Translate

zaterdag 20 augustus 2011

Persoon steekt zichzelf in brand

TILBURG - Een nog onbekende persoon heeft zaterdag in Tilburg getankt en zich daarna overgoten met benzine.

De man zou er na het tanken vandoor zijn gegaan en een eind verderop aan een vrouw een vuurtje hebben gevraagd, om zichzelf in brand te steken.

Het slachtoffer is zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Bron: 

Bizarre waterhoos gefilmd op Carolina Beach

Langs de kust van Noord-Carolina waren deze week verschillende keren bijzondere waterhozen te zien. Een waterhoos is een langwerpige spiraal veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen.
 Eén van deze relatief onschuldige waterhozen ging over in een tornado op land en vernielde daken van strandhuizen. (Redactie).

Bron:

vrijdag 19 augustus 2011

Auto Karst T. geen museumstuk, maar vernietigd

 © ANP
De auto waarmee Karst T. op Koninginnedag 2009 zeven mensen doodreed in Apeldoorn, mag niet worden tentoongesteld in het Nederlands Politiemuseum. De auto moet worden vernietigd van de rechtbank in Zutphen.
De rechters gingen daarmee in op verzoeken van advocaat Wil Hendriks van de nabestaanden van T. Die hadden grote moeite met de plannen voor de expositie, aldus De Gelderlander.
William en Kate naakt in Big Brother?


©Brunopress
Het lijkt erg onwaarschijnlijk dat prins William en zijn vrouw Kate zich zouden laten opsluiten in het Engelse Big Brother-huis samen met Tara Reid en de jongens van Jedward. Toch kregen we vandaag foto's onder ogen, waarop William en Kate in het huis lijken rond te hangen. De prins gaat zelfs uitgebreid in bad!Spectaculaire achtervolging tegen 190 km/u


Een Britse snelheidsduivel heeft een celstraf van 16 maanden en een rijverbod van vijf jaar gekregen nadat hij een levensgevaarlijk kat-en-muisspelletje speelde met de politie. Veertig minuten lang ontweek Mark Jones (28) de politie en andere automobilisten, vloog hij tegen 190 km/u over de snelweg en maakte hij rechtsomkeer op diezelfde snelweg.
De spectaculaire achtervolging begon toen de politie Jones in zijn zwarte Vauxhall Insignia aan de kant wilde zetten. Jones stoof er meteen vandoor en sneed andere wagens de pas af terwijl een patrouillewagen de achtervolging inzette.


video


Op een video, gefilmd door een politiehelikopter, is te zien hoe de politie hem al snel lijkt klem te zetten met behulp van andere automobilisten, maar de snelheidsduivel ramt een blauwe wagen, maakt rechtsomkeer en vervolgt zijn weg in de tegenovergestelde richting. Even later wil hij zich terug in de juiste richting begeven, maar alerte chauffeurs proberen hem dat te beletten. Desondanks vindt Jones een gaatje en kan hij er opnieuw vandoor gaan, daarbij ternauwernood een truck ontwijkend.donderdag 18 augustus 2011

Studente (19) op quad kwam om door 'bizar ongeluk'

De 19-jarige Lisanne van Kranenburg uit Geldermalsen kwam dinsdag om het leven bij een ongeluk met een quad op het Spaanse eiland Gran Canaria. Volgens de verhuurder reed ze beslist niet roekeloos en was het een 'bizar ongeluk'.
Het ongeluk gebeurde 's middags bij het plaatsje San Bartolomé de Tirajana, in het zuidelijke deel van Gran Canaria. De studente van Hogeschool Avans in Den Bosch deed daar mee aan een quadsafari in het gebied, zo meldt het AD vandaag. De groep van in totaal zes toeristen was net begonnen aan een rit over een onverharde weg, toen Lisanne opeens het pad af reed, schuin een berm in.Vrouw overgoten met zwavelzuur, dochter was thuis

FOTO BEN BOUKES
De 28-jarige vrouw uit Zoetermeer die dinsdagmorgen in haar woning ernstige brandwonden opliep, blijkt overgoten met het uiterst giftige zwavelzuur. Het 3-jarige dochtertje van de vrouw was bij haar in de woning aanwezig ten tijde van het drama. Volgens de politie is de vrouw gruwelijk verminkt. 'Ze had opeens een gezicht als een oud omaatje,' aldus een getuige.

Zwavelzuur laat vreselijke wonden achter.
De politie heeft een 38-jarige Hagenaar opgepakt. Volgens buurtbewoners is de verdachte de partner van het slachtoffer. 'Ik weet niet of hij ook de vader van de kinderen is, maar hij was wel heel vaak hier,' aldus een buurvrouw vandaag in het AD. 'Wat vreselijk voor die kleintjes.'
Wordt Zsa Zsa Gabor (94) nog eventjes moeder?


Als het aan Prince Frederic von Anhalt (68) ligt wordt zijn hoogbejaarde vrouw Zsa Zsa Gabor (94) op de valreep nog eventjes moeder. Van Anhalt heeft stappen ondernomen om een eitje bij Zsa Zsa weg te laten halen om dit in te planten bij een draagmoeder.

Von Anhalt
Op deze manier kan de Zsa Zsa toch nog een keer van de geneugten van het moederschap genieten meent Von Anhalt. Hij wil dat er een kind wordt geboren, dat haar naam draagt.Politie Florida voorkomt bloedbad op highschool

De politie in Tampa, in de Amerikaanse staat Florida, heeft een in aanleg 'catastrofale' bomaanslag op een highschool voorkomen. Een 17-jarige leerling was van plan volgende week dinsdag, de eerste schooldag na de vakantie, een bom te laten exploderen op de highschool waar hij vorig jaar was weggestuurd.

Dat maakte de politie in Tampa gisteren bekend. De verdachte werd, nadat de politie over zijn plan was getipt, dinsdagavond aangehouden. Volgens een politiewoordvoerder had hij de aanslag minutieus gepland. Het was zijn bedoeling meer slachtoffers te veroorzaken dan de dertien doden die in 1999 vielen bij de schietpartij op Columbine High School.KNMI waarschuwt voor extreem weer zuiden

Het KNMI waarschuwt donderdag voor extreem weer in het zuiden van het land. Het weerinstituut heeft voor de provincies Limburg en Noord-Brabant de zogenoemde code oranje afgegeven.
Volgens het KNMI kunnen er onweersbuien, plaatselijk met veel neerslag en hagel, voorkomen. De waarschuwing geldt tot ongeveer morgenochtend 5 uur.

Het noodweer zorgde ook in Rotterdam voor overlast. Daar werd het EK dressuur tijdelijk stilgelegd.woensdag 17 augustus 2011

'Atoomwolk' boven Haarlem

HAARLEM - Haarlem werd dinsdagochtend opgeschrikt door een onheilspellende wolk boven de stad.De enorme paddenstoelenwolk, die sterk deed denken aan een atoomwolk, werd veroorzaakt door een complexe situatie in de atmosfeer. "Doordat de wolken omhoog groeien maar door de warme luchtlaag worden tegengehouden, verspreiden ze zich en ontstaat er zo’n paddenstoelwolk," zo laat een weerdeskundige weten aan het Haarlems Dagblad.

 Kijk op de site Dichtbij.nl voor meer foto's en een video.

Bron: 

Toeristen betalen 103 miljoen euro voor reis rond Maan


Twee ondernemingen willen ten laatste in 2017 ruimtetoeristen in omgebouwde Russische Sojoez-capsules rond de Maan laten vliegen. De houders van de eerste twee tickets voor de negendaagse vlucht die zowat 103 miljoen euro zullen kosten, worden nog dit jaar bekendgemaakt, meldt Sergej Kostenko van het Amerikaanse privébedrijf Space Adventures.
Partner bij dit project is het Russische publiekrechtelijke ruimtevaartbedrijf Energija dat het industriële hart vormt van de bemande Russische ruimtevaart.

Volgens het Russische persbureau Interfax werkt Energija nog aan een 'Premium-Variant' van de Maantrip. Die houdt ook een bezoek in aan het Internationaal Ruimtestation ISS dat op 350 km hoogte de Aarde omcirkelt. De kosten voor deze maximaal 21 dagen durende trip zijn nog nog niet bekend, aldus Space Adventures dat gevestigd is in Vienna in de Amerikaanse staat Virginia.Even bijslapen op luchthaven in de 'Sleepbox'

Als je een paar uur moet wachten op je verbindingsvlucht op een drukke luchthaven, is een rustig en comfortabel slaapplekje vaak het enige waar je naar verlangt. Even bijslapen kan vanaf nu gelukkig in de 'Sleepbox'.Bewonder de aarde vanuit de hemel in ruimtehotel


Rusland gaf gisteren de eerste simulaties vrij van een heus ruimtehotel dat in 2016 de deuren zal openen. Volgens de ontwikkelaars zal dit bijzondere verblijf veel meer comfort bieden dan het ISS waar de astronauten verblijven. Wie geld te veel heeft en van avontuur houdt, kan binnenkort een overnachting in de ruimte boeken.Martinair zegt dag met gratis reizen Martins

Luchtvaartmaatschappij Martinair, die eind oktober stopt met passagiersvluchten, neemt op gepaste wijze afscheid met de campagne 'Van Martin voor Martin'. Iedereen in Nederland met de naam Martin kan zich vanaf 22 augustus aanmelden op de website om kans te maken op gratis tickets.
'Voor alle niet-Martins zijn er speciale afscheidstarieven. De allerlaatste aanbiedingen van Martinair om zo nog eenmaal met Nederlands rode trots naar een vakantiebestemming te vliegen', aldus Martinair.

Vanaf eind oktober gaat KLM-dochter Martinair verder als vrachtvervoerder.
Tabaksfabrikanten stappen naar rechter om foto van 'lijk' op sigarettenpakjesVier van de vijf grootste Amerikaanse tabaksfabrikanten slepen de Amerikaanse overheid voor de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de verplichte zeer plastische afbeeldingen op sigarettenpakjes. De FDA, die de veiligheid van voedsel en medicijnen bewaakt, heeft onder meer afbeeldingen van een dichtgehecht lijk en zieke longen verplicht gesteld.dinsdag 16 augustus 2011

Kankerpatiënt eet 50 insecten per dag om te genezen


De Chinees Wang Jianyou heeft longkanker. De ziekte is al ver gevorderd, maar de man grijpt terug naar een naar zijn zeggen aloude remedie: insecten eten. Hij werkt per dag zo'n vijftig beestjes naar binnen.

Dorp des doods
Wang Jianyou woont in Qujing, ook wel het 'dorp des doods' genoemd. De ondergrond in het plaatsje in de provincie Yunnan is zwaar vervuild. Het vee leeft er niet lang en er is een hoog aantal mensnen dat aan kanker lijdt.

Volksgeneeswijze
Eén van hen is Wang Jianyou. Als laatste hoop om te genezen van zijn longkanker eet hij vijftig insecten per dag, een remedie uit de oude Chinese volksgeneeswijzen. (eb)

Bron 

Mysterieuze dood toeristen stelt Thailand voor een raadsel

Een onderzoek naar de mysterieuze dood van vijf buitenlandse toeristen en een Thaise gids in verschillende hotels in het noorden van Thailand suggereert dat ze werden blootgesteld aan een toxische stof. Het onderzoek heeft echter niet kunnen achterhalen om welk gif het specifiek zou gaan en waarom de slachtoffers er mee in aanraking zijn gekomen. Dat schrijft het AD.
De toeristen waren afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Amerika en Engeland en verbleven in drie verschillende hotels in de populaire noord-Thaise stad Chiang Mai. Nog drie andere toeristen werden eveneens ziek, maar herstelden binnen enkele dagen. Niemand werd tot nog toe verantwoordelijk gehouden voor de doden die in januari en februari van dit jaar vielen.Knaap met misvormd gelaat gedumpt langs autoweg


In China werd een jongetje met een misvormd gelaat gedumpt door zijn ouders. De knaap van drie werd aangetroffen door de politie langsheen de Hukun-autoweg en is inmiddels ondergebracht bij een pleeggezin.

"Toen we merkten dat het verkeer op de autoweg plots van rijvak begon te veranderen, wisten we dat er iets niet pluis was", aldus politieofficier Ma Jia. "Toen we een kijkje gingen nemen, zagen we een jongen met een gezwollen gelaat aan de kant van de drukke autoweg staan. De knaap was daar blijkbaar achtergelaten door zijn ouders".

Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk(video)


De 23-jarige Michael Kemeter heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Elke waaghals is waarschijnlijk jaloers op wat de Australiër bereikte. Kemeter stapte op een slappe koord van bijna 46 meter lang tussen twee punten van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Het touw was amper 2 centimeter breed en hing 3.798 meter boven de grond. Halfweg stal hij nog de show door een sprongetje te maken op het touw.
Hoewel de waaghals een beveiliging droeg die een eventuele val zou opvangen, was er toch een dreigend gevaar bij zijn stunt. Het koord was dan wel stevig vastgemaakt aan de uiteinden, door de smeltende permafrost in de Alpen was er een verhoogd risico op vallende rotsblokken die het touw konden losrukken.
Ratten- en vleerhondenvlees onderschept in Duitsland


Op de luchthaven van het Duitse Düsseldorf hebben douaniers een lading vlees van ratten en vleerhonden uit Ghana onderschept. Volgens een dierenarts is invoer van die dierlijke producten verboden.
De douaniers troffen ook 110 kilogram sterk riekende vis aan in de 850 kilogram wegende lading die werd aangegeven als 'groente'. Instanties in Dortmund moeten nu meer dan 800 euro spenderen om de producten te vernietigen.

In de lading vonden de douaniers ook twee manden met levende slakken. De dieren werden in quarantaine geplaatst in een zoo. (dpa/sam)

 Bron:

Camera's op oorlogspad: boete na 17 seconden parkeren


In het Verenigd Koninkrijk kan je maar beter uitkijken als je ergens parkeert. Er worden tegenwoordig maar liefst vijf keer zoveel boetes uitgeschreven dan 10 jaar geleden. En dat vooral sinds de CCTV- camera's op de loer liggen. Onlangs kreeg een bestuurder een boete in de bus nadat hij 17 seconden geparkeerd had. Het gaat zelfs zo ver dat een automobilist die niet eens stilstond een boete kreeg. Vorig jaar werden er dan ook meer dan 4 miljoen boetes uitgedeeld.maandag 15 augustus 2011

Camera's waken over Nationaal Indië-monument


Roermond -Bij het Nationaal Indië-monument 1945-1962 in Roermond draaien sinds maandag bewakingscamera's. Deze maatregel volgt op de diefstal in december vorig jaar van 53 koperen plaquettes met namen van gesneuvelden, maakte de gelijknamige stichting bekend.


Geluk of wijsheid? Vrouw wint loterij vier keer


De Amerikaanse Joan R. Ginther staat bekend als de vrouw met het meeste geluk ter wereld. Zij won in haar leven meer dan 20 miljoen dollar met krasloten. Maar was het wel geluk? Sommigen menen dat de 63-jarige vrouw uit Texas een code heeft gekraakt en zo precies wist in welke winkel het winnende lot lag.
Haar eerste grote prijs bedroeg 5,4 miljoen; een decennium later won ze 2 miljoen; twee jaar na deze prijs 3 miljoen en in de zomer van 2010 won ze een jackpot van 10 miljoen dollar. De kans dat iemand deze prijzen wint is 1 op 18 quadriljoen.Meisje met 'Doornroosje-ziekte' slaapt 23 uur per dag

We mogen haar gerust een schone slaapster noemen, alhoewel ze met die titel zelf niet heel blij zal zijn. De Engelse studente Lily Clarke (21) lijdt namelijk aan het zeldzame Kleine-Levin Syndroom, waardoor ze gedurende 2 maanden lang minimaal 23 uur per dag slaapt.


zondag 14 augustus 2011

Geuren kunnen zout in voeding vervangen


Als voedingsproducenten geurstoffen in plaats van zout zouden toevoegen aan hun fastfood of kant-en-klare maaltijden, dan zouden die maaltijden een pak gezonder worden. Bijkomend voordeel: de consument heeft het niet eens door.
De voorwaarde daarvoor is wel dat er geurstoffen gebruikt worden die door mensen geassocieerd worden met zout. Volgens Franse wetenschappers zijn er maar liefst 14 geuren die zout kunnen vervangen.Handtasdief verliest vals gebit op plaats van misdaad


In Brazilië is een handtasdief tegen de lamp gelopen. De dader verloor op de plaats van de misdaad zijn valse boventanden, een boer vond de bijters en de politie ging de tandenloze boef thuis oppakken. Het gevonden gebit paste hem immers als gegoten.
Silvina Julieta Ferreira werd vrijdag van haar handtas beroofd in het plaatsje Severina. In normale omstandigheden zou de dader nooit gevat zijn geworden, ware het niet dat een opmerkzame boer op de plaats van de misdaad een stel valse boventanden op de grond zag liggen. De man stapte met het gebit naar de politie.

Bewijsmateriaal
Het nieuws verspreidde zich als een lopend vuurtje in de kleine landelijke gemeenschap. Het was verscheidene dorpelingen al snel opgevallen dat Milton Cesar de Jesus (34) zonder boventanden was gesignaleerd. De politie trok naar het huis van de man. De agenten lieten hem de tanden in z'n mond steken. Het valse gebit paste perfect en de misdaad was opgelost. De bijters werden in beslag genomen als bewijsmateriaal. (eb)

Bron:

Verliefde hertogin (85) geeft miljoenen weg

Foto AFP © afp

Een steenrijke Spaanse hertogin, die meer titels heeft dan de Britse koningin, geeft kapitalen weg aan haar kinderen om te kunnen trouwen met een 'arme', veel jongere man.
Zo wil de 85-jarige hertogin van Alba, Cayetana Fitz James Stuart, voorkomen dat haar kinderen tegen het huwelijk zijn. Ze zouden kunnen denken dat het de eenvoudige ambtenaar Alfonso Diez alleen om haar fortuin te doen zou zijn. Hij is bijna 25 jaar jonger, meldt het AD.Ouders gooien meisje (2) in vuilnisbak


© THINKSTOCK
Een meisje van twee is gisteren gered uit een vuilnisbak in de zuid-oostelijke Spaanse stad Cabezo de Torres. Dat zei een woordvoerder van de Spaanse politie vandaag, meldt AP.
Inwoners van de stad alarmeerden de hulpdiensten gistermiddag, nadat ze een kind hoorden huilen in de buurt van de vuilnisbakken. Agenten die op onderzoek uitgingen vonden de peuter uiteindelijk onder een aantal vuilniszakken. Daar werd het kind vermoedelijk door de ouders achtergelaten. 'De agenten vonden het meisje in het vuilnis, huilend, zwetend en duidelijk in paniek' aldus de woordvoerder. De ouders zijn inmiddels geïdentificeerd en meegenomen voor verhoor. Hen wacht een veroordeling voor het verlaten van een minderjarige.

Waarom de ouders de peuter bij het vuilnis zetten, is niet bekend.
(Redactie/ AP)

Bron: