof hij geprobeerd had te ontsnappen.

Lees verder bij de bron

Bron: 

Oppositie plant aanval op troepen die perslui vasthouden (video's)

 © reuters
In de Libische hoofdstad Tripoli woeden nog steeds zware gevechten in de wijk van Bab al-Aziziyah, het bolwerk van kolonel Mouammar Kadhafi dat gisteren door de rebellen is ingenomen. De opstandelingen plannen een aanval op de troepen van Kadhafi die journalisten vasthouden in een hotel.

De inname van Bab al-Aziziyah wordt uitbundig gevierd.
Uit de wijk Bab al-Aziziyah stijgt een dikke rookwolk op. Er is geschut met lichte wapens, zware machinegeweren, raketwerpers en mortieren. De gevechten verspreiden zich naar de aangrenzende wijk Aboe Slim, waar de opstandelingen wijken.

Lees verder bij de bron

Bron 

Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen


Een vrouw is in Hamburg aan een gruwelijke nachtmerrie ontsnapt. Ze riskeerde haar lijf en leden en sprong door een raam dat afgespannen was met prikkeldraad. Gehandboeid liep ze de straat op naar de politie. Die viel meteen binnen bij de sekskidnapper en arresteerde hem. De zwaarbewapende man had zijn woonst omgebouwd tot een folterkamer met een telefooncel waarin hij zijn slachtoffer opgesloten had. Aan de telefooncel waren bommen bevestigd en in de kelder van de woning vond de politie brandblussers met sporen van explosieven. De dader zwijgt en zit opgesloten in een isoleercel.

Lees verder bij de bron

Bron: 

dinsdag 23 augustus 2011

Korstmos kleurt Inca-stad Machu Picchu donkergroen

  © epa
De monumentale gebouwen van de wereldberoemde ruïnestad Machu Picchu in Peru verliezen hun heldere kleur. Korstmos, dat zich ongecontroleerd uitbreidt, overwoekert volgens de lokale overheden de stenen van de Inca-stad en kleurt ze donkergroen. De culturele diensten in Peru riepen de Unesco en wetenschappers over heel de wereld op, te helpen in de strijd tegen de plaag.


"We zullen een gespecialiseerd topteam van de Unesco bijeenroepen om het fenomeen te bestuderen en ons te helpen vat te krijgen op het mos". Dat verklaarde de regionale culturele directeur in Cuzco, David Ugarte, aan het staatspersagentschap Andina. Egyptische archeologen, die een van de dagen in Peru worden verwacht, zullen over hun ervaringen bij de behandeling van de piramiden bevraagd worden.
Derde 'buitenechtelijke dochter' Bernhard op TV

  © anp
Mildred Zijlstra (65) heeft zich bij een interview voor RTL-Boulevard vanavond gepresenteerd als de derde buitenechtelijke dochter van Prins Bernhard.


De vermeende buitenechtelijke dochter heeft nooit contact met hem gehad. Dat vertelde ze in het interview.

Royaltyjournalist Marc van der Linden kwam de vrouw op het spoor bij het schrijven van zijn boek De vrouwen van prins Bernhard. Het bestaan van twee buitenechtelijke dochters was al bekend.

Volgens Van der Linden is de kans klein dat prins Bernhard zelf geweten heeft van het bestaan van deze dochter. Zijlstra zegt het jammer te vinden dat zij hem nooit gekend heeft. Behoefte aan contact met leden van het Koninklijk Huis heeft ze niet.

'Ik wilde mijn verhaal kwijt. Ik hoop dat het nu rustig wordt, niet alleen om mij heen, maar vooral van binnen,' aldus de vrouw.(ANP/Coen Brandhorst)

Bron:

Lees ook: 'In Bussum woont nog een dochter van Bernhard'

Standbeeld Martin Luther King onthuld


  © ap
Martin Luther King heeft sinds gisteren een standbeeld in de Mall, in het centrum van Washington D.C. Het is het eerste monument in het park dat niet gewijd is aan een oorlog, president of blanke.


De National Mall ligt tussen het Capitool en het Washington Monument en is een van de grootste toeristische attracties van de Verenigde Staten. De burgerrechtenactivist King hield hier in 1963 zijn speech met de beroemde woorden 'I have a dream'.

Officieel wordt het standbeeld pas onthuld op zondag, de 48ste verjaardag van die speech, door de Amerikaanse president Barack Obama.

Berg van wanhoop
Voor het ontwerp van het standbeeld werd een internationale wedstrijd uitgeschreven. Het winnende ontwerp van de Chinees Lei Yixin werd geïnspireerd door een zin uit de speech: 'We will be able to hew out of the mountain of despair a stone of hope' ('Uit de berg van wanhoop zullen we een steen van hoop kunnen houwen').

Aan weerszijden van het negen meter hoge standbeeld symboliseren twee grote witte stenen de gespleten 'berg van wanhoop'.

King was een prominent lid van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging, die streed voor een gelijke behandeling van blanken en zwarten. 4,5 jaar na het uitspreken van de beroemde woorden werd King doodgeschoten. Hij had toen al de Nobelprijs voor de vrede ontvangen, als jongste ooit. (ANP)

Slideshow

Bron:

Lees ook: Inscriptie Martin Luther King Monument wordt aangepast na kritiek

Graffiti op wegdek verwijst naar snelwegschutter

De politie Noord-Holland Noord zoekt naarstig naar de dader(s) die mysterieuze graffiti hebben achtergelaten waarin een relatie wordt gelegd tussen de snelwegschutter en de A7-incidenten waarbij geregeld vreemde objecten op het wegdek worden gegooid.
Dit schrijft het AD vandaag.

Afgelopen weekend waarschuwden buschauffeurs de politie toen bleek dat bij het busstation langs de A7 bij Abbekerk vreemde teksten op het wegdek waren geklad. A7-terreur hartje A12 sniper en Catch me if you can stond er onder meer te lezen. Ook dreigde de schrijver met Dit is niet de laatste keer, wees voorbereid en It geit on. Die laatste tekst verwees mogelijk naar de plastic geit die diezelfde nacht op het wegdek van de A7 belandde.maandag 22 augustus 2011

"Baby's naar voren laten kijken is wreed


Een Australische kinderexperte heeft straffe uitspraken gedaan over de manier waarop baby's in een draagzak gedragen worden. "Moeders die hun baby dragen met zijn of haar gezicht gericht naar de wereld, zijn wreed en egoïstisch", zegt Catherine Fowler. De baby's zouden volgens haar extreem angstig worden op die manier. "Hetzelfde geldt voor baby's in een kinderwagen." Fowler refereert naar kinderen tot een jaar.

"Stel je voor dat jij ingesnoerd was op iemands borst, met je armen en benen loshangend, en je wordt door de massa van een druk shoppingcenter geduwd: het zou beangstigend zijn. Dat geldt ook voor de baby's, en wat meer is: je stelt je kind bloot aan een bombardement van stimuli wat erg stresserend is. Door niet te denken aan het perspectief van je baby, ben je als moeder echt wreed bezig."Moeder krijgt lichaamsresten doodgeboren zoontje in enveloppe

Danielle Tivey, een 27-jarige Engelse moeder, heeft een forse schadevergoeding gekregen na een enorme blunder van het ziekenhuispersoneel van het Southend Hospital in Essex, een graafschap ten noordoosten van Londen. Bij haar bevalling in januari 2007 werd één van haar twee jongetjes, Tommy, doodgeboren. Het duurde uiteindelijk acht maanden vooraleer Tivey de stoffelijke resten van Tommy terugkreeg omdat het ziekenhuispersoneel het formulier waarop stond dat Tivey haar baby wou begraven, was kwijtgespeeld.


Tropische storm bedreigt Haïti en Dominicaanse Republiek


Een nieuwe tropische storm dreigt begin volgende week het eiland Hispaniola te treffen, waar de Dominicaanse Republiek en Haïti liggen. Irene krijgt morgen mogelijk orkaankracht, en in beide landen geldt alarmfase rood.
Om 17 uur onze tijd bevond het centrum van de storm, die zich gisteren boven de Caraiben heeft gevormd, op 375 kilometer ten oost-zuid-oosten van Puerto Rico. Irene schuift met een snelheid van 32 kilometer per uur op naar het westen, en ook in Puerto Rico is orkaanalarm afgekondigd.

De doortocht van de storm zal op Hispaniola gepaard gaan met hevige regenval, waardoor overstromingen en gevaarlijke aardverschuivingen dreigen. Haiti is een van de armste landen ter wereld, en werd vorig jaar nog getroffen door een zware aardbeving. (afp/sam)

Bron: 

Onderbroekloze dag tegen onverdoofde varkenscastratie


"Laat ze Hangen." Zo heet de nieuwe protestcampagne van dierenrechtenorganisatie Gaia, die de mannelijke bevolking oproept om op vrijdag 9 september geen onderbroek aan te trekken. Op die manier wil de organisatie tegen de onverdoofde castratie bij varkens protesteren, meldt Gaia.
"Met de actie bundelen we de krachten om de varkenshouders ervan te overtuigen 'ze' bij hun biggen ook te laten hangen", licht Gaia-voorzitter Michel Vandenbosch toe. "Dit kan perfect door over te schakelen op pijnloze vaccinatie. Als mannen massaal meedoen aan onze actie, zullen de supermarkten aangezet worden om geen vlees van gecastreerde varkens meer te verkopen."
Meisje kan sterven als ze haar haren kamt


De Schotse Megan Stewart (13) lijdt aan een even merkwaardige als zeldzame aandoening. Het meisje loopt het risico te sterven als ze haar haren kamt. Door de statische elektriciteit is het mogelijk dat haar hersenen plots alle dienst weigeren. Dat meldt de Scottish Daily Record.
De moeder van Megan merkte pas drie jaar geleden dat er iets niet pluis was toen het meisje zich klaarmaarkte om naar school te gaan. Terwijl de tiener haar haren kamde, zakte ze plots in elkaar en werden haar lippen blauw.
zondag 21 augustus 2011

Rebellen: "Inname Tripoli kwestie van uren

De rebellen die vechten tegen het regime van de Libische leider Mouammar Kadhafi rekenen erop dat ze in de komende uren de hoofdstad Tripoli kunnen innemen. Kadhafi, die volgens de rebellen Tripoli is ontvlucht, herhaalt in een audiobericht dat hij zich niet zal overgeven.

Rebellen juichen bij de 27ste Brug, enkele kilometers ten westen van het centrum van Tripoli. 
Kadhafi stelt in de boodschap, die op tv werd uitgezonden, dat hij de strijd om de hoofdstad zegevierend zal afsluiten. Het gaat om de tweede geluidsboodschap van Kadhafi op een etmaal tijd.

In de eerste riep de kolonel het volk "uit alle regio's" op om Tripoli te bevrijden van de rebellen die de hoofdstad belegeren. Hij zei te vrezen dat de hoofdstad "zal branden" door de aanval, en beloofde iedereen die meedoet van wapens te voorzien.Lees verder bij de bron:

Bron:
Lees ook: 'Muammar Kaddafi op de vlucht'
Lees ook: Strijd om Tripoli lijkt beslist 
Lees ook: 'Kaddafi gedood in kruisvuur na arrestatie'

Hamas biedt Israël vredesbestand aan

© epa
Geconfronteerd met aanhoudende Israëlische luchtraids op de Gazastrook hebben alle Palestijnse groeperingen in de door Hamas gecontroleerde kuststrook Israël een staakt-het-vuren aangeboden.
In het geval Israël daar positief op reageert, kan de wapenstilstand vanavond nog ingaan, zegt woordvoerder Ahmed Yusef van Hamas. De Palestijnen zullen met hun beschietingen van Zuid-Israël stoppen in het geval Tel Aviv hen de verzekering geeft dat de luchtbombardementen op de Gaza worden stopgezet.

Het Israëlisch-Palestijnse geweld is sinds donderdag weer geëscaleerd toen veronderstelde Palestijnse extremisten bij een reeks aanslagen in het zuiden van Israël acht mensen doodden. Sindsdien kostten Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook zeker veertien mensenlevens. (dpa/sam)

Bron: 
Lees ook: Israël arresteert 120 kaderleden van Hamas