Translate

zaterdag 13 augustus 2011

Advocatenkantoor fraudeert met tonnen aan overheidsgeld

Een advocatenkantoor uit Groningen heeft jarenlang voor honderdduizenden euro's gefraudeerd met overheidsgeld. Tiebout Advocaten haalde op grote schaal extra euro's binnen door aanvragen voor de rechtsbijstand te vervalsen.
Dagblad van het Noorden schrijft dat het onderzoek naar het exacte geldbedrag nog loopt. De Raad voor de Rechtsbijstand heeft aangegeven dat het gaat om 450 illegale aanvragen voor gefinancierde rechtsbijstand. Een aanvraag is tussen de 800 en 1000 euro waard en bedoeld voor mensen die zelf geen advocaat kunnen betalen.
Politie vindt straffen inbrekers te laag


Inbrekers krijgen te lage straffen, die niet in verhouding staan tot de impact van het delict. Dat zegt de Amsterdamse politiecommissaris Leen Schaap vandaag in een artikel in Het Parool.
'De pakkans is al klein, maar als we dan na veel kostbaar en tijdrovend recherchewerk eindelijk een inbreker veroordeeld krijgen, valt de straf enorm tegen.' De politie doet er veel aan deze criminelen aan te pakken, maar agenten zijn volgens Schaap teleurgesteld over de lage straffen die na een arrestatie volgen.
Twintig toeristen bevrijd na nacht in Duitse berggondel

Alle twintig mensen die de nacht moesten doorbrengen in een geblokkeerde berggondel op weg naar het vermaarde slot Neuschwanstein in Zuid-Duitsland, zijn in veiligheid gebracht. De toeristen zaten meer dan achttien uur lang vast in de gondel en moesten met een helikopter uit hun benarde positie bevrijd worden.

De getroffen toeristen, onder wie vijf kinderen, kregen medische verzorging, eten, drinken en dekens. Volgens de politie stellen ze het, gezien de omstandigheden, goed. De gondel viel stil nadat de kabel van de Tegelberglift door een deltavliegtuig geraakt was.
Thaise politie redt duizend honden van kookpot


© epa
De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De dieren waren in zeer kleine kooien opgesloten en op weg naar Vietnam, om er gekookt en opgegeten te worden.

De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie donderdagavond in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Een verantwoordelijke van de provincie preciseerde dat 1.011 honden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen.
vrijdag 12 augustus 2011

Hubble fotografeert kosmisch halssnoer

© ap

De Amerikaans-Europese ruimtetelescoop Hubble heeft diep in de kosmos een gasnevel gefotografeerd die oplicht als een gigantisch kosmisch halssnoer.
Op de op 2 juli gemaakte foto is een blauwgroen gekleurde ring van waterstof en zuurstof te zien, waarin roodgekleurde stikstofwolken oplichten als de diamanten in een halssnoer. Die puntjes lichten op door de absorptie van ultraviolet licht van de centrale sterren. Het Space Telescope Institute in Maryland (Baltimore) gaf de foto vandaag vrij.Boot van ruziënd koppel strandt op rotsen


Een Frans koppel heeft grote hilariteit veroorzaakt voor de kust van Saint Peter Port in Guersney. Tientallen toeschouwers zagen vanop de wal hoe het hevig ruziënde echtpaar hun dertien meter lange plezierjacht op de rotsen deed stranden.Vrouw die aangevallen werd door aap toont nieuw gezicht


Een vrouw die in mei een volledige gezichtstransplantatie onderging, toont vandaag voor het eerst haar nieuwe gelaat. In 2009 raakte ze zwaar toegetakeld nadat een chimpansee haar aangevallen had.

Meteen na de aanval was haar gezicht een ware ravage.
Dankzij een nieuw stel lippen, neus en huid lijkt haar gezicht in niets meer op de ravage van twee jaar geleden. 'Nu zal ik weer dingen kunnen doen die vroeger vanzelfsprekend waren', aldus Charla Nash vanop haar ziekenhuisbed in het Amerikaanse Boston.Schilderende geit maakt creatieve kunstwerken
Vergeet Vincent van Gogh, hier is Vincent van Goat; de schilderende geit. Het kunstzinnige dier houdt enorm van schilderen en is dagelijks bezig met het maken van creatieve abstracte kunstwerken.
Het bijzondere beest neemt de kwast in zijn muil en laat zijn verbaasde publiek, van de dierentuin in Houston zien hoe hij zijn schilderijen opbouwt. In de Verenigde Staten hoopt men op een doorbraak van de creatieve viervoeter. (BRUNOPRESS)

Bron:

Mythische vetduivel veroorzaakt doden op Sri Lanka

Een duivel. Screenshot van de website indi.ca

Er sluipt een troep vetduivels door ruraal Sri Lanka en de wezens hebben al drie doden veroorzaakt. Omdat dorpelingen geloven dat er daadwerkelijk een mythisch wezen op rooftocht is, zijn twee mensen ten onrechte aangezien voor een vetduivel, en in paniek vermoord. Een derde stapte tijdens de jacht op het monster op een val voor wilde zwijnen, die onder stroom stond.
In volksvertellingen is een vetduivel (een 'grease yaka') een mythische man die bij mensen inbreekt en hun vrouwen meeneemt of verkracht. Hij is van top tot teen met vet ingesmeerd zodat hij niet kan worden gepakt. Deze truc is in het verleden door inbrekers overgenomen.

donderdag 11 augustus 2011

Prehistorische voetstappen in nieuwbouwgebied


Nijmegen - In de Waalsprong, de stadsuitbreiding aan de noordzijde van Nijmegen, zijn prehistorische voetstappen gevonden van een volwassene en een kind. Archeologen troffen de sporen aan in de oever van een geul die daar destijds is geweest, zo maakte de gemeente Nijmegen donderdag bekend.

Lees verder bij de bron

Bron:

Britse regering wil sociale media tijdens rellen kunnen storen


De Britse regering bekijkt de mogelijkheid om in te grijpen in de sociale netwerken van relschoppers. Tijdens rellen zouden berichten via bijvoorbeeld Blackberry Messenger en Twitter gedwarsboomd moeten kunnen worden.
Dat heeft een regeringsbron vandaag tegen persbureau Reuters gezegd.Geheimzinnige laserstraal verblindt piloten

 © afp
De politie in Litouwen heeft een onderzoek ingesteld naar diverse incidenten waarbij piloten tijdens de landing op de internationale luchthaven van Vilnius zijn verblind met een felgroene laserstraal. De politie heeft de plaatselijke bevolking gevraagd om informatie over de aanvallen, zei een woordvoerder donderdag.
De burgerluchtvaartautoriteit van Litouwen deelde mee dat het laatste incident dinsdag plaatshad. De piloot van een landende Boeing 737 werd korte tijd verblind door een groene lichtstraal, maar wist het toestel veilig aan de grond te brengen.Supervliegtuig vliegt 20 keer de snelheid van het geluid


Vandaag staat hoog boven luchtmachtbasis Vandenberg in Californië de tweede testvlucht gepland van de Falcon HTV-2, een onbemand hypersonisch vliegtuig dat 20 keer de snelheid van het geluid (mach 20) zou moeten halen.
Theoretisch zou dit vliegtuig de afstand tussen New York en Los Angeles binnen 12 minuten kunnen afleggen. Het vliegtuig is een ongemotoriseerd pijlvormig toestel dat met een Minotaur IV-raket de ruimte in wordt gekatapulteerd en vervolgens met een glijvlucht terug richting de aarde vliegt, waarbij snelheden van boven de 20.000 kilometer per uur bereikt moeten worden.Borstvergroting voor 83-jarige overgrootmoeder

De 83-jarige Marie Kolstad uit het Californische Orange County is onlangs onder het mes geweest. Op zich niet iets bijzonders, hoewel: De krasse overgrootmoeder heeft in het ziekenhuis een borstvergroting ondergaan.
Marie, die oma is van twaalf kinderen en overgootmoeder van net zoveel achterkleinkinderen, vond dat ze toe was aan een borstvergroting.

De krasse bejaarde betaalde 8.000 dollar voor een paar pronte borsten. 'Ik wilde gewoon fijne borsten', was haar motivatie.

Bron: 

woensdag 10 augustus 2011

‘Schitterende’ ogen


Amsterdam - Je hebt lenzen om je zicht te verbeteren, maar je hebt ook exemplaren die je ogen op een heel aparte manier laten schitteren.

Ben je een luxe paardje dan zul je dolblij zijn met de lenzen van Chandrashekhar Chawan. Hij heeft lenzen op de markt gebracht van maar liefst 10.000 euro. Maar dan heb je ook wat: lenzen voorzien van een goudlaagje en 18-karaats diamanten. Ze zijn nu nog in beperkte oplage in India verkrijgbaar, maar er zijn plannen om ze ook buiten dit land te gaan verkopen. Bovendien wordt de winst gebruikt voor onderzoek naar het syndroom van Stevens Johnson, een huidziekte.

Swarovski

Chawan is overigens niet de eerste die glamour lenzen op de markt heeft gebracht. Eerder kwam ontwerper Anthony Mallier met lenzen voorzien van Swarovski steentjes.

Bron: 

Schoenen uit automaat


AMSTERDAM - De tijd dat je alleen kroketten, hamburgers en kaassoufflés uit de automaat kon halen, ligt achter ons. Vanaf donderdag is namelijk ook de schoenenautomaat een feit.

Bij de Antwerpse discotheek Noxx staat een schoenenautomaat, waar hooggehakte dames met pijnlijke voeten na een avondje dansen ballerina's uit de muur kunnen halen. Het concept is bedacht door de 26-jarige Nora Bendelladj, zo meldt Het Laatste Nieuws woensdag. In de automaat zijn bijna honderd schoenen geplaatst. Voor 12 euro kunnen dames een paar aanschaffen.
Kannibaal legt stuk rug van doodgestoken vriend in de pan

In Swaziland moet een man voor de rechter verschijnen op beschuldiging van moord en kannibalisme. Mfanimpela Msibi wordt er van beschuldigd zijn vriend Musi Makhanya te hebben doodgestoken. Vervolgens zou hij een stuk uit diens rug hebben gesneden om dat te bakken en op te eten. Dat schrijft de Daily Mail.
De verdachte, een groenteboer en vader van twee kinderen, werd thuis gearresteerd nadat zijn verbaasde huisgenoten zagen welke taferelen er zich hadden afgespeeld. Msibi was nog op zijn vriend aan het kauwen toen de agenten hem kwamen oppakken.Vleermuis jaagt passagiers vliegtuig stuipen op het lijf
Een vlucht van Delta Airlines naar Atlanta moest onverwacht rechtsomkeert maken wegens een ongenode gast aan boord. Een met zijn vleugels wild klapperende vleermuis joeg de passagiers namelijk flink de stuipen op het lijf en veroorzaakte chaos in de cabine zoals uit het bovenstaande filmpje van een reiziger blijkt.Bedrijf plaatst toch beelden inbraak op Youtube


Vandaag zijn opnieuw beelden van een inbraak op YouTube gezet. Ditmaal heeft een garagebedrijf uit Zwolle daarvoor gekozen, omdat het alweer de zoveelste keer was dat accu's werden gestolen.
Ondanks het feit dat deze handelswijze door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) wordt veroordeeld, heeft het bedrijf ervoor gekozen de beelden openbaar te maken, aldus RTV Oost.

Een verzorgingstehuis in Goor werd kortgeleden nog gedwongen soortgelijke beelden van internet te verwijderen. (ANP/Redactie)


Bron: 

Verdwijning Amerikaanse doet denken aan zaak-Holloway

Amerikanen bestempelen de recente vermissing van Robyn Gardner als een nieuw 'Natalee Holloway-mysterie'. Gardner, een 35-jarige blondine uit Maryland, verdween een week geleden tijdens het snorkelen voor de kust van Nanki in het zuiden van Aruba.
Tenminste, dat is wat Gary Giordano, de 50-jarige reisgenoot van de Amerikaanse, de Arubaanse politie vertelt. De man werd later op het vliegveld gearresteerd, omdat hij het eiland probeerde te verlaten en omdat zijn verklaring vragen opriep.

Lees verder bij de bron

Bron:

Lees ook: Vermiste toeriste op Aruba waarschijnlijk dood 
Lees ook: 'Verdachte sloot levensverzekering af voor vermiste Amerikaanse 

dinsdag 9 augustus 2011

Franse vrouw vindt menselijke tand in hamburger

In de Franse stad Angers heeft een onfortuinlijke vrouw een menselijke tand van twee centimeter in haar hamburger aangetroffen. De vrouw was voor een etentje uitgenodigd bij een vriend thuis. "Ik voelde iets hards en heb het uitgespuwd", aldus de vrouw. "Het was een tand met daaraan nog de wortel."

De hamburger in kwestie was diezelfde dag gekocht in de Carrefour Grand Maine in Angers. De man die de hamburger serveerde, is van plan om klacht in te dienen en is naar eigen zeggen bereid om bij de hele familie DNA-testen te laten afnemen om zo aan te tonen dat de tand niet van hun afkomstig is.
Stralingsniveau Fukushima bereikt recordhoogte


Tussen de twee beschadigde reactoren van de kerncentrale van Fukushima is het hoogste stralingsniveau gemeten sinds de kerncentrale op 11 maart getroffen werd door een aardbeving en tsunami. Dat werd meegedeeld door Tepco, de uitbater van de kerncentrale.
Volgens Tepco bedraagt het stralingsniveau aan een afvoerbuis tussen de reactoren 1 en 2 minstens 10 sievert per uur. De vorige recordhoogte in de kerncentrale van Fukushima werd op 3 juni opgemeten. Toen lag de straling in reactor 1 tussen de drie en vier sievert per uur.
Tsunami maakte brokken van 80 meter dik op Zuidpool

De tsunami die in maart dood en verderf zaaide in Japan, blijkt ook schade te hebben aangericht op de Zuidpool, 13.000 kilometer verderop. Door de vloedgolven zijn ijsbergen afgebroken. Eén van de brokken was 6,5 bij 9,5 kilometer groot, vergelijkbaar met Ameland, en 80 meter dik.
Het gaat goed met de ontstoken arm van Geer


Gerard Joling heeft opnieuw een foto van zijn ontstoken arm op Facebook gezet. De zanger liet in zijn vakantie een zogenaamde hennep-tatoeage op zijn arm zetten, maar kreeg onverwacht een heftige allergische reactie. Hij moest vervolgens met spoed naar het ziekenhuis.
Zijn arm zat onder de 'blaren en bulten' en mag zeker een halfjaar niet meer in de zon.

'Lekker zonnen zit er dit jaar helaas niet meer in,' aldus Joling afgelopen week in het AD. Gerard is momenteel onder behandeling van een dermatoloog. De zanger moest zijn bovenarm volledig afdekken en volgt momenteel een kuur.

Maar inmiddels is te zien dat het alweer een stuk beter gaat. (Redactie)

Bron:

Nachten vol vallende sterren in het verschiet

Wie een wens heeft, kan deze de komende nachten uitspreken. De Aarde koerst deze week namelijk door de meteorenzwerm Perseïden, wat vallende sterren oplevert.
Elke zomer trekt de Aarde door de Perseïden-meteorenzwerm: een wolk van stofdeeltjes achtergelaten door de komeet Swift-Tuttle. De stofdeeltjes komen met 60 kilometer per seconde in botsing met de dampkring van de Aarde en veroorzaken kortstondig een lichtstreep aan de hemel: een vallende ster of meteoor.

Het maximum valt meestal rond 11 of 12 augustus. De piek zou dit jaar op 12 augustus liggen, met mogelijk 100 tot 120 meteoren per uur.
Restaurant Jamie Oliver ten prooi aan relschoppers


Jamie Oliver, de wereldberoemde Britse sterrenchef, is het slachtoffer geworden van de rellen die in Engeland al hele wijken hebben platgelegd. Voor Oliver was het zijn zaak in Birmingham die aan de vernielzucht van de relschoppers moest geloven.
De zaak, Jamie's Italian, werd gisteren kort en klein geslagen. Dat meldde 'The Naked Chef' zelf op zijn Twitter-account. Ook andere restaurants in de buurt werden het slachtoffer van vandalisme. Dat meldt de site van De Standaard vandaag.
maandag 8 augustus 2011

Hoogste judograad voor 98-jarige vrouw

AMSTERDAM - Ze mag dan de respectabele leeftijd van 98 jaar hebben, de Amerikaanse Keiko Fukuda is geen vrouw om mee te spotten. De judoka uit San Francisco ontving afgelopen week als allereerste vrouw ooit de hoogste judograad: de 10e dan.Eerste crash voor Google-auto


Zoekgigant Google is nu al geruime tijd aan het testen met zijn zelfrijdende auto's, maar dat moest natuurlijk een keer fout gaan. Op vrijdag heeft een 'robocar' van het bedrijf voor het eerst een ongeluk veroorzaakt.

De auto's van Google maken gebruik van een batterij aan sensoren en andere technische foefjes om zonder brokken het verkeer door te komen. Op vrijdag raakte een omgebouwde Toyota Prius echter een andere - normale - Prius, die op zijn beurt weer een Honda Accord van achteren ramde.

 Volgens Google is het ongeluk echter de schuld van de bestuurder van de zelfrijdende auto en niet van de software van het bedrijf. De chauffeur zou op dat moment namelijk zelf aan het rijden zijn geweest en de automatische piloot stond dan ook uit. Of dat ook waar is, moet nog uit onderzoek van de politie blijken.

Bron:

Man doodgebliksemd terwijl hij as van broer uitstrooit

In Italië is een rouwende man doodgebliksemd terwijl hij de as van zijn overleden broer uitstrooide. Dat schrijft de krant Corriere Della Sera.
Federico Dean (41) vervulde de laatste wens van zijn jongere broer die in juni om het leven kwam bij een verkeersongeval. Die wilde dat zijn as zou uitgestrooid worden op de top van de Jof di Montasio, een schilderachtige berg in de Julische Alpen.

Storm
Nadat Federico zijn belofte was nagekomen en een laatste groet aan zijn broer had gebracht, brak er een storm los in de bergen. Het noodlot sloeg toe en de rouwende broer werd getroffen door een bliksem. De man uit Trieste laat een vrouw en een kind achter. (eb)

"Britse militair sneed vingers van taliban af als souvenir"


Het Britse ministerie van Defensie voert een onderzoek naar een Schotse soldaat die vingers van talibanstrijders zou hebben afgesneden op missie in de Afghaanse provincie Helmand. De man zou de lichaamsdelen van dode tegenstanders hebben willen houden als souvenir, melden Britse media.
De beschuldigingen slaan bij de strijdkrachten in als een donderslag bij heldere hemel. Ze liggen bovendien extra gevoelig omdat in het islamitische geloof een dode moet begraven worden met alle lichaamsdelen erbij.
Zimbabwaanse overheid runt martelkampen bij diamantmijn

© ap
In Zimbabwe runt de overheid twee martelcentra bij een van de grootste diamantmijnen ter wereld. Gevangenen zouden er zwaar worden mishandeld, meldt het onderzoeksprogramma BBC Panorama.
De mishandelingen zijn zo erg dat slachtoffers soms niet meer kunnen lopen, stelt een ex-gedetineerde. "Ze gaven ons 40 zweepslagen in de ochtend, 40 in de middag en 40 in de avond'', vertelt de man anoniem aan Panorama. Vrouwen zouden geregeld worden verkracht, en bewakers laten geboeide gevangenen bijten door honden. Een voormalig lid van de paramilitaire politie dat er werkte, zegt dat hij schijnverdrinkingen uitvoerde en gevangen zweepslagen gaf op hun genitaliën.
Paniek op cruiseschip om afbrekende ijsberg
Toeristen beleefden een rustige cruise door de prachtige fjorden van Alaska, tot een groot stuk ijs afbrak van een gletsjer in het Tracy Arm Fjord. Daarbij werd het schip hevig heen en weer geschud. Paniek heerste onder de passagiers, zoals uit onderstaand filmpje blijkt. Een vrouw brak haar been bij het incident.
Afbrekende ijsbergen veroorzaken ook vaak grote vloedgolven die een schip kunnen doen kapseizen. Deze keer was daar geen sprake van.
(Redactie)

zondag 7 augustus 2011

Gel doet borsttumoren krimpen, zonder bijwerkingen

Een gel tegen borstkanker laat groeiende tumoren krimpen, dit betekent volgens wetenschappers een heuse doorbraak in de behandeling van de ziekte.
De nieuwe behandeling, genaamd afimoxifene, werkt door de gel dagelijks op de huid aan te brengen. Dit heeft minder onaangename bijwerkingen dan de pil tamoxifen, een veel gebruikte behandeling bij borstkanker. Beide middelen bevatten wel hetzelfde actieve ingrediënt, maar de gel heeft het voordeel dat het zich concentreert op het gebied aan de borst en niet in het hele lichaam circuleert zoals dat bij pillen wel het geval is.


Diëten doet je hersencellen afsterven


Van diëten word je niet bepaald verstandig, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Wie op dieet gaat, zorgt er immers voor dat de hersencellen, wegens een gebrek aan voeding, zichzelf opeten. Dat maakt het hongergevoel nog sterker.